Donau

Luksus på Donau

Pris pr. person fra
kr. 16.495

På Donau gennem 7 lande med besøg i 5 hovedstæder. Vi sejler mellem Bukarest og Wien på 11 dage, og kommer undervejs gennem den berømte passage "Jernporten" på grænsen mellem Serbien og Rumænien. Dette krydstogt på 'Den blå Donau' bringer os til Østrig med hovedstaden Wien, Slovakiet med hovedstaden Bratislava, Ungarn med hovedstaden Budapest, Kroatien, Serbien med hovedstaden Beograd, Bulgarien, samt Rumænien med hovedstaden Bukarest.

Donau er dronningen blandt Europas floder, og har bragt liv, handel, opdagelser og kultur med sig fra Schwarzwald til Sortehavet. Floden er en af Europas kulturelle hovedveje, og byder på en perlerække af spændende oplevelser. Fra Bratislava i aftenlys til den forrygende udsigt fra Gellertbakken i Budapest og Wiens kaffe- og koncerthuse, er Donau fyldt med oplevelser og overraskelser. Og måske får vi et par overraskelser undervejs, for hvem vidste for eksempel, at H. C. Andersen står i Bratislava?

Undervejs på dette togt besøger vi Østrigs smukke og spændende hovedstad Wien, Budapest i Ungarn, i Kroatien lægger vi til i Osijek, i Serbien besøger vi Novi Sad og hovedstaden Beograd. Vi sejler gennem Jernporten, den lange, smalle sejlkorridor mellem Rumænien og Serbien, hvor man ikke kan undgå at lade sig imponere både af den dramatiske natur og det store fælles rumænsk/jugoslaviske byggeprojekt med dæmninger, vandkraftstationer og sluser, som har gjort sejladsen i den før så farlige slugt langt nemmere. I Bulgarien besøger vi Vidin med det berømte fort Baba Vidin.

Vores skønne krydstogt starter eller slutter i den rumænske by Turnu Magurele, hvorfra vi kører til/fra hovedstaden Bukarest, som vi også kigger nærmere på.

Se også vores andet 11-dages krydstogt på Donau med skibet Der Kleine Prinz.

Gæsteanmeldelser af rejsen

Rejseplan

Du kan vælge mellem afgange fra Wien til Bukarest eller fra Bukarest til Wien. Vælg rejseplan nedenfor.

Wien-Bukarest
Bukarest-Wien

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Wien
 • Dag 2 - Wien (-23.00)
 • Dag 3 - Bratislava (04.00-24.00)
 • Dag 4 - Budapest (13.00-)
 • Dag 5 - Budapest (-21.00)
 • Dag 6 - Vukovar (13.00-21.30)
 • Dag 7 - Novi Sad (03.00-01.30)
 • Dag 8 - Beograd (07.00-23.00)
 • Dag 9 - Jernporten
 • Dag 10 - Vidin (02.00-18.30)
 • Dag 11 - Turnu Magurele (05-00-) - Bukarest
Hent pdf-udgave af rejsen
Krydstogt på Donau fra Wien til Bukarest

Inkluderet i prisen

Fly fra København inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

10 overnatninger på flodkrydstogtsskib★★★★ + i valgt kahytstype

Velkomstdrink

Helpension ombord bestående af morgenbuffet, frokost, eftermiddagste, aftensmad med te/kaffe, midnatssnack. Pensionen starter med let frokost dag 1 og slutter med morgenmad ombord den sidste morgen.

Frokost på restaurant i Bukarest på dag 11

2 glas vin, vand eller øl til frokost og aftensmad på skibet

1 fl. vand i kahytten pr. dag

Levende musik, underholdning og vinsmagning ombord

Erfaren dansk rejseleder

Udflugter ifølge program:

 • Byrundtur i Wien (dag 2)
 • Udflugt til Schönbrunn (dag 2)
 • Klassisk koncert i Wien (dag 2)
 • Byrundtur i Bratislava (dag 3)
 • Byrundtur med bus i Budapest (dag 4)
 • Udflugt til Hospital in the Rock (dag 5)
 • Byvandring i Vukovar (dag 6)
 • Byvandring i Novi Sad (dag 7)
 • Udflugt til Krusedol-klostret (dag 7)
 • Byrundtur med bus og til fods i Beograd (dag 8)
 • Byvandring i Vidin med besøg i Baba Vida (dag 10)
 • Byrundtur med bus i Bukarest (dag 11)

Ikke inkluderet i prisen

Drikkevarer ud over de nævnte

Drikkepenge til lokale guider/chauffører

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge på 8 euro/nat pr. person som afregnes lokalt/ombord.

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Kahytstillæg på M/S River Governess:

 • Kahyt med fransk altan på mellemdæk kr. 2.000
 • Kahyt med fransk altan på øvre dæk kr. 2.700
 • Suite med fransk altan på øvre dæk kr. 5.000

 • Kahyt på hovedæk til enebrug kr. 7.500
 • Kahyt med fransk altan på mellemdæk til enebrug kr. 9.500
 • Kahyt med fransk altan på øvre dæk til enebrug kr. 10.200
 • Suite med fransk altan på øvre dæk til enebrug kr. 12.500

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst til Wien

Med fly til Wien. Bustransfer til havnen, hvor vores flotte skib venter med en let frokost. Vi bliver indkvarteret i vores kahytter. Før velkomstmiddagen mødes vi til en velkomstdrink og præsentation af skibets besætning.

Dag 2

Wien (-23.00)

Vi nyder den righoldige morgenbuffet på skibet, inden vi tager på byrundtur med bus i Wien og får et indtryk af byens mange, spændende seværdigheder. Vi starter med et stop ved det berømte Hundertwasser-hus og fortsætter til Ringstrasse, hvor vi bl.a. passerer forbi operaen, parlamentet, Burgtheater og Votivkirken. Herefter går turen ind til det historiske centrum med Skt. Stefans-domkirken. Vi går en tur gennem de smukke, gamle gader og kommer bl.a. forbi Michaela-pladsen og det kejserlige palads Hofburg, Den Spanske Rideskole og Albertina-pladsen med kunstmuseet. På vej tilbage til skibet kommer vi forbi Prater-parken med det store pariserhjul. 

Efter frokost på skibet er der udflugt til Schönbrunn-slottet. Schönbrunn er den østrigsk-ungarske kejserfamilie Habsburgs tidligere sommerresidens. Udflugten inkluderer besøg i de imponerende saloner, og en gåtur i den smukke slotspark. 

Efter middagen ombord skal vi opleve en ægte Wienerkoncert i de rette omgivelser i et af byens smukke koncerthuse, oftest Kursalon, Konzerthaus eller Hofburg. Der optrædes med værker af Mozart og Strauss. Efter koncerten kører vi gennem Wien by night, hvor vi kan nyde synet af de smukt oplyste bygninger. Sent om aftenen sejler skibet mod Bratislava.

Moderne og klassiske bygninger side om side i Wien
Hundertwasser huset
Belvedere slottet
Rytterstatue ved Hofburg i Wien
Rytterstatue i Wien
Schönbrunn
Statue af bysbarnet Johann Strauss
Burgtheater i Wien
Dag 3

Bratislava (04.00-24.00)

Udsigt til slottet i Bratislava

Vi opholder os i dag i Slovakiets hovedstad Bratislava. Efter morgenmad ombord på skibet, tager vi på rundtur i den charmerende og romantiske by. Vi spadserer gennem den gamle bydel med Michael-broen og -tårnet, det gamle rådhus, torvet og nationalteatret. Efter byrundturen, og igen efter frokost, vil der være tid på egen hånd til shopping eller sightseeing.

Dag 4

Budapest (13.00-)

Om formiddagen nyder vi sejladsen. Vi passerer gennem Donau-knæet med udsigt til Esztergom-basilikaen og ruinerne af Visegrad-borgen, inden vi over middag ankommer til Budapest. Donau deler Ungarns hovedstad Budapest i to bydele: det grønne og kuperede Buda med Gellert-højen, slotskomplekset, Matthias-kirken og fiskerbastionen, og Pest, hvor parlamentet, forretningsgaderne og den berømte markedshal findes.

Efter frokost ombord på skibet er der byrundtur med bus i Budapest. Vi kommer forbi Skt. Stefan-kirken, operaen, Heltepladsen med statuer af ungarske herskere og andre historiske personer, og parlamentet. Derefter krydser vi Donau og ser Buda-siden, hvor der vil være stop ved Fiskerbastionen og Matthias-kirken samt på toppen af Gellert-højen. Resten af eftermiddagen er til fri disposition, til at gå på opdagelse i den smukke hovedstad på egen hånd. Se for eksempel parlamentet, Dohány-synagogen, som er verdens 2. største. eller gå på opdagelse i den store markedshal.

Dag 5

Budapest (-21.00)

Panoramaudsigt over Budapest Panoramaudsigt over Budapest

Vi spiser morgenmad ombord, hvorefter i tager udflugt til Hospital in the Rock. Under Buda Castle findes en af byens mest fascinerende og unikke historiske seværdigheder. Under 2. Verdenskrig blev hulegangene under borgen først brugt som beskyttelsesrum og sidenhen åbnede et mindre hospital i de bombesikre underjordiske huler.

Under revolutionen i Ungarn i 1950'erne blev hospitalet brugt igen og blev desuden udvidet med et atom-beskyttelsesrum. Stedet er i dag museum og man kan se de originale møbler og instrumenter samt en række voksfigurer.

Eftermiddagen er til fri disposition i Budapest, og hen på aftenen kan vi nyde den smukke sejlads ud af Budapest.

Dag 6

Vukovar (13.00-21.30)

Velkommen til Kroatien, hvor vi anløber Kroatiens største flodhavn, Vukovar. Vukovar er en hyggelig by med caféer, museer og butiksgader. Vi tager på byvandring, hvor vi bl.a. ser den nyopførte by efter bombningerne i 1992.

Under gåturen kan vi også nyde byens fine huse i barokstil. Herefter er der tid på egen hånd, inden vi returnerer til skibet.

Vukovar, Kroatien Vukovar, Kroatien
Dag 7

Novi Sad (03.00-01.30)

Novi Sad er den 3. største by i Serbien, og kulturelt og historisk centrum for Vojvodina-regionen. Novi Sad er en livlig by med masser af restauranter, butikker og grønne områder. Vi tager på byrundtur til fods og spadserer forbi markedet, hvor vi får indblik i byens hverdagsliv og fortsætter gennem byens historiske centrum, hvor der også bliver lidt tid til at se sig om på egen hånd.

Om eftermiddagen er der udflugt til Krusedol-klostret og landsbyen Sremski Karlovci. Turen lægger ud med et besøg på klostret, som ligger på Fruska Gora-bjerget. Klostret er kendt for sine freskomalerier fra det 15. århundrede. Nogle af Serbiens mest kendte, historiske personer, bl.a. Kong Milan Obrenovic og Grevinde Ljubica, ligger begravet på klostrets område.

På turen tilbage til Novi Sad gøres stop i den lille by Sremski Karlovci, som er centrum for vinproduktionen i Fruska Gora-regionen. Her skal vi på besøg hos familien Zivanovic, der er kendt for fremstillingen af Bermet-vin, som blev serveret ved habsburgernes og den russiske zars hoffer. I den store have vil vores værter servere flere forskellige typer Bermet-vin, samt familiens hjemmelavede honning. Der vil også være besøg i vinkældrene samt honningmuseet.

Novi Sad Novi Sad
Dag 8

Beograd (07.00-23.00)

Efter morgenmaden venter en spændende byrundtur med bus i Beograd, hvor vi skal se fæstningen, Kalemegdan-parken, den ortodokse domkirke, Prinsesse Ljubicas gods, rådhuset, nationalforsamlingen og Skt. Markus-kirken. Vi afslutter turen med en spadseretur gennem gågaden Knez Mihajlova med de mange butikker, caféer og gallerier, og en lille pause med en forfriskning.

Efter frokost ombord er der mulighed for at gå på opdagelse i Beograd på egen hånd. Efter middagen på skibet kan vi nyde en folkloreopvisning med dans.

Dag 9

Jernporten

Vi tilbringer dagen ombord og nyder sejladsen gennem den smukke natur. 

Om eftermiddagen går sejladsen gennem den berømte hydroelektriske dam "Jernporten", hvor Donau dæmmes op, for at give mere sikker sejlads gennem den vanskeligste del af slugten.

Tidligere var strækningen en farlig hindring for skibene, på grund af de skarpe klipper i den smalle passage. Den gigantiske konstruktion stod færdig i 1972, og blev bygget af rumænske og jugoslaviske bygningsarbejdere. Dæmningen hæver vandstanden med 30 meter, og på visse steder i slugten er Donau mere end 80 meter dyb. Efter denne enestående oplevelse, kan vi se frem til en festlig aften, når kaptajnen byder gallamiddag.

Statue af Kong Decebalus Statue af Kong Decebalus
Dag 10

Vidin (02.00-18.30)

Vidin, der ligger på den bulgarske side af Donau, er centrum for landets skibsbyggeri. Efter morgenmaden er der byrundtur til fods i byen med lokalguide. Vi besøger blandt andet fortet Baba Vida fra det 13. århundrede, som er landets bedst bevarede middelalderfort. 

Efter byrundturen er der tid på egen hånd i byen, inden frokosten indtages på skibet. Eftermiddagen er til fri disposition i Vidin. Skibet ligger ved kaj i gåafstand fra byens centrum.

Baba Vida, Vidin Baba Vida, Vidin
Dag 11

Turnu Magurele (05-00-) - Bukarest

Efter morgenmaden går vi fra borde i Turnu Magurele. Herfra er der transfer til Bukarest - engang kendt som Østeuropas Paris. Her tager vi på byrundtur med bus, hvor vi blandt andet kommer forbi Revolutionspladsen, Triumfbuen, Nationaltetatret og koncerthuset Athenæum. 

Vi gør fotostop ved Ceausescus enorme "Folkets Hus", verdens andenstørste bygning efter Pentagon, som i dag huser Parlamentet. Efter byrundturen spiser vi frokost på en lokal restaurant. Transfer til lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage til Danmark via Wien.

 

Vi gør opmærksom på, at i tilfælde af flyafgang fra Bukarest tidligere end kl. 16.00 kan frokosten blive udeladt og byrundturen forkortet.

Parlamentet i Bukarest Parlamentet i Bukarest

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Bukarest (21.00-)
 • Dag 2 - Vidin (13.00-23.00)
 • Dag 3 - Jernporten
 • Dag 4 - Beograd (07.00-23.00)
 • Dag 5 - Novi Sad (06.00-20.00)
 • Dag 6 - Vukovar (07.00-13.30)
 • Dag 7 - Budapest (13.30-)
 • Dag 8 - Budapest (-21.00)
 • Dag 9 - Bratislava (14.00-21.00)
 • Dag 10 - Wien (04.00-) - Klassisk koncert
 • Dag 11 - Wien - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Krydstogt på Donau fra Bukarest til Wien

Inkluderet i prisen

Fly fra København eller Billund inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

10 overnatninger på flodkrydstogtsskib★★★★+ i valgt kahytstype

Velkomstdrink

Helpension ombord bestående af morgenbuffet, frokost, eftermiddagste, aftensmad med te/kaffe, midnatssnack. Pensionen starter med let frokost dag 1 og slutter med morgenmad ombord den sidste morgen.

Frokost på restaurant i Wien på dag 11

2 glas vin, vand eller øl til frokost og aftensmad på skibet

1 fl. vand i kahytten pr. dag

Levende musik, underholdning og vinsmagning ombord

Erfaren dansk rejseleder

Udflugter ifølge program:

 • Byrundtur med bus i Bukarest (dag 1)
 • Byvandring i Vidin med besøg i Baba Vida (dag 2)
 • Byrundtur med bus og til fods i Beograd (dag 4)
 • Byvandring i Novi Sad (dag 5)
 • Udflugt til Krusedol-klostret (dag 5)
 • Byvandring i Vukovar (dag 6)
 • Byrundtur med bus i Budapest (dag 7)
 • Udflugt til Hospital in the Rock (dag 8)
 • Byrundtur i Bratislava (dag 9)
 • Byrundtur i Wien (dag 10)
 • Klassisk koncert i Wien (dag 10)
 • Udflugt til Schönbrunn (dag 11)

Ikke inkluderet i prisen

Drikkevarer ud over de nævnte

Drikkepenge til lokale guider/chauffører

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge på 8 euro/nat pr. person som afregnes lokalt/ombord.

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Kahytstillæg på M/S River Governess:

 • Kahyt med fransk altan på mellemdæk kr. 2.000
 • Kahyt med fransk altan på øvre dæk kr. 2.700
 • Suite med fransk altan på øvre dæk kr. 5.000

 • Kahyt på hovedæk til enebrug kr. 7.500
 • Kahyt med fransk altan på mellemdæk til enebrug kr. 9.500
 • Kahyt med fransk altan på øvre dæk til enebrug kr. 10.200
 • Suite med fransk altan på øvre dæk til enebrug kr. 12.500

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst til Bukarest (21.00-)

Velkommen til Rumænien! Fra lufthavnen er der transfer til Bukarest centrum - engang kendt som Østeuropas Paris.

Her tager vi på en orienterende byrundtur med bus, hvor vi oftest kommer forbi Revolutionspladsen, Triumfbuen, Nationaltetatret og koncerthuset Athenæum. Tillader tiden det, gør vi fotostop ved Ceausescus enorme "Folkets Hus", verdens andenstørste bygning efter Pentagon, som i dag huser Parlamentet.

Efter byrundturen kører vi til Turnu Maguerele, hvor vores flotte skib venter. Undervejs byder Best Travel på en let madpakke. Vi bliver indkvarteret i vores kahytter og mødes til en velkomstdrink samt præsentation af kaptajnen og hans besætning, inden vi nyder vores første middag ombord.

Parlamentet i Bukarest Parlamentet i Bukarest
Dag 2

Vidin (13.00-23.00)

Vi spiser morgenmad ombord, og nyder formiddagens sejlads. Om eftermiddagen ankommer vi til Vidin, der ligger på den bulgarske side af Donau, og er centrum for landets skibsbyggeri. Vi tager på byrundtur til fods i byen med lokalguide.

Vi besøger blandt andet fortet Baba Vida fra det 13. århundrede, som er landets bedst bevarede middelalderfort. Efter byrundturen er der tid til at opleve byen på egen hånd. Om aftenen kan vi se frem til kaptajnens velkomstmiddag ombord. Vi forlader Vidin sidst på aftenen.

Baba Vida, Vidin Baba Vida, Vidin
Dag 3

Jernporten

Vi tilbringer dagen ombord. Om formiddagen går sejladsen gennem den berømte hydroelektriske dam "Jernporten", hvor Donau dæmmes op for at give mere sikker sejlads gennem den 100 kilometer lange, smalle slugt. Tidligere var strækningen en farlig hindring for skibene, på grund af de skarpe klipper i den smalle passage. Den gigantiske konstruktion stod færdig i 1972 og blev bygget af rumænske og jugoslaviske bygningsarbejdere. 

Dæmningen hæver vandstanden med 30 meter, og på visse steder i slugten er Donau mere end 80 meter dyb. Mens vi nyder middagen ombord sejler vi videre mod Beograd.

Statue af Kong Decebalus Statue af Kong Decebalus
Dag 4

Beograd (07.00-23.00)

Efter morgenmaden venter en spændende byrundtur med bus i Beograd, hvor vi skal se fæstningen, Kalemegdan-parken, den ortodokse domkirke, Prinsesse Ljubicas gods, rådhuset, nationalforsamlingen og Skt. Markus-kirken. Vi afslutter turen med en spadseretur gennem gågaden Knez Mihajlova med de mange butikker, caféer og gallerier og under os selv en lille pause med en forfriskning.

Efter frokost ombord er der mulighed for at gå på opdagelse i Beograd på egen hånd. Efter middagen på skibet kan vi nyde en folkloreopvisning med dans.

Dag 5

Novi Sad (06.00-20.00)

Novi Sad er den 3. største by i Serbien og kulturelt og historisk centrum for Vojvodina-regionen. Novi Sad er en livlig by med masser af restauranter, butikker og grønne områder. Vi tager på byrundtur til fods og spadserer forbi markedet, hvor vi får indblik i byens hverdagsliv og fortsætter gennem byens historiske centrum, hvor der også bliver lidt tid til at se sig om på egen hånd. Om eftermiddagen er der udflugt til Krusedol-klostret og landsbyen Sremski Karlovci. Turen lægger ud med et besøg på klostret, som ligger på Fruska Gora-bjerget. Klostret er kendt for sine freskomalerier fra det 15. århundrede.

Nogle af Serbiens mest kendte historiske personer, bl.a. Kong Milan Obrenovic og Grevinde Ljubica, ligger begravet på klostrets område.

På turen tilbage til Novi Sad gøres stop i den lille by Sremski Karlovci, som er centrum for vinproduktionen i Fruska Gora-regionen. Her skal vi på besøg hos familien Zivanovic, der er kendt for fremstillingen af Bermet-vin, som blev serveret ved habsburgernes og den russiske zars hoffer. I den store have vil vores værter servere flere forskellige typer Bermet-vin, samt familiens hjemmelavede honning. Der vil også være besøg i vinkældrene samt honningmuseet.

Novi Sad Novi Sad
Dag 6

Vukovar (07.00-13.30)

Velkommen til Kroatien, hvor vi anløber Kroatiens største flodhavn, Vukovar. Vukovar er en hyggelig by med caféer, museer og butiksgader. Vi tager på byvandring, hvor vi bl.a. ser den nyopførte by efter bombningerne i 1992. Under gåturen kan vi også nyde byens fine huse i barokstil. Herefter er der tid på egen hånd, inden vi returnerer til skibet og nyder vores frokost.

Vukovar, Kroatien Vukovar, Kroatien
Dag 7

Budapest (13.30-)

Donau deler Ungarns hovedstad Budapest i to bydele: det grønne og kuperede Buda med Gellert-højen, slotskomplekset, Matthias-kirken og fiskerbastionen, og Pest, hvor parlamentet, forretningsgaderne og den berømte markedshal findes. Efter frokost ombord på skibet er der byrundtur med bus i Budapest. Vi kommer forbi Skt. Stefan-kirken, operaen, Heltepladsen med statuer af ungarske herskere og andre historiske personer, og parlamentet. 

Derefter krydser vi Donau og ser Buda-siden, hvor der vil være stop ved Fiskerbastionen og Matthias-kirken samt på toppen af Gellert-højen. Resten af eftermiddagen er til fri disposition, til at gå på opdagelse i den smukke hovedstad på egen hånd. Se for eksempel parlamentet, Dohány-synagogen, som er verdens 2. største eller gå på opdagelse i den store markedshal.

Dag 8

Budapest (-21.00)

Vi spiser morgenmad ombord, hvorefter vi tager på udflugt til Hospital in the Rock. Under Buda Castle findes en af byens mest fascinerende og unikke historiske seværdigheder. Under 2. Verdenskrig blev hulegangene under borgen først brugt som beskyttelsesrum, og sidenhen åbnede et mindre hospital i de bombesikre underjordiske huler. 

Under revolutionen i Ungarn i 1950'erne blev hospitalet brugt igen, og blev desuden udvidet med et atom-beskyttelsesrum. Stedet er i dag museum og man kan se de originale møbler og instrumenter, samt en række voksfigurer.

Eftermiddagen er til fri disposition i Budapest. Hen på aftenen fortsætter sejladsen mod Bratislava.

Dag 9

Bratislava (14.00-21.00)

Udsigt til slottet i Bratislava

Vi tilbringer en afslappet formiddag ombord. Undervejs passerer vi Gabcikovo, som er den største sluse på den øvre del af Donau. Om eftermiddagen tager vi på rundtur Slovakiets charmerende og romantiske hovedstad Bratislava. Vi spadserer gennem den gamle bydel med Michael-broen og -tårnet, det gamle rådhus, torvet og nationalteatret. Afslutningsvis vil der være tid på egen hånd til shopping eller sightseeing. Vi kan se frem til en dejlig aften med kaptajnens gallamiddag, hvorefter musikken spiller op til dans for sidste gang.

Dag 10

Wien (04.00-) - Klassisk koncert

Så er vi nået til Wien! Efter morgenmaden tager vi på byrundtur i bus i Wien, og får et indtryk af byens mange, spændende seværdigheder. Vi starter med et stop ved det berømte Hundertwasser-hus og fortsætter til Ringstrasse, hvor vi bl.a. passerer forbi operaen, parlamentet, Burgtheater og Votivkirken. Herefter går turen ind til det historiske centrum med Skt. Stefans-domkirken. Vi går en tur gennem de smukke, gamle gader og kommer bl.a. forbi Michaela-pladsen og det kejserlige palads Hofburg, Den Spanske Rideskole og Albertina-pladsen med kunstmuseet. På vej tilbage til skibet kommer vi forbi Prater-parken med det store pariserhjul. Eftermiddagen er til egen disposition. 

Efter middagen ombord skal vi opleve en ægte Wienerkoncert i de rette omgivelser, i et af byens smukke koncerthuse, oftest Kursalon, Konzerthaus eller Hofburg. Der optrædes med værker af Mozart og Strauss. Efter koncerten kører vi gennem Wien by night, hvor vi kan nyde synet af de smukt oplyste bygninger.

Moderne og klassiske bygninger side om side i Wien
Hundertwasser huset
Belvedere slottet
Rytterstatue ved Hofburg i Wien
Rytterstatue i Wien
Statue af bysbarnet Johann Strauss
Burgtheater i Wien
Dag 11

Wien - Hjemrejse

Efter morgenmaden er det blevet tid til at tage afsked med vores dejlige skib og det venlige personale ombord. Vi skal først flyve hjem om aftenen, så når vi har pakket vores bagage i bussen, tager vi på udflugt til Schönbrunn-slottet. Schönbrunn er den østrigsk-ungarske kejserfamilie Habsburgs tidligere sommerresidens. 

Udflugten inkluderer besøg i de imponerende saloner, og en gåtur i den smukke slotspark. Som afslutning på et dejligt krydstogt på Donau byder Best Travel på en afskedsfrokost i Donau-tårnet. Herfra er der en fantastisk udsigt ud over hele byen. Herfra sætter vi kursen mod lufthavnen og flyver tilbage til Danmark.

Vi gør opmærksom på, at i tilfælde af flyafgang fra Wien tidligere end kl. 17.00 kan frokosten blive udeladt.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse