Portugal

Portugal

Det er ikke uden grund, at Portugal er kåret 3 år i træk (2017, 2018 og 2019) som Europas bedste rejseland. Hos Best Travel lukker vi op for et skatkammer af natur- og kulturoplevelser i Europas yderste vestlige hjørne.

Det fortryllende Portugal ligger ud mod det store Atlanterhav på den ene side, og nabolandet Spanien på den anden. Det kontrastfulde og meget varierede land er dobbelt så stort som Danmark.

Autentiske oplevelser gemmer sig bag kysten. Hyggelige lokale fiskersamfund og eventyrlige middelalderbyer med smukke hvide huse, dekoreret med kakler i blå og hvide farver.

Portugal bugner af oplevelser uanset om du er på fastlandet eller på øerne, og mange seværdigheder er beskyttet af UNESCO. Vil du på rundrejse, langtidsferie eller bare slappe af er du sikret indholdsrige udflugter og erfaren rejseleder med Best Travel – og mødet med den gæstfrie og livsglade befolkning glemmer du aldrig.

Loading...
Lille gade i Evora

Oplevelserne står i kø...

Douroflodens eventyr med stejle terrassevinmarker, der nærmest er som syet ind i bjergskråningerne. Den eksklusive ferieby Estoril, der lokker med sine gyldne strande. Lissabons fantastiske kulturliv med museer, kunstsamlinger og overdådige monumenter fra opdagelsestidens rigdom – og med lillebror Porto lige i hælene. Store dele af landet er stadig uberørt af turisme, og flere steder føles det som om, tiden har stået stille. I Alentejo ånder det af fred og idyl med skønne vinmarker og den pragtfulde middelalderby Évora. Den okkerfarvede Algarvekyst mod syd tiltrækker rejsende året rundt med over 300 solskinsdage.

Botanisk Have, Madeira

Madeira & Azorerne

Glem ikke blomsterøen Madeira lidt nord for De Kanariske Øer med perlerækker af fabelagtige naturscenerier og eksotiske blomster i sprængfyldte farver. Et udendørs nirvana.

Midt i Atlanterhavet ligger de 9 vulkanøer, Azorerne – et netværk af prisvindende naturparker og blandt de førende indenfor bæredygtig turisme.

 

Læs mere om Madeira

Spørgsmål og svar om Portugal

220 volt - og samme stik som i Danmark, så du behøver ikke medbringe adapter.

Da drikkepengekulturen er forskellig fra land til land, har Best Travel valgt ikke at inkludere drikkepenge i rejsens pris.

I Portugal er det kutyme at give drikkepenge, da lønniveauet er forholdsvis lavt, som så kompenseres ved drikkepenge. Det er forhold, som vi ikke er vant til i Danmark, men som her er en naturlig del af hverdagen. Det er normalt at give 10% i drikkepenge, når man er på restaurant, mens caféer og barer forventer småmønter. Det er en god idé at lægge lidt penge på værelset til stuepigen, og på udflugter er det kutyme at lægge 1-2 EUR pr. dag til chaufføren. Taxaer forventer 10-15% i drikkepenge. Lokalguiders indsats påskønnes ligeledes med typisk 1-2 EUR pr. dag.

Det er naturligvis helt frivilligt at give drikkepenge.

 

Man bør ikke drikke vandet fra hanerne. Mineralvand kan købes overalt.

For at deltage i en rejse med Best Travel er det en betingelse, at man er 100% selvhjulpen og almindeligt godt gående. Man skal kunne klare sig på trapper og brosten, og selv kunne løfte sin kuffert. Brug af rollator og kørestol besværliggøres af høje kantsten, brosten og trapper. Det offentlige rum er meget sjældent indrettet efter handicappede. Er man dårligt gående eller kan man ikke følge med gruppen, kan rejselederen bede dig afstå fra en udflugt (pengene refunderes ikke).

 

Byvandringer i Lissabon, Porto m.fl. foregår oftest over flere timer, hvor der ikke er mulighed for pauser undervejs. Der er ofte trapper, brosten, ujævnt underlag og niveauforskelle.

 

Undertiden kan bussen ikke køre helt frem til hotellet. 

01/1 Ano Novo (Nytårsdag)

Sexta-Feira Santa (Langfredag) – ikke fast dato

Páscoa (Påskedag) – ikke fast dato

25/4 Dia da Liberdada (Frihedsdag)

01/5 Dia do Trabalhador (Arbejdsmarkedets Dag)

10/6 Dia de Portugal (Portugals nationaldag)

Corpus Christi (Kristilegeme) – ikke fast dato

15/8 Assunção de Maria (Jomfru Marias Himmelfart)

05/10 Implantação da República (Proklamation af Republikken Portugal)

01/11 Todos os Santos (Allehelgensdag)

01/12 Restauração da Independência (Genoprettelses af Portugals uafhængighed)

08/12 Imaculada Conceição (Festen for ubesmittede undfangelse)

25/12 Natal (jul)

Sydeuropas hotelstandard er som udgangspunkt lidt lavere end i den nordlige del af Europa, dette gælder også for Portugal. Udenfor storbyerne kan værelserne ofte være lidt gammeldags indrettede, men den portugisiske charme og hygge vil altid være der.

 

Busstandarden kan være lavere end de danske turistbusser, og der er oftest ingen toilet i bussen.

Kreditkort kan stort set benyttes overalt på hoteller og i større byer. I mindre butikker og på landet accepterer man ikke altid kreditkort. I Portugal betales småbeløb ikke med kreditkort, det er derfor en god idé at have lidt kontanter til køb af vand osv. Det er nemt at hæve penge på Visa eller Mastercard i pengeautomater.

 

Valutaen i Portugal er Euro.

Landets beliggenhed ved Atlanterhavet har stor betydning for den mad, man spiser i Portugal - friskfanget fisk og skaldyr er derfor ofte på menukortet. 

Det portugisiske køkken kan på danskere virke lidt robust eller ”mormor-agtigt”, men maden er velsmagende, lavet af friske råvarer- og så er der oftest mere end rigelig. Hvidløg, olivenolie og friske krydderurter benyttes hyppigt i maden.

Nogle af de mest kendte retter er caldo verde (suppe med grønkål, kartofter og pølse), balcalhau (klipfisk, der kan tilberedes på flere hundreder forskellige måder), Camarão ao Alhinho (rejer med hvidløg og koriander) samt frango piri-piri (kyllling med chilisauce). I Algarve er cataplana især populært (en gryderet med muslinger, skaldyr eller havtaske). Prøv grillede sardiner, friske oliven og de mange lækre oste.  

 

Vin i Portugal er en rejse i sig selv! Grundet klimaet med sol og milde vintre produceres der fremragende vine især i Alentejo, Dão, Douro og Algarve. Mest kendt er dog portvinen fra Porto/Douro-dalen og Madeira-vinen fra Atlanterhavsøen Madeira. Den grønne mousserende hvidvin, vinho verde fra Nordportugal, er også blevet populær.

Der er mange skønne smagsoplevelser i Portugal. Det er udbredt at spise på restauranter, de findes i alle prisklasser lige fra en madboder til gourmet- eller Michelin-restauranter.

 

Portugiserne spiser ofte varm mad 2 gange om dagen. Frokosten ligger mellem kl. 12.30-15.00 og aftensmaden serveres mellem kl. 19.30-22.00.

Alle skal medbringe gyldigt pas. Der kræves ikke visum for danske statsborgere på Best Travels rejser til Portugal, men er du ikke dansk statsborger, skal du undersøge, hvilke regler, der gælder for dig. Det er dit ansvar at sørge for, at du har de korrekte rejsedokumenter, når du møder i lufthavnen. 

En rejse til Portugal er ikke kun besøg til interessante seværdigheder, men også at opleve det spændende kulturliv og mødet med befolkningen. Her kommer nogle regler for god etikette, så du får så meget ud af rejsen som muligt:

 

Portugiserne er meget høflige mennesker, som også afspejles i sproget. De er selskabelige, hyggelige og meget gæstfrie - der er altid et godt match mellem danskere og portugisere. Befolkningen er afslappende og imødekommende, og mere stilfærdige end i Italien og Spanien.

 

Miniparlør omkring høflighedsfraser:

Por favor – venligst

Obligado – tak /obligada (hvis du er kvinde)

Bom dia – god dag

Boa tarde – god eftermiddag

Boa noite - god aften

 

I kirker skal man være sømmeligt påklædt – ingen bare skuldre eller ben (shorts, miniskørter eller ærmeløse bluser). Den katolske kirkes indflydelse afspejler sig i befolkningen, der lever forholdsvis konservativt og traditionelt. Familien er i høj grad omdrejningspunkt for det sociale liv. 

 

Portugal er et vinland, og man nyder gerne en aperitif og vin til maden. Det anses for dårlig opførsel at være beruset. 

 

Mødes man for første gang er det almindelig at give hånd, hvor man har øjenkontakt med hinanden. Kender man allerede hinanden giver kvinder både til mænd og kvinder 2 kindkys – det første på højre kind og det andet på venstre, mens mænd ofte giver hinanden et knus.

 

Nogle steder kan butikker og restauranter være lukket midt på dagen – typisk mellem ca. kl. 13.00-15.30.

-1 time overalt i Portugal i forhold til Danmark, mens der på Azorerne er der -2 timer i tidsforskel.

I Portugal opkræves i nogle byer en mindre turistskat, som betales på hotellet ved afrejse. Best Travel oplyser altid den aktuelle sats under hver rejse. Vi tager dog forbehold for mindre ændringer, da skatterne kan ændres uden forudgående varsel i forhold til købstidspunktet. 

Der kræves ingen vaccinationer til Portugal. Dette kan dog ændre sig - som eksempelvis under Covid-19 pandemien. Se aktuel status på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Portugal har subtropisk fastlandslandsklima med højere gennemsnitstemperaturer end i Danmark. Her er varme somre med friske briser fra havet og milde vintre. Mod nord er der om vinteren en del regnbyger, og køligere end i den øvrige del af landet. I Serra da Estrela-bjergene er det koldt om vinteren med sne.  Mod syd i Algarve har man over 300 solskinsdage, og kan derfor anbefales året rundt.

 

Azorerne: Øgruppen er bedst at besøge fra maj-sep, hvor blomsterne står i flor. Vinteren kan være våd og stormfuld. Øerne er omgivet af den varme Golfstrøm, og har derfor tempereret oceanisk klima med små temperatursvingninger i løbet af året.

 

Madeira: Her finder man et behageligt subtropisk klima med milde temperaturer mellem 19-24 grader året rundt.  I bjergene er det køligere, og mod nord falder der jævnligt regn.  

Adapter

220 volt - og samme stik som i Danmark, så du behøver ikke medbringe adapter.

Drikkepenge

Da drikkepengekulturen er forskellig fra land til land, har Best Travel valgt ikke at inkludere drikkepenge i rejsens pris.

I Portugal er det kutyme at give drikkepenge, da lønniveauet er forholdsvis lavt, som så kompenseres ved drikkepenge. Det er forhold, som vi ikke er vant til i Danmark, men som her er en naturlig del af hverdagen. Det er normalt at give 10% i drikkepenge, når man er på restaurant, mens caféer og barer forventer småmønter. Det er en god idé at lægge lidt penge på værelset til stuepigen, og på udflugter er det kutyme at lægge 1-2 EUR pr. dag til chaufføren. Taxaer forventer 10-15% i drikkepenge. Lokalguiders indsats påskønnes ligeledes med typisk 1-2 EUR pr. dag.

Det er naturligvis helt frivilligt at give drikkepenge.

 

Drikkevand

Man bør ikke drikke vandet fra hanerne. Mineralvand kan købes overalt.

Forhold for gangbesværede

For at deltage i en rejse med Best Travel er det en betingelse, at man er 100% selvhjulpen og almindeligt godt gående. Man skal kunne klare sig på trapper og brosten, og selv kunne løfte sin kuffert. Brug af rollator og kørestol besværliggøres af høje kantsten, brosten og trapper. Det offentlige rum er meget sjældent indrettet efter handicappede. Er man dårligt gående eller kan man ikke følge med gruppen, kan rejselederen bede dig afstå fra en udflugt (pengene refunderes ikke).

 

Byvandringer i Lissabon, Porto m.fl. foregår oftest over flere timer, hvor der ikke er mulighed for pauser undervejs. Der er ofte trapper, brosten, ujævnt underlag og niveauforskelle.

 

Undertiden kan bussen ikke køre helt frem til hotellet. 

Helligdage

01/1 Ano Novo (Nytårsdag)

Sexta-Feira Santa (Langfredag) – ikke fast dato

Páscoa (Påskedag) – ikke fast dato

25/4 Dia da Liberdada (Frihedsdag)

01/5 Dia do Trabalhador (Arbejdsmarkedets Dag)

10/6 Dia de Portugal (Portugals nationaldag)

Corpus Christi (Kristilegeme) – ikke fast dato

15/8 Assunção de Maria (Jomfru Marias Himmelfart)

05/10 Implantação da República (Proklamation af Republikken Portugal)

01/11 Todos os Santos (Allehelgensdag)

01/12 Restauração da Independência (Genoprettelses af Portugals uafhængighed)

08/12 Imaculada Conceição (Festen for ubesmittede undfangelse)

25/12 Natal (jul)

Hotel- og busstandard

Sydeuropas hotelstandard er som udgangspunkt lidt lavere end i den nordlige del af Europa, dette gælder også for Portugal. Udenfor storbyerne kan værelserne ofte være lidt gammeldags indrettede, men den portugisiske charme og hygge vil altid være der.

 

Busstandarden kan være lavere end de danske turistbusser, og der er oftest ingen toilet i bussen.

Kreditkort og valuta

Kreditkort kan stort set benyttes overalt på hoteller og i større byer. I mindre butikker og på landet accepterer man ikke altid kreditkort. I Portugal betales småbeløb ikke med kreditkort, det er derfor en god idé at have lidt kontanter til køb af vand osv. Det er nemt at hæve penge på Visa eller Mastercard i pengeautomater.

 

Valutaen i Portugal er Euro.

Maden – Det portugisiske køkken

Landets beliggenhed ved Atlanterhavet har stor betydning for den mad, man spiser i Portugal - friskfanget fisk og skaldyr er derfor ofte på menukortet. 

Det portugisiske køkken kan på danskere virke lidt robust eller ”mormor-agtigt”, men maden er velsmagende, lavet af friske råvarer- og så er der oftest mere end rigelig. Hvidløg, olivenolie og friske krydderurter benyttes hyppigt i maden.

Nogle af de mest kendte retter er caldo verde (suppe med grønkål, kartofter og pølse), balcalhau (klipfisk, der kan tilberedes på flere hundreder forskellige måder), Camarão ao Alhinho (rejer med hvidløg og koriander) samt frango piri-piri (kyllling med chilisauce). I Algarve er cataplana især populært (en gryderet med muslinger, skaldyr eller havtaske). Prøv grillede sardiner, friske oliven og de mange lækre oste.  

 

Vin i Portugal er en rejse i sig selv! Grundet klimaet med sol og milde vintre produceres der fremragende vine især i Alentejo, Dão, Douro og Algarve. Mest kendt er dog portvinen fra Porto/Douro-dalen og Madeira-vinen fra Atlanterhavsøen Madeira. Den grønne mousserende hvidvin, vinho verde fra Nordportugal, er også blevet populær.

Der er mange skønne smagsoplevelser i Portugal. Det er udbredt at spise på restauranter, de findes i alle prisklasser lige fra en madboder til gourmet- eller Michelin-restauranter.

 

Portugiserne spiser ofte varm mad 2 gange om dagen. Frokosten ligger mellem kl. 12.30-15.00 og aftensmaden serveres mellem kl. 19.30-22.00.

Pas og visum

Alle skal medbringe gyldigt pas. Der kræves ikke visum for danske statsborgere på Best Travels rejser til Portugal, men er du ikke dansk statsborger, skal du undersøge, hvilke regler, der gælder for dig. Det er dit ansvar at sørge for, at du har de korrekte rejsedokumenter, når du møder i lufthavnen. 

Skik og brug

En rejse til Portugal er ikke kun besøg til interessante seværdigheder, men også at opleve det spændende kulturliv og mødet med befolkningen. Her kommer nogle regler for god etikette, så du får så meget ud af rejsen som muligt:

 

Portugiserne er meget høflige mennesker, som også afspejles i sproget. De er selskabelige, hyggelige og meget gæstfrie - der er altid et godt match mellem danskere og portugisere. Befolkningen er afslappende og imødekommende, og mere stilfærdige end i Italien og Spanien.

 

Miniparlør omkring høflighedsfraser:

Por favor – venligst

Obligado – tak /obligada (hvis du er kvinde)

Bom dia – god dag

Boa tarde – god eftermiddag

Boa noite - god aften

 

I kirker skal man være sømmeligt påklædt – ingen bare skuldre eller ben (shorts, miniskørter eller ærmeløse bluser). Den katolske kirkes indflydelse afspejler sig i befolkningen, der lever forholdsvis konservativt og traditionelt. Familien er i høj grad omdrejningspunkt for det sociale liv. 

 

Portugal er et vinland, og man nyder gerne en aperitif og vin til maden. Det anses for dårlig opførsel at være beruset. 

 

Mødes man for første gang er det almindelig at give hånd, hvor man har øjenkontakt med hinanden. Kender man allerede hinanden giver kvinder både til mænd og kvinder 2 kindkys – det første på højre kind og det andet på venstre, mens mænd ofte giver hinanden et knus.

 

Nogle steder kan butikker og restauranter være lukket midt på dagen – typisk mellem ca. kl. 13.00-15.30.

Tidszone

-1 time overalt i Portugal i forhold til Danmark, mens der på Azorerne er der -2 timer i tidsforskel.

Turistskat

I Portugal opkræves i nogle byer en mindre turistskat, som betales på hotellet ved afrejse. Best Travel oplyser altid den aktuelle sats under hver rejse. Vi tager dog forbehold for mindre ændringer, da skatterne kan ændres uden forudgående varsel i forhold til købstidspunktet. 

Vaccination

Der kræves ingen vaccinationer til Portugal. Dette kan dog ændre sig - som eksempelvis under Covid-19 pandemien. Se aktuel status på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Vejr

Portugal har subtropisk fastlandslandsklima med højere gennemsnitstemperaturer end i Danmark. Her er varme somre med friske briser fra havet og milde vintre. Mod nord er der om vinteren en del regnbyger, og køligere end i den øvrige del af landet. I Serra da Estrela-bjergene er det koldt om vinteren med sne.  Mod syd i Algarve har man over 300 solskinsdage, og kan derfor anbefales året rundt.

 

Azorerne: Øgruppen er bedst at besøge fra maj-sep, hvor blomsterne står i flor. Vinteren kan være våd og stormfuld. Øerne er omgivet af den varme Golfstrøm, og har derfor tempereret oceanisk klima med små temperatursvingninger i løbet af året.

 

Madeira: Her finder man et behageligt subtropisk klima med milde temperaturer mellem 19-24 grader året rundt.  I bjergene er det køligere, og mod nord falder der jævnligt regn.  

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse