Manarola Manarola

Rejser til Italien

Piazza Plebishito, Napoli

Ferie i Italien – hvem drømmer ikke om det? Italien er et af danskernes mest populære rejsemål, og vi forstår godt hvorfor. Fra de frodige områder i det nordlige Italien omkring Gardasøen og den italiensk-franske Riviera, til de charmerende destinationer i det sydlige Italien som vulkanøen Ischia og Sicilien med sine mange levn fra mangfoldige kulturer. Find din næste rejse til Italien blandt vores mest populære destinationer. 

 

Hvad kan du forvente af rejser til Italien? 

 • Erfarne rejseledere – hvoraf flere har bopæl i Italien 
 • Et gennemarbejdet udflugtsprogram baseret på 20+ års erfaring 
 • Skønne måltider fra det verdensberømte lokale køkken 
 • Gode hoteller med den bedste beliggenhed 
 • En positiv lille overraskelse eller to på rejsen til Italien 

Find ferien til Italien, du drømmer om 

Italien byder på mange vidunderlige oplevelser fra nord til syd, øst til vest. Derfor er det også det land, vi tilbyder flest rejser til. Dyk ned i vores udvalg af rejser til Italien og find din italienske drømmeferie. 

Loading...
La Morra

Det nordlige Italien 

Barolo

Den verdensberømte vinby fylder ikke meget på landkortet, men det gør vinen på de omliggende marker til gengæld. Vågn op til en udsigt af smukke vinmarker, så langt øjet rækker og besøg WiMu - vinmuseet med smagsprøver indbygget. Du må heller ikke snyde dig selv for et besøg på det unikke Proptrækker Museum, eller middelalderbyen Alba der var kendt for sine engang hundrede tårne og sorte guld trøfler. 

Du kan opleve Barolo på opera- og vinrejsen Opera i Verona - vin i Barolo. 

Læs mere om Barolo her
Udsigt over Gardasøen

Gardasøen

På toppen af Gardasøen troner Riva del Garda. En hyggelig lille by med snævre gader og stræder. Her spiser man godt. Prøv for eksempel en hjemmelavet pastaret med mama i køkkenet på restaurant Osteriva på Via Fiume 15. Ved havnen ligger de mange udflugtsbåde parat til afgang og foran os knejser Torre Apponale, det 34 meter høje stentårn fra 1200-tallet. 

Læs mere om Gardasøen her
Canal Grande

Venedig

I den romantiske by Venedig, der er bygget på 100 små øer, kan du opleve Markuspladsen og besøge Caffé Florian, hvor datidens mest berømte forfatter og berygtede kvindebedårer, Casanova (1725-1798), var en af stamgæsterne. Oplev også den mindre Markusplads, La Piazzetta, der åbner sig ud mod vandet, hvor de to høje søjler står. Den ene med den bevingede markusløve på toppen og den anden med en statue af San Theodor, byens tidligere skytshelgen. 

Se mere om Venedig her
Amalfikysten

Det sydlige Italien 

Amalfikysten

Italienerne valfarter selv hertil, når ferien kalder. Kystområdet overrasker gang på gang på sin skønhed og oplevelser. Oplev for eksempel den lille by Maiori med den lange og brede sandstrand og de mange cafeer og butikker - en typisk italiensk perle. Få håndlavet din helt egen sandal hos Alfonso Dattilo, ejeren af Sandali Tipici, og besøg byens fantastiske botaniske have. Med et væld af kaktusser og andre eksotiske planter samt en ubetalelig udsigt over kysten er Maiori ved Amalfikysten et must. 

Læs mere om Amalfikysten her
Catania

Sicilien 

Middelhavets største ø, Sicilien, er et særdeles godt valg, når du holder ferie i Italien. Omgivet af bølgens brus og det milde vejr, kan du både få opfyldt kulturelle, historiske og naturskønne oplevelser. Tager du med os til Sicilien, kan du bl.a. forvente at komme på tur til Europas højeste vulkan, Etna, hvor du kan nyde en panoramaudsigt, der tog pusten fra Goethe. Oplev også tempelruiner og bygningsværker med romersk, græsk og normannisk arkitektoniske præg.

Se vores rejser til Sicilien her
Castello Aragonese

Ischia

Beliggende i Napolibugten har Ischia vulkansk oprindelse og består af mange kilder. Derfor er øen også særligt frodig, som lokker mange til for velvære og afslapning. Fordyb dig i de maleriske landskaber og besøg små perler på øen, hvor en gammel fæstning, kirker og strandpromenader venter. Forglem ej en sejltur i det blå, kurbyen Forio eller tag en smuttur med færgen til Napoli.

Se rejsen til Ischia her

Toscana og Rom

Bliv taget med på uforglemmelige rejser til landets hovedstad og Italiens naturskønne toskanske landskaber. Oplev Rom, der også er kendt som den evige stad, der byder på storslået arkitektur og historiske og religiøse bygninger, og besøg natur- og kulturperler i Toscana og Umbrien. 

 

Toscana, Chianti

Toscana

I midten af det hele finder du natur- og kunstelskerens balsam for sjælen. Regionen Toscana byder på uanede oplevelser og rigdomme i byer som Firenze, Assisi og Pisa. Det bakkede landskab, vinmarkerne og pinjetræerne skuffer heller ikke her, ligesom de toskanske byer byder på kulturelle UNESCO-seværdigheder. Kryds det skæve tårn i Pisa af, betragt den berømte David statue på rådhuspladsen i Firenze eller mød Broder Theodor i en af de helligste katolske kirker i Assisi. På en af vores rejser til Toscana kan du også nå forbi enestående Rom. 

Rejs med til Toscana her
Peterskirken

Rom

Rom er ikke overraskende én af Italiens største oplevelser, og du kan opleve byen på flere af vores rejser. Vi besøger naturligvis langt de fleste af de største seværdigheder som for eksempel Piazza Navona, Engelsborg, Pantheon, Trevifontænen, Den Spanske Trappe samt Peterspladsen med Peterskirken. Vi vil dog også slå et slag for enkelte af de mere "ukendte" men stadigvæk unikke oplevelser. Vi tilbyder rejser til Rom som storbyrejser, julerejser, nytårsrejser eller som en del af rejser til andre italienske destinationer. 

Se vores storbyrejse til Rom her

Sådan kommer du til Italien 

På langt de fleste af vores rejser på siden, tager vi fly til Italien. Du kan både finde rejser til Italien med fly fra Aalborg Lufthavn, Aarhus Lufthavn og Kastrup Lufthavn. Det er dog ikke alle destinationer, vi tilbyder fra den enkelte lufthavn. Vær derfor opmærksom på afrejsedestinationen, når du booker din ferie til Italien med os. 

Værd at vide

Værd at vide om din rejse til Italien 

Det er ikke svært at holde ferie i Italien! Der er kun få ting, du bør forholde dig til, inden du booker en rejse til Italien. Rejser du med Best Travel, anbefaler vi, at du er bekendt med nedenstående oplysninger. 

Du behøver ikke at medbringe adapter på rejser til Italien med Best Travel. De fleste steder i Italien anvendes der samme strømstik som i Danmark. 

Der er enkelte steder i Italien, hvor det såkaldte L stik stadig skal bruges (eller der er en blanding af strømstik som i DK og L stikket). Vi anbefaler derfor, at hvis du medbringer mange elektroniske enheder på din rejse, vil vi anbefale, at du medbringer en stikdåse og evt. en adapter. 

I servicefagene er lønnen forholdsvis lav, hvilket så kompenseres ved, at der normalt lægges drikkepenge. Mange restauranter sørger for drikkepenge til personalet ved at opkræve "servizio" på typisk 10-15 %. På restauranter, cafeer og barer, hvor der ikke opkræves "servizio", er det kutyme at lægge samme beløb i drikkepenge til betjeningen. På hotelværelser lægges typisk et beløb til personalet. Og på udflugter er det kutyme at lægge drikkepenge til chaufføren. Et passende beløb vil være 1 EURO pr. dag. 

Desværre meget dårlige. Det offentlige rum er meget sjældent indrettet efter handicappede. Vi forudsætter generelt, at man er selvhjulpen og almindeligt godt gående på vores rejser. For turene til Italien kan vi endvidere oplyse, at man på udflugterne oftest skal gå på ujævnt terræn. Brug af rollator og kørestol besværliggøres af høje kantstene, brosten og oftest en del trapper. Det offentlige rum er meget sjældent indrettet efter handicappede. 

 • Specifikt om Rom Byvandringer i Rom foregår over flere timer oftest uden stop undervejs. Turistbusser må ikke længere samle gæster op ved hotellerne i forbindelse med udflugter men i stedet ved opsamlingspladser rundt om i byen, som kan ligge op til 15 minutters gang fra hotellet. Kun ved ankomst og afrejse kan busserne få tilladelse til at køre helt frem til hotellerne. 
 • Specifikt om Pompei og andre arkæologiske udgravninger Terrænet er oftest ujævnt, og der kan være større afstande at tilbagelægge til fods. 
 • Specifikt om udflugter, der indeholder bådture Vær opmærksom på niveauforskelle mellem båd og kaj. 
 • Specifikt om Toscana Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede, da mange af rejsens udflugter foregår på ujævnt terræn. 
 • Specifikt om Sorrentohalvøen, Amalfi og Ischia 
  Terrænet på Sorrentohalvøen er uegnet for gangbesværede, hvilket typisk også gælder hotelområdet. Der er ofte trapper, niveauforskelle, og undertiden kan bussen ikke køre helt frem til hotellet. 
 • 1. januar - Nytår (Capodanno) 
 • 6. januar - Helligtrekongersdag (La Befana) 
 • Påskedag og Påskemandag - ikke fast dato 
 • 25. april - Italiens befrielsesdag (Festa della Liberazione) 
 • 1. maj - Arbejdernes dag (Festa del Lavoro) 
 • 2. juni - Republikkens dag (Festa della Liberazione) 
 • 15. august - Ferragosto (Mariæ Himmelfart) 
 • 1. november - Allehelgensdag (Ognissanti) 
 • 8. december - Marias Ubesmittede Undfangelse (Immacolata Concezione) 
 • 25. - 26. december - Jul (Natale) 

Derudover er der lokale helligdage, hvor eksempelvis den lokale skytshelgen eller -helgeninde fejres. 

Den italienske standard er i udgangspunktet som i resten af det sydlige Europa, enkelte steder en smule lavere. Italienerne elsker det overdådige, og hotellerne er ofte elegante og flot indrettet i fælleslokalerne, hvorimod værelserne tit er ganske enkelt indrettede. Badeværelser er ofte små og af lavere standard. Derudover har mange badeværelser badekar.

Valutaen i Italien er EURO. Alle vores hoteller tager imod de gængse kreditkort, og det gælder også de fleste større butikker i byerne. Nogle mindre butikker i byerne og på landet tager ikke imod kreditkort. 

I Italien accepteres kort ikke til betaling af småbeløb - ofte er der et minimumsbeløb på 50 EURO - og man kan i Italien ikke få et beløb "over det aktuelle beløb" - altså hæve kontanter, som man kan i Danmark. Hav derfor altid lidt kontanter på dig. 

Både børn og voksne skal medbringe gyldigt pas på ferier i Italien. Du har ikke brug for visum eller andre 'officielle' papirer. 

Italienerne er i udgangspunktet et meget høfligt folkefærd, og man er stadig De's, undtaget blandt unge mennesker. Filosofien om 'la bella figura' - se ordentlig ud, klæde sig pænt og opføre sig passende og ordentligt samt respektere andre - efterleves stadig af mange. I kirker skal man være sømmeligt påklædt, ingen bare skuldre eller ben - dvs. ingen shorts, miniskørter eller ærmeløse t-shirts/toppe. 

Forvent at butikker og restauranter holder lukket midt på dagen ca. kl. 13-15/15.30. 
Det anses for at være dårlig stil at drikke sig fuld, og man drikker stort set kun til maden. 

Aftensmåltidet indtages ofte senere, end hvad vi er vant til i Danmark. 

Modsat i Danmark venter betjeningen oftest ikke med at fjerne tallerkner etc. til alle ved bordet er færdige med at spise - derimod fjernes tomme tallerkner løbende.

På de fleste indkvarteringssteder i Italien opkræves der turistskat, som betales kontant direkte til hotellet. Best Travel forsøger at altid at informere om den aktuelle sats og oplyser dette under hver rejse. Men vi gør opmærksom på, at flere steder ændres skatterne/perioden man skal betale turistskat uden forudgående varsel - og nogle steder endda flere gange om året. Vi tager derfor forbehold for, at vilkårene for turistskatten kan have ændret sig, fra du bestilte rejsen og til det tidspunkt, hvor du opholder dig på rejsemålet. 

Nej, der er som udgangspunkt ikke krav om særlige vaccinationer før en rejse til Italien. Dette kan dog ændre sig, eksempelvis som under Covid-19 pandemien. Se aktuel status på udenrigsministeriets hjemmeside

Italien har et mildt middelhavsklima, og gennemsnitstemperaturen i Italien er højere end i Danmark. Mod syd har Italien tørt og varmt, subtropisk klima med korte vintre uden frost. Mod nord i Alperne og ved Po-sletten har Italien tempereret klima med lavere varmegrader og længere & koldere vintre. Regn kommer ofte som kraftige byger og sjældnere som dagsregn. 

Adapter

Du behøver ikke at medbringe adapter på rejser til Italien med Best Travel. De fleste steder i Italien anvendes der samme strømstik som i Danmark. 

Der er enkelte steder i Italien, hvor det såkaldte L stik stadig skal bruges (eller der er en blanding af strømstik som i DK og L stikket). Vi anbefaler derfor, at hvis du medbringer mange elektroniske enheder på din rejse, vil vi anbefale, at du medbringer en stikdåse og evt. en adapter. 

Drikkepenge

I servicefagene er lønnen forholdsvis lav, hvilket så kompenseres ved, at der normalt lægges drikkepenge. Mange restauranter sørger for drikkepenge til personalet ved at opkræve "servizio" på typisk 10-15 %. På restauranter, cafeer og barer, hvor der ikke opkræves "servizio", er det kutyme at lægge samme beløb i drikkepenge til betjeningen. På hotelværelser lægges typisk et beløb til personalet. Og på udflugter er det kutyme at lægge drikkepenge til chaufføren. Et passende beløb vil være 1 EURO pr. dag. 

Forhold for bevægelseshæmmede

Desværre meget dårlige. Det offentlige rum er meget sjældent indrettet efter handicappede. Vi forudsætter generelt, at man er selvhjulpen og almindeligt godt gående på vores rejser. For turene til Italien kan vi endvidere oplyse, at man på udflugterne oftest skal gå på ujævnt terræn. Brug af rollator og kørestol besværliggøres af høje kantstene, brosten og oftest en del trapper. Det offentlige rum er meget sjældent indrettet efter handicappede. 

 • Specifikt om Rom Byvandringer i Rom foregår over flere timer oftest uden stop undervejs. Turistbusser må ikke længere samle gæster op ved hotellerne i forbindelse med udflugter men i stedet ved opsamlingspladser rundt om i byen, som kan ligge op til 15 minutters gang fra hotellet. Kun ved ankomst og afrejse kan busserne få tilladelse til at køre helt frem til hotellerne. 
 • Specifikt om Pompei og andre arkæologiske udgravninger Terrænet er oftest ujævnt, og der kan være større afstande at tilbagelægge til fods. 
 • Specifikt om udflugter, der indeholder bådture Vær opmærksom på niveauforskelle mellem båd og kaj. 
 • Specifikt om Toscana Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede, da mange af rejsens udflugter foregår på ujævnt terræn. 
 • Specifikt om Sorrentohalvøen, Amalfi og Ischia 
  Terrænet på Sorrentohalvøen er uegnet for gangbesværede, hvilket typisk også gælder hotelområdet. Der er ofte trapper, niveauforskelle, og undertiden kan bussen ikke køre helt frem til hotellet. 
Helligdage
 • 1. januar - Nytår (Capodanno) 
 • 6. januar - Helligtrekongersdag (La Befana) 
 • Påskedag og Påskemandag - ikke fast dato 
 • 25. april - Italiens befrielsesdag (Festa della Liberazione) 
 • 1. maj - Arbejdernes dag (Festa del Lavoro) 
 • 2. juni - Republikkens dag (Festa della Liberazione) 
 • 15. august - Ferragosto (Mariæ Himmelfart) 
 • 1. november - Allehelgensdag (Ognissanti) 
 • 8. december - Marias Ubesmittede Undfangelse (Immacolata Concezione) 
 • 25. - 26. december - Jul (Natale) 

Derudover er der lokale helligdage, hvor eksempelvis den lokale skytshelgen eller -helgeninde fejres. 

Hotelstandard

Den italienske standard er i udgangspunktet som i resten af det sydlige Europa, enkelte steder en smule lavere. Italienerne elsker det overdådige, og hotellerne er ofte elegante og flot indrettet i fælleslokalerne, hvorimod værelserne tit er ganske enkelt indrettede. Badeværelser er ofte små og af lavere standard. Derudover har mange badeværelser badekar.

Valuta

Valutaen i Italien er EURO. Alle vores hoteller tager imod de gængse kreditkort, og det gælder også de fleste større butikker i byerne. Nogle mindre butikker i byerne og på landet tager ikke imod kreditkort. 

I Italien accepteres kort ikke til betaling af småbeløb - ofte er der et minimumsbeløb på 50 EURO - og man kan i Italien ikke få et beløb "over det aktuelle beløb" - altså hæve kontanter, som man kan i Danmark. Hav derfor altid lidt kontanter på dig. 

Pas og visum

Både børn og voksne skal medbringe gyldigt pas på ferier i Italien. Du har ikke brug for visum eller andre 'officielle' papirer. 

Skikke og regler

Italienerne er i udgangspunktet et meget høfligt folkefærd, og man er stadig De's, undtaget blandt unge mennesker. Filosofien om 'la bella figura' - se ordentlig ud, klæde sig pænt og opføre sig passende og ordentligt samt respektere andre - efterleves stadig af mange. I kirker skal man være sømmeligt påklædt, ingen bare skuldre eller ben - dvs. ingen shorts, miniskørter eller ærmeløse t-shirts/toppe. 

Forvent at butikker og restauranter holder lukket midt på dagen ca. kl. 13-15/15.30. 
Det anses for at være dårlig stil at drikke sig fuld, og man drikker stort set kun til maden. 

Aftensmåltidet indtages ofte senere, end hvad vi er vant til i Danmark. 

Modsat i Danmark venter betjeningen oftest ikke med at fjerne tallerkner etc. til alle ved bordet er færdige med at spise - derimod fjernes tomme tallerkner løbende.

Turistskat

På de fleste indkvarteringssteder i Italien opkræves der turistskat, som betales kontant direkte til hotellet. Best Travel forsøger at altid at informere om den aktuelle sats og oplyser dette under hver rejse. Men vi gør opmærksom på, at flere steder ændres skatterne/perioden man skal betale turistskat uden forudgående varsel - og nogle steder endda flere gange om året. Vi tager derfor forbehold for, at vilkårene for turistskatten kan have ændret sig, fra du bestilte rejsen og til det tidspunkt, hvor du opholder dig på rejsemålet. 

Vaccination

Nej, der er som udgangspunkt ikke krav om særlige vaccinationer før en rejse til Italien. Dette kan dog ændre sig, eksempelvis som under Covid-19 pandemien. Se aktuel status på udenrigsministeriets hjemmeside

Vejr

Italien har et mildt middelhavsklima, og gennemsnitstemperaturen i Italien er højere end i Danmark. Mod syd har Italien tørt og varmt, subtropisk klima med korte vintre uden frost. Mod nord i Alperne og ved Po-sletten har Italien tempereret klima med lavere varmegrader og længere & koldere vintre. Regn kommer ofte som kraftige byger og sjældnere som dagsregn. 

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse