Lavendelmark

Frankrig

Lækker mad og fyldige vine!

Frankrig er især kendt for sine kulinariske fristelser, og dem bliver der rig mulighed for at stifte bekendtskab med på vores rejser til Frankrig.

Mange forbinder rejser til Frankrig med landets hovedstad Paris. Rigtigt nok er Paris den mest besøgte destination i Europa, men Frankrig er så meget mere end lysets by. Frankrig er det største land i EU, og lige så stort det er, lige så mange ansigter har det. Man nærmest snubler over kulturværdier og seværdigheder. Hele 49 af dem står opført på UNESCO’s liste over verdenskulturarv.

Loading...

Frankrig med Best Travel

Historien
Forskellige herskere har gennem århundreder sat deres præg på landet. Før Frankrig blev til, var det gallere, romere og germanske folkestammer, der regerede. Først i middelalderen er der tale om det egentlige Frankrig, der dengang delvist var besat af englænderne. I årene efter 1500 begynder Frankrig at blomstre og bliver til en af de mest magtfulde stater i Europa med kolonier på flere kontinenter. Hele verden vendte blikket mod Frankrig, der blev et forbillede. Under adelsvældet konkurrerede man nærmest i at opføre slotte og andre pragtbygninger, som den dag i dag kan besøges. Revolutionen var en logisk konsekvens, og vejen var banet for en republik, der dog i 150 år skulle skifte status til både konge- og kejserrige, bl.a. under Napoleon Bonaparte. Verdenskrigene hærgede, grænser blev flyttet og kolonier gik tabt. I dag har den franske stat stadigvæk oversøiske departementer og territorier, som er lige så franske som Frankrig selv.


Storslået natur
Overalt i Frankrig finder man storslået natur. I Normandiet og Bretagne ud mod den Engelske Kanal kan man nyde de rå og vilde klippekyster og både Atlanterhavet og Middelhavet lokker med skønneste sandstrande. Maleriske vinklædte flodlandskaber med de smukkeste slotte og marker med blomstrende solsikker og duftende lavendler bidrager til Frankrigs nærmest glansbilledagtige idyl. Med Vogeserne i nord, Centralmassivet i midten, Pyrenæerne i syd og Alperne i vest og Mont Blanc som kongen over dem alle skal man aldrig køre langt for at blive betaget af høje tinder og dybe dale. Alle disse forskellige landskaber krydres med de mest maleriske blomsterpyntede landsbyer, fascinerende storbyer med spændende seværdigheder og det franske ”savoir vivre” – den franske livsstil.

Mont Blanc
Monaco
Etretat

De franske livsnydere
For om nogen ved franskmændene at ”nyde livet”. Her går urene lidt anderledes. Man tager sig tid til de vigtigste ting i livet. Det er den daglige kop kaffe på den lokale café- måske med en croissant til, man forinden har købt hos bageren. Det er søndage med langvarige hyggelige familiemiddage på restaurant. Det er et godt glas vin efter et slag boule eller indkøb på torvet. Der skal ikke herske tvivl om at franskmænd er et folkefærd, der forstår at hygge sig, selvom man i hverdagen er mere formel end i Danmark. Skrønen om den arrogante franskmand, der ikke taler andet end fransk er heldigvis efterhånden blevet manet i jorden.


Kultur, mad og vin
I århundreder har mennesker i Europa kopieret Frankrig, hvis kultur gjaldt som særdeles fornem og forbilledlig. Den dag i dag er landet kendt for mode, musik, mad, vin og litteratur.  Det franske køkken – uanset om det er traditionelle retter eller Nouvelle Cuisine - er verdensberømt. Således er det også Frankrig, der kårer verdens bedste kokke og restauranter. Landet har, begunstiget af det rigtige klima, den største vinproduktion i verden, som er blevet perfektioneret gennem de seneste 2.600 år. Frankrig var også det første land, der indførte en streng vinlov, som yderligere har bidraget til kvaliteten. Derfor er den franske vinverden noget mere kompleks end i andre lande. Et spændende område at dykke ned i.

Hos BEST TRAVEL har vi gjort os umage at finde frem til nogle af de BESTe og mest spændende destinationer i Frankrig, som løbende bliver fornyet. For Frankrig bliver man aldrig færdig med.

French Cuisine
French Art
Croissant

Spørgsmål og svar om Frankrig

Det er ikke nødvendigt at medbringe adapter til Frankrig.

Drikkepenge er normalt inkluderet, men på restauranter forventes det ofte, at man lægger 10-15 % oven i. Når det gælder stuepige, piccolo, etc. forventes det, at du giver et par mønter. 

Man kan drikke vand fra vandhaner i Frankrig, hvor der er offentlige vandværk, men det smage ofte lidt af klor.
På landet kommer vand ofte fra private boringer, og her må du spørge dig frem.
Har du sart mave, eller vil du være helt sikker, så køb vand i forseglede flasker.
Lad være med at drikke vand fra fontæner og lign.

Uanset om du rejser til Frankrig eller et andet land i Europa, er det en god idé med en rejseforsikring, der sikrer dig behandling i tilfælde af en ulykke, sygdom, hjemrejse, tyveri, etc. - Læs om vores rejseforsikring her

En afbestillingsforsikring er også altid en god idé, du kan jo blive forhindret i at rejse.

Det offentlige rum i Frankrig er lige så handicapvenligt som i Danmark.

Hotelstandarden i Frankrig er i udgangspunktet som i resten af Europa, ind imellem måske en smule lavere i storbyer og langt ude på landet - men du kan også opleve det modsatte.

De gængse credit cards - American Express, Visa, Mastercard/Eurocard og Diners - kan benyttes næsten over alt i Frankrig. Ofte er der dog et minimumsbeløb man skal købe for, hvis man vil benytte credit card.
Enkelte gallerier og kunsthåndværkere, mindre butikker i byerne og mange butikker på landet tager ikke imod credit cards. Det er altid en god idé at have lidt kontanter på sig til køb af vand, souvenirs og lign.

Frankrig var gennem mange år Europas højborg, når det gælder mad, og gennem mange år har kokke og madglade danskere hentet deres inspiration her.
Frankrigs regioner har hver deres karakteristika, når det gælder mad, men fælles for dem alle er, at der lægges vægt på gode råvarer, og at retterne ofte er enkle men tidkrævende.
Hvor man i nord bruger smør, bruger man olivenolie i syd og andefedt i sydvest. I Alsace blandes tysk madkultur med den franske.
Der benyttes ofte rå grøntsager og salat og de fleste måltider indeholder kød, fisk eller skaldyr.

For en franskmand er morgenmaden ofte kaffe og croissant og frugt, men hotellerne på Best Travels rejser i Frankrig serverer alle et varieret morgenmåltid.

Standarden på offentlige toiletter i Frankrig svinger meget, og der er måske ikke helt så mange af dem, som man kunne ønske. Der er udmærkede offentlige toiletter ved de fleste seværdigheder. En del offentlige toiletter er betalingstoiletter.  

Du skal medbringe gyldigt pas, når du rejser til Frankrig. Du har ikke brug for visum eller andre 'officielle' papirer. Pr. 26/6 2012 skal alle børn også have eget pas.

Påklædningen i Frankrig er generelt mere formel, men du kan i udgangspunktet klæde dig, som du gør herhjemme. Frankrig er overvejende katolsk, og ved besøg i kirker og katedraler skal man være tækkeligt klædt.

Der er rygeforbud på offentlige steder - bl.a. hoteller, restauranter og kasinoer.

Hovedsproget i Frankrig er fransk. Derudover tales der en række andre sprog, blandt dem er flamsk, bretonsk, baskisk, catalansk og korsikansk, og i Alsace tales en særlig tysk dialekt.

Forsøger man sig med lidt fransk først, er de fleste franskmænd villige til at fortsætte samtalen på engelsk, og de er slet ikke så stive, som deres ry siger! 

Franskmændene er galante, og man holder på formerne og er høflige, når man møder nye mennesker privat. Man er i udgangspunktet Des, specielt når det gælder de lidt ældre generationer - de yngre tager lidt lettere på formerne.
'Small talk' er en del af omgangsformen i Frankrig, før man kommer 'til sagen'.
Franskmænd i servicefunktioner - tjenere, ekspedienter, chauffører, etc. - har ry for at være uhøflige og arrogante men med lidt tålmodighed og forsøg på at kommunikere på fransk kan de ofte 'omvendes'.

Samme tidszone som Danmark. Når klokken er 12 her, er den 12 i Frankrig.

Nej, der er ikke krav om særlige vaccinationer før en rejse til Frankrig.

Møntfoden i Frankrig er EURO (€).

Frankrig har tempereret klima og er groft delt i 4 klimazoner. Ved Atlanterhavskysten er der en del nedbør og sommeren er køligere. Midt i landet og mod øst kan man forvente en kold vinter og en varm sommer, og mod sydøst omkring Middelhavet er der tørt og varmt om sommeren og perioden oktober-marts er mild og fugtig. Gennemsnitstemperaturen i Nice ligger 3-6 grader over temperaturen i Paris. På Korsika er der mildt om foråret og ofte stadig sommervarmt i september.


Gennemsnitlige maximumtemperaturer
Paris: April - 14 grader, juni 21 grader, september 20 grader
Lyon, Rhonedalen: April - 15 grader, juni - 23 grader, september - 23 grader
Ile Rousse, Korsika: April - 16 grader, juni - 23 grader, september - 24 grader

Adapter

Det er ikke nødvendigt at medbringe adapter til Frankrig.

Drikkepenge

Drikkepenge er normalt inkluderet, men på restauranter forventes det ofte, at man lægger 10-15 % oven i. Når det gælder stuepige, piccolo, etc. forventes det, at du giver et par mønter. 

Drikkevand

Man kan drikke vand fra vandhaner i Frankrig, hvor der er offentlige vandværk, men det smage ofte lidt af klor.
På landet kommer vand ofte fra private boringer, og her må du spørge dig frem.
Har du sart mave, eller vil du være helt sikker, så køb vand i forseglede flasker.
Lad være med at drikke vand fra fontæner og lign.

Forsikring

Uanset om du rejser til Frankrig eller et andet land i Europa, er det en god idé med en rejseforsikring, der sikrer dig behandling i tilfælde af en ulykke, sygdom, hjemrejse, tyveri, etc. - Læs om vores rejseforsikring her

En afbestillingsforsikring er også altid en god idé, du kan jo blive forhindret i at rejse.

Handicapforhold

Det offentlige rum i Frankrig er lige så handicapvenligt som i Danmark.

Hotelstandard

Hotelstandarden i Frankrig er i udgangspunktet som i resten af Europa, ind imellem måske en smule lavere i storbyer og langt ude på landet - men du kan også opleve det modsatte.

Kreditkort

De gængse credit cards - American Express, Visa, Mastercard/Eurocard og Diners - kan benyttes næsten over alt i Frankrig. Ofte er der dog et minimumsbeløb man skal købe for, hvis man vil benytte credit card.
Enkelte gallerier og kunsthåndværkere, mindre butikker i byerne og mange butikker på landet tager ikke imod credit cards. Det er altid en god idé at have lidt kontanter på sig til køb af vand, souvenirs og lign.

Måltider

Frankrig var gennem mange år Europas højborg, når det gælder mad, og gennem mange år har kokke og madglade danskere hentet deres inspiration her.
Frankrigs regioner har hver deres karakteristika, når det gælder mad, men fælles for dem alle er, at der lægges vægt på gode råvarer, og at retterne ofte er enkle men tidkrævende.
Hvor man i nord bruger smør, bruger man olivenolie i syd og andefedt i sydvest. I Alsace blandes tysk madkultur med den franske.
Der benyttes ofte rå grøntsager og salat og de fleste måltider indeholder kød, fisk eller skaldyr.

For en franskmand er morgenmaden ofte kaffe og croissant og frugt, men hotellerne på Best Travels rejser i Frankrig serverer alle et varieret morgenmåltid.

Offentlige toiletter

Standarden på offentlige toiletter i Frankrig svinger meget, og der er måske ikke helt så mange af dem, som man kunne ønske. Der er udmærkede offentlige toiletter ved de fleste seværdigheder. En del offentlige toiletter er betalingstoiletter.  

Pas og visum

Du skal medbringe gyldigt pas, når du rejser til Frankrig. Du har ikke brug for visum eller andre 'officielle' papirer. Pr. 26/6 2012 skal alle børn også have eget pas.

Påklædning

Påklædningen i Frankrig er generelt mere formel, men du kan i udgangspunktet klæde dig, som du gør herhjemme. Frankrig er overvejende katolsk, og ved besøg i kirker og katedraler skal man være tækkeligt klædt.

Rygning

Der er rygeforbud på offentlige steder - bl.a. hoteller, restauranter og kasinoer.

Sprog

Hovedsproget i Frankrig er fransk. Derudover tales der en række andre sprog, blandt dem er flamsk, bretonsk, baskisk, catalansk og korsikansk, og i Alsace tales en særlig tysk dialekt.

Forsøger man sig med lidt fransk først, er de fleste franskmænd villige til at fortsætte samtalen på engelsk, og de er slet ikke så stive, som deres ry siger! 

Takt og tone

Franskmændene er galante, og man holder på formerne og er høflige, når man møder nye mennesker privat. Man er i udgangspunktet Des, specielt når det gælder de lidt ældre generationer - de yngre tager lidt lettere på formerne.
'Small talk' er en del af omgangsformen i Frankrig, før man kommer 'til sagen'.
Franskmænd i servicefunktioner - tjenere, ekspedienter, chauffører, etc. - har ry for at være uhøflige og arrogante men med lidt tålmodighed og forsøg på at kommunikere på fransk kan de ofte 'omvendes'.

Tidszone

Samme tidszone som Danmark. Når klokken er 12 her, er den 12 i Frankrig.

Vaccination

Nej, der er ikke krav om særlige vaccinationer før en rejse til Frankrig.

Valuta

Møntfoden i Frankrig er EURO (€).

Vejr

Frankrig har tempereret klima og er groft delt i 4 klimazoner. Ved Atlanterhavskysten er der en del nedbør og sommeren er køligere. Midt i landet og mod øst kan man forvente en kold vinter og en varm sommer, og mod sydøst omkring Middelhavet er der tørt og varmt om sommeren og perioden oktober-marts er mild og fugtig. Gennemsnitstemperaturen i Nice ligger 3-6 grader over temperaturen i Paris. På Korsika er der mildt om foråret og ofte stadig sommervarmt i september.


Gennemsnitlige maximumtemperaturer
Paris: April - 14 grader, juni 21 grader, september 20 grader
Lyon, Rhonedalen: April - 15 grader, juni - 23 grader, september - 23 grader
Ile Rousse, Korsika: April - 16 grader, juni - 23 grader, september - 24 grader

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse