Adobestock 131998847

Australien

Australien, kontinentet under den sydlige stjerne, byder velkommen med en enestående blanding af historiske vidundere og kulturelle traditioner. Landet, omgivet af havets vidder, åbner op for en verden af ikoniske seværdigheder fra det berømte operahus i Sydney til det vilde og uforlignelige Tasmanien med sin charmerende hovedstad, Hobart. Her kan du følge i Dronning Marys fodspor og opleve både moderne byliv og urørt natur.

Fra det arkitektonisk imponerende Sydney Opera House til Tasmaniens dybe skove og Hobarts maritime charme, er Australien en smeltedigel af fortid og nutid. Udforsk de livlige byer, dyk ned i kulturelle traditioner, og mærk historiens puls i hvert et skridt.

Oplev Australien, hvor hver bygning, hver naturskøn udsigt, og hvert møde med de lokale er en del af en fortsat historie, fyldt med eventyr og opdagelser.

Velkommen til Australien, hvor hvert øjeblik er en lektion i mangfoldighed og skønhed.

Loading...

Værd at vide om rejser til Australien & Tasmanien

Nedenfor har vi samlet en række væsentlige information om det at rejse til Australien & Tasmanien med Best Travel. Inden din rejse forudsætter vi, at du er bekendt med oplysningerne.

Lige før landing bliver hele flyets bagagekabiner sprøjtet med et rengøringsmiddel for at undgå evt. smitteindførsel til Australien. Det er ikke farligt og har ingen lugt.

Som mange steder i Europa beder nogle hoteller om en kopi af kreditkortet, så de har en garanti ved evt. køb af varer i minibaren eller lign. på hotellet.

Flyrejse: Det er tilladt at medbringe max 30 kg pr. person som in-checket bagage samt 1 stk. håndbagage på max 7 kg med Singapore Airlines. Bemærk: På indenrigsflyvningerne i Australien med Virgin Australia må du max medbringe 23 kg bagage pr. person som in-checket bagage samt 1 stk. håndbage på max 7 kg.

Kuffertpakning: Du bør medbringe en varm trøje eller vindjakke, godt fodtøj, solhat og badetøj. En regnbyge kan forekomme på Tasmanien så medbring evt. paraply eller regntøj.

Australien: Det er strengt forbudt at medbringe nogen former for madvarer. Efter ankomst bliver bagagen screenet, og er der fødevarer i bagagen medfører det en bøde på ca. AUD 500 (kr. 2.375). Vær også opmærksom på om der ikke er jord under dine skosåler, da de australske myndigheder er meget opmærksomme på ikke at få bakterier ind i landet.

Singapore: Det er strengt forbudt at tygge tyggegummi i Singapore og det må heller ikke medbringes. Det er ulovligt at smide affald på gaderne og ryge på offentlige steder med mindre, at området er markeret med, at rygning er tilladt.

De busser, vi benytter hos Best Travel både i Australien og Singapore, er af god standard med aircondition. Det kan være en god idé at medbringe en let trøje til køreturene, da det kan blive lidt køligt i bussen.

Verdensdelen og landet Australien ligger på den anden side af jordkloden. Den kæmpestore ø er verdens tørreste og fladeste kontinent. På grund af Australiens geografiske isolation findes her en unik flora og fauna. 85% af blomsterne, 84% af pattedyrene, 89% af fiskene og 45% af fuglene - findes kun her! De mest kendte er koalaen, kænguruen, vombatten, kakaduen og dingoen. Her er mange naturreservater, hvor man gør alt for at beskytte de truede arter.

Australien er verdens 6. største land ca. 179 gange større end Danmark men med blot 26 mio. indbyggere. Hovedstaden er ikke Sydney, men Canberra. Man siger, at Australien er verdens næstbedste land at bo i – landet rangerer højt i internationale målinger på både livskvalitet, sundhed, uddannelse, frihed m.m.

Tasmanien er opkaldt efter hollænderen Abel Tasman, der opdagede øen i 1642. Øen er en australsk delstat ca. 1½ gange større end Danmark.

Singapore er en lille østat på størrelse med Bornholm men ca. 5,5 mio. indbyggere. Singapore er også navnet på landets hovedstad - en af verdens grønneste. Singapore er en smeltedigel af kulturer, og er kendt for byens fantastiske skyline, ikoniske attraktioner og rost for at være et af jordens reneste lande. Her er alting nydeligt og velordnet. Ved synet af de smukke gamle bygninger i rendyrket kolonistil føler man sig hensat til dengang, da det Britiske Imperium havde magten.

Da drikkepengekulturen er forskellig fra land til land, har Best Travel valgt ikke at inkludere drikkepenge i rejsens pris.

Australien: I Australien er det kutyme at give 10% i drikkepenge på restauranter og caféer. På udflugter er det normalt at give ca. kr. 20 pr. dag til deling mellem chauffør og evt. lokalguide. Det er forhold, som vi ikke er vant til i Danmark, men som her er en lidt mere naturlig del af hverdagen. Det er naturligvis helt frivilligt at give drikkepenge.

Singapore: Det er ikke normalt at give drikkepenge i Singapore, og det forventes heller ikke.

Selv om hygiejneniveauet i både Australien og Singapore er høj, fraråder vi at drikke vand fra hanerne. Drikkevandet i Australien er nogle stedet tilsat klor. Mineralvand kan købes overalt.
Der er moderne toiletforhold, men i Australien kan der mangle toiletpapir. Medbring derfor toiletpapir og hånddesinfektionsgel.

Australien: 240-250 volt. Singapore: 220-240 volt. I begge lande er stikkene anderledes end i Danmark, så det anbefales at medbringe adapter, hvis du skal bruge elektriske apparater.

For at deltage i en rejse med Best Travel er det en betingelse, at man er 100% selvhjulpen og almindeligt godt gående. Man skal kunne klare sig på trapper og brosten og selv kunne løfte sin kuffert. Brug af rollator og kørestol besværliggøres af høje kantsten, brosten og trapper. Det offentlige rum er meget sjældent indrettet efter handicappede. Er man dårligt gående eller kan man ikke følge med gruppen, kan rejselederen bede dig afstå fra en udflugt (pengene refunderes ikke). Byvandringer foregår oftest over flere timer, hvor der ikke er mulighed for pauser undervejs. Der er tit trapper, brosten, ujævnt underlag og niveauforskelle. Undertiden kan bussen ikke køre helt frem til hotellet.

Australien

1/1 Nytårsdag

26/1 Australia Day

Langfredag, påskelørdag og 2. påskedag – ikke fast dato

25/4 Anzac Day

10/6 Kongens fødselsdag

7/10 Labour Day

1. 2. og 3. juledag

Singapore

1/1 Nytårsdag

Kinesisk nytår – ikke fast dato

God fredag – ikke fast dato

10/4 Hari Raya Puasa

1/5 Labour Day

Vesak Day – ikke fast dato

Hari Raya Haji – ikke fast dato

9/8 Nationaldag

Deepavali – ikke fast dato

25/12 Juledag

Australien & Singapore: Kreditkort accepteres næsten overalt på større restauranter og i forretninger. Valutaen i Australien hedder AUD – australske dollar og i Singapore SGD – singaporedollar. Du har mulighed for at veksle ved ankomst i lufthavnen eller i banker, vekselkontorer, på hoteller eller i hæveautomater. Hvis du vil veksle kontanter er det bedst at medbringe USD.

Australien: Det australske køkken tilbyder det bedste fra havet, højkvalitetskød fra fritgående dyr og skønne oste fra Tasmanien. Her findes mad i verdensklasse som fås i alle tænkelige etniske varianter. Fisk, skaldyr, lam og pølser er populært i Australien. Vi kan varmt anbefale at smage en bøf lavet af kænguru- eller emu og måske en ”meat pie” - Australiens nationalret. Det er en butterdejs tærte med kød, men ses også lavet med ost, løg eller champignon. Australsk barbecue er verdensberømt. Vidste du f.eks., at Sydney er udråbt til et af gourmeternes paradis? Det er oplagt at smage på nogle Australiens mange skønne vine. Nogle restauranter reklamerer med BYO (Bring your own), som betyder, at det er tilladt at medbringe egen vin.

Prisniveauet ligner det danske, men det er oftest lidt billigere at spise ude.

Singapore: Et paradis for madelskere. Maden her er multikulturel præcis som befolkningen. Hver bydel repræsenterer deres mad – kinesisk, indisk, malaysisk, arabisk osv. Singapore er berømt for sine gadekøkkener, som er lokalbefolkningens favorit. Man kan næsten lade sig forføre af dufte!

Singapore byder også på flotte gourmetrestauranter med udsigt til Singapores flotte skyline. Mange steder spiser man med pinde. Prisniveauet er lidt højere end i nabolandene, men udbuddet er til gengæld enormt.

Alle skal medbringe pas med en gyldighed på mindst 6 måneder efter hjemkomst. Husk rejseforsikring der er gyldigt udenfor Europa.

En rejse til Australien og Singapore er ikke kun besøg til interessante seværdigheder men også et møde med spændende kultur og befolkningen. Her kommer nogle regler for god etikette, så du får så meget ud af rejsen som muligt:

Australien: Australiere er generelt gæstfrie og tolerante over for besøgende. Ift. påklædning er befolkningen glade for de ærmeløse T-shirts (singlets), shorts og sandaler. Faktisk er det ikke unormalt at se en barfodet australier på indkøb i et supermarked.

Men det er ikke velset som beklædning, når man skal på bar eller restaurant. Her skal man gerne dækkes mere til. Tøjstilen i Australien er alslappet men gerne smart. 

Rygning er forbudt mange steder - Australien har en hård lovgivning på dette område.

Det er ikke velset at være tilbageholdende med pengene – man må ikke være nærig.

Stil ikke direkte spørgsmål om en persons køn, løn og alder.

”How are you” betyder oftest bare – hej.

Råb aldrig efter en tjener på en restaurant. Få øjenkontakt og prøv med et nik.

Normalt er man meget punktlige i Australien, det er ikke velset at komme for sent, men man kommer heller ikke for tidligt.

Kom aldrig uanmeldt til en australiers hus. Det er kutyme at medbringe drikkevarer, når man besøger hinanden. Australierne elsker at spise udendørs og gerne grillmad. Kommer man ind i et australsk hjem, vises man ikke altid rundt i huset – døre kan være lukket, man værner om privatlivets fred.

Når du er færdig med at spise lægges kniv og gaffel sammen ned på tallerkenen.

Australierne elsker selvironi og sans for humor. Nedsættende kommentarer til hinanden er tegn på venskab, drillerier og sarkasme, der opbygger venskab.

Singapore: I Singapore skal man være opmærksom på, at der er en del love, der har stor betydning for at holde byen ren, og det er vigtigt de overholdes ellers får man en bøde.

 • Kast ikke med affald
 • Tyg ikke tyggegummi
 • Spis og drik ikke i offentlige transportmidler
 • Ryg ikke med mindre det er et område for rygere
 • Husk altid at skylle ud efter et toiletbesøg – også på hotelværelset

Man giver hånd, når man hilser på hinanden og smiler. Man kommer langt med et smil i Singapore.

Tempelbesøg: Vis altid respekt også med din påklædning. Enkel og anstændig påklædning. Klæd dig ikke i nederdel, korte shorts/bukser over knæet, toppe og bluser med bare skuldre, da man i så fald kan risikere at blive nægtet adgang. På hotellets pool-område er badetøj selvfølgelig acceptabelt.

I Singapore er det vigtigt ikke at tabe ansigt. Det er uværdigt, hvis man ikke kan kontrollere sine følelser. Så kommer man i en situation, hvor man bliver vred eller føler sig dårligt behandlet, må man henvende sig til rejselederen, som kan være behjælpelig. Er man utilfreds med noget, opnås intet ved at råbe op. Vær derfor tålmodig og høflig - venlighed kommer man langt med i Singapore.

Australien: Tidsforskellen varierer af, hvor man opholder sig i Australien, og om det er sommer- eller vintertid i Danmark.

Sommertid + 8 timer, vintertid +9 timer

Singapore: Sommertid +6 timer, vintertid + 7 timer

Der kræves ingen vaccinationer til Australien og Singapore. Dette kan dog ændre sig - som eksempelvis under Covid-19 pandemien. Se aktuel status på Udenrigsministeriets hjemmeside. Det er dog en god idé at være vaccineret mod hepatitis A og difteri-stivkrampe. Vi anbefaler at tage kontakt til egen læge for nærmere information. Vær opmærksom på, at behandlingen normalt skal foretages ca. 8 uger før afrejse.

Vi rejser til Australien på den bedste årstid, hvor temperaturen er behagelig. Tasmanien har tempereret klima. Temperaturen ligger normalt på:

 • Hobart: Jan/feb 15-20 grader, nov 15-17 grader
 • Sydney: Jan/feb 24-26 grader, nov 20-24 grader
 • Singapore: Jan/feb 28-30 grader, nov 28-30 grader

Visum skal søges online og giver adgang til 3 måneders ophold gældende i 12 måneder fra udstedelsesdatoen. Ansøgningen er gratis. Visum bliver vedhæftet passet elektronisk. Det kan tage op til 72 timer før visumansøgningen er gået igennem, men vi anbefaler at søge ca. 3 uger før afrejse. Udskriv IMMI Grant Notification, som skal medbringes på rejsen.

Bemærk at angivelse af oplysninger til visum og rigtigheden heraf udelukkende påhviler dig som rejsende. Mangelfulde oplysninger kan i værste fald føre til afvisning ved check-in og dermed tab af rejsen. Er du ikke dansk statsborger, skal du selv undersøge, hvilke regler der gælder for dig. Det er dit ansvar at sørge for, at du har de korrekte rejsedokumenter med på rejsen. Vi tager forbehold for ændringer af visumregler, som kan ændres med kort varsel.

Visum søges på: https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-finder

Danske statsborgere skal ikke søge om visum til Singapore.

 

Ankomst til Australien

Lige før landing bliver hele flyets bagagekabiner sprøjtet med et rengøringsmiddel for at undgå evt. smitteindførsel til Australien. Det er ikke farligt og har ingen lugt.

Som mange steder i Europa beder nogle hoteller om en kopi af kreditkortet, så de har en garanti ved evt. køb af varer i minibaren eller lign. på hotellet.

Bagage

Flyrejse: Det er tilladt at medbringe max 30 kg pr. person som in-checket bagage samt 1 stk. håndbagage på max 7 kg med Singapore Airlines. Bemærk: På indenrigsflyvningerne i Australien med Virgin Australia må du max medbringe 23 kg bagage pr. person som in-checket bagage samt 1 stk. håndbage på max 7 kg.

Kuffertpakning: Du bør medbringe en varm trøje eller vindjakke, godt fodtøj, solhat og badetøj. En regnbyge kan forekomme på Tasmanien så medbring evt. paraply eller regntøj.

Australien: Det er strengt forbudt at medbringe nogen former for madvarer. Efter ankomst bliver bagagen screenet, og er der fødevarer i bagagen medfører det en bøde på ca. AUD 500 (kr. 2.375). Vær også opmærksom på om der ikke er jord under dine skosåler, da de australske myndigheder er meget opmærksomme på ikke at få bakterier ind i landet.

Singapore: Det er strengt forbudt at tygge tyggegummi i Singapore og det må heller ikke medbringes. Det er ulovligt at smide affald på gaderne og ryge på offentlige steder med mindre, at området er markeret med, at rygning er tilladt.

Busstandard

De busser, vi benytter hos Best Travel både i Australien og Singapore, er af god standard med aircondition. Det kan være en god idé at medbringe en let trøje til køreturene, da det kan blive lidt køligt i bussen.

Australiens og Singapores geografi og historie

Verdensdelen og landet Australien ligger på den anden side af jordkloden. Den kæmpestore ø er verdens tørreste og fladeste kontinent. På grund af Australiens geografiske isolation findes her en unik flora og fauna. 85% af blomsterne, 84% af pattedyrene, 89% af fiskene og 45% af fuglene - findes kun her! De mest kendte er koalaen, kænguruen, vombatten, kakaduen og dingoen. Her er mange naturreservater, hvor man gør alt for at beskytte de truede arter.

Australien er verdens 6. største land ca. 179 gange større end Danmark men med blot 26 mio. indbyggere. Hovedstaden er ikke Sydney, men Canberra. Man siger, at Australien er verdens næstbedste land at bo i – landet rangerer højt i internationale målinger på både livskvalitet, sundhed, uddannelse, frihed m.m.

Tasmanien er opkaldt efter hollænderen Abel Tasman, der opdagede øen i 1642. Øen er en australsk delstat ca. 1½ gange større end Danmark.

Singapore er en lille østat på størrelse med Bornholm men ca. 5,5 mio. indbyggere. Singapore er også navnet på landets hovedstad - en af verdens grønneste. Singapore er en smeltedigel af kulturer, og er kendt for byens fantastiske skyline, ikoniske attraktioner og rost for at være et af jordens reneste lande. Her er alting nydeligt og velordnet. Ved synet af de smukke gamle bygninger i rendyrket kolonistil føler man sig hensat til dengang, da det Britiske Imperium havde magten.

Drikkepenge

Da drikkepengekulturen er forskellig fra land til land, har Best Travel valgt ikke at inkludere drikkepenge i rejsens pris.

Australien: I Australien er det kutyme at give 10% i drikkepenge på restauranter og caféer. På udflugter er det normalt at give ca. kr. 20 pr. dag til deling mellem chauffør og evt. lokalguide. Det er forhold, som vi ikke er vant til i Danmark, men som her er en lidt mere naturlig del af hverdagen. Det er naturligvis helt frivilligt at give drikkepenge.

Singapore: Det er ikke normalt at give drikkepenge i Singapore, og det forventes heller ikke.

Drikkevand & hygiejneniveau

Selv om hygiejneniveauet i både Australien og Singapore er høj, fraråder vi at drikke vand fra hanerne. Drikkevandet i Australien er nogle stedet tilsat klor. Mineralvand kan købes overalt.
Der er moderne toiletforhold, men i Australien kan der mangle toiletpapir. Medbring derfor toiletpapir og hånddesinfektionsgel.

Elektricitet

Australien: 240-250 volt. Singapore: 220-240 volt. I begge lande er stikkene anderledes end i Danmark, så det anbefales at medbringe adapter, hvis du skal bruge elektriske apparater.

Forhold for bevægelseshæmmede

For at deltage i en rejse med Best Travel er det en betingelse, at man er 100% selvhjulpen og almindeligt godt gående. Man skal kunne klare sig på trapper og brosten og selv kunne løfte sin kuffert. Brug af rollator og kørestol besværliggøres af høje kantsten, brosten og trapper. Det offentlige rum er meget sjældent indrettet efter handicappede. Er man dårligt gående eller kan man ikke følge med gruppen, kan rejselederen bede dig afstå fra en udflugt (pengene refunderes ikke). Byvandringer foregår oftest over flere timer, hvor der ikke er mulighed for pauser undervejs. Der er tit trapper, brosten, ujævnt underlag og niveauforskelle. Undertiden kan bussen ikke køre helt frem til hotellet.

Helligdage

Australien

1/1 Nytårsdag

26/1 Australia Day

Langfredag, påskelørdag og 2. påskedag – ikke fast dato

25/4 Anzac Day

10/6 Kongens fødselsdag

7/10 Labour Day

1. 2. og 3. juledag

Singapore

1/1 Nytårsdag

Kinesisk nytår – ikke fast dato

God fredag – ikke fast dato

10/4 Hari Raya Puasa

1/5 Labour Day

Vesak Day – ikke fast dato

Hari Raya Haji – ikke fast dato

9/8 Nationaldag

Deepavali – ikke fast dato

25/12 Juledag

Kreditkort og valuta

Australien & Singapore: Kreditkort accepteres næsten overalt på større restauranter og i forretninger. Valutaen i Australien hedder AUD – australske dollar og i Singapore SGD – singaporedollar. Du har mulighed for at veksle ved ankomst i lufthavnen eller i banker, vekselkontorer, på hoteller eller i hæveautomater. Hvis du vil veksle kontanter er det bedst at medbringe USD.

Mad & drikkevarer

Australien: Det australske køkken tilbyder det bedste fra havet, højkvalitetskød fra fritgående dyr og skønne oste fra Tasmanien. Her findes mad i verdensklasse som fås i alle tænkelige etniske varianter. Fisk, skaldyr, lam og pølser er populært i Australien. Vi kan varmt anbefale at smage en bøf lavet af kænguru- eller emu og måske en ”meat pie” - Australiens nationalret. Det er en butterdejs tærte med kød, men ses også lavet med ost, løg eller champignon. Australsk barbecue er verdensberømt. Vidste du f.eks., at Sydney er udråbt til et af gourmeternes paradis? Det er oplagt at smage på nogle Australiens mange skønne vine. Nogle restauranter reklamerer med BYO (Bring your own), som betyder, at det er tilladt at medbringe egen vin.

Prisniveauet ligner det danske, men det er oftest lidt billigere at spise ude.

Singapore: Et paradis for madelskere. Maden her er multikulturel præcis som befolkningen. Hver bydel repræsenterer deres mad – kinesisk, indisk, malaysisk, arabisk osv. Singapore er berømt for sine gadekøkkener, som er lokalbefolkningens favorit. Man kan næsten lade sig forføre af dufte!

Singapore byder også på flotte gourmetrestauranter med udsigt til Singapores flotte skyline. Mange steder spiser man med pinde. Prisniveauet er lidt højere end i nabolandene, men udbuddet er til gengæld enormt.

Pas og rejseforsikring

Alle skal medbringe pas med en gyldighed på mindst 6 måneder efter hjemkomst. Husk rejseforsikring der er gyldigt udenfor Europa.

Skik og brug

En rejse til Australien og Singapore er ikke kun besøg til interessante seværdigheder men også et møde med spændende kultur og befolkningen. Her kommer nogle regler for god etikette, så du får så meget ud af rejsen som muligt:

Australien: Australiere er generelt gæstfrie og tolerante over for besøgende. Ift. påklædning er befolkningen glade for de ærmeløse T-shirts (singlets), shorts og sandaler. Faktisk er det ikke unormalt at se en barfodet australier på indkøb i et supermarked.

Men det er ikke velset som beklædning, når man skal på bar eller restaurant. Her skal man gerne dækkes mere til. Tøjstilen i Australien er alslappet men gerne smart. 

Rygning er forbudt mange steder - Australien har en hård lovgivning på dette område.

Det er ikke velset at være tilbageholdende med pengene – man må ikke være nærig.

Stil ikke direkte spørgsmål om en persons køn, løn og alder.

”How are you” betyder oftest bare – hej.

Råb aldrig efter en tjener på en restaurant. Få øjenkontakt og prøv med et nik.

Normalt er man meget punktlige i Australien, det er ikke velset at komme for sent, men man kommer heller ikke for tidligt.

Kom aldrig uanmeldt til en australiers hus. Det er kutyme at medbringe drikkevarer, når man besøger hinanden. Australierne elsker at spise udendørs og gerne grillmad. Kommer man ind i et australsk hjem, vises man ikke altid rundt i huset – døre kan være lukket, man værner om privatlivets fred.

Når du er færdig med at spise lægges kniv og gaffel sammen ned på tallerkenen.

Australierne elsker selvironi og sans for humor. Nedsættende kommentarer til hinanden er tegn på venskab, drillerier og sarkasme, der opbygger venskab.

Singapore: I Singapore skal man være opmærksom på, at der er en del love, der har stor betydning for at holde byen ren, og det er vigtigt de overholdes ellers får man en bøde.

 • Kast ikke med affald
 • Tyg ikke tyggegummi
 • Spis og drik ikke i offentlige transportmidler
 • Ryg ikke med mindre det er et område for rygere
 • Husk altid at skylle ud efter et toiletbesøg – også på hotelværelset

Man giver hånd, når man hilser på hinanden og smiler. Man kommer langt med et smil i Singapore.

Tempelbesøg: Vis altid respekt også med din påklædning. Enkel og anstændig påklædning. Klæd dig ikke i nederdel, korte shorts/bukser over knæet, toppe og bluser med bare skuldre, da man i så fald kan risikere at blive nægtet adgang. På hotellets pool-område er badetøj selvfølgelig acceptabelt.

I Singapore er det vigtigt ikke at tabe ansigt. Det er uværdigt, hvis man ikke kan kontrollere sine følelser. Så kommer man i en situation, hvor man bliver vred eller føler sig dårligt behandlet, må man henvende sig til rejselederen, som kan være behjælpelig. Er man utilfreds med noget, opnås intet ved at råbe op. Vær derfor tålmodig og høflig - venlighed kommer man langt med i Singapore.

Tidsforskel

Australien: Tidsforskellen varierer af, hvor man opholder sig i Australien, og om det er sommer- eller vintertid i Danmark.

Sommertid + 8 timer, vintertid +9 timer

Singapore: Sommertid +6 timer, vintertid + 7 timer

Vaccination

Der kræves ingen vaccinationer til Australien og Singapore. Dette kan dog ændre sig - som eksempelvis under Covid-19 pandemien. Se aktuel status på Udenrigsministeriets hjemmeside. Det er dog en god idé at være vaccineret mod hepatitis A og difteri-stivkrampe. Vi anbefaler at tage kontakt til egen læge for nærmere information. Vær opmærksom på, at behandlingen normalt skal foretages ca. 8 uger før afrejse.

Vejret

Vi rejser til Australien på den bedste årstid, hvor temperaturen er behagelig. Tasmanien har tempereret klima. Temperaturen ligger normalt på:

 • Hobart: Jan/feb 15-20 grader, nov 15-17 grader
 • Sydney: Jan/feb 24-26 grader, nov 20-24 grader
 • Singapore: Jan/feb 28-30 grader, nov 28-30 grader
Visum til Australien

Visum skal søges online og giver adgang til 3 måneders ophold gældende i 12 måneder fra udstedelsesdatoen. Ansøgningen er gratis. Visum bliver vedhæftet passet elektronisk. Det kan tage op til 72 timer før visumansøgningen er gået igennem, men vi anbefaler at søge ca. 3 uger før afrejse. Udskriv IMMI Grant Notification, som skal medbringes på rejsen.

Bemærk at angivelse af oplysninger til visum og rigtigheden heraf udelukkende påhviler dig som rejsende. Mangelfulde oplysninger kan i værste fald føre til afvisning ved check-in og dermed tab af rejsen. Er du ikke dansk statsborger, skal du selv undersøge, hvilke regler der gælder for dig. Det er dit ansvar at sørge for, at du har de korrekte rejsedokumenter med på rejsen. Vi tager forbehold for ændringer af visumregler, som kan ændres med kort varsel.

Visum søges på: https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-finder

Danske statsborgere skal ikke søge om visum til Singapore.

 

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse