Eileandonan 198587969 Sq

Skotland

Naturen er Skotlands helt store attraktion – synet af de dramatiske bjerge, lyngklædte skråninger og blanke søer er balsam for fortravlede sjæle og man forstår, hvorfor skotterne altid har kæmpet med næb og kløer for deres land. Skotlands historie er i høj grad defineret af de mange konflikter mellem de skotske klaner og de engelske konger, og vi skal opleve skuepladserne for nogle af de fascinerende historiske begivenheder. Man kan levende forestille sig, hvordan de skotske helte, iført kilte i de karakteristiske klan-tern, kæmpede for at holde stand mod den engelske overmagt.

Oplev Edinburgh med Old Towns middelalderbygninger og den georgianske New Towns brede boulevarder og pladser fra det 18. århundrede. Edinburgh Castle huser de skotske kronjuveler og den berømte Stone of Destiny, som har været brugt i kroningsceremonier gennem århundreder. Den livlige Princes Street med butikker og caféer giver et godt billede på Edinburghs formidable evne til at kombinere historiske omgivelser med moderne hverdagsliv. Her mødes fortid og nutid i perfekt harmoni.

Loading...

Rejselederen fortæller...

Vi spurgte vores rejseleder Ida Bonnevie om hendes forhold til Edinburgh. Ida har været rejseleder i mange år, og elsker at rejse rundt i hele Storbritannien. I sine beskrivelser kommer hun både omkring Edinburgh som by, det berømte Royal Tattoo og skotternes traditionelle beklædning - kilten:

Edinburgh Castle

Hovedstaden Edinburgh

... er ikke for ingenting på UNESCOs Verdensarvsliste og den næststørste turistdestination i hele Storbritannien. Cirka en halv million indbyggere, men ti gange så mange turister. Alt er inden for overkommelig gåafstand, og ellers er der rigtig mange busser. Terrænet er kuperet, da byen er anlagt på et antal urgammel vulkantoppe, og den største af disse, Arthur’s Seat, hæver sig op lige øst for byen og er bestemt et par timers travetur værd.

Læs mere om rejsen til Skotland
Royal Edinburgh Military Tattoo

August = Royal Tattoo

August måned er for de lokale et mareridt, for da befolkes Edinburgh af hundrede tusinder af turister, som fra hele verden valfarter til for at opleve nogle af de mange festival-aktiviteter, der finder sted. Ud over det storslåede Royal Tattoo på slotspladsen, så er alle pladser og gader fyldt med spektakulære shows, optræden, fremvisninger og alt, hvad dertil hører og følger.

Er det første gang, du besøger Edinburgh, så kan august være overvældende og larmende, og svært at finde rundt til de mange små perler, den gamle by også rummer. Kommer du uden for august måned eller har du set de centrale ’must-see’ steder, så er mulighederne næsten uendelige.

I dybden med Edinburgh

Personligt elsker jeg at bruge en halv fridag på at gå nye steder. I den gamle bydel løber The Royal Mile som rygraden og centralnervesystemet gennem byen. Herfra udgår utallige stræder, gyder og gader, som fører til smalle trapper ned til nye oplevelser, fascinerende bygninger, fristende butikker, fredfyldte åndehuller.

Jeg skal også altid forbi Blomsteruret i Prince Street Gardens. Detaljerne er fascinerende, og både tilplantning og pasning er meget arbejdskrævende for parkens gartnere.

New Town, den mere end 200 år gamle nye bydel, er også værd at gå på opdagelse i. Hvad enten man er til arkitekturen, de eksklusive butikker og cafeer eller en meditativ naturoplevelse langs Water of Leith gennem Dean Village. Måske videre ud til Botanisk Have, som absolut er et besøg værd.

Solopgang eller solnedgang fra toppen af Calton Hill er også et overkommeligt og yndet udflugtsmål. Den lille højtbeliggende park med observatorium, monumenter og måske de bedste udsigter ud over byen.

Royal Edinburgh Military Tattoo

Den berømte kilt

Kald aldrig en mands traditionelle beklædning for en nederdel! Det er en kilt, når den bæres af mænd, og en nederdel, når den bæres af kvinder.

Undervurder ikke skotternes følelser, når det kommer til England. Skotland er selvstændig i den britiske fællesunion, Storbritannien, og det er en fornærmelse at komme til at omtale skotter som englændere, eller Skotland som England. Ordet brite er neutralt.

Når England spiller fx fodbold, så vil skotterne altid holde med modstanderen. Det spiller ingen rolle, om de kender landet eller ej, og scorer eller vinder Englands modstander genlyder pubberne af jubel og sejrsglæde, som om det var Skotland selv, der havde spillet.

At de to ærkerivaler begge skal deltage i EM 2021 og mødes i samme gruppe er meget stort og signifikant for Skotland, som ikke har spillet i EM/VM i over 20 år.

Læs mere om rejsen til Skotland
Det skotske højland

Hvad med myggene i Skotland?

Hvad med myggene? Hvornår er de værst? De skotske ’midges’ er bittesmå sandfluer, knoter eller lignende. De bider/stikker, og de dukker op på et splitsekund ude i naturen, hvis der er stille, fugtigt vejr. Men heldigvis blæser det som regel også i Skotland, og så er de sjældent fremme. Stort set overalt i højlandet kan man nemt købe en effektiv, ikke-giftig, afskrækkende olie.

Når jeg ikke befinder mig i Skotland, længes jeg allermest efter:

  • Højlandet – fx køreturen fra Skye over til Inverness: mit indre falder helt til ro, pulsen sænkes.

  • Fort Augustus – den lille idylliske landsby med de mange sluser fra den caledoniske kanal, lige midt igennem byen.

  • Får og lam i højlandet – og ikke mindst et besøg hos fårehyrden, der med sine utallige hunde om benene, demonstrerer og fortæller om årets rytme i hans og hundenes samspil og liv med fårene. En fortælling med en visdom og naturindsigt, jeg ikke bliver træt af at høre.

  • Skotternes bramfrie væremåde og hjælpsomme natur. Deres lune og hjælpsomhed, stolthed og dybe ærekærhed, som bunder i generationers hårdt slid og et liv på trods af modgang. Ud af det er sprunget en uendelig mængde opfindelser og kreative bidrag til verdenslitteraturen, filosofien, industrien, kunsten mm.

  • Edinburghs snørklede gyder og skjulte perler. Favoritboghandlen eller cafeen på det gamle dyrehospital

  • Et pubbesøg og en lille ’chat’ med stamgæsterne

Ida Bonnevie, rejseleder

Det skotske højland

Hvornår på året skal man besøge Skotland?

Vejrmæssigt er der ikke den store forskel. Som i Danmark skal man være forberedt på blandet og skiftende vejr. Så det bedste svar er: Altid! Om foråret /forsommeren er der masser af blomstrende gule tornblad, både i lavlandets bakkede landskab og i højlandet. På afstand minder de om gyvel, men de stikker som berberis og udsender en svag kokoslignende duft. Det er også i maj og juni, at vi oplever kæmpestore rhododendron, der blomstrer lyserødt-violet. I sensommeren tager lyngen over og blomstrende violet og lilla i højlandet og på øerne. Lammene bliver født i løbet af foråret, men året rundt er der masser af får at se i landskabet.

Læs mere om Skotland

Spørgsmål og svar om Skotland

Ja, du skal medbringe adapter, da stik i både Storbritannien og Irland har 3 ben. Der benyttes 220 volt vekselstrøm.

Brexit har medført ændringer for EU-borgere, der ønsker at besøge Storbritannien og Nordirland.

Du skal (fortsat) medbringe et gyldigt pas - og skal fortsat igennem paskontrol både ved ankomst og afrejse.

Det blå EU-sygesikringsbevis dækker fortsat, men der kan være begrænsninger. Du finder de seneste retningslinier her

Inden du rejser anbefaler vi, at du undersøger, om du er dækket af dit EU-sygesikringskort og på hvilke vilkår.

Desuden er det altid en god idé at overveje en privat rejseforsikring, fordi privat behandling og hjemtransport ikke er dækket af EU-sygesikringskortet. Særligt hjemtransport kan blive meget dyrt for dig uden forsikring.

Ringer, sms’er eller surfer du på nettet med din mobiltelefon i Storbritannien, kan regningen blive større nu, hvor du rejser uden for EU. Det skyldes, at EU-reglerne ikke længere sikrer, at du kan bruge din mobiltelefon i Storbritannien uden ekstra beregning. Teleselskaberne kan derfor vælge at hæve priserne, hvis du bruger din mobiltelefon i Storbritannien, men det er stadig usikkert, om dette kommer til at ske. Kontakt dit teleselskab, hvis du er i tvivl, om vilkårene for at bruge dit mobilabonnement i Storbritannien er ændret efter Brexit.

 

Find svar på flere spørgsmål om Brexit

Busserne i Storbritanien og Irland er oftest anderledes opbygget end i det øvrige Europa, og kan opleves som mindre komfortable.  Udover at chaufføren sidder i højre side af bussen, så har busserne oftest kun 1 dør til almindeligt brug og en lidt mindre sædeafstand end vi i Danmark er vant til.

Butikker i mindre byer og på landet har normalt åbent 8.30-17/18 på hverdage og formiddagsåbent på lørdage. Butikker i byerne har ofte længere åbent på hverdage, og shoppingcentre og stormagasiner holder også åbent på søndage. Banker og posthuse har normalt kortere åbningstider. Pubbernes åbningstider er meget individuelle, men de fleste lukker ved 23-tiden.

På de fleste hoteller i Storbritannien og Irland er der internetadgang, og mange steder er der gratis internetadgang på værelser og/eller i fællesrum. På enkelte hoteller skal der betales for internetadgang.

Bemærk, at dit teleselskab kan opkræve forhøjede takster for brug af tale, data og SMS under rejse i Storbritanien som følge af Brexit.

Det er normalt at give drikkepenge i Storbritannien og Irland. Læg 10-15 % på, når det gælder hoteller, restauranter og taxier. På pubber bliver det mere og mere almindeligt med drikkepenge.  Det er også normalt at give drikkepenge til buschaufføren på rundrejserne.

Man må gerne drikke vandet i vandhanerne, men enkelte steder, bl.a. på hoteller, smager vandet en smule af klor. Lad være med at drikke vand fra fontæner og lign.

Uanset om du rejser til Nordirland, Irland, Skotland, England, Wales eller et andet land i Europa, er det en god idé med en rejseforsikring, der sikrer dig behandling i tilfælde af en ulykke, sygdom, hjemrejse, tyveri, etc. - Læs om vores rejseforsikring, som også dækker efter Brexit.

Bemærk, at Det Blå Kort IKKE dækker i Nordirland, Skotland, England og Wales efter Storbritaniens udtræden fra EU. Det er således kun en rejseforsikring, som dækker i disse lande.

En afbestillingsforsikring er også altid en god idé, du kan jo blive forhindret i at rejse.

Hvis du vil fotografere mennesker og kæledyr, er det altid en god idé at spørge først. I nogen kirker er det tilladt at fotografere, i andre må du fotografere uden blitz, og i atter andre skal du købe en tilladelse i kirken, hvis du vil fotografere. Du må ikke fotografere og filme ved grænseovergange, i havne og i lufthavne i pas- og sikkerhedskontrollen. Fotografering og filmoptagelse af politi og militær må heller ikke finde sted af sikkerhedsmæssige årsager. Ved overtrædelse risikerer du, at dit fotoapparat eller mobiltelefon konfiskeres.

Det er som i Danmark, langt de fleste steder kan man trygt gå alene, men det er ofte en god idé at følges flere ad, når man er turist et fremmed sted.

Det offentlige rum i Storbritannien og Irland er i udgangspunktet ikke handicapvenligt - og er stort set på samme niveau som i Danmark.

Hotelstandarden i Storbritannien og Irland er i udgangspunktet som i resten af Europa - men udenfor de større byer må man dog - især i Skotland - forvente en lavere standard. Briterne og irerne foretrækker ofte badekar frem for brusebad, og de er ofte kombineret. Vandtrykket i bruseren på ældre hoteller kan variere. Komfort er vigtig, og man lægger ofte væg-til-væg tæppe på badeværelser! Brugen af Grand-lit senge er udbredt - Best Travel noterer gerne ønsker om twin beds i stedet, men det kan ikke garanteres.

De gængse credit cards - American Express, Visa, Mastercard/Eurocard og Diners - kan benyttes næsten over alt i Storbritannien og Irland. Enkelte gallerier og kunsthåndværkere, mindre butikker i byerne og mange butikker på landet tager ikke imod credit cards. Det er altid en god idé at have lidt kontanter på sig til køb af vand, souvenirs og lign.

Dagen starter ofte med en solid 'cooked breakfast' - engelsk morgenmad med bacon, pølser og æg, og derudover spiser briterne i høj grad som os med hovedmåltidet om aftenen.
Du skal dog ikke vælge rejsen for madens skyld - men for de skønne oplevelser der venter rundt i landet. Maden på hotellerne er god og rigelig - men må ikke forventes at være af gourmetstandard.

Der er pænt med offentlige toiletter i Storbritannien og Irland, og standarden er oftest som herhjemme. De fleste offentlige toiletter kan benyttes gratis.

Du skal medbringe gyldigt pas, når du rejser til Irland og Storbritannien. I løbet af 2024 indføres et system, hvor man som rejsende skal forhåndsregistrere sig inden afrejsen - og afgive personlige oplysninger fra passet. Godkendelsen forventes at koste 10 pund pr. person.

Klæd dig som du ville herhjemme, men være opmærksom på, at Irland er overvejende katolsk, og at man skal man være tækkeligt påklædt ved besøg i kirker og katedraler.

Religion kan være et kontroversielt emne i Storbritannien og - især - i Irland/Nordirland.

England er traditionelt anglikansk (protestantisk med stærke katolske træk), Skotland presbyteriansk (protestantisk med egen kirkestyreform uden biskopper), Wales calvinsk metodistisk (protestantisme skæbnetro og billedforbud) og episkopal (protestantisk ledet af biskopper).
Nordirland består at et lille presbyteriansk flertal og et stort katolsk mindretal, og Irland er altovervejende katolsk.

I Storbritannien og Irland er der rygeforbud på offentlige steder, i transportmidler og på arbejdspladser.

Hovedsproget i Storbritannien er engelsk, og derudover tales der skotsk og gælisk i Skotland, og walisisk i Wales. Irland er tosproget - engelsk og gælisk, men alle forstår og taler engelsk.

Briterne har ry for at være konservative, og man holder på formerne og er mere høflige, når man møder nye mennesker. Når de indledende høflighedsfraser er overstået, er briterne dog lige så uformelle og humoristiske som danskerne.
Irerne er overvejende et gæstfrit og uformelt folk, men også her er høflighed vigtig.

Husk at skotter og walisere IKKE er englændere, de er briter - og de bryder sig ikke om at blive kaldt englændere (jyder vil heller ikke kaldes sjællændere).

Storbritannien er England, Wales og Skotland.
UK - United Kingdom - er Storbritannien + Nordirland.

1 times forskel. Når klokken er 12 her, er den 11 i Storbritannien og Irland.

Du kan på Skats hjemmeside finde de til enhver tid gældende toldregler. Bemærk, at det ikke er tilladt at medbringe animalske produkter købt uden for EU med ind i Danmark.

Det er ligeledes ikke tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter herunder
snitblomster fra rejser i lande uden for EU,

Nej, der er ikke krav om særlige vaccinationer før en rejse til Irland og Storbritannien.

Møntfoden i Skotland, England og Wales samt Nordirland er Engelske Pund (£ -GBP), mens møntfoden i Irland er EURO (€).

Storbritannien og Irland har som Danmark tempereret kystklima, men en smule mildere end i Danmark. Vejret er omskifteligt pga. Golfstrømmen, og der er generelt varmere i syd end i nord, og generelt vådere i vest end i øst. Ved vestkysten er der ofte mildere, end man forventer.
I Irland kan temperaturerne om sommeren ligger under dem, vi oplever i England og Danmark, medens foråret og efteråret ofte er mildere.

Adapter

Ja, du skal medbringe adapter, da stik i både Storbritannien og Irland har 3 ben. Der benyttes 220 volt vekselstrøm.

Brexit

Brexit har medført ændringer for EU-borgere, der ønsker at besøge Storbritannien og Nordirland.

Du skal (fortsat) medbringe et gyldigt pas - og skal fortsat igennem paskontrol både ved ankomst og afrejse.

Det blå EU-sygesikringsbevis dækker fortsat, men der kan være begrænsninger. Du finder de seneste retningslinier her

Inden du rejser anbefaler vi, at du undersøger, om du er dækket af dit EU-sygesikringskort og på hvilke vilkår.

Desuden er det altid en god idé at overveje en privat rejseforsikring, fordi privat behandling og hjemtransport ikke er dækket af EU-sygesikringskortet. Særligt hjemtransport kan blive meget dyrt for dig uden forsikring.

Ringer, sms’er eller surfer du på nettet med din mobiltelefon i Storbritannien, kan regningen blive større nu, hvor du rejser uden for EU. Det skyldes, at EU-reglerne ikke længere sikrer, at du kan bruge din mobiltelefon i Storbritannien uden ekstra beregning. Teleselskaberne kan derfor vælge at hæve priserne, hvis du bruger din mobiltelefon i Storbritannien, men det er stadig usikkert, om dette kommer til at ske. Kontakt dit teleselskab, hvis du er i tvivl, om vilkårene for at bruge dit mobilabonnement i Storbritannien er ændret efter Brexit.

 

Find svar på flere spørgsmål om Brexit

Busstandard

Busserne i Storbritanien og Irland er oftest anderledes opbygget end i det øvrige Europa, og kan opleves som mindre komfortable.  Udover at chaufføren sidder i højre side af bussen, så har busserne oftest kun 1 dør til almindeligt brug og en lidt mindre sædeafstand end vi i Danmark er vant til.

Butikker og åbningstider

Butikker i mindre byer og på landet har normalt åbent 8.30-17/18 på hverdage og formiddagsåbent på lørdage. Butikker i byerne har ofte længere åbent på hverdage, og shoppingcentre og stormagasiner holder også åbent på søndage. Banker og posthuse har normalt kortere åbningstider. Pubbernes åbningstider er meget individuelle, men de fleste lukker ved 23-tiden.

Bærbar/tablet og internetadgang

På de fleste hoteller i Storbritannien og Irland er der internetadgang, og mange steder er der gratis internetadgang på værelser og/eller i fællesrum. På enkelte hoteller skal der betales for internetadgang.

Bemærk, at dit teleselskab kan opkræve forhøjede takster for brug af tale, data og SMS under rejse i Storbritanien som følge af Brexit.

Drikkepenge

Det er normalt at give drikkepenge i Storbritannien og Irland. Læg 10-15 % på, når det gælder hoteller, restauranter og taxier. På pubber bliver det mere og mere almindeligt med drikkepenge.  Det er også normalt at give drikkepenge til buschaufføren på rundrejserne.

Drikkevand

Man må gerne drikke vandet i vandhanerne, men enkelte steder, bl.a. på hoteller, smager vandet en smule af klor. Lad være med at drikke vand fra fontæner og lign.

Forsikring

Uanset om du rejser til Nordirland, Irland, Skotland, England, Wales eller et andet land i Europa, er det en god idé med en rejseforsikring, der sikrer dig behandling i tilfælde af en ulykke, sygdom, hjemrejse, tyveri, etc. - Læs om vores rejseforsikring, som også dækker efter Brexit.

Bemærk, at Det Blå Kort IKKE dækker i Nordirland, Skotland, England og Wales efter Storbritaniens udtræden fra EU. Det er således kun en rejseforsikring, som dækker i disse lande.

En afbestillingsforsikring er også altid en god idé, du kan jo blive forhindret i at rejse.

Fotografering

Hvis du vil fotografere mennesker og kæledyr, er det altid en god idé at spørge først. I nogen kirker er det tilladt at fotografere, i andre må du fotografere uden blitz, og i atter andre skal du købe en tilladelse i kirken, hvis du vil fotografere. Du må ikke fotografere og filme ved grænseovergange, i havne og i lufthavne i pas- og sikkerhedskontrollen. Fotografering og filmoptagelse af politi og militær må heller ikke finde sted af sikkerhedsmæssige årsager. Ved overtrædelse risikerer du, at dit fotoapparat eller mobiltelefon konfiskeres.

Færden alene

Det er som i Danmark, langt de fleste steder kan man trygt gå alene, men det er ofte en god idé at følges flere ad, når man er turist et fremmed sted.

Handicapforhold

Det offentlige rum i Storbritannien og Irland er i udgangspunktet ikke handicapvenligt - og er stort set på samme niveau som i Danmark.

Hotelstandard

Hotelstandarden i Storbritannien og Irland er i udgangspunktet som i resten af Europa - men udenfor de større byer må man dog - især i Skotland - forvente en lavere standard. Briterne og irerne foretrækker ofte badekar frem for brusebad, og de er ofte kombineret. Vandtrykket i bruseren på ældre hoteller kan variere. Komfort er vigtig, og man lægger ofte væg-til-væg tæppe på badeværelser! Brugen af Grand-lit senge er udbredt - Best Travel noterer gerne ønsker om twin beds i stedet, men det kan ikke garanteres.

Kreditkort

De gængse credit cards - American Express, Visa, Mastercard/Eurocard og Diners - kan benyttes næsten over alt i Storbritannien og Irland. Enkelte gallerier og kunsthåndværkere, mindre butikker i byerne og mange butikker på landet tager ikke imod credit cards. Det er altid en god idé at have lidt kontanter på sig til køb af vand, souvenirs og lign.

Måltider

Dagen starter ofte med en solid 'cooked breakfast' - engelsk morgenmad med bacon, pølser og æg, og derudover spiser briterne i høj grad som os med hovedmåltidet om aftenen.
Du skal dog ikke vælge rejsen for madens skyld - men for de skønne oplevelser der venter rundt i landet. Maden på hotellerne er god og rigelig - men må ikke forventes at være af gourmetstandard.

Offentlige toiletter

Der er pænt med offentlige toiletter i Storbritannien og Irland, og standarden er oftest som herhjemme. De fleste offentlige toiletter kan benyttes gratis.

Pas og visum

Du skal medbringe gyldigt pas, når du rejser til Irland og Storbritannien. I løbet af 2024 indføres et system, hvor man som rejsende skal forhåndsregistrere sig inden afrejsen - og afgive personlige oplysninger fra passet. Godkendelsen forventes at koste 10 pund pr. person.

Påklædning

Klæd dig som du ville herhjemme, men være opmærksom på, at Irland er overvejende katolsk, og at man skal man være tækkeligt påklædt ved besøg i kirker og katedraler.

Religion

Religion kan være et kontroversielt emne i Storbritannien og - især - i Irland/Nordirland.

England er traditionelt anglikansk (protestantisk med stærke katolske træk), Skotland presbyteriansk (protestantisk med egen kirkestyreform uden biskopper), Wales calvinsk metodistisk (protestantisme skæbnetro og billedforbud) og episkopal (protestantisk ledet af biskopper).
Nordirland består at et lille presbyteriansk flertal og et stort katolsk mindretal, og Irland er altovervejende katolsk.

Rygning

I Storbritannien og Irland er der rygeforbud på offentlige steder, i transportmidler og på arbejdspladser.

Sprog

Hovedsproget i Storbritannien er engelsk, og derudover tales der skotsk og gælisk i Skotland, og walisisk i Wales. Irland er tosproget - engelsk og gælisk, men alle forstår og taler engelsk.

Takt og tone

Briterne har ry for at være konservative, og man holder på formerne og er mere høflige, når man møder nye mennesker. Når de indledende høflighedsfraser er overstået, er briterne dog lige så uformelle og humoristiske som danskerne.
Irerne er overvejende et gæstfrit og uformelt folk, men også her er høflighed vigtig.

Husk at skotter og walisere IKKE er englændere, de er briter - og de bryder sig ikke om at blive kaldt englændere (jyder vil heller ikke kaldes sjællændere).

Storbritannien er England, Wales og Skotland.
UK - United Kingdom - er Storbritannien + Nordirland.

Tidszone

1 times forskel. Når klokken er 12 her, er den 11 i Storbritannien og Irland.

Toldregler

Du kan på Skats hjemmeside finde de til enhver tid gældende toldregler. Bemærk, at det ikke er tilladt at medbringe animalske produkter købt uden for EU med ind i Danmark.

Det er ligeledes ikke tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter herunder
snitblomster fra rejser i lande uden for EU,

Vaccination

Nej, der er ikke krav om særlige vaccinationer før en rejse til Irland og Storbritannien.

Valuta

Møntfoden i Skotland, England og Wales samt Nordirland er Engelske Pund (£ -GBP), mens møntfoden i Irland er EURO (€).

Vejr

Storbritannien og Irland har som Danmark tempereret kystklima, men en smule mildere end i Danmark. Vejret er omskifteligt pga. Golfstrømmen, og der er generelt varmere i syd end i nord, og generelt vådere i vest end i øst. Ved vestkysten er der ofte mildere, end man forventer.
I Irland kan temperaturerne om sommeren ligger under dem, vi oplever i England og Danmark, medens foråret og efteråret ofte er mildere.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse