Rejser til Indien

Indien

Oplev Indiens enestående kultur og skønhed på dine rejser til dette fortryllende land. Et land af farver, kontraster og overvældende mangfoldighed, Indien er et rejsemål, der aldrig skuffer.

Taj Mahal er den ultimative juvel i Indiens krone. Dette udsøgte mesterværk er et af verdens mest ikoniske vartegn og en skat af kærlighed. Taj Mahal, med sin forbløffende hvide marmor og elegante arkitektur, vil efterlade dig målløs og bekræfte sin status som et af verdens syv nye vidundere.

Loading...

Værd at vide om rejser til Indien

Nedenfor har vi samlet en række væsentlige information om det at rejse til Indien med Best Travel.

Da drikkepengekulturen er forskellig fra land til land, har Best Travel valgt ikke at inkludere drikkepenge i rejsens pris.

I Indien er det kutyme at give drikkepenge, det er en vigtig del af dagligdagen og landets kultur. Det er også en del af lønnen til de ansatte i servicebranchen, som derfor bør respekteres - selv om det ikke er forhold, vi er vant til i Danmark. Det er normalt at give 10-15% i drikkepenge på restauranter, og husk også at lægge lidt penge på værelset til rengøringen og til drageren, der bærer kufferten op på værelset.

Lokalguider og chauffører forventer også drikkepenge, vi anbefaler USD 2-4 pr. udflugtsdag, selvom det naturligvis er helt frivilligt at give drikkepenge.   

Det frarådes at drikke postevand og benytte vandet fra hanerne, da bakteriefloraen er anderledes end i Danmark. Mineralvand kan købes overalt til billige penge. Hoteller og større restauranter har moderne toiletforhold, men på lokalrestauranter er der ofte pedaltoiletter, og ikke altid toiletpapir – ligesom standarden kan være enkel. Medbring derfor toiletpapir og hånddesinfektionsgel.

Gode råd for at undgå en typisk ”turistmave”:

  1. Børst gerne tænder med mineralvand.
  2. Spis kun frugt, der er ”pakket ind” som f.eks. bananer og appelsiner.
  3. Undgå friske grøntsager, men spis gerne kogte grøntsager.
  4. Vask ofte hænder med vand og sæbe, især når du har rørt ved pengesedler.
  5. Brug ofte desinficeret håndgel.

220 volt som i Danmark, men stikkene er ofte anderledes, så husk at medbringe en adapter, hvis du skal bruge elektriske apparater.  

For at deltage i en rejse med Best Travel er det en betingelse, at man er 100% selvhjulpen og almindeligt godt gående. Man skal kunne klare sig på trapper og brosten, og selv kunne løfte sin kuffert. Brug af rollator og kørestol besværliggøres af høje kantsten, brosten og trapper. Det offentlige rum i Indien er meget sjældent indrettet til handicappede. Er man dårligt gående eller kan man ikke følge med gruppen, kan rejselederen bede dig afstå fra en udflugt (pengene refunderes ikke). Byvandringer foregår oftest over flere timer, hvor der ikke er mulighed for pauser undervejs. Der er tit trapper, brosten, ujævnt underlag og niveauforskelle. Undertiden kan bussen ikke køre helt frem til hotellet.

1/1 Nytårsdag

26/1 Republikkens dag

Maha Shivaratri og Mahavir Jayanti – ikke fast dato

Holi – ikke fast dato

Ram Navami – ikke fast dato

1/5 Arbejdernes Internationale Kampdag

Morsdag – ikke fast dato

Buddhas fødselsdag – ikke fast dato

Farsdag – ikke fast dato

15/8 Uafhængighedsdagen

2/10 Mahatma Gandhis fødselsdag

Vijayadashami – ikke fast dato

Diwali – ikke fast dato

Guru Nanak Gurpurab – ikke fast dato

25/12 Juledag 

Vi bor på nøje udvalgte 5-stjernede hoteller, eventyrlige heritage-hoteller og en enkelt nat i en spændende luksus-camp.

Kreditkort kan benyttes på de fleste hoteller og i større butikker. Vær opmærksom på, at det kun i meget begrænset omfang er muligt at hæve kontanter på kreditkort. Vi anbefaler derfor, at du medbringer USD i kontanter til veksling i ATM hæveautomaterne, som findes mange steder rundt omkring i byerne. Det er også muligt at veksle på hotellerne, men her er kursen ofte dårligere. Man må indføre op til USD 5.000 pr. person. Indisk valuta kan tilbageveksles til udenlandsk valuta i lufthavnen ved hjemrejse, men kun mod fremvisning af gemte kvitteringer fra veksling til rupees.

Valutaen i Indien hedder INR – indiske rupees.

Dine penge rækker langt i Indien – prisniveauet er lavt i forhold til i Danmark.

Indisk gastronomi er så populær, at den for længst har gjort sit indtog i den vestlige verden. Det indiske køkken er lige så varieret som landets kultur, smagfuld og krydret med friske grøntsager, ris og chutneyer. Oksekød er næsten ikke-eksisterende, da køer betragtes som hellige under hinduistisk lov.

Indien er berømt for sine mange krydderier og aromatiske karryretter, hvor opskrifterne skifter fra region til region. De inkluderede måltider på denne rejse vil i de fleste tilfælde være en mildere version end lokalbefolkningen foretrækker.

Glæd dig til at smage det lækre naan-brød, og ikke mindst de sprøde pappadam-brød, der kan sammenlignes lidt med vores chips.

Mange indere er vegetarer. Hinduerne drikker normalt ikke alkohol, og der findes derfor restauranter, hvor man ikke sælger alkoholiske drikkevarer.

I dagligdagen spiser inderne med højre hånd direkte fra en tallerken eller et bananblad uden brug af bestik.

Pas: Alle skal medbringe pas med en gyldighed på mindst 6 måneder efter hjemkomstdato - og der skal være mindst 2 blanke sider i passet.

Rejseforsikring: Husk rejseforsikring, der er gyldig udenfor Europa.

Visum: Der kræves visum for danske statsborgere. Et e-visum skal søges online inden afrejse på https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html - og det kan ikke søges tidligere end 30 dage før indrejse i Indien. Bemærk, der kan gå op til 72 timer, for at få et visa godkendt.

Der er flere visa-muligheder – vælg et 30 dages visum. Prisen er pt. USD 25 pr. person, som betales over nettet. Når visum modtages på email, skal det printes ud og medtages på rejsen. Vær opmærksom på, at dit visum er med et billede af dig. 

Ca. 1 måned før afrejse sender Best Travel en vejledning og oversættelse omkring visum til Indien.

I Indien er ca. 80% hinduer, 14% muslimer, 2% sikher, 2% kristne, 1% jainister og ca. 1% tilhører andre trosretninger. Ifølge hinduistisk mytologi findes der et næsten uendeligt antal af guder. De 3 vigtigste er Brahma, Vishnu og Shiva. Selvom Brahma er en af ​​de mest magtfulde guder - og skaberen af ​​universet – findes der kun ét tempel i verden, der er dedikeret til ham -  nemlig det unikke pilgrimstempel Brahma i Pushkar, som vi skal besøge.  

Inderne er et smilende folkefærd fyldt med hjertevarme, stor gæstfrihed og en skøn humor.

De forventer, at besøgende respekterer deres helligdomme og er korrekt påklædte. Som alle steder i Asien er der særlige regler ved besøg i templer og moskéer. Tag altid skoene af, før du besøger et tempel, en moské eller et privat hjem. Fodsålerne må ikke pege mod helligdomme eller andre mennesker, når man sidder ned. Vi anbefaler at medbringe et par sokker, som er rart at have på - så man undgår at gå barfodet på enten kolde eller varme marmorgulve.

T-shirts uden ærmer og korte shorts er ikke populært i Indien, hverken for mænd eller kvinder, men shorts der går ned over knæene - vækker ikke opsigt. Man kan til gengæld klæde sig i indisk tøjstil, det opfattes som en anerkendelse af landet. Besøges en moské skal kvinders hår, dækkes med et tørklæde.

Inderne har generelt en afslappet holdning til påklædning. Det er ikke nødvendigt at medbringe fint tøj til middagene. Bomuldstøj er det mest behagelige i varmen, en trøje til evt. kølige morgener, og godt fodtøj til byvandringer, hvor der kan være en del trapper samt ujævne veje og fortove. 

I Indien har man to forskellige priser for entréer til de berømte seværdigheder. Én for international besøgende, og én for indere, som er væsentligt lavere.

Det er ikke velset at pege.

Pushkar: Går du en tur langs søen i den hellige by, så husk at tage skoene af, hvis du er mindre end 9 m fra vandkanten. Vær anstændigt klædt – gerne lange benklæder og kortærmet T-shirt (ikke bare skuldre).

Taj Mahal: Klæd dig respektfuld, hvor ben og overarme er tildækket. Det er KUN tilladt at medbringe vand, mobil og/eller kamera under besøget i Taj Mahal. Lokalguiden udleverer et sæt ”plastic-sutter”, der skal sættes udenpå skoene, når man går rundt på selve marmorfundamentet.

Miniparlør omkring høflighedsfraser:

Namaste – velkommen

Danyabad – mange tak

Haan – ja

Næhi – nej

Shubh prabhaat – godmorgen

Kshama – undskyld

Indien er et paradis, når det handler om billedmotiver. Vis respekt! Vis kameraet, og spørg om lov til at fotografere. Ældre mennesker bryder sig ofte ikke om at blive fotograferet. Militære områder, checkpoints og lufthavne må ikke fotograferes. Ved nogle seværdigheder skal der betales en lille afgift, for at måtte fotografere eller benytte et evt. videokamera. 

Fotografering af badende kvinder i Pushkar er forbudt.

Fotografering inde i selve mausoleet i Taj Mahal er forbudt.

Fotografering inde i Lotus-templet er forbudt.

Tidsforskellen varierer afhængig af, om vi har sommer- eller vintertid i Danmark.

Sommertid + 3½ time

Vintertid + 4½ time

Tog
I Indien er en togrejse en helt speciel oplevelse, hvor man kommer tæt på landet og dets indbyggere. Tidligere foregik togrejser i tætpakkede, faldefærdige togvogne, der var fyldt til bristepunktet. I dag er de indiske jernbaner væsentligt forbedret, og vi kører på en komfortabel klasse.

Millionvis af mennesker pendler hver dag mellem byerne rundt i hele landet. Mange mener, at toget er det bedste briterne har efterladt fra kolonitiden.

På banegården skal man igennem et sikkerhedscheck, inden man kommer ind på selve perronen - præcis som når man rejser fra en lufthavn. Lokalguiden og rejselederen fører os til den rigtige togvogn, for toget er ofte 1 km langt, så det er vigtigt at stå præcis uden for den rigtige togvogn, når toget ankommer - og toget holder ikke så længe på perronen.

Jernbanenettet er veludbygget med en sporlængde på over 95.000 km – India Railways er en af verdens største arbejdspladser. Der er stor forskel på de enkelte afgange, men med BEST TRAVEL rejser vi på de bedste afgange. Der findes mange forskellige klasser ombord på togene lige fra 4. til 1. klasse – med eller uden aircondition. Vi benytter de bedste forbindelser, og sidder i togenes bedste klasser med aircondition, men forvent ikke den store luksus. På nogle strækninger serveres gratis snacks og te undervejs. Det er en behagelig og hurtigere rejseform end med bus, og vi møder befolkningen i øjenhøjde. Landskabet passeres lige uden for vinduerne. Togrejser i Indien giver ofte særlige mindeværdige øjeblikke.

Medbring evt. en god bog eller anden læsestof.

Der er ikke plads til de store kufferterne, når vi skal med tog fra Delhi til Ajmer og fra Jaipur til Agra. De store kufferter afhentes derfor dagen før, og sendes med vores chauffør direkte til næste hotel. Pak en lille taske med de ting, du har brug for - indtil kufferterne igen modtages.

 

Bus
Trafikken i Indien kan være kaotisk og dermed give forsinkelser i forhold til dagens planlagte program. Der kan opstå ændringer, vejarbejde m.m. som kræver overbærenhed. Den indiske livsstil kan ikke sammenlignes med den europæiske perfektionisme, men det er en meget spændende oplevelse, fordi man kommer tæt på hverdagslivet.

Der kræves ingen vaccination til Indien. Dette kan dog ændre sig – som eksempelvis under Covid-19 pandemien. Se aktuel status på Udenrigsministeriets hjemmeside. Det er dog en god idé at være vaccineret mod hepatitis, stivkrampe, difteri og tyfus. Vær opmærksom på, at behandlingen normalt skal foretages ca. 8 uger før afrejse. Kontakt egen læge eller specialklinik omkring vaccinationer.

Da Indien er et af verdens største lande, varierer klimaet meget - afhængig af, hvor man befinder sig i landet. Klimaet inddeles i 2 zoner – en tempereret nordlig zone og en tropisk sydlig zone. Vi besøger Pushkar, Jaipur, Agra og Delhi i nord på de bedste årstider, hvor klimaet er mildt og behageligt. Det kan dog være lidt køligt om morgenen indtil solen står op, og om aftenen er det af og til rart med en let trøje.

Delhi: Ca. 23-28 grader i november, Ca. 24-30 grader i februar og marts.

Drikkepenge

Da drikkepengekulturen er forskellig fra land til land, har Best Travel valgt ikke at inkludere drikkepenge i rejsens pris.

I Indien er det kutyme at give drikkepenge, det er en vigtig del af dagligdagen og landets kultur. Det er også en del af lønnen til de ansatte i servicebranchen, som derfor bør respekteres - selv om det ikke er forhold, vi er vant til i Danmark. Det er normalt at give 10-15% i drikkepenge på restauranter, og husk også at lægge lidt penge på værelset til rengøringen og til drageren, der bærer kufferten op på værelset.

Lokalguider og chauffører forventer også drikkepenge, vi anbefaler USD 2-4 pr. udflugtsdag, selvom det naturligvis er helt frivilligt at give drikkepenge.   

Drikkevand og hygiejne

Det frarådes at drikke postevand og benytte vandet fra hanerne, da bakteriefloraen er anderledes end i Danmark. Mineralvand kan købes overalt til billige penge. Hoteller og større restauranter har moderne toiletforhold, men på lokalrestauranter er der ofte pedaltoiletter, og ikke altid toiletpapir – ligesom standarden kan være enkel. Medbring derfor toiletpapir og hånddesinfektionsgel.

Gode råd for at undgå en typisk ”turistmave”:

  1. Børst gerne tænder med mineralvand.
  2. Spis kun frugt, der er ”pakket ind” som f.eks. bananer og appelsiner.
  3. Undgå friske grøntsager, men spis gerne kogte grøntsager.
  4. Vask ofte hænder med vand og sæbe, især når du har rørt ved pengesedler.
  5. Brug ofte desinficeret håndgel.
Elektricitet

220 volt som i Danmark, men stikkene er ofte anderledes, så husk at medbringe en adapter, hvis du skal bruge elektriske apparater.  

Forhold for bevægelseshæmmede

For at deltage i en rejse med Best Travel er det en betingelse, at man er 100% selvhjulpen og almindeligt godt gående. Man skal kunne klare sig på trapper og brosten, og selv kunne løfte sin kuffert. Brug af rollator og kørestol besværliggøres af høje kantsten, brosten og trapper. Det offentlige rum i Indien er meget sjældent indrettet til handicappede. Er man dårligt gående eller kan man ikke følge med gruppen, kan rejselederen bede dig afstå fra en udflugt (pengene refunderes ikke). Byvandringer foregår oftest over flere timer, hvor der ikke er mulighed for pauser undervejs. Der er tit trapper, brosten, ujævnt underlag og niveauforskelle. Undertiden kan bussen ikke køre helt frem til hotellet.

Helligdage

1/1 Nytårsdag

26/1 Republikkens dag

Maha Shivaratri og Mahavir Jayanti – ikke fast dato

Holi – ikke fast dato

Ram Navami – ikke fast dato

1/5 Arbejdernes Internationale Kampdag

Morsdag – ikke fast dato

Buddhas fødselsdag – ikke fast dato

Farsdag – ikke fast dato

15/8 Uafhængighedsdagen

2/10 Mahatma Gandhis fødselsdag

Vijayadashami – ikke fast dato

Diwali – ikke fast dato

Guru Nanak Gurpurab – ikke fast dato

25/12 Juledag 

Hotelstandard

Vi bor på nøje udvalgte 5-stjernede hoteller, eventyrlige heritage-hoteller og en enkelt nat i en spændende luksus-camp.

Kreditkort og valuta

Kreditkort kan benyttes på de fleste hoteller og i større butikker. Vær opmærksom på, at det kun i meget begrænset omfang er muligt at hæve kontanter på kreditkort. Vi anbefaler derfor, at du medbringer USD i kontanter til veksling i ATM hæveautomaterne, som findes mange steder rundt omkring i byerne. Det er også muligt at veksle på hotellerne, men her er kursen ofte dårligere. Man må indføre op til USD 5.000 pr. person. Indisk valuta kan tilbageveksles til udenlandsk valuta i lufthavnen ved hjemrejse, men kun mod fremvisning af gemte kvitteringer fra veksling til rupees.

Valutaen i Indien hedder INR – indiske rupees.

Dine penge rækker langt i Indien – prisniveauet er lavt i forhold til i Danmark.

Mad i Indien

Indisk gastronomi er så populær, at den for længst har gjort sit indtog i den vestlige verden. Det indiske køkken er lige så varieret som landets kultur, smagfuld og krydret med friske grøntsager, ris og chutneyer. Oksekød er næsten ikke-eksisterende, da køer betragtes som hellige under hinduistisk lov.

Indien er berømt for sine mange krydderier og aromatiske karryretter, hvor opskrifterne skifter fra region til region. De inkluderede måltider på denne rejse vil i de fleste tilfælde være en mildere version end lokalbefolkningen foretrækker.

Glæd dig til at smage det lækre naan-brød, og ikke mindst de sprøde pappadam-brød, der kan sammenlignes lidt med vores chips.

Mange indere er vegetarer. Hinduerne drikker normalt ikke alkohol, og der findes derfor restauranter, hvor man ikke sælger alkoholiske drikkevarer.

I dagligdagen spiser inderne med højre hånd direkte fra en tallerken eller et bananblad uden brug af bestik.

Pas, rejseforsikring og visum

Pas: Alle skal medbringe pas med en gyldighed på mindst 6 måneder efter hjemkomstdato - og der skal være mindst 2 blanke sider i passet.

Rejseforsikring: Husk rejseforsikring, der er gyldig udenfor Europa.

Visum: Der kræves visum for danske statsborgere. Et e-visum skal søges online inden afrejse på https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html - og det kan ikke søges tidligere end 30 dage før indrejse i Indien. Bemærk, der kan gå op til 72 timer, for at få et visa godkendt.

Der er flere visa-muligheder – vælg et 30 dages visum. Prisen er pt. USD 25 pr. person, som betales over nettet. Når visum modtages på email, skal det printes ud og medtages på rejsen. Vær opmærksom på, at dit visum er med et billede af dig. 

Ca. 1 måned før afrejse sender Best Travel en vejledning og oversættelse omkring visum til Indien.

Religion

I Indien er ca. 80% hinduer, 14% muslimer, 2% sikher, 2% kristne, 1% jainister og ca. 1% tilhører andre trosretninger. Ifølge hinduistisk mytologi findes der et næsten uendeligt antal af guder. De 3 vigtigste er Brahma, Vishnu og Shiva. Selvom Brahma er en af ​​de mest magtfulde guder - og skaberen af ​​universet – findes der kun ét tempel i verden, der er dedikeret til ham -  nemlig det unikke pilgrimstempel Brahma i Pushkar, som vi skal besøge.  

Skik og brug

Inderne er et smilende folkefærd fyldt med hjertevarme, stor gæstfrihed og en skøn humor.

De forventer, at besøgende respekterer deres helligdomme og er korrekt påklædte. Som alle steder i Asien er der særlige regler ved besøg i templer og moskéer. Tag altid skoene af, før du besøger et tempel, en moské eller et privat hjem. Fodsålerne må ikke pege mod helligdomme eller andre mennesker, når man sidder ned. Vi anbefaler at medbringe et par sokker, som er rart at have på - så man undgår at gå barfodet på enten kolde eller varme marmorgulve.

T-shirts uden ærmer og korte shorts er ikke populært i Indien, hverken for mænd eller kvinder, men shorts der går ned over knæene - vækker ikke opsigt. Man kan til gengæld klæde sig i indisk tøjstil, det opfattes som en anerkendelse af landet. Besøges en moské skal kvinders hår, dækkes med et tørklæde.

Inderne har generelt en afslappet holdning til påklædning. Det er ikke nødvendigt at medbringe fint tøj til middagene. Bomuldstøj er det mest behagelige i varmen, en trøje til evt. kølige morgener, og godt fodtøj til byvandringer, hvor der kan være en del trapper samt ujævne veje og fortove. 

I Indien har man to forskellige priser for entréer til de berømte seværdigheder. Én for international besøgende, og én for indere, som er væsentligt lavere.

Det er ikke velset at pege.

Pushkar: Går du en tur langs søen i den hellige by, så husk at tage skoene af, hvis du er mindre end 9 m fra vandkanten. Vær anstændigt klædt – gerne lange benklæder og kortærmet T-shirt (ikke bare skuldre).

Taj Mahal: Klæd dig respektfuld, hvor ben og overarme er tildækket. Det er KUN tilladt at medbringe vand, mobil og/eller kamera under besøget i Taj Mahal. Lokalguiden udleverer et sæt ”plastic-sutter”, der skal sættes udenpå skoene, når man går rundt på selve marmorfundamentet.

Miniparlør omkring høflighedsfraser:

Namaste – velkommen

Danyabad – mange tak

Haan – ja

Næhi – nej

Shubh prabhaat – godmorgen

Kshama – undskyld

Fotografering

Indien er et paradis, når det handler om billedmotiver. Vis respekt! Vis kameraet, og spørg om lov til at fotografere. Ældre mennesker bryder sig ofte ikke om at blive fotograferet. Militære områder, checkpoints og lufthavne må ikke fotograferes. Ved nogle seværdigheder skal der betales en lille afgift, for at måtte fotografere eller benytte et evt. videokamera. 

Fotografering af badende kvinder i Pushkar er forbudt.

Fotografering inde i selve mausoleet i Taj Mahal er forbudt.

Fotografering inde i Lotus-templet er forbudt.

Tidszone

Tidsforskellen varierer afhængig af, om vi har sommer- eller vintertid i Danmark.

Sommertid + 3½ time

Vintertid + 4½ time

Transport i Indien

Tog
I Indien er en togrejse en helt speciel oplevelse, hvor man kommer tæt på landet og dets indbyggere. Tidligere foregik togrejser i tætpakkede, faldefærdige togvogne, der var fyldt til bristepunktet. I dag er de indiske jernbaner væsentligt forbedret, og vi kører på en komfortabel klasse.

Millionvis af mennesker pendler hver dag mellem byerne rundt i hele landet. Mange mener, at toget er det bedste briterne har efterladt fra kolonitiden.

På banegården skal man igennem et sikkerhedscheck, inden man kommer ind på selve perronen - præcis som når man rejser fra en lufthavn. Lokalguiden og rejselederen fører os til den rigtige togvogn, for toget er ofte 1 km langt, så det er vigtigt at stå præcis uden for den rigtige togvogn, når toget ankommer - og toget holder ikke så længe på perronen.

Jernbanenettet er veludbygget med en sporlængde på over 95.000 km – India Railways er en af verdens største arbejdspladser. Der er stor forskel på de enkelte afgange, men med BEST TRAVEL rejser vi på de bedste afgange. Der findes mange forskellige klasser ombord på togene lige fra 4. til 1. klasse – med eller uden aircondition. Vi benytter de bedste forbindelser, og sidder i togenes bedste klasser med aircondition, men forvent ikke den store luksus. På nogle strækninger serveres gratis snacks og te undervejs. Det er en behagelig og hurtigere rejseform end med bus, og vi møder befolkningen i øjenhøjde. Landskabet passeres lige uden for vinduerne. Togrejser i Indien giver ofte særlige mindeværdige øjeblikke.

Medbring evt. en god bog eller anden læsestof.

Der er ikke plads til de store kufferterne, når vi skal med tog fra Delhi til Ajmer og fra Jaipur til Agra. De store kufferter afhentes derfor dagen før, og sendes med vores chauffør direkte til næste hotel. Pak en lille taske med de ting, du har brug for - indtil kufferterne igen modtages.

 

Bus
Trafikken i Indien kan være kaotisk og dermed give forsinkelser i forhold til dagens planlagte program. Der kan opstå ændringer, vejarbejde m.m. som kræver overbærenhed. Den indiske livsstil kan ikke sammenlignes med den europæiske perfektionisme, men det er en meget spændende oplevelse, fordi man kommer tæt på hverdagslivet.

Vaccination

Der kræves ingen vaccination til Indien. Dette kan dog ændre sig – som eksempelvis under Covid-19 pandemien. Se aktuel status på Udenrigsministeriets hjemmeside. Det er dog en god idé at være vaccineret mod hepatitis, stivkrampe, difteri og tyfus. Vær opmærksom på, at behandlingen normalt skal foretages ca. 8 uger før afrejse. Kontakt egen læge eller specialklinik omkring vaccinationer.

Vejret

Da Indien er et af verdens største lande, varierer klimaet meget - afhængig af, hvor man befinder sig i landet. Klimaet inddeles i 2 zoner – en tempereret nordlig zone og en tropisk sydlig zone. Vi besøger Pushkar, Jaipur, Agra og Delhi i nord på de bedste årstider, hvor klimaet er mildt og behageligt. Det kan dog være lidt køligt om morgenen indtil solen står op, og om aftenen er det af og til rart med en let trøje.

Delhi: Ca. 23-28 grader i november, Ca. 24-30 grader i februar og marts.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse