Rådhuset i Colombo

Sri Lanka

Drømmer du om at dykke ned i en verden af rige traditioner og uforlignelig skønhed? Vores kulturrejser til Sri Lanka tilbyder en unik mulighed for at opleve landets spirituelle dybde og farverige hverdagsliv. På disse rejser vil du komme tæt på lokalbefolkningens varme gæstfrihed og få indsigt i både antikke traditioner og moderne livsstil. Vi besøger alt fra hellige templer og frodige teplantager til skjulte perler i små landsbyer. Tag med Best Travel på en rejse, der ikke blot er en ferie, men en berigende fortælling om kulturel samhørighed og personlig forvandling.

Loading...

Værd at vide om rejser til Sri Lanka

Busstandarden i Sri Lanka er ikke helt på samme niveau som herhjemme, men vi har naturligvis bestilt de bedste busser med aircondition. Bemærk, at nogle busser kan have lidt mindre benplads ligesom sæderne kan være lidt mindre, da busserne er indrettet til Østens folk.

At rejse med det turkisblå højlandstog fra Nanu Oya til Kandy – en af verdens smukkeste togrejser, glemmer du aldrig! Strækningen regnes for den smukkeste del på hele ruten, og køreturen varer ca. 4 timer. Det kører langsomt op og ned ad bjerge og snor sig gennem fantastiske naturområder med brusende vandfald, teplantager og kommer gennem idylliske landsbyer.

Vi rejser på 3. klasse, som efter vores mening er den bedste. Toget er rent, siddepladserne er gode, selv om de er lidt smallere end herhjemme. Fordelen ved 3. klasse er, at vi undgår den voldsomme aircondition, og i stedet har vi åbne vinduer på hele turen, der giver en behagelig temperatur og fuld udsigt til naturen – som en levende biograf - og der er rig lejlighed til at tage billeder. Det er hyggeligt at sidde sammen med de lokale og andre rejsende. Toget larmer naturligvis med de åbne vinduer, men det er en meget dejlig oplevelse (tag evt. ørepropper med). Det er en god idé at medbringe lidt snacks og vand.

Best Travel har nøje udvalgt hotellerne, som alle har en fantastisk beliggenhed. Vi bor på 4-stjernede hoteller, og i Galle bor vi på charmerende 3-stjernede boutiquehoteller inden for bymuren i den gamle bydel, som er en oplevelse ud over det sædvanlige. I Bandarawela har vi også valgt et hyggeligt 3-stjernet familiehotel i den skønne bjergluft – et hotel som har fået prisen ”Tripadvisor Travelers’ Choice Award” for 2024. Vi tager dog forbehold for evt. mindre hotelændringer. 

Da drikkepengekulturen er forskellig fra land til land, har Best Travel valgt ikke at inkludere drikkepenge i rejsens pris.

 

I Sri Lanka er det kutyme at give drikkepenge. Det er forhold, som vi ikke er vant til i Danmark, men som her er en naturlig del af hverdagen. Det er normalt at give 10% i drikkepenge, når man er på restaurant og caféer. Samtidig er det en god idé at lægge lidt penge på værelset til stuepigen.

 

På udflugter er det kutyme at give drikkepenge for ca. kr. 30 pr. dag til fordeling mellem lokalguide og chauffør. Det er naturligvis helt frivilligt at give drikkepenge.

Hygiejnen i Sri Lanka er god, selv om den ikke er på niveau med Vesteuropa. Vi fraråder at drikke vand fra hanerne, da bakteriefloraen er anderledes end i Danmark. Mineralvand kan købes overalt, og der er inkl. 1 flaske vand pr. person i forbindelse med udflugter.

Hoteller og større restauranter har moderne toiletforhold. På lokalrestauranter i landområder og i mindre byer kan der enkelte steder være pedaltoiletter og mangel på toiletpapir, og standarden på offentlige toiletter er enkel. Medbring derfor toiletpapir og hånddesinfektionsgel. 

220 volt. Stikkene kan både være flade og runde, så det anbefales at medbringe adapter, hvis du skal bruge elektriske apparater.

For at deltage i en rejse med Best Travel er det en betingelse, at man er 100% selvhjulpen og almindeligt godt gående. Man skal kunne klare sig på trapper og brosten, og selv kunne løfte sin kuffert. Brug af rollator og kørestol besværliggøres af høje kantsten, brosten og trapper. Det offentlige rum er meget sjældent indrettet efter handicappede.

Er man dårligt gående eller kan man ikke følge med gruppen, kan rejselederen bede dig afstå fra en udflugt (pengene refunderes ikke). Byvandringer foregår oftest over flere timer, hvor der ikke er mulighed for pauser undervejs. Der er tit trapper, brosten, ujævnt underlag og niveauforskelle. Undertiden kan bussen ikke køre helt frem til hotellet.

13/1 Duruthu Pova dag (fuldmåne)

14/1 Tamil Thai Pongal dag

4/2 Nationaldag

12/2 Navam Pova dag (fuldmåne)

26/2 Mahasivarathri dag

13/3 Madin Pova dag (fuldmåne)

31/3 Id Ul-Fitr

12/4 Bak Pova dag (fuldmåne)

13/4 Dagen før singalesiske og tamilske nytårsdag

14/4 Singalesisk og tamilsk nytårsdag

18/4 God fredag

1/5 Maj dag

12/5 Vesak Pova dag (fuldmåne)

13/5 Dagen efter Vesak Pova dag (fuldmåne)

7/6 Id Ul-Alha

10/6 Poson Pova dag (fuldmåne)

10/7 Esala Pova dag (fuldmåne)

8/8 Nikini Pova dag (fuldmåne)

5/9 Milad un-Nabi

7/9 Binara pova dag (fuldmåne)

6/10 Vap Pova dag (fuldmåne)

20/10 Deepavali

5/11 Syg Pova dag (fuldmåne)

4/12 Unduvap Pova dag (fuldmåne)

25/12 Juledag

 

Der tages forbehold for datoændringer, da de officielle helligdage skal frigives, og derfor let kan ændres.

 

Bemærk: På de 12 fuldmåne-dage er indtagelse og salg af alkohol forbudt. De fleste butikker er lukket på disse datoer.

Kreditkort accepteres på hoteller og i større forretninger, men ikke på markeder og i små butikker. Vi anbefaler derfor hjemmefra at medbringe en del USD (gerne mindre sedler) i kontanter til veksling i Sri Lanka ved ankomst i lufthavnen, banker, vekselkontorer eller på hotellerne. Der findes efterhånden også en del hæveautomater i de større byer.

 

Valutaen i Sri Lanka hedder LKR – srilankansk rupee, og kan kun tilbageveksles til anden valuta ved fremvisning af en gyldig kvittering fra et officielt vekslingskontor - gem derfor dine kvitteringer. Tilbageveksling er kun muligt i lufthavnen i Colombo.

Maden i Sri Lanka ligner lidt det indiske køkken. Ris indgår som en naturlig del i de fleste hovedmåltider. Fisk er en populær spise f.eks. tun eller mahi-mahi. Srilankansk mad elskes af de fleste. Kokosnødder, kikærter, linser, bønner og mange slags krydderier som karry, kanel og kardemomme. Mange er vegetarer, og andre nyder kun kød og fisk i begrænset omfang af religiøse eller økonomiske årsager.  Egg hoppers er en populær ret – en slags pandekager, formet som en skål, hvori man fylder grøntsager- eller en kødret med karry.

Alle skal medbringe pas med en gyldighed på mindst 6 måneder efter hjemkomst. Husk rejseforsikring, der er gyldigt udenfor Europa.

En rejse til Sri Lanka er ikke kun besøg til interessante seværdigheder, men også at opleve det spændende kulturliv og mødet med befolkningen. Her kommer nogle regler for god etikette, så du får så meget ud af rejsen som muligt:

 

Srilankanerne er generelt meget åbne, og modtager besøgende med hjertevarme og smil. De forventer dog, at man respekterer deres helligdomme med ærbødighed og korrekt påklædning.

 

Tempelbesøg: Ved tempelbesøg i Sri Lanka skal man tage skoene af, inden man går ind. Brug evt. et par sokker, hvis du synes tempelgulvene er for varme. Fødderne må aldrig være vendt mod en Buddhafigur, da man betragter fødderne som urene. Bemærk, at nogle steder er fotografering forbudt. Rør ikke Buddhafigurerne, og peg heller ikke på dem eller mennesker - det er ikke velset.

Vis altid respekt også med din påklædning, som gerne skal være enkel og anstændig. Klæd dig ikke i nederdel, korte shorts/bukser over knæet, toppe og bluser med bare skuldre, da man i så fald kan risikere at blive nægtet adgang.

På hotellernes pool-områder er det selvfølgelig acceptabelt med badetøj.

 

I Sri Lanka er det vigtigt ikke at tabe ansigt. Det er uværdigt, hvis man ikke kan kontrollere sine følelser. Så kommer man i en situation, hvor man bliver vred eller føler sig dårligt behandlet, må man henvende sig til rejselederen, som kan være behjælpelig. Er man utilfreds med noget, opnås intet ved at råbe op. Vær derfor tålmodig og høflig - venlighed og smil kommer man langt med i Sri Lanka.   

 

Kærtegn - som at holde i hånd eller kysse i det offentlige rum, er ikke velset. Til gengæld er det ikke ualmindeligt at se 2 personer af samme køn gå hånd i hånd.

 

Ifølge den traditionelle srilankanske kultur vaskes hænderne altid grundigt både før og efter et måltid, da fingrene ”fungerer som bestik”. Vandglasset tages med venstre hånd, fordi maden spises med højre hånd. På hoteller og restauranter, hvor der kommer udlændinge, er der naturligvis altid bestik. Hvis der ikke er bestik, så spis KUN med højre hånd, og brug ris eller brød som basis til at tage den øvrige mad op på tallerken.

Østaten Sri Lanka ligger i Det Indiske Ocean i Sydasien, og er 1½ gang større end Danmark med ca. 22 mio. indbyggere. Sri Lanka betyder ”strålende” og er er verdens 7. mest befolkede ø. Under koloniseringen helt frem til 1948 var øen en del af Britisk Indien. Koloninavnet Ceylon blev fastholdt frem til 1972. Den bjergrige ø var i kolonitiden kendt som leverandør af kokos, gummi og især te.

Selv om Sri Lankas nationalsport er volleyball er den mest populære sport, cricket – et levn fra den britiske kolonitid. Sri Lanka har opnået fantastiske resultater på uddannelses-, social- og sundhedsområdet efter deres selvstændighed.

 

75% af landets befolkning er singalesere, 11% tamiler, 9% indere og 5% andre nationaliteter.

 

Ca. 70% af befolkningen er buddhister, 12% hinduer, 9% muslimer, 6% romerskkatolske og resten tilhører andre trosretninger.

 

Buddhister er ofte vegetarer. Hinduer spiser ikke oksekød og muslimer undgår gris og alkohol.

Tidsforskellen varierer afhængig af, om vi har sommer- eller vintertid i Danmark.

Sommertid + 3½ timer
Vintertid + 4½ timer

Da vejene i Sri Lanka ikke er så brede, går trafikken langsomt. Der er mange, biler, tuk-tuk’er, cykler og knallerter, der kører ind og ud mellem hinanden – og nogle steder skal der samtidig tages højde for vildtlevende elefanter og påfugle. Vi tager derfor forbehold for evt. forsinkelser/ændringer i forbindelse med det planlagte dagsprogram. Ind imellem kræver det lidt tålmodighed at færdes i trafikken, her handler livsstilen ikke om perfektionisme. Med Best Travel er rundrejsen tilrettelagt, så man IKKE skal sidde i bussen i timevis igen og igen.

Der kræves ingen vaccinationer til Sri Lanka. Dette kan dog ændre sig - som eksempelvis under Covid-19 pandemien. Se aktuel status på Udenrigsministeriets hjemmeside. Det er dog en god idé at være vaccineret mod hepatitis A, difteri og stivkrampe. Vi anbefaler at tage kontakt til egen læge for nærmere information. Vær opmærksom på, at behandlingen normalt skal foretages ca. 8 uger før afrejse.

Da Sri Lanka ligger tæt på ækvator, er der ikke de store klimatiske forskelle. Temperaturen holder sig stort set konstant hele året med ca. 28-30 grader. I højlandet falder temperaturen typisk til ca. 20-23 grader, og kan endda nå helt ned til 10 grader om natten.

Visum skal søges online for alle danske statsborgere, og giver adgang til 30 dages ophold i Sri Lanka. Ansøgningen koster pt. USD 50. Ansøg om visum nogle uger før afrejse. Når alle spørgsmål er besvaret, de nødvendige dokumenter er uploadet (scannet kopi af pas og et nyt fotografi) og betalingen er foretaget online, modtager du en bekræftelse med et referencenr., som du skal gemme, indtil du i løbet af få dage modtager dit e-visa, som skal udskrives og medbringes på rejsen.  

 

Bemærk, at angivelse af oplysninger til visum og rigtigheden heraf udelukkende påhviler dig som rejsende. Mangelfulde oplysninger kan i værste fald føre til afvisning ved check-in og dermed tab af rejsen. Er du ikke dansk statsborger, skal du selv undersøge, hvilke regler der gælder for dig. Det er dit ansvar at sørge for, at du har de korrekte rejsedokumenter med på rejsen. Vi tager forbehold for ændringer af visumregler, som kan ændres med kort varsel.

 

Venligst udfyld den digitale ankomstformular et par dage før afrejse, det letter indrejseformaliteterne betydeligt i Colombos lufthavn.

Visum søges på: https://www.srilankaevisa.lk/

Ankomstformularen udfyldes på: https://eservices.immigration.gov.lk/emb/eEmbarkation/'#/home-page

Busstandard

Busstandarden i Sri Lanka er ikke helt på samme niveau som herhjemme, men vi har naturligvis bestilt de bedste busser med aircondition. Bemærk, at nogle busser kan have lidt mindre benplads ligesom sæderne kan være lidt mindre, da busserne er indrettet til Østens folk.

Togstandard

At rejse med det turkisblå højlandstog fra Nanu Oya til Kandy – en af verdens smukkeste togrejser, glemmer du aldrig! Strækningen regnes for den smukkeste del på hele ruten, og køreturen varer ca. 4 timer. Det kører langsomt op og ned ad bjerge og snor sig gennem fantastiske naturområder med brusende vandfald, teplantager og kommer gennem idylliske landsbyer.

Vi rejser på 3. klasse, som efter vores mening er den bedste. Toget er rent, siddepladserne er gode, selv om de er lidt smallere end herhjemme. Fordelen ved 3. klasse er, at vi undgår den voldsomme aircondition, og i stedet har vi åbne vinduer på hele turen, der giver en behagelig temperatur og fuld udsigt til naturen – som en levende biograf - og der er rig lejlighed til at tage billeder. Det er hyggeligt at sidde sammen med de lokale og andre rejsende. Toget larmer naturligvis med de åbne vinduer, men det er en meget dejlig oplevelse (tag evt. ørepropper med). Det er en god idé at medbringe lidt snacks og vand.

Hotelstandard

Best Travel har nøje udvalgt hotellerne, som alle har en fantastisk beliggenhed. Vi bor på 4-stjernede hoteller, og i Galle bor vi på charmerende 3-stjernede boutiquehoteller inden for bymuren i den gamle bydel, som er en oplevelse ud over det sædvanlige. I Bandarawela har vi også valgt et hyggeligt 3-stjernet familiehotel i den skønne bjergluft – et hotel som har fået prisen ”Tripadvisor Travelers’ Choice Award” for 2024. Vi tager dog forbehold for evt. mindre hotelændringer. 

Drikkepenge

Da drikkepengekulturen er forskellig fra land til land, har Best Travel valgt ikke at inkludere drikkepenge i rejsens pris.

 

I Sri Lanka er det kutyme at give drikkepenge. Det er forhold, som vi ikke er vant til i Danmark, men som her er en naturlig del af hverdagen. Det er normalt at give 10% i drikkepenge, når man er på restaurant og caféer. Samtidig er det en god idé at lægge lidt penge på værelset til stuepigen.

 

På udflugter er det kutyme at give drikkepenge for ca. kr. 30 pr. dag til fordeling mellem lokalguide og chauffør. Det er naturligvis helt frivilligt at give drikkepenge.

Drikkevand & hygiejneniveau

Hygiejnen i Sri Lanka er god, selv om den ikke er på niveau med Vesteuropa. Vi fraråder at drikke vand fra hanerne, da bakteriefloraen er anderledes end i Danmark. Mineralvand kan købes overalt, og der er inkl. 1 flaske vand pr. person i forbindelse med udflugter.

Hoteller og større restauranter har moderne toiletforhold. På lokalrestauranter i landområder og i mindre byer kan der enkelte steder være pedaltoiletter og mangel på toiletpapir, og standarden på offentlige toiletter er enkel. Medbring derfor toiletpapir og hånddesinfektionsgel. 

Elektricitet

220 volt. Stikkene kan både være flade og runde, så det anbefales at medbringe adapter, hvis du skal bruge elektriske apparater.

Forhold for bevægelseshæmmede

For at deltage i en rejse med Best Travel er det en betingelse, at man er 100% selvhjulpen og almindeligt godt gående. Man skal kunne klare sig på trapper og brosten, og selv kunne løfte sin kuffert. Brug af rollator og kørestol besværliggøres af høje kantsten, brosten og trapper. Det offentlige rum er meget sjældent indrettet efter handicappede.

Er man dårligt gående eller kan man ikke følge med gruppen, kan rejselederen bede dig afstå fra en udflugt (pengene refunderes ikke). Byvandringer foregår oftest over flere timer, hvor der ikke er mulighed for pauser undervejs. Der er tit trapper, brosten, ujævnt underlag og niveauforskelle. Undertiden kan bussen ikke køre helt frem til hotellet.

Helligdage i Sri Lanka

13/1 Duruthu Pova dag (fuldmåne)

14/1 Tamil Thai Pongal dag

4/2 Nationaldag

12/2 Navam Pova dag (fuldmåne)

26/2 Mahasivarathri dag

13/3 Madin Pova dag (fuldmåne)

31/3 Id Ul-Fitr

12/4 Bak Pova dag (fuldmåne)

13/4 Dagen før singalesiske og tamilske nytårsdag

14/4 Singalesisk og tamilsk nytårsdag

18/4 God fredag

1/5 Maj dag

12/5 Vesak Pova dag (fuldmåne)

13/5 Dagen efter Vesak Pova dag (fuldmåne)

7/6 Id Ul-Alha

10/6 Poson Pova dag (fuldmåne)

10/7 Esala Pova dag (fuldmåne)

8/8 Nikini Pova dag (fuldmåne)

5/9 Milad un-Nabi

7/9 Binara pova dag (fuldmåne)

6/10 Vap Pova dag (fuldmåne)

20/10 Deepavali

5/11 Syg Pova dag (fuldmåne)

4/12 Unduvap Pova dag (fuldmåne)

25/12 Juledag

 

Der tages forbehold for datoændringer, da de officielle helligdage skal frigives, og derfor let kan ændres.

 

Bemærk: På de 12 fuldmåne-dage er indtagelse og salg af alkohol forbudt. De fleste butikker er lukket på disse datoer.

Kreditkort og valuta

Kreditkort accepteres på hoteller og i større forretninger, men ikke på markeder og i små butikker. Vi anbefaler derfor hjemmefra at medbringe en del USD (gerne mindre sedler) i kontanter til veksling i Sri Lanka ved ankomst i lufthavnen, banker, vekselkontorer eller på hotellerne. Der findes efterhånden også en del hæveautomater i de større byer.

 

Valutaen i Sri Lanka hedder LKR – srilankansk rupee, og kan kun tilbageveksles til anden valuta ved fremvisning af en gyldig kvittering fra et officielt vekslingskontor - gem derfor dine kvitteringer. Tilbageveksling er kun muligt i lufthavnen i Colombo.

Mad & drikkevarer

Maden i Sri Lanka ligner lidt det indiske køkken. Ris indgår som en naturlig del i de fleste hovedmåltider. Fisk er en populær spise f.eks. tun eller mahi-mahi. Srilankansk mad elskes af de fleste. Kokosnødder, kikærter, linser, bønner og mange slags krydderier som karry, kanel og kardemomme. Mange er vegetarer, og andre nyder kun kød og fisk i begrænset omfang af religiøse eller økonomiske årsager.  Egg hoppers er en populær ret – en slags pandekager, formet som en skål, hvori man fylder grøntsager- eller en kødret med karry.

Pas og rejseforsikring

Alle skal medbringe pas med en gyldighed på mindst 6 måneder efter hjemkomst. Husk rejseforsikring, der er gyldigt udenfor Europa.

Skik og brug

En rejse til Sri Lanka er ikke kun besøg til interessante seværdigheder, men også at opleve det spændende kulturliv og mødet med befolkningen. Her kommer nogle regler for god etikette, så du får så meget ud af rejsen som muligt:

 

Srilankanerne er generelt meget åbne, og modtager besøgende med hjertevarme og smil. De forventer dog, at man respekterer deres helligdomme med ærbødighed og korrekt påklædning.

 

Tempelbesøg: Ved tempelbesøg i Sri Lanka skal man tage skoene af, inden man går ind. Brug evt. et par sokker, hvis du synes tempelgulvene er for varme. Fødderne må aldrig være vendt mod en Buddhafigur, da man betragter fødderne som urene. Bemærk, at nogle steder er fotografering forbudt. Rør ikke Buddhafigurerne, og peg heller ikke på dem eller mennesker - det er ikke velset.

Vis altid respekt også med din påklædning, som gerne skal være enkel og anstændig. Klæd dig ikke i nederdel, korte shorts/bukser over knæet, toppe og bluser med bare skuldre, da man i så fald kan risikere at blive nægtet adgang.

På hotellernes pool-områder er det selvfølgelig acceptabelt med badetøj.

 

I Sri Lanka er det vigtigt ikke at tabe ansigt. Det er uværdigt, hvis man ikke kan kontrollere sine følelser. Så kommer man i en situation, hvor man bliver vred eller føler sig dårligt behandlet, må man henvende sig til rejselederen, som kan være behjælpelig. Er man utilfreds med noget, opnås intet ved at råbe op. Vær derfor tålmodig og høflig - venlighed og smil kommer man langt med i Sri Lanka.   

 

Kærtegn - som at holde i hånd eller kysse i det offentlige rum, er ikke velset. Til gengæld er det ikke ualmindeligt at se 2 personer af samme køn gå hånd i hånd.

 

Ifølge den traditionelle srilankanske kultur vaskes hænderne altid grundigt både før og efter et måltid, da fingrene ”fungerer som bestik”. Vandglasset tages med venstre hånd, fordi maden spises med højre hånd. På hoteller og restauranter, hvor der kommer udlændinge, er der naturligvis altid bestik. Hvis der ikke er bestik, så spis KUN med højre hånd, og brug ris eller brød som basis til at tage den øvrige mad op på tallerken.

Sri Lankas historie, geografi og religion

Østaten Sri Lanka ligger i Det Indiske Ocean i Sydasien, og er 1½ gang større end Danmark med ca. 22 mio. indbyggere. Sri Lanka betyder ”strålende” og er er verdens 7. mest befolkede ø. Under koloniseringen helt frem til 1948 var øen en del af Britisk Indien. Koloninavnet Ceylon blev fastholdt frem til 1972. Den bjergrige ø var i kolonitiden kendt som leverandør af kokos, gummi og især te.

Selv om Sri Lankas nationalsport er volleyball er den mest populære sport, cricket – et levn fra den britiske kolonitid. Sri Lanka har opnået fantastiske resultater på uddannelses-, social- og sundhedsområdet efter deres selvstændighed.

 

75% af landets befolkning er singalesere, 11% tamiler, 9% indere og 5% andre nationaliteter.

 

Ca. 70% af befolkningen er buddhister, 12% hinduer, 9% muslimer, 6% romerskkatolske og resten tilhører andre trosretninger.

 

Buddhister er ofte vegetarer. Hinduer spiser ikke oksekød og muslimer undgår gris og alkohol.

Tidsforskel

Tidsforskellen varierer afhængig af, om vi har sommer- eller vintertid i Danmark.

Sommertid + 3½ timer
Vintertid + 4½ timer

Trafikken i Sri Lanka

Da vejene i Sri Lanka ikke er så brede, går trafikken langsomt. Der er mange, biler, tuk-tuk’er, cykler og knallerter, der kører ind og ud mellem hinanden – og nogle steder skal der samtidig tages højde for vildtlevende elefanter og påfugle. Vi tager derfor forbehold for evt. forsinkelser/ændringer i forbindelse med det planlagte dagsprogram. Ind imellem kræver det lidt tålmodighed at færdes i trafikken, her handler livsstilen ikke om perfektionisme. Med Best Travel er rundrejsen tilrettelagt, så man IKKE skal sidde i bussen i timevis igen og igen.

Vaccination

Der kræves ingen vaccinationer til Sri Lanka. Dette kan dog ændre sig - som eksempelvis under Covid-19 pandemien. Se aktuel status på Udenrigsministeriets hjemmeside. Det er dog en god idé at være vaccineret mod hepatitis A, difteri og stivkrampe. Vi anbefaler at tage kontakt til egen læge for nærmere information. Vær opmærksom på, at behandlingen normalt skal foretages ca. 8 uger før afrejse.

Vejret

Da Sri Lanka ligger tæt på ækvator, er der ikke de store klimatiske forskelle. Temperaturen holder sig stort set konstant hele året med ca. 28-30 grader. I højlandet falder temperaturen typisk til ca. 20-23 grader, og kan endda nå helt ned til 10 grader om natten.

Visum til Sri Lanka og ankomstformular

Visum skal søges online for alle danske statsborgere, og giver adgang til 30 dages ophold i Sri Lanka. Ansøgningen koster pt. USD 50. Ansøg om visum nogle uger før afrejse. Når alle spørgsmål er besvaret, de nødvendige dokumenter er uploadet (scannet kopi af pas og et nyt fotografi) og betalingen er foretaget online, modtager du en bekræftelse med et referencenr., som du skal gemme, indtil du i løbet af få dage modtager dit e-visa, som skal udskrives og medbringes på rejsen.  

 

Bemærk, at angivelse af oplysninger til visum og rigtigheden heraf udelukkende påhviler dig som rejsende. Mangelfulde oplysninger kan i værste fald føre til afvisning ved check-in og dermed tab af rejsen. Er du ikke dansk statsborger, skal du selv undersøge, hvilke regler der gælder for dig. Det er dit ansvar at sørge for, at du har de korrekte rejsedokumenter med på rejsen. Vi tager forbehold for ændringer af visumregler, som kan ændres med kort varsel.

 

Venligst udfyld den digitale ankomstformular et par dage før afrejse, det letter indrejseformaliteterne betydeligt i Colombos lufthavn.

Visum søges på: https://www.srilankaevisa.lk/

Ankomstformularen udfyldes på: https://eservices.immigration.gov.lk/emb/eEmbarkation/'#/home-page

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse