Krydstogt på Mosel og Rhinen

Mosel og Rhinen

Tysklands berømte floder

 • Vin
 • Flodsejlads
 • Historie
 • Naturoplevelser
 • Tid til ro

En flot rejse gennem ét af Tysklands mest historierige og naturskønne områder, hvor vi kombinerer fly fra København med skønne dage ombord på det hyggelige flodkrydstogtskib M/S Leonora.

Fra Koblenz sejler vi på opdagelse i romantiske landskaber langs de kendte floder Mosel og Rhinen, hvor vi skal opleve vinmarker, idylliske landsbyer, eventyrborge og naturligvis den sagnomsuste Lorelei-klippe. Vi skal gennem sluserne ved Zell, smage vin i Traben-Trarbach, på panoramatur i Tysklands ældste by, flotte Trier, besøge Cusano Stift i vinbyen Bernkastel-Kues samt den maleriske by Cochem. Vi gør også en afstikker op ad Rhinen for at opleve populære Rüdesheim.

Skønne naturoplevelser, historie og vin er kendetegnende for dette krydstogt på floderne Mosel og Rhinen. Frodige vinmarker og dybe skove kanter de to floder og på bredderne ser vi et væld af middelalderborge, slotte og maleriske landsbyer med bindingsværkshuse. Siden romertiden har Rhinen været en af Europas vigtigste vandveje, og de mange borge og fæstninger langs floden vidner om dens spændende historie og betydning gennem århundrederne.

  

fra kr. 10.995 pr. person
 • Vi rejser med fly!
 • Helpension ombord på skibet
 • Drikkevarer til måltiderne inkluderet!
 • Spændende udflugter i land
 • Erfaren dansk rejseleder


Sejlads igennem smukke vinområder

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst og ombordstigning

 • Dag 2 - Sejlads på Rhinen - Rüdesheim (13.00-)

 • Dag 3 - Rüdesheim (-09.00) - Alken 14.00-)

 • Dag 4 - Alken (-06.00) - Zell (12.30-13.30) - Traben-Trarbach (17.00-)

 • Dag 5 - Traben Trarbach (-06.00) - Mehring (14.00-) - Trier

 • Dag 6 - Mehring (-06.00) - Bernkastel-Kues (13.30-)

 • Dag 7 - Bernkastel-Kues (-04.00) - Cochem (14.00-18.00)

 • Dag 8 - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Frankfurt t/r inkl. bagage
 • Transfer lufthavn-skib t/r
 • 7 overnatninger i kahyt med vindue på hoveddæk
 • Helpension ombord bestående af morgenbuffet, 4-retters frokost eller buffet og 4-retters aftensmad. Pensionen starter med aftensmad dag 1 og slutter med morgenmad dag 8.
 • 2 glas øl eller vin er inkluderet til frokost og aftensmad
 • Dagens program på dansk leveret til kahytten hver dag
 • Udflugter iflg. program
 • Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

 • Drikkevarer ud over det nævnte
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning (ca. € 49 pr. pers.)

Evt. tillæg pr. person

 • Skibets drikkepakke kr. 600: Husets hvid- og rødvin, øl (2 slags), sodavand, juice og vand i restauranten og baren. Alt serveres i glas og er tilgængeligt i tidsrummet fra kl. 11.00-23.00. Ved køb skal begge personer i kahytten tilvælge drikkevarepakken. 
 • Kahyt på mellemdæk med fransk altan kr. 1.750
 • Kahyt på øvre dæk med fransk altan kr. 2.450
 • Suite på øvre dæk kr. 4.000
 • Dobbeltkahyt som enekahyt på hoveddæk kr. 3.000 
 • Dobbeltkahyt som enekahyt på mellemdæk kr. 4.750 
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 287 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager i et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet afhænger af naturens luner. Vi kan således ikke garantere, at alt gennemføres nøjagtigt som beskrevet i dagsprogrammet, da vejrmæssige forhold i høj grad spiller ind på mulighederne for at gennemføre rejsen som planlagt. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at man på et flodkrydstogt skal være indstillet på disse forhold, som bl.a. medfører, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Derfor kan en del af transporten foregå med bus hvis vandstanden vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af visse udflugter. På alle floder - men især på Rhinen - er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde opstå forsinkelser, som kan betyde, at vi vælger at lade en del af transporten foregå med bus for at give vores gæster mest mulig tid i de planlagte anløbsbyer. Man må derfor være indstillet på, at man i tilfælde af ændringer i vandstanden på floderne eller som følge af reparationsarbejde på sluserne kan opleve at tilbagelægge visse strækninger i bus fremfor med skibet uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Rejseplan

Dag 1

Ankomst og ombordstigning

Ankomst med fly til Tyskland og bustransfer til Koblenz, hvor skibet venter på os. Aftenen starter med en velkomstdrink med kanapeer og præsentation af skibets besætning inden vi spiser middag ombord. 

(På visse datoer sker ombordstigningen i stedet i Alken - dette har ingen indflydelse på turens program)

Dag 2

Sejlads på Rhinen - Rüdesheim (13.00-)

Vi sejler på ”Den Romantiske Rhin”, en særlig smuk del af Rhinen, som er på UNESCO’s Verdensarvsliste. Det dramatiske landskab er som taget ud af et folkeeventyr - smukke skiferbjerge med vinmarker på terrasser, middelalderborge på hveranden bakketop og maleriske vinlandsbyer med bindingsværkshuse og gotiske kirker. Vi passerer også Rhinens smalleste sted med den berømte Lorelei-klippe, hvor stærk strøm og skjulte klipper i vandet tidligere forårsagede mange forlis. Vi ankommer til den skønne vinby Rüdesheim efter frokost og går den korte tur til centrum, hvor vi tager svævebanen op til Niederwald-mindesmærket, der ligger højt med en fantastisk udsigt over byen og Rhin-dalen. Tilbage i byen besøger vi det underholdende Musikmekaniske Kabinet. Herefter er der lidt tid på egen hånd, f.eks. til en tur gennem den festlige Drosselgasse, hvor vinstuer og caféer ligger som perler på en snor. 

Dag 3

Rüdesheim (-09.00) - Alken 14.00-)

Vi forlader Rüdesheim og kommer igen forbi Lorelei-klippen og de smukke landskaber langs Rhinen når vi sejler retur mod Alken, hvorfra vi tager på udflugt til Koblenz.

Vi spadserer forbi Deutches Eck, hvor floderne Mosel og Rhinen mødes og går en tur gennem den gamle bydel. Herefter er der lidt tid på egen hånd i Koblenz inden vi kører tilbage til skibet i Alken. 

Dag 4

Alken (-06.00) - Zell (12.30-13.30) - Traben-Trarbach (17.00-)

Vi lægger fra kaj tidligt om morgenen og starter sejladsen på den smukke Mosel-flod med kurs mod den lille vinby Zell, kendt for hvidvinen ”Schwarze Katz”. Vi skal gennem 5 sluser, før vi når frem til byen, hvor vi har et kort stop. Turen går videre til Traben-Trarbach, som ligger på Tysklands vinrute og er kendt for sine fortræffelige hvidvine, som vi skal smage ved en vinsmagning. Vi overnatter i Traben-Trarbach.

Traben-Trarbach

Dag 5

Traben Trarbach (-06.00) - Mehring (14.00-) - Trier

Vi nyder den smukke sejlads fra Traben-Trarbach mod Mehring tæt ved Trier. Trier ligger nær grænsen til Luxemburg og er Tysklands ældste by. Vi ankommer til Mehring kl. 14.00 og tager på på byrundtur med bus. Vi kører gennem Trier og stopper på Petrisbjerget, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen. Vi skal også se Kurfyrstens Have og besøge Basilikaen. Herefter er der mulighed for at se kirkerne eller byporten Porta Nigra (entre ikke inkl.), der blev bygget af romerne som en del af byens fæstningsværk. Man kan også blot nyde byen, som har fine butikker og hyggelige fortovscafeer. Sidst på dagen kører vi tilbage til skibet, som ligger i Mehring natten over.

Dag 6

Mehring (-06.00) - Bernkastel-Kues (13.30-)

Efter frokost ankommer vi til middelalderbyen Bernkastel-Kues med tilnavnet ”Mosels Perle”. Her går vi en tur i den charmerende by med de mange maleriske bindingsværkshuse. Gå evt. en tur gennem vinmarkerne op til borgen, hvor man kan købe en kop kaffe og nyde den fantastiske udsigt over byen, vinmarkerne og den bugtede Mosel-flod.

Bernkastel-Kues Bernkastel-Kues Bernkastel-Kues

Dag 7

Bernkastel-Kues (-04.00) - Cochem (14.00-18.00)

Vi nyder formiddagens sejlads på Mosel og ankommer efter frokost til Cochem, som ligger smukt med Reichsburg-slottet stolt knejsende over byen. I Cochem kører vi med det lille bytog til centrum og tager på byrundtur til fods.

Herefter tid på egen hånd - vi kan anbefale et besøg på egen hånd i Reichsburg eller en tur med svævebanen til Pinner-korset. Der er også mulighed for at slentre en tur i byen og kigge på butikker inden vi mødes igen på skibet.

Dag 8

Hjemrejse

Efter morgenmaden forlader vi skibet og kører mod lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage til Danmark.

Skib

M/S Leonora ★★★★+

M/S Leonora er et elegant krydstogtskib bygget i 2008, som udgør den perfekte base for et spændende krydstogt. De 4 dæk er optimalt udnyttet til elegante og komfortable fællesområder og velindrettede kahytter. Skibet er 110 m. langt og 11,45 m. bredt og har 67 kahytter samt 2 suiter.  

Atmosfæren ombord er afslappet og det anbefales at medbringe behageligt tøj og godt fodtøj til udflugter i land, samt en varm jakke eller trøje til kølige aftener. Det forventes, at vi klæder om, når middagen skal nydes, men det store selskabsskrud er ikke nødvendigt. Der er mulighed for at få vasket og strøget…

Læs mere her

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
02. aug. 2020
Luksuskrydstogt på Mosel og Rhinen - 8 dage - M/S Leonora - Fly fra København
 Afrejse - kl. 12:20       Hjemkomst - kl. 14:15
Flere end 8 10.995 Gå videre
09. aug. 2020
Luksuskrydstogt på Mosel og Rhinen - 8 dage - M/S Leonora - Fly fra København
 Afrejse - kl. 12:20       Hjemkomst - kl. 14:15
Flere end 8 10.995 Gå videre
16. aug. 2020
Luksuskrydstogt på Mosel og Rhinen - 8 dage - M/S Leonora - Fly fra København
 Afrejse - kl. 13:15       Hjemkomst - kl. 16:50
Flere end 8 10.995 Gå videre
23. aug. 2020
Luksuskrydstogt på Mosel og Rhinen - 8 dage - M/S Leonora - Fly fra København
 Afrejse - kl. 13:15       Hjemkomst - kl. 16:50
Flere end 8 10.995 Gå videre
06. sep. 2020
Luksuskrydstogt på Mosel og Rhinen - 8 dage - M/S Leonora - Fly fra København
 Afrejse - kl. 13:15       Hjemkomst - kl. 16:50
8 pladser 10.995 Gå videre
27. sep. 2020
Luksuskrydstogt på Mosel og Rhinen - 8 dage - M/S Leonora - Fly fra København
 Afrejse - kl. 13:15       Hjemkomst - kl. 16:50
Flere end 8 10.995 Gå videre
11. okt. 2020
Luksuskrydstogt på Mosel og Rhinen - 8 dage - M/S Leonora - Fly fra København
 Afrejse - kl. 13:15       Hjemkomst - kl. 16:50
Flere end 8 10.995 Gå videre
18. okt. 2020
Luksuskrydstogt på Mosel og Rhinen - 8 dage - M/S Leonora - Fly fra København
 Afrejse - kl. 13:15       Hjemkomst - kl. 17:25
Flere end 8 10.995 Gå videre

Flodkrydstogter - spørgsmål og svar

Hvilken valuta skal jeg medbringe?

Generelt: Medbring kontanter i euro til drikkepenge og småbetalinger i land

På turene på Rhinen og Mosel samt Douro anvendes udelukkende Euro.

På turene på Donau: I både Østrig og Slovakiet er Euro den gængse valuta. I Kroatien, Ungarn, Rumænien og Serbien, hvor der benyttes anden valuta end euro, kan euro stadig benyttes - og at betale med euro til en lidt ringere kurs vil ofte være billigere end at veksle til den lokale valuta. 

Skal jeg give drikkepenge?

Drikkepenge til skibets personale er ikke inkluderet i rejsens pris. Du kan under turens program læse, hvad vi anbefaler at give i drikkepenge. Herudover er det god skik at give et par euro til lokalguider og chauffører undervejs.

Er der noget, jeg skal være opmærksom på m.h.t. påklædning?

På udflugterne anbefaler vi behageligt tøj, som passer til årstiden. På udflugter, som inkluderer besøg i kirker skal man være sømmeligt påklædt, ingen bare skuldre eller ben - dvs. ingen shorts, korte skørter eller ærmeløse t-shirts/toppe. Det forventes, at man klæder om til middagen, men det store selskabsskrud kan man roligt lade blive hjemme.

Er motorstøjen generende?

På alle vore skibe er der mulighed for at vælge mellem indkvartering på flere dæk. Maskinstøjen vil altid være mindst på de øverste dæk. Under normal sejlads giver støjen ikke problemer, men i forbindelse med anløb af havne og sluser, vil man kunne høre motoren flere steder på skibet. Det samme gælder på visse strækninger, hvor skibet sejler mod strømmen.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Krydstogt på Rhône Oplev Frankrig
fra kr. 16.995
Krydstogt på Mekongfloden Oplev Cambodja og Vietnam
fra kr. 27.995
Det Ultimative Flodkrydstogt Fra Amsterdam til Sortehavet
fra kr. 32.995
Forårskrydstogt i Holland Fly fra Aalborg og København
fra kr. 7.995