Mosel

Krydstogt på Mosel & Rhinen

Pris pr. person fra
kr. 11.495

En flot rejse gennem ét af Tysklands mest historierige og naturskønne områder, hvor vi kombinerer hurtig transport med fly med skønne dage ombord på det hyggelige flodkrydstogtskib M/S Leonora.

Fra Koblenz sejler vi på opdagelse i romantiske landskaber langs de kendte floder Mosel og Rhinen, hvor vi skal opleve vinmarker, idylliske landsbyer, eventyrborge og naturligvis den sagnombruste Lorelei-klippe. Vi skal gennem sluserne ved Zell, smage vin i Traben-Trarbach, på panoramatur i Tysklands ældste by, flotte Trier, besøge Cusano Stift i vinbyen Bernkastel-Kues samt den maleriske by Cochem. Vi gør også en afstikker op ad Rhinen for at opleve populære Rüdesheim.

Skønne naturoplevelser, historie og vin er kendetegnende for dette krydstogt på floderne Mosel og Rhinen. Frodige vinmarker og dybe skove kanter de to floder, og på bredderne ser vi et væld af middelalderborge, slotte og maleriske landsbyer med bindingsværkshuse. Siden romertiden har Rhinen været en af Europas vigtigste vandveje, og de mange borge og fæstninger langs floden vidner om dens spændende historie og betydning gennem århundrederne. 

Ønsker du at opleve Saar-floden - så tag med på turene den 27. august eller 1. oktober, hvor vi sætter kursen ad Saar istedet for på Rhinen.

Gæsteanmeldelser af rejsen

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst og ombordstigning
 • Dag 2 - Sejlads på Rhinen - Rüdesheim (13.00-)
 • Dag 3 - Rüdesheim (-09.00) - Koblenz - Alken 16.30-)
 • Dag 4 - Alken (-06.00) - Zell (12.30-13.30) - Traben-Trarbach (17.00-)
 • Dag 5 - Traben Trarbach (-06.00) - Udflugt til Trier
 • Dag 6 - Bernkastel-Kues (13.30-)
 • Dag 7 - Bernkastel-Kues (-04.00) - Cochem (14.00-18.00)
 • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Mosel Rhinen 21 22

Inkluderet i prisen

Fly fra København eller Billund til Düsseldorf/Frankfurt t/r inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

7 overnatninger i kahyt med vindue på hoveddæk

Helpension ombord bestående af morgenbuffet, 4-retters frokost eller buffet og 4-retters aftensmad. Pensionen starter med aftensmad dag 1 og slutter med morgenmad dag 8

2 glas øl eller vin er inkluderet til frokost og aftensmad

Dagens program på dansk leveret til kahytten hver dag

Udflugter ifølge program

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige drikkevarer

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge, på 56 euro pr. person som afregnes lokalt/ombord.

Drikkepenge til lokalguider og chauffører

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dækstillæg på M/S Leonora:

 • Kahyt på mellemdæk med fransk altan kr. 1.750
 • Kahyt på øvre dæk med fransk altan kr. 2.450
 • Suite på øvre dæk kr. 4.000

 • Dobbeltkahyt som enekahyt på hoveddæk kr. 3.000
 • Dobbeltkahyt som enekahyt på mellemdæk (m. fransk altan) kr. 4.750
 • Dobbeltkahyt som enekahyt på øvre dæk (m. fransk altan) kr. 5.450

Skibets drikkevarepakke kr. 700:

 • Husets hvid- og rødvin, øl (2 slags), sodavand, juice og vand i restauranten og baren. Alt serveres i glas og er tilgængeligt i tidsrummet fra kl. 11.00-23.00. Ved køb skal begge personer i kahytten tilvælge drikkevarepakken.

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst og ombordstigning

M/S Leonora

Ankomst med fly og bustransfer til Koblenz, hvor skibet venter på os. Aftenen starter med en velkomstdrink med kanapeer og præsentation af skibets besætning, inden vi spiser middag ombord. (På visse datoer sker ombordstigningen i Alken - dette har ingen indflydelse på programmet).

Dag 2

Sejlads på Rhinen - Rüdesheim (13.00-)

Vi sejler på ”Den Romantiske Rhin”, en særlig smuk del af Rhinen, som er på UNESCO's Verdensarvsliste. Det dramatiske landskab er som taget ud af et folkeeventyr - smukke skiferbjerge med vinmarker på terrasser, middelalderborge på hver anden bakketop og maleriske vinlandsbyer med bindingsværkshuse og gotiske kirker. Vi passerer også Rhinens smalleste sted med den berømte Lorelei-klippe, hvor stærk strøm og skjulte klipper i vandet tidligere forårsagede mange forlis. 

Vi ankommer til den skønne vinby Rüdesheim efter frokost og går den korte tur til centrum, hvor vi tager svævebanen op til Niederwald-mindesmærket, der ligger højt med en fantastisk udsigt over byen og Rhin-dalen. Tilbage i byen besøger vi det underholdende Musikmekaniske Kabinet. Herefter er der lidt tid på egen hånd, f.eks. til en tur gennem den festlige Drosselgasse, hvor vinstuer og caféer ligger som perler på en snor. 

Dag 3

Rüdesheim (-09.00) - Koblenz - Alken 16.30-)

Deutches Eck, Koblenz

Vi kommer igen forbi Lorelei-klippen og de smukke landskaber langs Rhinen, når vi sejler tilbage mod Mosel, hvor byen Alken venter. Inden vi når Alken, lægger vi til i Koblenz, og bruger lidt tid i denne skønne by.
Vi spadserer forbi Deutsches Eck, hvor Mosel og Rhinen mødes, og går en tur gennem den gamle bydel. Herefter er der lidt tid på egen hånd i Koblenz, inden vi fortsætter til Alken.

Dag 4

Alken (-06.00) - Zell (12.30-13.30) - Traben-Trarbach (17.00-)

Vi lægger fra kaj tidligt om morgenen, og starter sejladsen på den smukke Mosel-flod med kurs mod den lille vinby Zell, kendt for hvidvinen ”Schwarze Katz”. Vi skal gennem 5 sluser, før vi når frem til byen, hvor vi har et kort stop. 

Turen går videre til Traben-Trarbach, som ligger på Tysklands vinrute og er kendt for sine fortræffelige hvidvine, som vi skal smage ved en vinsmagning. Vi overnatter i Traben-Trarbach.

Dag 5

Traben Trarbach (-06.00) - Udflugt til Trier

Vi nyder den smukke sejlads fra Traben-Trarbach mod vores anløbsplads tæt ved Trier, som ligger nær grænsen til Luxemburg og er Tysklands ældste by. Vi lægger til ca kl. 14.00 og kører herfra i bus den korte tur ind til Trier, hvor vi skal på byrundtur. Vi kører først gennem Trier og stopper på Petrisbjerget, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen. Vi skal også se Kurfyrstens Have og besøge Basilikaen. 

Herefter er der mulighed for at se kirkerne eller byporten Porta Nigra (entré ikke inkl.), der blev bygget af romerne som en del af byens fæstningsværk. Man kan også blot nyde byen, som har fine butikker og hyggelige fortovscaféer. Sidst på dagen kører vi tilbage til skibet, som ligger stille natten over.

Domkirken i Trier
Trier
Porta Negra i Trier
Dag 6

Bernkastel-Kues (13.30-)

Efter frokost ankommer vi til middelalderbyen Bernkastel-Kues med tilnavnet ”Mosels Perle”. Her går vi en tur i den charmerende by med de mange bindingsværkshuse. 

Gå evt. en tur gennem vinmarkerne op til borgen, hvor man kan købe en kop kaffe og nyde den fantastiske udsigt over byen, vinmarkerne og den bugtede Mosel-flod.

Dag 7

Bernkastel-Kues (-04.00) - Cochem (14.00-18.00)

Cochem Cochem

Vi nyder formiddagens sejlads på Mosel og ankommer efter frokost til Cochem, som ligger smukt med Reichsburg-slottet stolt knejsende over byen. I Cochem kører vi med det lille bytog til centrum og tager på byrundtur til fods.

Herefter tid på egen hånd - vi kan anbefale et besøg i Reichsburg eller en tur med svævebanen til Pinner-korset. Der er også mulighed for at slentre en tur i byen og kigge på butikker, inden vi mødes igen på skibet.

Dag 8

Hjemrejse

Efter morgenmaden forlader vi skibet og kører mod lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage til Danmark.

På afrejser, hvor vi først skal flyve hjem sidst på eftermiddagen, har vi indlagt et spændende stop i Frankfurt på vejen til lufthavnen.

Frankfurt kaldes af mange for Mainhattan, som henviser både til beliggenheden ved Main-floden og de mange skyskrabere a la på Manhattan i New York. Men byen er meget andet end højhuse. Byens gamle bydel, Altstadt, byder på mange flotte huse og pladser – og det berømte rådhus. Rejseleder tager os med på en lille byvandring i Altstadt, og herefter vil der være tid på egen hånd til at nyde byen og måske købe frokost.

Herefter mødes vi atter med vores bus, og kører til lufthavnen.

OBS: På rejserne 27. august og 1. oktober 2023 sejler vi på Saar-floden i stedet for Rhinen. Sejlplanen for disse ture er derfor planlagt til at være:

Dag 1: Koblenz
Dag 2: Bernkastel (byvandring)
Dag 3: Saarburg (byvandring)
Dag 4: Merzig (byvandring)
Dag 5: Mehring (herfra udflugt til Trier)
Dag 6: Traben Trarbach (vinsmagning)
Dag 7: Koblenz (byvandring)
Dag 8: Hjemrejse.
(Anløb i Cochem og Rüdesheim indgår ikke på disse rejser)

Frankfurt Frankfurt

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse