Tyskland

Krydstogt på Mosel og Rhinen

Pris pr. person fra
kr. 10.995

En flot rejse gennem ét af Tysklands mest historierige og naturskønne områder, hvor vi kombinerer fly fra København med skønne dage ombord på det hyggelige flodkrydstogtskib M/S Leonora.

Fra Koblenz sejler vi på opdagelse i romantiske landskaber langs de kendte floder Mosel og Rhinen, hvor vi skal opleve vinmarker, idylliske landsbyer, eventyrborge og naturligvis den sagnombruste Lorelei-klippe. Vi skal gennem sluserne ved Zell, smage vin i Traben-Trarbach, på panoramatur i Tysklands ældste by, flotte Trier, besøge Cusano Stift i vinbyen Bernkastel-Kues samt den maleriske by Cochem. Vi gør også en afstikker op ad Rhinen for at opleve populære Rüdesheim.

Skønne naturoplevelser, historie og vin er kendetegnende for dette krydstogt på floderne Mosel og Rhinen. Frodige vinmarker og dybe skove kanter de to floder og på bredderne ser vi et væld af middelalderborge, slotte og maleriske landsbyer med bindingsværkshuse. Siden romertiden har Rhinen været en af Europas vigtigste vandveje, og de mange borge og fæstninger langs floden vidner om dens spændende historie og betydning gennem århundrederne. 

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst og ombordstigning
  • Dag 2 - Sejlads på Rhinen - Rüdesheim (13.00-)
  • Dag 3 - Rüdesheim (-09.00) - Alken 14.00-)
  • Dag 4 - Alken (-06.00) - Zell (12.30-13.30) - Traben-Trarbach (17.00-)
  • Dag 5 - Traben Trarbach (-06.00) - Mehring (14.00-) - Trier
  • Dag 6 - Mehring (-06.00) - Bernkastel-Kues (13.30-)
  • Dag 7 - Bernkastel-Kues (-04.00) - Cochem (14.00-18.00)
  • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Stepmap Map Mosel Rhinen2020

Inkluderet i prisen

Fly København-Frankfurt t/r inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

7 overnatninger i kahyt med vindue på hoveddæk

Helpension ombord bestående af morgenbuffet, 4-retters frokost eller buffet og 4-retters aftensmad. Pensionen starter med aftensmad dag 1 og slutter med morgenmad dag 8.

2 glas øl eller vin er inkluderet til frokost og aftensmad

Dagens program på dansk leveret til kahytten hver dag

Udflugter ifølge program

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige drikkevarer

Forsikringer

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge, på 49 euro pr. person som afregnes lokalt/ombord.

Drikkepenge til lokalguider og chauffører

Skibets drikkepakke kr. 600: Husets hvid- og rødvin, øl (2 slags), sodavand, juice og vand i restauranten og baren. Alt serveres i glas og er tilgængeligt i tidsrummet fra kl. 11.00-23.00. Ved køb skal begge personer i kahytten tilvælge drikkevarepakken.

Kahyt på mellemdæk med fransk altan kr. 1.750

Kahyt på øvre dæk med fransk altan kr. 2.450

Suite på øvre dæk kr. 4.000

Dobbeltkahyt som enekahyt på hoveddæk kr. 3.000

Dobbeltkahyt som enekahyt på mellemdæk kr. 4.750

Fast plads i bussen kr. 150-250

Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere

Rejseforsikring kr. 259 Læs mere

Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Dag 1

Ankomst og ombordstigning

Leonora Restaurant

Ankomst med fly og bustransfer til Koblenz, hvor skibet venter på os. Aftenen starter med en velkomstdrink med kanapeer og præsentation af skibets besætning inden vi spiser middag ombord. (På visse datoer sker ombordstigningen i Alken - dette har ingen indflydelse på programmet).

Dag 2

Sejlads på Rhinen - Rüdesheim (13.00-)

Vi sejler på ”Den Romantiske Rhin”, en særlig smuk del af Rhinen, som er på UNESCO’s Verdensarvsliste. Det dramatiske landskab er som taget ud af et folkeeventyr - smukke skiferbjerge med vinmarker på terrasser, middelalderborge på hveranden bakketop og maleriske vinlandsbyer med bindingsværkshuse og gotiske kirker. Vi passerer også Rhinens smalleste sted med den berømte Lorelei-klippe, hvor stærk strøm og skjulte klipper i vandet tidligere forårsagede mange forlis. 

Vi ankommer til den skønne vinby Rüdesheim efter frokost og går den korte tur til centrum, hvor vi tager svævebanen op til Niederwald-mindesmærket, der ligger højt med en fantastisk udsigt over byen og Rhin-dalen. Tilbage i byen besøger vi det underholdende Musikmekaniske Kabinet. Herefter er der lidt tid på egen hånd, f.eks. til en tur gennem den festlige Drosselgasse, hvor vinstuer og caféer ligger som perler på en snor. 

Rüdesheim
Drosselgasse
Rüdesheim
Dag 3

Rüdesheim (-09.00) - Alken 14.00-)

Deutches Eck, Koblenz

Vi kommer igen forbi Lorelei-klippen og de smukke landskaber langs Rhinen når vi sejler tilbage mod Alken, hvorfra vi tager på udflugt til Koblenz. Vi spadserer forbi Deutsches Eck, hvor Mosel og Rhinen mødes og går en tur gennem den gamle bydel. Herefter er der lidt tid på egen hånd i Koblenz inden vi kører tilbage til skibet. 

Dag 4

Alken (-06.00) - Zell (12.30-13.30) - Traben-Trarbach (17.00-)

Vi lægger fra kaj tidligt om morgenen og starter sejladsen på den smukke Mosel-flod med kurs mod den lille vinby Zell, kendt for hvidvinen ”Schwarze Katz”. Vi skal gennem 5 sluser, før vi når frem til byen, hvor vi har et kort stop. 

Turen går videre til Traben-Trarbach, som ligger på Tysklands vinrute og er kendt for sine fortræffelige hvidvine, som vi skal smage ved en vinsmagning. Vi overnatter i Traben-Trarbach.

Dag 5

Traben Trarbach (-06.00) - Mehring (14.00-) - Trier

Vi nyder den smukke sejlads fra Traben-Trarbach mod Mehring tæt ved Trier. Trier ligger nær grænsen til Luxemburg og er Tysklands ældste by. Vi ankommer til Mehring kl. 14.00 og tager på på byrundtur med bus. Vi kører gennem Trier og stopper på Petrisbjerget, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen. Vi skal også se Kurfyrstens Have og besøge Basilikaen. 

Herefter er der mulighed for at se kirkerne eller byporten Porta Nigra (entre ikke inkl.), der blev bygget af romerne som en del af byens fæstningsværk. Man kan også blot nyde byen, som har fine butikker og hyggelige fortovscafeer. Sidst på dagen kører vi tilbage til skibet, som ligger i Mehring natten over.

Domkirken i Trier
Trier
Porta Negra i Trier
Dag 6

Mehring (-06.00) - Bernkastel-Kues (13.30-)

Bernkastel

Efter frokost ankommer vi til middelalderbyen Bernkastel-Kues med tilnavnet ”Mosels Perle”. Her går vi en tur i den charmerende by med de mange bindingsværkshuse. Gå evt. en tur gennem vinmarkerne op til borgen, hvor man kan købe en kop kaffe og nyde den fantastiske udsigt over byen, vinmarkerne og den bugtede Mosel-flod.

Dag 7

Bernkastel-Kues (-04.00) - Cochem (14.00-18.00)

Cochem Cochem

Vi nyder formiddagens sejlads på Mosel og ankommer efter frokost til Cochem, som ligger smukt med Reichsburg-slottet stolt knejsende over byen. I Cochem kører vi med det lille bytog til centrum og tager på byrundtur til fods.

Herefter tid på egen hånd - vi kan anbefale et besøg på egen hånd i Reichsburg eller en tur med svævebanen til Pinner-korset. Der er også mulighed for at slentre en tur i byen og kigge på butikker inden vi mødes igen på skibet.

Dag 8

Hjemrejse

Efter morgenmaden forlader vi skibet og kører mod lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage til Danmark.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet afhænger af naturens luner. Vi kan således ikke garantere, at alt gennemføres nøjagtigt som beskrevet i dagsprogrammet, da vejrmæssige forhold i høj grad spiller ind på mulighederne for at gennemføre rejsen som planlagt. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at man på et flodkrydstogt skal være indstillet på disse forhold, som bl.a. medfører, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Derfor kan en del af transporten foregå med bus hvis vandstanden vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af visse udflugter.  

 
På alle floder - men især på Rhinen - er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde opstå forsinkelser, som kan betyde, at vi vælger at lade en del af transporten foregå med bus for at give vores gæster mest mulig tid i de planlagte anløbsbyer. Man må derfor være indstillet på, at man i tilfælde af ændringer i vandstanden på floderne eller som følge af reparationsarbejde på sluserne kan opleve at tilbagelægge visse strækninger i bus fremfor med skibet uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til vores corona-informationsside

Din henvendelse