Vinter i Budapest

Juleaften på Donau

6 dage m. julestemning i Wien, Bratislava & Budapest

 • Julemarkeder
 • Kulinariske oplevelser
 • Historie
 • Kulturoplevelser
 • Smukke udsigter
 • Juleaften

Oplev smukt julepyntede byer og stemningsfulde julemarkeder langs Donau, og fejr juleaften ombord med god mad og hyggelig julestemning. Vi flyver fra København til Budapest, hvor vores krydstogt tager sin begyndelse. 

I Budapest tager vi på byrundtur med bus, så vi får et godt indtryk af byen og får set de vigtigste seværdigheder. Herefter er der tid til at opleve julestemningen i Ungarns hovedstad på egen hånd, f.eks. i den smukke gamle markedshal og på julemarkederne i byens hjerte, hvor der naturligvis også er mulighed for at shoppe i gågadens flot julepyntede butikker. 

Fra Budapest sejler vi ad Donau til Slovakiets hyggelige lille hovedstad Bratislava, hvor julestemningen breder sig fra byens største plads, hvor det hyggelige julemarked holder til. Tag også en slentretur i den charmerende gamle bydel.  

I Wien tager vi på byrundtur med bus, hvor vi ser en række af byens vigtigste seværdigheder og kan nyde den imponerende arkitektur, som kendetegner byen. Der bliver også mulighed for at opleve en række af byens skønne julemarkeder - og man kan ikke undgå at komme i julestemning når man slentrer rundt blandt de mange boder, som bugner af julesnaps og lækre østrigske julespecialiteter. Vi kan også se frem til at opleve Wiens fornemme musiktraditioner ved en koncert i Kursalon Wien, samt spændende udflugter til Schönbrunn-slottet og Den Spanske Rideskole. 

Vi sejler med det 4-stjernede skib MS Bolero, som er den perfekte ramme om vores hyggelige julerejse på Donau. Vi har helpension ombord og bliver forkælet med en righoldig morgenbuffet, lækre frokoster og elegante middage. Om aftenen er der livemusik og anden underholdning i baren. 

fra kr. 8.795 pr. person
 • Fly fra København
 • 4-stjernet skib M/S Bolero
 • Oplev julemarkeder langs Donau og hyggelig juleaften ombord
 • Erfaren dansk rejseleder


Vi fejrer juleaften ombord!

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Budapest - Koncert

 • Dag 2 - Juleoplevelser i Budapest - Juleaften ombord (-21.00)

 • Dag 3 - Julestemning i Bratislava (13.00-23.00)

 • Dag 4 - Julemarkeder i Wien - Wienerkoncert (06.30-)

 • Dag 5 - Schönbrunn-slottet - Den Spanske Rideskole - Gallamiddag

 • Dag 6 - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Budapest og Wien-København via Amsterdam inkl. bagage
 • Lufthavnstransfer t/r
 • 5 overnatninger på det 4-stjernede skib MS Bolero i kahyt med vindue på hoveddæk
 • Helpension ombord - fra aftensmad første dag til morgenmad sidste dag
 • 1 fl. vand i kahytten
 • Udflugter ifølge program
 • Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til skibets personale €7 pr. person/dag
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører
 • Forsikringer

Evt. tillæg pr. person

 • Drikkevarepakke kr. 950: Fadøl, mousserende vin i glas, vin i karaffel (1 rosé, 3 slags rød og hvid), sodavand/juice og vand (også i kahytten og til udflugter) samt whisky, vodka og gin og rom (udvalgte mærker). Gælder fra 09.00-24.00. Ved køb skal begge personer i kahytten tilvælge drikkevarepakken.
 • Kahyt på mellemdæk (Explorer) med fransk altan kr. 1.250
 • Kahyt på øvre dæk (Navigator) med fransk altan kr. 1.750
 • Enekahyt på hoveddæk kr. 2.800
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 250/470 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 287 Læs mere

Bemærk - om vandstand og sluser

 • Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet afhænger af naturens luner. Vi kan således ikke garantere, at alt gennemføres nøjagtigt som beskrevet i dagsprogrammet, da vejrmæssige forhold i høj grad spiller ind på mulighederne for at gennemføre rejsen som planlagt. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at man på et flodkrydstogt skal være indstillet på disse forhold, som bl.a. medfører, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Derfor kan en del af transporten foregå med bus hvis vandstanden vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af visse udflugter. På alle floder - men især på Rhinen - er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde opstå forsinkelser, som kan betyde, at vi vælger at lade en del af transporten foregå med bus for at give vores gæster mest mulig tid i de planlagte anløbsbyer. Man må derfor være indstillet på, at man i tilfælde af ændringer i vandstanden på floderne eller som følge af reparationsarbejde på sluserne kan opleve at tilbagelægge visse strækninger i bus fremfor med skibet uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Rejseplan

Dag 1

Ankomst til Budapest - Koncert

Vi flyver fra København via Amsterdam til Budapest. Transfer til skibet, som er pyntet op i anledning af højtiden. Vi checker ind i vores kahytter og mødes igen til velkomstdrink og bliver præsenteret for kaptajnen og hans besætning. Herefter venter en lækker velkomstmiddag i skibets restaurant med efterfølgende koncert med violin- og klavermusik i salonen. 

Dag 2

Juleoplevelser i Budapest - Juleaften ombord (-21.00)

Efter morgenmaden tager vi på byrundtur med bus i Budapest. Vi kommer forbi Skt. Stefan-kirken, operaen, Heltepladsen med statuer af historiske personer og Millennium-monumentet. Der vil være stop ved Heltepladsen, Fiskerbastionen og Matthias-kirken samt på toppen af Gellert-højen. Efter frokost ombord er eftermiddagen er til fri disposition til at gå på opdagelse i Budapest på egen hånd. Besøg for eksempel den store markedshal fra slutningen af det 19. århundrede. Her kildres sanserne af dufte og farver fra frugt og grønt, samt ungarske delikatesser og julespecialiteter. Der er god mulighed for at købe en spiselig souvenir med hjem - hvidløg trukket på snor, paprika i smukke dåser, søde sager og naturligvis vin og brændevin. På Vörösmarty-pladsen er der et stort julemarked, hvor der falbydes ungarske julespecialiteter, kunsthåndværk og julestads fra over hundrede boder. 

Vi mødes igen og ønsker hinanden glædelig jul over et glas mousserende vin før vi spiser europæisk julemiddag ombord med efterfølgende julehygge i salonen. Hen på aftenen kaster vi fortøjningerne og sætter kursen nordpå mod Bratislava.

Dag 3

Julestemning i Bratislava (13.00-23.00)

Vi nyder en rolig formiddag ombord. Undervejs passerer vi gennem den store sluse Gabcikovo, hvor forskellen i vandstand er omkring 20 meter. Efter en lækker julefrokost ombord ankommer vi til Slovakiets hyggelige hovedstad, hvor der bliver lejlighed til at udforske de stemningsfulde gader i den gamle bydel, shoppe og nyde julestemningen på egen hånd. Julemarkedet på byens største plads bugner af boder med julepynt, træ- og lædervarer, håndflettede kurve, strikvarer og meget andet. Liflige dufte breder sig fra boderne med slovakiske delikatesser såsom gåselever, kartoffelpandekager og meget andet. Efter middagen ombord afholdes koncert i salonen. Sidst på aftenen sejler vi videre mod Wien. 

 

Dag 4

Julemarkeder i Wien - Wienerkoncert (06.30-)

Efter morgenmaden tager vi på byrundtur i Wien. Vi starter med et stop nær det berømte Hundertwasser-hus og fortsætter til Belvedere-slottet, en royal sommer­residens fra det 18. århundrede. Herefter går turen ind til det historiske centrum med Skt. Stefans-domkirken. Vi går en tur gennem de smukke gamle gader og kommer bl.a. forbi Michaela-pladsen og det kejserlige palads Hofburg, Den Spanske Rideskole, Albertina-pladsen med kunstmuseet og det berømte Hotel Sacher. Vi kører tilbage til skibet til frokost. Eftermiddagen er til fri disposition - skibet ligger centralt ved Handelskai, så det er nemt at gå på opdagelse på Wien mange hyggelige julemarkeder. Efter middagen om aftenen kan vi se frem til at opleve en ægte Wienerkoncert i de rette omgivelser i det historiske koncerthus Kursalon Wien, hvor der optrædes med værker af Mozart og Strauss. I pausen er der inkluderet et glas mousserende vin. 

Dag 5

Schönbrunn-slottet - Den Spanske Rideskole - Gallamiddag

Om formiddagen tager vi på udflugt til Schönbrunn-slottet. Schönbrunn er den østrigsk-ungarske kejserfamilie Habsburgs tidligere sommerresidens - et imponerende barokpalads, som er et af Wiens største og vigtigste monumenter. Udflugten inkluderer besøg i de imponerende saloner og en gåtur i den smukke slotspark. 

Efter frokost ombord venter et besøg på den berømte Spanske Rideskole i Wien. Rundvisningen inkluderer både sommer- og vinterrideskolen og staldene, som har haft hjemme i en af Wiens mest prominente renaissancebygninger i over 450 år. Vi hører om rideskolens historie, heste og ridetraditionerne. Inden vi kører tilbage til skibet lægger vi vejen forbi et af julemarkederne i centrum. Herefter kan vi se frem til en festlig aften - kaptajnen inviterer på aperitif og 5-retters gallamiddag.

 

Dag 6

Hjemrejse

Efter morgenmaden checker vi ud fra skibet og kører mod lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage til København via Amsterdam.  

Skib

M/S Bolero ★★★★

Flodkrydstogtskibet M/S Bolero er et dejligt udgangspunkt for et spændende krydstogt gennem smukke landskaber og hyggelige byer. Skibet, som er 130 meter langt, har dejlige fællesområder og velindrettede kahytter med plads til 180 passagerer. Behageligt tøj og gode travesko anbefales til udflugterne. Det forventes, at vi klæder om, når middagen skal nydes, men det store selskabsskrud er ikke nødvendigt.

Faciliteter om bord: Om bord er der reception, fitnessrum samt mulighed for gratis wi-fi når forbindelsen tillader det. I skibets lille butik kan der købes postkort, souvenirs fra skibet samt …

Læs mere her

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
23. dec. 2019
Juleaften på Donau - 6 dage - M/S Bolero - Fly fra København
 Afrejse - kl. 12:05       Hjemkomst - kl. 16:35
På forespørgsel 8.795 Gå videre

Flodkrydstogter - spørgsmål og svar

Hvilken valuta skal jeg medbringe?

Generelt: Medbring kontanter i euro til drikkepenge og småbetalinger i land

På turene på Rhinen og Mosel samt Douro anvendes udelukkende Euro.

På turene på Donau: I både Østrig og Slovakiet er Euro den gængse valuta. I Kroatien, Ungarn, Rumænien og Serbien, hvor der benyttes anden valuta end euro, kan euro stadig benyttes - og at betale med euro til en lidt ringere kurs vil ofte være billigere end at veksle til den lokale valuta. 

Skal jeg give drikkepenge?

Drikkepenge til skibets personale er ikke inkluderet i rejsens pris. Du kan under turens program læse, hvad vi anbefaler at give i drikkepenge. Herudover er det god skik at give et par euro til lokalguider og chauffører undervejs.

Er der noget, jeg skal være opmærksom på m.h.t. påklædning?

På udflugterne anbefaler vi behageligt tøj, som passer til årstiden. På udflugter, som inkluderer besøg i kirker skal man være sømmeligt påklædt, ingen bare skuldre eller ben - dvs. ingen shorts, korte skørter eller ærmeløse t-shirts/toppe. Det forventes, at man klæder om til middagen, men det store selskabsskrud kan man roligt lade blive hjemme.

Er motorstøjen generende?

På alle vore skibe er der mulighed for at vælge mellem indkvartering på flere dæk. Maskinstøjen vil altid være mindst på de øverste dæk. Under normal sejlads giver støjen ikke problemer, men i forbindelse med anløb af havne og sluser, vil man kunne høre motoren flere steder på skibet. Det samme gælder på visse strækninger, hvor skibet sejler mod strømmen.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Krydstogt på Rhône Oplev Frankrig
fra kr. 16.995
Krydstogt på Mekongfloden Oplev Cambodja og Vietnam
fra kr. 27.995
Det Ultimative Flodkrydstogt Fra Amsterdam til Sortehavet
fra kr. 32.995
Forårskrydstogt i Holland Fly fra Aalborg og København
fra kr. 7.995