Citadellet i Hué
Halong-bugten
Ho Chi Minh City

Vietnam

Essensen af Vietnam

Pris pr. person fra
kr. 18.795

Fortryllende rundrejse med nogle af Vietnams bedste oplevelser, hvor vi møder den gæstfrie befolkning i øjenhøjde, hvor det bobler af liv og kultur. Vi har fokus på storbyen Ho Chi Minh City, kejserbyen Hué, hovedstaden Hanoi - og ikke mindst Halong-bugten, der både er opført på UNESCOs Verdensarvsliste og på listen over verdens 7 naturvidundere. Flot rejse med nøje udvalgte besøg og sanseindtryk ad libitum. Dette er essensen af Vietnam.

Essens er en kvalitetsrejse med de gode oplevelser i højsædet. I en afslappet og hyggelig atmosfære udforsker vi det autentiske Vietnam fra syd til nord. ”Den Opadstigende Drages Land” snor sig som et S ud mod Det Sydkinesiske Hav. I det eksotiske land vrimler det med skønheder. Grønne rismarker, kilometerlange hvide sandstrande, fantastiske kalkstensbjerge, frugtbare floddeltaer, bjergstammer, dynamiske storbyer og farverige markeder.

Rejsen begynder i den travle og moderne storby Ho Chi Minh City, hvor man tydeligt mærker kontrasten mellem de gamle traditioner og mindretallet af nyrige med luksusbiler og moderne mobiltelefoner. Byen har et spændende strejf af vestens café- og kulturliv.

I Centralvietnam går vi på opdagelse i den maleriske kejserby Hué, der hører til blandt Vietnams største seværdigheder. Her nyder vi en flot sejltur på Parfumefloden og besøger citadellet med Den Forbudte Lilla by. Det er enestående at komme tæt på livet, og høre om dengang det blev styret af regler og ritualer.

På landet ses stadig de traditionelle bambusåg* med kurve, hvor en hel butik næsten bæres over skulderen (*en tværstang med påsatte bambuskurve, der sættes over skulderen). Glæd dig også til synet af de mange smukke rismarker i utallige grønne nuancer!

Lad naturen tale på sejlturen i den verdensberømte Halong-bugt i et næsten surrealistisk landskab med kalkstensklipper, der står højt over det krystalklare vand. Man siger, at bugten blev skabt af drager, der drønede ned i havet, og dannede både øer og klipper. Et storslået landskab med imponerende grotter, strande og laguner. En naturskønhed uden lige! Området er ét af de smukkeste syn i Asien. Et natursceneri med mere end 3.000 mystiske kalstensøer, grotter og huler.

Hanoi tælles blandt Asiens smukkeste hovedstæder. Du vil elske at opleve den gamle bydel omkring Hoan Kiem-søen med den romantiske Solstrålebro, som bliver den perfekte afslutning på rundrejsen.

Vi flyver med et af verdens bedste luftfartsselskaber, Singapore Airlines, der har god benplads og et højt serviceniveau. Hver nat bor vi på udvalgte 4-stjernede hoteller - kun i Ho Chi Minh City bor vi på et 3-stjernet hotel, hvor vi har prioriteret hotellets fantastiske beliggenhed.

Hos Best Travel lægger vi også vægt på pragtfulde smagsoplevelser. De fleste måltider nydes derfor på spændende lokal restauranter, hvor vi kommer tæt på den gæstfrie og livsglade befolkning samtidig med, at vi smager forskellige lækre egnsretter. Vi flyver med indenrigsfly på de lange strækninger, fremfor at sidde i timevis i bus eller tog, og dermed får vi mere tid til at opleve landets højdepunkter.

Vietnam er et overflødighedshorn af sanseindtryk og kontraster, hvor livet handler om harmoni og balance. Velkommen til det autentiske Viêt Nam – Vietnam!

Essensen af Vietnam

Rejseplan

 • Dag 1 - Mod Vietnam
 • Dag 2 - Velkommen til Ho Chi Minh City & byrundtur
 • Dag 3 - Fridag eller ekstraudflugt til det eksotiske Mekong-delta
 • Dag 4 - Den gamle kejserby Hué
 • Dag 5 - Hués smukke ansigt
 • Dag 6 - Halong-bugten på UNESCOs verdensarvsliste
 • Dag 7 - Minikrydstogt på Halong-bugten, landsbyer og hovedstaden Hanoi
 • Dag 8 - Vietnams charmerende hovedstad
 • Dag 9 - Hanoi er din egen eller cykeltaxa-tur
 • Dag 10 - Hjemkomst
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Essensen Af Vietnam2024

Inkluderet i prisen

Fly til Vietnam t/r inkl. bagage

2 indenrigsflyvninger i Vietnam inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport i Vietnam

2 nætter i Ho Chi Minh City på 3-stjernet hotel

2 nætter i Hué på 4-stjernet hotel

1 nat ved Halong-bugten på 4-stjernet hotel

2 nætter i Hanoi på 4-stjernet hotel

7 x morgenmad

3 x frokost

4 x middag

Udflugter iflg. program inkl. entréer

 • Byrundtur i Ho Chi Minh m/besøg hos lakarbejder
 • Sejltur på Parfumefloden og besøg ved Thien Mu-pagoden
 • Besøg på kejserpaladset og Dong Ba markedet i Hué
 • Minikrydstogt på Halong-bugten
 • Ho Chi Minhs Mausoleum i Hanoi
 • Hoan Kiem-søen og Solstrålebroen

Engelsktalende lokalguide

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dobbeltværelse som eneværelse kr. 1.995

Fast plads i bussen kr. 200-300

Ekstraudflugt: Det eksotiske Mekong-delta inkl. frokost kr. 495

Ekstraudflugt: Vanddukkeshow inkl. middag kr. 465

Dag 1

Mod Vietnam

Vi flyver fra Danmark via Singapore til Vietnams moderne millionby Ho Chi Minh City - fællesbetegnelsen for de sammenvoksede byer Saigon og Cho Lon efter Vietnams genforening i 1975.

Ho Chi Minh City
Ho Chi Minh City
Ho Chi Minh City
Dag 2

Velkommen til Ho Chi Minh City & byrundtur

Om formiddagen ankommer vi til Ho Chi Minh City med en eksplosion af liv – byen, der konstant er i forandring. Skyskrabere, store indkøbscentre, brede boulevarder, smarte designbutikker, templer, spændende restauranter og caféer der smukt er blandet med spor fra den franske kolonitid. Den farverige by Ho Chi Minh City er Vietnams største by med ca. 10 mio. indbyggere.

Den livlige og moderne havneby har et vestligt præg, og er meget anderledes end landets øvrige byer. Selvom byens officielle navn er Ho Chi Minh, kalder befolkningen fortsat storbyen for Saigon, som var hovedstad i Sydvietnam fra 1954-1975. Byen er kaotisk med et vrimmel af køretøjer. Scootere ses overalt i gadebilledet læsset med både fødevarer, høns og en hel familie, der tæller både far, mor og børn. Det er svært ikke at blive påvirket at byens vitalitet.

Vi bor 2 nætter på vores hotel med fremragende beliggenhed i hjertet af byen med stemningsfulde caféer og restauranter lige i nærheden. Der er tid til at slappe af på hotellet og måske få en lille lur, inden vi sidst på eftermiddagen udforsker lidt af den spændende by. Vi passerer den katolske kirke Notre Dame, det tidligere præsidentpalads Genforeningsbygningen, og kører ad byens elegante hovedgade Le Loi Boulevard, inden vi besøger en lille virksomhed, der fremstiller lakarbejder af høj kvalitet. Lakken fremstilles omhyggeligt, og er et resultat af en årelang vietnamesisk tradition. Vietnams lak-kunstgenstande tælles blandt de mest raffinerede i verden.

Herefter byder vi velkommen til Vietnam med middag på en hyggelig lokal restaurant.

Dag 3

Fridag eller ekstraudflugt til det eksotiske Mekong-delta

Udforsk Ho Chi Minh City på egen hånd. Seværdigheder, gode caféer og spændende butikker er lige i nærheden af hotellet. Shop igennem og oplev storbyens ansigt. Rejselederen kommer gerne med forslag. Du kan også vælge at tage med på en farverig ekstraudflugt i Mekong-deltaet.

Ekstraudflugt: Det eksotiske Mekong-delta inkl. frokost
Flot heldagstur mod syd til det frodige landskab i det mægtige Mekong-delta med rismarker, orkidéer, kokospalmer og eksotiske frugtplantager, der ligger mellem floden og kanaler. Det er en lise for sjælen at sejle ud på Vietnams vigtige og travle transportåre fra byen My Tho, mens vi nyder smagen af de saftige tropiske frugter.

Den 4.500 km lange Mekongflod løber gennem både Kina, Myanmar, Laos, Cambodja og Vietnam, inden den flyder ud i Det Sydkinesiske Hav.

Den imponerende vandverden kaldes ikke uden grund for Vietnams spisekammer.

Undervejs er der tid til at opleve det smukke landskab og det lokale liv langs Mekongflodens bredder, de flydende markeder og frugtplantagerne. Vores frokostrestaurant ligger på en lille ø. På land køres vi på åben lad i små lastbiler til restauranten -  og kun det sidste lille stykke foregår til fods. Herefter sejler vi i små sampanbåde ind og ud af de mange pittoreske kanaler. En flot dag i tropiske omgivelser.  

Dag 4

Den gamle kejserby Hué

Med indenrigsfly når vi på 1½ time eventyrbyen Hué, der ligger vidunderligt ved Parfumefloden i den centrale del af landet. Kejserbyen var hovedstad i Nguyen-dynastiet i 143 år - helt indtil 1945. Hué hører til blandt Vietnams vigtigste seværdigheder - et kulturelt og historisk centrum med paladser, pagoder, templer og kongegrave. Vi bor 2 nætter i den berømte maleriske by, der er opført på listen over UNESCOs verdensarvssteder.

Efter ankomst tager vi på en hyggelig og afslappende sejltur op ad Parfumefloden til et af Vietnams mest kendte bygningsværker - den 21 m høje Thien Mu-pagode. Om aftenen hygger vi os med middag på en spændende lokal restaurant.

Dag 5

Hués smukke ansigt

I dag skal vi besøge det fantastiske kejserpalads Citadellet med Den Forbudte Lilla By, der udelukkende var forbeholdt kejseren. De eneste tjenere, der havde adgang, var eunukker, da de ikke var nogen trussel mod de kongelige medhustruer. Det enorme palads sammenlignes oftest med Den Forbudte By i Kina, hvor livet i høj grad også var styret af regler og ritualer.

Den Forbudte Lilla by blev ødelagt under Vietnam-krigen, men er aktivt restaureret – ingen er i tvivl om, at det engang var et storslået kejserpalads. Det er en stor oplevelse at gå rundt i den gamle kejserby og få et godt indblik i Vietnams kejserlige historie.

Herefter kører vi til Dong Ba markedet, hvor der sælges alt lige fra frisklavet mad, eksotiske frugter, grøntsager, friskfanget fisk, tøj og tasker til luksusudgaven af de traditionelle kegleformede Non Bai Tho hatte. Læg mærke til at indeni hatten er der et lille digt eller fine billeder af Hué, der ofte ligger lidt skjult i hatten - som var det et vandmærke. Det er en oplevelse at gå rundt på det autentiske marked sammen med lokalbefolkningen og prutte om prisen. Vi går tilbage til hotellet, som ikke ligger langt herfra. Om aftenen spiser vi middag på en hyggelig lokal restaurant.

Dong Ba market
Dong Ba market
Dong Ba market
Dag 6

Halong-bugten på UNESCOs verdensarvsliste

På blot 1½ time med indenrigsfly ankommer vi til Hanoi i Nordvietnam. Herfra venter en flot køretur i landlige omgivelser i et frodigt landskab - kludetæpper af rismarker fra gyldne til stærke irgrønne farver.

Vi ser arbejdende bønder i rismarkerne. Læg mærke til deres traditionelle kegleformede hatte, som vi så på markedet i Hué. Man siger, at guderne gav ris til den vietnamesiske befolkning, så de kunne leve af det. Men da budbringeren udførte gudernes ønske, forvekslede han en pose græs med en pose ris. Det er forklaringen på, at græs vokser let, mens ris skal passes med omhu! Vietnam har et ubrydeligt bånd til ris, som dyrkes i hele landet. I Nordvietnam findes de smukkeste rismarker, så nyd køreturen i det grønne landskab - og frokosten, som vi hygger os med undervejs, inden vi nærmer os den verdensberømte Halong-bugt. Vi bor på et populært hotel en enkelt nat i Halong by med middag på hotellet.

Dag 7

Minikrydstogt på Halong-bugten, landsbyer og hovedstaden Hanoi

Tidligt om morgenen kører vi til Halongs havneområde, og går ombord på vores skib, der tager os ud på en 6 timers sejltur til et af Asiens allersmukkeste naturområder. Morgenlyset giver et enestående syn ud over de formidable kalkstenssøjler og små øer dækket af skov og som rejser sig fra Halong-bugtens smaragdgrønne vand

Over 3.000 mystiske grotter, huler og kalkstensøer findes her i forskellige former og størrelser. Udviklingen af karst har taget 20 mio. år, og har skabt et miljø med biodiversitet. Bugten er hjemsted for ikke mindre end 14 blomsterarter og 60 dyrearter, som kun findes her! På sejlturen er der god tid til at slappe af og nyde det fantastiske landskab.

I hjertet af bugten besøger vi Bo Hon øen, hvor den fantastiske Sung Sot grotte findes. Grotten er både den største og smukkeste i Halong-bugten, og blev opdaget af franskmændene i 1901. Sung Sot betyder ”Overraskelsesgrotten” - grotten fik navnet på grund af dens særlige skønhed. Du vil helt sikkert også blive overrasket over synet – et naturligt kunstværk. I et roligt tempo følger vi trinene, der fører ind i grotten, der er opdelt i 2 kamre. Den første er prydet af stalagmitter og drypsten, og oplyst så man tydeligt kan se kammerets strukturelle skønhed.

Herfra følger vi en smal sti til det andet kammer med mange storslåede klippeformationer og højt til loftet. Lokalbefolkningen sammenligner formationerne med dyr. Læg her mærke til klippeformationen, der ligner en hest med et langt sværd for den tilknyttes grottens legende, der fortæller, at Guden Giong ville beskytte befolkningen mod dæmoner og onde ånder. Da hans værk var færdigt, steg han til himmels – men han efterlod en stenhest og et sværd, så de onde ånder fortsat kunne jages væk.

Vi går også i land på den lille Titop-ø, der er en af de smukkeste i bugten. Øen er kendt for sin spektakulære hvide sandstrand, formet som en halvmåne. Her kommer mange for at bade eller for at klatre op på toppen af øen, hvorfra der er en fantastisk panoramaudsigt over bugten. Undervejs serveres en lækker skaldyr-frokost.

Medbring gummisko, en trøje, solcreme og måske en solhat til denne udflugt.

Efter sejlturen kører vi tilbage til Hanoi. På turen besøger vi landsbyen Dong Trieu, der er kendt for dyrkning af grøntsager og ris. Ris er en af de mest udbredte basisfødevarer over hele kloden, og Vietnam er kendt for ris af særlig høj kvalitet. Vi besøger også den 500 år gamle landsby Cuu Tu, som er kendt for sine gamle traditionelle huse, der ligger side om side med nye smukke huse. Man er stolt af sine gamle franske villaer blandet med den vietnamesiske byggestil. Her hersker en poetisk ro - som en rejse tilbage i tiden. Husene er inspirationskilde for mange malere og fotografer. Vi forventer at kunne besøge en familie i en af landsbyerne, der kan fortælle om livet som landmand i Vietnam og om, hvordan man dyrker ris.

Sidst på dagen ankommer vi til Hanoi, hvor vi skal bo i 2 nætter.

Dag 8

Vietnams charmerende hovedstad

Hanoi er en skøn cocktail af det nye og moderne blandet med århundredgamle traditioner. Her findes brede boulevarder med store træer og bygninger fra den franske kolonitid - ligesom byen også prydes af hyggelige parker og søer. Gadebilledet domineres af bølger af larmende scootere, der nærmest kæmper om forkørselsretten, men også cykler, biler og fodgængere, der nærmest har ”hele butikken” på skuldrene! Midt i byen ligger det gamle kvarter, hvor befolkningen nyder nudelsuppe på gaden, øver sig i den særlige kampkunst Tai Chi eller spiller skak.

Gadebilledet i Vietnam
Gadebilledet i Vietnam
Vietnamesisk dreng

I dag skal vi udforske nogle af hovedstadens mest spændende seværdigheder. Turen begynder med et besøg ved Ho Chi Minhs Mausoleum. Selv om den store vietnamesiske politiker ønskede en simpel kremering, blev han balsameret ligesom Lenin og Mao. Hans legeme ligger i en glaskiste i den monumentale marmorbygning, bygget af materialer indsamlet fra hele Vietnam. Ho Chi Minh (1890-1969) stod i spidsen for kampen for landets uafhængighed, men han døde inden den amerikansk-vietnamesiske krig var afsluttet. (Vi tager forbehold for evt. ændrede åbningstider ved officielle besøg).

I hjertet af den gamle bydel besøger vi den lille sø, Hoan Kiem, der med den rødmalede Solstrålebro spejler sig smukt i søens grønne vand. En fredfyldt oase i et romantisk kvarter med smukke, gamle huse fra den franske kolonitid. Omkring søen ses ofte travle herrefrisører, der er i fuld gang med dagens klipninger. Vi nyder området, og har god tid til at suge indtrykkene til os. At opleve Hanoi gør indtryk.

Ekstra arrangement: Vanddukkeshow inkl. middag

Om aftenen har du mulighed for at overvære et traditionelt vanddukkeshow, hvor dukkeførerne står i vand til livet. Forestillingerne handler om livet på landet eller om store kampe med sagnhelte. Det er imponerende at se, hvordan de høje og tunge dukker manøvreres under vand – en gammel vietnamesisk tradition. Efter forestillingen hygger vi os med middag på en dejlig lokal restaurant.

Vanddukkeshow
Vanddukkeshow
Vanddukkeshow
Dag 9

Hanoi er din egen eller cykeltaxa-tur

Om formiddagen kan du vælge at gå på opdagelse på egen hånd, slappe af eller foretage de sidste indkøb. Du kan også tage med rejselederen på en lille byrundtur med cykeltaxa (cyclo), hvor vi mageligt henslængt fornemmer byens stemning fra første parket. Det er en oplevelse at komme helt tæt på byens kultur, når vi kører gennem nogle af hovedstadens små farverige gader. (Cykeltaxaen er ikke inkl.).

Vi slutter rejsen i Vietnam med en sen frokost på en stemningsfuld lokal restaurant, inden vi kører til lufthavnen for at tage et tidligt aftenfly via Singapore tilbage til Danmark.

Dag 10

Hjemkomst

Ankomst til Danmark tidligt om morgenen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse