BT Italien 2019 (369 Of 458) BT Italien 2019 (369 Of 458)

Bæredygtighed

Vi tager vores ansvar seriøst

I Best Travel har ansvarlighed altid været prioriteret højt. Vi har siden vores start for mere end 20 år siden taget ansvar for flere hundredtusinder af gæsters rejser – og vi har været vores ansvar bevidst både, når rejsen - som den jo oftest gør - forløb helt planmæssigt, men også når noget uventet skete.

Har rejsen haft fejl eller mangler, kompenserer vi altid efter gældende retningslinjer, og som medlem af Danmarks Rejsebureau Forening følger vi naturligvis altid afgørelser truffet af Pakkerejse-Ankenævnet. Vores medlemskab af Rejsegarantifonden har der ligeledes heller aldrig været tvivl om.

Delsted387 4 4

Coronakrisen var en øjenåbner

Corona-krisen fik os ikke til at ændre på vores ansvarsfølelse. Vi refunderede alle gæster, som var berørt af nedlukningen og de restriktive vejledninger, og det var altid indenfor de oplyste 14 dage.

Vi har desuden løbende forbedret vores vilkår og fleksibilitet for ombookning og på den måde skabt tryggere rammer for de gæster, som gik med tanken om evt. at ændre rejsemål eller afrejsedato.

Men ansvarligheden gælder ikke kun overfor vores gæster! Det ses også ved forholdet til vores leverandører, medarbejdere og til verden omkring os. Alle parametre er afgørende for os.

Best Travel er ejet af den svenske familieejede koncern, Stena. Bæredygtighed, etik og socialt ansvar er ikke blot luftige begreber, men vigtige pointer, som indgår i den daglige drift, og du kan læse mere om alle vores initiativer herunder.

Travelife GSTC Cambodia

Best Travel er Travelife Certified

Best Travel er pr. 9. august 2023 Travelife Certified. Det vil sige, at vi har opnået den højeste anerkendelse i Travelife-certificeringsprogrammet. En anerkendelse, som kun 6 andre rejsebureauer i Danmark kan bryste sig af.

Programmet omfatter en gennemgang af mere end 200 interne processer, der skal fremme bæredygtige initiativer og arbejdsgange internt i virksomheden. Det er en omfattende proces, som revurderes jævnligt. Processerne tæller bl.a:

 • Bæredygtig ledelse

 • Juridiske krav

 • Fair forretningsmetoder

 • Arbejdsforhold og menneskerettigheder (både på kontoret i Danmark og på vore destinationer)

 • Samfundsmæssige relationer

 • Miljø (både på kontoret i Danmark og på vore destinationer)

 • Indkøb

 • Vand

 • Energi

 • Affald

 • Uddannelse og højnelse af bevidstheden om bæredygtighed

 • Transport

 • Indkvartering m.m.

 • Ekskursioner og aktiviteter

 • Lokale partnere og repræsentanter

 • Guider og gruppeledere

 • Destinationer

 • Forbrugerrettigheder

Travelife Logo

Hvem er Travelife?

Travelife er et internationalt certificeringsprogram inden for rejsebranchen, der fokuserer på bæredygtig praksis og ansvarlig turisme. Programmet sigter mod at hjælpe rejsevirksomheder med at reducere deres påvirkning på miljøet, styrke positive sociale effekter og fremme økonomisk bæredygtighed.

Læs mere om Travelife
BT Italien 2019 (3 Of 458) 4 3

Direkte flyvninger

Generelt benytter vi os i videst mulige omfang af direkte flyvninger, og undgår dermed længere flyvninger med mellemlandinger undervejs.

Hos flyselskaber med flere forskellige klasser ombord, er vores pris altid i økonomiklassen, hvilket sikrer at flykapaciteten udnyttes bedst muligt; dette er igen med til at gøre flyrejser mere bæredygtige.

Se alle Flyrejser
ICE tog ved perron i Tyskland

Togrejser

I 2021 har vi tilføjet rejser med togtransport til rejsemålet til vores portefølje. Togrejserne går primært til Tyskland, hvor alle hovedstrækninger er elektrificeret. Her køres bl.a. med Deutsche Bahns ICE- højhastighedstog (primært ICE 3 og ICE 4).

Togrejsen giver desuden gæsten mulighed for at iagttage de skiftende landskaber undervejs, i kombination med en komfortabel transportform med god benplads og muligheden for bevæge sig frit rundt i toget. Derudover er togrejsen en langt mere bæredygtig rejseform sammenlignet med fx. flyrejsen.

Se alle togrejser
historien-om-besttravel-fremtiden

Etik

Alle Best Travels medarbejdere har adgang til vores Code of Conduct-materiale, som internt i koncernen er omtalt som Dans hvide bog – opkaldt efter Stena-ejer, Dan Steen Olsson. Denne gennemgår grundigt vores værdisæt indenfor en lang række etiske problemstillinger – herunder bestikkelse og underbetaling, ligesom der også findes en whistleblower-ordning, således alle medarbejdere helt anonymt kan angive eventuelle uregelmæssigheder. Læs mere her: whitebookportal.stena.com

Best Travel efterlever desuden det etiske værdisæt udarbejdet af Danmarks Rejsebureau Forening.

Læs mere om DRFs etiske værdisæt

Hvad kan du som gæst gøre?

At rejse mere bæredygtigt er et fælles projekt, som involverer både os som rejsebureau samt vore samarbejdspartnere. Men der er også meget, du kan gøre som gæst på vore rejsemål - herunder er blot nogle få eksempler:

 • Benyt dig af mulighederne for at genanvende håndklæder etc på hotelværelset og undgå de lange bade.

 • Sortér dit afffald - også selvom der på hotelværelset muligvis kun er én skraldespand. Så tag eksempelvis papir og plastik - og benyt de dertil egnede skraldespande i reception eller i offentligt rum.

 • Undgå køb af illegale/skadelige souvenirs (eksempelvis truede planter).

 • Efterlev de lokale regler og skikke om eksempevis brug af drikkepenge og påklædning. Vores rejseleder orienterer naturligvis herom på rejsen.

 • Undgå besøg alle steder, hvor der er risiko for udnyttelse af børn og unge samt minoriteter.

 • Benyt dig af offentlig transport til dit afrejsested i Danmark. På www.rejseplanen.dk kan du planlægge din rejse til eksempelvis din afrejselufthavn eller banegård.

Generelt opfordrer vi altid til, at man på rejsen køber lokalt. Nyd frokosten på den lokale restaurant på hjørnet istedet for i en velkendt kæderestaurant. Det både gavner lokalmiløjet og giver dig højst sandsynligt også en bedre rejseoplevelse.

Rejser med Best Travel
BT Italien 2019 (275 Of 458)
BT Italien 2019 (118 Of 458)
Tourismsdgs

Socialt ansvar

Selvom Best Travel hverken ejer egne hoteller, fly, skibe eller busser, så ligger også socialt ansvar os meget på sinde. Best Travel vil i årene fremad tilrette leverandørkontrakter således, at de i stadig større grad tager hensyn til FN’s verdensmål. Netop FN har i deres organisation for international turisme UNWTO indarbejdet disse mål i en kontekst, som omhandler turisme.

Læs mere om Tourism for SDGs
South Pole

CO2-Kompensation for din rejse

Der findes flere steder, hvor du har mulighed for at kompensere for den mængde CO2, som din flyrejse udleder. Best Travel anbefaler den internationalt anerkendte organisation South Pole. Du kan herunder beregne, hvad netop din rejse udleder af CO2 - og bliver givet muligheden for flere måder at kompensere herfor - eksempelvis ved at støtte skovrejsning.

Læs mere om South Pole