Chanias pastelfarvede huse
Spinalonga
Stemningsfulde Rethymnon

Grækenland

Kreta fra vest til øst

Pris pr. person fra
kr. 12.695

På Kreta vrimler det med skønheder og vidunderlige kulturskatte fra øens tidligere herskere. Snyd ikke dig selv for oplevelsen af det sublime Kreta med pragtfulde sandstrande og det krystalklare vand i et skønt middelhavsklima. Mødet med Kretas gastronomiske madscene og den meget gæstfrie befolkning, er i sig selv rejsen værd. Mod vest bor vi i den fortryllende by Chania, og mod øst oplever vi den lokale livsstil i den maleriske by Agios Nikolaos. Vinstokke, olivenlunde, citrusfrugter og duftende krydderurter gror vildt mellem græssende får og geder. Kreta har det hele!

Kreta er Grækenlands største ø. Den store aflange ø er på størrelse med Sjælland og Lolland tilsammen. Kretas bugtende kyststrækning fra vest til øst er på 258 km med udsigt til det azurblå hav, forrevne klipper og vidunderlige strande. Her findes en enestående kulturarv og en mageløs natur med bjerge og dybe kløfter. At opleve øens unikke seværdigheder som de venetianske havne og det minoiske Knossos-palads fra Europas avancerede samfund ca. 4.000 år tilbage i tiden - giver et ægte billede af Kretas mange besættelsesmagter. Dale med hyggelige landsbyer ligger spredt rundt på øen, og i baggrunden ses vinmarker, høje cypresser, kæmpe agaver og oliventræernes blade, der glimre i solen som var de sølvpailletter.

Kretas naturlige skønhed og geologiske vidundere er kendt over hele kloden.

Mod vest bor vi i Chania ved den gamle bydel, der kaldes for ”græsk Venedig”. At slentre rundt mellem de smukke venetianske palæer, springvand, kirker og den gamle havn, omkranset af pastelfarvede bygninger, gør indtryk. Bag havnepromenaden gemmer sig en labyrint af små snoede gader med spændende butikker og tavernaer, der venter på at blive udforsket.

Mod øst bor vi i den stemningsfulde og maleriske kystby Agios Nikolaos. Denne del af øen er helt anderledes, og her kommer ikke nær så mange besøgende. Her findes unikke sandstrande, bugter, vinmarker, oliventræer, får og geder på skråningerne. En spændende udflugt fører os til den historiske ø, Spinalonga, der for alvor blev berømt efter udgivelse af bogen ”Øen” og TV-serien af samme navn.

Vi bor også en enkelt nat i Kretas største by Heraklion - ligesom vi udforsker den meget pittoreske by Rethymnon, som overalt er gennemsyret af labyrintiske gader.
Forestil dig at sidde på en taverna i solskin med udsigt til det azurblå Middelhav, mens du nyder en lækker meze – Grækenlands svar på tapas med bagte tomater, oliven, fetaost, kebab, souvlaki, fladbrød og en græsk salat. Ja, så bliver livet vist ikke meget bedre?

På rejsen finder vi Kretas DNA med dens naturlige skønhed, drømmende landsbyer og gamle traditioner, krydret med kulturskatte og historie, der væver sig eventyrligt ind i hinanden – og glem ikke at plante dine egne fodspor på sandstranden! Den ualmindeligt venlige kretensiske befolkning glæder sig til at byde velkommen til Kríti – Kreta.

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Velkommen til Chania
 • Dag 2 - Eventyrlige Chania
 • Dag 3 - Chania på egen hånd
 • Dag 4 - Ekstraudflugt: Kretas hemmeligheder
 • Dag 5 - Rethymnon og Arkadi-klostret
 • Dag 6 - Maleriske Agios Nikolaos
 • Dag 7 - Heldagstur til øen Spinalonga og fiskerbyen Plaka
 • Dag 8 - Agios Nikolaos på egen hånd
 • Dag 9 - Storbyen Heraklion
 • Dag 10 - Knossos og Heraklion
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Kreta Fra VEST Til ST

Inkluderet i prisen

Fly København-Chania t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport på Kreta

4 nætter i Chania på charmerende 3-stjernet hotel

4 nætter i Agios Nikolaos på charmerende 3-stjernet boutiquehotel

1 nat i Heraklion på dejligt 3-stjernet hotel

9 x morgenmad

1 x frokost (2 retter) m/1 glas vin

4 x aftensmad

Udflugter iflg. program:

 • Byvandring og aftentur i Chania
 • Byvandring i Rethymnon og besøg i Arkadi-klostret inkl. entré
 • Gåtur i Agios Nikolaos
 • Heldagstur til Spinalonga m/sejltur
 • Besøg i fiskerbyen Plaka og tid til badning
 • Besøg på det minoiske palads Knossos inkl. entré
 • Byrundtur i storbyen Heraklion

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Turistskat i alt ca. EUR 27 pr. værelse

Afbestillings- og rejseforsikring

Dobbeltværelse til enebrug kr. 3.325

Fast plads i bussen kr. 200-300

Ekstraudflugt: Kretas hemmeligheder kr. 585

Dag 1

Velkommen til Chania

Vi flyver direkte til Kreta, hvor vores erfarne rejseleder byder dig velkommen i lufthavnen i Chania. Engang var byen Kretas hovedstad, men i dag er Chania øens næststørste by. Vi bor 4 nætter på et charmerende hotel i hjertet af byen ikke langt fra den fortryllende venetianske havn, hvor de gamle huse ligger som perler på snor. Om aftenen hygger vi os med middag på hotellet.

Dag 2

Eventyrlige Chania

Efter morgenmad tager vi med lokalguide på en flot byvandring, hvor vi ser de pastelfarvede huse - arvestykker fra dengang, hvor Chania var en af Middelhavets vigtigste byer. Vi spadserer langs den smukke venetianske havn med udsigt til det berømte fyrtårn - byens vartegn. Videre gennem labyrinten af gyder i den gamle bydel med smukke palæer, springvand, kirker og velbevarede monumenter – her vil det være en fornøjelse at fare vild! Turen slutter ved Splantzia-pladsen - epicentret for det sociale liv.

På en dejlig lokal restaurant nyder vi en 2-retters frokost med et glas vin. Du vil elske denne by, der er fuld af eventyr i en helt særlig atmosfære.

Dag 3

Chania på egen hånd

Gå på opdagelse på egen hånd i Chania - her findes mange gode shopping-muligheder og stemningsfulde caféer direkte ud mod havet. Du kan også tage en lokalbus til én af de nærliggende strande. Rejselederen kommer gerne med tips og idéer.

Om aftenen udforsker vi endnu engang Chania, som nærmest har en drømmeagtig atmosfære, når solen går ned. Måske finder vi en god restaurant, hvor vi kan hygge os med middag for egen regning.

Dag 4

Ekstraudflugt: Kretas hemmeligheder

Vi kan stærkt anbefale dig at tage med på denne spændende heldagstur til nogle af øens mere ukendte landsbyer og smukke naturområder. Sammen nyder vi om aftenen middagen på hotellet.

Ekstraudflugt: Kretas hemmeligheder
På turen i smukke landlige omgivelser ser vi Kretas største ferskvandssø, Kournas. Kretenserne elsker denne dybe sø, der skifter farve med solens gang over kraterkanten, der løber rundt om søen. Et dejligt udflugtsmål for familier, kajaksejlads, vandcykling m.m.

Kreta er fuld af idylliske landsbyer, hvor man stadig kan møde den ægte kretensiske kultur. Vi besøger Argiroupolis - en af øens ældste landsbyer. I byen får vi indsigt i øens mange historiske epoker. Landsbyen oser af charme med kilder, springvand og vandfald. Vi indsnuser livet i den traditionelle landsby, hvor vi anbefaler dig at smage den græske frappé - en lækker iskaffe.

Læg mærke til, hvordan landskabet ændrer sig når vi nærmer os den smalle og stejle klippevej gennem Kotsifou-kløften. Den betagende vej forbinder Kanevos og Sellia i det magiske landskab. Omgivet af de høje lodrette klipper findes her et lille kapel.

Landsbyen Plakias er kendt for sit smukke landskab og de fantastiske sandstrande langs Plakias-bugten. Få år tilbage var her kun en fiskerbro og enkelte huse, men stedet har udviklet sig til en lille ferieby. Byen ligger i en dal omkranset af bjerge og frodige olivenlunde. På den ene side af hovedgaden ligger stranden og på den anden side findes et godt udvalg af hyggelige tavernaer. Der er tid til at opleve landsbyen, og måske få en lille dukkert i havet.

På turen tilbage til Chania kører vi gennem Kourtaliotis-kløften, der er kendt for den barske natur med stejle klipper, dybe kløfter og smalle passager. Her findes en naturlig skønhed og en række sjældne plantearter. I middelalderen blev kløften brugt som rute for godstransport mellem byerne Plakias og Kozare, men kløften har ligeledes spillet en vigtig rolle i lokalsamfundets religiøse liv. De tårnhøje klipper blev dannet for mio. af år siden, og området har skabt følelsen af mystik og eventyr.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Dag 5

Rethymnon og Arkadi-klostret

Vi forlader Vestkreta og kører mod øst til den maleriske by Agios Nikolaos. Undervejs besøger vi den vidunderlige by Rethymnon, der blev grundlagt i oldtiden. Byen voksede i størrelse og betydning efter venezianerne erobrede øen. På en fantastisk byvandring i den stemningsfulde og særdeles velbevarede historiske bydel, fornemmer vi også de orientalske træk fra den tyrkiske periode i de små gader.

Her er en dejlig stemning og mange små interessante specialforretninger. Det dufter herligt af kaffe, honningkager og krydderurter. Her er en gammeldags atmosfære på den gode måde! Vi passerer den berømte Fortezza-fæstning, der blev bygget af venetianerne, for at beskytte byen mod pirater.

En spændende oplevelse venter ligeledes i det hellige Arkadi-kloster, hvor munkene her har haft stor indflydelse på øens historie. De deltog aktivt, da tyrkerne besatte Kreta og udviste heltemod i forbindelse med Holocaust. Senere blev klostret kendt som et værksted for kompliceret guldtrådsbroderi, som munkene syede på kirkelige dragter. Engang levede 100 munke i klostret, i dag bor der kun 3 munke. (Skuldre og ben over knæene skal være dækket. Respekter venligst klostrets stilhed og særlige atmosfære).

Efter besøget i Arkadi-klostret er der ankomst til den pittoreske havneby Agios Nikolaos, hvor vi skal bo i 4 nætter på et skønt hotel. Vi hygger os med middag på lokal restaurant i gåafstand fra hotellet.

Arkadi Monastery
Arkadi-kloster
Arkadi-kloster
Dag 6

Maleriske Agios Nikolaos

Agios Nikolas er Grækenlands svar på Frankrigs St. Tropez. Tidligere var det en lille fiskerflække, som har udviklet sig til Østkretas maleriske og charmerende by - og i dag kendt af millionærer.

Om morgenen nyder vi byens skønne stemning på en dejlig gåtur i den pittoreske havneby. Der er også tid til at opleve nogle af de stejle gader, hvor husene på smukkeste vis følger bjergskråningerne. Herfra er der en formidabel udsigt til det azurblå Middelhav med kik til øerne, der ligger som blå silhuetter i horisonten. Nyd resten af dagen på egen hånd. Det er let at finde en hyggelig café eller taverna til både frokost og aftensmad.

Dag 7

Heldagstur til øen Spinalonga og fiskerbyen Plaka

Flot køretur langs kysten via den eksklusive ferieby Elounda til Plaka, hvorfra vi på blot 10 minutter sejler til den lille ø Spinalonga, der officielt hedder Kalydon. Det er en stor oplevelse at besøge øen, der engang spillede en vigtig rolle, da den i årene 1903-1957 var Grækenlands spedalskhedskoloni, indtil man fandt en kur mod sygdommen. Vi kan stærkt anbefale dig at læse Victoria Hislops bog ”Øen”, der handler om, hvordan de spedalske blev tvangsflyttet, og efterfølgende på fantastisk vis opbyggede deres eget lille ø-samfund. Både Spinalonga og den lille by Plaka blev berømt efter udgivelse af bogen og TV-serien af samme navn. Her er Kretas historie med drama og romantik på smukkeste vis sammenvævet.

I dag er Spinalonga ubeboet, men der findes stadig en taverna. Vi går 1 km langs kysten øen rundt, hvor de forladte huse fortæller øens historie.

Tilbage i Plaka er der tid på egen hånd til at opleve den populære fiskerby. På begge sider af byen findes lange stenstrande med både, der vugger i det klare vand. Derefter finder vi en dejlig strand, hvor vi kan bade og slappe af, inden vi vender tilbage til Agios Nikolaus.

Dag 8

Agios Nikolaos på egen hånd

Er du frisk kan du nyde en dukkert i Middelhavets klare vand tidligt om morgenen på bystranden sammen med de lokale. Slap af ved hotellets hyggelige swimmingpool med en god bog eller oplev Agios Nikolaos’ skønhed og charme endnu engang.

Tag ud på en lille vandretur og mærk de duftende pinjetræer. Du kan også tage med rejselederen til den næsten bundløse Voulismeni-sø, hvor man mener der er et underjordisk tilløb fra havet. At nyde livet ved søen, der kun ligger 750 m fra hotellet er en pragtfuld oplevelse. Måske finder vi en bar, hvor vi kan hygge os med en eksotisk drink for egen regning?

Dag 9

Storbyen Heraklion

Sidst på formiddagen kører vi til Kretas største by, Heraklion, hvor vi skal bo en enkelt nat. Gennem århundreder blomstrede byen under den multikulturelle indflydelse fra både den byzantinske, venetianske og osmanniske periode. Heraklion er én af Grækenlands rigeste byer – her har man haft stor fokus på byens image med fine gader og museer – og her bydes derfor på en særlig kosmopolitisk atmosfære. Vi nyder en dejlig middag på lokal restaurant i gå afstand fra hotellet.

 Agia Pelagia
Enetikí Loggia
Farverige tallerkener
Dag 10

Knossos og Heraklion

Efter morgenmad kører vi lidt ind i landet, for at besøge Kretas mest berømte arkæologiske område - det minoiske palads Knossos. I den græske mytologi var den legendariske Kong Minos søn af guden Zeus, og han regerede fra sit palads i Knossos, der dengang det vigtigste magtcentrum på hele øen. Knossos var et gigantisk og storslået byggeri, hvor minoerne levede i godt 500 år. I paladset boede 7.000 mennesker - samfundets overklasse med deres slaver.

Det hele bliver utrolig levende, når vi hører den spændende fortælling om Knossos’ labyrint af overdækkede søjlegange, sale, små rum, indre gårde og trappesystemet. Arkæologerne er stadig optaget af, hvordan det hele sluttede. Det er fortsat en gåde - selvom man regner med, at paladset brændte. Vi ser resultatet efter 40 års udgravning, og byen er stadig ikke færdigudgravet. Knossos er blevet symbolet på den minoiske civilisation.

Herefter venter en spændende byrundtur i Heraklion, som bringer os forbi de smukke levn fra det venetianske herredømme og fæstningen, der ligger ved indsejlingen til byen. Læg mærke til husene med trækarnapper og de arabiske inskriptioner fra osmannernes tid. Vi passerer også rådhuset, der er indrettet i den venetianske loccia - det sociale samlingssted for adelen i 1600-tallet.

Herefter kan du gå på opdagelse i Heraklion på egen hånd. Vi anbefaler et besøg i det berømte Arkæologiske Museum med verdens vigtigste samling af minoiske artefakter og fund fra hele Kreta, der giver en fascinerende indsigt i øens lange historie. Museet hører med god grund til blandt Grækenlands allervigtigste. Måske vil du hellere slappe af i El Greco-parken - et af byens skønne åndehuller? Parkens navn er opkaldt efter den berømte maler El Greco, der blev født i byen i 1541. Hyg dig med en sen græsk frokost, inden vi kører til lufthavnen i Chania og flyver direkte tilbage til Danmark.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse