Italien

Venedig og lagunen

Pris pr. person fra
kr. 12.995

Oplev den fortryllende skønhed og historiske pragt af Italien på vores krydstogt, "Venedig og Lagunen". Denne rejse er ikke blot et krydstogt, men en fantastisk oplevelse, der vækker alle sanser. Fra det øjeblik vi træder ombord på det hyggelige M/S Michelangelo, begynder en rejse gennem tid og kultur i den venezianske lagune. Rejsen inkluderer helpension ombord inkl. drikkevarer.

Vores eventyr starter i Venedig, Adriaterhavets Dronning, hvor vil vil blive fortryllet af byens tidløse skønhed. Vi udforsker historiske vidundere som Dogepaladset og den ikoniske Markusplads, og vi får en unik chance for at dykke ned i Venedigs rige historie og kultur.

På dag 3 forlader vi Venedig for at begive os ud i lagunen, og første stop er øerne Mazzorbo og Burano. Her har vi bl.a. fokus på vinfremstillingen på Mazzorbo, der er kendt for de berømte dorona-druer. 

Herefter fortsætter vi sydpå gennem lagunen med kurs mod Chioggia. Her skal vi videre på udflugt til byen Padova, der bl.a. et kendt for byens historiske universitet, hvor den berømte Galileo Galilei engang underviste, samt det imponerende Scrovegni-kapel, prydet med enestående fresker af den italienske kunstner Giotto.

Vores krydstogt afsluttes med endnu et anløb i Venedig, og denne gang skal vi besøge Markuskirken, der er et symbol på Venedigs rigdom og magt. Her får vi en spændende rundvisning i kirken.

Krydstogtet sejles med skibet M/S Michelangelo, som er et hyggeligt skib – stort nok til at være komfortabelt – men ikke større end det kan sejle helt ind i hjertet af Venedig.  Der er 78 kahytter, fordelt på 2 dæk, med store panoramavinduer, hvorfra man kan nyde landskabet og byerne, der passeres undervejs. Fra restauranten har man en særlig god udsigt, hvis man ikke lige opholder sig på soldækket. Baren med dansegulv inviterer til en svingom.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Venedig
  • Dag 2 - Venedig
  • Dag 3 - Øerne Mazzorbo og Burano - vinsmagning
  • Dag 4 - Sejltur over lagunen – Chioggia - Padova
  • Dag 5 - Besøg i Markuskirken i Venedig
  • Dag 6 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Venedig Og Lagunen 2024

Inkluderet i prisen

Fly København-Venedig t/r inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

5 overnatninger i valgt kahytskategori

Helpension ombord (startende fra aftensmad på dag 1 og afsluttende med morgenmad på dag 6)

All inclusive drikkevarer ombord på skibet i restaurant og bar (ekskl. udvalgte mærker)

Udflugter ifølge program

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Drikkepenge til skibets besætning- forvent 5-7 EUR/pr nat

Øvrige drikkevarer

Kahytstillæg på M/S Michelangelo

  • Kahyt på øvre dæk kr. 1.500
  • Kahyt på hoveddæk - enebrug kr. 3.000

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Venedig

Efter ankomsten til lufthavnen i Venedig tager vi ind til hjertet af denne verdenskendte by. Her venter skibet på os – og vi indkvarteres i hyggelige kahytter og hilser på den venlige besætning.  Vi nyder den første middag ombord – og herefter vil der være mulighed for at opleve mere af Venedig på egen hånd.

Dag 2

Venedig

Glæd dig til et af turens helt store højdepunkter, nemlig den unikke by, Venedig, også kaldet Adriaterhavets Dronning. Vi skal på en guidet rundvisning i Dogepaladset og Markuspladsen. Vi udforsker Markuspladsen og betragter den berømte Markuskirken (som vi besøger på dag 5).

Vi besøger Dogepaladset, den officielle residens for venetianske hertuger og sæde for regeringen indtil 1797. Det nuværende palads daterer sig tilbage til det 14. århundrede og betragtes af mange for at være blandt de smukkeste i verden. En tur til toppen af Den Gyldne Trappe bringer dig til skønne værker af malerne Tintoretto og Veronese og giver dig adgang til forkamrene og en storslået udsigt fra balkonen.

Frokosten og middage nyder vi ombord – men skibets meget centrale anløbsplacering i Venedig giver rig mulighed for at nyde meget mere af stemningen og livet i kanalbyen.

Dag 3

Øerne Mazzorbo og Burano - vinsmagning

Om formiddagen sejler vi ud for første gang, og forude venter en skøn sejltur gennem den venezianske lagune. Gå ikke glip af det fantastiske skue af små øer, kanaler og bådtrafik på lagunen. Vi sejler til øen Mazzorbo.

Mazzorbo er en fredelig og malerisk ø i Venedigs lagune, forbundet med den mere kendte ø Burano ved en træbro. Kendt for sin landlige charme og historiske betydning, byder Mazzorbo på vinmarker, farverige huse og et roligt tempo. Mazzorbos rige kulturarv og naturlige skønhed gør den til en skjult perle i Venedig.

Øen er forbundet med en lille træbo med den herlige ø Burano med de skønne farvestrålende huse.

Dagens udflugt har fokus på vinfremstillingen på øen; Mazzorbo har nemlig en velbevaret hemmelighed: Dorona-druerne, som Gianluca Bisol og hans søn, Matéo, dyrker for at lave deres Venissa-vin. I 2009, da han forlod kirken på øen Torcello, lagde Gianluca Bisol mærke til en vinmark i de tilstødende haver. Han talte med ejeren af haven, mens hun arbejdede, og hun fortalte ham alt om vinstokkene plantet af hendes far – herunder en gammel venetiansk druesort kaldet Dorona. Bisol-familien besluttede at tage stiklingerne, dyrke druerne og producere vinen, der engang blev serveret ved banketterne i Dogens Palads – og som vi i dag skal smage!

Efter middagen ombord kan man gå en tur rundt på Mazzorbo og/eller Burano og nyde den hyggelige stemning.

Dag 4

Sejltur over lagunen – Chioggia - Padova

Vores skib vil tilbringe formiddagen med at krydse til Chioggia. Vi vil krydse den Venetianske Lagune, som strækker sig næsten 50 kilometer. Dens panoramiske udsigter har fortryllet besøgende siden tidernes morgen. Mod syd beskytter en sandbanke kaldet Lido lagunen mod Adriaterhavet. Nyd dette spektakulære syn, mens du nipper til en cocktail på solterrassen og vi nærmer os den charmerende gamle kanalby Chioggia, som er beliggende i den sydlige del af den venezianske lagune

Efter en dejlig frokost ombord venter en guidet tur til den skønne by Padova. Padova er kendt for en hyggelig indre bydel med charmerende pladser og paladser. Padova er især kendt for byens gamle universitet, hvor Galileo Galilei underviste, og det smukke Scrovegni-kapel med de fantastiske fresker malet af den italienske maler Giotto, og endelig er byen kendt for den smukke kirke Il Santo, som er den pavelige basilika helliget Sankt Antonius af Padova - byens skytshelgen.

Imens vi spiser middag på skibet påbegyndes sejladsen tilbage mod Venedig

Dag 5

Besøg i Markuskirken i Venedig

Markuskirken i Venedig, dedikeret til byens skytshelgen, er et mesterværk af byzantinsk arkitektur. Kendt for sin overdådige udsmykning, gyldne mosaikker og imponerende kupler, symboliserer den Venedigs rigdom og magt. Kirken huser relikvier og kunstskatte og er et vartegn og et kulturelt ikon. Vi får en spændende rundvisning i kirken.

Om eftermiddagen er der mulighed for på egen hånd at opleve byens specielle atmosfære med de mange kanaler og smukke palazzo'er, og der er mulighed for at se nogle af Venedigs andre smukke seværdigheder såsom Rialtobroen og Sukkenes bro.

Dag 6

Hjemrejse

Efter morgenmaden ombord er det tid til at sige farvel til skibet og dets besætning. Vi tager til lufthavnen og flyver retur mod Danmark.

OBS: På afrejsen d. 29/8 er der hjemrejse fra Milano i stedet for Venedig.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse