Mosels Perle, Bernkastel-Kues
M/S Viva Moments
Cochem

Mosel

Luksus på Mosel

Pris pr. person fra
kr. 18.995

Dette krydstogt byder på en fusion af storslåede naturoplevelser, rig historie og fortryllende vinlandskaber. Vi starter i Düsseldorf og rejser langs de maleriske bredder af Mosel og Rhinen, hvor vi indhylles i et landskab præget af frodige vinmarker, charmerende bindingsværkslandsbyer, tætte skove og majestætiske slotte.

På vores rejse ad Mosel-floden vil vi navigere gennem Zells sluser, besøge vinbyen Traben-Trarbach, tage på en panoramaudflugt i Trier (Tysklands ældste by) og anløbe Mosels perle Bernkastel-Kues.

Vi sejler også på Rhinens mest populære strækning til Rüdesheim. Rhinen, en af Europas mest betydningsfulde floder siden romertiden, er kantet med talrige slotte og fæstninger, som vidner om dens fascinerende historie og vigtighed igennem århundrederne. Undervejs vil vi også sejle forbi den legendariske Lorelei-klippe.

Hele turen foregår på det elegante 5-stjernede M/S Viva Moments, hvor al forplejning samt drikkevarer er inkluderet. Det gode køkken, det altomfattende koncept, den venlige besætning og skibets faciliteter bidrager til en uforglemmelig rejse for alle gæster ombord.

Rejseplan 2024

Rejseplan

 • Dag 1 - Ombordstigning i Düsseldorf
 • Dag 2 - Koblenz (07:00-13:00)
 • Dag 3 - Traben-Trarbach (03:30-12:00) og Bernkastel (15:00-21:00)
 • Dag 4 - Trier (03:30-17:00)
 • Dag 5 - Cochem (09:30-17:00)
 • Dag 6 - Rüdesheim (07:30-14:00)
 • Dag 7 - Linz am Rhein (–13:00) og Bonn (14:30-01:30)
 • Dag 8 - Hjemrejse fra Düsseldorf
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Luksus P Rhinen Og Mosel2024

Inkluderet i prisen

Fly til/fra Düsseldorf inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

7 overnatninger på M/S Viva Moments i valgt kahytstype

Velkomstdrink

Helpension ombord. Pensionen starter med middag på dag 1 og slutter med morgenmad ombord den sidste morgen

Drikkepenge til skibets personale

Drikkevarer ombord inkl. minibar

Erfaren dansk rejseleder

Udflugter ifølge program

Ikke inkluderet i prisen

Forplejning udenfor skibet

Evt. drikkepenge til chauffører og lokalguider

Øvrige udflugter som købes ombord

Dækstillæg på M/S Viva Moments:

 • Kahyt med fransk altan på mellemdæk (Ruby) kr. 2.100
 • Kahyt med fransk altan på øvre dæk (Diamond) kr. 3.000
 • Juniorsuite med fransk altan på mellemdæk (Ruby) kr. 3500
 • Suite med balkon på øvre dæk (Diamond) kr. 4500
 • Kahyt på hoveddæk - enebrug kr. 6500
 • Kahyt med fransk altan på mellemdæk (Ruby) - enebrug kr.8600
Dag 1

Ombordstigning i Düsseldorf

Vi flyver direkte til Düsseldorf og er snart fremme på det skønne skib Viva Moments. Her indkvarteres vi i dejlige kahytter. Herefter følger præsentation af skibets besætning og den første udsøgte middag ombord, imens vi stille sejler på Rhinen.

Allerede på dag 1 kan du nyde godt af skibets All-Inclusive-koncept, der inkluderer alle måltider og alle drikkevarer ombord. Læs mere under skibsbeskrivelsen.

Dag 2

Koblenz (07:00-13:00)

Om formiddagen tager vi på byvandring i Koblenz og går en tur ud til Deutsches Eck, hvor floderne Rhinen og Mosel mødes. Efter et par timer på egen hånd mødes vi ombord til frokost. Om eftermiddagen er der tid til på at komme ud på dækket og se, når vi starter turen på Mosel og skal igennem mange af dens sluser.

Dag 3

Traben-Trarbach (03:30-12:00) og Bernkastel (15:00-21:00)

Allerede om natten anløber vi Traben-Trarbach, som ligger på Tysklands vinrute og er kendt for sine fortræffelige hvidvine. På en kort byvandring kommer vi forbi flere vinhuse, hvor det er muligt at købe vi med hjem.

Frokosten nyder vi ombord imens vi sejler videre mod middelalderbyen Bernkastel-Kues med tilnavnet ”Mosels Perle”. Her går vi en tur i den charmerende by med de mange bindingsværkshuse.

Gå evt. en tur gennem vinmarkerne op til borgen, hvor man kan købe en kop kaffe og nyde den fantastiske udsigt over byen, vinmarkerne og den bugtede Mosel-flod.

Dag 4

Trier (03:30-17:00)

Hele dagen er afsat til besøg i Trier, som ligger nær grænsen til Luxemburg og er Tysklands ældste by. Her venter os en spændende udflugt både til fods og med bus – vi skal nemlig i romernes fodspor! Vi kører normalt først gennem Trier og stopper på Petrisbjerget, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen. Vi skal også se Kurfyrstens Have og besøge Basilikaen.

Herefter er der mulighed for at se kirkerne eller byporten Porta Nigra (entré ikke inkl.), der blev bygget af romerne som en del af byens fæstningsværk. Man kan også blot nyde byen, som har fine butikker og hyggelige fortovscaféer.

Dag 5

Cochem (09:30-17:00)

Dagens anløb er i Cochem, som ligger smukt med Reichsburg-slottet stolt knejsende over byen. I Cochem tager vi på byrundtur til fods.

Herefter tid på egen hånd - vi kan anbefale et besøg i Reichsburg eller en tur med svævebanen til Pinner-korset. Der er også mulighed for at slentre en tur i byen og kigge på butikker, inden vi mødes igen på skibet.

Vil du vide mere om Reichsburg-slottet? Læs vores artikel om Reichsburg-slottet gennem historien.

Dag 6

Rüdesheim (07:30-14:00)

Vi besøger den skønne vinby Rüdesheim efter morgenmaden og går den korte tur til centrum, hvor man kan tage svævebanen op til Niederwald-mindesmærket, der ligger højt med en fantastisk udsigt over byen og Rhin-dalen. Man kan også vælge at blive i byen f.eks. til en tur gennem den festlige Drosselgasse, hvor vinstuer og caféer ligger som perler på en snor.

Om eftermiddagen sejler vi på ”Den Romantiske Rhin”, en særlig smuk del af Rhinen, som er på UNESCO's Verdensarvsliste. Det dramatiske landskab er som taget ud af et folkeeventyr - smukke skiferbjerge med vinmarker på terrasser, middelalderborge på hver anden bakketop og maleriske vinlandsbyer med bindingsværkshuse og gotiske kirker. Vi passerer også Rhinens smalleste sted med den berømte Lorelei-klippe, hvor stærk strøm og skjulte klipper i vandet tidligere forårsagede mange forlis.

Om aftenen ankommer vi til Linz am Rhein.

Dag 7

Linz am Rhein (–13:00) og Bonn (14:30-01:30)

Linz am Rhein, en charmerende by beliggende ved Rhinens bred i Tyskland, er kendt for sin maleriske skønhed og historiske rigdom. Byen, ofte kaldet "Den farverige by ved Rhinen", er berømt for sine farverige, velbevarede bindingsværkshuse og den middelalderlige bymur, der tilføjer en følelse af historie og romantik. Byens hjerte er dens gamle bydel, hvor brostensbelagte gader fører til den imponerende Sankt Martin Kirke.

Om eftermiddagen tager vi en kort byvandring i Bonn, som jo indtil Tysklands genforening fungerede som hovedstad for det daværende Vesttyskland.

Dag 8

Hjemrejse fra Düsseldorf

Vi nyder en sidste morgenmad ombord, inden vi kører retur til lufthavnen og påbegynder hjemrejsen mod København.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse