Reichsburg slottet
Reichsburg
Cochem og Reichsburg

Reichsburg-slottet gennem historien

Reichsburg-slottet, der troner majestætisk over byen Cochem, er et af højdepunkterne langs Mosel-floden. Med en historie, der strækker sig over ni århundreder, byder slottet på en fascinerende rejse gennem tid, hvor det har været vidne til utallige krige, ødelæggelser, genopbygninger og en storslået restaurering.

Oplev Reichsburg-slottet med Best Travel

Du har mulighed for at opleve Reichsburg-slottet på de fleste af Best Travels Krydstogter på Mosel.

Oprindelse i det 12. århundrede

Reichsburg-slottet blev grundlagt omkring år 1100 af Pfalzgreve Ezzo, der var medlem af det magtfulde Ezzonid-dynasti. Slottets oprindelige formål var at tjene som en forsvarsbastion for at beskytte Mosel-dalen og de omkringliggende områder. På grund af dets strategiske placering på en bakketop med udsigt over Mosel-floden, spillede det en væsentlig rolle i regionens forsvar og kontrol med handelsruterne.

I løbet af det 12. århundrede blev slottet udvidet og forstærket yderligere. Den oprindelige romerske arkitektur var karakteriseret af massive mure, høje tårne og en imponerende donjon, som var slottets hovedtårn og sidste forsvarsværk i tilfælde af belejring.

Ejerskifte og krige

I de følgende århundreder skiftede Reichsburg ejer mange gange, hvilket også afspejles i de turbulente perioder, som regionen gennemgik. I det 14. århundrede blev slottet overtaget af ærkebiskopperne af Trier, der brugte det som et administrativt centrum og et symbol på deres magt.

Under de mange krige i det 17. århundrede, især under Trediveårskrigen (1618-1648), blev slottet plyndret og beskadiget flere gange. Det var dog under den fransk-hollandske krig (1672-1678), at Reichsburg oplevede sit mest ødelæggende efterskifte. I 1689 blev slottet erobret af franske tropper under Ludvig XIV og blev systematisk ødelagt som led i kongens strategi om at svække tyske forsvarsstillinger langs Rhinen.

Genopbygning i det 19. århundrede

Efter at have ligget i ruiner i næsten 200 år, fik Reichsburg nyt liv i midten af det 19. århundrede. En velhavende forretningsmand fra Berlin, Louis Ravené, opkøbte slotruinerne i 1868 og besluttede sig for at genopbygge slottet som en sommerresidens. Genopbygningen blev udført i nygotisk stil, inspireret af romantikkens fascination af middelalderen og ridderligheden.

Arkitekterne, der stod for restaureringen, valgte at bevare så meget som muligt af den oprindelige konstruktion, samtidig med at de tilføjede nye elementer, der var typiske for nygotikken. Resultatet blev en imponerende sammenblanding af middelalderlige- og 1800-tals elementer, hvor det gamle og nye mødtes i harmonisk balance.

Ravenés restauration genskabte ikke blot Reichsburgs ydre skønhed, men også dens indre pragt. Han sikrede, at slottets interiør blev indrettet med antikke møbler, gobeliner og kunstværker, som alle var nøje udvalgt for at afspejle slottets historiske arv.

De offentlige rum, herunder den store riddersal og de private gemakker, blev indrettet med stor opmærksomhed på detaljer. Besøgende i dag kan beundre de storslåede træudskæringer, de indviklede loftsmalerier og de elegante møbler, som alle bidrager til en følelse af at træde tilbage i tiden.

Familien Ravené ejede slottet indtil 1942, hvor det blev konfiskeret af naziregimet. Efter Anden Verdenskrig blev slottet overtaget af den tyske stat og senere af byen Cochem, som siden da har sørget for at bevare og fremvise det imponerende slot for offentligheden.

Loading...

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse