Heidelberg
MS Crucevita - set udefra
MS Crucevita - soldæk

Rhinen

Krydstogt fra Amsterdam til Basel

Pris pr. person fra
kr. 14.995

Rhinen er med sine 1.230 kilometer Europas 3. længste flod - den begynder i de schweiziske alper og løber ud i Nordsøen i Holland. Nu kan du komme med på en spændende tur næsten fra den ene ende af Rhinen til den anden. Vi sejler mellem Amsterdam i Holland og Basel i Schweiz med det flotte 4-stjernede skib M/S Crucevita, hvor forkælelse og god mad er i højsædet.

Rhinen udgjorde sammen med Donau størstedelen af den nordlige grænse til Romerriget, og har lige siden været en af Europas vigtigste vandveje. De mange borge og fæstninger langs Rhinen vidner om flodens spændende historie, og dens vigtighed som transportåre. Det smukke landskab, der omgiver Rhinen, har givet inspiration til mange myter og legender, som bidrager til områdets spændende historie og området er på UNESCOs Verdensarvsliste.

Oplevelserne på turen inkluderer bl.a. den hollandske hovedstad Amsterdam, Köln med den berømte domkirke, vinbyen Rüdesheim og franske Strasbourg. Vi får desuden set lidt af smukke Schweiz på en udflugt til Luzern-søen. Oplevelserne langs floden kombineres med afslapning ombord. Fra dækket kan man nyde den smukke udsigt, mens skibet glider ned ad Rhinen.

Gæsteanmeldelser af rejsen

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst Amsterdam og transfer til skibet
 • Dag 2 - Kanalrundfart i Amsterdam (-12:00)
 • Dag 3 - Byrundtur til fods i Köln (15:00-23:00)
 • Dag 4 - Koblenz (07:00-12:30) og Rüdesheim (19:30-01:00)
 • Dag 5 - Mannheim (09:00-09:30) Heidelberg - Speyer (12:00-19:00)
 • Dag 6 - Strasbourg (06:00-16:00)
 • Dag 7 - Basel (08:00-)
 • Dag 8 - Udflugt til Luzern - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Amsterdam Basel 2021

Inkluderet i prisen

Fly fra København eller Aalborg inkl. baggage

Lufthavnstransfer t/r

7 nætter i kahyt på hoveddæk på M/S Crucevita

Velkomstdrink

Helpension ombord, som starter med aftensmad dag 1 og slutter med morgenmad dag 8.

Udflugter og entréer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige drikkevarer

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge på 13 euro/nat pr. person som afregnes lokalt/ombord.

Drikkepenge til lokalguider og chauffører

Tillæg på M/S Crucevita

 • Kahyt på øvre dæk med fransk altan kr. 2.500
 • Kahyt på hoveddæk - enebrug kr. 3.200
 • Kahyt på øvre dæk med fransk altan - enebrug kr. 5.700

Meal drikkevarepakke - kr. 1.000

 • Fadøl, vin i glas (rød, hvid, rosé), juice, sodavand og vand til frokost og aftensmad. Ved køb skal alle personer på bestillingen tilvælge drikkevarepakken.

All Incl. bar/lounge og restaurant drikkevarepakke - kr. 1.500

 • Fadøl, vin i glas (rød, hvid, rosé), juice, sodavand og vand. Drikkevarerne serveres i tidsrummet 9.30-24. Ved køb skal alle personer på bestillingen tilvælge drikkevarepakken.

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Ankomst Amsterdam og transfer til skibet

MS Crucevita - set udefra
MS Crucevita - soldæk
MS Crucevita - lounge
MS Crucevita - soldæk med overdækning

Fly til Amsterdam. Transfer til vores skib, hvor vi bliver indkvarteret i vores kahytter. Om aftenen nyder vi en velkomstdrink og bliver præsenteret for skibet og besætningen, inden vi spiser velkomstmiddag i skibets restaurant.

Dag 2

Kanalrundfart i Amsterdam (-12:00)

Om formiddagen tager vi på kanalrundfart i Amsterdam. Amsterdam er en kulørt og smuk, lille hovedstad med talrige seværdigheder. I den gamle kanalby møder man romantik og dukkehusidyl, verdensberømte kunstmuseer og historiske mindesmærker, samt ikke mindst husbåde, de smukke broer og gammeldags kanalhuse med smukke facader.

Amsterdams spændende arkitektur byder på alt fra de karakteristiske trappegavlhuse fra 1600-tallet til prisbelønnet 2000-tals arkitektur. Vi er tilbage på skibet til frokost, og mens vi spiser påbegynder skibet sin rejse gennem de hollandske landskaber. 

Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Dag 3

Byrundtur til fods i Köln (15:00-23:00)

Vi har skiftet Holland ud med Tyskland og over middag ankommer vi til Köln, som breder sig på begge sider af Rhinen. Vi tager på byrundtur til fods i Köln, som har været en vigtig storby lige siden antikken, hvor byen havde mindst 25.000 indbyggere. Over tre kilometer af den antikke bymur kan stadigvæk ses. I Middelalderen var Köln en af Europas største og vigtigste byer, og endvidere et vigtigt valfartssted for pilgrimme på grund af de formodede relikvier af De Hellige Tre Konger.

Under 2. Verdenskrig blev det meste af den gamle bydel ødelagt, men Kölns rige historie fra romertid over middelalder er, på grund af omhyggelig genopbyggelse, tydelig at se i bybilledet i dag. I indre by er der 12 romanske kirker - flere end i nogen anden europæisk by. Den 157 meter høje Kölner Dom er i øvrigt Tysklands mest besøgte turistattraktion.

Dag 4

Koblenz (07:00-12:30) og Rüdesheim (19:30-01:00)

Om morgenen er der anløb i Koblenz. Om formiddagen tager vi på byvandring i Koblenz og går en tur ud til Deutsches Eck, hvor floderne Rhinen og Mosel mødes. Efter et par timer på egen hånd mødes vi ombord til frokost, og begynder sejladsen på en af de mest kendte strækninger af Rhinen.

Derfor anbefaler vi at nyde udsigten fra soldækket eller salonen til de smukke landskaber langs floden. Vi sejler nu på "Den Romantiske Rhin", en særlig smuk del af Rhinen, som også er på UNESCO's liste over verdens kulturarv.

Det dramatiske landskab er som taget ud af et folkeeventyr - smukke skiferbjerge med vinmarker på terrasser, middelalderborge på hver anden bakketop og maleriske vinlandsbyer med bindingsværkshuse og gotiske kirker. Vi kommer forbi den berømte Lorelei-klippe, inden vi lægger til i den berømte og meget hyggelige vinby Rüdesheim, hvor skibet ligger til over midnat.  Der er således mulighed for at besøg i den kendte Drosselgasse efter middagen ombord.

Læs mere om den lange vinhistorie og tradition langs Rhinen og Mosel her.

Dag 5

Mannheim (09:00-09:30) Heidelberg - Speyer (12:00-19:00)

Efter morgenmaden laver vi et kort stop i Mannheim, hvorfra vores dejlige busudflugt til den smukke universitetsby Heidelberg begynder.

Vi kører først til Köningstuhl, hvor vi skal se ruinen af byens berømte renæssanceslot udefra. Herfra kan vi nyde den fantastiske udsigt over bjergsiden, Heidelberg by og Neckar-floden med den smukke Alte Brücke. 

Vi skal også se Heildelberg Tun, en enorm vintønde, som siges at være fremstillet af træ fra hele 130 egetræer. Tønden, som er fra 1751, kan rumme over 200.000 liter. Udflugten fortsætter med en spadseretur gennem den maleriske, gamle bydel med Karl Theodor-broen, Helligåndskirken og rådhuset.

Der bliver også lidt tid til at nyde den hyggelige by på egen hånd, inden vi kører tilbage til skibet, som i mellemtiden er sejlet til Speyer.

Speyer, hvis historie går tilbage til romertiden, kan efter turen til Heidelberg nydes på egen hånd. Byen var på grund af sin strategiske beliggenhed betydningsfuld som trafikknudepunkt allerede i Middelalderen. Speyer er bl.a. kendt for sin flotte domkirke, som er på UNESCO's Verdensarvsliste.

Dag 6

Strasbourg (06:00-16:00)

Vi befinder os nu på det stykke af Rhinen, som udgør grænsen mellem det nordøstligste hjørne af Frankrig og Tyskland. Efter morgenmaden ombord går vi i land i Strasbourg, som er er hovedby i Alsace-regionen.

Her skal vi på byrundtur i bus, og til fods kommer vi blandt andet forbi Europa-Parlamentet samt byens smukke katedral. 

Dag 7

Basel (08:00-)

Basel

Velkommen til Schweiz! Landets tredjestørste by Basel er delt af Rhinen, som snor sig smukt gennem byen. Vi oplever byen på en spændende byvandring. 

Dag 8

Udflugt til Luzern - Hjemrejse

Efter morgenmaden tager vi afsked med skibets besætning i Basel. Vi skal først flyve tilbage til Danmark hen på aftenen, og vi har dermed tid til spændende oplevelser, inden vi skal til lufthavnen.

Bussen kører os til Vierwaldstätter-søen, der ligger omgivet af bjerge i det centrale Schweiz. Søen kendes også under navnet Luzern-søen. Fra Seelisberg, som ligger 800 m.o.h., er der en fantastisk udsigt over søen mod både øst og vest. Vi kører med kabelbanen ned til Treib, hvorfra vi sejler den smukke tur til Beckenried.

Her venter bussen for at køre os til Luzern, som siges at være den mest charmerende by i Schweiz. I Luzern er der tid på egen hånd - oplev for eksempel den enestående Kapel-bro og det 6 meter lange relief af den danske billedhugger Bertel Thorvaldsen. Relieffet, som forestiller en såret og døende løve, er udført til minde om de 760 schweizergardere fra Luzern, som døde da de forsvarede Ludvig 16. af Frankrig under Den Franske Revolution. Efter opholdet i Luzern vender vi næsen mod lufthavnen i Zürich, hvorfra vi flyver tilbage til Danmark.

NB! Rækkefølgen i dagsprogrammet kan ændres uden varsel

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

 

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse