Strasbourg
Heidelberg
Köln

Rhinen

Juleaften på Rhinen

Pris pr. person fra
kr. 10.995

Glæd dig til at fejre juleaften på et afslappet flodkrydstogt til Rhinens smukke byer, hvor vi besøger de skønne julemarkeder, som Tyskland er kendt for. Vores danske rejseleder viser de historiske byer frem på hyggelige byvandringer og viser vej til julemarkederne, ofte kaldet Christkindlmarkt eller Weihnachtsmarkt. Rejsen foregår med tog fra København med flere opsamlingssteder både på Fyn og i Jylland.

Undervejs er der rig mulighed for at nyde udsigten til decemberlandskabet med slumrende vinmarker, borge, fæstninger og maleriske byer med små gader og hyggelige torve. Dermed er der også mulighed for at gå i land efter middagen ombord og opleve julestemningen på de lokale vinstuer. 

Vi sejler med det komfortable skib M/S Crucevita, hvor besætningen står klar til at forkæle os med lækker mad, musik og underholdning.

GRATIS ENEKAHYT: Rejser du alene? Vi kan glæde dig med, at du IKKE skal betale tillæg for enekahyt på dette krydstogt! (begrænset antal)

Vil du hellere rejse til Nytår? Du kan også deltage på vores nytårskrydstogt på Rhinen, hvor der er er garanti for en festlig aften når det nye år skydes ind.

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Fra Danmark til Düsseldorf
 • Dag 2 - Koblenz (14.00-20.00)
 • Dag 3 - Mannheim (12.00-19.00) med udflugt til Heidelberg
 • Dag 4 - Strasbourg (09.00-23.00)
 • Dag 5 - Speyer (08.00-12.30) og Mainz (18.00-) - (Juleaften)
 • Dag 6 - Rüdesheim (09.00-13.00) og Bonn (20.30-)
 • Dag 7 - Bonn (-12.00) og Køln (14.00-23.00)
 • Dag 8 - Düsseldorf – hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Juleaften Og Nyt R P Rhinen 2023

Inkluderet i prisen

Togrejse til/fra Düsseldorf inkl. pladsbillet

Transfer fra banegården i Düsseldorf til/fra skibet

7 overnatninger i valgt kahytstype

Helpension ombord startende med aftensmad på dag 1 - og sluttende med morgenmad på dag 8.

Vin, vand og øl til frokoster og middage på skibet

Udflugter ifølge program

Dansk rejseleder på hele rejsen

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige drikkevarer

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge på 12 euro/nat pr. person som afregnes lokalt/ombord.

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dækstillæg på M/S Crucevita

 • Kahyt på øvre dæk med fransk altan kr. 2.500

 • Kahyt på hoveddæk - enebrug GRATIS
 • Kahyt på øvre dæk med fransk altan - enebrug kr. 2.500

All inclusive bar/lounge og restaurant drikkevarepakke - kr. 1.500

 • Fadøl, vin i glas (rød, hvid, rosé), juice, sodavand og vand. Drikkevarerne serveres i tidsrummet 9.30-24. Ved køb skal alle personer på bestillingen tilvælge drikkevarepakken.

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Fra Danmark til Düsseldorf

Restau 1 1

Med mulighed for påstigning flere steder undervejs tager vi toget først til Hamburg – og herfra direkte til Düsseldorf, som vi ankommer til allerede sidst på eftermiddagen. På strækningen syd for Hamburg vil der være mulighed for at købe frokost i toget.  Vi har naturligvis sørget for egen transport fra banegård og til skibet, som venter med både dejlige kahytter og en lækker middag. Sidst på aftenen sejler vi sydpå af Rhinen.

Dag 2

Koblenz (14.00-20.00)

Koblenz

Vi nyder formiddagens sejlads ombord med kursen sat mod Koblenz, som ligger smukt placeret på begge sider af floden.

Efter frokosten tager vi på byvandring i Koblenz og går en tur ud til Deutsches Eck, hvor floderne Rhinen og Mosel mødes. Efter et par timer på egen hånd mødes vi ombord til middag.

Dag 3

Mannheim (12.00-19.00) med udflugt til Heidelberg

Efter frokosten lægger vi til i Mannheim, hvorfra vores dejlige busudflugt til den smukke universitetsby Heidelberg begynder.

Vi kører først til Königstuhl, hvor vi skal se ruinen af byens berømte renæssanceslot udefra. Herfra kan vi nyde den fantastiske udsigt over bjergsiden, Heidelberg by og Neckar-floden med den smukke Alte Brücke. 

Vi skal også se Heidelberg Tun, en enorm vintønde, som siges at være fremstillet af træ fra hele 130 egetræer. Tønden, som er fra 1751, kan rumme over 200.000 liter. Udflugten fortsætter med en spadseretur gennem den maleriske, gamle bydel med Karl Theodor-broen, Helligåndskirken og rådhuset.

Endelig bliver der også lidt tid til at nyde den hyggelige by på egen hånd, inden vi kører tilbage til skibet.

Dag 4

Strasbourg (09.00-23.00)

Vi befinder os nu på det stykke af Rhinen, som udgør grænsen mellem det nordøstligste hjørne af Frankrig og Tyskland. Efter morgenmaden ombord går vi i land i Strasbourg, som er er hovedby i Alsace-regionen.

Her skal vi på byrundtur i bus, og til fods kommer vi blandt andet forbi Europa-Parlamentet samt byens smukke katedral. 

Strasbourg
Strasbourg
Europa-Parlamentet
Dag 5

Speyer (08.00-12.30) og Mainz (18.00-) - (Juleaften)

Speyer, hvis historie går tilbage til romertiden, kan efter morgenmaden nydes på egen hånd. Byen var på grund af sin strategiske beliggenhed betydningsfuld som trafikknudepunkt allerede i Middelalderen. Speyer er bl.a. kendt for sin flotte domkirke, som er på UNESCO's Verdensarvsliste.

Vi slapper af med sejlads om eftermiddagen og sparer kræfterne til aftenens store fest.

Ved aftenstid er det tid til en dejlig julemiddag. Bagefter hygger vi sammen i skibets lounge og nyder den gode stemning. Der vil være mulighed for at gå en tur i Mainz og høre juleklokkerne ringe.

Dag 6

Rüdesheim (09.00-13.00) og Bonn (20.30-)

Tidligt om morgenen forlader vi Mainz og sejler til den kendte by Rüdesheim. Det er helligdag i dag, så byen hviler sig, men vi tager en lille gåtur rundt i de små gader, inden vi returnerer og spiser frokost ombord.

Eftermiddagen er afsat til afslapning og hygge ombord. Vi anbefaler dog, at du tager overtøjet på, og nyder en del af turen med udsigten fra soldækket til de smukke landskaber langs floden. Vi sejler nu på "Den Romantiske Rhin", en særlig smuk del af Rhinen, som også er på UNESCO's liste over verdens kulturarv. 

Det dramatiske landskab er som taget ud af et folkeeventyr - smukke skiferbjerge med vinmarker på terrasser, middelalderborge på hver anden bakketop og maleriske vinlandsbyer med bindingsværkshuse og gotiske kirker.

Imens vi nyder vores middag, ankommer skibet til Bonn.

Dag 7

Bonn (-12.00) og Køln (14.00-23.00)

Efter morgenmaden tager vi en kort byvandring i Bonn, som jo indtil Tysklands genforening fungerede som hovedstad for det daværende Vesttyskland.

Vi spiser frokost ombord og når midt på eftermiddagen frem til Køln, som spreder sig på begge sider af Rhinen. Sammen med en dygtig lokalguide tager vi på byvandring i byen, som har været en vigtig storby lige siden antikken, hvor byen havde mindst 25.000 indbyggere. Over tre kilometer af den antikke bymur kan stadigvæk ses.

I Middelalderen var Köln en af Europas største og vigtigste byer, og endvidere et vigtigt valfartssted for pilgrimme på grund af de formodede relikvier af De Hellige Tre Konger.

Under 2. Verdenskrig blev det meste af den gamle bydel ødelagt, men Kölns rige historie fra romertid over middelalder er, på grund af omhyggelig genopbyggelse, tydelig at se i bybilledet i dag. I indre by er der 12 romanske kirker - flere end i nogen anden europæisk by. Den 157 meter høje Kölner Dom er i øvrigt Tysklands mest besøgte turistattraktion.

Dag 8

Düsseldorf – hjemrejse

Et skønt krydstogt er ved at nå sin afslutning. Efter morgenmaden tager vi afsked med skibets besætning og kører i egen bus til banegården. Herfra tager vi først toget til Hamburg – og herfra videre hjem mod Danmark. I Hamburg vil der være rig mulighed for at proviantere, således man kan nyde aftensmaden på togrejsens sidste del.

Tog fra København

STATION AFREJSE HJEMKOMST
Københavns Hovedbanegård 07.26 21.36
Ringsted Station 07.58 21.03
Odense Station 08.40 20.22
Kolding Station 09.18 19.43
Padborg Station 10.02 18.59

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse