Parlamentet i Budapest
M/S Viva Two - kahyt på mellemdæk/øvre dæk
Bratislava

Donau

Luksus på Donau - 8 dage

Pris pr. person fra
kr. 17.995

8-dages krydstogt på den øvre del af Donau gennem 4 lande med besøg i 3 hovedstæder. Vi sejler sydpå gennem Østrig til den naturskønne Wachau-dal og den historiske by Melk gennem til den gamle ungarnske kongeby Esztergom og hovedstaden Budapest. Herfra går turen igen nordpå med anløb i Slovakiets charmerende hovedstad Bratislava og videre til Østrigs hovedstad Wien, inden togtet slutter i Passau.

Vi sejler med det luksuriøse 5-stjernede og helt nye skib M/S Viva Two. På dette flydende luksushotel skal vi kun pakke ud en gang, da vi hver aften vender tilbage til den samme behagelige seng, selvom vi oplever seks forskellige byer i fire forskellige lande. Her kan vi slappe af mellem de spændende oplevelser i land og lade os forkæle med lækre måltider. Både drikkevarer og drikkepenge er inkluderet i prisen!

Se også vores 12-dages krydstogt på Donau med M/S Viva Two

Gæsteanmeldelser af rejsen

Luksus på Donau 2023

Rejseplan

 • Dag 1 - Fly til München og ombordstigning i Passau
 • Dag 2 - Melk og den UNESCO-fredede Wachau-dal
 • Dag 3 - Esztergom og Budapest
 • Dag 4 - Budapest
 • Dag 5 - Bratislava og Wien
 • Dag 6 - Wien
 • Dag 7 - Linz
 • Dag 8 - Passau og hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Luksus P Donau 2023 8 Dage

Inkluderet i prisen

Fly til/fra München inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

7 overnatninger på Viva Two i valgt kahytstype

Velkomstdrink

Helpension ombord. Pensionen starter med middag på dag 1 og slutter med morgenmad ombord den sidste morgen.

Drikkepenge til skibets personale

Drikkevarer ombord (læs mere i programmet) inkl. minibar

Erfaren dansk rejseleder

Udflugter ifølge program

Ikke inkluderet i prisen

Forplejning udenfor skibet

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Evt. drikkepenge til chauffører og lokalguider

Kahytstillæg på M/S Viva Two

 • Kahyt med fransk altan bagerst på mellemdæk (Ruby) kr. 1.100
 • Kahyt med fransk altan på mellemdæk (Ruby) kr. 1.800
 • Kahyt med fransk altan på øvre dæk (Diamond) kr. 3.500
 • Suite med fransk altan på øvre dæk (Diamond kr. 7.000

 • Kahyt på hoveddæk - enebrug kr. 7.000
Dag 1

Fly til München og ombordstigning i Passau

Vi flyver til Bayerns hovedstad München, hvorfra vi i egen bus kører mod byen Passau, hvor vores flotte skib venter og besætningen sørger for, at bagagen bringes ombord. Vi bliver indkvarteret i vores kahytter, og oplever allerede den første eftermiddag den første sejlads på Donau. Før velkomstmiddagen mødes vi til en velkomstdrink og præsentation af skibets besætning. Slut aftenen af med en drink i skibets hyggelig bar.

Dag 2

Melk og den UNESCO-fredede Wachau-dal

Vi tilbringer formiddagen i Melk, hvor vi besøger det imponerende benediktinerkloster Stift Melk, en af Europas mest betydningsfulde barokbygninger og et af Østrigs mest berømte klostre, hvor der har boet munke i mere end 900 år.

Mens vi nyder frokosten ombord sejler vi videre gennem den smukke Wachau-dal, som er er blandt de mest berømte regioner i Østrig. Besøgende fra hele verden kommer for at nyde det pittoreske landskab, kulturarven og de suveræne vine, der dyrkes i området. 

Dag 3

Esztergom og Budapest

Tidligt om morgenen lægger vi til i den gamle hovedstad Esztergom. Efter morgenmaden tager vi på udflugt i byen, som gennemføres i et lille turisttog, der kører os til den gamle basilika, Denne nyklassicistiske kirke er den største i hele Ungarn og gemmer på sjældne og kostbare skatte

Vi vender tilbage til skibet og spiser frokost og nyder et par times sejlads, inden vi om eftermiddagen ankommer til Budapest. Bredderne langs floden er her dækket af tæt skov afløst af pittoreske landsbyer, der kravler op ad bjergsiderne.

Donau deler Ungarns hovedstad Budapest i to bydele: det grønne og kuperede Buda med Gellert-højen, slotskomplekset, Matthias-kirken og fiskerbastionen, og Pest, hvor parlamentet, forretningsgaderne og den berømte markedshal findes.

Vi nyder en lækker middag ombord, og skal herefter på en aftentur. For Budapest er netop kendt for sin imponerende oplysning af de store bygninger langs floden, og disse oplever vi på tætteste hold når vi tager på en sejltur rund i en mindre kanalrundfartsbåd, som henter og bringer os direkte ved vores flodkrydstogtsskib.

Dag 4

Budapest

Efter morgenmaden ombord  tager på byrundtur med bus i Budapest. Vi kommer forbi Skt. Stefan-kirken, operaen, Heltepladsen med statuer af ungarske herskere og andre historiske personer, og parlamentet. Derefter krydser vi Donau og ser Buda-siden, hvor der vil være stop ved Fiskerbastionen (bemærk, at der er en del trapper her) og Matthias-kirken samt på toppen af Gellert-højen.

Vi vender tilbage til skibet til frokost, hvorefter skibet sætter kursen mod vest.

Dag 5

Bratislava og Wien

Vi tilbringer formiddagen i Slovakiets hovedstad Bratislava. Efter morgenmaden ombord på skibet tager vi på rundtur i den charmerende og romantiske by. Vi både spadserer og kører med det lille turisttog gennem den gamle bydel med Michael-broen og -tårnet, det gamle rådhus, torvet og nationalteatret. Vi slutter turen af med at byde på noget af den gode lokale øl. Efter byrundturen vender vi tilbage til skibet og spiser frokost, imens Viva Two sejler os mod Wien.

Dag 6

Wien

Vi nyder den righoldige morgenbuffet på skibet, inden vi tager på byrundtur i Wien og får et indtryk af byens mange spændende seværdigheder. Vi starter med et stop ved det berømte Hundertwasser-hus og fortsætter til Ringstrasse, hvor vi bl.a. passerer forbi operaen, parlamentet, Burgtheater og Votivkirken. Herefter går turen ind til det historiske centrum med Skt. Stefans-domkirken. 

Vi går en tur gennem de smukke, gamle gader og kommer bl.a. forbi Michaela-pladsen og det kejserlige palads Hofburg, Den Spanske Rideskole og Albertina-pladsen med kunstmuseet. 

På vej tilbage til skibet kommer vi forbi Prater-parken med det store pariserhjul. Efter frokost på skibet er eftermiddagen til fri disposition.

Dag 7

Linz

Først på eftermiddagen ankommer vi til Linz, som strækker sig på begge sider af Donau og er Østrigs 3. største by.

Vi starter med at køre til området omkring Pöstlingberg, som er en meget stejl bakke/klippeside i byen, og som nærmest er blevet byen vartegn. Fra toppen er der en fantastisk udsigt ud over byen og hele dalen med floden i bunden.

En sjov måde at komme til toppen er med den gamle sporvogn, og turen op på toppen regnes for at være en af de stejleste sporvognsstrækninger i hele verden!  Herefter går vi en tur i den hyggelige gamle bydel, som byder på mange flotte specialbutikker.

Dag 8

Passau og hjemrejse

Efter morgenmaden er det tid til at tage afsked med skibets personale. Transfer til lufthavnen i München og fly tilbage til Danmark.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse