Boppard
Traben Trarbach
Cochem

Rhinen

Vinfest ved Rhinen

Pris pr. person fra
kr. 9.795

Eksklusiv og festlig rejse til Rhinen og Mosel - til lands og til vands. Lad dig forkæle på førsteklasses hotel i Boppard under årets vinfest og nyd de skønne sejladser på Rhinen og Mosel! Hver dag byder på nye panoramaer, når vi stævner ud med de komfortable moderne udflugtsskibe. Oplev de små charmerende byer med deres århundredgamle bindingsværkshuse, de stejle vinmarker og den livlige gamle garnisonsby Koblenz. Og det BESTe er, at vi bor midt i ”Rhinens perle” Boppard, en af de mest populære byer ved Rhinen, hvor der under opholdet afholdes vinfest.

Rhinen har altid både forbundet og adskilt folk og kultur. De mange borge og fæstninger langs Rhinen vidner om flodens vigtighed som færdselsåre op igennem historien. Vi starter vores færd i Bonn forbi det sagnomspundne Siebengebirge, der med sin Drachenfels som et af de 7 bjerge danner en smuk kulisse.

Vi fortsætter til Koblenz, der ligger smukt ved Deutsches Eck, lige ved Moselflodens udmunding i Rhinen. Med borgen Ehrenbreitstein knejsende over byen, en smuk promenade langs floderne, en svævebane, en hyggelig Altstadt og gode indkøbsmuligheder har Koblenz bare utroligt meget at byde på.

Den del af Rhinen, der ligger syd for Koblenz kaldes også for Mittelrhein, og er med sine berømte romantiske borge og byer blevet udnævnt til UNESCO verdenskulturarv. Den skal derfor besejles med maner, nemlig med den smukke gamle hjuldamper ”M/S Goethe”. En fantastisk oplevelse i sig selv.

Vi skal også opleve den fløjlsbløde Moselflod, når vi først tager på en panoramatur fra Cochem og senere med bus følger dens snoninger med egnens stejleste vinmarker helt til Traben-Trarbach.

Når man siger Rhinen og Mosel, kommer man ikke udenom vinen, der pga. den skifferholdige jord her har de bedste betingelser. Derfor skal vi også smage på vinen og lære forskellen mellem Rhinskvin og Moselvin at kende. Da vi skal bo tre nætter i Boppard under den store årlige vinfest, vil der være rig lejlighed til at smage på forskellige lokale vine, som kan købes til få penge ved boderne i byen.

Når man taler om Ruhrdistriktet, så tænker mange kun på industri. I virkeligheden er byerne fyldt med seværdigheder. Beboerne er kendt for deres specielle ”Rheinländische Stimmung” – den rhinlandske gemytlighed.  Tilmed er storbyerne omgivet af det smukkeste bakkede landskab, også kaldet Bergisches Land, hvor vejene snor sig langs Rhinens bifloder. På udrejsen overnatter vi i den lille by Wiehl i Bergisches Land.

Mere livligt går det for sig i Düsseldorf, som er delstaten Nordrhein-Westfalens hovedstad og et økonomisk knudepunkt ved Rhinen. Byen er især kendt for sine modemesser, bl.a. afholdes her den største i verden. Her kan man ose på Kö, som beboerne kærligt kalder Tysklands nok mest mondæne shoppinggade, drikke Altbier ved verdens længste bardisk, nyde duftene på Madmarkedet eller gå en tur ad Rhinpromenaden.

Vi skal bo i 3 nætter på det luksuøse Bellevue Rheinhotel i Boppard. Bedre kan man næsten ikke bo ved Rhinen. På hotellet kan man benytte sig af sauna, dampbad og indendørs swimmingpool. Fra café-terrassen kan man nyde den pragtfulde udsigt ud til Rhinen og alle skibene, der sejler forbi. Alle værelserne vender ud mod bagsiden af hotellet.

Sidst men ikke mindst bor vi i centrum af den hyggelige by Münster, inden vi sætter kursen mod Danmark.

Glæd dig til en nem og komfortabel rejse med bus til Tyskland, vinfest i Boppard og sejladser på landets smukkeste floder.

Vinfest ved Rhinen 2023

Rejseplan

  • Dag 1 - Lüneburger Heide – Wiehl
  • Dag 2 - Bonn – Linz – Koblenz - Boppard
  • Dag 3 - Bacharach
  • Dag 4 - Cochem og Traben-Trarbach
  • Dag 5 - Düsseldorf og Münster
  • Dag 6 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Vinfest Ved Rhinen 2023

Inkluderet i prisen

Luksusbus med wi-fi, strømstik, ekstra benplads

Gratis kaffe på ud- og hjemrejse

Dansktalende rejseleder

1 nat på 3-stjernede Hotel zur Post i Wiehl med halvpension

3 nætter på 4-stjernede Bellevue Rheinhotel Boppard:

  • 3 x 4-retters middag
  • 1 x vin til middagen (4 x 0,1l)
  • Partymusik i hotelbaren og dans
  • Wellnessafdeling med svømmehal, sauna, dampbad og fitness

5 x Frokost

1 nat på 3+ stjernede Hotel Merfelder Hof i Dülmen med halvpension

Sejlads Bonn til Linz

Sejlads gennem Unesco-Rhindalen med hjuldamper

Panoramasejlads på Mosel

Vinfest med live musik og dans i Boppard

1 tilgodebevis til 1 snack & 1 glas Riesling i Boppard

1 tilgodebevis til Frühschoppen i Benediktiner Biergarten i Boppard

1 tilgodebevis til snack & 1 glas Riesling til vinfest

1 x vinsmagning af 8 forskellige Moselvine

Bryggerivandring i Düsseldorf

Udflugter jf. program

Ikke inkluderet i prisen

Drikkevarer og øvrig forplejning

Drikkepenge

Turistskat kr. 50

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Fast plads i bussen kr. 200-300

Eneværelse kr. 1.395

Dag 1

Lüneburger Heide – Wiehl

1032 Lueneburger Heide Hausselberg Wacholder 4 4

Efter endt opsamling går turen sydover i vores komfortable luksusbus, hvor rejselederen fortæller om hvad vi passerer. Første ophold bliver i Lüneburger Heide, hvor vi spiser en lækker frokost. Rejsen fortsætter med passende pauser undervejs til den hyggelige lille by Wiehl, hvor vi overnatter på det dejlige Hotel Zur Post. Middag spises på hotellet. Måske nogle finder sammen over en drink efter middagen.

Dag 2

Bonn – Linz – Koblenz - Boppard

Vi kører på lidt over en times tid til Bonn, hvor vi går ombord på vores gode udflugtsskib.  Vi sætter kursen mod Koblenz og sejler på godt og vel to en halv time forbi det sagnomspundne Siebengebirge til charmerende Linz. Skibet sejler ikke videre. Så vi går i land og spadserer gennem byporten til vores frokoststed.

Efter frokost venter vores bus på os, og vi kører til Koblenz, hvor rejselederen inviterer på en byvandring til fods. Vi ser det berømte Deutsches Eck, hvor Kejser Wilhelm skuer ud over Moselflodens udmunding i Rhinen. Tag eventuelt svævebanen (ikke inkl.) op til borgen Ehrenbreitstein, der byder på et storslået panorama over Deutsches Eck og ind i Rhindalen. Koblenz har også en utrolig hyggelig Altstadt med gode shoppingmuligheder og hyggelige beværtninger.

Sidst på eftermiddagen kører vi ind i Rhindalen til Boppard. Den gamle og yderst charmerende bindingsværksby er nok en af de mest populære ved Rhinen. Netop denne weekend afholdes den årlige vinfest med vinboder, hvor man kan smage de våde varer og alle mulige arrangementer. Vi checker ind på det flotte Hotel Bellevue Rheinhotel og går på opdagelse i byen. Hele weekenden vil der være fuld fart på musikken. Vi spiser en god 4-retters middag inden det lokale band spiller op til dans i byen.

Deutches Eck, Koblenz
Ehrenbreitstein
Boppard
Dag 3

Bacharach

Efter morgenmaden går vi ombord på vores skib for at sejle os ind i den del af Rhinen, der af UNESCO er udnævnt til verdenskulturarv. RMS Goethe er ikke et hvilket som helst skib, men en ægte hjuldamper, der er blevet nænsomt restaureret. En flot oplevelse!

På de to en halv time der sejles til Bacharach på, forbi rhinromantikkens ikoner, serveres en let frokost.

I Bacharach går vi fra borde og får tid til en spadseretur eller til at købe en kop kaffe i den yndige lille vinby inden vi kører med bussen tilbage til Boppard. Der serveres en 4-retters middag på hotellet.

Vinfesten fortsætter musikalsk både i en af hotellets saloner samt på et nabohotel. Her får man en enestående mulighed at opleve lokalkolorit ud over det sædvanlige.

Dag 4

Cochem og Traben-Trarbach

Vi starter dagen med at køre med bussen til Mosel. Man mærker straks forskellen mellem Rhinen og Mosel. Mens Rhinen er den kraftfulde fader, er datteren Mosel den mere blide dame. I Cochem går vi ombord på et udflugtsskib, der på en times panoramatur giver den bedste udsigt til et af de flotteste afsnit af Mosel. Tilbage i Cochem bliver der tid til at gå på opdagelse mellem de århundredgamle huse, inden vi spiser frokost på en lokal restaurant. Der bliver lidt tid til at hygge sig i Cochem, før vi fortsætter med bus på en vidunderlig tur langs med Tysklands stejleste vinmarker og Moselflodens snoninger.

Målet er vinbyen Traben-Trarbach, der ligger på hver sin side af Mosel. Her præsenterer Heidi & Manfred, der har en særlig forkærlighed for danskere, deres skønne vine. Den hyggelige vinsmagning vil foregå på et udsigtspunkt i det fri, hvis vejret tillader det.

Vi tager den hurtigste vej tilbage til Boppard, og er tilbage til en lidt senere middag.

Dag 5

Düsseldorf og Münster

Vi tager afsked med Boppard og kører nordpå til Nordrhein-Westfalens pulserende hovedstad Düsseldorf. På en kort byvandring med rejselederen gennem Altstadt lærer vi centrum at kende og går en tur ned ad Kö (Königsallee). Düsseldorfs Altstadt er især kendt for sine ølstuer med egne Altbier-bryggerier og har et restaurantkvarter med omkring 260 spisesteder inden for én km2. På Carlsplatz kan man nyde de forførende dufte fra madmarkedet.

Düsseldorf er også byen med den største japanske bosættelse i Tyskland, som i sagens natur har sat deres præg på byen med japanske restauranter.  Med et så bredt udvalg af restauranter er frokosten denne dag på egen hånd.

Efter frokost mødes vi til en ”ølvandring”. På 2 timer spadserer vi fra det ene bryggeri i byen til det andet, og smager naturligvis på de våde varer. Undervejs hører vi sjove historier fortalt af en kyndig ølguide.

Mon ikke nogen lukker øjnene undervejs i bussen til vores dejlige overnatningssted i Dülmen i Münsterland. Hotellet er roligt beliggende tæt på byens dyrepark men alligevel centralt, så måske nogen har lyst til en aftentur efter middagen.

Königsallee, Düsseldorf
Düsseldorf
Adobestock 299379143 Editorial Use Only
Dag 6

Hjemrejse

Rejsen går hurtigt nordpå til vores gode frokoststed i Lüneburger Heide, som er det sidste inkluderede måltid på rejsen, inden vi kører til Danmark.

Busopsamling - bus fra Sjælland via Rødby

SJÆLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Roskilde - Busstoppested, Ny Østergade 2 05.50 22.30
Lyngby Station - Jernbanepladsen 1 06.30 21.55
Flintholm Station - Grøndals Parkvej 81 06.50 21.35
Køge - Busholdeplads Køge Nord Station 07.25 21.00
Ringsted - Busterminal, Jernbanegade 07.50 20.35
Næstved - Stationen ved Togbusskilt, Banegårdspladsen 10 08.20 20.05
Rasteplads afkørsel 38 Tappernøje - SYD på udrejsen - NORD på hjemrejsen 08.50 19.35
Ravnse Parkering - v/ afkørsel 38 Nørre Alslev 09.10 18.55
P-plads afkørsel 48 Maribo - v/ Café Lysemose/Nørresø 09.35 18.30
Rødby Færgehavn - v/ Billetkontoret 09.50 18.15

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse