Sydafrika

Sydafrika og Zimbabwe - Rovos Rail og Cape Town

Pris pr. person fra
kr. 59.995

Oplev Victoria Falls, safari, Cape Town, vinlandene og Kap det Gode Håb.
Rejs med verdens mest eksklusive tog ROVOS RAIL fra Pretoria i Sydafrika til det storslåede vandfald Victoria Falls på grænsen mellem Zambia og Zimbabwe. Oplev sublim service og komfort, og bo i togets udsøgte suiter. I Zimbabwe bor vi på Afrikas mest berømte 5-stjernede hotel - tæt på det eventyrlige vandfald. Herfra skal vi både på safari i åbne Land Rovers og minikrydstogt på Zambezi-floden.

Et overflødighedshorn af eventyrlige oplevelser venter ligeledes i Sydafrika – kontrasternes land. Det er et MUST at opleve CAPE TOWN, der tælles blandt verdens smukkest beliggende byer. Fra Taffelbjerget, der er et af verdens 7 nye naturvidundere, nyder vi udsigten over den storslåede by. Flot heldagstur i vinlandet med huse i kolonistil. Glæd dig til en sand drømmerejse fyldt med vilde naturoplevelser, rig kultur og historie samt uforglemmelige øjeblikke, der giver minder for livet.

At rejse med ROVOS RAIL står højt på manges ønskeliste. Drømmetogrejsen med det overdådige luksustog starter på Rovos Rails private togstation i Sydafrikas hovedstad Pretoria. En rød løber lyser op på den gråsorte asfalt og fortæller, at denne togafgang er noget ganske særligt. Forestil dig at blive modtaget med champagne og kanapéer, når du går ombord på verdens mest luksuriøse tog ROVOS RAIL med den elegante spisevogn. Man kan næsten komme i tvivl, om man befinder sig i 1920erne, når man ser de fine plysbetrukne lænestole ved borde, der er dækket med hvide duge, tallerkner og bestik – og tjenere, der har travlt med at skænke de lækreste sydafrikanske vine i glassene. I loungevognens bløde lænestole kan man hygge sig med drinks, mens livet udenfor på de åbne savanner glider forbi. Skøn morgenmad, udsøgte frokost- og aftensmåltider. High tea i en intim stemning, der giver følelsen af at befinde sig i gamle dage. Glæd dig til denne ekstraordinære togrejse, hvor der lægges vægt på komfort og personlig sikkerhed.

Undervejs gøres interessante stop, og i Zimbabwe venter en eksplosion af naturoplevelser bl.a. en safaritur i åbne Land Rovers gennem Hwange Nationalpark, hvor der findes over 100 forskellige dyrearter. Parken er berømt for sine store elefantflokke - men Afrikas rovdyr også er pænt repræsenteret. Glæd dig også til sejlturen på Zambezi-floden ved solnedgang. Dette er Afrika på første klasse!

David Livingstone (1813-1873) var den første europæer, der i 1855 opdagede Afrikas største vandfald under søgningen efter en farbar rute fra Sydafrika til kontinentets indre. Det buldrende Victoria-vandfald ligger som et vidunderligt natureventyr. Den smukke bro, Victoria Falls Bridge, er et smukt vidnesbyrd om den engelske kolonihistorie i det sydlige Afrika. Der hvor Zambezi-floden snævrer ind, styrter 500 mio. liter vand hvert minut - som brølende kaskader, direkte ned ad de mere end 100 meter forrevne kløfter.

I Mandelas magiske Sydafrika har vi samlet en palet med nogle af landets største seværdigheder.
Som et maleri i særklasse er Cape Town kronet af det fantastiske Taffelbjerg, der er kåret som et af verdens 7 nye naturvidundere. At stå på toppen af bjerget med en formidable udsigt over byen og landskabet kan næppe beskrives med ord! Du kan også se frem til besøget i Kirstenbosch – en af verdens smukkeste botaniske haver. Du vil elske livet i det populære område ved ”Alfred- & Victoria Waterfront”, der er fyldt med fiskerbåde og mindre krydstogtskibe - og langs kajen findes spændende butikker, hyggelige restauranter og barer. En flot heldagstur til vinlandet, hvor Sydafrikas bedste vine fremstilles, skal ingen snydes for. Det er nemlig ikke kun nydelse at smage vinene, men også at se vinmarkerne, der er omgivet af bjerge og smukke huse i kaphollandsk kolonistil. Vinlandets storslåede bjergkæder giver et ideelt mikroklima for de mange vinstokke.
Der er ligeledes mulighed for at besøge Robben Island, hvor Mandela sad fængslet i mange år. Øen fungerede som fængsel indtil 1996, og i dag er den et UNESCO Verdensarvssted til minde om apartheidstyret.

At stå på kanten af Afrika ved Kap det gode Håb, og se de dramatiske bølger kæmpe om herredømmet over de forblæste klipper - er et MUST på en rejse til Sydafrika! Her på kontinentets sydvestligste punkt er der registreret ikke mindre end 250 forskellige fuglearter.

REJS dig RIG – og gør drømmen vil virkelighed!

Rejseplan 2025

Rejseplan

 • Dag 1 - Afrejse fra København
 • Dag 2 - Soweto og Pretoria
 • Dag 3 - Pretroia og ombordstigning på Rovos Rail
 • Dag 4 - Rovos Rail – Grænsen krydses til Zimbabwe
 • Dag 5 - Rovos Rail – Matobo National Park
 • Dag 6 - Rovos Rail – Safari
 • Dag 7 - Rovos Rail - Ankomst Victoria Falls
 • Dag 8 - Victoria Falls
 • Dag 9 - Victoria Falls - Cape Town
 • Dag 10 - Kap det Gode Håb og Kirstenbosch
 • Dag 11 - Cape Town – besøg i Township
 • Dag 12 - Cape Town - Taffelbjerget
 • Dag 13 - Vinområderne
 • Dag 14 - Cape Town
 • Dag 15 - Hjemkomst
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Rovos Rail 2023 (2)

Inkluderet i prisen

Fly København-Johannesburg/Cape Town-København inkl bagage og forplejning

Fly Victoria Falls-Cape Town inkl bagage

Transport mellem lufthavn, hotel og tog iflg. program

2 nætter på Hotel Arcadia i Pretoria med morgenmad

4 nætter på Rovos Rail

2 nætter på Victoria Falls Hotel med morgenmad

5 nætter på et førsteklasses hotel i Cape Town med morgenmad

Helpension og drikkevarer på Rovos Rail

Udflugter ifølge program:

 • Byrundtur i Pretoria
 • Udflugt til Matobo-nationalparken
 • Safari i Zimbabwe
 • Guidet tur ved Victoria Falls
 • Solnedgangsbådtur med drinks og snacks på Zambesi-floden
 • Heldagsudflugt til vinområde omkring Cape Town med frokost og vinsmagning
 • Byrundtur i Cape Town
 • Svævebane til Taffelbjerget
 • Heldagsudflugt til Kap det Gode Håb
 • Township-tur i Cape Town

Dansk rejseleder på hele rejsen

Ikke inkluderet i prisen

Måltider og drikkevarer ud over det, der er nævnt i programmet

Udflugt til Robben Island

Drikkepenge til besætningen på toget (toget anbefaler 10-15 USD pr person pr nat)

Drikkepenge til chauffører og lokale guider

Visa til Zimbabwe (pt. USD 55)

Opgradering til DeluxeSuite med dobbeltseng kr. 9.800 pr person

Eneværelse/enekupe (kun på forespørgsel) kr. 34.500

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Afrejse fra København

Du møder Best Travels rejseleder allerede i Københavns lufthavn. Sammen flyver vi med KLM til Amsterdam og herfra videre til Johannesburg, hvor vi lander om aftenen. Fra lufthavnen kører vi i egen bus direkte til vores hotel i Pretoria, som ligger godt og vel 50 kilometer nord for Johannesburg. Her skal vi bo i 2 nætter.

Dag 2

Soweto og Pretoria

Vi skal i dag både opleve Soweto, kendt fra kampen mod apartheid. Soweto er en labyrint af huse og mennesker. På kun 65km2 bor der ca. 2 mio. afrikanere under enkle vilkår. Ikke alt er negativt, for det sprudler af fornyelse og kreativitet bl.a. med musik, teater og kunst. Vi besøger Nelson Mandelas hjem, hvor han boede fra 1946-1961 indtil han blev tvunget til at flygte efter at have været leder af det forbudte ANC. Vi forventer også at besøge en skole eller en børnehave. Rundvisningen er med lokalguide.

Dagen byder også på en rundtur i boernes gamle hovedstad, Pretoria, som har mange interessante monumenter og bygninger. På byrundturen ser vi Vortrekker Momumentet og den smukt beliggende bygning Union Buildings, der blandt andet rummer præsidentens kontor. Her finder vi også den 9 meter høje Nelson Mandela-statue lavet i bronze, som vejer 3,5 tons. Vi ser også byens centrale plads, Church Square, der er flot omkranset af monumentale bygninger. Her ligger Justitspalæet, hvor Nelson Mandela i 1964 blev idømt livsvarigt fængsel.

Unionsbygningerne i Pretoria
Statue af Nelson Mandela
Soweto
Voortrekker Museum
Pretoria
Dag 3

Pretroia og ombordstigning på Rovos Rail

Om formiddagen afholder vores rejseleder et informationsmøde, hvor turens program gennemgås – og praktiske informationer om togrejsen gives.

Herefter er der tid til at opleve mere af Pretoria på egen hånd, inden vi om eftermiddagen forlader hotellet og kører til Rovos Rails private togterminal i Pretoria. Efter en briefing om tog og påstigning begynder togrejsen.

Den første etape går gennem gulddistrikterne ved Johannesburg, Messina og Beitbridge med kursen sat mod Zimbabwe. Vi spiser frokost og sætter os til rette ombord, enten i loungen eller bagerst i den delvist åbne observationsvogn. Om aftenen klædes om inden vi nyder en udsøgt middag, serveret med udvalgte vine, i den smukke restaurantvogn.

Dag 4

Rovos Rail – Grænsen krydses til Zimbabwe

Afternoon tea Rovos Rail

I dag bruger vi hele dagen om bord. Vi er startet så langt mod syd, at vi faktisk i dag krydser solens sydlige vendekreds. Om eftermiddagen hygger vi os på engelsk vis med afternoon tea, mens vi beundrer udsigten over det smukke landskab, vi ser uden for vinduerne. Efter grænseformaliteter kører vi ind i Zimbabwe. Middagen serveres på vej til Gwanda

Dag 5

Rovos Rail – Matobo National Park

Efter morgenmad og frokost ombord på toget skal vi om eftermiddagen på en spændende udflugt til Matobo, en af Zimbabwes ældste og mest ikoniske nationalparker. Parken er kendt for sine spektakulære granitbjerge, der er formet af erosion gennem millioner af år. Disse bjergformationer, også kaldet kopjes, er karakteriseret ved deres runde former og fantastiske balancerede klipper. Her findes nogle af de mest betydningsfulde hulemalerier i Afrika, skabt af San-folket (bushmændene). Disse malerier giver et indblik i de tidlige menneskers liv og tro.

Vi besøger også et andet af de mest kendte historiske steder i parken - nemlig gravstedet for Cecil Rhodes, en britisk imperialist og grundlægger af det tidligere Rhodesia (nu Zimbabwe). Hans gravsted, kendt som "World's View," tilbyder en betagende udsigt over parken.

Dag 6

Rovos Rail – Safari

Vi spiser morgenmad, mens toget langsomt forlader stationen i Mpopoma. Nu går rejsen gennem den østlige udkant af Hwange National Park. De næste 114 kilometer kører toget på en strækning, hvor sporet kører ligeud. Her er der ikke så meget som et svagt sving.

Efter frokost ankommer vi til Kennedy. Om eftermiddagen tager vi på safari i Hwange National Park, og vi kan opleve alt fra badende elefanter til flokke af giraffer. Om aftenen nyder vi en fire-retters middag ombord, mens toget fortsætter sin rejse mod Thompsons Junction, hvor det holder for natten.

Hwange Nationalpark
Hwange Nationalpark
Hwange Nationalpark
Dag 7

Rovos Rail - Ankomst Victoria Falls

Om morgenen kører toget på sidste etape mod Victoria Falls, togets endestation, hvor vi ankommer om morgenen. Toget stopper lige uden for det elegante Victoria Falls Hotel. Vi efterlader vores bagage på hotellet, og tager ud for at opleve de vidunderlige vandfald. 

Den første europæer, der så vandfaldet, var den engelske opdagelsesrejsende David Livingstone i 1855. Han opkaldte det efter dronning Victoria af Storbritannien. Det højeste fald er 108 meter. På det lokale sprog kaldes faldene "røgen der tordner". Victoria Falls er en del af Zambezi-floden og danner grænsen mellem Zambia og Zimbabwe. Vi får en guidet rundvisning ved vandfaldet, inden vi vender tilbage til hotellet. Frokost for egen regning.

Sidst på eftermiddagen tager vi på et solnedgangskrydstogt på Zambezi-floden. Vi vil få serveret drinks og snacks på dækket. Resten af aftenen slapper vi af på Victoria Falls hotel, som er bygget i britisk kolonistil og er en oplevelse i sig selv.

Dag 8

Victoria Falls

Hele dagen i dag er afsat til afslapning, og til at nyde den fantastiske natur ved Victoria Falls. Der er mange muligheder for aktiviteter, da der netop på denne tid af året er mest vand i floden. Så du kan både høre og se vandfaldet flere kilometer væk – og derfor er oplevelsen ved blot at gå langs vandet også storslået – om end man skal forvente at blive våd!

Dag 9

Victoria Falls - Cape Town

Efter morgenmaden kører vi med bussen til lufthavnen og flyver til Cape Town. Her venter en bus og lokal guide for at tage os til vores hotel. I gåafstand fra hotellet ligger Victoria & Alfred Waterfront, som kan friste dig med mange butikker, gallerier og utallige restauranter, barer og caféer.

Dag 10

Kap det Gode Håb og Kirstenbosch

Vi starter dagen med en udflugt til Kap det Gode Håb. Dette er ikke Afrikas sydligste punkt – det er længere mod øst, men det er her, Det Indiske Ocean møder Atlanterhavet. Vi besøger Cape Point National Park og, på vej tilbage til Cape Town, Boulders pingvinkoloni lige uden for Simonstown. Her ser vi afrikanske pingviner (Jackass penguins), som er en lille og til tider højlydt pingvinart. Dette er den eneste pingvinart, der findes på det afrikanske kontinent.

Om eftermiddagen besøger vi Kirstenbosch Botaniske Have, som ligger ved foden af Taffelbjerget med en fantastisk udsigt over byen. Alle planter i parken er sydafrikanske, og vi går på stier forbi små vandfald og søer. Kirstenbosch er en af Cape Towns mest kendte turistattraktioner, men også et populært udflugtsmål for lokale, der rejser hertil med picnickurve.

Aftenen til egen disposition.

Kap Det Gode Håb
Cape Point National Park
Kirstenbosch Botaniske Have
Kirstenbosch Botaniske Have
Kirstenbosch Botaniske Have
Dag 11

Cape Town – besøg i Township

Denne dag besøger vi et "Township". Det er områder, hvor farvede og sorte mennesker blev tvangsflyttet under apartheidstyret. I dag er disse adskilte by- og boligsamfund, og hvor vi blandt andet skal besøge en skole.

Om eftermiddagen er der mulighed for lokalt at tilkøbe en tur til Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet i 17 år, inden han blev løsladt og valgt som det frie Sydafrikas første leder. Guiderne på Robben Island er ofte tidligere politiske fanger, og de giver et bevægende vidnesbyrd om apartheidtidens brutale undertrykkelse af flertallet af befolkningen i landet. Turen tager ca 3½ time og koster ca 250-300,- kr.

Robben Island
Robben Island
Robben Island
Dag 12

Cape Town - Taffelbjerget

I dag skal vi på byrundtur i Cape Town, inden vi tager svævebanen til toppen af Taffelbjerget(*). Herfra er der en fantastisk udsigt over både Cape Town og de omkringliggende områder. Eftermiddagen og aftenen er til din rådighed, og du kan udforske byen og den populære Waterfront i dit eget tempo. Rejseleder giver tips og råd til, hvad du kan gøre.

(*) Reservationer i henhold til vejrsituationen. Programmet kan ændres på baggrund af dette.

Dag 13

Vinområderne

I dag skal vi på heldagsudflugt til Kapprovinsens vinområder, hvor der produceres vine af højeste kvalitet. Her er de små byer Paarl, Franschhoek og Stellenbosch og mange smukke, gamle vinmarker i kaphollandsk stil. Vi besøger to smukke vinmarker og smager forskellige vine.

Frokosten indtages på en af gårdene. Efter et lækkert måltid slutter vi dagen af med en spadseretur i maleriske Stellenbosch. Retur til Cape Town om eftermiddagen.

Franschhoek
Hus i kolonistil
Stellenbosch
Dag 14

Cape Town

Turens sidste dag er afsat til afslapning og tid på egen hånd i Cape Town. Om aftenen forlader vi hotellet og kører samlet i egen bus til lufthavnen, hvor vi begynder flyrejsen mod nord.

Dag 15

Hjemkomst

Vi spiser morgenmad på flyet, før vi lander i Amsterdam – og allerede først på eftermiddagen er vi tilbage i København.

Der tages forbehold for ændringer i programmet – ligesom rækkefølgen af udflugterne kan ændres. Hotellerne i dette program er de hoteller vi forventer at benytte – skulle der ske ændringer i disse vil en opdateret hotelliste blive fremsendt kort før afrejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse