Toscana
Firenze
Rom

Italien

Rom, Toscana & Umbrien

Pris pr. person fra
kr. 8.495

Glæd dig til en spændende kombinationsrejse, hvor vi tager det bedste fra begge verdener - de smukke landskaber i Toscana og de mange historiske seværdigheder i Rom.

Toscana er balsam for kunst- og naturelskeres sjæle med sine uovertrufne rigdomme af kunst, vidunderlige landskaber med høje slanke cypresser, bredkronede pinjer, gamle krogede oliventræer og vinmarker, så langt øjet rækker. Og Rom er byen, der fascinerer sine besøgende med en forunderlig blanding af tidligere tiders storslåede arkitektur og moderne metropol. Byen hedder ikke uden grund ”Den Evige Stad”. 

Med udgangspunkt i kurbyen Chianciano Terme tager vores danske rejseleder os med på udflugter til kulturelle perler i Toscana og Umbrien - heriblandt Firenze - renæssancens vugge. I Assisi møder vi den danske franciskanermunk Broder Theodor i Assisi. Vi besøger små, hyggelige toskanske byer og skal selvfølgelig også til vinsmagning.

På byvandringer i Rom vil vi opleve byens spændende og interessante historie på tæt hold, og virkelig fornemme historiens vingesus. Vi ser velbevarede bygningsværker fra romertiden såsom Colosseum, Pantheon og den romerske kejser Hadrians gamle gravmausoleum Engelsborg. Vi besøger byens smukke renæssance- og barokpladser såsom Peterspladsen, Piazza Navona, Campidoglio og Den Spanske Trappe - anlagt af nogle af datidens største kunstnere og arkitekter såsom Michelancelo, Bernini og Bramante, for blot at nævne nogle få. 

Rom, Toscana og Umbrien 2023

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst - Vin i Orvieto - Toscana
  • Dag 2 - Vinbyerne Montepulciano og Montalcino - Vingårdsbesøg
  • Dag 3 - Udflugt til Firenze
  • Dag 4 - Udflugt til Assisi med besøg hos danske Broder Theodor
  • Dag 5 - Castelli Romani - Frascati
  • Dag 6-7 - Byvandringer i Rom
  • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Rom Toscana Umbrien 2020 S Nderborg

Inkluderet i prisen

Fly København-Rom t/r inkl. bagage

4 nætter på Hotel Rossana i kurbyen Chianciano Terme

3 nætter på Hotel Pace Helvezia centralt i Rom

7 x morgenmad

2 x let frokost (dag 2 og 5)

4 x aftensmad (dag 1-4)

Vinsmagninger

Udflugter og entréer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Obligatorisk turistskat på hotellerne (pt. €6 pr. person/nat i Rom, €0,80 pr. person/nat i Toscana)
Betales kontant direkte til hotellerne

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Aftenarrangement med middag og panoramatur i Rom kr. 375

Værelse med balkon (kun i Toscana) kr. 200

Enkeltværelse kr. 1.200

Enkeltværelse med balkon (kun i Toscana) kr. 1.400

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Ankomst - Vin i Orvieto - Toscana

Efter ankomsten tager vi plads i vores egen bus, og skal på en betagende tur langs Appeninerbjergene. Undervejs mod Toscana arrangeres et besøg i den skønne gamle by Orvieto. Byen er berømt for et mirakel, der i den katolske kirke kaldes "Miraklet i Bolsena". 

Orvieto er desuden kendt for den herlige hvidvin Est! Est!! Est!!!, som vi naturligvis skal smage på, inden vi fortsætter mod den mondæne kurby Chianciano Terme. Kurbyen ligger midt i Toscanas smukke, bakkede landskaber med skøn udsigt til høje cypresser og bredkronede pinjetræer – og vinmarker så langt øjet rækker. Indkvartering på Hotel Rossana - et godt familiedrevet hotel med god hjemmelavet mad. 

Orvieto Orvieto
Dag 2

Vinbyerne Montepulciano og Montalcino - Vingårdsbesøg

Dagens udflugt fører os til nogle af de hyggelige, små byer i Toscana, hvor tiden nærmest har stået stille siden middelalderen. Først skal vi besøge Chiancianos naboby kendt for sin adelige vin - Vino Nobile di Montepulciano - som vi naturligvis skal stifte nærmere bekendtskab med i et af Toscanas ældste vinhuse.

Efter opholdet i Montepulciano går turen gennem de bølgende, toskanske landskaber med majestætiske cypresser og bredkronede pinjetræer til endnu en af de små fæstningsbyer i bjergene - byen Montalcino. I denne by nyder vi en let frokost med toskanske specialiteter og smager på byens kendte vin, Brunello'en på en familiedrevet vingård omgivet af vinmarker.

Montepulciano Montepulciano
Dag 3

Udflugt til Firenze

Efter morgenmaden kører vi mod et af rejsens højdepunkter – Firenze, som også kaldes renæssancens vugge. Vi skal på byvandring i Firenze, hvor vi ser nogle af byens betagende bygningsværker og kunstværker. Vores tur går bl.a. forbi dåbskapellet med porten, som ifølge Michelangelo var værdig nok til at være porten til Himmerige, videre forbi Firenzes domkirke frem mod rådhuspladsen med Michelangelos berømte David statue. 

Rundturen slutter ved den gamle bro Ponte Vecchio, hvorefter der bliver tid på egen hånd til at opleve byens specielle atmosfære.

Firenze
Domkirken i Firenze
Ponte Vecchio, Firenze
Arnofloden, Firenze
Dag 4

Udflugt til Assisi med besøg hos danske Broder Theodor

På dagens tur besøger vi en af Italiens perler - byen Assisi. Assisi er først og fremmest kendt for kirken, bygget til ære for den hellige Frans af Assisi. Vi skal se den smukke, nyrenoverede kirke, som efter Peterskirken i Rom er en af den katolske kirkes vigtigste helligdomme.

Under opholdet i Assisi møder vi den danske franciskanermunk Broder Theodor, som fortæller os om Frans af Assisi og kirken. Derefter tid til at gå på opdagelse i den skønne middelalderby blandt munkene og de mange pilgrimme, som valfarter til byen.

Broder Theodor
Kirken i Assissi
Assisi
Dag 5

Castelli Romani - Frascati

Toscana

Efter morgenmaden tager vi afsked med vores dejlige hotel i kurbyen Chianciano Terme og sætter kurs sydover mod Castelli Romani, som oprindeligt var fæstninger i bjergene uden for Rom. 

Vi besøger en af disse gamle fæstningsbyer - den herlige lille by Frascati, hvor vi på bedste italienske vis smager på byens liflige hvidvin, og får serveret lette, lokale specialiteter på et typisk osteria, inden vi fortsætter en kort tur ind til Rom, hvor vi indkvarteres på vores hotel, som ligger midt i det historiske centrum i gåafstand fra de fleste seværdigheder.

Dag 6-7

Byvandringer i Rom

Under opholdet i Rom arrangeres byvandringer, hvor vi vil blive præsenteret for de kendte og berømte seværdigheder, men også en række af de mere ukendte monumenter og seværdigheder, som Rom har at byde på. På vandringerne i Rom vil vi opleve byens spændende og interessante historie på tæt hold, og virkelig fornemme historiens vingesus. Vi ser velbevarede bygningsværker fra romertiden såsom Colosseum, Pantheon og den romerske kejser Hadrians gamle gravmausoleum Engelsborg.

Vi besøger byens smukke renæssance- og barokpladser såsom Peterspladsen, Piazza Navona, Campidoglio og Den Spanske Trappe – anlagt af nogle af datidens største kunstnere og arkitekter såsom Michelangelo, Bernini og Bramante, for blot at nævne nogle få. 

Panoramaudsigt over Rom
Forum Romanum
Den Spanske Trappe
Pantheon, Rom
Engelsborg, Rom
Dag 8

Hjemrejse

Efter tidlig morgenmad tager vi afsked med Den Evige Stad og kører til Rom Fiumicino lufthavn og vores direkte fly til Danmark.

NB: Rækkefølgen i dagsprogrammet kan ændres uden varsel.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse