Rom, Toscana & Umbrien

8 dage - direkte fly fra Aarhus

 • Vinsmagning
 • Skønt klima
 • Kunst
 • Kulturoplevelser
 • Det italienske køkken

Rom, Toscana & Umbrien

Rom er byen, der fascinerer sine besøgende med en forunderlig blanding af tidligere tiders storslåede arkitektur og moderne metropol. Byen hedder ikke uden grund ”Den Evige Stad”. Toscana er balsam for kunst- og naturelskeres sjæle med sine uovertrufne rigdomme af kunst, vidunderlige landskaber med høje slanke cypresser, bredkronede pinjer, gamle krogede oliventræer og vinmarker, så langt øjet rækker.

På byvandringer i Rom vil vi opleve byens spændende og interessante historie på tæt hold og virkelig fornemme historiens vingesus. Vi ser velbevarede bygningsværker fra romertiden såsom Colosseum, Pantheon og den romerske kejser Hadrians gamle gravmausoleum Engelsborg. Vi besøger byens smukke renæssance- og barokpladser såsom Peterspladsen, Piazza Navona, Campidoglio og Den Spanske Trappe - anlagt af nogle af datidens største kunstnere og arkitekter såsom Michelancelo, Bernini og Bramante for blot at nævne nogle få.

Med udgangspunkt i kurbyen Chianciano Terme tager vores danske rejseleder os med på udflugter til kulturelle perler i Toscana og Umbrien - heriblandt Firenze - renæssancens vugge. I Assisi møder vi den danske fransciskanermunk Broder Theodor i Assisi. Vi besøger små, hyggelige toskanske byer og skal selvfølgelig også til vinsmagning.

 • Fly fra Aarhus
 • 3 nætter i Rom, 4 nætter i Toscana
 • Oplev Rom, Firenze, Assisi og meget mere
 • Vi smager på italienske vine


Med vinsmagninger og mange måltider

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Rom

 • Dag 2-3 - Byvandringer i Rom

 • Dag 4 - Frascati – Toscana – kurbyen Chianciano Terme

 • Dag 5 - Udflugt til Montepulciano og Montalcino

 • Dag 6 - Udflugt til Firenze

 • Dag 7 - Udflugt til Assisi hvor vi besøger danske Broder Theodor

 • Dag 8 - Etrurien – etruskernes dødeby Banditaccia – Vingårdsbesøg


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly Aarhus-Rom t/r inkl. bagage
 • 3 nætter på Hotel Eliseo i Rom
 • 4 nætter på Hotel Rossana i kurbyen Chianciano Terme
 • 7 x morgenmad
 • 4 x frokost (dag 2, 4, 5 og 8)
 • 4 x aftensmad (dag 4-7)
 • Vinsmagninger
 • Udflugter ifølge program
 • Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Forsikringer
 • Obligatorisk turistskat på hotellerne (pt. €6 pr. person/nat i Rom, €0,80 pr. person/nat i Toscana)

Tillæg pr. person

 • Aftenarrangement med middag og panoramatur i Rom kr. 375
 • Værelse med balkon (kun i Toscana) kr. 150
 • Enkeltværelse kr. 1.000
 • Enkeltværelse med balkon (kun i Toscana) kr. 1.150
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 287 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Rejseplan

Dag 1

Ankomst til Rom

Efter ankomsten til Roms lufthavn kører vi i egen bus ind til Rom, hvor vi indkvarteres på vores hotel, som ligger i det historiske centrum i gå-afstand fra de fleste seværdigheder. Allerede om aftenen er der mulighed for at få de første indtryk af Den Evige Stad – måske en aftentur til Den Spanske Trappe eller en af byens smukke piazza’er.

Dag 2-3

Byvandringer i Rom

Under opholdet i Rom arrangeres byvandringer, hvor vi vil blive præsenteret for de kendte og berømte seværdigheder, men også en række af de mere ukendte monumenter og seværdigheder, som Rom har at byde på. På vandringerne i Rom vil vi opleve byens spændende og interessante historie på tæt hold og virkelig fornemme historiens vingesus. Vi ser velbevarede bygningsværker fra romertiden såsom Colosseum, Pantheon og den romerske kejser Hadrians gamle gravmausoleum Engelsborg. Vi besøger byens smukke renæssance- og barokpladser såsom Peterspladsen, Piazza Navona, Campidoglio og Den Spanske Trappe – anlagt af nogle af datidens største kunstnere og arkitekter såsom Michelangelo, Bernini og Bramante for blot at nævne nogle få. Efter byvandringen på rejsens anden dag bydes på frokost på et typisk romersk trattoria. Sidste aften i Rom arrangeres en tur til den skønne gamle bydel Trastevere. God romersk middag på en historisk restaurant efterfulgt af en rundtur i egen bus i Rom, hvor vi ser mange af byens smukke seværdigheder i den skønne aftenbelysning (375 kr.).

Dag 4

Frascati – Toscana – kurbyen Chianciano Terme

Efter morgenmaden tager vi afsked med Den Evige Stad og sætter kurs mod Castelli Romani, som oprindelig var fæstninger i bjergene uden for Rom. Vi besøger en af disse gamle fæstningsbyer - den herlige lille by Frascati, hvor vi på bedste italienske vis smager på byens liflige hvidvin og får serveret lette lokale specialiteter på et typisk osteria, inden turen fortsætter nordover mod Umbrien og Toscana og den mondæne kurby Chianciano Terme. Kurbyen ligger midt i Toscanas smukke bakkede landskaber med skøn udsigt til høje cypresser og bredkronede pinjetræer – og vinmarker så langt øjet rækker. Indkvartering på Hotel Rossana - et godt familiedrevet hotel.

Dag 5

Udflugt til Montepulciano og Montalcino

Dagens udflugt fører os til nogle af de hyggelige små byer i Toscana, hvor tiden nærmest har stået stille siden middelalderen. Først skal vi besøge Chiancianos naboby kendt for sin adelige vin - Vino Nobile di Montepulciano - som vi naturligvis skal stifte nærmere bekendtskab med i et af Toscanas ældste vinhuse. Efter opholdet i Montepulciano går turen gennem de bølgende toskanske landskaber med majestætiske cypresser og bredkronede pinjetræer til endnu en af de små fæstningsbyer i bjergene - byen Montalcino. I denne by nyder vi en let frokost med toskanske specialiteter og smager på byens kendte vin, Brunello'en.

Dag 6

Udflugt til Firenze

Efter morgenmaden kører vi mod et af rejsens højdepunkter – Firenze, som også kaldes renæssancens vugge. Vi skal på byvandring i Firenze, hvor vi ser nogle af byens betagende bygningsværker og kunstværker. Vores tur går bl.a. forbi dåbskapellet med porten, som ifølge Michelangelo var værdig nok til at være porten til Himmerige, videre forbi Firenzes domkirke frem mod rådhuspladsen med Michelangelos berømte David statue. Rundturen slutter ved den gamle bro Ponte Vecchio, hvorefter der bliver tid på egen hånd til at opleve byens specielle atmosfære.

Dag 7

Udflugt til Assisi hvor vi besøger danske Broder Theodor

På dagens tur besøger vi en af Italiens perler - byen Assisi. Assisi er først og fremmest kendt for kirken bygget til ære for den hellige Frans af Assisi. Vi skal se den smukke nyrenoverede kirke, som efter Peterskirken i Rom er en af den katolske kirkes vigtigste helligdomme. Under opholdet i Assisi møder vi den danske franciskanermunk Broder Theodor, som fortæller os om Frans af Assisi og kirken. Derefter tid til at gå på opdagelse i den skønne middelalderby blandt munkene og de mange pilgrimme, som valfarter til byen.

Dag 8

Etrurien – etruskernes dødeby Banditaccia – Vingårdsbesøg

Efter morgenmaden tager vi afsked med vores dejlige kurby Chianciano Terme. Også på rejsens sidste dag venter dejlige oplevelser. Vi sætter kurs mod Etrurien og etruskernes dødeby i Cerveteri, hvor der arrangeres en spændende rundgang. Opholdet i Etrurien afsluttes med vinsmagning og en let frokost på en vingård inden hjemrejsen til Danmark fra Roms lufthavn. 

NB! Rækkefølgen i dagsprogrammet kan ændres uden varsel.

Hoteller

Hotel Eliseo ★★★

Hotel Eliseo har en god beliggenhed midt i Roms historiske centrum ved den fashionable Via Veneto kendt fra La Dolce Vita -  i gåafstand fra de fleste…

Læs mere her

Hotel Rossana ★★★

Hotel Rossana er et godt mellemklassehotel i den mondæne kurby Chianciano Terme, centralt beliggende imellem den gamle og den nye bydel.  Man fornemm…

Læs mere her

Afgange

Der er desværre ingen ledige afrejsedatoer tilgængelige i øjeblikket.

Italien - spørgsmål og svar

Hvordan er vejret i Italien?

Italien har et mildt middelhavsklima, og gennemsnitstemperaturen i Italien er højere end i Danmark. Mod syd har Italien tørt og varmt, subtropisk klima med korte vintre uden frost. Mod nord i Alperne og ved Po-sletten har Italien tempereret klima med lavere varmegrader og længere & koldere vintre. Regn kommer ofte som kraftige byger og sjældnere som dagsregn.

Har jeg brug for en adapter til elstikkene?

Du behøver ikke at medbringe adapter på rejser til Italien med Best Travel.

Skal jeg betale turistskat på rejsen?

På de fleste indkvarteringssteder i Italien opkræves der turistskat, som betales kontant direkte til hotellet. Best Travel forsøger at altid at informere om den aktuelle sats og oplyser dette under hver rejse. Men vi gør opmærksom på, at flere steder ændres skatterne uden forudgående varsel - og nogle steder endda flere gange om året. Vi tager derfor forbehold, for at turistskatten kan have ændret sig fra du bestilte rejsen og til det tidspunkt, hvor opholder dig på rejsemålet.

Er der noget, jeg skal være opmærksom på m.h.t. påklædning?

I kirker skal man være sømmeligt påklædt, ingen bare skuldre eller ben - dvs. ingen shorts, miniskørter eller ærmeløse t-shirts/toppe. Italienerne gør traditionelt meget ud af deres udseende, man skal gøre 'la bella figura' - se ordentlig ud, klæde sig pænt og opføre sig passende og ordentligt samt respektere andre.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Rom - Julerejse Oplev juleaften i dejlige Rom
fra kr. 7.895
Rom - Nytårsrejse Fejr nytåret i Den Evige Stad
fra kr. 8.595
Julemarkeder i Italien Julehygge i Dolomitterne
fra kr. 4.295
Jul i Norditalien Jul i Dolomitterne & Sydtyrol
fra kr. 6.995