Hotel Jardín Tecina
Roque Agando
Hyggelige Agulo

Spanien

La Gomera

Pris pr. person fra
kr. 14.995

Bo midt i et enestående naturmekka på et fantastisk hotel direkte på KANTEN TIL ATLANTERHAVET på en af de mere ukendte Kanarieøer - den smukke vulkanø La Gomera. Et eksotisk paradis med svimlende udsigter mellem det afrikanske kontinent og Spanien. En skøn Best Travel GOLD-rejse, hvor alle sanser forkæles.

Kun 300 km fra Afrikas kyst ligger den frodige og ualmindelig smukke ø La Gomera. Den cirkelrunde ø er den næstmindste af Kanarieøerne - og kun i mindre grad præget af turisme. Øen er på størrelse med Mors og har 23.000 indbyggere. I modsætning til flere af naboøerne har her ikke været vulkanudbrud i millioner af år, og derfor har øen en særlig varieret natur. La Gomera er en sand tumleplads for naturelskere!

Langs de snoede veje ses det ene natursceneri efter det andet med dybe furer – barrancos, der skærer sig gennem et tykt grønt tæppe. Små hvide landbyer, palmelunde, golde højdedrag med klippestykker, frodige dale, høje laurbærtræer, blomstrende kaktusser, kraftige agaver, vinstokke, appelsintræer, tomatplanter, daddel- og bananplantager ligger som patchwork op af kuperede terrasser. Overalt bugner det med subtropiske frugter og planter.

La Gomera er anerkendt som biosfærereservat af UNESCO – øens serværdigheder er især naturen med dens karakteristiske landskab med de fantastiske terrasseformede skråninger. Midt på øen gemmer sig den eventyrlige Garajonay Nationalpark - Europas sidste laurbærskov. Her findes enestående naturstier i forskellige længder og sværhedsgrader.

La Gomera har evigt forår med et mildt klima året rundt. Temperaturen ligger på ca. 15-24 grader. Kølige dage og regn kan dog forekomme, især på Nordkysten.

På Best Travels GOLD-rejser lægges der ekstra vægt på beliggenheden. Det raffinerede prik over i’et på denne rejse er at bo på det lækre Hotel Jardín Tecina ****+ i den lille  hyggelige kystby Playa Santiago. Hotellet ligger på toppen af den spektakulære klippe direkte ud til Atlanterhavet. Stedet er ikke uden grund også blevet tidligere forbundskansler Angela Merkels yndlingshotel. Fra hotellet kommer du let med elevator eller trapper ned til stranden. At gå på strandpromenaden eller nyde solnedgangen fra en af de lokale udendørs caféer er - at nyde livet.

Rejsen er krydret med kulinariske smagsoplevelser, udflugter i den skønne natur – og der er god tid til at udforske og nyde de pragtfulde rammer på egen hånd.

Velkommen til Best Travel GOLD på La Gomera. Her ville du ønske, at uret stod stille!

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Velkommen til La Gomera på kanten til Atlanterhavet
  • Dag 2 - Playa de Santiago
  • Dag 3 - Sejltur til Valle Gran Rey
  • Dag 4 - Ekstraudflugt: ”La Gomeras smukke ansigt” inkl. frokost
  • Dag 5 - Hovedbyen San Sebastián
  • Dag 6 - Dagen er din egen
  • Dag 7 - Ekstraudflugt: ”La Gomeras grønne juvel” inkl. frokost
  • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map La Gomera 2025

Inkluderet i prisen

Fly til Tenerife  t/r inkl. bagage

Færge Tenerife-La Gomera t/r

Lufthavnstransfers t/r

Bustransport på La Gomera

7 nætter ved Playa de Santiago på Hotel Jardín Tecina ****+

7 x morgenmad

1 x frokost på luksushotellet Parador de la Gomera

2 x lækre middage på et at hotellets restauranter

Udflugter iflg. program:

Orienteringstur på hotellet og i Playa de Santiago

Sejltur til Valle Gran Rey

Hovedbyen San Sebastián m/byrrundtur

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring

Dobbeltværelse ”Armonia” kr. 1.035

Dobbeltværelse ”Horizonte” kr. 1.695

Dobbeltværelse som eneværelse ”Oasis” kr. 2.195

Dobbeltværelse som eneværelse ”Armonia” kr. 3.230

Dobbeltværelse som eneværelse ”Horizonte” kr. 3.890

Fast plads i bussen kr. 200-300

Ekstraudflugt: "La Gomeras smukke ansigt" inkl. frokost kr. 665

Ekstraudflugt: ”La Gomeras grønne juvel” inkl. frokost kr. 665

Dag 1

Velkommen til La Gomera på kanten til Atlanterhavet

Direkte fly fra Aalborg eller København til Tenerife, hvor vores erfarne rejseleder byder velkommen. Transfer i bus til Los Cristianos, hvorfra vi på blot 50 min. sejler til øen La Gomera. Nyd den smukke køretur gennem frodige dale med blomstrende kaktusser og frugtplantager, der vokser op af de kuperede terrasser. Vi ankommer til øens sydlige del, hvor vi hele ugen skal bo i den lille kystby Playa de Santiago på et formidabelt hotel med fremragende beliggenhed. Om aftenen nyder vi en lækker middag på en af hotellets dejligte restauranter.

Dag 2

Playa de Santiago

Efter en dejlig morgenmad tager vi på en lille gåtur rundt på hele hotellets smukke område med swimmingpools, butik, restauranter og de mange 2-etagers huse med forskellige værelsestyper. Hotellet er bygget i klassisk kanarisk stil næsten som en lille by, og omgivet af en imponerende tropisk have med direkte udsigt til Atlanterhavet. Haven rummer 350 forskellige planter og træer, og her dyrkes desuden hotellets egne økologiske frugter, grøntsager og krydderurter.

Vi tager herefter elevatoren ned til hotellets private klippe- og stenstrand. Vandet er krystalklart og normalt roligt ved denne kyststrækning. Vi fortsætter 700 m ind til den charmerende lille by Playa de Santiago med  fiskerihavn, marina, strandpromenade, små stemningsfulde caféer og butikker.  

Dag 3

Sejltur til Valle Gran Rey

Vi spadserer ca. 3 km fra hotellet til havnen i Playa de Santiago, hvorfra vi sejler til La Gomeras sydvestlige ferieby Valle Gran Rey med 4.600 indbyggere. Byen ligger i øens frodigste dal med en rigdom af bananpalmer og eksotiske frugter. De traditionelle huse med terrasser til dyrkning af afgrøder ligger spredt langs kysten og i dalen. Her er hyggelige restauranter, caféer, barer, supermarkeder m.m.  – og en fin sort sandstrand. Valle Gran Rey betyder ”den store konges dal”, og navnet henviser til dalen, hvor La Gomeras oprindelige befolknings konge, Hupalupa, boede. Vi nyder livet i byen i nogle timer, inden vi sejler tilbage.

Dag 4

Ekstraudflugt: ”La Gomeras smukke ansigt” inkl. frokost

Slap af på hotellet og nyd de skønne omgivelser eller tag med på en flot heldagstur med lokalguide.

Ekstraudflugt: ”La Gomeras smukke ansigt” inkl. frokost
På La Gomera findes et utal af vulkanske klipper, formet naturligt ved erosion. Kun ganske få er dog så bemærkselsesværdige som Agando-klippen og dens 4 ledsagere  - klipperne Las Lajas,  La Zarcita, Carmona og Ojila. Den 1.250 m høje vulkanklippe Roque Agando er øens vartegn. I klart vejr er der herfra udsigt til vulkanen Teide på Tenerife, der nærmest ser ud til at ”flyde” på havet! Det er en oplevelse at se den flotte udsigt over klipperne fra ”Los Roques”.

Roque Agando
Roque Agando
Roque Agando

Herefter besøger vi den etnografiske park ”Los Telares” - en 5.000 m2 stor museumsgård, der fortæller om øens afgrøder, traditionelle landbrugsredskaber, kunsthåndværk og lokale råvarer. Her gør man en ekstra indsats for at fastholde La Gomeras gamle traditioner. Har du lyst kan du købe og smage gomeranske vine, oste, marmelader og sirup, der tappes fra daddelpalmens top.  

Gennem en labyrint af slugter og skrænter når vi nordkystens maleriske by Agulo - øens første sted med indlagt elektricitet og drikkevand. Den lille by strækker sig over en kyststrækning på 8 km. Agulos rige tradition for søde sager har givet byen tilnavnet ”La Gomeras guldkaramel”. Landskabet er præget af frugtbare terrassemarker, stejle bjergvægge og fantastisk havudsigt.

Byen ligger spredt mellem 2 dale med stor forskel på høj- og lavland. Nær kysten i lavlandet ligger den gamle bydel, der tælles blandt De Kanariske Øers smukkeste by med brolagte gader, hvidkalkede huse og de karakteristiske røde tegltage. Rundt om husene dyrker ejerne afgrøder til eget forbrug, og opretholder dermed en økologisk og bæredygtig livsstil. Vi spadserer gennem de små gader i den velbevarede bydel og kommer forbi den kønne kirke San Marcos med hvide kupler. Udefra ser vi også José Aguiars (1895-1976) hus. Den berømte cubanske maler voksede op i Agulo, og blev en af de vigtigste malere indenfor kanarisk malerkunst.

Vallehermosa er endnu én af La Gomeras perler. Navnet betyder ”smukke dal”. Et magisk hjørne, hvor strand og bjerge forbindes med små stier. Byens omdrejningspunkt er San Juan Bautista kirken, der ligger for enden af Calle Mayor i den gamle bydel. Byen producerer traditionel pottemageri.

Har du nogensinde hørt om fløjtesproget ”el silbo”? Inden veje og telefoner kom til øen, brugte øboerne fløjtesproget til at sende hurtige og enkle beskeder til hinanden mellem bjergtoppene, og man sparede dermed en længere rejsetid i det bakkede landskab. Selvom fløjtesproget ikke bruges mere, er det stadig obligatorisk for øens skolebørn at lære det, og der holdes jævnligt konkurrencer. Silbo indeholder over 4.000 ”ord”, og fløjtelyden kan høres på en afstand på 4 km. Føjtesproget er optaget på UNESCOs Verdensarvliste.

På en lille charmerende lokal restaurant nær den tidligere kratersø Laguna Grande hygger vi os med en dejlig frokost - og får en silbo-optræden.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Vallehermosa
Vallehermosa
Vallehermosa
Dag 5

Hovedbyen San Sebastián

I dag tager vi på udflugt til La Gomeras hovedby San Sebastián med lokalguide. Her er god tid til at opleve hovedgaden Calle Real med flotte farverige huse i spansk kolonistil. Læg mærke til de åbne træbalkoner og patios i traditionel byggestil. Byen rummer en skøn blanding af tradition, kultur og historie. Det store torv kaldes for ”stuen”, for her kommer de lokale og bruger pladsen, som var det en stue!

Christoffer Columbus (1451-1506) boede i San Sebastián, inden han krydsede Atlanterhavet og sejlede mod den nye verden. Huset, hvor han boede, er i dag et museum, og er fyldt med peruansk kunst. Det siges, at han døbte Amerika med vand fra San Sebastián! Hvert år den 6. september fejres Columbus’ ankomst til øen, og sommeren afsluttes med festligheder en hel uge, hvor man mindes La Gomeras rolle i forbindelse med opdagelsen af Amerika.

Udforsk byen på egen hånd med grevens tårn La Torre del Conde, og tag et kik ind i kirken La Iglesia de la Asunción. Her finder du også kapellet for San Sebastián, byens skytshelgen, som hvert år fejres den 20. januar. Hyg dig på en stemningsfuld café eller måske med lidt shopping.  

Et sandt skue venter på det højtliggende luksushotel Parador de la Gomera, der engang var et adelshus. Her findes en fanastisk udsigt over byen og panoramaudsigt til Tenerife. Glæd dig til at nyde en lækker frokost i pragtfulde omgivelser.

Dag 6

Dagen er din egen

Hyg dig med en god bog eller slap af i hotellets eksotiske omgivelser. Du kan også tage på en vandretur langs havet eller gå en tur gennem hotellets tropiske have. Prøv måske en af de mange spisesteder på hotellet – der byder på mad for enhver smag. Glem ikke at nyde livet med en drink ved solnedgang med udsigt til det blå Atlanterhav. Rejselederen kommer gerne med flere forslag.

Dag 7

Ekstraudflugt: ”La Gomeras grønne juvel” inkl. frokost

Vi kan stærkt anbefale dig at tage med på denne spændende ekstraudflugt med lokalguide, hvor vi kommer en tur ind i øens grønne hjerte.

Ekstraudflugt: ”La Gomeras grønne juvel” inkl. frokost
På turen oplever vi flere af øens fantastiske udsigtspunkter. Fra Igualero, La Gomeras højst beliggende landsby, kan vi i horisonten se silhuetten af øerne La Palma og El Hierro, og her finder vi monumentet over fløjtesproget ”El Silbo”.

Vi besøger også bjerglandsbyen Chipude, der anses for at være den ældste på hele øen. For blot 200 år siden var det La Gomeras mest befolkede landsby. Vi ser landsbytorvet med den populære kirke, hvorfra øens befolkning, hvert år den 15. august, deltager i en ceremoniel procession med dans og musik til ud på de lyse timer til ære for landsbyens skytshelgen. Chipudes vartegn er det imponerende Taffelbjerg, La Fortaleza de Chipude, der før opdagelsestiden var et helligt offersted for øens beboere. Plateauet kan ses på flere kilometers afstand.

Herefter fortsættes til udsigtspunktet Belete, der også hører til øens 30 bedste udsigtspunkter. Alle steder viser øens kontrastfulde og magiske landskaber, og hvert sted har sin egen historie og skønhed. Husk at lytte til gedernes brægen, der flere steder giver genlyd i landskabet.

Chipude
Chipude
Belete

Fra Raso de la Bruma følger vi en sti ind i Garajonay Nationalparken – øens grønne naturskat.

Vi tager på en minivandretur ind i en frodig, grøn og fugtig verden. Her møder vi en rigdom af store bregner i næsten selvlysende lysegrønne farver, der tårner sig op på begge sider af stierne, mens høje træer rager op over. Træerne snoer sig i søgen efter dagslys. Selv om det ikke er en tropisk regnskov er bladene dækket af vanddråber, skovbunden er lidt våd og luften er fugtig. En tågedis nærmest hænger i luften. Grene er dækket af et tykt lag lav, som var de klædt i elegante grønne frakker. Træernes beklædning ligner næsten grøn mug – alt sammen skabt af den høje fugtighed, der dannes fra Atlanterhavets passatvinde. Den lille vandretur er på ca. 1,2 km og er let, selv om der er en lille hældning på ruten, og vi går i et roligt tempo.  

Den tætte bevoksning sætter fantasien i gang, og her er skabt legender om hekse og trolde. Laurbækskoven, der i dag udgør 1/10 del af La Gomera, dækkede engang hele Middelhavsområdet. Parken er velfortjent opført på UNESCOS Verdenarvsliste, og har en enestående biodiversitet, der rummer ikke mindre end 400 forskellige plantearter, hvoraf 47 kun findes her! Det er magisk at besøge den storslåede jungle af træer.

Vi oplever også det interessante Juego de Bolas Besøgscenter, hvor vi får information om Garajonays geologi og etnografi, der giver en bedre forståelse af denne eventyrlige trylleskov.  

På udflugten fornemmer vi desuden den uovertrufne ro ved udsigtspunktet Almendrillo med et farverigt vue som var det fra en malers palet, når vi ser ud over Vallehermoso. Turen slutter med frokost på en hyggelig lokal restaurant med velsmagende gomanske retter. (Medbring gode vandresko til denne udflugt - og måske en kikkert).

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Dag 8

Hjemrejse

Det er tid til at sige farvel til La Gomera og sejle tilbage til Tenerife, hvorfra vi flyver tilbage til Danmark.

Vi tager forbehold for, at vejrlig eller ændringer i sejlplanen i sjældne tilfælde kan betyde, at første/sidste nat tilbringes på hotel af god standard på Tenerife. 

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse