Den gamle bydel i Rethymnon
Chanias venetianske havn
Knossos

Grækenland

Kreta - langtidsferie

Pris pr. person fra
kr. 16.495

Forlæng sommeren med et pragtfuldt ophold på Kreta - et sublimt feriemål med vidunderlige strande og funklende turkisblå hav i et behageligt middelhavsklima. På Kreta vrimler det med naturlig skønhed og geologiske vidundere. Vi bor perfekt på nordkysten i den charmerende by Rethymnon - fyldt med atmosfære, historie og myter i verdensklasse. Mødet med Kretas gastronomiske madscene og den gæstfrie befolkning, er en oplevelse i sig selv! Vi bor på et håndplukket hotel med BALKON og HALVPENSION tæt på strand- og bylivet.

At besøge Kreta i ydresæsonen i september og oktober, når mange besøgende er rejst hjem betyder, at man kan opleve øens autentiske gæstfrihed. Tilværelsen nydes stadig udendørs i en skøn afslappende atmosfære, hvor vejret fortsat er lunt – normalt 22-28 grader, og om muligt er Kreta i disse måneder endnu mere indbydende.

Glæd dig til at bo på nordkysten i den hyggelige og autentiske by Rethymnon, der ligger mellem Chania og Heraklion. Feriebyen, der er Kretas tredje største by, er berømt for sine lange gyldne sandstrande. Byen er gennemsyret af labyrintiske gader med mægtige fæstninger og smukt restaurerede renæssancepalæer.

Forestil dig at sidde på din balkon og slikke solskin eller måske at sidde på en hyggelig taverna, mens du spiser en lækker meze – Grækenlands svar på tapas. Bagte tomater, oliven, fetaost, kebab, souvlaki, fladbrød eller måske bare en græsk salat. Ja, så bliver livet vist ikke meget bedre? Du vil elske Rethymnons store udvalg af hyggelige restauranter, caféer og spændende butikker. Rethymnons gamle bydel er fuld af eventyr, og her kommer man gerne igen og igen.

Få et flash back til øens gamle historie om den minoiske civilisation og dens hemmeligheder, der gjorde øen verdensberømt. Kreta er fødestedet for det første avancerede samfund i Europa, minoerne, der regerede for ca. 4000 år siden. På rejsen finder vi øens naturlige skønhed, krydret med en fantastisk rigdom af historie. Selv om historien giver genlyd i Grækenland, lever man i nuet og det sociale samvær er en livsstil.

Grækenlands aflange ø, Kreta, er landets største, og på størrelse med Sjælland og Lolland tilsammen. Her findes smukke bjerge, dybe kløfter, vidunderlige strande og hyggelige landsbyer, der ligger spredt rundt på øen. I baggrunden ses vinmarker, høje cypresser, kæmpe agaver og oliventræernes blade, der glimter i solen.

Vi tager opdagelseshatten på, når vi tager afsted på de inkluderede udflugter. Velkommen til en dejlig forlænget sommerferie på Κρήτη – Kreta.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Velkommen til Kreta
  • Dag 2 - På opdagelse i Rethymnon
  • Dag 3-21 - Udflugter og aktiviteter
  • Dag 22 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Kreta Langtidsferie 2024

Inkluderet i prisen

Fly København-Chania t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport på Kreta

21 nætter på 4-stjernet hotel m/balkon i Rethymnon

21 x morgenmad

1 x græsk frappé

20 x aftensmad 

1 x kold anretning

Udflugter iflg. program:

  • Byvandring i Rethymnon
  • Udflugt til Chania
  • Heldagstur ”Kretas hemmeligheder”

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Turistskat i alt ca. EUR 147 pr. værelse

Afbestillings- og rejseforsikring

Dobbeltværelse som eneværelse kr. 3.580

Superior-dobbeltværelse kr. 975

Fast plads i bussen kr. 200-300

Ekstraudflugt: Heldagstur til Knossos og Heraklion kr. 585

Dag 1

Velkommen til Kreta

Vi flyver direkte til Kreta, hvor vores erfarne rejseleder byder velkommen i Chania lufthavn. Herefter kører vi til vores dejlige hotel i Rethymnon, der skal være vores hjem de næste tre uger. Vi byder velkommen med en kold anretning i restauranten.

Dag 2

På opdagelse i Rethymnon

Efter en dejlig morgenmad udforsker vi den vidunderlige kystby, Rethymnon, der allerede blev grundlagt i oldtiden. Byen voksede i størrelse og betydning efter venezianerne havde erobret øen. Vi oplever den stemningsfulde, historiske og meget velbevaret bydel, og i hjertet af byen fornemmer vi ligeledes de orientalske træk fra den tyrkiske periode. At fare vild i disse smukke gyder er en positiv oplevelse! Her er liv og mange små specialforretninger. Det dufter herligt af kaffe, honningkager og krydderurter. En skøn gammeldags atmosfære på den gode måde!

Vi passerer også den berømte Fortezza-fæstning, der blev bygget af venetianerne som beskyttelse mod pirater. Til oplysning har man en flot udsigt fra toppen af fæstningen -  ikke mindst om aftenen. I havneområdet findes hyggelige tavernaer. Undervejs nyder vi en forfriskende iskaffe – den græske frappé, og du vil få gode tips og idéer til opholdet i Rethymnon (Gåturen er på ca. 5-6 km).

Om aftenen nyder vi hotellets lækre buffetmiddag.

Dag 3-21

Udflugter og aktiviteter

I løbet af de næste uger er der god tid til at slappe af og nyde området og hotellets faciliteter. På rejsen er der inkluderet yderligere 2 indholdsrige udflugter. Under opholdet arrangerer rejselederen ligeledes forskellige aktiviteter og spændende ekstraudflugter som vandreture, spilleaften, vinsmagning, besøg på små interessante steder, hvor man fremstiller traditionelle produkter - eller måske finder vi sammen på noget helt andet? Medbring gerne spil til hyggeaftner. 

Smukke Chania
Glæd til at opleve den flotte by Chania, hvor vi på byvandringen ser mange af de pastelfarvede huse - arvestykker fra en tid, hvor Chania var en af Middelhavets vigtigste byer. Vi spadserer langs den fortryllende venetianske havn med udsigt til det berømte fyrtårn - byens varemærke. Vi kommer gennem labyrinten af gyder i den gamle bydel med smukke palæer, springvand, kirker og velbevarede monumenter, der ligger som perler på snor. Chania var engang Kretas ”hovedstad”, men er i dag øens næststørste by. Ad hyggelige gader når vi lædergaden og markedshallen. Turen slutter ved Splantzia-pladsen - epicentret for det sociale liv. Der er tid til at udforske byen på egen hånd, inden vi kører tilbage til hotellet.

Kretas hemmeligheder
Spændende heldagstur til nogle af Kretas mere ukendte landsbyer og smukke naturområder.

I landlige omgivelser ser vi Kretas største ferskvandssø, Kournas. Kretenserne elsker denne dybe sø, der skifter farve med solens gang over kraterkanten, der løber rundt om søen. Et dejligt udflugtsmål for familier, kajaksejlads, vandcykling m.m.

Kreta er fuld af idylliske landsbyer, hvor man stadig kan møde den ægte kretensiske kultur. Vi besøger Argiroupolis - en af øens ældste landsbyer. Her får vi indsigt i øens mange historiske epoker. Det oser af atmosfære med kilder, springvand og vandfald i hele området. Vi indsnuser livet i den traditionelle landsby. 

Læg mærke til, hvordan landskabet ændrer sig når vi nærmer os den smalle og stejle klippevej gennem Kotsifou-kløften. Den betagende vej forbinder Kanevos og Sellia i et magisk landskab, der er omgivet af høje lodrette klipper. Her findes også et lille kapel. 

Landsbyen Plakias er kendt for sit hemmelighedsfulde landskab og de fantastiske sandstrande langs Plakias-bugten. Få år tilbage var her kun en fiskerbro og enkelte huse, men stedet har udviklet sig til en lille ferieby. Byen ligger i en dal omkranset af bjerge og frodige olivenlunde. På den ene side af hovedgaden ligger stranden, og på den anden side findes et fint udvalg af hyggelige tavernaer, hvor vi måske finder et godt sted, hvor vi kan nyde en dejlig frokost for egen regning? Der er ligeledes tid til at opleve landsbyen på egen hånd, og måske til at få en lille dukkert i havet?

På turen tilbage til Rethymnon kører vi gennem Kourtaliotis-kløften, der er kendt for den barske natur med stejle klipper, dybe kløfter og smalle passager. Her findes en naturlig skønhed og en række sjældne plantearter. I middelalderen blev kløften brugt som rute for godstransport mellem byerne Plakias og Kozare, men kløften har ligeledes spillet en vigtig rolle i lokalsamfundets religiøse liv.

De tårnhøje klipper blev dannet for mio. af år siden, og området har skabt en følelse af mystik og eventyr.

Vi tager forbehold for ændring i rækkefølgen af udflugterne.

Ekstraudflugt: Heldagstur til Knossos og Heraklion
Tag med på denne virkelig spændende ekstraudflugt, hvor vi besøger Knossos, det minoiske palads - Kretas mest berømte arkæologiske område. Knossos var sæde for den legendariske Kong Minos, og var engang øens vigtigste magtcentrum. Knossos var et gigantisk og storslået byggeri, hvor minoerne levede i godt 500 år. Engang boede der ca. 7.000 mennesker i paladset - samfundets overklasse og deres slaver.

Det hele bliver nærmest levende, når vi hører den spændende fortælling om Knossos’ labyrint af overdækkede søjlegange, sale, små rum, indre gårde og trappesystemet. Arkæologerne er stadig meget optaget af, hvordan det hele sluttede. Det er fortsat en gåde for de fleste, selvom man regner med, at paladset brændte. Det, vi ser i dag er resultatet efter 40 års udgravning, og byen er endnu ikke færdigudgravet. Knossos er symbolet på den minoiske civilisation.

Efter denne interessante oplevelse fortsætter vi til Kretas største by, Heraklion, der byder på en særlig kosmopolitisk atmosfære. Gennem århundreder blomstrede byen under den multikulturelle indflydelse fra både den byzantinske, venetianske og osmanniske periode. Heraklion er én af Grækenlands rigeste byer – her har man haft stor fokus på byens image med fine gader og museer.

Byrundturen bringer os forbi de smukke levn fra det venetianske herredømme og ved den fornemme fæstning, der ligger ved indsejlingen til byen. Læg mærke til husene med trækarnapper og de arabiske inskriptioner fra osmannernes tid. Senere passerer vi rådhuset, der er indrettet i den venetianske loccia, som var det sociale samlingssted for adelen i 1600-tallet.

Udforsk også byen på egen hånd, hvor du måske har lyst til at besøge det berømte Arkæologiske Museum med verdens vigtigste samling af minoiske artefakter. Museet hører til blandt Grækenlands vigtigste – og her får man en fascinerende indsigt i øens lange historie. Entré er ikke inkl. Du kan også bare slappe af i El Greco-parken – byens skønne åndehul. Parkens navn er opkaldt efter den berømte maler El Greco, der blev født i byen i 1541. Her er også rige shoppingsmuligheder.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Dag 22

Hjemrejse

I dag tager vi afsked med Kreta, og rejser hjem med skønne ferieminder i bagagen. Flyet afgår fra Chania med direkte forbindelse til Danmark.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse