Köln
Kölner Dom og Hohenzollernbroen
Köln

Tyskland

Köln med tog

Pris pr. person fra
kr. 5.395

Lige meget om du er til kunst og kultur, shopping, en venindetur eller måske en rejse med børnene, så er Köln perfekt til en 4 dages sviptur. Kendt for den ikoniske Kölner Dom,  Eau de Cologne, Chokolademuseum, utallige butikker og ikke at forglemme Altstadt med sine hyggelige beværtninger og restauranter, byder Tysklands charmerende storby nummer ét noget for enhver. Slap af under togrejsen og kom udhvilet frem. Köln venter bare på at blive opdaget.

Midt i hjertet af Europa smyger Köln sig malerisk langs Rhinens bredder og byder velkommen med historiske bygninger fra omkring 2.000 års byhistorie. Besøg for eksempel det romerske tårn eller Ubiermonumentet, som vidner om byens gamle rødder, resterne af middelalderbybefæstninger som Weckschnaps og Eigelsteintor eller patricierhuse som Overstolzenhaus og Gürzenich.

Et absolut ”must” under et ophold i Köln er selvsagt byens mest berømte vartegn, Kölner Dom med sine to næsten 160 m høje tårne, der i dag er en del af UNESCOs verdensarvsliste. Mirakuløst er domkirken i århundreder blevet forskånet for ødelæggelse. Ikke langt fra domkirken ligger den næsten lige så berømte Hohenzollernbro – også kaldet kærlighedsbroen, som man kan spadsere over, hvis man gerne vil opleve Köln fra en anden vinkel.

Kölns Altstadt med smalle gader, historiske bygningsværker fra flere århundreder og typiske rhinlandske beværtninger emmer bare af hygge og gemytlighed. Ånden fra tidligere århundreder blæser stadig gennem Martinsviertel med dets velbevarede huse. I hele den gamle bydel serveres frisktappet Kölsch-øl og Halver Hahn, en ostebolle, i de traditionsrige bryggerier. Et glas Kölsch hører bare med til et besøg i Altstadt.  Som de siger i Köln: ”Kölsch er det eneste sprog, der kan drikkes!”. Der hersker en helt speciel kultur omkring Kölsch. Vil man lære mere om den gyldne drik og smage på forskellige sorter, er der mulighed for at tilmelde sig en bryggerivandring.

Pengene kan hurtigt få ben at gå på når man ser alle de indbydende butikker. I Altstadt finder man de mere gængse butikker, hvorimod man i ”Belgisches Viertel” kan gå på opdagelse i butikker ved navne som ”Tusind flyvende fisk” eller ”Flødekagen”. Her udfolder unge designere og kunsthåndværkere deres kunnen mellem second hand og cafeer.  Hører man til de kræsne kunder, så bør man tage en tur på ”Auf dem Berlich”, ”Apostelnstrasse” eller ”Hohe Strasse”. Desuden er Köln også kendt for adskillige indkøbspassager, kaldet ”Galerien” eller ”Colonaden”.

Går man langs med Rheinauhafen, Rhinpromenaden med sine spændende moderne bygninger, støder man uvilkårligt på Chokolademuseet, som fortæller den søde herligheds historie fra Mayaerne helt op til i dag. Et oplagt besøg, skulle vejret ikke arte sig er også Duftmuseet eller Stamhuset for 4711 Kölnisch Wasser i Glockengasse med sit klokkespil.

Köln byder derudover på et bredt udvalg af museer. Første adresse for kunstinteresserede bør være Museum Ludwig, der især er kendt for sin store pop-art og Picasso samling. Museum für Angewandte Kunst viser Kunst og Design fra middelalder til nutid. En helt speciel oplevelse er de såkaldte ”murals”, kulørt streetart i bydelen Ehrenfeld. Også omkring hovedbanegården og i Belgisches Viertel kan man beundre den muntre kunst. Ligeledes inviterer Kölns Skulpturenpark til udendørs kunstvandring. Historisk interesserede kan fordybe sig i det romersk-germanske museum eller Kölns bymuseum. Er man mere til sport, så kan man i Tysklands Sport og Olympia museum studere sportens verden gennem mere end 2 årtusinder. Som en af højborgene for tysk karneval kan Köln også bryste sig af et karnevalsmuseum. I Köln finder man desuden NS-Dokumentationszentrum, som er det største museum dedikeret ofrene for nazismen, indrettet i Gestapos tidligere hovedkvarter.

Vil man gerne se hele Köln fra oven, så er svævebanen over Rhinen bogstavelig talt et højdepunkt, der fint kan forbindes med et besøg Kölns Zoo eller den botaniske have. Vi har derfor inkluderet svævebanen på rejsen.

Natteravne kommer bestemt ikke til kort når de bevæger sig ud i Kölns natteliv. Altstadt ligger lige til med alle sine Kölsch-knejper. Hører man til de mere hardcore, så er universitetsområdet med sit ”Kwartier Lateng” stedet.

Vores skønne moderne 4-stjernede hotel Maritim ligger perfekt mellem Rhinen og Altstadt, hvor seværdighederne og Rhinpromenaden nærmest ligger foran døren. Vil man lidt længere væk, så har Stadtbahn stoppested lige rundt om hjørnet.

Köln med tog 2023

Rejseplan

  • Dag 1 - Togrejse fra Danmark til Köln
  • Dag 2 - Byvandring i Köln – Svævebane - optional bryggerivandring
  • Dag 3 - Chokolademuseet – Sejltur på Rhinen
  • Dag 4 - Hjemrejse til Danmark
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Koeln Med Tog 2023

Inkluderet i prisen

Togrejse til Köln med skift i Hamburg

Transfer Köln Hovedbanegård-Hotel t/r

Dansk rejseleder på hele rejsen

3 nætter på 4* Hotel Maritim Köln

3 x morgenmadsbuffet

1 x Middag på hotellet

Byvandring

Panoramasejlads på Rhinen

Svævebane over Rhinen t/r

Guidet omvisning på Chokolademuseum inkl. smagsprøver

Ikke inkluderet i prisen

Bryggerivandring

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring

Eneværelse kr. 1.250

Fast plads i bussen kr. 200-300

Bryggerivandring kr. 200

Dag 1

Togrejse fra Danmark til Köln

Vi starter rejsen bekvemt fra Københavns Hovedbanegård, hvor vi tager plads i toget mod Hamborg. Der er mulighed for påstigning flere steder undervejs. Midt på dagen skifter vi nemt tog i Hamborg. Vores rejseleder viser naturligvis vej fra det ene tog til det andet. 

Undervejs fra Hamborg til Köln vil der være mulighed for at købe småretter om bord i togets bistrovogn. Allerede sidst på eftermiddagen ankommer vi til Köln. Vi har naturligvis sørget for transporten hen til vores virkelig gode hotel, hvor vi også den første aften nyder vores aftensmad.

Dag 2

Byvandring i Köln – Svævebane - optional bryggerivandring

I dag skal vi for alvor udforske Köln. Vores dygtige rejseleder tager os med på byvandring i den gamle romerby, hvor vi selvfølgelig besøger byens vartegn, Kölner Dom. Domkirken er den største gotiske kirke i Nordeuropa og det 3. højeste sakrale bygningsværk i verden. Den er bare imponerede både indvendig og udvendig og er optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Det er en kunst at fotografere kirken i sin helhed.

Er man frisk, så belønnes en tur op ad de 533 trappetrin med en fantastisk udsigt ud over Rhinlandet. Besøg eventuelt også skatkammeret med relikvierne af de hellige tre konger. Entré til tårn og skatkammer er ikke inkluderet.

Domkirken og Hohenzollernbroen hører bare sammen. Vi spadserer over broen, der rummer hundredvis af kærlighedsbevis.

Köln er en sprudlende storby med brostensbelagte torve, moderne butikker og hyggelige beværtninger. Vi er midt i en af Tysklands ældste storbyer og ser på resterne af den gamle bymur, der vidner om Kölns betydning som handelsby.

Et sidste højdepunkt i bogstaveligste forstand bliver en tur med svævebanen med fantastisk udsigt over Köln og Rhinen.

Eftermiddagen er afsat på egen hånd til at udforske byen, mulighederne er utallige. Bagefter kan man hvile fødderne i en af de mange beværtninger, og prøve det gode lokale øl, Kölsch! Vi er sikker på at den legendariske rhinlandske munterhed hurtigt smitter af.

Ekstraudflugt: Bryggerivandring
(Der er mulighed for denne dag at deltage i en bryggerivandring, hvor forskellige bryggerier besøges – selvfølgelig med smagsprøver. Turen skal bestilles ved køb af rejsen)

På bryggerituren underholdes vi med humoristiske anekdoter om byen Köln og dens nationale drik, Kölsch. Vi besøger Kölns mest kendte bryggerier. Som regel udforsker vi tre af de kendte bryggerier, såsom Früh am Dom og Sion, men de små, fine såsom Bierhaus am Rhein bliver heller ikke glemt.

En ting er sikkert, efter den to timer lange bryggerivandring vil du vide, hvorfor Köbes egentlig hedder Köbes, og hvorfor der er en skriftestol i bryggeriet. Efter vores bryggeritur vil du være klædt på til alle spørgsmål om Kölsch og klar til en mindeværdig dag eller aften i Kölns gamle bydel.

OBS: Ved færre end 6 deltagere tilmeldes man en offentlig vandring. Vandringen foregår enten på tysk eller engelsk.

Dag 3

Chokolademuseet – Sejltur på Rhinen

Efter en god morgenmad spadserer vi til Kölns chokolademuseum, som ligger flot placeret ved Rhinens bred. Fordelt over to etager lærer vi alt om chokoladens vej fra bønne til lækkerier. Vi får også et indblik i produktionen og afslutter naturligvis besøget med en lækker prøvesmagning.

Rejselederen tager os derefter på en spadseretur langs Rhinen, som er travlt befærdet med både fragtskibe og flodkrydstogtsskibe.

Vi går ombord på et udflugtsskib og oplever på en times sejlads Kölns panorama fra vandsiden.

Eftermiddagen er til fri disposition – vi kan anbefale et besøg på et af byens mange museer. Farina Fragrance er et helt museum tilegnet parfume – og der fremstilles stadig parfume. Produktionen går helt tilbage til 1700-tallet, da man opfandt ”Eau de Cologne”.  

Köln, Chokolademuseum
Köln, Chokolademuseum
Köln
Dag 4

Hjemrejse til Danmark

Köln

Vi kan i ro og mag nyde den skønne morgenmad på hotellet. Måske en spadseretur langs Rhinen frister eller også skal de sidste indkøb klares. Vi kører igen med bus til Hovedbanegården og stiger i toget mod Danmark med skift i Hamborg. Hjemkomst sidst på dagen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse