Finland

Finland - På sporet af nordlys og vilde dyr

Pris pr. person fra
kr. 12.295

Har du altid drømt om at se nordlyset danse over nattehimlen, så er chancen måske her. Kun halvanden times flyvning fra Helsingfors, langt væk fra støj og larm møder vi den finske Tajga, et helt særligt arktisk skovområde med permafrost halvdelen af året. Her, hvor intet kunstigt lys forstyrrer, er chancen for at se Aurora Borealis, som nordlys også kaldes, specielt stor.

I den nordiske mytologi forklarede man, at de flotte farvemønstre på himlen var et hegn bygget af guderne for at holde jætterne ude af Midgård – menneskenes verden. Hegnet blev bygget af øjenvipperne fra den døde urjætte Ymer. I dag ved vi at nordlys og sydlys opstår når elektrisk ladede partikler fra Solen rammer Jordens magnetfelt, men det gør det ikke til et mindre spektakulært syn.

Vi kan selvsagt ikke garantere at se nordlys, men chancen er særdeles stor i de arktiske egne.

Vores mål på denne rejse er den lille by Kuhmo, hvor vi bor på det dejlige 4-stjernede hotel Kalevala, 3 km fra byen og omgivet af intet andet end stilhed og den storslåede vildmark. Hotellet, som er meget særpræget i sin stil, har wellness afdeling, hvor man kan slappe af i de forskellige saunaer eller tage et bad i indendørs eller udendørs-jacuzzien.

Rejsen er fyldt med storslåede naturoplevelser. Vi skal nemlig ikke kun på jagt efter nordlys, men også på jagt efter Tajgaens vilde dyr. På en sneskovandring til en observationshytte vil der være meget store chancer for at se den arktiske jærv, den majestætiske elg og med lidt held nogle ulve. Man kan ikke komme tættere på det arktiske dyreliv end her!

Ivrige og larmende slædehunde tager imod os når vi skal på huskysafari gennem det fantastiske skovområde. Det er en kæmpe oplevelse at køre gennem det magiske vinterlandskab med de glade hunde.

Sidst men ikke mindst kommer der mere fart over feltet på et snescootereventyr.

Har man ikke fået nok eventyr, kan man vælge at tage med på karavanesvømning ned ad en fossende elv, naturligvis iklædt termodragter og under alle sikkerhedsforanstaltninger. De mindre modige får mulighed for at bidrage til aftensmaden ved at fiske fra isen. Isfiskeri og karavanesvømning er ikke inkluderet i rejsens pris og bestilles særskilt.

OBS: Rejsen henvender sig til mobile personer, som er vant til at færdes i naturen. Minimumsalder for deltagelse er 14 år. Medbring badetøj samt termotøj og -støvler, der egner sig til arktiske temperaturer.

Rejseplan 2024

Rejseplan

 • Dag 1 - København – Helsingfors – Kajaani eller Kuopio – Kuhmo
 • Dag 2 - Sneskovandring i vildmarken
 • Dag 3 - Huskysafari – Nordlysjagt
 • Dag 4 - Snescootersafari – Traditionel aften
 • Dag 5 - Kuhmo – Kuopio – Helsingfors - København
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map P Sporet Af Nordlys Og Vilde Dyr 2023

Inkluderet i prisen

Fly København - Kajaani t/r

Transfers

4 nætter på 4* Wellness-hotel Kalevala

4 x morgenmad

3 x middag på hotellet

1 x traditionel middag

2 x frokost på hotellet

1 x madpakke på udflugt

Vildmarksaktiviteter

 • Slædehundekørsel
 • Nordlysvandring
 • Snescootertur
 • Sneskovandring med vildtobservation

Dansktalende rejseleder

Vildmarksguide

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Fast plads i bussen kr. 200-300

Eneværelse kr. 850

Isfiskeri kr. 600

 • Sammen med en lokal fisker bores hul i isen, hvorefter der gives instruks i, hvordan man får bid med det fiskegrej, der stilles til rådighed (varighed: 2-3 timer).

Karavanesvømning kr. 900

 • Vi flyder i hold i en lang karavane ned ad en rivende elv iført overlevelsesdragter, hjelm og handsker efter udførlig instruks i, hvordan man flyder ovenpå (varighed 2-3 timer)

Vi tager forbehold for, at udflugterne kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Dag 1

København – Helsingfors – Kajaani eller Kuopio – Kuhmo

Vi flyver med direkte fly fra København til Helsingfors og derfra videre til Kajaani Lufthavn/Kuopio Lufthavn som ligger 1½-2 timers kørsel fra den lille by Kuhmo. Indkvartering på det usædvanlige men hyggelige 4-stjernede Hotel Kalevala og aftensmad. Sauna og jacuzzi står hver dag til rådighed mellem kl. 17 og 18. Måske nordlyset allerede viser sig denne aften? For hotellet ligger midt ude i naturen, hvor intet lys forstyrrer nattehimmelen.

OBS: Vi gør opmærksom på at gruppen alt efter deltagerantal kan blive delt op i mindre grupper, og at dagene for udflugterne derfor kan skifte.

Dag 2

Sneskovandring i vildmarken

Efter morgenmaden møder vi vores engelsktalende professionelle vildmarksguide og kører til et sted, hvor chancen for at se vilde dyr er stor. På en sneskovandring ser vi nærmere på spor i sneen, markering og ekskrementer efter jærv, elge, ulve og harer. Målet er observationshytter midt i vildnisset. Her ligger chancen for at se jærv i snit på 95%.

Praktisk info: Man kører i 45 til 60 minutter ud i naturen. Herfra tager det mellem 30 og 45 minutter at gå til observationsstedet. Det kommer til at foregå i langsomt tempo, så alle kan være med. Og det er sjovt!

Opholdet i hytten, der skal foregå under total stilhed, varer ca. 2 timer. På turen er der inkluderet en picnic og varme drikke. Varighed på turen er omkring 5 – 6 timer. Tilbage på hotellet bliver der god tid til at slappe af før aftensmaden serveres i hotellets restaurant.

Dag 3

Huskysafari – Nordlysjagt

En glad start på dagen er garanteret når vi efter morgenmaden møder de ivrige slædehunde, der elsker at hilse på nye mennesker og tage dem ud på eventyr. På to timer køres gennem det sneklædte landskab med de helt specielle høje nåletræer, der er så karakteristiske for de arktiske områder. Der køres med 2 personer per slæde. Efter denne helt fantastiske oplevelse vender vi tilbage til hotellet og spiser frokost. Om eftermiddagen er der intet program. Måske man har lyst til at se det lille museum, en gåtur ind til byen, eller leje langrendsski.

Praktisk info: Der bliver ikke udleveret ekstra beklædning. Der er mulighed for at leje termotøj (termodragt, støvler, hue, handsker, sokker) til 25 Euro per dag.

Eller også vil man bare slappe af og tage en eftermiddagslur. For efter middagen venter en professionel engelsktalende vildmarksguide, som lærer os alt om nordlys. Ved 9-tiden tager guiden os ud på en tur for at gå på jagt efter nordlys og opleve polarnattens magi. Guiden vil fortælle om himlen og nordlyset, mens vi varmer os i de lånte soveposer og ildstedet og venter på at drømmen går i opfyldelse og nordlyset viser sig. Turen varer omkring 4 timer.

Kuhmo Husky Tour
Kuhmo Husky Tour 2
Nordlys ved Hotel Kalevala
Dag 4

Snescootersafari – Traditionel aften

Efter morgenmaden skal der fart over feltet. Vi udstyres med hjelme og passende termotøj fra top til tå inden vi skal ud at opleve området på en 2 timers snescootersafari. Der køres med 2 personer pr scooter. OBS: Føreren af hver snescooter skal have kørekort.

Frokost på hotellet. Eftermiddagsprogrammet er for egen regning. Det kunne være det helt skøre og utroligt sjove karavanesvømning i en nærliggende elv, isfiskeri, langrend eller blot en tur i saunaen og jacuzzien.

Om aftenen afholdes en traditionel aften, hvor vi rejser tilbage i tiden og spiser 6 til 7 forskellige traditionelle karelske og finske retter – på forskellige måder! Maden akkompagneres af musik spillet på gammeldags instrumenter og tjenerne bærer dragter fra en svunden tid. En herlig afslutning på oplevelsesrige dage.

Dag 5

Kuhmo – Kuopio – Helsingfors - København

Vi spiser morgenmad og tager herefter afsked med Hotel Kalevala. Transfer til Kajaani alt. Kuopio og fly med skift i Helsingfors til København.

Der tages forbehold for programændring ved dårligt vejr og opdeling af gruppen i forhold til deltagerantal.

Medbring selv varmt fritidstøj som er egnet til arktiske temperaturer.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse