Tajga
Saimaa
Hotel Kalevala

Finland

Finland - bjørnejagt i vildmarken

Pris pr. person fra
kr. 16.545

”Skyd” en bjørn med kamera! Unikke naturoplevelser venter når vi går på bjørnejagt i den finske vildmark. På denne fantastiske rundrejse gennem Finland oplever vi de tusinde søers land fra en helt ny side. Langt nordpå og tæt på grænsen mod øst finder vi den finske Tajga. Her er chancen for at opleve brunbjørne i deres naturlige habitat så stor, at man næsten tør garantere det. I rejsen er der inkluderet vildtobservation i specialbyggede hytter, hvor der er mulighed for at ”skyde” bjørne på helt tæt hold og under fuldstændig trygge forhold. En oplevelse for livet!

Vi starter vores rundrejse bekvemt med en togtur til Stockholm, hvorfra vi fortsætter med vores egen komfortable danske luksusbus. Stockholm er altid en smuk oplevelse, og ikke mindst udsejlingen med den store færge til Helsingfors gennem skærgården er helt enestående.

Majestætiske skove og søer, der blinker som diamanter passeres på vores rejse nordpå. Det bliver hurtigt klart, hvorfor Finland også kaldes ”de tusinde søers land”.

Finland er en forholdsvis ny stat og opstod først i 1917. Forinden var landet i 400 år del af det svenske kongerige og har derfor altid haft stærke bånd til Sverige. Således findes der stadigvæk svensktalende områder i Finland, og de fleste byer har både finske og svenske navne. I starten af 1800-tallet kom Finland under russisk herredømme og havde en til tider barsk tilværelse med krig mod Rusland, hvor man måtte afstå en del af Karelen. I dag er Finland et meget moderne industrisamfund under kraftig udvikling. Finsk arkitektur og design er i dag verdensberømt.

Kulinarisk er Finland meget speciel og kendt for sine gode råvarer. Mange af specialiteterne er en fusion af det russiske og finske køkken, ikke mindst når man når til Karelen. At man også kan smage på vin i Finland, ved dog de færreste. Man tager gode finske frugter, europæisk vinmageri og finsk iværksætterånd. Resultatet er fremragende vine, der jævnligt vinder medaljer til internationale konkurrencer. Vi får på denne rejse mulighed for at teste kvaliteten.

Nyslott eller på finsk Savonlinna, er kendt for sin smukke beliggenhed ved Saimaa Søen. Byens historie trækker tråde tilbage til Danmark, idet deres største seværdighed, borgen Olavinlinna eller Sankt Olofsborg, i 1400-tallet blev opført af den danske adelsmand Erik Axelsson Tott. Fra vandsiden får man et godt indtryk af, hvor bastant et bygningsværk der er tale om. Som den første borg med runde tårne, der kunne afværge kanonkugler og omgivet af søer og vandveje, var den et effektivt bolværk for at sikre grænsen mod øst.

På vores færd nordpå, overnatter vi i Joensuu, som er regionen Nordkarelens hovedstad. Byen er af nyere dato og blev først grundlagt i 1800-tallet af den russiske Zar Nikolaj den 1. Den russiske indflydelse kan ikke fornægtes i bybilledet.

Herefter er der ikke langt til den lille by Kuhmo, hvor vi skal bo ned til en stor sø, kun omgivet af fuglekvidder og de store skove, der strækker sig helt til grænsen. Vi er kommet til den finske tajga – vildmarken! Her kommer man uvilkårligt ned i gear. Hotel Kalevala, der har sit navn efter et finsk sagn, har en lidt usædvanlig arkitektur og byder på alt i moderne bekvemmeligheder. Forbilledet for bygningen er ørnen ”Kokko”, som breder sine vinger ud før den flyver. Hotellet kommer i tre dage til at danne vores udgangspunkt for vores ”bjørnejagt” og andre aktiviteter. Måske en tur i saunaen eller boblebadet eller en frisk dukkert i søen frister? Med under 300 km til Polarcirklen kan vi nyde de lyse nætter i fulde drag. Hotellet tilbyder forskellige aktiviteter, som man kan købe på stedet. Man kan leje cykler, robåd, kano og der er mulighed for forskellige vandringer. Tilmelding sker på hotellet ved ankomst. En særlig aktivitet, det såkaldte ”karavanesvømning” kan bookes direkte hos Best Travel. Deltagerne udstyres med overlevelsesdragter og sikkerhedsudstyr og flyder i karavane ned ad en rivende flod. En sjov oplevelse for alle.

Hjemrejsen går via Jyväskylä, der lige som Joensuu har russisk forhistorie. Byen er især kendt som den berømte arkitekt Alvar Aaltos fødeby. Han har sat sit præg på byen, og byen har skabt et museum til ære for det berømte bysbarn. Vi får god tid til at se nærmere på Jyväskylä, da vi overnatter på et centralt beliggende hotel.

Ruten går herefter via Tampere til Åbo eller Turku på finsk. Den forhenværende finske hovedstad er fyldt med spændende kvarterer, både nye og gamle. Vi oplever byens puls inden vi sejler tilbage til Stockholm.

Fra Stockholm går ruten så med bus direkte tilbage til København og vores opsamlingssteder og danner et flot punktum på en rejse fyldt med uforglemmelige oplevelser.

OBS: Mindstealder for deltagelse er 14 år. Rejsen henvender sig til voksne med interesse i natur og kultur. 

Rejseplan 2023

Rejseplan

 • Dag 1 - Togrejse fra København til Stockholm – Sejlads til Helsingfors
 • Dag 2 - Vinsmagning – Nyslott/Savonlinna – Joensuu
 • Dag 3 - Joensuu til Kuhmo - bjørnejagt
 • Dag 4 - Kuhmo
 • Dag 5 - Kuhmo
 • Dag 6 - Kuhmo – Jyväskylä
 • Dag 7 - Jyväskylä – Åbo/Turku – Sejlads til Stockholm
 • Dag 8 - Stockholm - København
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Bj Rnejagt I Den Finske Vildmark 2023 V2

Inkluderet i prisen

Togbillet København-Stockholm

Dansk luksusbus på hele rejsen

Færgesejlads Stockholm til Helsingfors

Færgesejlads Åbo til Stockholm

1 Overnatning på Silja Line i indvendig kahyt med udsigt til panoramadæk

1 Overnatning på Silja Line udvendig kahyt

5 overnatninger på hotel:

 • 1 Overnatning på Scandic Hotel Joensuu
 • 1 Overnatning på Sokos Hotel Alexandra (august) / Hotel Alba (juli) i Jyväskylä
 • 3 Overnatninger på Hotel Kalevala i Kuhmo

7 x Morgenmad

5 x Frokost

7 x Middag

1 x snacks under vildtobservation

Vinsmagning

Sejlads på Saimaa søen

Guidet busudflugt i Alvar Aaltos fodspor

Guidet busudflugt i Åbo og til Nådendal

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring

Eneværelse kr. 1.260

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Togrejse fra København til Stockholm – Sejlads til Helsingfors

På lidt mere end 5 timer når vi bekvemt Stockholm, hvor vores danske luksusbus venter. Vi har tid til at danne os et indtryk af Sveriges hovedstad på en byrundtur med bus, inden vi går ombord på Silja Lines flotte færge med alle bekvemmeligheder. Sidst på eftermiddagen stævner vi ud gennem den svenske skærgård med kurs mod Helsingfors. Der er inkluderet middag i form af buffet. Overnatning er baseret på kahytter med vindue ud mod panoramatorvet.

Dag 2

Vinsmagning – Nyslott/Savonlinna – Joensuu

Hen på morgenen når vi Helsingfors, der med sin karakteristiske hvide kuppel danner et smukt panorama. Efter morgenmadsbuffet ombord starter vi vores Finlandsrejse. Vores første stop bliver i nærheden af byen Mikkeli. Vi besøger den lokale vinproducent, der gennem de sidste årtier har videreudviklet frugtvine til at være anerkendte dråber. Vi smager på varerne, hvorefter frokosten serveres.

Søerne ligger som perler på en snor. Vi skal besøge en af de mest kendte og som det siges, en af de smukkeste, nemlig Saimaa søen i Nyslott/Savonlinna. På en sejltur oplever vi byen fra søsiden og ikke mindst den imponerende borg Olavinlinna eller Sankt Olofsborg, der som det bastante bygningsværk den er, helt sikkert har gjort indtryk på fjenden. I Saimaa-søen lever den sjældne ringsæl. Der er gode muligheder for at spotte den på sejlturen.

Sidste stop denne dag er Joensuu, hvor der overnattes på et centralt beliggende hotel i moderne omgivelser. Middag på hotellet.

Dag 3

Joensuu til Kuhmo - bjørnejagt

Vi fortsætter nordpå og når vores destination Kuhmo omkring frokosttid. Vi spiser frokost på hotellet og deler herefter gruppen op i to hold. For allerede i dag skal vi ud på bjørnejagt. Sidst på eftermiddagen køres gruppen på ca. 1 time ud i vildmarken til bjørnecentret, hvor vildmarksguiden holder et lille informationsmøde og hvor der spises en tidlig middag. Herefter spadseres (400 m) til den specielle udkigshytte. Under total stilhed ventes på bjørnene. For de har så god hørelse, at selv knitrende papir kan jage dem væk. 

Vi kan naturligvis ikke garantere 100% at der kommer bjørne, men erfaringen viser, at bjørnene bliver i området og stort set hver dag vender tilbage til det samme sted. Omkring 20 – 30 bjørne besøger årligt området. Tålmodighed er en dyd!

Foruden bjørne kan man også være heldig at iagttage den særprægede jærv, ræve og nogle gange endda ulve. Der er toilet og køjer i bjørne observationshytten. Hele arrangementet varer hele natten med. Gruppen er tilbage til morgenmaden.

Gruppe 1 tager afsted på bjørnejagt sidst på dagen.

Gruppe 2 har god mulighed for at slappe af og spiser middag på hotellet. Måske en tur i sauna eller jacuzzien kan friste?

Dag 4

Kuhmo

Gruppe1 er kommet sent hjem og skal efter morgenmaden helt sikkert hvile sig.

Gruppe 2 kører om formiddagen ind til Kuhmo og besøger Petola Visitor Center, hvor der på en guidet tur på engelsk gives en god introduktion til den Finske Tajga og dets flora og fauna.

Begge grupperne spiser frokost sammen.

Nu skal gruppe 2 på bjørnejagt, mens gruppe 1 efter frokost kører til Petola Visitor Center og får en guidet tur.

Gruppe 1 spiser middag på hotellet. Gruppe 2 spiser på bjørnecentret.

Petola Visitor Center
Petola
Petola Visitor Center
Dag 5

Kuhmo

Gruppe 2 er kommet sent hjem og skal efter morgenmaden sikkert hvile sig.

Til frokost på hotellet er gruppen samlet igen.

Om eftermiddagen er der mulighed for diverse aktiviteter som karavanesvømning mm., som blot tilkøbes direkte på stedet.

Om aftenen inviterer hotellet til en traditionel aften, som byder på særlige egnsretter og musikalsk underholdning. Vi hygger os sammen og nyder en stemningsfyldt sidste aften i den finske tajga.

Dag 6

Kuhmo – Jyväskylä

Vi siger farvel til Kuhmo og når ved frokosttid frem til Jyväskylä. Efter frokost på egen hånd samles vi igen og tager på en byrundtur med bus, hvor vi med besøg undervejs hører om det berømte bysbarn, arkitekten Alvar Aalto – en profet i sit eget land. Denne bustur er en chance at opleve, hvordan Aaltos værker, skabt over en periode på næsten seks årtier, har formet byen. Turen omfatter de mere klassiske værker fra hans tidlige år og det dynamiske og modne udtryk fra hans senere år. 

Vi vil også høre historier om Alvar Aalto selv samt hans bemærkelsesværdige, talentfulde hustruer, Aino og Elissa. Vi vil se steder, hvor han boede, se skitser, han tegnede, og se de ikoniske værker i byen, hvor han voksede op. Vi besøger bl.a. Säynätsalo, kendt som det "lokale Tahiti" og Muurame-kirken, som for nylig blev genåbnet efter en betydelig renovering. Efter rundturen kan vi checke ind på vores hotel i Jyväskylä. I juli bor vi på hotel Alba, i august på Sokos Hotel Alexandra. Middag serveres på hotellet.

Jyväskylä
Alvar Aalto
Säynätsalo
Dag 7

Jyväskylä – Åbo/Turku – Sejlads til Stockholm

Efter morgenmaden kører vi om formiddagen til Åbo/Turku. Vi er fremme omkring frokosttid, hvor vi besøger Åbos traditionsrige Saluhal – det lokale madmarked. Det er altid spændende at se, hvilken mad man kan købe i andre lande, og hallen bugner med friske råvarer. Åbo gælder således også som Finlands kulinariske hovedstad.

Frokosten bliver på egen hånd. Der er gode muligheder for at få noget at spise i Torvehallen, der ligger midt i centrum.

Efter frokost mødes vi igen, og vi tager sammen med en engelsk/svensk talende guide på en rundtur med bus i den spændende gamle by, som engang var Finlands hovedstad og er landets ældste. Undervejs vil der være forskellige stop. Vi kører desuden ud i skærgården til 600 år gamle Nantaali/Nådendal, hvor vi nyder sommerstemningen i den yderst charmerende lille by.

Sidst på dagen går vi ombord på Tallink færgen til Stockholm, der denne gang fører os ad en anden rute og passerer Ålandsøerne. Indkvartering sker i udvendige kahytter med vinduer. Vi spiser aftensmad i form af buffet ombord.

Dag 8

Stockholm - København

Tidligt om morgenen anløber vi Stockholm. I de lyse nætter er indsejlingen gennem skærgården en helt speciel smuk oplevelse. Vi sætter kursen mod Danmark og kører ned gennem Sverige til Vättern, hvor vi spiser frokost i Gränna, der er kendt for sine polkagrise. Der bliver et kort stop ved et bolsjekogeri for at se på den specielle vare.

Sidst på dagen når vi tilbage til København H.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse