Santiago de Compostela
Asturien
Playa de las Catedrales

Spanien

Essensen af Nordspanien

Pris pr. person fra
kr. 15.495

Fortryllende spansk rundrejse med nogle af de BESTe oplevelser fra det kendte og ukendte Nordspanien, krydret med skønne smagsoplevelser. Vi har fokus på Bilbao, Santander, Cudillero, Playa de las Catedrales, A Coruña, Santiago de Compostela, O Grove og Vigo. Flot rejse med nøje udvalgte besøg inkl. mini-pilgrimsvandring på den berømte El Camino. Vi møder befolkningen i øjenhøjde, hvor det bobler af liv og kultur. Dette er essensen af Nordspanien.

OBS: Anne-Vibeke Rejser har deltaget på Essensen af Nordspanien med Best Travel. Du kan læse mere om oplevelsen her.

Essens er en kvalitetsrejse med de gode oplevelser i højsædet, og Spanien byder på næsten uendelige oplevelser. I en afslappet og hyggelig atmosfære udforsker vi det autentiske Nordspanien. Vi følger Atlanterhavskysten i Det Grønne Spanien, der strækker sig fra Bilbao i Baskerlandet, gennem Cantabrien og Asturien til landets fredfyldte hjørne, Galicien. Undervejs nyder vi bl.a. synet af Bilbaos verdensberømte Guggenheim Museum, og hygger os i den maleriske fiskerby Cudillero, hvor husene er malet i en regnbue af pastelfarver.

En unik kultur venter i Galiciens labyrint af dybgrønne dale, spættet med stenlandsbyer, middelalderklostre og gamle vinmarker. Bag lyden af sækkepiber gemmer galicerne på deres keltiske rødder, og rundt omkring ses gamle keltiske kors. Til fods oplever vi A Coruñas gamle bydel, der ligger på en smal landtange ud mod Atlanterhavet. Udefra ser vi Hércules-tårnet - verdens eneste fyrtårn fra romertiden, og vi ser de karakteristiske glasbalkoner på de hvide huse ved havnefronten. En spændende by, der mærkeligt nok er overset af mange. Gennem historien har galicerne troet på hekse, og flere af regionens traditioner bærer stadig præg heraf. I dag siger galicerne, at de ikke tror på hekse - men ved, at de findes!

Siden middelalderen har Galicien været berømt for pilgrimsvejen El Camino de Santiago. Engang havde pilgrimsfærd stor betydning i den katolske verden, og skarer af pilgrimme fra hele Europa valfartede til den hellige by Santiago de Compostela, for at få syndsforladelse. Opdagelsen af apostlen Jakobs grav gjorde byen til én af kristendommens vigtigste pilgrimssteder. I dag ses stadig pilgrimme foretage rejsen af religiøse grunde, men det er også populært at gå eller cykle dele af ruten - både for at få motion, slappe af og følge den gamle tradition. I et roligt tempo vandrer vi 6 km på den berømte pilgrimsvej. Glæd dig til at opleve Santiago de Compostela, der uden tvivl er én af Spaniens smukkeste byer. I et pragtfuldt virvar af spir og skulpturer svæver katedralen majestætisk over byen.

Hos Best Travel er spanske rytmer også pragtfulde smagsoplevelser. Ved Arousa-mundingen sejler vi i katamaranbåd med glasbund, for at følge befolkningens opdræt af muslinger på træplatforme i vandet. At smage de vidunderlige muslinger ledsaget af en god galicisk hvidvin - er at nyde livet.

På hele rejsen bor vi hver nat komfortabelt på 3- og 4-stjernede hoteller med en uovertruffen beliggenhed.

Mødet med den gæstfrie og madglade befolkning, kunst og historie er det væsentlige – Essensen af Nordspanien. Vi har sammensat en flot og spændende rundrejse i både det kendte og ukendte Nordspanien. Oplevelser, der printer sig ind på nethinden fra dele af Spanien, som alt for ofte er oversete.

Nordspanien er intet mindre end en fryd for sanserne!

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Bilbao og Santander
 • Dag 2 - Santander, Cudillo og Playa de Foz
 • Dag 3 - Playa de las Catedrales
 • Dag 4 - Pilgrimsvandring og eventyrbyen Lugo
 • Dag 5 - Lugo
 • Dag 6 - A Coruña og Santiago de Compostela
 • Dag 7 - Pilgrimsbyen Santiago de Compostela
 • Dag 8 - Sejltur ved O Grove og Vigo
 • Dag 9 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Essensen Af Nordspanien 2024 V2

Inkluderet i prisen

DIREKTE fly til Bilbao og retur fra Santiago de Compostela via Barcelona inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport i Spanien

1 nat i Santander (4-stjernet hotel)

2 nætter i Playa de Foz (4-stjernet hotel)

2 nætter i Lugo (4-stjernet hotel)

2 nætter i Santiago de Compostela (3-stjernet hotel)

1 nat i Vigo (3-stjernet hotel)

8 x morgenmad

5 x middag

Udflugter ifølge program, bl.a.:

 • Guggenheim Museet i Bilbao set udefra
 • Maleriske Cudillero – en af Spaniens smukkeste landsbyer
 • Naturfænomenet Playa de las Catedrales
 • Mini-pilgrimsvandring på den berømte El Camino
 • Spadseretur på Den Romerske Bymur i Lugo
 • Byvandring i den smukke havneby A Coruña
 • God tid i pilgrimsbyen Santiago de Compostela
 • Sejltur ved O Grove m/muslingesmagning og hvidvin

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Eneværelse kr. 2.225

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Bilbao og Santander

Med DIREKTE fly ankommer vi til Bilbao, hvor vores erfarne rejseleder byder velkommen. Inden vi i bus fortsætter til Santander, oplever vi det verdensberømte Guggenheim Museum i Bilbao. Det sensationelle bygningsværk løftede byen direkte ind i det 21. århundrede. Titaniumfliserne, der dækker det meste af bygningen som gigantiske sildeskæl, siges at være inspiration fra arkitekten Frank Gehrys fascination for fisk. Museet er mest berømt for sin arkitektur fremfor indhold, så vi går rundt om bygningen, og får den unikke oplevelse udefra.

Først på aftenen ankommer vi til Santander, hvor vi skal bo en enkelt nat på et komfortabelt hotel. Efter indkvartering spadserer vi til en hyggelig lokal restaurant, hvor en dejlig tapas-middag venter.

Dag 2

Santander, Cudillo og Playa de Foz

Efter morgenmad tager vi på byvandring i Santander- regions hovedstaden i Cantabrien. Vi kommer gennem den ældste del af byen, fyldt med elegante monumenter og storslåede facader. På turen oplever vi også den livlige plads Plaza Porticada, der er scenen for adskillige kulturelle shows i byen. Vi slutter på den livlige Plaza de Pombo, der er omgivet af træer og hyggelige caféer.

Herefter fortsættes til den maleriske fiskerby Cudillero, der af mange regnes for Spaniens smukkeste landsby. De pastelfarvede huse ligger ud mod Den Asturiske Kyst. Det siges, at byen blev grundlagt af vikinger! Vi udforsker byen, og her finder du måske et dejligt sted, du kan nyde en frokost på egen hånd?

Om eftermiddagen kører vi til Playa de Foz, hvor vi skal bo i 2 nætter. Vi hygger os med middag på hotellet.

Dag 3

Playa de las Catedrales

I dag skal vi opleve et enestående naturfænomen, der hører til blandt Spaniens største. Langs den ca. 1,5 km lange sandstrand ”Playa de las Catedrales” afsløres en usædvanlig hemmelighed ved lavvande. Havets styrke og tidens gang har forvandlet naturlige klippeformationer til skyhøje buer som i gotiske katedraler. Her gemmes naturlige klipper, havhuler, klippetårne, kamre og lange buer op til 30 m høje. Ved lavvande er stranden et magisk eventyr. At gå rundt mellem klipperne i det usædvanlige landskab, får de fleste til at tænke på naturens kraft og skønhed. På galicisk hedder området ”Praia de Augas Santas”, som betyder – stranden ved det hellige vand. Vi oplever også stranden fra klippetoppen ved højvande, hvor den virker meget lille. Herfra fører trapperne ned til stranden. Da der er stor interesse for stedet, har myndighederne sat en begrænsning af besøgende pr. dag.

Resten af dagen er afsat til afslapning og til at nyde hotellets faciliteter. Måske frister en dukkert i havet?

 

Dag 4

Pilgrimsvandring og eventyrbyen Lugo

Glæd dig til en sjælfuld vandretur ad Europas mest berømte pilgrimsvej, El Camino de Santiago. Dagen begynder med et besøg i det smukke Samoskloster - Spaniens ældste kloster, hvor vi ser den lille kirke og resterne af en keltisk boplads. Pilgrimsvandringen er på ca. 6 km, og begynder i Sarria, hvor vi kommer gennem et let kuperet terræn med vandring både på jord og asfalt til Mercado. (Har du ikke lyst til at vandre, kan du i stedet køre med vores bus til Mercado). Den 800 km lange pilgrimsrute til apostlen Jakobs grav var en farefuld rejse. Ruten er en af historiens vigtigste, og den nordlige rute er opført på UNESCOs Verdensarvsliste. Nogle tager stadig rejsen af religiøse grunde, og måske er vi heldige at møde nogle klædt med kappe, hat, vandrestav og taske påsat en muslingeskal, som skulle beskytte pilgrimmene.

Senere fortsætter vi i bus til middelalderbyen Lugo, hvor verdens bedst bevarede romerske bymur på 2 km danner en sløjfe omkring den gamle bydel. Vi bor 2 nætter på et skønt hotel i den charmerende by, og om aftenen hygger vi os med middag på hotellet.

Dag 5

Lugo

Byens særlige stemning opleves på spadsereturen på toppen af den gamle bymur, der omkranser byen. Den 10 m høje og 8-12 m bredde mur har stor betydning for hele byen. Herfra nydes livet på hyggelige gåture, joggingture og en gang om året er her kapløb. Det er næsten som at mærke historiens vingesus at gå på muren, der blev bygget i det 3. århundrede e.Kr. Muren er opført på UNESCOs Verdensarvsliste, og har ligeså stor betydning for Lugo, som en promenade har for en badeby. Herefter går vi gennem Lugos smalle gader og oplever nogle af byens charmerende torve med elegante borgerhuse. Udefra ser vi også den fredfyldte katedral, der er inspireret af kirken i Santiago de Compostela. Turen slutter på den idylliske Praza do Campo. Resten af dagen kan du gå på opdagelse på egen hånd. Om aftenen nyder vi middagen på en dejlig lokal restaurant i gåafstand fra hotellet.

Dag 6

A Coruña og Santiago de Compostela

Vi besøger den smukke havneby A Coruña - Galiciens næststørste by. Den moderne metropol har en fin madscene, og det summer af et kulturelt liv. Stranden er et hot spot, og man er stolt af den historiske bydel. A Coruña er overset af mange besøgende, men det er afgjort en spændende by. På byrundturen ser vi ude fra A Coruñas blæsende nordspids med det romernes fyrtårn, Torre de Hércules. Tårnet blev bygget i det 1. århundrede e.Kr. – og er stadig aktivt.

På en lille gåtur kommer vi forbi nogle af byens fine huse med galerías (glasbalkoner). Datidens borgerskab boede på Avenida da Marina, Praza de María og Rúa Rego de Auga, hvor hele husfacader fuldstændig er dækket med glasbalkoner. Sollyset blev lukket ind, og fugtigheden holdt ude.

Om eftermiddagen kører vi til Galiciens hovedstad, den vidunderlige by Santiago de Compostela, der tælles blandt Spaniens smukkeste byer. Valfartsbyen er pilgrimsrutens endestation og overgås kun af Jerusalem og Rom i betydning. Vi bor 2 nætter på et meget centralt hotel i byen, og hygger os om aftenen med middag på hotellet.

Dag 7

Pilgrimsbyen Santiago de Compostela

Glæd dig til byvandringen i den unikke pilgrimsby Santiago de Compostela, der overalt er gennemsyret af en særlig aura i labyrinten af smalle gader, brudt af smukke pladser og arkader med storslåede stenarkitektur. Det er som at befinde sig i et levende frilandsmuseum med gamle klostre, kirker og typiske galiciske huse. Juvelen er den berømte katedral med et pragtfuldt virvar af spir og skulpturer. Kirken er en magnet for alt liv i byen. Den storslåede vestlige facade er efter en større restaurering vendt tilbage til fordums glans. Det fortælles, at apostlen Jakob led martyrdøden i Jerusalem i år 44. Hans disciple førte hans jordiske rester til Spanien, hvor han havde udredt kristendommen. Mange år senere viste en stjerne på himlen stedet, hvor Skt. Jakob var blevet begravet, og kirken blev bygget. Jakob ligger begravet under hovedalteret.

At ankomme til Santiago og stå foran den fantastiske katedral på Praza do Obradorio er en uforglemmelig oplevelse. Gennem årtier har millioner af pilgrimme betrådt pladsens sten. Vi deltager i en messe i den store katedral, lytter til orglets brusen og nyder kirkerummet, hvor pilgrimme strømmer til. Vi hører om domkirkens spændende historie, og har tid til at beundre kirkens mesterværk – den pragtfulde barokfacade.

Om eftermiddagen er der tid til at udforske byen på egen hånd. Gå rundt i de smalle gader med et væld af klostre, kirker, atmosfærefyldte restauranter og caféer. Glem ikke at smage mandelkagen ”Tarta de Santiago”, der normalt er dekoreret med det kendte Santiago kors. Forkæl dig selv med frokost eller en kop kaffe på det oprindelige herberg for pilgrimme, der i dag er forvandlet til det 5-stjernede hotel Parador de Santiago – Hostal Reis Catolicos. Her er mange originale elementer bevaret - såsom hvælvede lofter og stenbuer.

Dag 8

Sejltur ved O Grove og Vigo

Vi starter dagen med besøg i den lille idylliske by O Grove, der ligger ved Arousa-flodens munding i den sydvestlige del af Galicien. Byen ligger smukt på en halvø, der vender ud mod Atlanterhavet. O Grove har en stærk fiskertradition, og netop her venter en spændende tur med katamaran. Skibet har glasbund, og vi får derfor rig mulighed til at udforske de store skaldyrsfarme, der ligger langs kysten. Farmene forsyner både befolkningen og restauranter med muslinger, østers og kammuslinger. Vi har fokus på den gode smag, og nyder nogle af de lækre skaldyr med galicisk hvidvin.

Derefter besøger vi den lille ø, A Toxa, der er kendt for wellness resorts med terapeutisk mineralvand og sæbefremstilling med mineralsalte, som er godt for huden. Vi besøger en gammel sæbefabrik, hvor der er mulighed for at købe den berømte sæbe.

Vigo har efterladt et historisk kvarter med en stærk maritim stemning, der i dag står i kontrast til den moderne lystbådehavn. Havnen er blandt verdens fineste naturlige havne, som vi oplever på byrundturen. Vi får også et glimt af den gamle bydel med historiske bygninger, og kører langs brede alléer med smukke træer. På rejsens sidste nat bor vi på hotel i hjertet af byen. Vigos borgere ved, hvordan man skal nyde livet. Her findes fremragende tapasbarer og fiskerestauranter, hvor der bl.a. serveres kulmule, pighvar, havaborre og friske skaldyr. Tag med rejselederen på restaurant for egen regning, og prøv nogle af Galiciens specialiteter.

Dag 9

Hjemrejse

Efter morgenmad kører vi til lufthavnen i Santiago de Compostela, hvorfra vi via Barcelona flyver tilbage til Danmark.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse