Santiago de Compostela
Cudillero
Bilbao

Spanien

Essensen af Nordspanien

Pris pr. person fra
kr. 13.995

Fortryllende spansk rundrejse med nogle af de BESTe oplevelser fra det kendte og ukendte Nordspanien, krydret med skønne smagsoplevelser. Vi har fokus på Bilbao, Santander, Neo-grotten, San Vicente de la Barquera, Cudillero, Playa de las Catedrales, A Coruña, Santiago de Compostela og O Grove. Flot rejse med nøje udvalgte besøg. Vi møder befolkningen i øjenhøjde, hvor det bobler af liv og kultur. Dette er essensen af Nordspanien.         

Essens er en kvalitetsrejse med de gode oplevelser i højsædet. Spanien er et stort og meget smukt land, som byder på næsten uendelige oplevelser. I en afslappet og hyggelig atmosfære udforsker vi det autentiske Nordspanien. Vi følger Atlanterhavskysten i Det Grønne Spanien, der strækker sig fra Bilbao i Baskerlandet, gennem Cantabrien og Asturien til pilgrimsbyen Santiago de Compostela i Galicien. Hver nat bor vi på udvalgte 4-stjernede hoteller, og her kan du særligt glæde dig til at skulle bo på hoteller med fremragende beliggenhed både i Bilbao og Santiago de Compostela, som mange gæster længe har drømt om.

Vi krydser Nervión-floden med den berømte hængefærge, der er opført på UNESCOs kulturarvsliste, og en anden af rejsens mange højdepunkter er besøget i Neo-grotten. For at beskytte den ægte Altamira-grotte, har man lavet en tro kopi i fuld størrelse. Det er en stor oplevelse at se de sofistikerede polykromt malerier indgraveret på klippesiderne.

Vi nyder den maleriske fiskerlandsby San Vicente de la Barquera med den enestående kulisse af sneklædte bjerge i baggrunden, og hygger os i fiskerbyen Cudillero, der ikke uden grund regnes for den mest idylliske på den asturiske kyst. Husene er her malet i en regnbue af pastelfarver, og ligger smukt ned mod den lille havn.

En unik kultur venter i Galiciens labyrint af dybgrønne dale, spættet med stenlandsbyer, middelalderklostre og gamle vinmarker. Bag lyden af sækkepiber gemmer galicerne på deres keltiske rødder, og rundt omkring ses gamle keltiske kors. Til fods oplever vi A Coruñas gamle bydel, der ligger på en smal landtange ud mod Atlanterhavet. Vi besøger byens største seværdighed, Hércules-tårnet - verdens eneste fyrtårn fra romertiden. Naturligvis skal vi også se de karakteristiske glasbalkoner på de hvide huse, der kanter havnefronten. Santiago de Compostela er uden tvivl én af Spaniens smukkeste byer. I et pragtfuldt virvar af spir og skulpturer svæver katedralen majestætisk over pilgrimsbyen. Opdagelsen af apostlen Jakobs grav gjorde byen til én af kristendommens vigtigste pilgrimssteder.

Hos Best Travel er spanske rytmer også pragtfulde smagsoplevelser. Ved Arousa-mundingen sejler vi med katamaranbåd med glasbund ud, for at få et panoramisk vue under vandet. At smage de vidunderlige muslinger ledsaget af en god galicisk hvidvin - er at nyde livet. Det er spændende at følge befolkningens opdræt af muslinger på træplatforme ude i vandet. Vi smager også på Nordspanien, når vi besøger den prægtige vingård, der har til huse på et gammelt slot.

Mødet med den gæstfrie og madglade befolkning, kunst og historie er det væsentlige – Essensen af Nordspanien. Vi har sammensat en flot og spændende rundrejse i både det kendte og ukendte Nordspanien. Oplevelser, der printer sig ind på nethinden fra dele af Spanien, som alt for ofte er overset.

På hele rejsen bor vi komfortabelt på hoteller af høj standard og med en uovertruffen beliggenhed – og fra ankomst til afrejse ledsages af vi en dansk ekspertrejseleder.                                               

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst til Bilbao
  • Dag 2 - Nervion-floden – Laredo - Santander
  • Dag 3 - Neo-grotten – San Vicente de la Barquera - Oviedo
  • Dag 4 - Oviedo – Cudillero - Ribadeo
  • Dag 5 - Playa de las Catedrales – A Coruña
  • Dag 6 - Santiago de Compostela
  • Dag 7 - Sejltur ved O Grove med smagsprøver fra havet samt vingårdsbesøg
  • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Essencen Af Nordspanien

Inkluderet i prisen

Fly til Bilbao og hjem fra Porto inkl. bagage

Al transport i henhold til program

7 overnatninger på 4-stjernede hoteller

7 x morgenmad

5 x middage inkl. vin/vand

Bådtur med smagning af muslinger og vin

Vingårdsbesøg med vinsmagning

Udflugter og entréer ifølge program

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrig forplejning og drikkevarer

Evt. drikkepenge til chauffør og lokalguider

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dobbeltværelse som eneværelse 2.500

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Ankomst til Bilbao

Guggenheim

Vi flyver med blot en enkelt flyskifte til Bilbao, hvor rejseleder og journalist Jens Ulrich Pedersen tager imod og byder velkommen. Vi kører direkte til vores gode hotel i det centrale Bilbao. Herfra udgår vores byvandring, hvor vi blandt andet går forbi det verdensberømte Guggenheim Museum.

Om aftenen spiser vi middag på hotellet.

Dag 2

Nervion-floden – Laredo - Santander

Efter en dejlig morgenmad på hotellet, starter vi med en kort køretur til Getxo, hvor der venter os en sjov oplevelse, når vi skal med hængefærgen over floden Nervión tæt på dens udmunding i Biscayabugten. Broen er 160 m. lang og 45 m. høj. Hængefærgen er fra 1893 og er verdens ældste eksisterende. Her møder vi igen bussen og kører til den gamle fiskerby Castro Urdiales, hvis gamle bydel er en sand fornøjelse at gå rundt i.

I en anden af de gamle fiskerbyer, Laredo bliver der mulighed for at købe frokost og måske købe lidt ind af de lokale specialiteter, hvoraf mange kan købes på dåse grundet byens placering ud mod havet.

Midt eftermiddag ankommer vi til Santander, som er regionshovedstad i Cantabrien Her mødes vi af en lokalguide, som tager os med på en byvandring gennem byens historiske, gamle bydel, som er fyldt elegante monumenter og storslåede facader. Vi kommer blandt andet forbi den livlige plads Plaza Porticada, og standser op ude foran den meget smukke, gotiske katedral Nuestra Señora de la Asunción.

Herefter kører vi en kort tur til Puento Viesgo, hvor vi indkvarteres komfortabelt på Gran Hotel Balneario de Puente Viesgo og spiser aftensmad.

Getxo hængefærgen
Castro Urdiales
Laredo
Katedralen i Santander
Dag 3

Neo-grotten – San Vicente de la Barquera - Oviedo

Denne formiddag skal vi udforske den flotte Altamira-grotte, der er udpeget af UNESCO, som værende verdensarv. Grotten indeholder fascinererende hulemalerier helt tilbage fra den ældste stenalder.

Vi besøger Neo-grotten, som er  museum og en replika af den originale Altamira-grotte, og som forklarer historien herom.

I den flotte by San Vicente de la Barquera bliver der både mulighed for at købe frokost, og på egen hånd udforske byen.

Med stop undervejs i Ribadesella ved Sella-floden, når vi sidst på eftermiddagen frem til Oviedo, hvor vi indkvarteres på et dejligt hotel. Hotellet ligger central i byen, så man i aften kan spise på egen hånd på en af de mange lokale restauranter.

Dag 4

Oviedo – Cudillero - Ribadeo

Vi mødes om morgenen med lokal guide fra Oviedo, som vil vise os mere af byen og fortælle om byens historie. Byen har rødder langt tilbage – men spillede også en stor rolle i den spanske borgerkrig.

Vi besøger også Cudillero, som af mange betegnes som den smukkeste landsby i Spanien. Det får du selv mulighed for at vurdere på turen, men med til historien hører også, at byens siges at have vikinge-rødder!

I denne smukke by kan du nyde din frokost, inden vi om eftermiddagen sætter kursen mod Ribadeo med sine imponerede kyststrækninger, som vi for alvor udforsker i morgen.

Men allerede i dag kan du glæde dig over indkvartering på et dejligt hotel direkte på kysten, hvor vi også spiser middag.

Dag 5

Playa de las Catedrales – A Coruña

Vi skal i dag på nært hold opleve de imponerende klippeformationer ved stranden Playa de las Catedrales, som er vidt forskellige ved lavvande og højvande. Derfor afsætter vi også en del af dagen, således vi også ser de store tidevandsforskelle.

Hen på eftermiddagen ankommer vi til A Coruña, hvor vi skal på en spændende byrundtur. Vi skal selvfølgelig også besøge Herkules-tårnet, som er et gammelt, romersk fyrtårn – som stadig er aktivt! Tårnet står flot ved kysten, og er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Vi indkvarteres og spiser aftensmad på hotellet.

Dag 6

Santiago de Compostela

Efter kun omtrent en times kørsel er vi fremme ved pilgrimmenes mål, Santiago de Compostela, der er opstået omkring apostlen Jakobs grav, som blev opdaget af en bonde ved navn Pelayo i år 813. Om formiddagen besøger vi byens historiske centrum, der er et stort frilandsmuseum med skæve, smalle gader, yndige paladser, gamle klostre, typisk galiciske huse og det gamle universitet. Byrundturen slutter ved den berømte domkirke, hvor Jakob (på spansk Santiago) ligger begravet under hovedalteret.

Eftermiddagen er til fri disposition til, på egen hånd, at udforske den smukke og spændende by, som hvert år besøges af 10 millioner mennesker, og måske smage den lækre Santiago-tærte og den lokale vin, som hedder Ribeiro.

Vi indkvarteres centralt for 2 nætter, og denne aften er middagen på hotellet inkluderet.

Santiago de Compostela
Stemning uden for katedralen i Santiago De Compostela
Santiago-tærte
Santiago de Compostela
Santiago de Compostela
Dag 7

Sejltur ved O Grove med smagsprøver fra havet samt vingårdsbesøg

Vi starter dagen med at køre til den lille, idylliske by O Grove, der ligger ved Arosa-flodens munding i den sydvestlige del af Galicien. Byen ligger smukt på en halvø, der vender ud mod Atlanterhavet. O Grove har en stærk fiskertradition, og netop her venter en særlig spændende sejltur i en katamaran med glasbund.

Dermed har vi rig mulighed for at udforske både havbunden, men også de store skaldyrsfarme, som her langs kysten forsyner befolkningen og restauranter med muslinger, østers og kammuslinger. Vi smager på nogle af de helt friske skaldyr – og det ledsages med lokal, galisisk hvidvin.

Og dagen fortsætter med fokus på god smag, når vi besøger Bodegas del Palacio de Fefiñanes, som er en prægtig vingård, der har til huse i et gammelt slot. Her starter vi med en rundvisning og slutter naturligvis af med en vinsmagning.

I godt humør vender vi således tilbage til Santiago de Compostela, og i aften er der mulighed for at afslutte turen på en lokal restaurant efter eget valg.

Dag 8

Hjemrejse

Vi forlader Santiago de Compostela og krydser grænsen ind til Portugal og sætter kursen mod lufthavnen i Porto. Herfra flyver vi tilbage til Danmark – atter med blot et enkelt flyskifte undervejs.

Tillader tiden det - og afgår flyet sidst på dagen -  gør vi et kort stop i barok-byen Braga undervejs mod lufthavnen.

Hotellerne vi typisk bruger på denne tur er vist herunder. Endelig hotelliste fremsendes med afrejseinformationen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse