Agios Stéfanos
Blå Stol
Olympia

Grækenland

Essensen af Grækenland

Pris pr. person fra
kr. 10.995

Rejs dig rig - får særlig betydning på denne flotte rundrejse i Grækenland. Vi har fokus på Peloponnes med Nafplion, Edidauros og Olympia. Vi udforsker også Delfi, Metéora-klostrene, bjerglandsbyer og den charmerende hovedstad Athen. Rejsen er krydret med skønne smagsoplevelser. Glæd dig til at møde grækerne i øjenhøjde, hvor det bobler af liv og kultur. Vi bor på hoteller med fremragende beliggenhed. Dette er essensen af Grækenland.

Essens er en kvalitetsrejse med de gode oplevelser i højsædet. Grækenland har længe været blandt danskernes favoritrejsemål, for her finder man rødderne til den vestlige kultur – og samtidig tiltrækker det vidunderlige klima og det græske køkken.
Mange kender nogle af Grækenlands talrige øer, men færre har besøgt det charmerende fastland, hvor vi både skal opleve antikkens og nutidens Grækenland. I en hyggelig og afslappet atmosfære udforsker vi det autentiske Grækenland. Vi besøger bjerglandsbyer, og kommer tæt på grækerne, når vi besøger en spændende vingård og en olivenfarm, hvor vi nyder familiernes hjemmelavede græske frokoster. På hele rejsen bor vi på udvalgte hoteller med meget central beliggenhed. Glæd dig til opholdet i Kalambaka, hvor vi bor for foden af de fantastiske Metéora-klipper - og i Athen, hvor vi bor i hjertet af byen blot en stenkast fra Akropolis, der rejser sig over byens hustage.

Vi krydser Korinthkanalen til halvøen Peloponnes, hvor vi skal opleve den gamle hovedstad Nafplion, amfiteatret Edidauros, bjerglandsbyen Dimitsana og Olympia, hvor de første olympiske lege fandt sted. Vi besøger også Delfi – epicentret for den ældgamle græske historie og hjemstedet for oraklet, hvor man kunne få adgang til den højeste visdom. Naturligvis skal vi opleve sandstensklipperne ved Kalambaka – én af Grækenlands mest spektakulære seværdigheder. Øverst på de utilnærmelige klipper findes de fantastiske Metéora-klostre. I Athen ligger moderne caféer og butikker side og side med Akropolis, som har stået vagt over byen i næsten 3.000 år. Du har også mulighed for at slappe af på den idylliske ø, Aegina.

Grækenland byder på naturskønne hotspot. Funklende turkisblå oceaner, krystalklart vand, hvide strukturer, smukke kystlandsbyer, blågrønne bjerge, solblegede ruiner og museer med arkæologiske fund. Overalt står kulturelle oplevelser i kø.
I Grækenland møder man ægte gæstfrihed! Socialt samvær er en livsstil. Unge hygger sig på caféer med iskaffedrikken, frappé - mens de ældre foretrækker stille stunder på torvet under store platantræer. De autentiske tavernaer med ternede duge og en livlig debat til lyden af svage bouzouki-toner, hører stadig til dagligdagen i de små landsbyer. Grækenland er også et kulinarisk eventyr. Olivenolie, fetaost, muslinger, ouzo, retsina, friskbagt brød med oliven, moussaká, tzatziki, grillede fisk, blæksprutter, duftende timian - og alt godt fra havet med fine påvirkninger fra både det tyrkiske og italienske køkken.

Selv om historien giver genlyd i Grækenland, lever man i nuet. Fastlandet overrasker og forfører. Det er let at forstå, at danskerne elsker Grækenland. ”Ved du, hvad det BESTe er”?

”Jámmas” - skål og velkommen til Essensen af Grækenland.

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Afrejse fra Danmark - Korinthkanalen og Nafplion
 • Dag 2 - Amfiteatret Epidauros og vingårdsbesøg
 • Dag 3 - Bjerglandsbyen Dimitsana og Olympia
 • Dag 4 - Antikke Olympia, olivenfarm og Delfi
 • Dag 5 - Oraklet i Delfi og Kalambaka
 • Dag 6 - Metéora-klipperne og Metsovo-landsbyen
 • Dag 7 - Kalambaka, Kamena Vourla og Athen
 • Dag 8 - Charmerende Athen
 • Dag 9 - Fridag eller ekstraudflugt til øen Aegina
 • Dag 10 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Essensen Af Gr Kenland

Inkluderet i prisen

Fly København-Athen t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport i Grækenland

6 overnatninger på 3-stjernede hoteller og 3 overnatninger på 4-stjernede hoteller:

 • 2 nætter i Nafplion (3-stjernet)
 • 1 nat i Olympia (3-stjernet)
 • 1 nat i Delfi (3-stjernet)
 • 2 nætter i Kalambaka (3-stjernet)
 • 3 nætter i Athen 4-stjernet

9 x morgenmad

4 x græsk frokost

1 x middag

Udflugter iflg. program

Entré til Epidauros, Olympia, Delfi, Metéora-klostre og vandkraftmuseet

Besøg på vingård og olivenlund

Ostesmagning

Lokalguide på museer og arkæologiske seværdigheder

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Obligatorisk turistskat i alt ca. EUR 9

Eneværelse kr. 2.270

Ekstraudflugt: Akropolis & Akropolis Museet kr. 270

Ekstraudflugt: Sejltur til Aegina kr. 475

Ekstramiddag: Middag m/græsk musik kr. 225

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Afrejse fra Danmark - Korinthkanalen og Nafplion

Fly til Athen. Efter ankomst sætter vi kursen mod halvøen Peloponnes, der er forbundet med fastlandet via Korinthkanalen. Projektet blev allerede udtænkt i det antikke Korinth, men først bygget over 12 år i det 19. århundrede. Den berømte menneskabte kanal borer sig dramatisk gennem klippen, og åbningen har afkortet sejladsen mellem Det Joniske Hav og Piræus med 200 sømil. Vi betragter det lange tekniske vidunder på over 6 km, og håber at se et skib komme igennem, som er et særligt imponerende syn.

Man siger, at Peloponnes er der, hvor historien og myterne mødes! Vi ankommer til den romantiske by Nafplion, som er én af de allersmukkeste byer på halvøen – ja, måske i hele Grækenland? Byen, der var landets hovedstad fra 1828-1834, har en helt unik arkitektur og skønhed.

Palæer, monumenter og osmanniske springvand. Smalle gader prydes med fornemme butikker, palæer og elegante venetianske huse. Det summer af liv i hjertet af byen på Sintagmátos-pladsen og på den dejlige havnepromenade - man får næsten associationer til Norditalien. Velkommen til Nafplion, hvor vi skal bo i 2 nætter på Park Hotel. Om aftenen hygger vi os med en dejlig middag på lokal restaurant.

Korinter-kanalen
Nafplion
Nafplion
Dag 2

Amfiteatret Epidauros og vingårdsbesøg

I dag går turen til det meget velbevarede amfiteater Epidauros fra ca. 2.340-330 f.Kr. Antikkens Epidauros blev anset som helligdom for medicinens gud, Asklépios, hvor det var kendt som et kursted. Teatrets dramatiske forestillinger blev set af gudens patienter. Mødestedet for mirakuløs helbredelse. I dag er det stadig et mødested, men for festival og skuespil. Amfiteatret har en ekstraordinær god akustik. Prøv at gå ned på den cirkelrunde scene, og dine medrejsende vil tydeligt kunne høre, hvad du siger – selv på 60 meters afstand.

Husk, også at skue over de bagvedliggende bjerge, når du står der! Med matematisk præcision er tilskuerpladserne bygget ind i en slugt i bjerget. Fredfyldt og mystisk på samme tid.

Man lavede endda lydforstærkere som bestod af bronze- eller ler-vaser, der blev placeret under bænkeraderne med bunden i vejret. Der er i alt 55 rækker med plads til ca. 15.000 tilskuere.

Grækenlands vinproduktion går mere end 3.000 år tilbage i tiden. Hvis alt afhang af historik i vinenes verden, ville Grækenland være et af jordens bedst kendte vinlande. Engang var de gamle grækere nemlig klodens bedste vineksperter. De tog druesorter og viden med til deres kolonier i middelhavsområdet – Italien, Frankrig og Spanien. Noget gik galt for grækerne, for først nu dukker de græske vine op igen - både som nyheder hos vinimportører og på restauranters vinkort. Vinene er også langsomt ved at vinde indpas i Danmark.

Vi besøger en vingård i Nemea, der er kendt for høj vinkvalitet. På rundvisningen ser vi vinkælderen, og hører om de græske vine. Gennem generationer har familien Bairaktaris haft passion for dyrkning af naturvine, og i 2005 blev vingården Domaine Bairaktaris født. Med egne vinmarker på Nemea-sletten og udnyttelse af den frugtbare jord samt områdets vidunderlige økosystem og mikroklima, er Nemeas vine blevet anerkendt, og er i dag Grækenlands vigtigste vinområde. Glæd dig til vinsmagningen og en lækker hjemmelavet græsk frokost.

Dag 3

Bjerglandsbyen Dimitsana og Olympia

Vi forlader Nafplion og kører mod antikke Olympia, der er en af landets største attraktioner. Undervejs udforsker vi til fods Peloponnes’ smukke bjerglandsby Dimitsana, der ligger vidunderligt på Mainalos bjergskråninger. Landsbyen er bygget som et amfiteater med udsigt over Lousios-floden, og omgivet af sneklædte bjergtoppe og frodige fyrreskove.

Vi kommer gennem små hyggelige stræder, og besøger byens lille friluftmuseum for vandkraft. Ad en lille sti kommer vi til et reservoir, og fortsætter videre til krudtmøllen. Herfra begyndte den græske revolution i 1821 mod den osmanniske besættelse. Museet har stor betydning for landsbyens beboere.

Herefter fortsætter vi til Olympia, der er hjemsted for De antikke Olympiske Lege, som blev afholdt hvert 4. år fra 776 f.Kr. indtil den romerske kejser Theodosius i 426 afskaffede de hedenske fester. Indkvartering 1 nat på dejligt hotel i Olympia.

Hotel
20/9: Ilis Hotel
3/10: Amalia Olympia

Dag 4

Antikke Olympia, olivenfarm og Delfi

Efter morgenmad kører vi gennem et idyllisk landskab med skovklædte bakker, pinje- og oliventræer til det antikke Olympia. Lange rækker af elegante søjler står smukt på den græsgrønne eng. De slanke søjler bar engang på hellige bygninger, opført til ære for guderne. Selv om der kun er ruiner tilbage, hersker her en helt særlig spirituel stemning. Stedet er opkaldt efter overguden Zeus’ bolig – Olympos-bjerget.

Til ære for guden blev her afholdt olympiske lege indtil 393 e.Kr. At blive olympisk mester var en ære, hvor man normalt blev fritaget for at betale skat resten af livet. 30.000 begejstrede mandlige tilskuere overværede atleterne, og når man går rundt på engen, kan man næsten høre ekkoet fra tilskuernes råb! 

Det er enestående af se resterne af Zeus’ tempel, der engang rummede Zeusstatuen, der var én af antikkens 7 vidundere. Selv efter ødelæggelse og efterfølgende jordskælv - er man ikke i tvivl om helligdommens tidligere herlighed. Vi ser stedet, hvor den olympiske ild tændes for nutidens moderne olympiske lege, inden vi besøger det fremragende arkæologiske museum, der visuelt giver en idé om, hvordan de gamle bygninger, må have set ud.

Oliventræet var symbol på fred og rigdom i oldtiden. I de klassiske Olympiske lege blev en olivenkvist givet til vinderen af de forskellige discipliner. I århundreder har olivenolie været en vigtig handelsvare i Grækenland. Grækerne er verdens tredjestørste producent, og har med sine 85% den største andel af ekstra jomfru olivenolie. Grækerne indtager også førstepladsen, når det handler om forbrug af olivenolie, hvor hver person bruger ca. 20 liter om året. Til sammenligning er tallet i Danmark kun på 1 liter.

I Olympia-området er der ca. 4.500 olivenlunde med beskyttet PDO, der sikrer kvalitet og ægthed. Ved ankomst til olivenfarmen bydes vi velkommen med et glas ouzo og hjemmelavet oliventærte. Den lakrids smagende brændevin er grækernes nationaldrik. Den er helt klar i farven, men så snart den blandes med vand, ændres farven til mælkehvid. Derefter ser vi olivenmølleområdet og hører om, hvordan forarbejdningen, udvindingen og opbevaringen af olivenolie foregår - ligesom vi smager 4 forskellige olier.

I antikken opbevarede man vin i lerkrukker, der ikke var helt lufttætte, og derfor brugte man harpiks fra pinjetræer til at tætne krukkerne. Vinen tog smag af harpiksen, og den græske hvidvin retsina blev opfundet. Vinen, som man enten elsker eller hader. Giv den anderledes vin en chance, den græske nationalvin gør sig nemlig godt i selskab med græsk mad, så derfor byder vi på en meget lækker hjemmelavet græsk frokost på gården med retsinavin. Efter at have smagt på Grækenland fortsætter vi til Delfi, hvor vi skal bo en enkelt nat på Parnassos Delphi Hotel.

Oliventræ i Olympia Oliventræ i Olympia
Dag 5

Oraklet i Delfi og Kalambaka

For de gamle grækere var Delfi verdens centrum - et helligt rum, hvor mennesket kunne kommunikere med guderne. Man valfartede til Apollons helligdom, for at spørge Oraklet til råds i livets store spørgsmål. I magiske omgivelser på en bjergskråning uden for den moderne del af Delfi følger vi til fods Den Hellige Vej op til Apollontemplet, der var selve midtpunktet. Vi får nok ikke svar på spørgsmål om fremtiden men svar på, hvordan det antikke Delfi engang så ud. I dag finder vi kun rester af søjler, men besøgende fra hele verden valfarter hertil, for at opleve stedets særlige aura.

Myten fortæller, at Zeus’ 2 ørne slap ud i hver sin ende af verden. Ørnene krydsede hinanden over Delfi, og det blev verdens centrum.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Kalambaka, hvor vi skal bo 2 nætter på Kosta Famissi Hotel, som ligger ved foden af de gigantiske klippeformationer Metéora - verdenskendt for sine fantastiske klostre.

Delfi
Grækenland
Delfi
Dag 6

Metéora-klipperne og Metsovo-landsbyen

De majestætiske klipper står som piedestaler i landskabet, og ligner en kulisse til en science fiction film - men det er virkelighed. De enestående Metéora-klipper er et af naturens mesterværker, dannet af Piniós-flodens voldsomme vandmasser for mio. af år siden. De 300 meter høje klipper har altid haft en dragende effekt på mennesket. Klippernes huleboer slog sig sammen, og byggede 24 klostre på toppen af de utilgængelige klipper. Byggematerialer og personer blev hejst op i tykke net. I dag er de fleste klostre forladt, men 5 er stadig beboet.

Uanset om du er troende eller ej, vil du aldrig glemme besøget på munkeklostret Mégalo Metéoron, der er det største. Nutidens veje, broer og trapper gør det heldigvis muligt at besøge toppen af bjergene. I roligt tempo tager vi de 146 trin op til klostret, det er alle anstrengelserne værd. En særlig stilhed og andægtig stemning hviler over dette fantastiske sceneri. (Tækkelig beklædning kræves).

Vi besøger også nonneklostret Agios Stéfanos, hvor en gangbro fører over den dybe kløft. Metéora-klipperne hører til et verdens største seværdigheder, og er naturligvis opført på UNESCOs verdensarvsliste. Duften af røgelse, synet af hejseværket og den særlige stilhed, sidder længe efter i kroppen.

Ved afrejse 18/5 2022: I stedet for Agios Stéfanos besøger vi munkeklostret Roussanou, der siden 1930 har været let tilgængeligt via 70 trin og en bro. Klostret har en vidunderlig beliggenhed mellem Anapsafsa- og Varlaamklostret. Roussanou er i dag kun beboet af ganske få munke.  

Ikke langt fra Kalambaka ligger den maleriske bjerglandsby Metsovo, der er kendt som en lille juvel for sin unikke arkitektur og omkringliggende skønhed med skove, floder og sjælden flora i Pindus-bjergkæden. Byens placering mellem det nordlige og sydlige Grækenland har fået betydning for Metsovo, da man kunne sælge de håndvævede uldtekstiler ikke bare til hele landet, men også til Nordafrika.

Om eftermiddagen hygger vi os i Metsovo. Den beroligende lyd af vand, byens hyggelige atmosfære og de smukke omgivelser gør, at man næsten føler det hele er et maleri! Vi smager den lokale vin og den lækre ost, inden vi vender tilbage til vores hotel.

Dag 7

Kalambaka, Kamena Vourla og Athen

Om morgenen kører vi tilbage til Athen. Undervejs holdes en pause et smukt sted, og vi kan se frem til en meget lækker græsk frokost i feriebyen Kamena Vourla, der ligger ud til havet. Byens mange restauranter er populære af madelskere.

Ankomst til Athen, hvor vi skal bo de næste 3 nætter på Airotel Parthenon - et dejligt hotel med fremragende beliggenhed i hjertet af byen ved foden af Akropolis og tæt på den gamle bydel Pláka.

Dag 8

Charmerende Athen

Athen er en berusende oplevelse af gammelt og nyt. Byen er på mange måder forvandlet efter at have gennemgået en tiltrængt ansigtsløftning. Athen sprudler af energi og livskraft, og har samtidig eventyrlige lag i historien. Fra antikken til byzantinske kirker, og endda osmanniske spor i fødevarer. Den neoklassiske stil fra det 19. århundrede har tilføjet elegance i byens centrum. Overalt er fortiden synlig i det charmerende Athen.

Glæd dig til en spændende byrundtur, hvor vi kommer fordi mange af byens vigtigste seværdigheder. I Athen siger man: ”Alle veje fører til Sintagma” – byens midtpunkt. Vi krydser naturligvis også den livlige Sintagma-plads med det græske parlament, og ser vagterne iklædt de traditionelle dragter ved Den Ukendte Soldats grav. Videre forbi Hadrianbuen og den græsk-ortodokse domkirke, Mitropoleos, hvor Prinsesse Anne-Marie og Kong Konstantin blev gift i 1964.

Storslåede Akropolis er synlig fra næsten alle vinkler i byen. Tempelbyen er bygget i det 5. århundrede f.Kr. og giver et billede af byens mange forvandlinger.

Plákas labyrint af smalle gyder og trappegader oplever vi til fods. Den gamle bydel er fyldt med maleriske huse, gårdhaver, butikker og små taverner. På en hyggelig lokal restaurant nyder vi en dejlig frokost.

Ekstraudflugt: Akropolis & Akropolis Museet
Har du lyst til at komme op på toppen af den stejle Akropolis-bakke til Grækenlands mest berømte bygningsværk, Parthenon templet? Uanset hvornår på døgnet, man bestiger bakken vil man opleve, hvordan lyset skifter, når solens stråler rammer templet, der blev opført i marmor 447-431 f.Kr. til ære for gudinden Athene. Når mørket falder på er templet strålende oplyst.

Engang var det et udstillingsvindue af overdådigt farvede bygninger, gigantiske statuer belagt med guld og ædelstene. Kun de bedste materialer, arkitekter, billedhuggere og kunstner var gode nok til byen, der var dedikeret til Athene-kulturen.


Derefter fortsætter vi til det fantastiske Akropolis Museum, der efter årtiers planlægning åbnede i 2009. Byggeriet kostede kr. 975 mio. Det blændende museum viser fantastiske fund og overlevende skatte fra de gamle ruiner. Museets krone er Parthenon Galleriet på øverste etage – et glasatrium, der huser templets 160 meter lange frise. Man kan gå langs frisen, som om det var toppen af søjlerne, og undersøge fragmenterne i øjenhøjde. For helt at forstå reliefferne, vises også en lille film.
Gennemføres v/min 15 deltagere.

Dag 9

Fridag eller ekstraudflugt til øen Aegina

Udforsk Athen på egen hånd eller tag med på denne dejlige ekstraudflugt med båd til Aegina. Om aftenen har du mulighed for at deltage i en middag på lokal restaurant med græsk musik.

Ekstraudflugt: Sejltur til Aegina
Om morgenen sejler vi på blot 1 time fra Athens havneby Piræus til den idylliske ø Aegina, der hører til De Saroniske Øer. Selvom øen kun er 84 km2 - er den øgruppens største. Det er næsten forførende at opleve den afslappende græske ø-stemning. I den lille havn ligger både små fiskerbåde og luksus yachts. Rundt omkring på øen findes pinjeskove, vinmarker, citrusplantager og olivenlunde. Øens nærmest grønne skær skyldes de mange pistacietræer.

Glem ikke at smage landets fabelagtige honningristede pistacienødder - øens stolthed! Nyd det rolige liv på én af de hyggelige havnecaféer eller gå en tur langs stranden, og lyt til bølgernes rolige skvulp, når de rammer land. Eller måske en dukkert kan friste? Udforsk hovedbyen Aegina, hvor man i byens udkant finder mere autentiske caféer, hvor grækerne selv holder til. Sidst på eftermiddagen sejler vi tilbage til Piræus.
Gennemføres v/min 15 deltagere.

Ekstramiddag: Middag m/græsk musik
Har du lyst så tag med rejselederen ud på en hyggelig aften i Athen? På lokal restaurant nyder vi en græsk middag, mens vi lytter til græsk folkemusik.
Gennemføres v/min 15 deltagere.

Aegina Aegina
Dag 10

Hjemrejse

Det er blevet tid til at forlade dette skønne land. Med bus kommer vi til lufthavnen i Athen, og flyver herfra direkte til Danmark.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse