Den græske blå
Akropolis, Athen
Udsigt fra Pelion-bjerget

Grækenland

Essensen af Grækenland

Pris pr. person fra
kr. 14.495

”REJS DIG RIG” får særlig betydning på denne flotte rundrejse i Grækenland. Vi har fokus på Peloponnes med Nafplion, Olympia, Delfi, Metéora-klostrene, landsbyen Vytina og den charmerende hovedstad Athen - men glæd dig også til at opleve den mere ukendte Pelion-halvø, bjerglandsbyen Portaria og den fantastiske tur med PELION-TOGET på en af verdens smalleste jernbanestrækninger. Rejsen er krydret med skønne smagsoplevelser, og vi møder grækerne i øjenhøjde, hvor det bobler af liv og kultur. Ophold på hoteller med fremragende beliggenhed, og alle måltider på udvalgte lokal restauranter. Oplev det BESTe af Grækenland FØR og NU.

Essens er en kvalitetsrejse med de gode oplevelser i højsædet. Grækenland har længe været blandt danskernes favoritrejsemål for her findes rødderne til den vestlige kultur - og det er ikke nogen hemmelighed, at det vidunderlige klima og det græske køkken er stærkt vanedannende. Mange kender nogle af Grækenlands talrige øer, men færre har besøgt det charmerende fastland, hvor vi både oplever antikkens og nutidens Grækenland. I en hyggelig og afslappet atmosfære udforsker vi det autentiske Grækenland. Vi besøger bjerglandsbyer, og kommer tæt på grækerne, når vi besøger en spændende vingård og en olivenfarm, hvor vi nyder familiens hjemmelavede græske frokoster. På hele rejsen bor vi på hoteller med central beliggenhed. Du vil elske at bo i Kalambaka for foden af de fantastiske Metéora-klipper, og i hjertet af Athen blot et stenkast fra Akropolis.

Vi krydser Korinthkanalen til halvøen Peloponnes, hvor vi oplever den gamle hovedstad Nafplion, der tælles blandt Grækenlands smukkeste byer. Amfiteatret Epidaurus, landsbyen Vytina og Olympia, hvor de første olympiske lege fandt sted. Vi besøger også Delfi – epicentret for den ældgamle græske historie og hjemstedet for oraklet, hvor man kunne få adgang til den højeste visdom. Naturligvis oplever vi også sandstensklipperne ved Kalambaka, der er én af Grækenlands mest spektakulære seværdigheder. Øverst på de utilnærmelige klipper findes de enestående Metéora-klostre.

På denne rejse oplever vi ligeledes Pelions fantastiske bjergskråninger, og bor i den maleriske bjerglandsby Portaria. Turen med det historiske Pelion-tog på en af verdens smalleste jernbanestrækninger - er et sandt græsk eventyr!

I Athen ligger moderne caféer og butikker side og side med Akropolis, som har stået vagt over byen i næsten 3.000 år. Du har også mulighed for at opleve en uforglemmelig solnedgang ved Kap Sounion – smukkere kan det næppe opleves?

Grækenland byder på naturskønne hotspot. Funklende turkisblå oceaner, krystalklart vand, hvide strukturer, blågrønne bjerge, solblegede ruiner og museer med arkæologiske fund. Overalt står kulturelle oplevelser i kø.

I Grækenland mødes man med ægte gæstfrihed! Socialt samvær er en livsstil.

De autentiske tavernaer med ternede duge og en livlig debat til lyden af svage bouzouki-toner, hører stadig til dagligdagen i de små landsbyer. Det græske køkken er vidunderligt! Olivenolie, fetaost, muslinger, ouzo, retsina, friskbagt brød, moussaká, tzatziki, grillede fisk, blæksprutter, duftende timian og oregano - med alt godt fra havet.

”Jámmas” - skål og velkommen til Essensen af Grækenland.

Essensen af Grækenland

Rejseplan

 • Dag 1 - Korinthkanalen og Nafplion
 • Dag 2 - Amfiteatret Epidaurus og vingårdsbesøg
 • Dag 3 - Bjerglandsbyen Vytina og Olympia
 • Dag 4 - Antikke Olympia, olivenfarm og Delfi
 • Dag 5 - Oraklet i Delfi og Kalambaka
 • Dag 6 - UNESCOs Metéora-klipper, Pelion-halvøen og landsbyen Portaria
 • Dag 7 - Grækenlands mest maleriske jernbanelinje - og velkommen til Athen
 • Dag 8 - Ekstraudflugt: Akropolis & Akropolis Museet
 • Dag 9 - Rundtur i Athen og Kap Sounion ved solnedgang
 • Dag 10 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Essensen Af Gr Kenland 202

Inkluderet i prisen

Fly København-Athen t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport i Grækenland

9 overnatninger på 3- og 4-stjernede hoteller

 • 2 nætter i Nafplion (3-stjernet)
 • 1 nat i Olympia (4-stjernet)
 • 1 nat i Delfi (3-stjernet)
 • 1 nat i Kalambaka (3-stjernet plus)
 • 1 nat i bjerglandsbyen Portaria (4-stjernet)
 • 3 nætter i Athen (3-stjernet plus)

9 x morgenmad

2 x græsk frokost

4 x middage på autentiske lokal restauranter

1 glas ouzo m/snack på tagterrasse i Athen

Udflugter iflg. program

 • Entré til Epidaurus, Olympia, Delfi og Metéora-klostre
 • Besøg på vingård og olivenlund
 • Pegion-halvøens isolerede landsbyer
 • Malerisk togtur med Pegion-toget fra Ano Lechonia til Milies
 • Lokalguide på museer og arkæologiske seværdigheder

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Obligatorisk turistskat i alt ca. EUR 28 pr. værelse

Eneværelse kr. 1.980

Ekstraudflugt: Akropolis & Akropolis Museet kr. 270

Ekstraudflugt: Kap Sounion m/middag ved solnedgang kr. 725

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Korinthkanalen og Nafplion

Direkte fly til Athen. Efter ankomst sætter vi kursen mod halvøen Peloponnes, der er forbundet med fastlandet via Korinthkanalen. Projektet blev allerede udtænkt i det antikke Korinth, men først bygget over 12 år i det 19. århundrede. Den berømte menneskabte kanal borer sig dramatisk gennem klippen, og åbningen har afkortet sejladsen mellem Det Joniske Hav og Piræus med 200 sømil. Vi betragter det lange tekniske vidunder på over 6 km, og håber at se et skib komme igennem, som er et særligt imponerende syn.

Det siges, at Peloponnes er der, hvor historien og myterne mødes! Vi ankommer til den romantiske by Nafplion, som er én af de allersmukkeste byer på halvøen – ja, måske i hele Grækenland? Byen, der var landets hovedstad fra 1828-1834, har en helt unik arkitektur og skønhed.

Palæer, monumenter og osmanniske springvand. Smalle gader prydes med fornemme butikker, palæer og elegante venetianske huse. Det summer af liv i hjertet af byen på Sintagmátos-pladsen og på den dejlige havnepromenade - man får næsten associationer til Norditalien. Velkommen til Nafplion, hvor vi skal bo i 2 nætter. Om aftenen hygger vi os med en dejlig middag på lokal restaurant.

Dag 2

Amfiteatret Epidaurus og vingårdsbesøg

I dag tager vi på udflugt til det meget velbevarede amfiteater Epidaurus fra ca. 2.340-330 f.Kr. Antikkens Epidaurus blev anset som helligdom for medicinens gud, Asklépios, hvor det var kendt som et kursted. Teatrets dramatiske forestillinger blev set af gudens patienter. Mødestedet for mirakuløs helbredelse. I dag er det stadig et mødested, men for festival og skuespil. Amfiteatret har en ekstraordinær god akustik. Prøv at gå ned på den cirkelrunde scene, og dine medrejsende vil tydeligt kunne høre, hvad du siger – selv på 60 meters afstand.

Husk, også at skue over de bagvedliggende bjerge, når du står der! Med matematisk præcision er tilskuerpladserne bygget ind i en slugt i bjerget. Fredfyldt og mystisk på samme tid.

Man lavede endda lydforstærkere som bestod af bronze- eller ler-vaser, der blev placeret under bænkeraderne med bunden i vejret. Der er i alt 55 rækker med plads til ca. 15.000 tilskuere.

Grækenlands vinproduktion går mere end 3.000 år tilbage i tiden. Hvis alt afhang af historik i vinenes verden, ville Grækenland være et af jordens bedst kendte vinlande. Engang var de gamle grækere nemlig klodens bedste vineksperter. De tog druesorter og viden med til deres kolonier i middelhavsområdet – Italien, Frankrig og Spanien. Noget gik galt for grækerne, for først nu dukker de græske vine op igen - både som nyheder hos vinimportører og på restauranters vinkort. Vinene er også langsomt ved at vinde indpas i Danmark.

Vi besøger en vingård i Nemea, der er kendt for høj vinkvalitet. På rundvisningen ser vi vinkælderen, og hører om de græske vine. Gennem generationer har familien Bairaktaris haft passion for dyrkning af naturvine, og i 2005 blev vingården Domaine Bairaktaris født. Med egne vinmarker på Nemea-sletten og udnyttelse af den frugtbare jord samt områdets vidunderlige økosystem og mikroklima, er Nemeas vine blevet anerkendt, og er i dag Grækenlands vigtigste vinområde. Glæd dig til vinsmagningen og en lækker hjemmelavet græsk frokost.

Resten af dagen nyder vi i Nafplion, hvor aftenstemningen er vidunderlig. Tag med rejselederen på en lille gåtur på promenaden langs havet, og gennem de fornemme gader med elegante huse. Måske finder vi en hyggelig taverna, hvor vi kan hygge os med lidt mad eller en drink for egen regning?

Bairaktaris vingård
Bairaktaris vingård
Bairaktaris vingård
Dag 3

Bjerglandsbyen Vytina og Olympia

Sidst på formiddagen forlader vi Nafplion, og kører mod antikke Olympia, der er en af landets største attraktioner. Undervejs besøger vi bjerglandsbyen Vytina, der på grund af områdets mange skove har et særligt klima, der er terapeutisk for både krop og sjæl. Vi ser landsbyens hovedtorv, og spadserer en tur ad den romantiske ”Kærlighedssti” – en tunnellignede vej med træer på begge sider.

Herefter fortsætter vi til Olympia, der er hjemsted for De antikke Olympiske Lege, som blev afholdt hvert 4. år fra 776 f.Kr. indtil den romerske kejser Theodosius i 426 afskaffede de hedenske fester. Indkvartering 1 nat i Olympia, og om aftenen nyder vi en let middag på en lokal restaurant.

Dag 4

Antikke Olympia, olivenfarm og Delfi

Efter morgenmad kører vi gennem et idyllisk landskab med skovklædte bakker, pinje- og oliventræer til det antikke Olympia. Lange rækker af elegante søjler står smukt på den græsgrønne eng. Engang bar de slanke søjler de hellige bygninger, opført til påskønnelse af guderne. Selv om der kun er ruiner tilbage, hersker her en helt særlig spirituel stemning. Stedet er opkaldt efter overguden Zeus’ bolig – Olympos-bjerget.

Til ære for guden blev her afholdt olympiske lege indtil 393 e.Kr. At blive olympisk mester var en hæder, hvor man normalt blev fritaget for at betale skat resten af livet. 30.000 begejstrede mandlige tilskuere overværede atleterne, og når man går rundt på engen, kan man næsten høre ekkoet fra tilskuernes råb! 

Det er enestående af se resterne af Zeus’ tempel, der rummede Zeusstatuen, som var én af antikkens 7 vidundere. Selv efter ødelæggelse og efterfølgende jordskælv - er man ikke i tvivl om helligdommens tidligere herlighed. Vi ser stedet, hvor den olympiske ild tændes for nutidens moderne olympiske lege, inden vi besøger det fremragende arkæologiske museum, der visuelt giver en idé om, hvordan de gamle bygninger, må have set ud.

Oliventræet var symbol på fred og rigdom i oldtiden. I de klassiske Olympiske lege blev en olivenkvist givet til vinderen af de forskellige discipliner. I århundreder har olivenolie været en vigtig handelsvare i Grækenland. Grækerne er verdens tredjestørste producent, og har med sine 85% den største andel af ekstra jomfru olivenolie. Grækerne indtager også førstepladsen, når det handler om forbrug af olivenolie, hvor hver person bruger ca. 20 liter om året. Til sammenligning er tallet i Danmark kun på 1 liter.

I Olympia-området er der ca. 4.500 olivenlunde med beskyttet PDO, der sikrer kvalitet og ægthed. Ved ankomst til olivenfarmen bydes vi velkommen med et glas ouzo og hjemmelavet oliventærte. Den lakrids smagende brændevin er grækernes nationaldrik. Den er helt klar i farven, men så snart den blandes med vand, ændres farven til mælkehvid. Derefter ser vi olivenmølleområdet og hører om, hvordan forarbejdningen, udvindingen og opbevaringen af olivenolie foregår - ligesom vi smager 4 forskellige olier.

I antikken opbevarede man vin i lerkrukker, der ikke var helt lufttætte, og derfor brugte man harpiks fra pinjetræer til at tætne krukkerne. Vinen tog smag af harpiksen, og den græske hvidvin retsina blev opfundet. Vinen, som man enten elsker eller hader. Giv den anderledes vin en chance, den græske nationalvin gør sig nemlig godt i selskab med græsk mad, så derfor byder vi på en lækker hjemmelavet græsk frokost på gården med retsinavin. Efter at have smagt på Grækenland fortsætter vi til Delfi, hvor vi skal bo en enkelt nat.

Dag 5

Oraklet i Delfi og Kalambaka

For de gamle grækere var Delfi verdens centrum - et helligt rum, hvor mennesket kunne kommunikere med guderne. Man valfartede til Apollons helligdom, for at spørge Oraklet til råds i livets store spørgsmål. I magiske omgivelser på en bjergskråning uden for den moderne del af Delfi følger vi til fods ”Den Hellige Vej” op til Apollontemplet, der var selve midtpunktet. Vi får nok ikke svar på spørgsmål om fremtiden men svar på, hvordan det antikke Delfi engang så ud. I dag finder vi kun rester af søjler, men besøgende fra hele verden valfarter hertil, for at opleve stedets særlige aura og skønhed.

Myten fortæller, at Zeus’ 2 ørne slap ud i hver sin ende af verden. Ørnene krydsede hinanden over Delfi, og det blev verdens centrum.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Kalambaka, hvor vi skal bo 1 nat ved foden af de gigantiske klippeformationer Metéora - verdenskendt for sine fantastiske klostre. Vi hygger os med middag på en lokal restaurant.

Dag 6

UNESCOs Metéora-klipper, Pelion-halvøen og landsbyen Portaria

De majestætiske klipper står som piedestaler i landskabet, og ligner en kulisse til en science fiction film - men det er virkelighed. De enestående Metéora-klipper er et af naturens mesterværker, dannet af Piniós-flodens voldsomme vandmasser for mio. af år siden. De 300 meter høje klipper har altid haft en dragende effekt på mennesket. Klippernes huleboer slog sig sammen, og byggede 24 klostre på toppen af de utilgængelige klipper. Byggematerialer og personer blev hejst op i tykke net. I dag er de fleste klostre forladt, men 5 er stadig beboet.

Uanset om du er troende eller ej, vil du aldrig glemme besøget på munkeklostret Mégalo Metéoron, der er det største. Nutidens veje, broer og trapper gør det heldigvis muligt at besøge toppen af bjergene. I roligt tempo tager vi de 146 trin op til klostret, der er alle anstrengelserne værd. En særlig stilhed og andægtig stemning hviler over dette fantastiske sceneri. (Tækkelig beklædning kræves).

Derefter besøger vi munkeklostret Roussanou, der siden 1930 har været let tilgængeligt via 70 trin og en bro. Klostret har en vidunderlig beliggenhed mellem Anapsafsa- og Varlaamklostret. Roussanou er i dag kun beboet af ganske få munke.
Metéora-klipperne hører til et verdens største seværdigheder, og er naturligvis opført på UNESCOs verdensarvsliste. Duften af røgelse, synet af hejseværket og den særlige stilhed, sidder længe efter i kroppen.

Om eftermiddagen kører vi til den dramatiske bjergkæde på Pelion-halvøen, som også er kendt under navnet Pelion-Bjerget. Pelion tælles blandt Grækenlands smukkeste bjerge. De høje skråninger er et grønt eventyrland med skovklædte bjerge dækket af bøge-, ahorn- og kastanjetræer, men også med frugttræer, der alle kæmper for at nå dagens lys. Den usædvanligt frugtbare halvø gennemskæres af utallige smalle og snoede veje. Her er ikke mange turister, men idylliske bjerglandsbyer og gode udsigtspunkter ned til foden af bjerget med skønne badestrande. Ifølge den græske mytologi var Pelion-halvøen hjemsted for kentaurer (fabeldyr med menneskeoverkrop siddende på en hest).

Glæd dig til at bo 1 nat i frodige omgivelser på Pelion-bjerget i den meget charmerende bjerglandsby Portaria, hvor husene er bygget i traditionel Pelion-stil. Under aftenens middag på en hyggelig lokal restaurant deler vi dagens spændende oplevelser med hinanden.

Dag 7

Grækenlands mest maleriske jernbanelinje - og velkommen til Athen

Om morgenen kører vi til landsbyen Ano Lechonia, hvorfra vi tager på en eventyrlig togtur til den smukke landsby Millies. Best Travel har lejet toget, som på en privat tur kører os gennem det storslåede landskab med buede broer og tunneller. Jernbanen blev bygget i perioden 1894-1903, og spillede en vigtig rolle for udviklingen af halvøens isolerede landsbyer. Det legendariske Pelion-tog kører på én af verdens smalleste jernbanelinjer (60 cm).

Vi følger den bjergrige rute på grønne skråninger i en storslået vild natur med udsigt til Det Ægæiske Hav. Vi passerer buede stenbroer og tunneller, hvor højdepunktet er arkadebroen Kalorema. Efter 15 minutters pause i Ano Gatzea ”puster” og vugger toget videre til Milies, hvor vi til fods følger en lille sti indtil selve landsbyen, som vi besøger. Togturen er på 15 km og tager 1,5 time.

I bus fortsætter vi til Athen, hvor vi de næste 3 nætter skal bo på et dejligt hotel med fremragende beliggenhed i hjertet af byen tæt på Akropolis ved den gamle bydel Pláka. Vi byder velkommen til Grækenlands hovedstad på en fantastisk tagterrasse med perfekt udsigt til Akropolis. Når mørket falder på er templet strålende oplyst. At sidde her med et glas ouzo og snacks er en oplevelse, der længe vil sidde på nethinden.

Dag 8

Ekstraudflugt: Akropolis & Akropolis Museet

Udforsk Athen på egen hånd. Athen er en berusende oplevelse af gammelt og nyt. Byen er på mange måder forvandlet efter at have gennemgået en tiltrængt ansigtsløftning. Athen sprudler af energi og livskraft, og har samtidig eventyrlige lag i historien. Fra antikken til byzantinske kirker, og endda osmanniske spor i fødevarer. Den neoklassiske stil fra det 19. århundrede har tilføjet elegance i byens centrum. Overalt er fortiden synlig i det charmerende Athen. Måske har du lyst til at shoppe eller bare slappe af på en af byens hyggelige caféer? Rejselederen kommer gerne med forslag.

Ekstraudflugt: Akropolis & Akropolis Museet
Har du lyst til at komme op på toppen af den stejle Akropolis-bakke til Grækenlands mest berømte bygningsværk, Parthenon templet? Uanset hvornår på døgnet, man bestiger bakken vil man opleve, hvordan lyset skifter, når solens stråler rammer templet, der blev opført i marmor 447-431 f.Kr. til ære for gudinden Athene. Engang var det et udstillingsvindue af overdådigt farvede bygninger, gigantiske statuer belagt med guld og ædelstene. Kun de bedste materialer, arkitekter, billedhuggere og kunstner var gode nok til byen, der var dedikeret til Athene-kulturen.

Derefter fortsætter vi til det fantastiske Akropolis Museum, der efter årtiers planlægning åbnede i 2009. Byggeriet kostede kr. 975 mio. Det blændende museum viser fantastiske fund og overlevende skatte fra de gamle ruiner. Museets krone er Parthenon Galleriet på øverste etage – et glasatrium, der huser templets 160 m lange frise. Man kan gå langs frisen, som om det var toppen af søjlerne, og undersøge fragmenterne i øjenhøjde. For helt at forstå reliefferne, vises også en lille film.

Gennemføres v/min 15 deltagere.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Dag 9

Rundtur i Athen og Kap Sounion ved solnedgang

Sidst på formiddagen oplever vi Plákas labyrint af smalle gyder og trappegader til fods. Bemærk, hvordan den storslåede Akropolis er synlig fra næsten alle byens vinkler. Den gamle bydel er fyldt med maleriske huse, gårdhaver, butikker og taverner. Vi kikker ind i den fornemme græsk-ortodokse domkirke, Mitropoleos, hvor Anne-Marie og Kong Konstantin blev gift i 1964. I 2021 var der igen et royalt bryllup i kirken, da deres søn prins Philippos blev viet med prinsesse Nina.

Ekstraudflugt: Kap Sounion m/middag ved solnedgang
Tag med på denne smukke ekstraudflugt, hvor vi starter med en lille byrundtur i bus. I Athen siger man: ”Alle veje fører til Sintagma” – byens midtpunkt. Vi krydser naturligvis også den livlige Sintagma-plads med det græske parlament, og ser vagterne iklædt de traditionelle dragter ved Den Ukendte Soldats grav - ligesom vi passerer den berømte Hadrianbue.

Ved solnedgang venter en helt særlig smuk oplevelse på Den Athenske Riviera. Den bedste måde at sige farvel til Grækenland er et besøg ved Kap Sounion. De gamle grækere vidste præcis, hvordan man vælger det perfekte sted for et tempel. Naturligvis ved forbjerget på den sydligste spids af Attika-halvøen! Resterne af Poseidon-templet ligger ud mod havet. Skinnende hvide søjler fra oldtiden var sømændenes bevis på, at de næsten var hjemme. Udsigten fra templet ved solnedgang er formidabel. Ofte kan man se flere øer mod øst og Peloponnes mod vest. Mange af de slanke doriske søjler står her endnu. Det er intet mindre end imponerende! Herefter nyder vi en dejlig middag på en god lokal restaurant ved havet, inden vi vender tilbage til Athen.

Gennemføres v/min 15 deltagere.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Dag 10

Hjemrejse

Det er blevet tid til at forlade dette skønne land. Med bus kommer vi til lufthavnen i Athen, og flyver herfra direkte til Danmark.

Bemærk: Der tages forbehold for mindre hotelændringer.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse