Edinburgh
Circus Lane i New Town
Edinburgh slot

Skotland

Edinburgh

Pris pr. person fra
kr. 9.995

Oplev Skotlands elegante hovedstad der hører til blandt Europas smukkeste. Den majestætiske by oser af kultur og historie - og er ikke uden grund opført på UNESCOs Verdensarvsliste. Sækkespillende mænd klædt i traditionelle skotske kilt ses på flere gadehjørner rundt omkring i byen - det er derfor let at komme i ægte skotsk stemning og mærke byens festlige jubel. I august har vi inkl. det verdensberømte tattoo. Vi bor på et moderne 4-stjernet hotel i byens centrum i gåafstand til det meste. Glæd dig til mødet med de gæstfrie, serviceminded skotter med masser af humor og ægte interesse for deres medmennesker.

Edinburgh er en af Storbritanniens mest besøgte byer, og den romantiske skotske hovedstad scorer toppoint hos de fleste. Det oser af eventyr i den middelalderlige bydel Old Town, hvor vi langs The Royal Mile finder krogede, snævre gyder med skæve huse, stejle trapper og toppede brosten. Fra den højtliggende klippe spejder den verdensberømte borg, Edinburgh Castle, sig ud over byen.

I den mere end 200 år gamle bydel, New Town, ser vi nogle af Storbritanniens bedste eksempler på georgiansk arkitektur, der kendetegnes ved en række huse med fine facader mod gaden - og et indre med vægt på det komfortable. Her får man et godt indtryk af, hvordan det bedre borgerskab levede i 1700-tallet.

Edinburgh opleves bedst til fods, og vi bor perfekt på et dejligt 4-stjernet hotel i gåafstand til de fleste seværdigheder og shoppinggader.

Besøg Edinburgh om foråret eller om sommeren, hvor der overalt hviler en pragtfuld stemning. Aftenscenen er fyldt med lyden af klirrende glas fra de stemningsfulde pubber, hvor skotterne slapper af, og nyder livet over ”a pint of beer”. Edinburgh emmer af glæde og hygge på den bedst tænkelige måde. Her kan du også lytte til det charmerende skotske sprog, som du sikkert allerede kender fra tv-krimiserierne ”Taggart” eller ”Inspector Lynley”? Sproget er både inspireret af gælisk og norsk, der går helt tilbage til dengang, hvor vikingerne invaderede landet.

Edinburgh er uovertruffen og gennemsyret med historie, kultur og spændende arkitektur. Byens egen forfatter Sir Walter Scott (1771-1832) skrev sådan om Edinburgh: ”Min egen romantiske by”.
Det er ikke nogen hemmelighed, at forfatteren J.K. Rowling fandt inspiration netop her til sine verdensberømte bøger. Edinburgh blev fødestedet for den rosværdige ”Harry Potter-serie”. Måske har du lyst til at besøge nogle af de berømte steder i byen?

På rejsen har du desuden mulighed for at opleve en traditionel skotsk aften, men i august er det verdensberømte tattoo inkl. i prisen. Vi kan også varmt anbefale heldagsturen til Skotlands største by, Glasgow.

Fàilte – Velkommen til Edinburgh!

OBS - OM ETA:

I løbet af 2024 bliver det et krav for alle rejsende at udfylde en ETA (Electronic Travel Autorisation) forud for indrejse til Storbritannien - samme system som vi kender fra den amerikanske ESTA, der også skal søges om inden afrejse.

ETA’en kommer til at koste ca. £10 og skal søges online. Startdatoen på, hvornår systemet introduceres for EU-borgere forventes at være til efterår/vinter 2024, men det ligger endnu ikke helt fast.

Best Travel hverken må eller kan udfylde ETA'en på gæsters vegne, men vi udsender information og instruktion til udfyldelse forud for din/jeres rejse.

Edinburgh

Rejseplan

  • Dag 1 - Velkommen til Edinburgh
  • Dag 2 - Byvandring i Old Town og Edinburgh Castle
  • Dag 3 - Byvandring i New Town
  • Dag 4 - ”På sporet af Glasgow” eller fridag i Edinburgh
  • Dag 5 - Hyggedag i Edinburgh og hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Edinburgh 2024

Inkluderet i prisen

Fly København-Edinburgh t/r inkl. bagage

Transfer lufthavn-hotel t/r

4 nætter på 4-stjernet hotel i centrum

4 x stor skotsk morgenbuffet

1 x pubfrokost

1 x middag

Udflugter ifølge program:

  • Panoramatur i bus
  • Byvandringer i Old og New Town
  • Besøg på Edinburgh Castle
  • Tattoo-billet (gul zone) - (kun afgange i august)

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring

Dobbeltværelse som eneværelse kr. 2.295 (august: kr. 3.625)

Fast plads i bussen kr. 200-300

Ekstraarrangement: Skotsk aften kr. 630 (maj og juni)

Ekstraudflugt: På sporet af kunstnerbyen Glasgow kr. 495

Dag 1

Velkommen til Edinburgh

Efter direkte flyvning til Skotlands hovedstad oplever vi Edinburgh i bus på en flot panoramatur. Vi fornemmer hurtigt Edinburghs storhed, når vi kører ad byens berømte shoppinggade Princes Street - og forbi Palace of Holyroodhouse, der spiller en vigtig rolle som den officielle residens for Kong Charles III, når han besøger Skotland. Ad den 2 km. lange The Royal Mile passerer vi også det verdensberømte Edinburgh Castle, som troner på den 134 meter høje Castle Rock. Karakteristiske britiske huse og monumenter pryder byen, der har en overskuelig størrelse med sine knap 500.000 indbyggere.

Vi bor centralt på et moderne 4-stjernet hotel, og om aftenen nyder vi en 2-retters middag på en lokal restaurant i gåafstand fra hotellet.

Dag 2

Byvandring i Old Town og Edinburgh Castle

Det er som et ægte eventyr at gå rundt i Edinburghs gamle bydel. En labyrint af smalle, stejle brolagte gyder fører ud fra The Royal Mile, hvor vi mødes af en skøn perlerække af restauranter, caféer, museer og spændende forretninger.

Det er en særlig oplevelse at besøge den højtliggende befæstede borg, der engang gjorde byen uindtagelig. Edinburgh Castle har spillet en særlig rolle i den skotske historie både som kongelig residens og som en militær højborg. Vidste du, at Dronning Margaret boede her først i det 11. århundrede? Frem til 1920erne var borgen hovedbase for den britiske hær i Skotland. I dag er det Skotlands mest populære seværdighed.

Vi ser Castle Esplanade, som du sikkert kender fra TV, der hvert år er rammen om det farverige Tattoo? Hver dag undtagen søndag kl. 13.00 affyres herfra One O’clock Gun - et kanonslag, så alle byens borgere kan indstille deres ure.

Eftermiddagen er afsat til at udforske byen på egen hånd. Her er rig lejlighed til at besøge de fine butikker med halstørklæder og souvenirs fremstillet af skotskternede stoffer, der findes i mange forskellige klanfarver. Vi kan også anbefale et besøg i én af byens charmerende pubber. Nyd ”a pint of beer” eller find ud af forskellen på single malt og blended whisky.

I Edinburgh er de fleste landes køkkener repræsenteret, så det er let at finde restauranter for enhver smag og pengepung.

Dag 3

Byvandring i New Town

I New Town finder vi et af verdens mest komplette og uspolerede eksempler på georgisk arkitektur. Regelrette gader, klassiske og velordnede huse. I et roligt tempo passerer vi New Towns elegante herskabshuse. Har du lyst, kan du få et glimt af livet i 1800-tallet i dette interessante kvarter i Charlotte Square nr. 7? (Entré er ikke inkl.). Vi fortsætter byvandringen med en tur gennem den spektakulære shoppinggade Princes Street fyldt med et stort udbud af mærkevarer. Turen slutter i George Street, der er kendt for sine designerbutikker, trendy barer og eksklusive restauranter.

Charlotte Square
New Town
Edinburgh

Ekstraarrangement: Skotsk aften (rejser i maj & juni - ikke inkl.)
Tag med til en traditionel skotsk aften med velkomstdrink, 3-retters middag med kaffe/te. Nyd det festlige show med musik, skotsk dans og sang – en vigtig del af skotternes livskraftige folklore. En flot aften med klanernes farverige tartans. Aftenen foregår på det 4-stjernede The Scotsman Hotel. Vi går de 2 km til hotellet, og tager lokalbussen tilbage (busbillet ikke inkl.).

Royal Edinburgh Military Tattoo (rejser i august - inkl. i rejsens pris)
Hvert år i august måned afholdes det verdensberømte Military Tattoo på Edinburgh Castle. Forestillingen foregår på Castle Esplanade, hvor der er plads til ca. 9.000 tilskuere og 800 optrædende. Skotlands første tattoo fandt sted i 1950, og i dag deltager tusindvis af besøgende i løbet af de 3 uger, tattooet finder sted samtidig med, at der er ca. 100 mio. tv-seere verden over. Glæd dig til at opleve det spektakulære tattoo, som er inkl. i prisen. Det er en oplevelse for livet med imponerende militærpomp, parademarch, musik, ceremoni og underholdning - ikke mindst med sækkepiber og trommer. Vi sidder i gul zoner, der er blandt de bedste. Forestillingen varer ca. 1½-2 timer. (Medbring varmt tøj, da siddepladserne er udendørs og ikke overdækkede)

Vi går de blot 1,3 km til Edinburgh Castle.

Dag 4

”På sporet af Glasgow” eller fridag i Edinburgh

Oplev Edinburgh på egen hånd eller tag med på en spændende heldagstur med tog til den spændende kulturby Glasgow.

Ekstraudflugt: ”På sporet af kulturbyen Glasgow”
Skotlands største by, Glasgow, er en fantastisk blanding af en sofistikeret og en folkelig kulturby, der gennem de sidste årtier har udviklet sig til én af Storbritanniens mest interessante metropoler.

Om morgenen går vi de 2 km til banegården eller tager lokalbussen (ikke inkl.), og når Glasgow på blot en time med toget. På byvandringen vil du hurtigt opdage, at den tidligere triste industriby nu er klædt i moderne designertøj! Butikker, shoppingcentre, atmosfærefyldte restauranter og barer er strøet rundt i hjertet af byen samt i gågaden Buchanan Street.

Glasgow er præget af den fantastiske arkitekt og designer Charles Rennie Mackintoch (1868-1928), der på en helt særlig måde forener jugendstil/art nouveau. Han har designet alt fra bygninger, møbler, bestik og smykker. Han blev verdensberømt for sine firkantede stole med høj ryg og fine blomsterudskæringer – en kunstner i særklasse!

Efter en lille byvandring er der tid til at gå på opdagelse på egen hånd. Vi kan anbefale et besøg i Kelvingrove Art Gallery & Museum - Glasgows største seværdighed. Museet rummer en af Storbritanniens fineste kunstsamlinger. Læg mærke til selve bygningen i victoriansk stil, som i sig selv er en oplevelse.

Om eftermiddagen hygger vi os med en lækker afternoon tea i det berømte Willow Tea Room, hvor alt fra møbler til teskeer er udført i Mackintoshs elegante stil. Sandwich, scones og kager…ren guf!

Først på aftenen kører vi med toget tilbage til Edinburgh.

Dag 5

Hyggedag i Edinburgh og hjemrejse

Udforsk Edinburgh på egen hånd. Man bliver aldrig træt af at gå op og ned i byens mange hyggelige gader og forskellige kvarterer. Måske er det tid til de sidste indkøb eller et besøg på en af byens mange stemningsfulde caféer?

Vi anbefaler et besøg i Gladstone’s Land, der er en af de ældste bygninger på The Royal Mile. Huset står som en hyldest til livet i Edinburghs gamle bydel. Engang var bygningen ejet af købmand Thomas Gladstone, der ombyggede huset til overdådige lejligheder. I midten af 1800-tallet var det dog kun de fattigste tilbage i bydelen, og huset blev forladt. Heldigvis blev det ikke nedrevet, men nænsomt restaureret. Det møblerede hus giver et enestående indtryk af livet i byen tilbage i tiden.

Sammen nyder vi en sen frokost på en hyggelig pub, inden vi forlader Edinburgh og flyver tilbage til Danmark.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse