Cornwall & Sydengland

Historiske byer & smuk natur

 • Naturoplevelser
 • Historie
 • Kulturoplevelser
 • Smukke haver
 • Slotte

Cornwall og Sydengland

I den sydvestlige del af England venter skønne landskaber og spændende kulturoplevelser i historiske byer. Oplev det mystiske monument Stonehenge, charmerende landsbyer langs Cornwalls smukke kyster og stemningsfulde historiske byer som Bath og Salisbury.

Vi besøger de romerske bade i romantiske Bath, smager på cheddar-ost og udforsker Cornwalls smukke kyster. Se også se frem til vild natur på Dartmoor-heden, en rejse tilbage i tiden med damptog og til at besøge den berømte katedral i Salisbury. Vi lader os forhekse af det mystiske monument Stonehenge, udforsker historien i flådebyen Portsmouth og går på opdagelse i St. Ives og ved Land's End og St. Michael's Mount. Vi slutter rejsen i den charmerende badeby Brighton og lægger vejen forbi Royal Horticultural Society Garden Wisley på på turen mod lufthavnen.

Naturen i det sydlige England er en rejse værd i sig selv - smuk og meget varieret. Her finder man blide bakker og snoede landeveje med levende hegn, idylliske landsbyer med karakteristiske stenhuse og blomstrende haver og barske kyststrækninger med stejle klippeskrænter. I Cornwall er palmer ikke noget særsyn og mange steder minder vegetationen og den frodige blomsterpragt om Sydeuropas landskaber.

 

fra kr. 10.995 pr. person
 • Stonehenge
 • Salisbury, Portsmouth og Bath
 • Natur og idyl i Cornwall
 • Halvpension & udflugter er inkluderet
 • Dansk rejseleder


Med vinsmagning

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst

 • Dag 2 - Bath - Cheddar Gorge - Torquay

 • Dag 3 - Cornwall: St. Michael's Mount - Penzance - Land's End - St. Ives

 • Dag 4 - Tintagel Castle - Boscastle - Smuglermuseet Jamaica Inn

 • Dag 5 - Paignton - Dartmouth - Dartmoor - Afternoon Tea

 • Dag 6 - Stonehenge - Salisbury - Bournemouth

 • Dag 7 - Flådebyen Portsmouth - Vinsmagning - Brighton

 • Dag 8 - Brighton - Wisley Garden - Transfer til lufthavnen og hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Heathrow t/r inkl. bagage
 • Bustransport i England
 • 7 hotelovernatninger
 • 7 x engelsk morgenmad 
 • 7 x aftensmad 
 • 1 x afternoon tea
 • 1 x vinsmagning
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Erfaren dansk rejseleder  

Ikke inkluderet i prisen

 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Forsikringer

Evt. tillæg pr. person

 • Enkeltværelse kr. 2.100
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 287 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Rejseplan

Dag 1

Ankomst

Vi ankommer til Heathrow lufthavn og sætter kursen mod Holiday Inn Bristol Filton*, hvor vi checker ind og spiser velkomstmiddag.

*På afgangen 19/9 overnatter vi i stedet på Novotel Bristol Centre Hotel.

Dag 2

Bath - Cheddar Gorge - Torquay

Efter morgenmaden forlader vi hotellet og kører til  kurbyen Bath, som ligger i grevskabet Somerset. Den smukke by med de gyldne georgianske huse byder på såvel antik romersk badekultur som moderne spakomfort. Vi skal se de enestående romerske bade, som er blandt de bedst bevarede i verden. Badekomplekset består af både inden- og udendørs bade med koldt og varmt mineralholdigt vand fra de underjordiske kilder. Efter besøget i Bath kører vi til Cheddar Gorge, som ligger i det smukke naturområde Mendip Hills. I disse smukke omgivelser har den traditionelle engelske ost cheddar sin oprindelse, og vi besøger Cheddar Gorge Cheese Company, hvor vi får en rundvisning som giver et spændende indblik i ostefremstillingens forskellige processer. Efter rundvisningen smager vi på stedets lækre oste. Vi overnatter på Landhydrock Hotel & Golf Club.

Dag 3

Cornwall: St. Michael's Mount - Penzance - Land's End - St. Ives

Vi kører til til Cornwalls sydkyst, hvor vi gør fotostop ud for tidevandsøen St. Michael’s Mount og besøger den charmerende lille by Penzance, hvor der er tid på egen hånd. Vi kører videre til klipperne ved Land's End, der - som navnet antyder - er det engelske fastlands vestligste punkt og et af Cornwalls højdepunkter. Her er der fantastisk smuk natur, og fra de høje granitklipper er der en enestående udsigt over Atlanterhavet. Er man rigtig heldig, kan man måske få øje på sæler og delfiner. Også her lever legenden om Arthur; ifølge overleveringen er området mellem Cornwall og Scilly-øerne Lyonesses tabte land, som sank inden Tristan nåede at overtage det efter sin fars død. Vi besøger St. Ives; en smuk lille by, som er indbegrebet af Cornwall og har inspireret mange kunstnere.  Sidst på dagen kører vi tilbage til Landhydrock Hotel & Golf Club.

St. Michael's Mount, Cornwall Land's End St. Ives

Dag 4

Tintagel Castle - Boscastle - Smuglermuseet Jamaica Inn

Vi tilbringer dagen på Cornwalls nordkyst. Først skal vi besøge ruinerne af Tintagel Castle, som ifølge legenden var Kong Arthurs borg.

Ruinen ligger på en klippetop med spektakulær udsigt over havet. Herefter er der tid på egen hånd i den nærliggende landsby Boscastle, hvor vi kan nyde stemningen i den charmerende lille by. Herefter besøger vi smuglermuseet på Jamaica Inn, som huser en spændende udstilling om Cornwalls skumle fortid som smugler-tilholdssted.  Vi spiser aftensmad og overnatter på Babbacombe Hotel ved Torquay.

Dag 5

Paignton - Dartmouth - Dartmoor - Afternoon Tea

Vi kører til Paignton, hvorfra vi kører med damp-drevet tog til Kingswear - en smuk tur og en stemningsfuld oplevelse. Vi krydser floden Dart med færge og ankommer til Dartmouth. Om eftermiddagen kører vi gennem nationalparken Dartmoor, som er det største og mest uberørte stykke åbent land i det sydlige England. Her er man langt væk fra de livlige byers puls, og vi kan nyde det fredfyldte syn af de øde hedestrækninger - måske med græssende dartmoor-ponyer. Tilbage i Torquay skal vi nyde en traditionel, engelsk afternoon tea med små sandwiches, scones og kage samt et glas mousserende vin og naturligvis te. Vi overnatter igen på Babbacombe Hotel.

Dag 6

Stonehenge - Salisbury - Bournemouth

Efter morgenmaden checker vi ud fra hotellet og kører til Stonehenge, som tager vejret fra de fleste besøgende. Monumentet figurerer på adskillige lister over verdens 7 vidundere og på UNESCOs verdensarvsliste. Stonehenge består af en stor dobbeltcirkel af sten. Indercirklen består af mindre sten, mens de kæmpestore ydersten er bragt hertil fra et stenbrud mange kilometer borte. Trods adskillige hundrede års intense studier er det stadig en gåde, hvordan Stonehenge blev konstrueret, og hvad stedets præcise formål var. Vi fortsætter til Salisbury, hvor et besøg i den smukke katedral er et must. Kirken, som blev påbegyndt lige efter Vikingetidens afslutning, indeholder bl.a. et af de oprindelige Magna Carta-dokumenter. Kirkens døbefont fra 2008 er et kunstværk i bronze og sten, hvor flere tusind liter vand konstant recirkuleres i et sindrigt system. Katedralens spir er med sine 123 meter Storbritanniens højeste. Vi overnatter i Bournemouth.

På afgangene 15/8 og 22/8 overnatter vi på West Cliff Hotel

På afgangene 27/6, 19,9 26/9 og 10/10 overnatter vi på The Hallmark East Cliff 

På afgangen 9/5 overnatter vi på The Hallmark Carlton Hotel

Stonehenge Salisbury Cathedral Salisbury

Dag 7

Flådebyen Portsmouth - Vinsmagning - Brighton

Vi kører til Portsmouth, som er kendt for sin havn og sin tilknytning til den engelske flåde. Vi besøger krigsskibet HMS Victory, Nelsons skib hvorfra han vandt slaget ved Trafalgar. Herefter er der tid på egen hånd i dokområdet, besøg evt. udsigtstårnet Spinnaker Tower (entré ca. £10). Efter opholdet i Portsmouth kører vi vi til vingården Hambledon, som producerer mousserende vin. Her får vi en rundvisning og en prøvesmagning. Sidst på dagen sætter vi kurs mod Brighton, hvor vi spiser aftensmad og overnatter på Ibis Brighton City Centre.

Dag 8

Brighton - Wisley Garden - Transfer til lufthavnen og hjemrejse

Vi tager på byvandring i Brighton, der har tiltrukket feriegæster lige siden stedet blev berømt som kurby i det 18. århundrede, hvor det blev moderne at behandle alskens dårligdomme med havluft og badning. Med jernbanens udbredelse i det 19. århundrede blev Brighton et særdeles populært udflugtsmål for londonere, som yndede at spadsere på havnepromenaden. Herefter kører vi til Wisley, hvor vi besøger det kongelige haveselskabs imponerende haveanlæg med mange forskellige smukke haverum med forskellige temaer, drivhuse m.m. Herfra fortsætter Heathrow, hvorfra vi flyver tilbage til København.

NB: Dagsprogrammets rækkefølge kan ændres uden varsel.

OBS: Indkvartering på andre hoteller af tilsvarende standard kan forekomme. I så fald kontakter vi alle berørte gæster direkte. Bemærk, at dobbeltværelser i England ofte er udstyret med grand lit - ønske om separate senge modtages, men kan ikke garanteres. 

Hoteller

Holiday Inn Bristol Filton

Holiday Inn Bristol Filton ★★★★

Moderne og komfortabelt hotel beliggende i Filton nord for Bristol.  Faciliteter: Reception, elevator, restaurant, bar/café, wi-fi. Værelser: Med ba…

Læs mere her
Lanhydrock Hotel & Golf

Lanhydrock Hotel ★★★

Lanhydrock Hotel & Golf ligger smukt i grønne omgivelser nær Bodmin i Cornwall.  Faciliteter: Reception, elevator, restaurant, bar, wi-fi. Værel…

Læs mere her
Babbacombe Hotel

Babbacombe Hotel ★★★

Dejligt hotel med fantastisk udsigt over vandet i Babbacombe nær Torquay.  Faciliteter: Reception, elevator, restaurant, bar/café, wi-fi. Værelser: …

Læs mere her
Bournemouth West Cliff Hotel

Bournemouth West Cliff Hotel ★★★

Hyggeligt hotel med god beliggenhed i Bournemouth.  Faciliteter: Reception, elevator, restaurant, café, wi-fi. Værelser: Med bad/toilet, hårtørrer, …

Læs mere her
Hallmark Hotel East Cliff, Bournemouth

Hallmark East Cliff Hotel ★★★★

Hyggeligt hotel med god beliggenhed tæt på vandet i Bournemouth.  Faciliteter: Reception, elevator, restaurant, bar/lounge, wi-fi. Værelser: Med bad…

Læs mere her
Hallmark Carlton Hotel, Bournemouth

Hallmark Carlton Hotel ★★★★

Hyggeligt hotel med flot udsigt over vandet i Bournemouth.  Faciliteter: Reception, elevator, restaurant, bar, wi-fi. Værelser: Med bad/toilet, hårt…

Læs mere her
Ibis Brighton City Centre

Ibis Brighton City Centre ★★★

Hotel Ibis Brighton City Centre ligger centralt i Brighton og en lille kilometer fra havet. Faciliteter: Reception, elevator, restaurant, bar, wi-fi.…

Læs mere her

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
09. maj. 2020
Sydengland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 15:00       Hjemkomst - kl. 19:55
3 pladser 10.995 Gå videre
27. jun. 2020
Sydengland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 15:00       Hjemkomst - kl. 20:50
Flere end 8 11.495 Gå videre
15. aug. 2020
Sydengland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 15:00       Hjemkomst - kl. 19:55
1 plads 11.495 Gå videre
22. aug. 2020
Sydengland - 8 dage - fly fra Aalborg via København
 Afrejse - kl. 13:05       Hjemkomst - kl. 21:45
8 pladser 12.495 Gå videre
22. aug. 2020
Sydengland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 15:00       Hjemkomst - kl. 19:55
Flere end 8 11.495 Gå videre
19. sep. 2020
Sydengland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 15:00       Hjemkomst - kl. 19:55
Flere end 8 10.995 Gå videre
26. sep. 2020
Sydengland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 15:00       Hjemkomst - kl. 19:55
Flere end 8 10.995 Gå videre
10. okt. 2020
Sydengland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 15:00       Hjemkomst - kl. 19:55
Flere end 8 10.995 Gå videre

England, Skotland og Irland

Skal jeg have pas, visum eller andet, når jeg rejser til Irland, Nordirland, Skotland, England eller Wales?

Du skal medbringe gyldigt pas, når du rejser til Irland og Storbritannien. Du har ikke brug for visum eller andre 'officielle' papirer.  

Skal jeg vaccineres før rejsen?

Nej, der er ikke krav om særlige vaccinationer før en rejse til Irland og Storbritannien.

Hvad har jeg brug for af forsikringer?

Uanset om du rejser til Nordirland, Irland, Skotland, England, Wales eller et andet land i Europa, er det en god idé med en rejseforsikring, der sikrer dig behandling i tilfælde af en ulykke, sygdom, hjemrejse, tyveri, etc. - Læs om vores rejseforsikring her som også dækker efter Brexit.

Bemærk, at Det Blå Kort IKKE dækker i Nordirland, Skotland, England og Wales efter Storbritaniens udtræden fra EU. Det er således kun en rejseforsikring som dækker i disse lande.

En afbestillingsforsikring er også altid en god idé, du kan jo blive forhindret i at rejse.

Hvilken valuta skal jeg medbringe?

Møntfoden i Skotland, England og Wales samt Nordirland er Engelske Pund (£ -GBP), mens møntfoden i Irland er EURO (€).

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Nordengland I romernes & vikingernes fodspor
fra kr. 11.495
Cornwall & Sydengland Historiske byer & smuk natur
fra kr. 10.995
Flybilletter Når du selv vil stå for rejsen
fra kr. 1.995
Irland & Nordirland Gæstfrihed, poesi & dramatik
fra kr. 8.995