Stonehenge
Salisbury Cathedral
Land's End

England

Cornwall og Sydengland

Pris pr. person fra
kr. 13.995

I den sydvestlige del af England venter skønne landskaber og spændende kulturoplevelser i historiske byer. Oplev det mystiske monument Stonehenge, charmerende landsbyer langs Cornwalls smukke kyster og stemningsfulde historiske byer som Bath og Salisbury.

Vi besøger de romerske bade i romantiske Bath, smager på cheddar-ost og udforsker Cornwalls smukke kyster. Se også frem til vild natur på Dartmoor-heden, en rejse tilbage i tiden med damptog og til at besøge den berømte katedral i Salisbury. Vi lader os forhekse af det mystiske monument Stonehenge, udforsker historien i flådebyen Portsmouth og går på opdagelse i St. Ives og ved Land's End og St. Michael's Mount. Turen er i 2024 med hele 3 nætter på samme hotel i Plymouth, således der ikke er skiftes hotel hver nat! Vi slutter rejsen i Wakehurst Place på på turen mod lufthavnen.

Naturen i det sydlige England er en rejse værd i sig selv - smuk og meget varieret. Her finder man blide bakker og snoede landeveje med levende hegn, idylliske landsbyer med karakteristiske stenhuse og blomstrende haver, og barske kyststrækninger med stejle klippeskrænter. I Cornwall er palmer ikke noget særsyn og mange steder minder vegetationen og den frodige blomsterpragt om Sydeuropas landskaber.

OBS - OM ETA:

I løbet af 2025 bliver det et krav for alle rejsende at udfylde en ETA (Electronic Travel Autorisation) forud for indrejse til Storbritannien - samme system som vi kender fra den amerikanske ESTA, der også skal søges om inden afrejse.

ETA’en kommer til at koste ca. £10 og skal søges online. Startdatoen på, hvornår systemet introduceres for EU-borgere forventes at være start 2025, men det ligger endnu ikke helt fast.

Best Travel hverken må eller kan udfylde ETA'en på gæsters vegne, men vi udsender information og instruktion til udfyldelse forud for din/jeres rejse.

Gæsteanmeldelser af rejsen

Cornwall og Sydengland

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst
  • Dag 2 - Bath - Cheddar Gorge - Exeter
  • Dag 3 - Paignton - Dartmouth - Dartmoor - Afternoon Tea
  • Dag 4 - Tintagel Castle - Boscastle - Smuglermuseet Jamaica Inn
  • Dag 5 - Cornwall: St. Michael's Mount - Penzance - Land's End - St. Ives
  • Dag 6 - Stonehenge - Salisbury - Southampton
  • Dag 7 - Flådebyen Portsmouth - Vinsmagning - Worthing
  • Dag 8 - Brighton - Wakehurst Place - Transfer til lufthavnen og hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Sydengland 2023

Inkluderet i prisen

Fly København-Gatwick t/r inkl. bagage

Bustransport i England

7 hotelovernatninger

7 x engelsk morgenmad

7 x aftensmad

1 x afternoon tea

1 x vinsmagning

Udflugter og entréer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Enkeltværelse kr. 3.300

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Ankomst

Vi ankommer til Gatwick lufthavn og sætter kursen mod Bristol. Afhængig af vores ankomsttid vil der være mulighed for at få lidt tid på egen hånd i Bristol, inden vi mødes og spiser spiser velkomstmiddag på vores hotel i Bristol - Mercure Bristol Grand Hotel

Dag 2

Bath - Cheddar Gorge - Exeter

Efter morgenmaden forlader vi hotellet og kører til kurbyen Bath, som ligger i grevskabet Somerset. Den smukke by med de gyldne georgianske huse byder på såvel antik romersk badekultur som moderne spakomfort.

Vi skal se de enestående romerske bade, som er blandt de bedst bevarede i verden. Badekomplekset består af både inden- og udendørs bade med koldt og varmt mineralholdigt vand fra de underjordiske kilder.

Efter besøget i Bath kører vi til Cheddar Gorge, som ligger i det smukke naturområde Mendip Hills. I disse smukke omgivelser har den traditionelle engelske ost cheddar sin oprindelse. Vi besøger Cheddar Gorge Cheese Company, hvor vi får et spændende indblik i ostefremstillingens forskellige processer og smager på nogle af de lækre oste.

Vi overnatter og spiser aftensmad i Exeter på vores hotel Courtyard Exeter Sandy Park.

Bath
Bath
Cheddar Gorge
Cheddar Gorge
Osteri
Dag 3

Paignton - Dartmouth - Dartmoor - Afternoon Tea

Vi kører til Paignton, hvorfra vi kører med damp-drevet tog til Kingswear - en smuk tur og en stemningsfuld oplevelse. Vi krydser floden Dart med færge og ankommer til Dartmouth.

Om eftermiddagen kører vi gennem nationalparken Dartmoor, som er det største og mest uberørte stykke åbent land i det sydlige England. Her er man langt væk fra de livlige byers puls, og vi kan nyde det fredfyldte syn af de øde hedestrækninger - måske med græssende dartmoor-ponyer.

I dag skal vi også nyde en traditionel, engelsk afternoon tea med små sandwiches, scones, kage og naturligvis te. Sidst på dagen kører vi til Plymouth, hvor vi indkvarteres hele 3 nætter på hotellet New Continental Plymouth.

Aftensmad på hotellet.

Dag 4

Tintagel Castle - Boscastle - Smuglermuseet Jamaica Inn

Vi tilbringer en stor del af dagen på Cornwalls nordkyst. Først skal vi besøge ruinerne af Tintagel Castle, som ifølge legenden var Kong Arthurs borg. Ruinen ligger på en klippetop med spektakulær udsigt over havet.

Herefter er der tid på egen hånd i den nærliggende landsby Boscastle, hvor vi kan nyde stemningen i den charmerende lille by.

Efter Boscastle besøger vi smuglermuseet på Jamaica Inn, som huser en spændende udstilling om Cornwalls skumle fortid som smugler-tilholdssted.

Vi vender tilbage til Plymouth, hvor hotellet er klar med aftensmaden.

Tintagel Castle
Tintagel Castle (2)
Boscastle
Dag 5

Cornwall: St. Michael's Mount - Penzance - Land's End - St. Ives

Vi kører til Cornwalls sydkyst, hvor vi gør fotostop ud for tidevandsøen St. Michael’s Mount og besøger den charmerende lille by Penzance, hvor der er tid på egen hånd. Vi kører videre til klipperne ved Land's End, der - som navnet antyder - er det engelske fastlands vestligste punkt og et af Cornwalls højdepunkter. Her er der fantastisk smuk natur, og fra de høje granitklipper er der en enestående udsigt over Atlanterhavet. Er man rigtig heldig, kan man måske få øje på sæler og delfiner.

Også her lever legenden om Arthur; ifølge overleveringen er området mellem Cornwall og Scilly-øerne Lyonesses tabte land, som sank inden Tristan nåede at overtage det efter sin fars død. Vi besøger St. Ives; en smuk lille by, som er indbegrebet af Cornwall og har inspireret mange kunstnere.

Aftensmad på hotellet i Plymouth

Dag 6

Stonehenge - Salisbury - Southampton

Efter morgenmaden checker vi ud fra hotellet og kører til Stonehenge, som tager vejret fra de fleste besøgende. Monumentet figurerer på adskillige lister over verdens 7 vidundere og på UNESCOs verdensarvsliste. Stonehenge består af en stor dobbeltcirkel af sten. Indercirklen består af mindre sten, mens de kæmpestore ydersten er bragt hertil fra et stenbrud mange kilometer borte. Trods adskillige hundrede års intense studier er det stadig en gåde, hvordan Stonehenge blev konstrueret, og hvad stedets præcise formål var.

Vi fortsætter til Salisbury, hvor et besøg i den smukke katedral er et must. Kirken, som blev påbegyndt lige efter Vikingetidens afslutning, indeholder bl.a. et af de oprindelige Magna Carta-dokumenter. Kirkens døbefont fra 2008 er et kunstværk i bronze og sten, hvor flere tusind liter vand konstant recirkuleres i et sindrigt system. Katedralens spir er med sine 123 meter Storbritanniens højeste.

Vi indkvarteres på hotellet Leonardo Southampton, som også byder på aftensmad til os.

Dag 7

Flådebyen Portsmouth - Vinsmagning - Worthing

Vi kører til Portsmouth, som er kendt for sin havn og sin tilknytning til den engelske flåde. Vi besøger krigsskibet HMS Victory, Nelsons skib hvorfra han vandt slaget ved Trafalgar. Herefter er der tid på egen hånd i dokområdet, besøg evt. udsigtstårnet Spinnaker Tower (entré ca. £10).

Efter opholdet i Portsmouth kører vi til vingården Hambledon, som producerer mousserende vin. Her får vi en rundvisning og en prøvesmagning. Sidst på dagen sætter vi kurs mod Worthing, hvor vi spiser aftensmad og overnatter på vores hotel Avisford Park Hotel.

Dag 8

Brighton - Wakehurst Place - Transfer til lufthavnen og hjemrejse

Såfremt tiden tillader det tager vi på byvandring i Brighton, der har tiltrukket feriegæster lige siden stedet blev berømt som kurby i det 18. århundrede, hvor det blev moderne at behandle alskens dårligdomme med havluft og badning. Med jernbanens udbredelse i det 19. århundrede blev Brighton et særdeles populært udflugtsmål for londonere, som yndede at spadsere på havnepromenaden.

Herefter kører vi til Wakehurst, hvor vi besøger det kongelige haveselskabs vidtstrakte park- og haveområde på over 200 hektar, der er centreret om et ægte tudor-manor fra 1500-tallet. Her er der lejlighed til at se nogle af de mange park- og haverum med forskellige temaer eller blot tage afsked med England for denne gang over en sidste kop eftermiddagste i passende herskabelige omgivelser.

Fra Wakehurst fortsætter vi de få kilometer til lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage til København.

NB: Dagsprogrammets rækkefølge kan ændres uden varsel.

OBS: Indkvartering på andre hoteller af tilsvarende standard kan forekomme. I så fald kontakter vi alle berørte gæster direkte. Bemærk, at dobbeltværelser i England ofte er udstyret med grand lit - ønske om separate senge modtages, men kan ikke garanteres.

OBS - OM ETA:

I løbet af 2024 bliver det et krav for alle rejsende at udfylde en ETA (Electronic Travel Autorisation) forud for indrejse til Storbritannien - samme system som vi kender fra den amerikanske ESTA, der også skal søges om inden afrejse.

ETA’en kommer til at koste ca. £10 og skal søges online. Startdatoen på, hvornår systemet introduceres for EU-borgere forventes at være til efterår/vinter 2024, men det ligger endnu ikke helt fast.

Best Travel hverken må eller kan udfylde ETA'en på gæsters vegne, men vi udsender information og instruktion til udfyldelse forud for din/jeres rejse.

Brighton
Brighton
Brighton

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse