Udsigt over Middelhavet
Den befæstede by Peratallada
Middelhavet

Spanien

Catalanske fristelser

Pris pr. person fra
kr. 9.995

BEST TRAVEL blev fristet, da vi fandt dette skønne hotel med balkonværelser tæt på den elegante landsby Begur ud mod det funklende krystalklare Middelhav. Her findes en rigdom af naturskønhed med klippekyster, uspolerede bugter, spektakulære landskaber, vandrestier, indbydende strande, idylliske kystbyer - og ikke mindst lækre retter fra Det catalanske Køkken. Indholdsrige udflugter er inkl. i rejsens pris, og det emmer af ferieidyl overalt. En rejse for livsnydere – Spaniens svar på Brigitte Bardots Sydfrankrig.

Tag med på denne fristende rejse! Du bliver begejstret, når du ser det meget charmerende hotel med fantastisk beliggenhed og med service og komfort i højsædet. Stor pool og lækker solterrasse – og kun få meter til den prestigefyldte Platja Fonda strand. Overalt gemmer sig skjulte bugter i det bakkede landskab med fantastiske sandstrande langs kysten.

Vi bor ikke langt fra den elegante landsby Begur med smalle, brostensbelagte gader. Her mærkes et interessant strejf af cubansk atmosfære med byens cocktailbarer og det fine palæ, Casas Indianas. På toppen ligger resterne af Begur-borgen, hvor Elizabeth Taylor-filmen ”Suddenly, last summer” blev optaget for år tilbage. Herfra har man en fantastisk udsigt over byens røde tage og havet i uendelige blå farver.

Spanien er danskernes europæiske favoritrejsemål, men at besøge Catalonien, der har eget sprog, eget parlament og egne unikke skikke - føles på mange måder som at være i et helt andet land. Den selvstyrende spanske region ligger i Nordøstspanien, og strækker sig som en trekant ud mod Middelhavet mellem Pyrenæerne og Cuenca-bjergene. På rejsen afsløres Cataloniens forbløffende rigdom og naturlige pragt med kyststrækninger, der hører til blandt de smukkeste i Europa. Catalonien er en af Spaniens mest velhavende områder, og her lægger man særligt vægt på kulturen og uddannelse i den meget gæstfrie region. En spændende og varieret landsdel, der på mange måder stadig venter på at blive opdaget.

Vi rejser i sensommeren på den bedste årstid, hvor gennemsnitstemperaturen stadig er perfekt – ca. 20-26 grader. Området har mere end 200 solskinsdage om året.

På rejsen har vi inkluderet små korte gåture i nærområdet, men tager også på en lidt længere vandretur til den charmerende landsby Begur. Glæd dig også til en flot heldagstur til Girona, der med rette kaldes for ”Barcelonas lillesøster”. Byen er som et smykkeskrin med eventyrlige museer, gallerier og kirker spredt i de brostensbelagte gader, og gemt bag gamle middelaldermure. Du vil sent glemme synet af de farverige husfacader, der spejler sig ned i Onyar-floden. Overalt findes fremragende restauranter – en by, man aldrig bliver træt af! Du kan også se frem til at besøge den maleriske middelalderlandsby Peratallada, der er én af de smukkeste i hele Spanien, og alligevel ukendt af de fleste!

At blive forkælet og nyde livet i disse skønne rammer er da fristende? Kom hjem med en fuldendt ”Eetu-oplevelse”!

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Velkommen til Catalonien
 • Dag 2 - Strandene Platja Fonda og Platja de Fornells
 • Dag 3 - Girona og Peratallada
 • Dag 4 - Fridag på egen hånd
 • Dag 5 - Ekstraudflugt: Cap de Creus-halvøen
 • Dag 6 - Cala d’Aiguablava-bugten
 • Dag 7 - Vandretur til Begur
 • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Catalanske Fristelser 2024

Inkluderet i prisen

Direkte fly til Barcelona t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport i Catalonien

7 nætter ved Begur på 4-stjernet hotel i balkonværelse

7 x morgenmad

3 x catalansk middag (2 retter)

Udflugter iflg. program:

 • Gåtur til strandene Platja Fonda og Platja de Fornells
 • Heldagstur til Girona og Peratallada
 • Gåtur til Cala d’Aiguablava-bugten
 • Vandretur til landsbyen Begur

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Turistskat ca. EUR 18,48 pr. værelse

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring

Dobbeltværelse som enebrug kr. 2.995

Fast plads i bussen kr. 200-300

Ekstraudflugt: Cap de Creus-halvøen kr. 575

Dag 1

Velkommen til Catalonien

Med direkte fly ankommer vi til Barcelona, og fortsætter herfra i bus til vores dejlige hotel ved Middelhavet ikke langt fra den smukke landsby Begur, hvor vi skal bo i 7 nætter. Et fantastisk sted at nyde livet i skønne rammer.

Dag 2

Strandene Platja Fonda og Platja de Fornells

Efter en lækker morgenbuffet kan du glæde dig til en hyggelig gåtur ned til de nærliggende strande og en lille tur rundt i nærområdet. Fra hotellet går det lidt stejlt, men blot 350 m ned til den unikke bugt og strand Platja Fonda, der ligger i et vidunderligt og næsten uberørt naturområde. Stranden er 160 m lang og 25 m bred med groft, mørkfarvet sandkorn. En række trin fører ned til selve stranden, der ligger naturligt afsondret mellem klipperne. Beliggenheden betyder, at vigen næsten er uspoleret. Vi nyder den fredelige stemning og det krystalklare vand – og snupper måske en dukkert, før vi fortsætter til stranden Platja de Fornells, og herfra tilbage op til hotellet.

Gåturen er i alt ca. 1,5 km.

Eftermiddagen er afsat til at nyde hotellets faciliteter. Slap af ved den flotte swimmingpool og forkæl dig selv måske med en cocktail? Om aftenen hygger vi os med servering af en 2-retters menu på hotellet.

Dag 3

Girona og Peratallada

I dag skal vi besøge Cataloniens andenstørste by GIRONA – byen, der kaldes for ”Barcelonas lillesøster”. Skaberne til ”Games of Thrones” faldt for byen, og flere scener er derfor filmatiseret her. Du vil også falde for byen, som bedst opleves til fods. Vi oplever det stemningsfulde scenario med de farvestrålende husfacader, der spejler sig ned i Onyar-floden og nyder synet, når vi krydser floden via Gironas berømte gangbro, designet af Gustave Eiffel (kendt fra Eiffeltårnet i Paris). Vi går gennem en sand labyrint af smalle gyder og pladser, og ser ude fra den imponerende katedral, der ligger højthævet over byens gamle hustage. På byvandringen kommer vi også gennem et af Vesteuropas bedst bevarede jødekvarterer. Da de katolske monarker i 1492 forbød jødedommen i Spanien, måtte jøderne konvertere til katolicisme eller gå i eksil. Turen slutter i den nye bydel på Plaça de la Independència, der frister med hyggelige restauranter og caféer med udendørsservering.

Herefter er der god tid på egen hånd til at få Gironas mange facetter helt ind under huden.
Rafael Masó (1880-1935) var en af Cataloniens mest fremragende arkitekter, og han har haft stor betydning for byen. Han beundrede Barcelonas berømte arkitekt Antoni Gaudí, og har tegnet utallige huse og moderniserede tidens indretning og møbeldesign. Vi kan anbefale en guidet rundvisning i Masó-huset, hvor interiøret er bevaret med originale møbler og kunstværk. Læg mærke til huset, det er det eneste hvide hus langs floden. Besøget skal bestilles i god tid på forhånd, rejselederen er gerne behjælpelig.

Vidste du, at Girona har en af verdens bedste restauranter ”El Celler de Can Roca” med tre Michelin stjerner? Vi kan anbefale et besøg i isbaren ”Rocambolesc Gelateria”, hvor ejerne af restauranten har skabt gastronomiske iskreationer. Her kan alles pengepung være med, men pas på for isen er stærk vanedannende!

På turen tilbage til hotellet besøger vi middelalderlandsbyen PERATALLADA, der er erklæret et historisk-kunstnerisk og kulturelt centrum af national interesse, og dermed er én af de vigtigste landsbyer i Catalonien. Navnet Peratallada betyder ”udhugget sten ”. Den maleriske landsby er omgivet af forsvarsmure og har et stenslot. Byen var én af de bedst befæstede landsbyer i Spaniens middelalder. Selv om landsbyen anses for at være én af de smukkeste i hele Spanien er den ukendt af de fleste danskere, men også af mange spaniere. I labyrinten af smalle gader og solrige pladser oplever vi til fods byens ekstraordinære skønhed med mange stenhuse, der konstant er en kilde til beundring. Byens borgere har været med til at skabe den velbevarede by, hvor hver sten, er som den blev sat i middelalderen. Vi går gennem snoede gyder med smukke huse og farverige blomster i vinduerne.

Vi når hovedtorvet Place de les Voltes, der er omgivet af arkadebygninger, og fra Portal de la Virgen har vi det bedste syn til voldgraven, der løber omkring landsbyen. At kirken ligger uden for landsbyen er meget usædvanligt.

Dag 4

Fridag på egen hånd

Hele dagen er afsat til at udforske området på egen hånd eller til at slappe af ved poolen eller måske ved stranden? Nyd de skønne omgivelser og sydens pragtfulde klima, hvor vejret normalt er perfekt. Rejselederen kommer gerne med tips og idéer.

Om aftenen nyder vi serveringen af hotellets 2-retters menu.

Dag 5

Ekstraudflugt: Cap de Creus-halvøen

Slap af på hotellet med en god bog ved poolen eller tag med på denne flotte heldagstur til Cap de Creus-halvøen.

Ekstraudflugt: Cap de Creus-halvøen
Vi besøger fiskerbyen ROSES – kun 30 km fra den franske grænse. Byen ligger i bunden af en lang bugt, der tælles blandt verdens smukkeste. Engang var kysten et yndet mål for piratangreb, og som værn mod dette anlagde man en borg på klippepynten, og byggede beskyttende mure omkring byen. På byvandringen gennem Roses modtages vi af en skøn middelhavsstemning.

Vidste du, at århundreder før Kristus var Roses en græsk koloni? Grækere blev fristet af byens naturlige havn, og i dag ses rester fra det antikke citadel. Roses er også kendt for sine små butikker og gode frokostrestauranter, der løber parallelt med havet. Det vælter med gastronomiske tilbud lige fra kaninretter til friskfanget fisk og skaldyr. Tid på egen hånd til at finde en hyggelig restaurant med kreative retter fra Det catalanske Køkken.

Udflugten fortsætter til landsbyen CADAQUÉS med hvidkalkede huse, bugtende brostensbelagte gader og den smukke havn, der skinner over det koboltblå hav fra Cataloniens østligste fremspring. Det er en fornøjelse at opleve denne idylliske by, der engang lokkede bohemer og kunstnere som Salvador Dalí hertil. Gennem årtier var byen og bugten inspirationskilde for verdensberømte malere som Picasso og Chagall, men det var dog Dalí, der gjorde byen berømt. Han boede her i sin barndom og lange perioder af sit liv, og vi passerer hans hjem på turen gennem den gamle bydel ligesom vi kommer forbi nogle af byens spændende kunstgallerier.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Dag 6

Cala d’Aiguablava-bugten

Ad kyststien fra hotellet går vi om formiddagen ned til den lille Aiguablava-bugt, hvorfra der er en vidunderlig udsigt over det turkisfarvede Middelhav. Her findes en lille strand, omgivet af fyrretræer i klippefyldte omgivelser. Bugten er dannet af en række strande, og her ses fine lystbåde. Bugten er også kendt for gode fiskerestauranter, så måske finder vi en hyggelig restaurant, hvor vi sammen kan nyde en dejlig frokost for egen regning.
Gåturen er ca. 3 km. Der er en del trapper undervejs, men vi tager det i et roligt tempo.

Har du lyst kan vi om aftenen tage ud på en lokal restaurant i nærheden af hotellet, hvor vi spiser for egen regning.

Dag 7

Vandretur til Begur

Om morgenen tager vi på en skøn vandretur i et overvejende fladt terræn til den eventyrlige landsby Begur, der ligger for foden af en gammel middelalderborg. På turen har vi udsigt til Middelhavets intense blå farver. Vi går i et roligt tempo med tid til at nyde omgivelserne, og turen vil ind imellem foregå på asfalterede veje. Vi spadserer gennem Begurs snoede, brostensbelagte gader, der løber gennem bymidten. Engang var Begur ramt af en økonomisk krise, og en del af byens borgere valgte i stedet at søge lykken i Cuba og Caribien, og da nogle senere vendte tilbage medbragte de den cubanske kultur. Vi passerer det fine palæ, Casas Indianas med strejf fra Cuba - og her kan vi anbefale at smage en ægte mojito i en af de cubanske cocktailbarer. En fortryllende og levende by med fortovscaféer på det centrale torv i hjertet af byen. Her møder vi ægte catalansk gæstfrihed.

Gåturen er på ca. 7,5 km.

Om aftenen slapper vi af, og nyder en dejlig 2-retters menu på hotellet.

Dag 8

Hjemrejse

Op ad dagen kører vi til Barcelona, og flyver herfra tilbage til Danmark.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse