Fantastiske Angkor Wat
Solnedgang over Angkor templerne
Kongepaladset i Phnom Penh

Cambodia

Cambodia - Et vidunderligt kongerige

Pris pr. person fra
kr. 16.995

Eksotisk rundrejse i Cambodia på den bedste årstid. Tag med til en af verdens største seværdigheder, de eventyrlige Angkors templer og oplev den charmerende by Siem Reap, kolonibyen Battambang og den pulserende hovedstad Phnom Penh. En rejse med vægt på skønhed og store kulturoplevelser. Vi kommer tæt på den autentiske kultur, og bor på nøje udvalgte hoteller af høj standard. Glæd dig til at nyde de lækreste måltider på fantastiske lokal restauranter. En flot rejse til Asiens nye rejsemål.

Det lille eventyrland Cambodia er fyldt til randen med arkæologiske seværdigheder, hyggelige kolonibyer, atmosfærefyldte landsbyer, jungler og grønne rismarker. Mange drømmer om at besøge landets imponerende Angkor-templer, et sted man bør opleve mindst én gang i livet! Kunst kendetegner landet lige fra de magiske Angkor-templer til nutidig kunsthåndværk.

Det glemte rige, Angkor Wat, ligger dybt inde i Cambodias jungle. Selve Angkor Wat templet har lagt navn til det 400 km2 store område, der rummer ruiner af mere end 100 templer bygget i det 9.-13. århundrede. Templernes enestående udskæringer fortæller religiøse historier og scener fra datidens hverdag. Det enorme tempelkompleks var engang hovedstad i det mægtige Khmerrige, hvis magt og kulturelle indflydelse rakte langt ind i de nærliggende lande. Det er næsten ikke til at fatte, at disse fantastiske templer blev glemt i flere hundrede år, og først genopdaget af franskmænd på orkidéekspedition i junglen i slutningen af 1800-tallet. At besøge dette imponerende område, glemmer du formodentlig aldrig!

Angkor Wat regnes blandt de bedste eksempler på khmerkunst og -arkitektur. Helligdommen var tilegnet en konge, som man mente var en inkarnation af hinduguden Vishnu. At se verdens største religiøse bygning, der smukt er omgivet af en voldgrav fyldt med lotusblomster og vandlinjer kan næppe beskrives med ord, det skal opleves! Et forbløffende bygningsværk, der til fulde er et vidnesbyrd om khmerrigets genialitet. Hele tempelområdet er gudesmukt, og den uovertrufne byggestil er naturligvis opført på UNESCO’s Verdensarvsliste. Angkor Wat er symbolet på Cambodia, og er derfor afbildet på landets flag og pengesedler.

Glæd dig også til at opleve den fortryllende by Siem Reap, der ikke bare er porten til Angkor-templerne, men også epicentret til det smarte Cambodia med restauranter i verdensklasse, gode shoppingmuligheder til lave priser – en by med kreativ kultur og kunsthåndværk.

Vi oplever også den gamle franske koloniby Battambangs smukke huse og den spændende hovedstad Phnom Penh. Mærk stemningen af liv på de hyggelige caféer, duften fra de krydrede gadekøkkener og synet af de farverige markeder. En sjov tur med bambustoget og en tur med de populære tuk-tuk taxaer, skal du naturligvis ikke snydes for!

Vi bor på skønne 4- og 5-stjernede hoteller med fremragende beliggenhed, og vi spiser på særligt udvalgte lokale restauranter af høj standard. Du vil elske de lækre cambodianske måltider i fantastiske omgivelser.

En rejse fuld af autentiske oplevelser i kontrasternes land. En vidunderlig blanding af det eksotiske og historiens vingesus. Her er så meget at se, at det er svært ikke at få en særlig passion for dette vidunderlige kongerige. Et møde med den antikke og den moderne verden, som endnu ikke er spoleret af overturisme.

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Mod Cambodia
 • Dag 2 - Siem Reap – porten til Angkors templerne
 • Dag 3 - Det verdensberømte tempelområde med Angkor Wat
 • Dag 4 - Det lille tempel Banteay Srei
 • Dag 5 - Det moderne Siem Reap
 • Dag 6 - Kolonibyen Battambang
 • Dag 7 - Tur med bambustog og ankomst til Phnom Penh
 • Dag 8 - Hovedstaden Phnom Penh
 • Dag 9 - Phnom Penh på egen hånd
 • Dag 10 - Hjemkomst
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Cambodia Et Vidunderligt Kongerige 2024

Inkluderet i prisen

Fly fra København via Singapore til Cambodia t/r inkl. bagage på flyene

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport i Cambodia

7 overnatninger på hoteller med fremragende beliggenhed:

 • 4 nætter i Siem Reap (5-stjernet)
 • 1 nat i Battambang (4-stjernet)
 • 2 nætter i Phnom Penh (4-stjernet)

7 x morgenmad

3 x frokost

1 x picnic frokost

4 x middag

Udflugter iflg. program m/entré og 1 fl. vand:

 • Solnedgang ved Phnom Bakheng-højen
 • Elefanternes Terrasse og Leper King Terrassen
 • Besøg i Bayon, Ta Prum, Angkor Wat og Banteay Srei templerne
 • Siem Reaps kunsthåndværkscenter
 • Natmarkedet i Siem Reap og tuk-tuk tur
 • Byvandring i kolonibyen Battambang
 • Køretur med bambustoget
 • Rundvisning i kongepaladset i Phnom Penh
 • Besøg i Sølvpagoden og på Nationalmuseet
 • ”Bjergpagoden” Wat Phnom i Phnom Penh

Engelsktalende lokalguide

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring

Visum v/ankomst pt. USD 30

Dobbelt- som eneværelse kr. 1.695

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Mod Cambodia

Med Singapore Airlines flyver vi via Singapore til Cambodia.

Dag 2

Siem Reap – porten til Angkors templerne

Først på formiddagen ankommer vi til Cambodias eventyrlige by Siem Reap, hvor vi skal bo i 4 nætter på et 5-stjernet hotel med fremragende beliggenhed i hjertet af byen. Efter flyrejsen er der god tid til at få en lur eller til at slappe af ved hotellets dejlige pool, inden vi oplever den magiske solnedgang over Angkor Wat set fra Phnom Bakheng-højen. Vi går ca. 1 km inde i selve tempelområdet for at komme til højen. Der er en del trapper til toppen, men det er alle anstrengelser værd, og vi tager det i et roligt tempo!

At se tempelområdet ved solnedgang er intet mindre end den perfekte start på de fantastiske oplevelser, der venter ved et af verdens største historiske vidundere, Angkors templer. Herefter byder vi velkommen med en lækker middag på den enestående Café Indochine, der ligger kun få skridt fra vores hotel. Restauranten er flot indrettet i et traditionelt khmer træhus, og ligger i fortryllende omgivelser.

Dag 3

Det verdensberømte tempelområde med Angkor Wat

For at få et godt indtryk af Angkor Wat og det gigantiske tempelområde, har vi afsat en hel dag til at nyde dette smukke eventyr. Best Travel har på forhånd udvalgt de mest spændende steder, og vi har en dygtig lokalguide med, der levende fortæller om datidens helt unikke storby, hvor arkitekturen sammenlignes både med oldtidens Grækenland og oldtidens Rom.

Vi sætter fantasien i gang, og forestiller os, hvordan livet var i den gamle hovedstad Angkor Thom, der var blandt verdens første millionbyer. Turen starter ved indgangsporten South Gate, og herfra fortsætter vi til det imponerende Bayon tempel med 54 tårne dekoreret med hundredvis af smilende kæmpeansigter udskåret i sten. Templet er bygget i tre niveauer med smalle korridorer og stejle trapper. Her ses ofte mediterende buddhistmunke.

Angkor Wat, South Gate
Bayon templet
Bayon templets smilende ansigter

Efter at have set de smukke relieffer ved Elefanternes Terrasse og Leper King Terrassen kommer vi til det enestående Ta Prum tempel, der står ganske som da den franske orkidéekspedition i slutningen af 1800-tallet, fandt de overgroede templer i junglen. Her hviler en særlig stemning af mystik på grund af træernes kæmpe rødder og junglens krat, der overalt har viklet sig rundt om templet. Det er let at forstå, at templet var kulisse til den amerikanske actionfilm ”Tomb Raider” med eventyreren Lara Croft.

På en lokal restaurant inde i selve tempelområdet hygger vi os med en dejlig frokost, inden vi om eftermiddagen besøger selve Angkor Wat - symbolet på Cambodia. Angkor Wat betyder ”Bytemplet”, og det var Khmerrigets største, bygget under Kong Suryvarman II. Man mener, det tog 37 år at opføre templet, og at det krævede 6.000 elefanter og 300.000 menneskers arbejdskraft. Selv om riget faldt i det 15. århundrede, fortsætter historien for altid med at fortælle om khmerrigets mesterlige bygningsmure med utallige inskriptioner. Det enestående tempel består af en 65 m høj trinpyramide omgivet af 5 koncentriske gårde. Templet blev bygget, for at demonstrere rigdom og magt, og er intet mindre end et pragteksemplar på menneskehedens hengivenhed til den religiøse verden. Langsomt blev hele Angkors historie stykket sammen, da det omfattende rydnings- og restaureringsarbejde begyndte efter genopdagelsen.

(Husk solhat, solcreme og vand til denne udflugt).

Dag 4

Det lille tempel Banteay Srei

Om formiddagen besøger vi Banteay Srei, der ligger ca. 35 km uden for Siem Reap. Dette lille, men meget smukke tempel, betragtes som Khmerrigets kunstjuvel - og er manges yndlingstempel. Banteay Srei betyder ”kvindernes tempel”. Templet er bygget i røde sandsten med dekorative vægudskæringer, og var tilegnet hinduguden Shiva. På turen ind midt i junglen nyder vi en forfriskende kokosnødsjuice.

Besøget ved Angkors templer afsluttes med en dejlig frokost på en lokal restaurant inde i selve tempelområdet. Du har nu fået en god fornemmelse af, hvordan livet har udspillet sig under Angkor Wats storhedstid efter disse fantastiske dage i det magiske område.

Om aftenen spadserer vi til det spændende natmarkedet, hvor der er rig mulighed for at købe tasker, tøj osv. til meget lave priser.

Dag 5

Det moderne Siem Reap

Siem Reap er epicenter for cambodiansk kunst. Om formiddagen besøger vi det unikke Satcha Håndværkscenter, hvor der er rig lejlighed til at se og evt. købe nogle af de meget fine ting, der fremstilles af silke, bomuld, bambus, træ, sten, læder, sølv m.m. Her findes også fremragende billedkunst, små skulpturer og lakarbejde. Høj kvalitet til lave priser. Et interessant besøg, hvor vi får et indblik i landets fine kultur inden for kunsthåndværk. Her er moderne design inspireret af knowhow fra datidens khmerkunst. De 6 spændende værksteder ledes af ældre håndværkere, der samtidig underviser unge cambodianere, så traditionen kan fortsætte.

Eftermiddagen er på egen hånd, hvor du kan nyde hotellets faciliteter, gå en tur gennem hovedgaden Pub Street eller måske nyde en eksotisk drink på en af de hyggelige caféer og barer i byens mange små gader.

Glæd dig til middagen på en af byens fineste og mest berømte restauranter, Chanrey Tree, hvor vi nyder spændende cambodianske retter i eksotiske omgivelser. Turen dertil foregår i tuk-tuk – også kaldet for ”auto-rickshaw” – en motoriseret udgave af den pedeldrevne cykelrickshaw. Det er en sjov oplevelse at køre med de lokales foretrukne transportmiddel, og her kommer vi tæt på bylivet. Der kan sidde 2-4 i hver tuk-tuk. Tilbageturen til hotellet foregår i bus.

Dag 6

Kolonibyen Battambang

I dag forlader vi Siem Reap, og kører på ca. 3 timer til Cambodias næststørste by, Battambang, der ligger smukt ved Sangkae-floden. De fleste forelsker sig straks i den gamle koloniby, der relativt er uberørt af turisme. Gennem århundreder har befolkningen boet i træhuse langs floden, og i bymidten finder vi de velbevarede bygninger i fransk kolonistil samt trendy caféer, der skaber en unik atmosfære i byen. Provinsens mange rismarker har givet området betegnelsen ”Cambodias risskål”. Byens særlige placering har betydet, at den har været under både fransk indokinesisk, japansk og thailandsk herredømme.

Efter indkvartering på vores centralt beliggende hotel, hvor vi skal bo en enkelt nat, er det tid til afslapning ved poolen, inden vi tager på en byvandring langs floden, forbi de gamle kolonihuse og med tid til at besøge et lokalt marked. Om aftenen hygger vi os med middag på en lokal restaurant.

Dag 7

Tur med bambustog og ankomst til Phnom Penh

Undervejs til hovedstaden Phnom Penh venter en anderledes oplevelse. Vi skal på en 30 minutters køretur med det berømte bambustog, der næsten ligner en sæbekassebil! Hver ”vogn” er åben og har plads til 4 personer. Vi sidder på tæpper på bambusplader i det fri, og kører gennem Cambodias grønne landskab. Det er en sjov oplevelse for alle aldersgrupper. Det kan være en smule varmt, så det er en god idé at medbringe en paraply eller hat, solbriller og en flaske vand. Jernbanen blev i sin tid brugt som transportmiddel for let at kunne bringe materiale videre i forbindelse med genopbygningen af landet efter De Røde Khmerers ødelæggelse.

I Oudong-bjergene slapper vi af med en picnic-frokost i det fri, inden vi ankommer til Phnom Penh, hvor vi skal bo i 2 nætter på et lækkert 4-stjernet hotel i byens centrum. Middagen nydes på en hyggelig lokal restaurant.

Bambus tog
Bambus tog
Bambus tog
Dag 8

Hovedstaden Phnom Penh

Efter årtiers krig har Phnom Penh genvundet sin charme med farvestrålende buddhistiske templer, hyggelige gader og dejlige områder langs Mekongfloden. Her findes stadig smukke bygninger i fransk kolonistil blandet med enestående skatte fra det gamle khmerrige. Phnom Penh er en dejlig storby med brede boulevarder, indkøbscentre og gode restauranter.

På byrundturen besøger vi Cambodias kongeslot – landets svar på Bangkoks Grand Palace. Billedet af det kongelige palads med glimtende spir, munkenes flagrende safrangule kjortler og den vidunderlige beliggenhed ved den mægtige Mekongflods bredder, vil sidde længe på nethinden! Et blik på kongeslottet med det forgyldte tag er nok til at slå fast, at denne imponerende bygning er beregnet til den kongelige familie. Slottet er byens vartegn, og har været bolig for Cambodias kongefamilie, siden det blev bygget i 1866. Da kongen bor på paladset er kun en del af området åbent for besøgende.

Efter rundvisning og en lille spadseretur i den tilhørende park, ser vi den ekstravagante Sølvpagode, hvis gulv er dækket af tusindvis af sølvplader. Pagoden rummer en pragtfuld guldbuddha belagt med utallige diamanter. Det er forbudt at fotografere inde i Sølvpagoden, der er dækket med 5 tons skinnende sølv. Selv om slottet er åbent hver dag, må vi tage forbehold for lukning ved officielle begivenheder. (Er du iklædt shorts, skal de gå helt ned til knæet, og bluser og trøjer skal gå til albuen).

Det imponerende kongeslot i Phnom Penh
Det imponerende kongeslot i Phnom Penh
Det imponerende kongeslot i Phnom Penh

I eksotiske omgivelser på Restaurant Bopha Phnom Penh, der også er kendt under navnet Titanic, byder vi på en fantastisk frokost. Restauranten hører til byens fornemste, og ligger i det fri med direkte udsigt til flodlandskabet.

Herefter besøger vi Nationalmuseet, der blandt andet rummer verdens fineste samling af khmer skulpturer. Museet er indrettet i en meget smuk bygning. Vi gør et stop ved det farverige Central Market, inden udflugten slutter ved Wat Phnom ”Bjergpagoden” - byens første pagode, der ses på den 27 m høje bakke midt inde i byen. Ifølge legenden blev pagoden rejst i 1372, for at huse 4 Buddha-statuer, der blev fundet i Mekongfloden af Lady Penh. Deraf fik byen sit navn Phnom Penh, som betyder ”Penhs bakke”. Her kommer mange mennesker, for at bede om held og lykke med eksamener og forskellige forretningsanliggender. Bliver ønsket opfyldt, vender man tilbage med offergaver i form af jasminblomster eller bananer.

Dag 9

Phnom Penh på egen hånd

Nyd dagen på egen hånd måske med de sidste indkøb eller slap af i hotellets flotte skybar med panoramaudsigt over byen? Prøv at smage den cambodianske øl, Angkor Beer, hvis du ikke allerede har nået det endnu. Rejselederen kommer gerne med gode tips og idéer. Først på aftenen flyver vi med Singapore Airlines via Singapore til Danmark. (Værelset skal forlades senest kl. 12.00, og bagagen kan frit opbevares i receptionen).

Dag 10

Hjemkomst

Tidligt om morgenen ankomst til København.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse