La Sagrada Família
Parc Guell, Barcelona
La Rambla

Spanien

Barcelona

Pris pr. person fra
kr. 6.595

Tag med til den fortryllende storby med kultur, arkitektur og madscene i verdensklasse. Vi bor med fremragende beliggenhed i hjertet af Barcelona og tæt på stranden. En potpourri af sanseoplevelser på den bedste årstid i én af Europas mest inspirerende byer.

Cataloniens hovedstad ligger anlagt som et smukt kludetæppe mellem havet og bjergene. Glæd dig til at opleve Barcelonas middelalderlige bygninger, der ligger gemt i det gotiske kvarters skyggefulde gader – og til modernismens mesterværker, der blomstrer rundt omkring i byen. At besøge Spaniens næststørste by er en fornøjelse udover det sædvanlige. Den elegante by er fuld af atmosfære og med plads til alle sanseoplevelser.

Det summer af kreativitet i Eixample kvarteret, hvor stjernearkitekten Antoni Gaudí (1852-1926) er blevet hele byens varemærke. Gaudís  fantasifulde katedral, La Sagrada Família, er både smuk, særpræget og fascinerende. Det er let at forstå, at besøgende kommer fra hele verden, for at se hans mesterværker med finurlige kreationer. Læs mere om La Sagrada Familía og alle de andre af Gaudís bygningsværker i vores artikel Gaudís Barcelona.

Der er også mulighed for på egen hånd at se Pablo Picassos store værker. Barcelona har et kæmpe udbud af seværdigheder, her er noget for enhver smag! Vi tager opdagelseshatten på, og udforsker den eventyrlige storby.

Med Best Travel bor vi på byens bedst beliggende hotel i det gotiske kvarter i gåafstand til rigtig mange seværdigheder. Det er super let at komme omkring - også med metrostation lige i nærheden. Vi har inkluderet et klippekort TMB T-Caual zone 1 (10 metroture), hvor hvert klip er gyldigt i 75 minutter.

Barcelonas vidtfavnende gane går fra fisk, skaldyr, jamón ibérico skinke, paella, elegante tapas-barer og fornemme gourmetrestauranter. De solbeskinnede strande langs Middelhavet er en fin kulisse til storbyen. Forkæl dig selv på en stemningsfuld bar ved solnedgang med et glas spanske bobler.

Rejs med til betagende Barcelona – byen, man aldrig bliver træt af.  

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Velkommen til Barcelona
  • Dag 2 - La Rambla, Det Gotiske Kvarter & La Sagrada Família udefra
  • Dag 3 - Barcelona på egen hånd
  • Dag 4 - Fridag eller ekstraudflugt: Girona med tog
  • Dag 5 - Fridag
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Barcelona 2024

Inkluderet i prisen

Direkte fly til Barcelona t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport i Spanien

4 nætter på centralt beliggende Hotel Lleó***

4 x morgenmad

2 x tapas-frokost

Klippekort TMB T-Caual zone 1 (10 metroture)

Turistskat ca. EUR 16,-

Udflugter iflg. program:

  • Aftenrundtur i Barcelona (ved afrejse 19. august fra KBH)
  • Spadseretur på La Rambla
  • Byvandring i Det Gotiske Kvarter
  • Entré til domkirken

Dansk rejseleder på rejsemålet

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dobbeltværelse til enebrug kr. 2.165

Eneværelse: 1.650 kr. (OBS: Eneværelse er ikke muligt på afgangen 18/8 fra Aalborg)

Fast plads i bussen kr. 200-300

Ekstraudflugt: Girona med tog kr. 495

Dag 1

Velkommen til Barcelona

Direkte fly til Barcelona, hvor vi modtages af vores erfarne rejseleder i lufthavnen.

Herefter indkvarteres vi på vores hotel i hjertet af byen.

Ved afgang d. 19. august fra København: Efter ankomst tager vi på en lille panorama sightseeing, der giver os et spændende førstehåndsindtryk af storbyen. På turen kommer vi forbi et af Gaudís hovedværker, det forunderlige hus, Casa Milà. Den gigantiske bygning er inspireret af naturens former. Husets facade er som klippevægge, og vinduerne som huler. Da huset stod færdigt, var det i dén grad genstand for latterliggørelse, man kaldte det for ”La Pedrera ” – stenbruddet.

Vi ser også den kendte plads, Portal de la Pau, med den store statue af søhelten Christoffer Columbus, der blev lavet som en hyldest for hans opdagelse af Amerika. 

Dag 2

La Rambla, Det Gotiske Kvarter & La Sagrada Família udefra

Efter morgenmad tager vi på byvandring. Turen starter på den berømte La Rambla, der ligger mellem Plaça de Catalunya og havet. Vi mærker byens sjæl på den livlige gågade, hvor blomstersælgere, gadeartister og karikaturtegnere befinder sig mellem fortovscaféer og skyggefulde træer.

Vi kigger ind på det meget farverige fødemarked, La Boqueria, der tælles blandt Europas bedste. Byens indbyggere er ikke uden grund stolte af deres kulinariske arv. Det er nærmest en fornøjelse at fare vild på det 2.500 m2 store marked med over 300 boder. Her findes et kæmpeudvalg af stort set alt inden for det spanske køkken. Luften er spækket med skønne maddufte.

La Rambla
La Boqueria
La Boqueria

Vi spoler tiden tilbage til middelalderen på turen gennem Det Gotiske Kvarter. Myriader af smalle gader snor sig mellem fortryllende pladser, svulmende middelalderbygninger, trendy caféer, stilfulde restauranter, tapas-barer og smarte modebutikker. Midt i det hele rager domkirkens skarpslebne silhuet i vejret. Vi besøger den store gotiske kirke, der er dedikeret til Barcelonas skytshelgen, Santa Eulàlia, der som kristen, nægtede at tilbede templets guder. Som straf blev hun udsat for skrækkelige lidelser, og kun 13 år gammel blev hun henrettet.

Klostergårdens smukke have og 13 gæs refererer til hvert af skytshelgens leveår.

På byvandringen kommer vi også forbi én af Barcelonas fornemme bygninger, Picassomuseet, der rummer en af de mest omfattende samlinger af den spanske kunstner Pablo Picasso (1881-1973).

Med metro fortsætter vi til den nye bydel Eixample, hvor vi har god tid til at beundre én af Spaniens allermest besøgte seværdigheder - symbolet for Barcelona - Gaudís ufuldendte kirke, La Sagrada Família. Et forbløffende arkitektonisk mesterværk - selv om det har været under opførsel i næsten 140 år. Gaudí havde udtænkt et banebrydende design, der rykkede alle kendte, arkitektoniske stilarter. Udefra ligner kirken et eventyrslot med farverige spir og fantasiblomster.

Tårnene rager over 100 meter op i luften. 12 tårne repræsenterer apostlene, 4 tårne evangelisterne og 2 tårne Jesus og Jomfru Maria. Af frygt for, at projektet blev stoppet efter hans død, bestemte han sig for at begynde på den ydre del, fremfor det centrale skib. Selv om kirkens eneste indtægtskilde er borgernes frivillighed og private donatorer, håber man stadig byggeriet vil stå færdigt i 2026. Det er så stor en oplevelse at se kirken udefra, at man gerne går rundt om kirken flere gange. UNESCO har erklæret facaden som et verdensarvssted.

Læs mere om La Sagrada Familía og alle de andre af Gaudís bygningsværker i vores artikel Gaudís Barcelona.

Gaudí brugte 43 år af sit liv på kirken. Han ønskede at skabe en katedral som en hyldest til Den Hellige Familie – La Sagrada Família (Marie, Josef og det lille Jesusbarn). Han arbejdede ud fra filosofien om, at naturen er Guds værk, og derfor er der overalt naturlige symboler i katedralen. Vi hører også om Gaudís liv lige fra afvisningen på arkitektskolen, rutsjeturen mellem over- og underklassen samt hans tragiske død. På dagens udflugt nyder vi en typisk tapas-frokost på en hyggelig lokal restaurant.

Under opholdet i Barcelona kan vi varmt anbefale et besøg på egen hånd i selve kirkerummet. Her opleves et enestående interiør, der blev færdigt i 2010, hvor det blev indviet af pave Benedict XVL. Søjler, med en trælignende struktur, skaber effekten af en levende skov med lys, der strømmer ind fra de utallige farvede ruder. Det er så smukt, at det næsten ikke kan beskrives – det skal ses med egne øjne.

NB! Billetter skal bestilles hjemmefra på kirkens hjemmeside: https://sagradafamilia.org/en/tickets-individuals
Entréen koster fra EUR 26 (ca. 200 kr.) med audioguide-app, som er tilgængeligt på 16 sprog (dog ikke dansk - vi foreslår svensk/engelsk). Bestil gerne entré i god tid (3-4 uger), da der i langt de fleste tilfælde vil være udsolgt på dagen.

Dag 3

Barcelona på egen hånd

Dagen er afsat til at udforske den fantastiske by på egen hånd. Vi kan anbefale et besøg i Picassomuseet, hvor især den blå og den rosa periode er godt repræsenteret. Eller måske et besøg i Gaudís Casa Milà, hvor en tur på taget, med skorstene i ekstraordinære faconer, er en særlig oplevelse. For at undgå kø, kan billetter med fordel købes på museernes egne hjemmesider, inden afrejse fra Danmark.

Glem heller ikke besøget inde i La Sagrada Família! Tag en slentretur gennem den eksklusive forretningsgade Travessera de Gràcia, der byder på et væld af kendte mærker inden for design og tøj - eller måske frister en tur til stranden? Tilværelsen kan også nydes på en fortovscafé på en af byens hyggelige pladser, med en skøn paella og et glas boblende cava! Barcelona byder på et hav af muligheder, her keder man sig aldrig. 

Parc Guell, Barcelona
Casa Mila
La Sagrada Família
Dag 4

Fridag eller ekstraudflugt: Girona med tog

Du kan vælge at udforske Barcelona på egen hånd, eller tage med på denne velsmagende ekstraudflugt.

Ekstraudflugt: Togtur til Girona
Cataloniens andenstørste by, Girona, er som et smykkeskrin. Museer, gallerier og kirker ligger spredt i de brostensbelagte gader gemt bag gamle middelaldermure. Det er et stemningsfuldt scenario at betragte de farvestrålende husfacader, der spejler sig ned i Onyar-floden. Vi nyder synet, og krydser floden via byens mest kendte bro - designet af Gustave Eiffel (berømt for Eiffeltårnet i Paris). Floden adskiller på smukkeste vis Gironas gamle og nye bydel.

Rafael Masó (1880-1935) var en af Cataloniens mest fremragende arkitekter, og har haft stor betydning for byen. Han beundrede Barcelonas berømte arkitekt Antoni Gaudí, og var desuden stærkt påvirket af den engelske Arts & Crafts stil. Han tegnede utallige huse, og ønskede at gøre indretning og møbeldesign moderne. Læg mærke til hans hjem, som er det eneste hvide hus langs floden. Interiøret er bevaret med originale møbler og kunstværk. Det er muligt at få en guidet rundvisning i Masó-huset, besøget skal dog bestilles på forhånd - rejselederen er gerne behjælpelig. Girona har tillige en Rafael Masó-rute, hvor man kan passere flere af hans arkitektoniske værker.

Girona har en sand labyrint af smalle gyder og pladser, der frister med hyggelige caféer – og måske til en lille siesta i skyggen? Højt hævet over byens gamle hustage ligger den imponerende katedral, som bestemt er et besøg værd. Gå gennem et af Vesteuropas bedst bevarede jødekvarterer. Da de katolske monarker i 1492 forbød jødedommen i Spanien, måtte jøderne konvertere til katolicisme eller gå i eksil.

I den nye bydel finder vi Plaça de la Independència, der ligeledes byder på spændende restauranter og caféer med udendørsservering. Vidste du, at Girona har en af verdens bedste restauranter ”El Celler de Can Roca” med 3 michelinstjerner? Vi kan anbefale et besøg i isbaren ”Rocambolesc Gelateria”, hvor ejerne af restauranten har skabt gastronomiske iskreationer, hvor alles pengepung kan være med! Men pas på, for isen er stærk vanedannende!

Tag med til Girona - Barcelonas lillesøster, som vi når på blot en time med tog fra Barcelona. Skaberne til ”Games of Thrones” faldt for byen, flere scener er filmatiseret her. Du vil også falde for byen, som opleves med en lille gåtur sammen med rejselederen, og med god tid på egen hånd til at få byens mange facetter helt ind under huden.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Dag 5

Fridag

Værelset skal forlades senest kl. 12.00. Bagagen kan frit opbevares i hotellets reception.

Vi mødes til sen tapas-frokost i gåafstand fra hotellet, inden vi med egen bus kører til lufthavnen og først på aftenen flyver tilbage til Danmark.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse