Operahusets enestående beliggenhed
Velkommen tilbage til Hobart
Freycinet-halvøen

Australien

Australien & Tasmanien - I dronningens fodspor

Pris pr. person fra
kr. 52.995

Tasmanien svælger i smuk natur. Den hjerteformede ø lokker med ro og skønhed. En vifte af grønne regnskove, rislende floder, vilde bjergområder, eventyrlige strande og et enestående dyreliv. På fastlandet Australien besøger vi det imponerende vinområde Hunter Valley med hoppende wallaby-kænguruer i naturen, og vi oplever den elegante storby Sydney med det verdensberømte operahus. En fantastisk rejse med Danmarks røde bånd knyttet til Australien. På udrejsen får du desuden et farverigt ophold i Singapore med besøg i verdensklasse.

Frederik blev udråbt som Danmarks konge den 14/1-2024, og Mary blev dronning - en stor dag for danskerne. Mary kommer fra den næsten uspolerede ø Tasmanien - Australiens mindste delstat. Tag med på opdagelse i Marys fantastiske hjemland.

TASMANIEN eller ”Tassie”, som øen ofte kaldes, er adskilt fra det australske fastland af det 200 km. brede Basstræde. Trods den korte afstand føles det her som en helt anden verden. Øens isolation har givet en helt enestående flora og fauna. Tætte grønne regnskove, vilde bjergområder, rislende floder, æbleplantager, vingårde, grønne marker, skove, eventyrlige hvide sandstrande – og en ren luft. Det er ikke svært at forstå, at Tasmanien tælles blandt verdens naturunderværker. Tasmanierne er sindige og venlige mennesker, der tager sig tid til at sige ”g’day” til besøgende.

Nationalparker er skabt rundt omkring i verden for at bevare særlig magiske steder. Glæd dig derfor til at opleve Tasmaniens vildmark, Cradle Mountain Nationalpark, der er opført på UNESCOs Verdensarvsliste. Parken ligger midt på øen med søer, høje bjerge, brusende floder og dybe grønne regnskove. Vi kommer tæt på naturen med det unikke dyreliv, og vi bor på et prisbelønnet vildmarksresort bygget af træstammer.

På ø-rundrejsen besøger vi også Freycinet Nationalpark, der er indrammet af lyserøde granitbjerge, azurblå bugter og kridhvide sandstrande. Parken er især kendt for Wineglass Bays enestående skønhed. Stranden optræder på top-10 listen over verdens bedste, og er Marys yndlingssted.

NEW SOUTH WALES med Sydney er de flestes foretrukne indfaldsport til Australien. Sydney er en visuel WOW-oplevelse. Vi nyder en flot sejltur, hvor turen går under den berømte Sydney Harbour Bridge og forbi et af verdens mest berømte bygninger, Sydney Opera House - designet af danskeren Jørn Utzon. Huset havde 50 års jubilæum i 2023, og du kan se frem til en spændende rundvisning inde i selve operahuset. Et besøg i baren ”The Slip Inn” hører også med, det var her Frederik og Mary mødte hinanden.

En verden af smagsnuancer i smukke og afslappende omgivelser venter i vinområdet Hunter Valley. Vingårde ligger drysset ud omgivet af vinstokke. Vinsmagning og fantastiske måltider venter. Der er tid til at iagttage de mange små wallaby-kænguruer, der springer rundt i vinmarkerne - et fantastisk syn! Vi sover som ”Prinsessen på ærten” på et pragtfuldt 5-stjernet hotel i landlige omgivelser midt i vinregionen. Australsk, afslappet luksus. Lidt kongelig har man da lov at være?

Vi flyver med et af verdens bedste luftfartsselskaber, Singapore Airlines, der har god benplads og et højt serviceniveau. På udrejsen besøger vi den lille østat Singapore, der er kendt for byens fantastiske skyline. Vi kommer tæt på livet i kontrasternes land, hvor vi også skal besøge den farverige Orkidéhave og den verdensberømte Singapore Zoo.

En forunderlig rejse på den anden side af jordkloden ”Down Under” i Dronning Marys fodspor.

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Mod Singapore
 • Dag 2 - Godmorgen Singapore
 • Dag 3 - Farverige Singapore
 • Dag 4 - Singapore Zoo og flyvning mod Australien
 • Dag 5 - Dronning Marys Tasmanien - ørundtur
 • Dag 6 - Fiskerlandsbyen Strahan
 • Dag 7 - Cradle Mountain & Lake St. Clair Nationalpark
 • Dag 8 - Vandretur i regnskoven
 • Dag 9 - Launceston – årets australske by i 2022
 • Dag 10 - Freycinet Nationalpark og Wineglass Bay
 • Dag 11 - Marys hjemby Hobart
 • Dag 12 - Fly til Australien & luksusophold i vinområdet Hunter Valley
 • Dag 13 - Gourmet vinsmagning
 • Dag 14 - Sydney – Australiens største by
 • Dag 15 - Sydneys smukke ansigt
 • Dag 16 - Sydney på egen hånd eller ekstraudflugt til Featherdale Wildlife Park
 • Dag 17 - Hjemrejsen begynder
 • Dag 18 - Hjemkomst
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Australien Tasmanien 2024

Inkluderet i prisen

Fly fra København til Singapore/Australien/Tasmanien t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfers t/r

Bustransport i Singapore og Australien

Ophold på hoteller med fremragende beliggenhed:

 • 2 nætter i Singapore (4-stjernet) + dayroom v/ankomst
 • 2 nætter i Hobart (4-stjernet)
 • 1 nat i Strahan (3+ stjernet)
 • 2 nætter i Cradle Mountain (4-stjernet)
 • 1 nat i Launceston (4-stjernet)
 • 1 nat i Bicheno (3-stjernet)
 • 2 nætter i Hunter Valley (5-stjernet)
 • 3 nætter i Sydney (4-stjernet)

14 x morgenmad

3 x frokost

2 x picnic frokost

11 x middag

Udflugter iflg. program m/entréer:

 • Singapore: Singapore Sling, byrundtur, Sri Mariamman templet, Orkidéhaven, zoologisk have
 • Tasmanien: Byrundtur i Hobart og Launceston, vandretur i Cradle Mountain og Freycinet Nationalpark, besøg i reservatet Devils Wildlife Park
 • Hunter Valley: Gourmet vinsmagningstur m/9 glas med oste
 • Sydney: Sejltur i Sydney Harbour, rundvisning i Sydney Opera House

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring

Visum til Australien (laves online) kr. 0

Vildmarkshytte m/spa på Lemonthyme Wilderness Retreat i Cradle Mountain kr. 695

Luksus spa-suite på Lemonthyme Wilderness Retreat i Cradle Mountain kr. 1.195

Dobbelt- som eneværelse kr. 10.595

Ekstraudflugt: Pingvinparade kr. 380

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Mod Singapore

Vi flyver fra København med Singapore Airlines, der af mange betragtes som et af verdens bedste luftfartsselskaber på grund af deres høje serviceniveau og gode benplads, som har stor betydning på en rejse helt til Australien.

Vi flyver i cirka 12,5 time fra København til Singapore.

Dag 2

Godmorgen Singapore

Om morgenen ankommer vi til Singapore, hvor vi skal bo 2 nætter på vores dejlige hotel i hjertet af byen, og værelserne står allerede klar ved ankomst. Der er god tid til at slappe af på hotellet og måske tage en dukkert i poolen, inden vi sidst på eftermiddagen spadserer 1,5 km til det verdensberømte Raffles Hotel – et ikon af et luksushotel - bygget i ægte kolonistil. Her byder vi velkommen med den berømte cocktail ”Singapore Sling”, inden vi går tilbage for at hygge os med middag på hotellet.

Dag 3

Farverige Singapore

Singapore er kosmopolitisk og mangfoldigt med mange kinesere, malaysier og indere – et lille land på størrelse med Bornholm men med ca. 5,5 mio. indbyggere. På dagens farverige byrundtur kører vi gennem bydelen Chinatown med labyrintiske gader fyldt med kinesiske restauranter og butikker. Turen fortsætter til Little India, hvor gadebilledet mange steder er præget af indiske kvinder iført farverige sarier, og duften af karryretter hænger i luften fra de indiske restauranter. Vi besøger det hinduistiske tempel Sri Mariamman, inden vi oplever en bid fra den britiske kolonitid i byens ældste kvarter.

Et spændende besøg venter inde i Singapores botaniske have, som er opført på listen over UNESCOs World Heritage Sites. Her skal vi opleve den usædvanlig smukke Orkidéhave – en tropisk Valhalla, der rummer verdens største samling af orkidéer. Et kæmpe udstillingsvindue af over 1.000 arter. Det er ren nydelse at gå rundt i den farverige eksotiske have. Udflugten slutter med frokost på en spændende lokal restaurant.

Singapores botaniske have
Singapores botaniske have
Singapores botaniske have
Dag 4

Singapore Zoo og flyvning mod Australien

Formiddagen er afsat til egen disposition, hvor du har mulighed for at slappe af, inden turen går Down Under – eller for at shoppe på den berømte boulevard Orchard Road, der ligger tæt på hotellet. I 1830 var det blot en vej, der førte til frugtplantager og feberfarme. I dag er det en af byens travleste gader med ultimative livsstiloplevelser. Et kæmpe spiseparadis og futuristiske shoppingcentre som ION Orchard fyldt med luksusvarer, trendy tøjbutikker og elektroniske produkter. (Værelset skal forlades senest kl. 12.00. Bagagen kan opbevares gratis i receptionen).

Orchard Road
Orchard Road
Orchard Road

Det er et must at besøge det verdensberømte Singapore Zoo, der ligger i et regnskovsmiljø. Her bor mere end 4.200 dyr og over 300 arter, hvoraf 34% er truet. I haven har man de højeste standarder for dyrepleje, og her er centre udpeget til at redde dyreliv. Haven er kendt for sit åbne koncept, der giver besøgende mulighed for at opleve dyrelivets vidunder. Dyrene bor i rummelige omgivelser, der simulerer deres naturlige levesteder. Den store have er bl.a. berømt for det fritgående orangutanghabitat, men også for den sjældne hvide tiger. På forhøjede platforme, undervandsgallerier og glasobservatorier har man en fantastisk udsigt over dyrelivet. Vi har inkluderet en spændende guidet tur med havens ”sporvogn” - den perfekte afslutning på et spændende ophold i Singapore.

Om aftenen flyver vi med Singapore Airlines via Melbourne til Tasmanien.

Vi flyver cirka 7,5 time fra Singapore til Melbourne og 1,5 time fra Melbourne til Hobart.

Dag 5

Dronning Marys Tasmanien - ørundtur

Først på formiddagen ankommer vi til Tasmaniens hovedstad, Hobart, der ligger smukt ud mod Derwent-floden. Hobart er Australiens næstældste by og Dronning Marys hjemby, hvor vi skal bo en enkelt nat.

Om eftermiddagen tager vi på en hyggelig lille byrundtur.

Vi besøger Hobarts gamle bydel Battery Point, der næsten ser ud som for 100 år siden. Mange historikere hævder, at her i kvarterets små gader findes Australiens bedst bevarede huse fra kolonitiden. Ned mod havnefronten finder vi den maleriske plads, Salamanca Place, med en række af smukke honningfarvede sandstenshuse fra dengang hvor Hobart var en vigtig hvalfangerby. Husene tilhørte dengang byens velhavende købmænd. Her hersker en skøn maritim atmosfære.

I dag er de smukke pakhuse vært for utallige restauranter, caféer, barer og spændende gallerier. Et levende og kreativt kunstfællesskab. Bag byen ligger en række smukke grønklædte bjerge. Vi kører op ad bjerget Mount Wellington (1.270 m) og nyder udsigten over Hobart. Vi slutter udflugten med en dejlig middag på en hyggelig lokal restaurant.

Dag 6

Fiskerlandsbyen Strahan

Udenfor Hobart ligger Tasmaniens storslåede natur. Efter morgenmad kører vi til den lille fiskerlandsby Strahan - Tasmaniens eneste by på vestkysten. Byen ligger på kanten af vildmarken, og er det perfekte udgangspunkt for at opleve nogle af øens nationalparker og uspolerede naturområder med regnskove, floder, søer og bjerge. Nyd køreturen på ca. 300 km, hvor vi undervejs kører gennem den vilde natur via Tarraleah, Bronte Park og Franklin Gordon Wild Rivers Nationalpark. Undervejs nyder vi frokost på en lokal restaurant, inden vi ankommer til det lille kystsamfund Strahan, hvor vi bor 1 nat.

Dag 7

Cradle Mountain & Lake St. Clair Nationalpark

Gennem regnskov kører vi ca. 150 km til Tasmaniens smukkeste nationalpark Cradle Mountain & Lake St. Clair, som ligger midt på øen. Den store nationalpark er kendt for alle naturens facetter; Regnskove, majestætiske bjerge, gletsjerudskårne søer, fantastisk flora og fauna samt 7 af Tasmaniens højeste bjerge. Det er let at forstå, at parken er udnævnt af World Heritage Commission til et af de smukkeste steder i verden. Der er mange velholdte vandrestier i parken, og vi nyder en lille gåtur ved den smukke sø, Dove Lake. Derefter kører vi til Cradle Mountain Valley til vores prisbelønnede vildmarksresort, hvor vi skal bo i fantastiske hytter i 2 nætter. Om aftenen hygger vi os med middag på hotellet.

Hver aften serverer hotellets personale lidt mad til de ”lokale beboere”, der strejfer omkring, for at finde føde. Pademeloner, pungrotter og måske en vombat, der nærmest kan beskrives som en blanding af en lille gris og en stor hamster. Er vi heldige ser eller hører vi måske også den lille tasmaniske djævel, der kan udstøde vældige brøl. Den har fået navnet, fordi dens ører bliver røde, når den er ophidset, og det frygtindgydende brøl, lyder næsten som et uhyre. Vidste du, at det eneste sted man kan møde den tasmaniske djævel udenfor Australien er i Københavns zoo? Det var barselsgave fra Tasmanien til Mary, da hun fødte prins Christian.

Pademeloner
Vombat
Tasmaniske djævel
Dag 8

Vandretur i regnskoven

Efter morgenmad spadserer vi en lille tur i den tempererede regnskov på de anlagte gangstier, der er beklædt med brædder og flere steder også med skridsikkert hønsenet, spændt ud over det fugtige underlag. Vi følger en rute tæt på hotellet, der snor sig gennem bevoksningen. Det er en oplevelse at gå en tur gennem en af verdens smukkeste regnskove med uspoleret natur, bjerge, søer og et spændende fugleliv. Har du lyst til mere er der mulighed for på egen hånd at køre med nationalparkens shuttlebusser, og tage ud på andre vandreture i nationalparken.

Vi besøger dyrelivs beskyttelsesreservatetet Devils Wildlife Park, hvor vi især koncentrerer os om den mystiske tasmanske djævel, der er blevet en truet dyreart på grund af en alvorlig sygdom blandt dyrene. Engang var den udbredt i hele Australien, men nu findes den kun på Tasmanien. Vi hører om djævlenes liv, og får et indblik i parkens værdifulde arbejde for dyrenes beskyttelse.

Middag og hygge på hotellet om aftenen.

Dag 9

Launceston – årets australske by i 2022

Vi forlader Cradle Mountain, og fortsætter færden mod Launceston, Tasmaniens andenstørste by, som ligger på øens nordkyst. Køreturen er på 140 km, og går via Barrington Lake og Tamar Valley, der er fyldt med frodige vinmarker så langt øjet rækker. Undervejs hygger vi os med picnic-frokost i det fri.

Launceston ligger ved Tamar-floden, og er en af Australiens ældste byer, der tælles blandt landets smukkeste. På byrundturen får vi et indtryk af den elegante by med smukke parker, velholdte huse og flot arkitektur. En kuperet by med en livlig madscene, og hvor kaffekulturen stortrives. Kunst og design værdsættes højt af byens borgere. Byen er blandt Australiens smukkeste.

I udkanten af byen ser vi den storslåede kløft, Cataract Gorge. Der findes mange myter om kløftens dybde og dens eksistens. Nogle mente, at slugten var et endeløst hul, andre at en ubåd løb tør for kabel, da det blev sendt ned for at finde bunden i 1960’erne. Først i 2011 viste målinger, at kløften er 36 m dyb og er skabt gennem erosion. Launcestons stolthed er uden tvivl den 60 m lange hængebro Alexandra Suspension Bridge, der fører over kløften.

Vi bor 1 nat på et flot hotel med førsteklasses beliggenhed i Launceston. Om aftenen hygger vi os med hotellets 2-retters middag.

Dag 10

Freycinet Nationalpark og Wineglass Bay

Rejsen fortsætter 180 km mod sydøst i retning af Swansea, hvor vi skal besøge den skønne Freycinet-halvø. Her finder vi Freycinet Nationalpark, der er indrammet af lyserøde granitbjerge, azurblå bugter og kridhvide sandstrande. Parken byder på et væld af dyreliv; sorte kakaduer, havørne, delfiner og jævnligt spottes her tillige hvaler. Parken er især kendt for Wineglass Bays enestående skønhed.

Wineglass Bay er dronning Marys favoritstrand, og dette sted var et af de første, hun ønskede at vise Frederik, da de lærte hinanden at kende. Stranden har en helt særlig betydning for hendes familie, som kom her flere gange om året, og netop her er hendes farmors aske spredt ud over vandet. Mary er opkaldt efter hendes farmor.

Wineglass Bay er ikke bare en strand, men også et uspoleret naturområde. 1 km lang strand uden souvenirboder, musik, restauranter, hoteller osv. Ingen bilstøj – kun stilhed og lyden af de evigt rullende bølger. Ingen veje fører dertil, stranden kan kun nås med båd eller til fods.

Vi vandrer ad en lidt anstrengende sti op til Hazards udkigsplatform, og efter ca. 1 times vandretur kommer belønningen – den fabelagtige udsigt over hele Wineglass Bay. Stranden er Tasmaniens smukkeste, og den optræder på top-10 listen over verdens bedste strande. Smukkere kan det næppe blive? Synet er svært at slippe!

Vi hygger os i det fri med en picnic-frokost, og fortsætter til kystbyen Bicheno, hvor vi skal bo 1 nat. Om aftenen nyder vi en 2-retters middag på hotellet.

Ekstraudflugt: Pingvinparade

I aftenskumringen er der mulighed for at tage på en ekstraudflugt. Vi kører lidt uden for Bicheno, hvor vi møder de små dværgpingviner i deres naturlige omgivelser, når vi ser dem vandre op til deres huler på stranden efter en hård dag med fiskeri.

Pingviner er de eneste havfugle, der ikke kan flyve – og de lidt blålige dværgpingviner er verdens mindste pingvin (ca. 30 cm. høj). Når tusmørket falder på samles de i vandet ud for deres yngleområde, og følges i flok op på land. Dværgpingvinen er en eminent havjæger, og er ikke bange for mennesker. De danner jævnligt kolonier i byområder, hvor de lever side om side med mennesker. For at bevare pingvinkolonien overvåges den døgnet rundt, og på den lærerige udflugt hører vi ligeledes om deres unikke adfærd.

Turen varer ca. 1½ time, og der er god tid til at observere pingvinerne på den 700 m. lange strækning, som vi skal gå.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Dværgpingviner
Dværgpingviner
Dværgpingviner
Dag 11

Marys hjemby Hobart

Efter morgenmad kører vi på ca. 2½ time tilbage til Tasmaniens hovedstad Hobart, hvor vi skal bo 1 nat. Resten af dagen er til egen disposition til at gå på opdagelse i Marys hjemby, og om aftenen hygger vi os sammen med middag på hotellet eller på en lokal restaurant.

Dag 12

Fly til Australien & luksusophold i vinområdet Hunter Valley

Om formiddagen flyver vi med Virgin Australia til Sydney – de flestes foretrukne indfaldsport til Australien. Det første storslåede syn får man normalt ved indflyvningen til byen. Efter landing fortsætter vi til hjertet af Australiens ældste vinregion, Hunter Valley, hvor vi skal bo 2 nætter på et formidabelt 5-stjernet hotel. Det er blevet tid til forkælelse!

Hunter Valley er den ultimative miniferie-destination med prisvindende vingårde, anerkendte restauranter og luksusindkvartering – kun 2 timers kørsel fra Sydney.

Her opleves ægte ”vintage” gæstfrihed - en ”fyldig” historie med ”noter” af det finurlige!

Hunter Valleys vingårde er blevet kåret blandt de 20 bedste destinationer på den australske østkyst af Lonely Planet, og det er ikke nogen hemmelighed, at Hunter Valley hører til landets mest fremtrædende vindistrikter. Kort sagt, her mættes alle sanser. Vi byder velkommen med middag på hotellet.

Dag 13

Gourmet vinsmagning

I Hunter Valley findes en verden af smagsnuancer. Smukke vingårde ligger drysset ud i området fyldt med vinstokke. Du vil elske at iagttage de små wallabies springe rundt mellem vinmarkerne – et fantastisk syn! Kænguruernes kraftige bagben bruges ikke kun til at hoppe i høje hastigheder, men også til at give kraftige spark i kamp mod hinanden. Alle wallabies er pungdyr, og når en unge fødes er den uudviklet og hjælpeløs, og kravler straks ned i moderens pose, hvor udviklingen fortsætter. Læg mærke til om der sidder en lille unge i pungen!

Kænguruer
Kænguruer
Kænguruer

I dag er der tid til at nyde vinmarkernes skønhed og hotellets pragtfulde pool - men også til at opleve Hunter Valley, der oser af god vin, lækker mad og masser af hygge. Vi tager på en gourmet vintur, hvor vi besøger 2 vingårde. På turen smager vi 9 af Hunter Valleys udsøgte vine, der serveres med verdensberømte oste. Mange vinfamilier har vundet fornemme priser her ved Pokolbin, hvor vi bor. Generation efter generation har videregivet deres passion og viden om vine af meget høj kvalitet. Dagen slutter med en dejlig middag på hotellet.

Dag 14

Sydney – Australiens største by

Vi har god tid til at nyde den lækre morgenmad, inden vi kører til New South Wales’ hovedstad, Sydney. Det er svært at forestille sig, at Sydney i 1788 begyndte som en straffefangekoloni, der siden har udviklet sig til en multikulturel smeltedigel. Området var oprindelig beboet af aboriginere. Efter trafikken med straffefanger sluttede, ændrede byen sig som i dag har over 5 mio. indbyggere. At 1/3 er født uden for Australien, gør byen til én af verdens mest multikulturelle storbyer. Her tales mere end 250 forskellige sprog.

Vi skal bo 3 nætter i det populære CBD-kvarter tæt på shopping og mange af byens seværdigheder.

Om aftenen nyder vi hotellets 2-retters middag.