Amalfi
Marina Grande
Pompeji

Italien

Amalfikysten - langtidsferie

Pris pr. person fra
kr. 14.995

Amalfikysten har en fornem placering på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Og det er med god grund - Amalfikysten er en fantastisk kyststrækning. Her skifter landskabet mellem smukke frodige bjergformationer med skøn Middelhavsvegetation – bougainvillea, hibiscus og nerier samt duftende appelsin- og citronplantager – til forrevne kyststrækninger og et turkisblåt Middelhav.

Maleriske byer ligger majestætisk på klipperne direkte ud mod Middelhavet som perler på en snor. Fra de små byer er der en betagende udsigt ud over det turkisblå hav, og i de smalle stræder er der skønne gamle bygninger og et væld af små forretninger og hyggelige cafeer.

Under opholdet tager vi på spændende udflugter. Vi skal på en fascinerende tur langs den snoede Amalfikystvej, der byder på imponerende panoramaudsigt over havet og de klippefyldte kyster. Kyststrækningen, som italienerne kalder for ”Den Guddommelige Kyst”.

Vi tager på bådtur til den betagende ø Capri, hvor det azurblå hav møder dramatiske klippeformationer. I Capri by kan du leve ”la Dolce Vita”, nyde udsigten oppe på Monte Solaro, som er øens højeste punkt, eller besøge skønne Villa San Michele grundlagt af den svenske læge Axel Munthe.

Vi bruger også tid på at udforske det antikke Pompeji, der blev begravet af vulkanen Vesuv i 79 e.Kr. Det er en fascinerende tidskapsel med velbevarede bygninger med vægmalerier i den skønne pompejansk røde farve.

Også de velbevarede græske templer i Paestum skal vi opleve på turen.

Sidst men ikke mindst tager vi på en udflugt til Sorrento inspireret af de kendte steder fra filmen 'Den skaldede frisør', hvor vi besøger Sorrentos charmerende bymidte med smalle gader, farverige bygninger og lokale håndværksbutikker. Sorrento, som oprindelig var en gammel græsk by, er i dag den største by på Sorrentohalvøen. Mange af vore guldalderkunstnere fandt skønne motiver på Sorrentohalvøen – og eksempelvis skulle Henrik Ibsen have skrevet Peer Gynt netop i Sorrento. I 1894 skrev den napolitanske komponist Ernesto De Curtis sangen Torna a Surriento som en hyldest til byen Sorrento. Sangen gjorde senere Sorrento berømt som ferieparadis og siden er blevet udødeliggjort af berømte sangere såsom Frank Sinatra, Elvis Presley og Luciano Pavarotti.

Mellem de mange inkluderede udflugter har du god tid til oplevelser på egen hånd, hvor du kan arrangere traveture, tage de lokale busser til nogle af de andre hyggelige byer langs Amalfikysten. Eller bare nyde livet og slappe af i disse smukke omgivelser i det milde Middelhavsklima.

Glæd dig til en fantastisk smuk rejse til et af de smukkeste steder i verden!

19/10 - Hotel Bristol
23/10 - Hotel Sole Splendid

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst - Byrundtur i Napoli - Amalfikysten
 • Dag 2 - Byvandring i Vietri sul Mare
 • Dag 3 - Amalfikysten – Tramonti
 • Dag 4 - Dagen er til oplevelser på egen hånd.
 • Dag 5 - Pompeji
 • Dag 6 & 7 - Dagen er til oplevelser på egen hånd
 • Dag 8 - Udflugt til øen Capri
 • Dag 9 - Dagen er til oplevelser på egen hånd
 • Dag 10 - Paestum – Græske templer
 • Dag 11 - Dagen er til oplevelser på egen hånd
 • Dag 12 - Sorrento - I den skaldede frisørs fodspor
 • Dag 13 & 14 - Dagen er til oplevelser på egen hånd.
 • Dag 15 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Langtidsferie Ved Amalfikysten2024

Inkluderet i prisen

Fly København-Napoli t/r inkl. bagage

14 nætter på Hotel Bristol på Amalfikysten

14 x morgenmad

2 x frokost (dag 3 og 5)

14 x aftensmad

Alle udflugter og entréer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Obligatorisk turistskat - p.t. Amalfikysten 2€ pr. person/nat (betales kontant på hotellet)

Dobbeltværelse med havudsigt fra vinduet kr. 400

Dobbeltværelse med balkon/terrasse og direkte havudsigt kr. 1.500

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Ankomst - Byrundtur i Napoli - Amalfikysten

Ankomst til Napoli lufthavn allerede sidst på formiddagen.

Efter ankomsten begynder vores syditalienske eventyr med en interessant rundtur i vores egen bus i den spændende syditalienske by Napoli. Vi ser en række af byens berømte seværdigheder og under opholdet bliver der også tid på egen hånd til at opleve stemningen i byen og spise en god frokost - måske på havnepromenaden med udsigt til Vesuv og Capri.

Mætte af indtryk sætter vi kurs mod Amalfikysten og byen Vietri Sul Mare, hvor vi indkvarteres på et hyggeligt hotel med en fantastisk beliggenhed på bjergskråningen på den kyststrækning, som italienerne kalder ”Den guddommelige kyst”. Inden aftensmaden første aften samles vi til en velkomstdrink på hotellets tagterrasse med udsigt over Middelhavet.

Dag 2

Byvandring i Vietri sul Mare

Om formiddagen arrangerer vores rejseleder en interessant byvandring i vores by Vietri sul Mare for at give dig et godt kendskab til den maleriske by.

Derefter er resten af dagen til fri afbenyttelse. 

Dag 3

Amalfikysten – Tramonti

Dagens udflugt går langs Amalfikysten både med bus og båd, så vi oplever "Den Guddommelige Kyst" både fra land og fra søsiden. Vi besøger den maleriske by Amalfi, hvor der bliver mulighed for, på egen hånd, at opleve byens skønne domkirke, som er en af Italiens smukkeste og mest interessante kirker, samt opleve byens skønne atmosfære.

Efter opholdet i Amalfi fortsætter vi turen med bus op i bjergene, hvor vi nyder en let frokost og smager på den lokale vin på en panoramarestaurant.

Dag 4

Dagen er til oplevelser på egen hånd.

Dagen er i dag afsat til afslapning og oplevelser på egen hånd.

Dag 5

Pompeji

Et af rejsens højdepunkter er besøget i de enestående udgravninger i Pompeji (inkl. entré).

Byen blev i løbet af ganske kort tid begravet under et tykt lag af aske ved vulkanen Vesuvs udbrud i år 79. Takket være udgravningerne kan man næsten fornemme, hvordan dagligdagen var for ca. 2.000 år siden ved det skæbnesvangre vulkanudbrud, når vi i dag går rundt i Pompejis gader og ser velbevarede huse, templer og bygningsværker ofte bemalet med flotte farvestrålende malerier.

Aftenen før udflugten holder rejselederen et foredrag om Pompeji og det skæbnesvangre vulkanudbrud. Rejselederen udleverer endvidere et hæfte om Pompeji, som Best Travel har trykt. Hæftet er informativt og illustreret og anvendes under besøget i ruinerne, således at du i ro og mag kan dvæle ved de interessante steder i det store udgravningsområde og få et godt udbytte af besøget.

Efter besøget i oldtidens Pompeji er der tid til at lade indtrykkene falde på plads og spise en typisk napolitansk frokost - pizza bagt i stenovn på napolitansk maner.

Vil du læse mere om Pompeji og dens skæbnesvangre historie? Læs vores artikel Pompeji - et vindue til fortiden.

Dag 6 & 7

Dagen er til oplevelser på egen hånd

Dagen i dag er sat af til afslapning og til at udforske på egen hånd. Du kan starte din dag med et besøg i Keramikmuseet i Vietri sul Mare, hvor du kan dykke ned i historien og kunsten bag regionens berømte keramik. Efter museet kan du tage en afslappende gåtur langs strandpromenaden, hvor du kan nyde den maleriske udsigt over havet og stoppe ved en af de mange små cafeer og restauranter. Her kan du smage lokale specialiteter eller bare nyde en kop kaffe. Du kan også bruge tiden til at udforske byens butikker, hvor du finder unikt lokalt håndværk, perfekt til en souvenir.

Dag 8

Udflugt til øen Capri

Vi spadserer fra hotellet ned til havnen, hvor vi går ombord på et af skibene, som i løbet af små 2 timer bringer os til Capri. Vi går i land i Marina Grande, hvorfra der udfolder sig et væld af muligheder for oplevelser.

Vi har inkluderet en tur op til byen Anacapri, hvor vi kan nyde udsigten ud over øen og Napoli-bugten. I Anacapri har du mulighed for på egen hånd at besøge den berømte Villa San Michele grundlagt af den svenske læge Axel Munthe. Eller måske en tur med svævebane op til øens højeste punkt Monte Solaro, hvor du bjergtages af den smukke udsigt.

Vi har herudover inkluderet transport fra Anacapri til Capri by, hvor du kan besøge den smukke La Piazzetta og måske nyde en kaffe eller en Spritz og iagttage folkelivet. Endelig er der transport fra Capri by tilbage til Marina Grande.

Mættet af indtryk fra denne skønne ø samles vi igen i Marina Grande og sejler tilbage til Amalfikysten.

Aftenen forud for udflugten holder rejselederen et lille foredrag om Capri og de forskellige seværdigheder, som øen har at byde på.

Dag 9

Dagen er til oplevelser på egen hånd

Tag dagen i dit helt eget tempo.

Dag 10

Paestum – Græske templer

I 8. og 7. årh. f.Kr. begyndte grækerne at anlægge kolonier i Syditalien og på Sicilien. Grækerne kaldte området for Magna Grecia – Storgrækenland. En af disse kolonier er Paestum. De græske bosættere kaldte byen for Poseidonia, opkaldt efter den græske gud Poseidon. I Paestum ligger der i dag tre velbevarede græske templer med doriske søjler.

Vi besøger det arkæologiske tempelområde – præcis ligesom H.C. Andersen gjorde det i midten af 1800-tallet, hvor han i sin rejsedagbog skrev følgende om templerne: ”Under Gruus og Vildnis laae de skjulte i Aarhundreder, indtil en fremmed Maler kom til dette Sted og opdagede det øverste af Søilerne… Colonnerne ere af guul Travertin, vild Viin voxer op om dem, Figentræer snoe sig hen over Gulvet, og i Revner og Sprækker skyde Violer frem…"

Paestum
Paestum
Paestum
Dag 11

Dagen er til oplevelser på egen hånd

Endnu en dag hvor dagen kan bruges præcis, som du ønsker.

Dag 12

Sorrento - I den skaldede frisørs fodspor

Udflugten til Sorrento, inspireret af filmen "Den Skaldede Frisør," tilbyder en unik mulighed for at udforske de maleriske scener og charmerende atmosfære, som blev udødeliggjort i filmen. Instrueret af Susanne Bier og med skuespillere som Pierce Brosnan og Trine Dyrholm, foregår en væsentlig del af filmens handling i Sorrento, hvor en dansk familie samles til et bryllup.

I Sorrento kan besøgende opleve den skønhed og romantik, der præger byen, som også er tydelig i filmen. Med sit historiske centrum, smalle gader og udsigt over det azurblå hav, er Sorrento den perfekte kulisse for en romantisk fortælling. Udflugten kunne inkludere besøg til nøglesteder fra filmen, såsom den idylliske bryllupsplacering og andre maleriske spots, der fangede essensen af denne charmerende italienske by.

At vandre gennem Sorrentos gader giver en fornemmelse af at træde ind i filmens verden, hvor hvert hjørne fortæller en historie, og hvert udsigtspunkt tilbyder et glimt af byens sjæl. Dette er en chance for at opleve den ægte syditalienske charme, som filmen så smukt fremstiller.

Dag 13 & 14

Dagen er til oplevelser på egen hånd.

Dagen er til oplevelser på egen hånd og måske de sidste indkøb – der er sikkert plads i kufferten til en flaske Limoncello – den karakteristiske citronlikør fra Amalfikysten.

Dag 15

Hjemrejse

Efter morgenmaden sætter vi os til rette i bussen, som skal bringe os den korte tur frem mod lufthavnen i Napoli.

Undervejs er det tid til at lade alle indtrykkene fra de mange kulturer, som vi har mødt på vores Syditalienske eventyr, falde på plads, inden vi sætter os godt til rette i flyet til Danmark.

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst - Byrundtur i Napoli - Amalfikysten
 • Dag 2 - Byvandring i Maiori
 • Dag 3 - Amalfikysten – Tramonti
 • Dag 4 - Dagen er til oplevelser på egen hånd.
 • Dag 5 - Sorrento - I den skaldede frisørs fodspor
 • Dag 6 & 7 - Dagen er til oplevelser på egen hånd
 • Dag 8 - Udflugt til øen Capri
 • Dag 9 - Dagen er til oplevelser på egen hånd
 • Dag 10 - Paestum – Græske templer
 • Dag 11 - Dagen er til oplevelser på egen hånd
 • Dag 12 - Pompeji
 • Dag 13 & 14 - Dagen er til oplevelser på egen hånd.
 • Dag 15 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Langtidsferie Ved Amalfikysten2024 Maori

Inkluderet i prisen

Fly København-Napoli og Rom-København inkl. bagage

14 nætter på Hotel Sole Splendid på Amalfikysten

14 x morgenmad

2 x frokost (dag 3 og 12)

14 x aftensmad på lokale restauranter

Alle udflugter og entréer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Obligatorisk turistskat - p.t. Amalfikysten 4€ pr. person/nat (betales kontant på hotellet)

Dobbeltværelse med balkon og skrå havudsigt kr. 1.000

Dobbeltværelse med balkon og direkte havudsigt kr. 1.600

Dobbeltværelse som eneværelse med balkon og skrå havudsigt kr. 3.000

Dobbeltværelse som eneværelse med balkon og direkte havudsigt kr. 3.600

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Ankomst - Byrundtur i Napoli - Amalfikysten

Ankomst til Napoli lufthavn allerede sidst på formiddagen.

Efter ankomsten begynder vores syditalienske eventyr med en interessant rundtur i vores egen bus i den spændende syditalienske by Napoli. Vi ser en række af byens berømte seværdigheder og under opholdet bliver der også tid på egen hånd til at opleve stemningen i byen og spise en god frokost - måske på havnepromenaden med udsigt til Vesuv og Capri.

Mætte af indtryk sætter vi kurs mod Amalfikysten og byen Maiori, hvor vi indkvarteres på et hyggeligt hotel med en fantastisk beliggenhed på bjergskråningen på den kyststrækning, som italienerne kalder ”Den guddommelige kyst”. Inden aftensmaden første aften samles vi til en velkomstdrink på hotellets tagterrasse med udsigt over Middelhavet.

Dag 2

Byvandring i Maiori

Om formiddagen arrangerer vores rejseleder en interessant byvandring i vores by Maiori for at give dig et godt kendskab til den maleriske by.

Derefter er resten af dagen til fri afbenyttelse. 

Dag 3

Amalfikysten – Tramonti

Dagens udflugt går langs Amalfikysten både med bus og båd, så vi oplever "Den Guddommelige Kyst" både fra land og fra søsiden. Vi besøger den maleriske by Amalfi, hvor der bliver mulighed for, på egen hånd, at opleve byens skønne domkirke, som er en af Italiens smukkeste og mest interessante kirker, samt opleve byens skønne atmosfære.

Efter opholdet i Amalfi fortsætter vi turen med bus op i bjergene, hvor vi nyder en let frokost og smager på den lokale vin på en panoramarestaurant.

Dag 4

Dagen er til oplevelser på egen hånd.

Dagen er i dag afsat til afslapning og oplevelser på egen hånd.

Dag 5

Sorrento - I den skaldede frisørs fodspor

Udflugten til Sorrento, inspireret af filmen "Den Skaldede Frisør," tilbyder en unik mulighed for at udforske de maleriske scener og charmerende atmosfære, som blev udødeliggjort i filmen. Instrueret af Susanne Bier og med skuespillere som Pierce Brosnan og Trine Dyrholm, foregår en væsentlig del af filmens handling i Sorrento, hvor en dansk familie samles til et bryllup.

I Sorrento kan besøgende opleve den skønhed og romantik, der præger byen, som også er tydelig i filmen. Med sit historiske centrum, smalle gader og udsigt over det azurblå hav, er Sorrento den perfekte kulisse for en romantisk fortælling. Udflugten kunne inkludere besøg til nøglesteder fra filmen, såsom den idylliske bryllupsplacering og andre maleriske spots, der fangede essensen af denne charmerende italienske by.

At vandre gennem Sorrentos gader giver en fornemmelse af at træde ind i filmens verden, hvor hvert hjørne fortæller en historie, og hvert udsigtspunkt tilbyder et glimt af byens sjæl. Dette er en chance for at opleve den ægte syditalienske charme, som filmen så smukt fremstiller.

Dag 6 & 7

Dagen er til oplevelser på egen hånd

Dagen i dag er sat af til afslapning og til at udforske på egen hånd. Du kan starte din dag med et besøg i Keramikmuseet i Vietri sul Mare, hvor du kan dykke ned i historien og kunsten bag regionens berømte keramik. Efter museet kan du tage en afslappende gåtur langs strandpromenaden, hvor du kan nyde den maleriske udsigt over havet og stoppe ved en af de mange små cafeer og restauranter. Her kan du smage lokale specialiteter eller bare nyde en kop kaffe. Du kan også bruge tiden til at udforske byens butikker, hvor du finder unikt lokalt håndværk, perfekt til en souvenir.

Dag 8

Udflugt til øen Capri

Vi spadserer fra hotellet ned til havnen, hvor vi går ombord på et af skibene, som i løbet af små 2 timer bringer os til Capri. Vi går i land i Marina Grande, hvorfra der udfolder sig et væld af muligheder for oplevelser.

Vi har inkluderet en tur op til byen Anacapri, hvor vi kan nyde udsigten ud over øen og Napoli-bugten. I Anacapri har du mulighed for på egen hånd at besøge den berømte Villa San Michele grundlagt af den svenske læge Axel Munthe. Eller måske en tur med svævebane op til øens højeste punkt Monte Solaro, hvor du bjergtages af den smukke udsigt.

Vi har herudover inkluderet transport fra Anacapri til Capri by, hvor du kan besøge den smukke La Piazzetta og måske nyde en kaffe eller en Spritz og iagttage folkelivet. Endelig er der transport fra Capri by tilbage til Marina Grande.

Mættet af indtryk fra denne skønne ø samles vi igen i Marina Grande og sejler tilbage til Amalfikysten.

Aftenen forud for udflugten holder rejselederen et lille foredrag om Capri og de forskellige seværdigheder, som øen har at byde på.

Dag 9

Dagen er til oplevelser på egen hånd

Tag dagen i dit helt eget tempo.

Dag 10

Paestum – Græske templer

I 8. og 7. årh. f.Kr. begyndte grækerne at anlægge kolonier i Syditalien og på Sicilien. Grækerne kaldte området for Magna Grecia – Storgrækenland. En af disse kolonier er Paestum. De græske bosættere kaldte byen for Poseidonia, opkaldt efter den græske gud Poseidon. I Paestum ligger der i dag tre velbevarede græske templer med doriske søjler.

Vi besøger det arkæologiske tempelområde – præcis ligesom H.C. Andersen gjorde det i midten af 1800-tallet, hvor han i sin rejsedagbog skrev følgende om templerne: ”Under Gruus og Vildnis laae de skjulte i Aarhundreder, indtil en fremmed Maler kom til dette Sted og opdagede det øverste af Søilerne… Colonnerne ere af guul Travertin, vild Viin voxer op om dem, Figentræer snoe sig hen over Gulvet, og i Revner og Sprækker skyde Violer frem…"

Paestum
Paestum
Paestum
Dag 11

Dagen er til oplevelser på egen hånd

Endnu en dag hvor dagen kan bruges præcis, som du ønsker.

Dag 12

Pompeji

Et af rejsens højdepunkter er besøget i de enestående udgravninger i Pompeji (inkl. entré).

Byen blev i løbet af ganske kort tid begravet under et tykt lag af aske ved vulkanen Vesuvs udbrud i år 79. Takket være udgravningerne kan man næsten fornemme, hvordan dagligdagen var for ca. 2.000 år siden ved det skæbnesvangre vulkanudbrud, når vi i dag går rundt i Pompejis gader og ser velbevarede huse, templer og bygningsværker ofte bemalet med flotte farvestrålende malerier.

Aftenen før udflugten holder rejselederen et foredrag om Pompeji og det skæbnesvangre vulkanudbrud. Rejselederen udleverer endvidere et hæfte om Pompeji, som Best Travel har trykt. Hæftet er informativt og illustreret og anvendes under besøget i ruinerne, således at du i ro og mag kan dvæle ved de interessante steder i det store udgravningsområde og få et godt udbytte af besøget.

Efter besøget i oldtidens Pompeji er der tid til at lade indtrykkene falde på plads og spise en typisk napolitansk frokost - pizza bagt i stenovn på napolitansk maner.

Vil du læse mere om Pompeji og dens skæbnesvangre historie? Læs vores artikel Pompeji - et vindue til fortiden.

Dag 13 & 14

Dagen er til oplevelser på egen hånd.

Dagen er til oplevelser på egen hånd og måske de sidste indkøb – der er sikkert plads i kufferten til en flaske Limoncello – den karakteristiske citronlikør fra Amalfikysten.

Dag 15

Hjemrejse

Efter morgenmaden sætter vi os til rette i bussen, som skal bringe os den korte tur frem mod lufthavnen i Napoli.

Undervejs er det tid til at lade alle indtrykkene fra de mange kulturer, som vi har mødt på vores Syditalienske eventyr, falde på plads, inden vi sætter os godt til rette i flyet til Danmark.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse