Sagres
Albufeira
Lagos

Portugal

Algarvekysten - Langtidsferie

Pris pr. person fra
kr. 9.995

Rejs til Portugals okkerfarvede solkyst til den populære ferieby Albufeira, der ligger direkte ud mod Atlanterhavet. Vi bor tæt på strand og by, og nyder livet i store lejligheder med balkon. Glæd dig også til indholdsrige udflugter i Algarvekystens bagland med dansktalende rejseleder.

At sidde under varmere himmelstrøg med en kop kaffe på sin balkon i fred og ro, mens solen langsomt står op - er en lise for sjælen. Algarvekystens gyldne kyststrækninger nyder godt af de varme vinde fra det afrikanske kontinent, og det lune klima med over 300 solskinsdage om året, gør denne del af Portugal til et af Sydeuropas mest eftertragtede feriemål. Om sommeren eksploderer rejselysten, men i efteråret og i vinterhalvåret er tempoet sat ned, og det er muligt at nyde byens autentiske atmosfære. Det er ganske enkelt det perfekte sted at få et afbræk fra de kolde og mørke måneder i Danmark.

Engang var Albufeira en lille fiskerby, men i dag er den forvandlet til en rigtig ferieby med hyggelige barer, caféer, restauranter og små butikker. Her hersker en skøn stemning både på hovedgaden The Strip - og ved den flotte marina. Det gælder også i den gamle bydel med smalle gader med hvidkalkede huse – og ikke mindst på de attraktive strande, der ligger godt beskyttet mellem klipperne.

Området byder på et varieret landskab med klipper, fine sandstrande, øer, laguner, appelsintræer, vinstokke, blomstrende mandeltræer og et rigt fugleliv. Albufeira kaldes ”slottet ved havet” på grund af den smukke beliggenhed mellem strande og klipper. Som perler på snor ligger hyggelige byer langs kysten.

Indholdsrige udflugter fører os rundt til nogle af regionens seværdigheder i kystens charmerende bagland, og giver os et godt indblik i livet i de idylliske byer. Læg mærke til Algarves vartegn – de karakteristiske og forskelligartede skorstene med fantasifulde mønstre. Maurerne har sat deres præg på mange af Algarves kridhvide huse med disse høje, slanke og fint udsmykkede skorstene.  

Der er rig lejlighed til at smage på den lokale madkultur som ost, oliven, figner, sardiner og tunfisk - eller måske en herlig fiskeret tilberedt i en cataplana - Algarves typiske kobbergryder med låg?

Glæd dig til at bo i den dejlige 4-stjernede hotellejlighed med balkon og veludstyret kitchennette, og under opholdet har vi inkluderet 5 middage, hvor vi hygger os sammen. Herudover kan du benytte dig af byens mange spisesteder, og hygge dig med madlavning af de friske lokale råvarer i din egen lejlighed.
På rejsen er der tid til ro og afslapning ved swimmingpoolen og den skønne solterrasse med liggestole og parasoller. Der er mulighed for at spille golf i nærheden, leje cykler eller tage på vandreture i den skønne natur.

Det BESTe er at tage forskud på sommerens sol. Rejs derfor med Best Travel til Algarvekysten. Du bliver aldrig træt af havets og bjergenes farver, der er som et akvarelmaleri i gyldne, blå og grønne nuancer. Glæd dig til duften af havet ved nogle af Europas smukkeste strande.

Inkluderede måltider
Under opholdet er der inkluderet 4 gange middag med 1 glas vin på Restaurant Churrasqueira Beirã blot få minutters gang fra vores hotel. I den populære restaurant serveres ægte portugisisk mad, og vores gæster er glade for at komme her. Det er hyggeligt at have følelsen af at skulle ud og spise, for derefter at komme hjem til lejligheden.

Du vil helt sikkert se frem til den autentiske portugisiske middag på den meget charmerende Restaurante Veneza, der ligger midt ude på landet nær landsbyen Paderne - blot 20 minutters kørsel fra vores hotel. Restauranten har vundet priser for bedste nationale vinkælder, og vundet forskellige diplomer for ægte traditionel portugisisk madlavning. Selvom restauranten ikke annoncerer, er restauranten næsten altid optaget og hovedsageligt af portugisere. Anbefalinger går fra mund til mund. Restauranten har over 1000 forskellige vine at vælge imellem. Du kan gå rundt og selv vælge fra de mange hylder eller få tjeneren til at foreslå en god flaske - og du kan endda købe vin med hjem til gode priser. Det er næsten som om, at væggene er tapetseret med vinflasker!

Engang havde bedstefar Manel sin købmandsbutik og kaffebar her, og senere åbnede han dansesalen ”Veneza” der i dag er vinkælderen. At komme her er en oplevelse udover det sædvanlige.

Rejseplanen

Rejseplan

  • Dag 1 - Faro & Albufeira
  • Dag 2 - Byvandring i Albufeiras nye bydel
  • Dag 3 - Byvandring i Albufeiras gamle bydel
  • Dag 4-21 - Udflugter, aktiviteter og måltider
  • Dag 22 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Algarvekysten Lang 2022

Inkluderet i prisen

Direkte fly til Faro t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport i Portugal

21 overnatninger på Muthu Oura Praia Hotel ****

Ophold i studiolejlighed

4 x middag på Restaurant Churrasqueira Beirã inkl. 1 glas vin 

1 x middag på Restaurante Veneza

Udflugter iflg. program:

Byvandring i Faro

Entré til São Lourenço kirke

Byvandring i Albufeira

Lørdagsmarked i Loulé

Vinsmagning på Quinta dos Vales

Besøg på Porches Keramik

Dansk rejseleder på rejsemålet

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Turistskat ca. EUR 14

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

2-værelses lejlighed med balkon kr. 1.200

Studiolejlighed med balkon til enebrug kr. 2.500

2-værelses lejlighed med balkon til enebrug kr. 3.700

Fast plads i bussen kr. 150-250

Ekstraudflugt: Lagos & Sagres kr. 220

Ekstraudflugt: Silves & Monchique kr. 200

Dag 1

Faro & Albufeira

Vi flyver til Faro, hvor vi bydes velkommen af vores erfarne rejseleder i lufthavnen. Selv om Faro har et ægte portugisisk præg, er byen på mystisk vis ofte overset, men det emmer af atmosfære i Algarvekystens største by. På byvandringen i den gamle bydel oplever vi det maleriske torv, Largo de Sé med domkirken, velduftende appelsintræer og kønne huse udsmykket med fine flisescenerier. På turen kommer vi også til de hyggelige gågader, der er udsmykket med fortovskunst.

Der er lidt tid på egen hånd til at kigge nærmere på husene med smedejernsbalkoner og de små butikker, inden vi med bus kører lidt uden for byen til den imponerende São Lourenço kirke.

Den lille kirke er i sandhed Algarves skjulte skat! Interiøret er totalt dekoreret med azulejo-fliser i blå og hvide farver med scener fra helgens liv.

Om eftermiddagen ankommer vi til vores hotel i Albufeira, der skal være vores hjem de næste 3 uger. Vi byder velkommen med middag på hyggelig lokal restaurant i gå afstand fra vores hotel.

Faro Faro
Dag 2

Byvandring i Albufeiras nye bydel

Vi indleder vores ophold med en byvandring sammen med rejselederen, så vi kan blive introduceret til vores nye omgivelser og få information om, hvornår de inkluderede udflugter og middage vil foregå. 

Du får også tips og idéer til aktiviteter og underholdning. Vi ser den nye bydel, hovedgaden The Strip - og har du lyst, kan vi også gå en tur langs stranden, og mærke den friske brise. Gåturen er på ca. 2-3 km.

Albufeira Albufeira
Dag 3

Byvandring i Albufeiras gamle bydel

Om morgenen tager vi med lokalbus til den gamle bydel (billet ikke inkl.). Det er hyggeligt at gå rundt i de stemningsfulde gader med mange fine huse. Vi oplever den spektakulære udsigt over byen og Atlanterhavet, når vi tager rulletrappen op til udsigtspunktet. 

Der er tid på egen hånd til måske at finde en lækker fiskeret, der er tilberedt i Algarves typiske cataplana-gryder eller måske til lidt shopping? Vi går tilbage til hotellet. Gåturen er på ca. 4 km. Du kan naturligvis også vælge for egen regning at tage bussen retur.

Albufeira Albufeira
Dag 4-21

Udflugter, aktiviteter og måltider

I løbet af de næste uger er der god tid til at slappe af og nyde området og hotellets faciliteter. På rejsen er der inkluderet yderligere to indholdsrige udflugter. Under opholdet arrangerer rejselederen ligeledes forskellige aktiviteter og interessante ekstraudflugter som vandreture, spilleaften, vinsmagning eller måske en middag i en af byens lokale restauranter, hvor vi samtidig kan opleve portugisernes melankolske fado-sang! 

Da fadoens dronning, den legendariske Amália Rodrigues døde i 1999, fik hun en statsbegravelse, der var efterfulgt af 3 dages landesorg – det siger ikke så lidt om genrens betydning i Portugal.

Vi tager forbehold for ændring i rækkefølgen af udflugterne

Lørdagsmarked i Loulé
Spændende halvdagsudflugt til den hyggelige by Loulé, som ligger lidt inde i landet. Her besøger vi den fine nyrenoverede markedshal, og oplever den livlige stemning som er helt speciel lørdag formiddag. Lokalbefolkningen strejfer rundt mellem markedets boder, der lokker med friskfanget fisk og skaldyr, ost, pølser,  farvestrålende frugt og grønt. Honning i smukke håndmalede krukker, likør, olivenolie, kobbergryder, broderier og den velsmagende piri-piri – den portugisiske udgave af chili, der findes på glas.


På markedet ser vi også flettede kurvevarer, kunsthåndværk i keramik og kork. De verdensberømte korkprodukter kommer især fra Algarve og Alentejo. Det brune og bøjelige materiale høstes fra kork-træer, og er især kendt for propper i vinflasker. Flotte punge, tasker, pasomslag, skosåler osv. er dejlige minder at tage med hjem i bagagen.

Der er også tid til at kikke nærmere på byens butikker. Måske finder du her fine lædervarer eller et par smarte sko, som er en vigtig del af Portugals industri?     

 

Markedshallen i Loulé Markedshallen i Loulé

Vinsmagning & portugisisk keramik
Glæd dig til en meget hyggelig heldagstur, hvor vi starter med et besøg på vingården Quinta dos Vales, der tælles blandt de allerbedste i Algarve. Passion for vin og kunst blev starten på Karl Heinz Stocks grundlæggelse af vingården. Sidenhen blev det en familievirksomhed, og i dag administreres vingården af 2. generation. Her lægges vægt på kvalitet fremfor kvantitet. Den prisbelønnede vingård ligger ikke langt fra Portimão, og er omgivet af vinmarker. Efter rundvisningen venter en vinsmagning med 3 glas.


Herefter fortsætter vi til Porches Keramik, der siden 1968 har skabt Algarves mest karakteristiske keramik. Her ville man bevise, at gammelt kunsthåndværk og nye kunstneriske traditioner kunne forenes. Det er en oplevelse at se den helt unikke keramik i smukke farver.  Gennem århundreder har Algarve været centrum for en vigtig handelsrute for både grækere, fønikere, romere og maurere. Alle har påvirket kulturen, som blev inspirationskilden til de lokale håndværkere i Lagoa. Det er svært ikke at blive fristet af det smukke håndlavede lertøj. Kander, vaser, skåle, tallerkner og fine fade har tydeligt mauriske rødder i deres design. Alt er håndlavet, håndglaseret og dekoreret, som betyder, at ikke to stykker er identiske. Uregelmæssigheder i glasur og farve er typisk for denne keramiks rustikke stil. Også her er passionen for keramik blevet til et familieforetagende.      

Quinta dos Vales Quinta dos Vales

Ekstraudflugt: Lagos & Sagres
Gennem tiderne har opdagelsesrejsende rejst kloden tynd, for at opdage nye lande og handelsruter. Det var vigtigt at indsamle viden, beskrive og kortlægge verden. Udforskning af fremmede kulturer. Overlevede man, blev man hædret og gjorde sig fortjent til et liv i rigdom og berømmelse. Menneskets nysgerrighed har altid drevet os til at udforske det ukendte. På denne spændende heldagstur får vi et lille blik ind i Portugals berømte opdagelsestid.

Algarvekystens vestligste del er fuld af pragtfulde naturscenarier og historie. I årtusinder blev Atlanterhavskysten betragtet som verdens ende - indtil opdagelsen af Amerika. På dagens heldagstur går vi i Henrik Søfarerens fodspor, og tager os med tilbage til dengang, hvor han havde en betydningsfuld rolle for Portugals maritime magt. Han var hjernen bag mange af landets store opdagelser i det 15. århundrede.


Vi starter med byvandring i Lagos’ gamle bydel med brostensbelagte gader, maleriske pladser og kirker. Det er ikke svært at se, at Lagos engang var stenrig - og heldigvis har man her formået at bevare byens charme. Engang udgik karaveller herfra på opdagelse ud i det ukendte. På turen ser vi den berømte statue af Henrik Søfareren, hvor han skuer over havet. I en af gaderne finder vi også minder fra en mørk fortid, for det var her Europas første slavehandel fandt sted. 

Med udsigt over nogle af Algarves mest dramatiske landskaber har den lille, langstrakte landsby Sagres, en verdens-ende-stemning med sine havudskårne klipper højt over havet. Vi oplever den barske natur ved Cabo de São Vicente, hvor Europa med sin 75 meter høje klippevæg, dykker ned i Atlanterhavet. Helt ude ved det vindblæste forbjerg Ponta de Sagres, ser vi også ruinerne af søfartsskolen. 

Opdagelsesrejser har haft stor betydning på vores syn på verden. En spændende og lærerig dag om dengang Portugal var centrum for verdens største kolonirige.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Lagos
Lagos
Sagres

Ekstraudflugt: Silves & Monchique
Under maurerne havde Silves sin glansperiode som Algarves hovedstad. Den idylliske by var én af arabernes stærke forposter, og var rival til Granada i Spanien. Byen ligger i en frugtbar dal med appelsintræer og mandellunde. Den gamle mauriske borg i mørkerøde sandsten står som stærk kontrast til resten af byens hvidkalkede huse med terracotta-tage. 

Efter at have nydt livet i Silves tager vi ind i Algarves bagland, hvor vi følger en af regionens allerkønneste ruter gennem egeskove, og videre ind i Serra de Monchiques grønne bjerglandskab med velduftende eukalyptustræer, kastanjetræer og korkege.


Højt over kysten i den skovklædte Serra de Monchique-bjergkæde finder vi landsbyen Monchique i et naturskønt område. Ikke langt herfra ligger kurbyen Caldas de Monchique, der har været elsket i over 2.000 år. Romerne nød godt af det 32 grader varme, let svovlholdige vand, som stadig siges at være godt for gigt, åndedrættet og fordøjelsen. I dag ligger her et populært spa-resort. Om sommeren er området ofte ramt af skovbrande, der ind imellem har givet omfattende skade på naturen. Vi når Algarves højeste punkt Fóia, der ligger i 900 meters højde. En flot køretur med fantastiske udsigtspunkter.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Silves Silves
Dag 22

Hjemrejse

I dag tager vi afsked med Albufeira, og rejser hjem med gode ferieminder i bagagen. Vi flyver fra Faro tilbage til Danmark.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse