Albufeira
Albufeira
Albufeira

Portugal

Algarvekysten - langtidsferie

Pris pr. person fra
kr. 16.995

Skøn langtidsrejse til Portugals okkerfarvede solkyst ved Atlanterhavets populære ferieby Albufeira – det perfekte sted - væk fra Nordens kulde og mørke. Portugals solrige region er et hotspot og en sand lise for sjælen. Vi bor i store hotellejligheder med balkon - tæt på den gamle bydel og havet. Nyd den lækre halvpension med vin, interessante udflugter i Algarvekystens bagland, og oplev den ægte portugisiske gæstfrihed, der får de fleste til at komme igen og igen.

OBS: Anne-Vibeke Rejser har deltaget på rejsen til Algarvekysten med Best Travel. Du kan læse mere om oplevelsen her.

Ved du, hvad det BESTe er? Det er at forlænge sommeren eller tage forskud på forårssolen under varmere himmelstrøg. Du bliver aldrig træt af havets og bjergenes farver på Algarvekysten, der er som den smukkeste akvarel i gyldne, blå og grønne nuancer. Havets friske luft ved nogle af Europas smukkeste strande er værdsat af alle. De gyldne sandstrande, de okkerfarvede klipper, bugterne, lagunerne og det bølgende bagland med smukke hvidkaldede landsbyer, tiltrækker besøgende. Rundt omkring i landskabet findes korkplantager, mandeltræer, vinstokke, citrusplantager og stokkereder – og livet her er krydret med et rigt fugleliv og vidunderlige vandrestier.    

Vi bor i Albufeira - byen, der engang var en lille fiskerby, men i dag er tryllet om til en dejlig ferieby med hyggelige caféer, restauranter og spændende butikker. Der hersker en herlig stemning i den gamle bydels smalle gader med hvidkalkede huse – ligesom det også er interessant at udforske byens flotte marina og hovedgaden The Strip. Oplev Albufeira i efteråret og i vinterhalvåret, hvor tempoet er sat ned, og mærk byens autentiske atmosfære. Vi nyder godt af de varme vinde fra det afrikanske kontinent i et lunt klima med over 300 solskinsdage om året. Der er rig lejlighed til at smage på den lokale madkultur som ost, oliven, figner, sardiner og tunfisk - eller måske en herlig fiskeret tilberedt i en cataplana - Algarves typiske kobbergryder med låg?

Glæd dig til at bo i den dejlige 4-stjernede hotellejlighed med balkon, soveværelse og veludstyret kitchennette.  Beliggenheden er formidabel - tæt på Albufeiras gamle bydel og med enestående udsigt over Atlanterhavet. Om aftenen hygger vi os med lækker buffetmiddag inkl. vin i hotellets restaurant - og til frokost kan du selv stå for madlavningen med friske lokale råvarer i din egen lejlighed eller spise på hotellets charmerende lille frokostrestaurant.

Her er de BESTe muligheder for at nyde livet og slappe af ved swimmingpoolens solterrasse med liggestole og parasoller. Du kan spille golf i nærheden eller tage på vandretur ud i den skønne natur. Som perler på snor ligger hyggelige byer langs kysten, hvor vi på den inkluderede heldagstur bl.a. bemærker de karakteristiske skorstene med fantasifulde mønstre – Algarves vartegn. Rejsen er med dansk rejseleder, der både giver tryghed og mulighed for svar på spørgsmål til området.

REJS DIG RIG -og kom hjem med skønne minder fra Algarvekysten. Velkommen til Portugals solrige kyst.

Algarvekysten - langtidsferie

Rejseplan

  • Dag 1 - Albufeira
  • Dag 2 - Byvandring i Albufeiras gamle bydel
  • Dag 3-21 - Udflugter og aktiviteter under opholdet
  • Dag 22 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Algarvekysten Langtidsferie 2024

Inkluderet i prisen

Direkte fly til Faro t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport i Portugal

21 nætter på Cerro Mar Atlântico **** i Albufeira

Ophold i hotellejlighed m/balkon, soveværelse & kitchennette

21 x morgenmad

21 x buffetmiddag inkl. 1 glas vin og ½ fl. vand

Fri adgang til hotellets spa

Udflugter iflg. program:

  • Byvandring i Albufeiras gamle bydel
  • Heldagsudflugt ”Smukke Algarve”

Dansk rejseleder på rejsemålet

 

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Turistskat ca. EUR 14 pr. person

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Lejlighed til enebrug kr. 5.000

Fast plads i bussen kr. 200-300

Ekstraudflugt: Korkens verden kr. 475

Ekstraudflugt: Sevilla – Andalusiens hovedstad kr. 975

Ekstraudflugt: Algarves berømte saltsletter & Faro kr. 450

Dag 1

Albufeira

Vores erfarne rejseleder byder velkommen i Faro lufthavn.

Vi sætter kursen mod Albufeira, der skal være vores hjem de næste uger. Vi ankommer ved middagstid, og værelserne er måske ikke helt klar endnu. Vi afleverer vores bagage på hotellet, og du kan tage en kort tur i nærområdet og evt. nyde en dejlig frokost, mens vi venter på at kunne checke ind på vores værelser.

Om aftenen hygger vi os med en buffetmiddag og vin i hotellets restaurant.

Dag 2

Byvandring i Albufeiras gamle bydel

Efter en dejlig morgenbuffet er det tid til at gå på opdagelse i de stemningsfulde gader i Albufeiras gamle bydel med fine huse. Tæt på hotellet fører en bred trappe direkte ned til bydelen med hyggelige restauranter, caféer, barer og små butikker. Læg mærke til den arabiske byggestil, der flere steder er præget af den mauriske periode. Rejselederen fører os også til rulletrappen - op til et formidabelt udsigtspunkt over byen og Atlanterhavet.

Det er pragtfuldt at mærke havets friske brise, og nyde stilheden fra toppen af Albufeira. På turen får du også information om, hvornår udflugterne vil foregår sammen med andre praktiske oplysninger. Du kan vælge at blive i byen på egen hånd, tage hotellets shuttlebus eller følge med rejselederen til fods tilbage til hotellet.

Albufeira Street
Albufeira
Albufeira Butik
Dag 3-21

Udflugter og aktiviteter under opholdet

På langtidsferien er der inkluderet en spændende og indholdsrig heldagstur, og har du lyst til mere – kan du købe ekstraudflugter – ligesom der er rig lejlighed til at tage ud på egne oplevelser f.eks. med lokalbus til flere kystbyer. Rejselederen bidrager desuden med hyggelige vandreture, spilleaften og måske med en vinsmagning, hvis der er interesse for det? Besøg også Albufeiras nye bydel med hovedgaden The Strip med spændende indkøbsmuligheder. For de fleste bliver en gåtur langs stranden hurtigt en vane, det er skønt og livsbekræftende at mærke sandet under fødderne, og den friske brise gennem håret.

Nyd hotellets mange faciliteter ved swimmingpool-områderne med liggestole og parasoller. Vær aktiv i fitnesscentret eller nyd hotellets moderne wellnesscenter med gratis adgang. Her finder du indendørs swimmingpool, sauna, jacuzzi m.m. Evt. spabehandlinger er for egen regning. Hotellet forventes at tilbyde portugisisk undervisning for begyndere ligesom der om aftenen jævnligt vil være levende underholdning. Kort sagt – her er mulighed for mange forskellige aktiviteter samtidig med, at du kan slappe af ved swimmingpoolen eller på din balkon med en god bog.

INKLUDERET UDFLUGT:

Smukke Algarve

Loulé
Glæd dig til en fantastisk heldagsudflugt, hvor vi oplever nogle af Algarvekystens mange perler. På turen ser vi, hvordan kysten næsten virker som et langt bånd af fint, gyldent sand, der gemmer sig mellem havets blå bølger og de okkerfarvede klipper. Landskabet med skiftende frugtplantager og marker med grøntsager - og rundt omkring finder vi de smukt dekorerede skorstene, kunstnerisk formet i en filigran af hvidkalkede sten – Algarves vartegn. Dagens første besøg venter på markedet i den lille hyggelige by Loulé, der ligger lidt inde i landet. Her møder vi lokalbefolkningen, der strejfer rundt mellem boderne, som lokker med friskfanget fisk, skaldyr, ost, pølser, olivenolie, farvestrålende frugt og grønt – samt piri-piri, den portugisiske udgave af chili.

Alte og Salir
Vi fortsætter længere ind i baglandet til den lille bjerglandsby Alte med snævre, brostensbelagte gader. Byen var engang et uspoleret tilflugtssted gemt væk i bakkerne i Serra do Caldeirão – et strategisk højtliggende sted, der tjente som referencepunkt for portugisiske navigatører. Side om side ligger smukke hvidkalkede huse, hvor tagene er udsmykket med Algarves berømte skorstene. Alte tælles ikke uden grund blandt Algarves smukkeste byer. Vores byvandring gennem den hvide by slutter ved den idylliske gamle vandmølle, der i dag er indrettet som restaurant. Her kan du måske snuppe en bica – Portugals espresso, inden turen går videre til landsbyen Salir, der engang var beboet af keltere. Byen blev besat af maurerne i det 12. århundrede, og de byggede slottet Caselo de Salir, for at beskytte regionen mod den kristne generobring. I dag ses kun ruinerne af slottets fundamenter, men stedet er et fantastisk udsigtspunkt over de grønne bakker i Serra do Caldeirão. Salir er kendt for omfattende korkproduktion, johannesbrødbønner, oliven, figner og mandler – ligesom snapsen ”medronho”, der er destilleret af frugterne fra arbutustræet – et populært fordøjelsesmiddel. I dagligdagen er byen en stille by, men er hvert år vært for 2 vigtige begivenheder: Festa da Espiga – en hyldest til landskabet, der fejres på Kristi Himmelfartsdag i nærheden af landsbykirken, og middelalderfestivalen Salir do Tempo, hvor man symboliserer tidens overflod ved at hænge hvedeaks uden for husene.

Querença
Udflugtens sidste besøg er i den typiske landsby Querença med hvide huse, der har tydelige arkitektoniske tegn fra den arabiske indflydelse. Landsbyen er kendt for Algarves traditionelle gastronomi, og byen tiltrækker besøgende med sin udviklede agroturisme - et alternativ til regionens kystbyer. Her er det oplagt at smage den berømte arbutusbær-brandy, og måske et udvalg af de traditionelle chouriço-pølser, inden vi fuld af indtryk fra det smukke Algarve, vender tilbage til hotellet.

EKSTRAUDFLUGTER:

Korkens verden
Historien om korkproduktion i Portugal er uløseligt forbundet med den lille landsby São Brás de Alportel - lidt nord for Faro, hvor verdens bedste vinpropper fremstilles. Klimaet med sol og varme både i Algarve og Alentejo er paradis for korkegslundene. I dag bruges kork til mange forskellige genstande som gulve, opslagstavler, møbler, punge, tasker, pasomslag, smykker, håndtag på fiskestænger, termisk og akustisk isolering samt sko. Tænk bare på de populære Birkenstock sandaler!

At arbejde med kork er en langsom proces og kræver specielle teknikker. Tålmodighed og planlægning er nødvendig, for korkeg høstes kun ca. hvert 10. år, og det tager op til 50 år før et nyplantet træ kan levere korkbark af fineste kvalitet. Et træ lever i ca. 200 år. Selve korkegene har stor betydning i Portugal, for de beskytter landskabet mod erosion og ørkendannelse.

På halvdagsturen fordyber vi os i korkens verden. Vi starter med et besøg på det etnografiske museum i den traditionelle landsby São Brás de Alportel. Derefter kikker vi ind på korkfabrikken, hvor vi hører om selve forarbejdningen. Det er spændende at besøge korkbutikken, og se nærmere på det brune og bøjelige materiale, der også bruges til dækkeservietter. Her er mange dejlige muligheder for køb af minder lige til at tage med hjem i bagagen. Den tusind år gamle industri er et unikt og bæredygtigt naturprodukt, der ikke uden grund fremstilles med stolthed – og som bliver mere og mere populært. En lærerig udflugt, hvor vi følger korkens vej fra træ til champagnepropper, og slutter med en tur i korklunden.

Kork
Kork 2
Kork 3

Sevilla – Andalusiens hovedstad
Om morgenen kører vi på ca. 2½ time til den fornemme by, Sevilla i Spanien. På byrundturen ser vi den gigantiske cirkelformede plads, Plaza de España, der er udsmykket med farvestrålende fliser med scener fra alle de spanske provinser. Til fods fortsætter vi gennem de smalle gader i det jødiske kvarter, Barrio de Santa Cruz, der syder af historie og verdensberømte legender. Det er svært ikke at blive forelsket i dette enestående kvarter. Her boede jøderne i flere århundreder, indtil de blev udvist af dronning Isabel i 1492. At fare vild i disse middelalderlige snoede gader, vil nærmest kun være en positiv oplevelse!

Udefra ser vi også de romantiske gul-hvide huse på Plaza Alfaro, som skulle være inspirationen til altanscenen i ”Romeo og Julie”. Columbus satte kurs mod den Nye Verden i 1492 – og byen er rig på historie, som afspejler sig i romerske, kristne, mauriske og moderne bygninger. Læg mærke til de smukke andalusiske appelsintræer på de hyggelige pladser rundt omkring i byen, og de maleriske gyder med blomsterfyldte patioer. Sevilla er ganske enkelt én af Spaniens mest imponerende byer.

Der er også tid til at udforske hjertet af byen på egen hånd. Sid på én af de mange stemningsfulde tapas-barer, nyd livet med et godt glas vin – eller kik måske ind i én af de mange skotøjsforretninger? Byens særlige atmosfære har gennem mange år inspireret flere kunstnere. Hvem kender ikke de verdensberømte operaer ”Barberen fra Sevilla”, ”Carmen” eller ”Don Juan”? De er en sand oplevelse at besøge Sevilla, hvor gammelt og nyt mødes.

Algarves berømte saltsletter & Faro
Tag med på en flot heldagstur i naturreservatet Ria Formosa, hvor vi besøger Salinas do Grelha. På en times spændende rundvisning med lokalguide ved saltsletterne hører vi om Algarves berømte saltproduktion med udvinding af 2 forskellige salttyper. Det traditionelle grove salt og Fleur de Sel - saltets blomst, som er det ypperste havsalt, og derfor værdsat af gourmetkokke. Naturen har en fremtrædende rolle i fremstillingen af salt. Sol og vind fra maj til september forårsager gradvist en udfældning af saltkrystaller, som fjernes efter ca. 1 måneds ophobning. Saltindsamlingen foregår manuelt med træskrabere, og saltet skal herefter tørre en uges tid, og først da kan saltvandet helt frasorteres. Saltet kendetegnes ved dets renhed, den klare hvide farve. Flor de Sel er en meget speciel og mere sjælden variant af havsalt, som dannes på overfalden af vandet. Saltet fjernes fra vandet med et særligt værktøj, og kun på dage hvor vejrforhold, temperatur, vind og fugtighed er perfekt, kan krystallerne indsamles. Vi har også mulighed for at observere en række havfugle omkring saltpanderne. Her lever bl.a. flamingoer, hejrer, vadefugle m.fl. Det er interessant at opleve Algarves berømte saltsletter, og her i Salinas do Grelha begyndte saltproduktionen for hele 4 generationer tilbage i tiden.

I Algarves største by Faro tager vi på en hyggelig byvandring i den gamle bydel, hvor det emmer af atmosfære. Vi ser torvet Largo da Sé, der er omgivet af smukke huse og duftende appelsintræer. Turen går også gennem den fascinerende gågade med fortovskunst, og fordi spændende butikker og huse med flotte smedejernsbalkoner. Herefter er der tid til shopping, og til at opleve byen på egen hånd. Vi anbefaler et besøg i den smukke domkirke, inden du måske vil nyde en dejlig frokost på én af byens mange hyggelige restauranter.

Ekstraudflugterne gennemføres min. 15 deltagere. Vi tager forbehold for, at udflugterne kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Dag 22

Hjemrejse

Vi tager afsked med Albufeira, og kører den korte tur til Faro, hvor vi flyver tilbage til Danmark

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse