Donau-deltaet
M/S Viva Two - kahyt på mellemdæk/øvre dæk
Wachau

Donau

Luksus på Donau

Pris pr. person fra
kr. 39.595

Oplev de smukke landskaber og spændende byer langs Donau, der kendes som "Flodernes Dronning". På dette 16-dages krydstogt med det flotte og helt nye 5-stjernede skib M/S Viva Two besøger vi 7 lande og 4 hovedstæder undervejs. Vi starter og slutter i Passau og oplever undervejs blandt andet Wien, Budapest og Beograd. Derudover oplever vi også den berømte passage "Jernporten" på grænsen mellem Serbien og Rumænien samt det unikke plante- og dyreliv ved Donau-deltaet, der findes i Donaus sidste stykke, inden det bliver til Sortehavet. 

Med hele 20 stop langs Donau er dette krydstogt den ultimative rejse for alle, som ønsker at opleve livet langs denne mægtige flod.

Dette krydstogt bringer os til Østrig med hovedstaden Wien, Slovakiet med hovedstaden Bratislava, Ungarn med hovedstaden Budapest, Novi Sad og den serbiske hovedstad Beograd. Vi sejler gennem Jernporten, den lange, smalle sejlkorridor mellem Rumænien og Serbien, hvor man ikke kan undgå at lade sig imponere både af den dramatiske natur og det store fælles rumænsk/jugoslaviske byggeprojekt med dæmninger, vandkraftstationer og sluser, som har gjort sejladsen i den før så farlige slugt langt nemmere.

En anden unik oplevelse for vores luksuskrydstogt får vi, når vi anløber byen Tulcea, der ligger tæt på Sortehavet i det østlige Rumænien. Her skal vi - i små både - udforske Donaus delta omkring Sulina-kanalen. Området er kendt for sit imponerende dyreliv med mere end 300 fuglearter og 45 ferskvandsfiskearter.

Hele turen foregår på det elegante 5-stjernede M/S Viva Two, hvor al forplejning samt drikkevarer er inkluderet. Det gode køkken, det altomfattende koncept, den venlige besætning og skibets faciliteter bidrager til en uforglemmelig rejse for alle gæster ombord.

Gæsteanmeldelser af rejsen

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Fly til München og ombordstigning i Passau
 • Dag 2 - Wien (11:00-14:00)
 • Dag 3 - Solt, Kalocsa og Mohacs
 • Dag 4 - Novi Sad (07:00-09:00) og Beograd (13:00-22:00)
 • Dag 5 - Jernporten
 • Dag 6 - Rumænien
 • Dag 7 - Donaus Delta
 • Dag 8 - Bulgarien - Ruse (20:00-)
 • Dag 9 - Ruse (-14:00)
 • Dag 10 - Vidin (11:00-18:00)
 • Dag 11 - Jernporten og anløb i Donji Milanovac (10:30-12:00)
 • Dag 12 - Vukovar (11:00-14:00)
 • Dag 13 - Budapest (12:00-20:00)
 • Dag 14 - Bratislava (14:00-19:00)
 • Dag 15 - Melk (12:30-15:00) og den UNESCO-fredede Wachau-dal
 • Dag 16 - Passau (-08:00) og hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Luksus P Donau 2024

Inkluderet i prisen

Fly til/fra München inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

15 overnatninger på M/S Viva Two i valgt kahytstype

Velkomstdrink

Helpension ombord. Pensionen starter med middag på dag 1 og slutter med morgenmad ombord den sidste morgen

Drikkepenge til skibets personale

Drikkevarer ombord (læs mere i programmet) inkl. minibar

Erfaren dansk rejseleder

Udflugter ifølge program

Ikke inkluderet i prisen

Forplejning udenfor skibet

Evt. drikkepenge til chauffører og lokalguider

Kahytstillæg på M/S Viva Two

 • Kahyt med fransk altan på mellemdæk (Ruby) kr. 4.200
 • Kahyt med fransk altan på øvre dæk (Diamond) kr. 6.600
 • Kahyt på hoveddæk - enebrug kr. 12.000
Dag 1

Fly til München og ombordstigning i Passau

Vi flyver til Bayerns hovedstad München, hvorfra vi i egen bus kører mod byen Passau, hvor vores flotte skib venter og besætningen sørger for, at bagagen bringes ombord. Vi bliver indkvarteret i vores kahytter, og oplever allerede den første eftermiddag den første sejlads på Donau. Før velkomstmiddagen mødes vi til en velkomstdrink og præsentation af skibets besætning. Slut aftenen af med en drink i skibets hyggelige bar.

Dag 2

Wien (11:00-14:00)

Om formiddagen er et kort stop i den østrigske by Tulln an der Donau, men de store oplevelser i dag venter efter frokosten ombord. Vi tager på byrundtur i Wien og får et indtryk af byens mange spændende seværdigheder. Vi starter med et stop ved det berømte Hundertwasser-hus og fortsætter til Ringstrasse, hvor vi bl.a. passerer forbi operaen, parlamentet, Burgtheater og Votivkirken. Herefter går turen ind til det historiske centrum med Skt. Stefans-domkirken. Vi går en tur gennem de smukke, gamle gader og kommer bl.a. forbi Michaela-pladsen og det kejserlige palads Hofburg, Den Spanske Rideskole og Albertina-pladsen med kunstmuseet.

På vej tilbage til skibet kommer vi forbi Prater-parken med det store pariserhjul. Efter sen frokost på skibet nyder vi sejladsen mod nye eventyr

Dag 3

Solt, Kalocsa og Mohacs

Vi besøger i dag flere byer i Ungarn og lægger ud i Solt, som er en af byerne langs Donau på den store ungarnske slette, pusztaen. Områderne er primært store landbrugsområder, og området er især kendt for sine peberfrugter og paprika-produktion og i Kalocsa findes endda et lille museum dedikeret hertil.

Vi bruger dog byerne som udgangspunkt til en udflugt for at udforske puszta-sletten. På landstedet bydes vi velkommen med den lokale snaps, Palinka, og små tærter. Herefter overværer vi det spændende hesteshow, som helt sikkert imponerer! Efter showet er der mulighed for at få en tur med hestevogn, inden vi returnerer til skibet.

Vi spiser middag ombord, mens skibet om aftenen er fortøjet i byen Mohács.

Puztaen - optræden af veltrænede ungarske heste og dristige ryttere.
Puztaen - optræden af veltrænede ungarske heste og dristige ryttere.
Puztaen - optræden af veltrænede ungarske heste og dristige ryttere.
Dag 4

Novi Sad (07:00-09:00) og Beograd (13:00-22:00)

Novi Sad er den 3. største by i Serbien, og kulturelt og historisk centrum for Vojvodina-regionen. For de morgenfriske er der mulighed for at deltage i en kort på byrundtur til fods forbi byens marked igennem en del af centrum.

Imens vi nyder frokosten ombord ankommer skibet til hovedstaden, Beograd.

Her venter en spændende byrundtur med bus i Beograd, hvor vi skal se fæstningen, Kalemegdan-parken, den ortodokse domkirke, Prinsesse Ljubicas gods, rådhuset, nationalforsamlingen og Skt. Markus-kirken. Vi afslutter turen med en spadseretur gennem gågaden Knez Mihajlova med de mange butikker, caféer og gallerier, og en lille pause med en forfriskning.

Dag 5

Jernporten

Vi nyder sejladsen gennem den smukke natur og den berømte hydroelektriske dæmning Djerdap, hvor Donau dæmmes op, for at give mere sikker sejlads gennem den vanskeligste del af "Jernporten" - den ca. 100 km lange slugt i grænseområdet mellem Rumænien og Serbien.

Tidligere var strækningen en farlig hindring for skibene, på grund af de skarpe klipper i den smalle passage. Den gigantiske konstruktion stod færdig i 1972, og blev bygget af rumænske og jugoslaviske bygningsarbejdere. Dæmningen hæver vandstanden med 30 meter, og på visse steder i slugten er Donau mere end 80 meter dyb.

Dag 6

Rumænien

Vi sejler hele dagen igennem Rumænien. Om morgenen er der et kort anløb i byen Giurgiu på Donaus venstre bred, lige overfor den bulgarske by Ruse på den modsatte bred – mens vi om aften kort anløber byen Fetesti.

Dag 7

Donaus Delta

Vi sejler om formiddagen ud på Donaus sidste stykke. Efter frokost anløber vi byen Tulcea, og her venter en tur i små både, og i disse vil vi besøge de mest interessante steder omkring Sulina-kanalen. I dette område, fyldt med søer og sumpe, er Donau-deltaet hjemsted for mere end 300 fuglearter samt 45 ferskvandsfiskearter. Er vi heldige, ser vi den hvide pelikan.

Vil du læse mere om, hvad der gør Donau-deltaet så unikt? Læs mere om deltaet i vores artikel Biodiversitet i Donau-deltaet.

Dag 8

Bulgarien - Ruse (20:00-)

Vi nyder en afslappende dag ombord, hvor vi nu atter sejler mod vest op ad Donau. Vi sejler igennem Rumænien og ind i Bulgarien, og midt på aftenen ankommer vi til byen Ruse, der ligger på den bulgarske side af Donau, og er Bulgariens største by ud mod Donau. Lige på den anden side af floden ligger Rumænien, og man kan gå mellem de to lande via Venskabsbroen, som blev åbnet i 1954.

Dag 9

Ruse (-14:00)

Om formiddagen tager vi på spændende udflugt til Rusenski-Lom-dalen, som er opkaldt efter floden af sammen navn. Floden er en af Donaus mange bifloder og den har sit udspring i Razgrad og mødes her i Ruse med Donau.

Vi skal her besøge Ivanovo-klostret, som er udhugget i klippesiden og medtaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

Om aftenen er der et kort stop i Svishtov i det nordlige Bulgarien.

Dag 10

Vidin (11:00-18:00)

Vi ankommer om sidst på formiddagen til byen Vidin, der ligger på den bulgarske side af Donau, og er centrum for landets skibsbyggeri.

Efter frokosten venter dagens udflugt. Vi besøger blandt andet fortet Baba Vida fra det 13. århundrede, som er landets bedst bevarede middelalderfort – ligesom vi også skal opleve det fascinerende naturfænomen Belogradchik, som består af et eventyrlandskab af klippeformationer. 610 meter over havet ligger et imponerende fort, hvis historie går 2.000 år tilbage i tiden.

Dag 11

Jernporten og anløb i Donji Milanovac (10:30-12:00)

Vi sejler om morgen atter igennem Jernporten og videre igennem Serbien, og midt på dagen er der et kort ophold i byen Donji Milanovac.

Dag 12

Vukovar (11:00-14:00)

Så er vi nået til Kroatien! Vukovar er Kroatiens største flodhavn og er en hyggelig by med caféer, museer og butiksgader. Vi tager på byvandring, hvor vi bl.a. ser den nyopførte by efter bombningerne i 1992. Under gåturen kan vi også nyde byens fine huse i barokstil. Efter gåturen i Vukovar er der frokosten ombord, mens vi sejler videre mod Budapest.

Dag 13

Budapest (12:00-20:00)

Efter frokosten ombord tager vi på byrundtur med bus i Budapest, som er delt af Donau i bydelene Buda og Pest. Vi kommer forbi Skt. Stefan-kirken, operaen, Heltepladsen med statuer af ungarske herskere og andre historiske personer, og parlamentet. Derefter krydser vi Donau og ser Buda-siden, hvor der vil være stop ved Fiskerbastionen (bemærk, at der er en del trapper her) og Matthias-kirken samt på toppen af Gellert-højen.

Vi nyder en lækker middag ombord, og herefter en tur på dækket. For Budapest er netop kendt for sin imponerende oplysning af de store bygninger langs floden, og disse oplever vi på tætteste hold når vi midt på aftenen stævner ud med kursen sat mod Bratislava

Dag 14

Bratislava (14:00-19:00)

Vi tilbringer eftermiddag i Slovakiets hovedstad Bratislava. Efter frokosten ombord på skibet tager vi på rundtur i den charmerende og romantiske by. Vi både spadserer og kører med det lille turisttog gennem den gamle bydel med Michael-broen og -tårnet, det gamle rådhus, torvet og nationalteatret. Vi slutter turen af med at byde på noget af den gode lokale øl.

Efter byrundturen vender vi tilbage til skibet og nyder middagen ombord.

Bratislava Slot
Michael-tårnet
Bratislava National Theatre
Dag 15

Melk (12:30-15:00) og den UNESCO-fredede Wachau-dal

Vi tilbringer eftermiddagen i Melk, hvor vi besøger det imponerende benediktinerkloster Stift Melk, en af Europas mest betydningsfulde barokbygninger og et af Østrigs mest berømte klostre, hvor der har boet munke i mere end 900 år.

Vi anbefaler dog, at du inden står tidligt op og beundrer sejladsen gennem den smukke Wachau-dal, som er er blandt de mest berømte regioner i Østrig. Besøgende fra hele verden kommer for at nyde det pittoreske landskab, kulturarven og de suveræne vine der dyrkes i området. 

Dag 16

Passau (-08:00) og hjemrejse

Efter morgenmaden er det tid til at tage afsked med skibets personale. Transfer til lufthavnen i München og fly tilbage til Danmark.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse