Wachau
M/S Viva Two - kahyt på mellemdæk/øvre dæk
Bratislava

Donau

Luksus på Donau

Pris pr. person fra
kr. 24.995

Oplev de smukke landskaber og spændende byer langs Donau, der kendes som "Flodernes Dronning". På dette 12-dages krydstogt med det flotte og helt nye 5-stjernede skib M/S Viva Two besøger vi 5 lande og 4 hovedstæder undervejs. Vi starter og slutter i Passau men oplever undervejs blandt andet Wien, Budapest og Beograd samt den berømte passage "Jernporten" på grænsen mellem Serbien og Rumænien. 

Dette krydstogt bringer os til Østrig med hovedstaden Wien, Slovakiet med hovedstaden Bratislava, Ungarn med hovedstaden Budapest, Novi Sad og den serbiske hovedstad Beograd. Vi sejler gennem Jernporten, den lange, smalle sejlkorridor mellem Rumænien og Serbien, hvor man ikke kan undgå at lade sig imponere både af den dramatiske natur og det store fælles rumænsk/jugoslaviske byggeprojekt med dæmninger, vandkraftstationer og sluser, som har gjort sejladsen i den før så farlige slugt langt nemmere. 

Hele turen foregår på det elegante 5-stjernede M/S Viva Two, hvor al forplejning samt drikkevarer er inkluderet! Det gode køkken, det altomfattende koncept, den venlige besætning og skibets faciliteter bidrager til en uforglemmelig rejse for alle gæster ombord.

Se også vores 8-dages krydstogt på Donau med M/S Viva Two

Gæsteanmeldelser af rejsen

Luksus på Donau 2023

Rejseplan

 • Dag 1 - Fly til München og ombordstigning i Passau
 • Dag 2 - Bratislava
 • Dag 3 - Solt, Kalocsa og Mohacs
 • Dag 4 - Novi Sad og Beograd
 • Dag 5 - Beograd
 • Dag 6 - Jernporten, Donji Milanovac og Golubac
 • Dag 7 - Sejlads op ad Donau – Mohacs
 • Dag 8 - Budapest
 • Dag 9 - Esztergom
 • Dag 10 - Wien
 • Dag 11 - Melk og den UNESCO-fredede Wachau-dal
 • Dag 12 - Passau og hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Luksus P Donau 2023

Inkluderet i prisen

Fly til/fra München inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

11 overnatninger på M/S Viva Two i valgt kahytstype

Velkomstdrink

Helpension ombord. Pensionen starter med middag på dag 1 og slutter med morgenmad ombord den sidste morgen

Drikkepenge til skibets personale

Drikkevarer ombord (læs mere i programmet) inkl. minibar

Erfaren dansk rejseleder

Udflugter ifølge program

Ikke inkluderet i prisen

Forplejning udenfor skibet

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Evt. drikkepenge til chauffører og lokalguider

Kahytstillæg på M/S Viva Two

 • Kahyt med fransk altan bagerst på mellemdæk (Ruby) kr. 2000
 • Kahyt med fransk altan på mellemdæk (Ruby) kr. 3000
 • Kahyt med fransk altan på øvre dæk (Diamond) kr. 6000
 • Suite med fransk altan på øvre dæk (Diamond kr. 12.000

 • Kahyt på hoveddæk - enebrug kr. 11000
Dag 1

Fly til München og ombordstigning i Passau

Vi flyver til Bayerns hovedstad München, hvorfra vi i egen bus kører mod byen Passau, hvor vores flotte skib venter og besætningen sørger for, at bagagen bringes ombord. Vi bliver indkvarteret i vores kahytter, og oplever allerede den første eftermiddag den første sejlads på Donau. Før velkomstmiddagen mødes vi til en velkomstdrink og præsentation af skibets besætning. Slut aftenen af med en drink i skibets hyggelig bar.

Dag 2

Bratislava

Vi tilbringer formiddagen ombord og lærer skibet bedre at kende – ikke mindst det gode køkken ombord. Vi tilbringer eftermiddag i Slovakiets hovedstad Bratislava. Efter morgenmaden ombord på skibet tager vi på rundtur i den charmerende og romantiske by. Vi både spadserer og kører med det lille turisttog gennem den gamle bydel med Michael-broen og -tårnet, det gamle rådhus, torvet og nationalteatret. Vi slutter turen af med at byde på noget af den gode lokale øl.

Efter byrundturen vender vi tilbage til skibet og spiser middag imens Viva Two sejler os mod Ungarn.

Dag 3

Solt, Kalocsa og Mohacs

Vi besøger i dag flere byer i Ungarn og lægger ud i Solt, som er en af byerne langs Donau på den store ungarnske slette, pusztaen. Områderne er primært store landbrugsområder, og området er især kendt for sine peberfrugter og paprika-produktion og i Kalocsa findes endda et lille museum dedikeret hertil.

Vi bruger dog byerne som udgangspunkt til en udflugt for at udforske puszta-sletten. På landstedet bydes vi velkommen med den lokale snaps, Palinka, og små tærter. Herefter overværer vi det spændende hesteshow, som helt sikkert imponerer! Efter showet er der mulighed for at få en tur med hestevogn, inden vi returnerer til skibet.

Vi spiser middag ombord, mens skibet om aftenen er fortøjet i byen Mohács.

Puztaen - optræden af veltrænede ungarske heste og dristige ryttere.
Puztaen - optræden af veltrænede ungarske heste og dristige ryttere.
Puztaen - optræden af veltrænede ungarske heste og dristige ryttere.
Dag 4

Novi Sad og Beograd

Novi Sad er den 3. største by i Serbien, og kulturelt og historisk centrum for Vojvodina-regionen. Novi Sad er en livlig by med masser af restauranter, butikker og grønne områder. Vi tager på byrundtur til fods og spadserer forbi markedet, hvor vi får indblik i byens hverdagsliv og fortsætter gennem byens historiske centrum, hvor der også bliver lidt tid til at se sig om på egen hånd.

Om eftermiddagen er der udflugt til Krusedol-klostret. Turen lægger ud med et besøg på klostret, som ligger på Fruska Gora-bjerget. Klostret er kendt for sine freskomalerier fra det 15. århundrede. Nogle af Serbiens mest kendte, historiske personer, bl.a. Kong Milan Obrenovic og Grevinde Ljubica, ligger begravet på klostrets område.

Om aftenen ankommer skibet til hovedstaden, Beograd.

Dag 5

Beograd

Efter morgenmaden venter en spændende byrundtur med bus i Beograd, hvor vi skal se fæstningen, Kalemegdan-parken, den ortodokse domkirke, Prinsesse Ljubicas gods, rådhuset, nationalforsamlingen og Skt. Markus-kirken. Vi afslutter turen med en spadseretur gennem gågaden Knez Mihajlova med de mange butikker, caféer og gallerier, og en lille pause med en forfriskning.

Efter frokost ombord er der mulighed for at gå på opdagelse i Beograd på egen hånd

Kalemegdan-parken
Gågade i Beograd
Stsava kirken i Beograd
Dag 6

Jernporten, Donji Milanovac og Golubac

Imens vi spiser morgenmad passerer vi det kendte landmærke Tabula Traiana, hvor romerne for næsten 2000 år siden udhuggede en mindesten for kejseren Trajan.

Vi nyder sejladsen gennem den smukke natur og den berømte hydroelektriske dam "Jernporten", hvor Donau dæmmes op, for at give mere sikker sejlads gennem den vanskeligste del af slugten. Tidligere var strækningen en farlig hindring for skibene, på grund af de skarpe klipper i den smalle passage. Den gigantiske konstruktion stod færdig i 1972, og blev bygget af rumænske og jugoslaviske bygningsarbejdere. Dæmningen hæver vandstanden med 30 meter, og på visse steder i slugten er Donau mere end 80 meter dyb.

I den lille by Donji Milanovac tager vi på endnu en udflugt. En bus vil tage dig til det arkæologiske område "Lepenski Vir". Her har man opdaget bopladser fra stenalderen De ældste beviser dateres tilbage til omkring 7000 f.Kr. Efter at have besøgt stenalderbopladsen, kører bussen dig til Golubac-fæstningen, som ligger mageløst flot placeret nærmest ude i floden

Dag 7

Sejlads op ad Donau – Mohacs

Det er tid til atter at sejle op mod strømmen og sejle mod nordvest. Vi slapper af på skibet hele dagen. Om aftenen er der igen et kort anløb i ungarske Mohacs.

Dag 8

Budapest

Efter morgenmaden ombord tager på byrundtur med bus i Budapest, som er delt af Donau i bydelene Buda og Pest. Vi kommer forbi Skt. Stefan-kirken, operaen, Heltepladsen med statuer af ungarske herskere og andre historiske personer, og parlamentet. Derefter krydser vi Donau og ser Buda-siden, hvor der vil være stop ved Fiskerbastionen (bemærk, at der er en del trapper her) og Matthias-kirken samt på toppen af Gellert-højen.

Vi vender tilbage til skibet til frokost og eftermiddagen er på egen hånd.

Vi nyder en lækker middag ombord, og skal herefter på en aftentur. For Budapest er netop kendt for sin imponerende oplysning af de store bygninger langs floden, og disse oplever vi på tætteste hold når vi tager på en sejltur rund i en mindre kanalrundfartsbåd, som henter og bringer os direkte ved vores flodkrydstogtsskib.

Dag 9

Esztergom

Vi nyder formiddagens sejlads, inden vi om eftermiddagen ankommer til den gamle hovedstad Esztergom. Bredderne langs floden er her dækket af tæt skov afløst af pittoreske landsbyer, der kravler op ad bjergsiderne.

Her tager vi på udflugt i byen, som gennemføres i et lille turisttog, som kører os til den gamle basilika, Denne nyklassicistiske kirke er den største i hele Ungarn og gemmer på sjældne og kostbare skatte.

Vi vender tilbage til skibet og spiser middag

Dag 10

Wien

Vi nyder den righoldige morgenbuffet på skibet, inden vi tager på byrundtur i Wien og får et indtryk af byens mange spændende seværdigheder. Vi starter med et stop ved det berømte Hundertwasser-hus og fortsætter til Ringstrasse, hvor vi bl.a. passerer forbi operaen, parlamentet, Burgtheater og Votivkirken. Herefter går turen ind til det historiske centrum med Skt. Stefans-domkirken.

Vi går en tur gennem de smukke, gamle gader og kommer bl.a. forbi Michaela-pladsen og det kejserlige palads Hofburg, Den Spanske Rideskole og Albertina-pladsen med kunstmuseet. 

På vej tilbage til skibet kommer vi forbi Prater-parken med det store pariserhjul. Efter frokost på skibet er eftermiddagen til fri disposition.

Dag 11

Melk og den UNESCO-fredede Wachau-dal

Vi tilbringer formiddagen i Melk, hvor vi besøger det imponerende benediktinerkloster Stift Melk, en af Europas mest betydningsfulde barokbygninger og et af Østrigs mest berømte klostre, hvor der har boet munke i mere end 900 år.

Vi anbefaler dog, at du inden står tidligt op og beundrer sejladsen gennem den smukke Wachau-dal, som er er blandt de mest berømte regioner i Østrig. Besøgende fra hele verden kommer for at nyde det pittoreske landskab, kulturarven og de suveræne vine der dyrkes i området. 

Dag 12

Passau og hjemrejse

Efter morgenmaden er det tid til at tage afsked med skibets personale. Transfer til lufthavnen i München og fly tilbage til Danmark.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse