Budapest
Bratislava
Wien

Østrig, Slovakiet og Ungarn

Juleaften på Donau

Pris pr. person fra
kr. 9.995

Oplev smukt julepyntede byer og stemningsfulde julemarkeder langs Donau, og fejr juleaften ombord med god mad og hyggelig julestemning. Vi flyver fra København til Wien, hvor vores krydstogt tager sin begyndelse. 

I Wien tager vi på byrundtur med bus, hvor vi ser en række af byens vigtigste seværdigheder og nyder den imponerende arkitektur, som kendetegner byen. Der bliver også mulighed for at opleve nogle af byens skønne julemarkeder - og man kan ikke undgå at komme i julestemning, når man slentrer rundt blandt de mange boder, som bugner af julesnaps og lækre, østrigske julespecialiteter. Vi kan også se frem til at opleve Wiens fornemme musiktraditioner ved en koncert i Kursalon Wien (mod tillæg), samt spændende udflugter forbi Belvedere-slottet og Den Spanske Rideskole. 

I Budapest tager vi på byrundtur med bus, så vi får et godt indtryk af byen og får set de vigtigste seværdigheder. Herefter er der tid til at opleve julestemningen i Ungarns hovedstad på egen hånd, f.eks. i den smukke, gamle markedshal og på julemarkederne i byens hjerte, hvor der naturligvis også er mulighed for at shoppe i gågadens flot julepyntede butikker. 

Fra Budapest sejler vi ad Donau til Slovakiets hyggelige hovedstad Bratislava, hvor julestemningen breder sig fra byens største plads, hvor det hyggelige julemarked holder til. Tag også en slentretur i den charmerende, gamle bydel.  

Endelig skal vi også opleve den betagende Wachau-dal, som UNESCO har sat på Verdensarvslisten, før vi slutter rejsen med besøg i de østrigske byer Linz og Melk.

Vi sejler med det 5-stjernede skib M/S Vivienne, som er den perfekte ramme om vores hyggelige julerejse på Donau. Vi har helpension ombord og bliver forkælet med en righoldig morgenbuffet, lækre frokoster og elegante middage. Om aftenen er der livemusik og anden underholdning i baren. 

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse