Budapest
Budapest
München

Donau

Nytårsaften på Donau

Pris pr. person fra
kr. 14.995

Tag med på et både festligt og luksuriøst flodkrydstogt på Donau, når vi ombord på det helt nye 5-stjernede skib Viva Enjoy stævner ud i Regensburg. Dette krydstogt tilbyder en unik chance for at opleve nogle af de mest maleriske landskaber og historiske byer i Tyskland og Østrig - og alt sammen fra det komfortable og det luksuriøse Viva Enjoy.

Rejsen begynder i Regensburg, en af Tysklands bedst bevarede middelalderbyer, som også er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Efter Regensburg sejler skibet videre langs Donau og ind i Østrigs betagende landskaber. Dog når vi på vores rejse mod Østrig et stop i den sydtyske by Passau. 

Et af højdepunkterne på rejsen er besøget i Melk, en lille by berømt for sit majestætiske benediktinerkloster, Melk Kloster. Dette barokke mesterværk, med sine gyldne kupler og en imponerende bibliotekssal med gamle manuskripter, troner højt over byen og tilbyder enestående udsigter over Donau. Vi vil tage en guidet tur i klosteret og blive endnu klogere på  områdets historie og benediktinernes liv.

En af de mest mindeværdige dele af rejsen er, når vi sejler gennem den maleriske Wachau-dal, en UNESCO-verdensarvssted kendt for sine vinmarker, middelalderlige slotte og klostre. Det er en af de smukkeste strækninger langs Donau.

Selveste nytårsaften vil blive fejret i Slovakiets hovedstad Bratislava. Der vil være fri mulighed for at udforske byen med rejselederen, mens vi venter på den store aften. Aften vil byde på lækker mad, vin, dans og fyrværkeri. 

Rejsen afsluttes i Wien, Østrigs hovedstad, kendt for sin kejserlige arv, sin musik og sine kunstskatte. I Wien har rejsende mulighed for at udforske byens rige historie og kultur, fra det imponerende Schönbrunn Slot, arkitektoniske Hundertwasser-hus og den majestætiske Skt. Stefans-domkirke. Wien er en by, der skal mærkes - den elegante arkitektur, de hyggelige caféer og de mange museer, der sammen tegner et billede af en by, hvor historien og moderniteten går hånd i hånd.

Vores hjem på rejsen er som sagt det luksuriøse 5-stjernede og helt nye skib M/S Viva Enjoy. På dette flydende luksushotel skal vi kun pakke ud en gang, da vi hver aften vender tilbage til den samme behagelige seng Her kan vi slappe af mellem de spændende oplevelser i land og lade os forkæle med lækre måltider. Både drikkevarer og drikkepenge er inkluderet i prisen!

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Fly til München – ombordstigning i Regensburg (-20:00)
 • Dag 2 - Passau (07:30-14:00)
 • Dag 3 - Melk (04:30-11:00)
 • Dag 4 - Esztergom (05:00-11:00) og Budapest (14:30-20:30)
 • Dag 5 - Bratislava (14:30-) & Nytårsaften
 • Dag 6 - Afslapning på Donau
 • Dag 7 - Wien (12:30-)
 • Dag 8 - Hjemrejse fra Wien
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Nyt Rsaften P Donau 2024

Inkluderet i prisen

Direkte fly København-Munchen/Wien-København inkl bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

Indkvartering i valgt kahytskategori på Viva Enjoy

All Inclusive fra ombordstigningen til på dag 1 til og med morgenmaden på dag 8!

Drikkepenge til skibets besætning

Udflugter ifølge program

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Forplejning og drikkevarer udenfor skibet

Drikkepenge til lokalguider og chauffører

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Kahytstillæg på M/S Viva Enjoy

 • Kahyt med fransk altan på mellemdæk (Ruby) kr. 2.100
 • Kahyt med fransk altan på øvre dæk (Diamond) kr. 3.000
 • Suite med balkon på øvre dæk (Diamond) kr. 4.500
 • Kahyt på hoveddæk - enebrug kr. 6.500
 • Kahyt med fransk altan på mellemdæk (Ruby) - enebrug kr. 8.600

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Fly til München – ombordstigning i Regensburg (-20:00)

Vi flyver direkte til München, hvorfra vi i egen bus forsætter rejsen i Bayern frem til Regensburg. Byen ligger, hvor Donau løber sammen med Regen – og her venter det nye flotte skib Viva Enjoy på os.

Efter indkvartering i de lækre kahytter er der præsentation af skibets besætning efterfulgt af en dejlig middag ombord. Imens sættes kursen ind på Donau.

München
Regensburg
M/S Viva Enjoy
Dag 2

Passau (07:30-14:00)

Formiddagen bruger vi til at gå en lille tur i den sydtyske by Passau. Byen ligger, hvor floderne Donau, Inn og Ilz mødes, og kaldes ofte Dreiflüssestadt (de tre floders by).

Vi vender tilbage til skibet og nyder frokosten, imens landskaberne passerer forbi.

Dag 3

Melk (04:30-11:00)

Vi tilbringer formiddagen i Melk, hvor vi besøger det imponerende benediktinerkloster Stift Melk, en af Europas mest betydningsfulde barokbygninger og et af Østrigs mest berømte klostre, hvor der har boet munke i mere end 900 år.

Idag sejles også gennem den smukke Wachau-dal, som er blandt de mest berømte regioner i Østrig. Besøgende fra hele verden kommer for at nyde det pittoreske landskab, kulturarven og de suveræne vine, der dyrkes i området.

Dag 4

Esztergom (05:00-11:00) og Budapest (14:30-20:30)

Tidligt om morgenen lægger vi til i den gamle hovedstad Esztergom. Efter en sen morgenmad er der mulighed for at gå en lille tur i byen sammen med vores rejseleder.

Vi vender tilbage til skibet og spiser frokost, imens skibet sætter kursen mod Budapest.

I Budapest tager vi på byrundtur med bus, og vi kommer forbi Skt. Stefan-kirken, operaen, Heltepladsen med statuer af ungarske herskere og andre historiske personer, Millennium-monumentet og de smukke broer over floden.

Middag spiser vi ombord – imens vi nyder den imponerende lyssætning af Budapest ned mod floden.

Dag 5

Bratislava (14:30-) & Nytårsaften

Vi sejler nu atter mod vest og efter frokost ankommer vi til Slovakiets hovedstad, Bratislava, som danner rammen om vores nytårsfejring.

For de som har lyst kan man gå med vores rejseleder på en lille tur rundt i den del af byen, som ligger tættest på skibet.

Der skal selvfølgelig også være tid til at gøre sig klar til den store aften…

Her nytårsaften mødes vi i restauranten og bydes velkommen med et glas vin. Herefter venter en særlig god middag tilberedt af skibets personale, som naturligvis afsluttes med kaffe/te med lidt sødt.

En festlig aften fortsætter nu i skibets lounge, hvor der spilles op til dans. Baren er naturligvis åben – og mon ikke mange vil se det imponerende fyrværkeri over Bratislava fra skibets soldæk, når vi sammen byder det nye år velkommen.

Dag 6

Afslapning på Donau

Det er nok de færreste, som bemærker, at vi tidligt om morgenen kaster fortøjningerne. Hele nytårsdag slapper vi af ombord og nyder den gode service og den lækre forplejning.

M/S Viva Enjoy
M/S Viva Enjoy
ENJOY 2BSTWO
Dag 7

Wien (12:30-)

Vi spiser frokost ombord og tager derefter på panoramarundtur med bus i Wien, hvor vi kommer forbi en række af Wiens mange arkitektoniske og kulturelle seværdigheder. Vi starter med et stop nær det berømte Hundertwasser-hus og fortsætter til Belvedere-slottet, en royal sommer residens fra det 18. århundrede. Herefter går turen ind til det historiske centrum med Skt. Stefans-domkirken.

Vi går en tur gennem de smukke, gamle gader og kommer bl.a. forbi Michaela-pladsen og det kejserlige palads Hofburg, Den Spanske Rideskole, Albertina-pladsen med kunstmuseet og det berømte Hotel Sacher.

Dag 8

Hjemrejse fra Wien

Vi nyder den sidste morgenmad ombord – og herefter er der lidt tid til shopping, inden vi sammen kører til lufthavnen og flyver direkte tilbage til København.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse