M/S Fidelio
Bukarest
Belvedere-slottet, Wien

Donau

Krydstogt på Donau

Pris pr. person fra
kr. 17.995

Donau fremstår som Europas floddronning og har bragt med sig liv, handel, opdagelser og kultur på sin rejse fra Schwarzwald til Sortehavet. Denne flod udgør en vigtig kulturel hovedvej i Europa og tilbyder en mangfoldighed af spændende oplevelser. Tag med på Best Travels klassiske og meget populære 11-dages krydstogt langs Donau, som vil føre dig gennem syv forskellige lande med besøg i fem hovedstæder.

Afgang sker fra Danmark til enten Wien eller Bukarest, hvor vores hjem på Donau – MS Fidelio – venter med skønne kahytter og lækker mad.

Rejsen, der starter i Wien, fortsætter til den smukke slovakiske hovedstad, Bratislava, hvorefter vi fortsætter mod syd til Ungarn. Her får du mulighed for at udforske hovedstaden, Budapest, og endda deltage i et imponerende hesteshow på Puszta-sletten.

I Serbien besøger vi den livlige flodhavn Novi Sad samt hovedstaden Beograd. Efter dette passerer vi gennem Jernporten, en lang og smal sejlkorridor mellem Rumænien og Serbien. Dette område vil imponere med sin dramatiske natur og det store fælles byggeprojekt mellem Rumænien og (det daværende) Jugoslavien, der har resulteret i dæmninger, vandkraftværker og sluser, hvilket har gjort sejladsen i den tidligere farlige slugt langt mere bekvem.

Efter vi har passeret Jernporten ankommer vi til Vidin i Bulgarien, og her besøger vi bl.a. fortet Baba Vida fra det 13. århundrede. Senere fortsætter vi længere ind i landet, hvor vi skal på spændende byrundtur i Bukarest - engang kendt som Østeuropas Paris.

En flodkrydstogtrejse på Donau er en rolig og behagelig rejseoplevelse. Vi oplever hele syv lande, men du behøver kun at pakke ud én gang. Mellem de spændende udflugter kan du slappe af i de komfortable kahytter på M/S Fidelio, og skibets dygtige og venlige besætning står klar til at give dig en uforglemmelig oplevelse. Restauranten serverer velsmagende måltider til morgen, frokost og aften, hvor spisetiderne tilpasses udflugternes tidsplaner. Vi har inkluderet ét glas vin eller øl til frokost og aftensmaden ombord.

Rejseplan

NB: Vælg nedenfor, om du vil se detaljeret sejlplan for ruten fra Wien-Bukarest eller Bukarest-Wien

Wien - Bukarest
Bukarest - Wien

Rejseplan

 • Dag 1 - Wien
 • Dag 2 - Wien (-23:30)
 • Dag 3 - Bratislava (06:00-21:00)
 • Dag 4 - Budapest (09:00-)
 • Dag 5 - Budapest (-23:30)
 • Dag 6 - Mochas (11:00-22:00)
 • Dag 7 - Vukovar (06:00-12:00) og Novi Sad (16:00-23:30)
 • Dag 8 - Beograd (06:00-23:30)
 • Dag 9 - Jernporten
 • Dag 10 - Vidin (04:00-22:00)
 • Dag 11 - Turnu Magurele (08:00-) og hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Kort over krydstogt fra Wien til Bukarest

Inkluderet i prisen

Fly til Wien og hjem fra Bukarest inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

10 overnatninger på 4-stjernede M/S Fidelio​ i valgt kahytskategori

Velkomstdrink

Helpension om bord bestående af morgenbuffet, frokost, eftermiddagste, aftensmad med te/kaffe, midnatssnack. Pensionen starter med aftensmad den første aften - og slutter med morgenmad ombord den sidste morgen.

1 glas vin eller 1 glas øl til frokost og aftensmad ombord

Levende musik om bord

Dansk rejseleder

Udflugter iflg. program:

 • Byrundtur i Wien og udflugt til Schönbrunn (dag 2)
 • Byrundtur i Bratislava med bytog og til fods (dag 3)
 • Byrundtur med bus i Budapest (dag 4)
 • Byrundtur med bus i Pécs (dag 6)
 • Byvandring i Vokuvar (dag 7)
 • Byvandring i Novi Sad (dag 7)
 • Byrundtur med bus og til fods i Beograd (dag 8)
 • Landsbybesøg med frokost i Vojvodina (dag 8)
 • Byvandring i Vidin med besøg i Baba Vida (dag 10)
 • Byrundtur med bus i Bukarest (dag 11)

Ikke inkluderet i prisen

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge på ca. 150 euro pr. kahyt, som afregnes lokalt/ombord.

Drikkepenge til lokalguider og chauffører

Administrationsgebyr kr. 95 (pr. post kr. 195)

Kahytstillæg på M/S Fidelio:

 • Kahyt på hoveddæk (mellemdækket) kr. 2.000
 • Kahyt på øvre dæk kr. 3.000
 • Kahyt på nedre dæk til enebrug kr. 7.000

Tilvalgsudflugter

 • Klassisk koncert i Wien kr. 495
 • Hesteshow på Puszta-sletten kr. 640
 • Belogradchik kr. 250

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Wien

Vi flyver direkte til Wien, hvorefter vi med bustransfer bliver kørt til havnen, hvor vores hyggelige skib M/S Fidelio venter. Vi bliver indkvarteret i vores kahytter og har god tid til at slappe lidt af og se os omkring på skibet. Før velkomstmiddagen mødes vi til en velkomstdrink og præsentation af skibets besætning.

Dag 2

Wien (-23:30)

Vi nyder den dejlige morgenbuffet på skibet og tager derefter på byrundtur i Wien, hvor vi får et indtryk af byens mange, spændende seværdigheder. Vi starter med det berømte Hundertwasser-hus og fortsætter til Belvedere-slottet, en royal sommer­residens fra det 18. århundrede. Vi går en tur i det imponerende parkanlæg, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Wien. Herefter går turen ind til det historiske centrum med Skt. Stefans-domkirken. 

Efter frokost på skibet er der udflugt til Schönbrunn-slottet. Schönbrunn er den østrigsk-ungarske kejserfamilie Habsburgs tidligere sommerresidens. Udflugten inkluderer besøg i de imponerende saloner og en gåtur i den smukke slotspark.

Ekstraudflugt: Klassisk koncert i Wien
Efter middagen ombord er der (mod tillæg) mulighed for at opleve en ægte Wienerkoncert i de rette omgivelser - i et af byens smukke koncerthuse (oftest Auersberg eller Börse). Der optrædes med værker af Mozart og Strauss. Orkestret suppleres af indslag fra operasangere og balletdansere. I pausen serveres et glas mousserende vin eller et glas juice. Efter koncerten kører vi gennem Wien by night, hvor vi kan nyde synet af de smukt oplyste bygninger langs Ringstrasse, heriblandt operahuset, Burg-Theater og parlamentet.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Sent om aftenen sejler skibet mod Bratislava.

Dag 3

Bratislava (06:00-21:00)

Vi befinder os i dag i Slovakiets hovedstad Bratislava. Efter morgenmad ombord på skibet tager vi på rundtur til fods og med det byens lille turisttog  i den charmerende og romantiske by. Sammen spadserer vi gennem den gamle bydel mod Michael-broen og -tårnet, det gamle rådhus, torvet og nationalteatret. Afslutningsvis vil der være tid på egen hånd til shopping eller sightseeing.

Efter frokost er der tid til at opleve lidt mere af den hyggelige by, inden vi atter mødes til middag ombord. Midt på aftenen fortsætter turen mod Budapest.

Dag 4

Budapest (09:00-)

Donau deler Ungarns hovedstad Budapest i to bydele: det grønne og kuperede Buda (med Gellert-højen, slotskomplekset, Matthias-kirken og fiskerbastionen) og Pest, hvor parlamentet, forretningsgaderne og den berømte markedshal findes.

Efter morgenmad ombord på skibet er der byrundtur med bus i Budapest. Vi kommer forbi Skt. Stefan-kirken, operaen, Heltepladsen med statuer af ungarske herskere og andre historiske personer, Millennium-monumentet og de smukke broer over floden. Der vil være stop ved Heltepladsen, Fiskerbastionen og Matthias-kirken samt på toppen af Gellert-højen. Bemærk at Budapest ofte omlægger/lukker veje, hvorfor det ikke er sikkert. at alle steder er tilgængelige med bus. Visse stedet kan derfor kun nås til fods, hvilket oftest er ensbetydende med trapper.

Der er frokost ombord på skibet, hvorefter eftermiddagen er til fri disposition - til at gå på opdagelse i den smukke hovedstad på egen hånd. Se for eksempel parlamentet, Dohány-synagogen (som er verdens 2. største), gå på opdagelse i den store markedshal eller besøg en af byens mange spa-bade med thermalsk kildevand, for eksempel på Gellert Hotel.

Dag 5

Budapest (-23:30)

Vi spiser morgenmad ombord, hvorefter dagen er til fri disposition i Budapest.

Ekstraudflugt: Hesteshow på Puszta-sletten
I dag er der mulighed for at deltage i en tilkøbsudflugt og opleve et imponerende hesteshow. På landstedet bydes vi velkommen med den lokale snaps, Palinka, og små tærter. Herefter overværer vi det spændende hesteshow, som helt sikkert vil imponere! Efter showet er der mulighed for at køre en tur med hestevogn, inden vi returnerer til skibet.

Vi spiser middag ombord, og sidst på aftenen fortsætter skibet mod byen Mohács.

Puztaen - optræden af veltrænede ungarske heste og dristige ryttere.
Puztaen - optræden af veltrænede ungarske heste og dristige ryttere.
Puztaen - optræden af veltrænede ungarske heste og dristige ryttere.
Dag 6

Mochas (11:00-22:00)

Sidst på formiddagen ankommer vi til Mohács i Ungarn. Efter frokosten ombord kører vi til Pécs, som kaldes "kunstelskernes by", idet den er kendt for sine talrige gallerier, museer og historiske mindesmærker.

Vi starter med at besøge byens store vartegn, domkirken, bygget i det 11. århundrede. I kirken spilles der en kort orgelkoncert. Herefter skal vi se byens øvrige seværdigheder, heriblandt Szecheni- torvet, Kaptalan-gaden med smukke restaurerede huse fra middelalderen, og rådhuset. Efter rundturen bliver der lidt tid på egen hånd i gågade-området med hyggelige butikker og cafeer.

Middag på skibet, hvorefter vi nyder en afslappende stund ombord inden skibet sidst på aftenen fortsætter mod Vokuvar.

Bemærk, at grænseformaliteter kan betyde, at vore gæster ikke må gå i land i Mohacs på egen hånd efter udflugten til Pecs.

Dag 7

Vukovar (06:00-12:00) og Novi Sad (16:00-23:30)

Så er vi nået til Kroatien! Vukovar er Kroatiens største flodhavn og er en hyggelig by med caféer, museer og butiksgader. Vi tager på byvandring, hvor vi bl.a. ser den nyopførte by efter bombningerne i 1992. Under gåturen kan vi også nyde byens fine huse i barokstil. Efter gåturen i Vukovar er der frokosten ombord, mens vi sejler videre til Novi Sad i Serbien.

Novi Sad er den 3. største by i Serbien og kulturelt og historisk centrum for Vojvodina-regionen. Novi Sad er en livlig by med masser af restauranter, butikker og grønne områder. Vi tager på byrundtur til fods i selskab en lokal guide.

Middag ombord – og kort før midnat sejler vi videre mod Beograd

Dag 8

Beograd (06:00-23:30)

Efter morgenmaden venter en spændende byrundtur med bus i Beograd, hvor vi skal se fæstningen, Kalemegdan-parken, den ortodokse domkirke, Prinsesse Ljubicas gods, rådhuset, nationalforsamlingen og Skt. Markus-kirken

Efter byrundturen kører vi til en lille landsby i Vojvodina-regionen. Her skal vi spise frokost hos en lokal familie, som byder på hjemmelavet frokost med lokale specialiteter og sljivovica (den lokale blommebrændevin). Derudover vil der være musikalsk underholdning.

Efter middagen ombord kan vi nyde en folkloreopvisning med dans og musik. Ved midnatstid forlader vi Beograd og fortsætter vores rejse.

Dag 9

Jernporten

Vi tilbringer dagen ombord. Sejladsen præsenteres over skibets højttaleranlæg og går gennem den berømte hydroelektriske dæmning Djerdap, hvor Donau dæmmes op for at give mere sikker sejlads gennem den 100 kilometer lange, smalle slugt, der går under navnet "Jernporten". Tidligere var strækningen en farlig hindring for skibene på grund af de skarpe klipper i den smalle passage.

Den gigantiske konstruktion stod færdig i 1972 og blev bygget af rumænske og jugoslaviske bygningsarbejdere. Dæmningen hæver vandstanden med 30 meter, og på visse steder i slugten er Donau mere end 80 meter dyb. Vi kan se frem til en hyggelig aften med kaptajnens gallamiddag, men inden da er der mulighed for et besøg på skibets bro.

Dag 10

Vidin (04:00-22:00)

Vi ankommer om morgenen til byen Vidin, der ligger på den bulgarske side af Donau, og er centrum for landets skibsbyggeri. Efter morgenmaden er der byrundtur til fods med lokalguide. Vi besøger blandt andet fortet Baba Vida fra det 13. århundrede, som er landets bedst bevarede middelalderfort. Efter byrundturen er der tid på egen hånd i byen, inden frokosten indtages på skibet.

Ekstraudflugt: Belogradchik
Om eftermiddagen er der mulighed for at tilkøbe en udflugt til det fascinerende naturfænomen Belogradchik, som består af et eventyrlandskab af klippeformationer. 610 meter over havet ligger et imponerende fort, hvis historie går 2.000 år tilbage i tiden.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Dag 11

Turnu Magurele (08:00-) og hjemrejse

Efter morgenmaden går vi fra borde i Turnu Magurele. Herfra er der transfer til Bukarest - engang kendt som Østeuropas Paris.

Her tager vi på byrundtur med bus, hvor vi blandt andet kommer forbi Revolutionspladsen, Triumfbuen, Nationaltetatret og koncerthuset Athenæum. Vi gør fotostop ved Ceausescus enorme "Folkets Hus" (verdens andenstørste bygning efter Pentagon), som i dag huser Parlamentet. Midt på eftermiddagen er der transfer til lufthavnen for hjemrejse til Danmark.

Vi gør opmærksom på at i tilfælde af flyafgang fra Bukarest tidligere end kl. 16.00, kan byrundturen blive forkortet.

Rejseplan

 • Dag 1 - Bukarest (-20:00)
 • Dag 2 - Vidin (15:00-21:00)
 • Dag 3 - Jernporten
 • Dag 4 - Beograd (05:00-22:00)
 • Dag 5 - Novi Sad (05:00-12:00) og Vukovar (17:30-21:30)
 • Dag 6 - Mochas (06:00-14:00)
 • Dag 7 - Budapest (07:00-)
 • Dag 8 - Budapest (-21:00)
 • Dag 9 - Bratislava (14:00-19:30)
 • Dag 10 - Wien (04:00-)
 • Dag 11 - Wien – Schönbrunn - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Kort over krydstogt fra Bukarest til Wien

Inkluderet i prisen

Fly til Bukarest og hjem fra Wien inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

10 overnatninger på 4-stjernede M/S Fidelio​ i valgt kahytskategori

Velkomstdrink

Helpension ombord bestående af morgenbuffet, frokost, eftermiddagste, aftensmad med te/kaffe, midnatssnack. Pensionen starter med aftensmad den første aften - og slutter med morgenmad ombord den sidste morgen.

1 glas vin eller 1 glas øl til frokost og aftensmad ombord

Levende musik om bord

Dansk rejseleder

Udflugter iflg. program:

 • Byrundtur med bus i Bukarest (dag 1)
 • Byvandring i Vidin med besøg i Baba Vida (dag 2)
 • Byrundtur med bus og til fods i Beograd (dag 4)
 • Landsbybesøg med frokost i Vojvodina (dag 4)
 • Byvandring i Novi Sad (dag 5)
 • Byvandring i Vokuvar (dag 5)
 • Byrundtur med bus i Pécs (dag 6)
 • Byrundtur med bus i Budapest (dag 7)
 • Byrundtur i Bratislava med bytog (dag 9)
 • Byrundtur i Wien (dag 10)
 • Udflugt til Schönbrunn (dag 11)

Ikke inkluderet i prisen

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge på ca. 150 euro pr. kahyt, som afregnes lokalt/ombord.

Drikkepenge til lokalguider og chauffører

Administrationsgebyr kr. 95 (pr. post kr. 195)

Kahytstillæg på M/S Fidelio:

 • Kahyt på hoveddæk (mellemdækket) kr. 2.000
 • Kahyt på øvre dæk kr. 3.000
 • Kahyt på nedre dæk til enebrug kr. 7.000

Tilvalgsudflugter

 • Klassisk koncert i Wien kr. 495
 • Belogradchik kr. 250
 • Krusedol-klostret kr. 300
 • Hesteshow på Puszta-sletten kr. 640

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Bukarest (-20:00)

Velkommen til Rumænien! Fra lufthavnen kører vi til Bukarest centrum - engang kendt som Østeuropas Paris.

Her tager vi på en orienterende byrundtur med bus, hvor vi typisk kommer forbi Revolutionspladsen, Triumfbuen, Nationalteatret og koncerthuset Athenæum. Vi gør også oftest fotostop ved Ceausescus enorme "Folkets Hus", verdens andenstørste bygning efter Pentagon, som i dag huser Parlamentet.

Efter byrundturen kører vi et par timer til Turnu Magurele, hvor vores hyggelige skib M/S Fidelio venter. Vi bliver indkvarteret i vores kahytter og nyder en velkomstdrink og vores første middag ombord.

Dag 2

Vidin (15:00-21:00)

Vi spiser morgenmad ombord, og under formiddagens sejlads er der præsentation af kaptajnens og hans besætning.

Om eftermiddagen ankommer vi til Vidin, der ligger på den bulgarske side af Donau, og er centrum for landets skibsbyggeri. Vi tager på byrundtur til fods i byen med lokalguide. Vi besøger blandt andet fortet Baba Vida fra det 13. århundrede, som er landets bedst bevarede middelalderfort.

Ekstraudflugt: Belogradchik
Herefter er der mulighed for at tilkøbe en udflugt til det fascinerende naturfænomen Belogradchik, som består af et eventyrlandskab af klippeformationer. 610 meter over havet ligger et imponerende fort, hvis historie går 2.000 år tilbage i tiden.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Om aftenen forlader vi Vidin og sejler videre, mens vi nyder middagen ombord.

Dag 3

Jernporten

Vi tilbringer dagen ombord. Inden frokost passerer skibet gennem den store sluse ved kraftværket Djerdap.

Om eftermiddagen går sejladsen gennem den berømte hydroelektriske dæmning Djerdap, hvor Donau dæmmes op for at give mere sikker sejlads gennem den 100 kilometer lange, smalle slugt, der går under navnet "Jernporten".

Turen præsenteres over skibets højttaleranlæg. Tidligere var strækningen en farlig hindring for skibene på grund af de skarpe klipper i den smalle passage. Den gigantiske konstruktion stod færdig i 1972, og blev bygget af rumænske og jugoslaviske bygningsarbejdere. Dæmningen hæver vandstanden med 30 meter, og på visse steder i slugten er Donau mere end 80 meter dyb.

Eftermiddagskaffe og middag ombord.

Dag 4

Beograd (05:00-22:00)

Efter morgenmaden venter en spændende byrundtur med bus i Beograd, hvor vi skal se fæstningen, Kalemegdan-parken, den ortodokse domkirke, Prinsesse Ljubicas gods, rådhuset, nationalforsamlingen og Skt. Markus-kirken. Herefter er der lidt tid på egen hånd i centrum - tag f.eks. en spadseretur gennem gågaden Knez Mihajlova med de mange butikker, caféer og gallerier.

Efter byrundturen kører vi til en landsby i Vojvodina-regionen. Her skal vi spise frokost hos en lokal familie, som byder på hjemmelavet frokost i haven med lokale specialiteter og vin samt sljivovica (den lokale blommebrændevin) - ledsaget af musikalsk underholdning.

Efter middagen på Fidelio kan vi nyde en folkloreopvisning med dans og musik. Ved midnatstid forlader vi Beograd og fortsætter vores rejse.

Dag 5

Novi Sad (05:00-12:00) og Vukovar (17:30-21:30)

Tidligt om morgenen ankommer vi til Novi Sad, der er den 3. største by i Serbien og kulturelt og historisk centrum for Vojvodina-regionen. Novi Sad er en livlig by med masser af restauranter, butikker og grønne områder. Efter morgenmaden tager vi på byrundtur til fods i selskab en lokal guide.

Ekstraudflugt: Krusedol-klostret
For de der har lyst, er det muligt at deltage på en udflugt til Krusedol-klostret, som ligger på Fruska Gora-bjerget. Klostret er kendt for sine freskomalerier fra det 15. århundrede. Nogle af Serbiens mest kendte, historiske personer, bl.a. Kong Milan Obrenovic og Grevinde Ljubica, ligger begravet på klostrets område.

Vi fortsætter sejladsen, mens vi spiser frokost ombord. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Vukovar, der er Kroatiens største flodhavn og en hyggelig by med caféer, museer og butiksgader. Vi tager på byvandring, hvor vi bl.a. ser den nyopførte by efter bombningerne i 1992. Under gåturen kan vi også nyde byens fine huse i barokstil.

Vi spiser middag ombord og fortsætter sejladsen mod Mohács.

Dag 6

Mochas (06:00-14:00)

Efter morgenmaden kører vi til Pécs, som kaldes "kunstelskernes by", idet den er kendt for sine talrige gallerier, museer og historiske mindesmærker. Vi ser byens vigtigste seværdigheder, heriblandt Szecheni- torvet, Kaptalan-gaden med smukke, restaurerede huse fra middelalderen, rådhuset samt byens store vartegn, domkirken, bygget i det 11. århundrede. I kirken spilles der ofte en kort orgelkoncert. Efter byvandringen er der lidt tid på egen hånd i den hyggelige by.

Tilbage på skibet nyder vi frokosten, mens kursen sættes mod Budapest.

Eftermiddagskaffe og middag ombord.

Dag 7

Budapest (07:00-)

Donau deler Ungarns hovedstad Budapest i to bydele: det grønne og kuperede Buda med Gellert-højen, slotskomplekset, Matthias-kirken og fiskerbastionen, og Pest, hvor parlamentet, forretningsgaderne og den berømte markedshal findes.

Efter morgenmad ombord på skibet er der byrundtur med bus i Budapest. Vi kommer forbi Skt. Stefan-kirken, operaen, Heltepladsen med statuer af ungarske herskere og andre historiske personer, Millennium-monumentet og de smukke broer over floden. Der vil være stop ved Heltepladsen, Fiskerbastionen og Matthias-kirken samt på toppen af Gellert-højen. Bemærk at Budapest ofte omlægger/lukker veje, hvorfor det ikke er sikkert, at alle steder er tilgængelige med bus. Visse stedet kan derfor kun nås til fods, hvilket oftest er på trapper.

Der er frokost ombord på skibet, hvorefter eftermiddagen er til fri disposition til at gå på opdagelse i den smukke hovedstad på egen hånd. Se for eksempel parlamentet, Dohány-synagogen ( verdens 2. største), gå på opdagelse i den store markedshal eller besøg en af byens mange spa-bade med thermalsk kildevand, for eksempel på Gellert Hotel.

Dag 8

Budapest (-21:00)

Vi spiser morgenmad ombord, hvorefter dagen er til fri disposition i Budapest.

Ekstraudflugt: Hesteshow på Puszta-sletten
I dag er der mulighed for at deltage i en tilkøbsudflugt og opleve et imponerende hesteshow. På landstedet bydes vi velkommen med den lokale snaps, Palinka, og små tærter. Herefter overværer vi det spændende hesteshow, som helt sikkert vil imponere! Efter showet er der mulighed for at køre en tur med hestevogn, inden vi returnerer til skibet.

Vi spiser middag ombord, og hen på aftenen fortsætter skibet mod Bratislava.

Puztaen - optræden af veltrænede ungarske heste og dristige ryttere.
Puztaen - optræden af veltrænede ungarske heste og dristige ryttere.
Puztaen - optræden af veltrænede ungarske heste og dristige ryttere.
Dag 9

Bratislava (14:00-19:30)

Vi tilbringer en afslappet formiddag ombord. Undervejs mod Bratislava passerer vi Gabcikovo, som er den største sluse på den øvre del af Donau. Om eftermiddagen tager vi på rundtur i Slovakiets charmerende og romantiske hovedstad Bratislava.

Sammen spadserer vi gennem den gamle bydel med Michael-broen og -tårnet, det gamle rådhus, torvet og nationalteatret. Afslutningsvis vil der være tid på egen hånd til shopping eller sightseeing.

Vi kan se frem til en dejlig aften med kaptajnens gallamiddag, hvorefter musikken spiller op til dans.

Dag 10

Wien (04:00-)

Så er vi nået til Wien! Efter morgenmaden tager vi på byrundtur i Wien, og får et indtryk af byens mange og spændende seværdigheder. Vi starter med det berømte Hundertwasser-hus og fortsætter til Belvedere-slottet, en royal sommer­residens fra det 18. århundrede. Vi går en tur i det imponerende parkanlæg, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Wien. Herefter går turen ind til det historiske centrum med Skt. Stefans-domkirken.

Eftermiddagen er til fri disposition, der er mulighed for at slappe af på skibet eller gå på opdagelse i Wien på egen hånd.

Ekstraudflugt: Klassisk koncert i Wien
Efter middagen ombord er der (mod tillæg) mulighed for at opleve en ægte Wienerkoncert i de rette omgivelser - i et af byens smukke koncerthuse (oftest Auersberg eller Börse). Der optrædes med værker af Mozart og Strauss. Orkestret suppleres af indslag fra operasangere og balletdansere. I pausen serveres et glas mousserende vin eller et glas juice. Efter koncerten kører vi gennem Wien by night, hvor vi kan nyde synet af de smukt oplyste bygninger langs Ringstrasse, heriblandt operahuset, Burg-Theater og parlamentet.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Dag 11

Wien – Schönbrunn - Hjemrejse

Efter morgenmaden er det blevet tid til at tage afsked med vores dejlige skib Fidelio og det venlige personale ombord.

Vi skal først flyve hjem om aftenen, så der bliver tid til et besøg på Schönbrunn-slottet. Schönbrunn er den østrigsk-ungarske kejserfamilie Habsburgs tidligere sommerresidens. Udflugten inkluderer besøg i de imponerende saloner og en gåtur i den smukke slotspark. Sidst på dagen sætter vi kursen mod lufthavnen og flyver tilbage til Danmark.

På afgange med tidlig hjemrejse fra Wien vil turen til Schönbrunn i stedet være på dag 10.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.

På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse