Weser-floden
Brandenburger Tor
Amsterdam

Tyskland

Krydstogt fra Berlin til Amsterdam

Pris pr. person fra
kr. 22.995

To fascinerende hovedstæder, idyllisk nordtysk landskab, små hyggelige hollandske byer og spændende seværdigheder; dette flodkrydstogt er simpelthen pakket med perler og ret usædvanlige udflugtsmål. Vi krydser hele Nordtyskland fra øst til vest på nogle af Tysklands vigtigste vandveje som Havel, Elben, Mittellandkanalen, Weser og Ems for så at sejle ind i Holland på Lemmer og Ijsselmeer og ende midt i Amsterdams havn.

Inden der stævnes ud mod endnu en hovedstad, bliver der god tid til at dykke ned i Berlins spændende historie. Berlin er fyldt med interessante seværdigheder, der vidner om glansperioden i 1700-tallet, kejsertiden, den kolde krig og Tysklands genforening. Det historiske toppes med en udflugt til Potsdam med det bedårende lystslot Sanssouci og en spadseretur gennem slotshaven.

Undervejs besøges ”Tysklands vugge”, hansestaden Magdeburg ved Elben, kejserby i middelalderen og i dag hovedstad for delstaten Sachsen-Anhalt. Vi sejler ind på Mittellandkanalen til Wolfsburg. Her går udflugten til den spændende Volkswagen Autostadt. Med alt fra biler, historie, sanseoplevelser, kunst og høj fart er bilbyen en stor oplevelse for alle, hvor tiden bare flyver afsted.

Barok havekunst venter i den smukke tidligere residensby Hannover, der igen stråler i fordums glans. Den lille by Nienburg, også kaldet ”den røde by”, indbyder til en slentretur mellem de fine bygninger opført i typisk Weserrenæssance.

”Byen ved floden”, som Bremen også kaldes på grund af sin beliggenhed ved Weserfloden, har altid været og er stadigvæk i dag en af de mest betydningsfulde havnebyer i Tyskland.  Det smukke rådhus – udnævnt til UNESCO kulturværdi vidner herom.  I den gamle hansestad går vi også på opdagelse i den hyggelige bydel Schnoor og hører fortællingen om et af Bremens vartegn ”Bremer Stadtmusikanten”, Bremens bymusikere.

En nok uforglemmelig og særlig oplevelse venter på en guidet tur i Meyer Værftet i Papenburg. Det er ikke underligt at den lille by bliver et tilløbsstykke når de store krydstogtskibe løber af stablen.

Forbi yndige frisiske byer sejler vi gennem det grønne nordlige Holland til et sidste af sejladsens højdepunkter, nemlig fascinerende Amsterdam, der charmerer med sine klokkegavle, broer og kanaler. Efter en rundtur i den dejlige by kan man godt forstå at byens vandveje i dag står opført på UNESCO’s verdensarvsliste.

Siger man Holland, må man også sige ost, vindmøller, træsko og tulipaner. En udflugt til fiskerbyen Volendam med indblik i ostefremstilling og Frilandsmuseet Zaanse Schans danner derfor afslutningen for en oplevelsesrig rejse.

Krydstogtet sejles med det gode skib ”MS Victor Hugo”, der er et forholdsvist lille skib med plads til 90 passagerer. Dette gør rejsen ekstra hyggelig.  Skibet blev fuldt ud renoveret i 2019 og fremstår i dag moderne og maritimt indrettet med al komfort. Der er 45 kahytter, fordelt på 2 dæk, med store panoramavinduer, hvorfra man kan nyde landskabet og byerne, der passeres. Fra restaurantens karnapper har man en særlig god udsigt, hvis man ikke lige opholder sig på soldækket. Baren med dansegulv inviterer til en svingom.

Der er helpension samt alle udflugter og entréer inkluderet i prisen lige som alle drikkevarer, bortset fra drinks fra specialkortet.

På hele rejsen sørger vores danske rejseleder for tryghed.

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Indkvartering på skibet
 • Dag 2 - Berlin på tæt hold
 • Dag 3 - Charlottenburg, Potsdam og Brandenburg
 • Dag 4 - Burg og Magdeburg
 • Dag 5 - Calvörde – Wolfsburg – Anderten
 • Dag 6 - Hannover
 • Dag 7 - Weser-floden
 • Dag 8 - Bremen og Oldenburg
 • Dag 9 - Papenburg
 • Dag 10 - Sejlads mod Amsterdam
 • Dag 11 - Amsterdam
 • Dag 12 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Berlin Amsterdam

Inkluderet i prisen

Fly til Berlin og hjem fra Amsterdam inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

12 dages krydstogt i valgt kahytskategori

Helpension på skibet fra aftensmad på dag 1 til og med morgenmad på dag 12

Drikkevarer ombord på skibet (til alle måltider og i baren fra 10.00-24.00)

Udflugter ifølge program inkl. entréer

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Drikkepenge til skibets besætning- forvent 5-7€ pr. nat pr. person

Øvrige drikkevarer samt drikkevarer ikke omfattet af skibets inkluderede tilbud

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Kahytstillæg på M/S Victor Hugo:

 • Dobbeltkahyt på øvre dæk kr. 2000,-

 • Dobbeltkahyt på hoveddæk som enekahyt 6.200,-
 • Dobbeltkahyt på øvre dæk som enekahyt 8.200,-
Dag 1

Indkvartering på skibet

På kort tid flyver vi til Tysklands altid spændende hovedstad, Berlin. Velankommet i lufthavnen kører vi direkte til vores skib, der ligger i forstaden Spandau, hvor den venlige besætning tager imod os og viser os til rette.  Skibets cruisemanager byder velkommen med et glas, og vi nyder den første middag ombord. Måske en svingom i baren bagefter kan friste?

Skibet bliver liggende i Berlin-Spandau natten over.

Dag 2

Berlin på tæt hold

Efter en dejlig morgenmad tager vi afsted med bus fra Berlin-Spandau med en lokal guide, der vil fortælle os om historien, monumenterne og de mangfoldige facetter af denne så historiske by. Vi følger 17. juni-gaden for at se den berømte sejrssøjle, Bismarck-mindesmærket, Brandenburger Tor og rigsdagsbygningen med dens stål- og glaskuppel. Vi ankommer derefter til berømte Unter den Linden og tager til Museumsøen - et kompleks af fem internationalt betydningsfulde museer, der udgør øens nordlige del - inklusive Pergamonmuseet og Alte Nationalgalerie. Ud over Museumsøen ser vi den moderne Alexanderplatz og dens berømte Fernsehturm (Berlins TV-tårn). Vi går gennem Checkpoint Charlie, symbolet på den kolde krig og engang passage mellem de amerikanske og sovjetiske zoner. Selvom denne tur kun er en smagsprøve på Berlin med fotostops, giver den et godt indblik i det, der gør Berlin til en af de mest kulturrige byer i Europa

Vi vender tilbage til skibet og spiser frokost.

Om eftermiddagen er der mulighed for selv at gå på opdagelse i Berlin. Måske bliver det shopping i det store varehus KaDeWe eller en "Berliner Weisse" på en dejlig udendørs café. Det kan også anbefales at tage en bådrundfart eller besøge nogle af byens fantastiske museer.

Efter middagen på skibet tager vi sammen med en lokal guide afsted med bus for at udforske det moderne Berlin på en lystur. Noget af turen foregår til fods med en spadseretur over Potsdamer Platz med sin moderne arkitektur af Renzo Piano, Richard Rogers osv. Det, der engang var ægte ingenmandsland efter murens fald, huser i dag hovedkvarteret for DB, Sony Center og et biografkompleks. Om natten kommer den til live og er oplyst. En futuristisk vision af den tyske hovedstad. De vigtigste seværdigheder, der er belyst om natten, giver byen en ekstra dimension.

Skibet bliver liggende i Berlin-Spandau natten over

Brandenburger Tor
Mindesmærke for Berlinmuren
Alexanderplatz
Dag 3

Charlottenburg, Potsdam og Brandenburg

Om formiddagen har vi inkluderet en udflugt til slottet Charlottenburg. Sophie Charlotte, den første dronning af Preussen lod denne pragtbygning opføre i 1699. Efter den dannede og musikalske dronnings død fik både slottet og bydelen navnet Charlottenburg til ære for dronningen. I dag er det Berlins største og flotteste slot, et højdepunkt på ethvert Berlin-besøg. Vi slentrer gennem slotshaven, der blev anlagt af Versailles havearkitekt og får mulighed for at besøge de rigt udsmykkede sale på egen hånd med en audio-guide.

Tilbage på skibet spiser vi frokost og starter vores sejlads med kurs mod Potsdam, hvor vi ankommer om eftermiddagen.

Med bus og kyndig guide lærer vi om Preussens historie og dens berømte monarker. Vi starter besøget med en gåtur gennem slotshaven til yndige Sanssouci, Frederik den Stores lystslot (besøges ikke). Blomsteromkransede stier og trapper fører gennem terrassehaven til residensen fra 1700-tallet. Kongens arkitektoniske smag fik så stor betydning, så man i dag taler om ”Fredericiansk Rokoko”.

Vi fortsætter med et besøg i Cecilienhof paladset, der blev opført i starten af 1900-tallet til kronprins Wilhelm som en gave fra kejser Wilhelm den 2. Det var her Stalin, Churchill og Truman i august 1945 på den berømte Potsdam-konference definerede vilkårene for Tysklands økonomiske og politiske fremtid samt for Japans overgivelse.

Efter vores besøg tager vi tilbage til Potsdams centrum for lidt fritid i det hollandske distrikt, før vi vender tilbage til skibet med bussen.

Vi spiser aftensmad på skibet, som har sat kursen mod Brandenburg an der Havel.

Dag 4

Burg og Magdeburg

Tidligt om morgenen sejler vi fra Brandenburg med kursen sat mod Burg, som er udgangspunktet for vores udflugt til Magdeburg, hovedstaden i Sachsen-Anhalt. Afgang med bus til Magdeburg, hvor vi mødes med lokale guider.

Hansestaden Magdeburg gælder som den tyske nations vugge. Den første germanske hellige romerske kejser, Otto den Store fik her bygget en imponerende katedral og gjorde byen til et ærkebispesæde. Magdeburg blev et centrum for vestlig kristendom og den dømmende magts højesteret i middelalderen. Vi begynder vores tur med Magdeburg-katedralen, hjemsted for kejser Otto I den Stores grav.

Vi fortsætter vores panorama-tur ved at se byens vigtigste monumenter, herunder citadellet. Engang placeret i Østtyskland, har byen bevaret sine grå, firkantede bygninger i sovjetisk stil, som i dag er frisket op med nye dekorationer. Vi besøger markedspladsen for at se den storslåede kopi af Magdeburger Reiter samt rådhuset og bronzedøren. Inden vi returnerer til skibet, bliver der mulighed for at udforske byen på egen hånd.

Dag 5

Calvörde – Wolfsburg – Anderten

I de tidlige morgentimer forlader vi Magdeburg og begiver os mod byen Calvörde. Her laver skibet et kort stop, således vi kan stige på vores bus som kører os til Autostadt i Wolfsburg. Autostadt byder på spændende oplevelser for alle, og vi starter derfor med en rundvisning på stedet. Autostadt er Volkswagenkoncernes stolthed og der er seperate udstillingsbygninger for hver model de laver.

Stedet er et af verdens mest besøgte bilmuseer, men også for  ikke-bilinteresserede er stedet bestemt et besøg værd. Imens vi oplever Autostadt er skibet imellemtiden sejlet til Worfsburg, og hen på eftermiddagen går vi ombord igen og skibet fortsætter mod den lille by Anderten, ikke langt fra Hannover.

Dag 6

Hannover

Imens vi nyder skibets gode morgenmad sejler vi det korte stykke ind til Hannover. Her venter der os en spændende byrundtur i Nieder-Sachsens hovedstad. Hannover er i dag et af de økonomiske kraftcentre i Tyskland. I den smukke by, som blev så frygteligt ødelagt under krigen, skal vi blandt andet opleve den gamle bydel, Altstadt, hvor der kun stod 40 huse tilbage. Derfor opstod der efter krigen en ”ny” gammel bydel midt i Altstadt. I Burgstrasse ser vi kontrasterne mellem de gamle renæssancefacader fra 1566 og de langt nyere bygninger.

Vi ser også Kreuz-kirken, som er byens ældste med rødder tilbage til 1333, hvis interiør blev fuldstændig lagt i ruiner under 2. Verdenskrig. Den blev sidenhen atter opbygget, men i en simplere form.

Flere af de omkringliggende huse er desuden genopført ud fra gamle billeder og tegninger. På dagens byvandring ser vi også både det gamle og det nye rådhus.
Sidst men ikke mindst skal vi naturligvis beundre Markt-kirken, som er vartegnet for den centrale del af Hannover.

Vi står på skibet igen i Minden og tilbringer resten af dagen med afslappende sejlads.

Altstadt
Kreuzkirken
Marktkirche
Dag 7

Weser-floden

Om formiddagen kører vi til den lille maleriske by Nienburg, der er kendt for sine asparges og pga. sine for området typiske røde teglsten ofte kaldes for ” den røde by”. Følger man bjørnepoterne, kommer man forbi byens fineste bindingsværkshuse opført i den lokale arkitekturstil, kaldet Weserrenæssance. Poterne fører en til det smukke rådhus og posthuset. Sidstnævnte havde stor betydning for kommunikationen mellem det engelske kongehus og Hannover.

Der bliver også et kort stop i landsbyen Hoya – men det meste af dagen betragter vi Weser-flodens smukke landskaber. Floden har spillet en væsentlig rolle op gennem historien, da dens dybde gør det muligt for større skibe at sejle med varer inde fra landet og ud til havet ved Bremerhaven. Vi sejler samme retning, og ankommer til Bremen sidst på dagen.

Dag 8

Bremen og Oldenburg

Vi udforsker Bremen på en byvandring. Byen er Tysklands ældste havneby – og stadig den andenstørste havneby i landet – kun overgået af Hamburg. På vores tur rundt i byen går vi naturligvis forbi det berømte rådhus, som er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

Vi vender tilbage til skibet og spiser frokost imens vi sejler mod Oldenburg, hvor der inden aftensmaden er mulighed for en lille tur rundt på egen hånd.

Skibet tilbringer natten i den lille by Dörpen.

Dag 9

Papenburg

Efter ankomsten til Papenburg skal vi besøge det kendte Meyer-værft, som startede med at bygge små træskibe i 1795, men som i dag har specialiseret sig i at bygge nogle af de største og mest luksuriøse krydstogtskibe, som sejler på de syv have.  Værftets beliggenhed ved Ems-floden gør, at hvert kæmpeskib efter færdiggørelse skal sejle 36 km ned af den smalle flod, og det tiltrækker hver gang mange tilskuere, som ønsker at se havets kæmper liste sig ud af det smalle farvand.

Om eftermiddagen er vi tilbage på vores eget skib, og indleder sejladsen mod Gronningen i Holland, hvor vi tilbringer natten.

Meyer Werft Aerial
Mw S715 Float Out Dh1 1012 Klein 1
Meyer-værftet
Dag 10

Sejlads mod Amsterdam

Vi forlader tidligt Gronningen og tilbringer dagen ombord undervejs mod Amsterdam. Om aftenen kan vi se frem til en særlig festlig aften, når kaptajnen byder på gallamiddag!

Dag 11

Amsterdam

Om formiddagen tager vi på byrundtur i Amsterdam. Amsterdam er en kulørt og smuk, lille hovedstad med talrige seværdigheder. I den gamle kanalby møder man romantik og dukkehusidyl, verdensberømte kunstmuseer og historiske mindesmærker, samt ikke mindst husbåde, de smukke broer og gammeldags kanalhuse med smukke facader. 

Amsterdams spændende arkitektur byder på alt fra de karakteristiske trappegavlhuse fra 1600-tallet til prisbelønnet 2000-tals arkitektur. Vi er tilbage på skibet til frokost.

Om eftermiddagen kører vi mod Zaandam. Byen var tidligere så berømt for sine skibsværfter, at den russiske Zar Peter den Store besøgte byen i 1697.

I dag er Zaandam næsten blevet en forstad til nabobyen Amsterdam. Vi besøger det berømte frilandsmuseum Zaanse Schans nær Zaandam. Foruden træsko og tulipaner er vindmøller nok det, Holland er mest berømt for, og her på frilandsmuseet har vi mulighed for at se nogle fine eksemplarer. 

Om aftenen er der mulighed for at opleve mere af Amsterdam på egen hånd.

Dag 12

Hjemrejse

Vores store krydstogt har nået sin afslutning, og det er tid til at sige farvel til skibets besætning. Vi kører til Amsterdams lufthavn og flyver tilbage til Danmark.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse