Budapest
Den ungarske Statsopera
M/S AmaSonata

Donau

Klassisk musik langs Donau

Pris pr. person fra
kr. 13.995

Tag med på et uforglemmeligt flodkrydstogt langs Donau, hvor vi dykker ned i en verden af musik, kultur og naturskønne oplevelser. Donau-floden, en af Europas mest ikoniske vandveje, har igennem tiden inspireret verdensberømte komponister som Strauss og Mozart. På denne rejse får vi muligheden for at opleve de velkendte toner og kompositioner i de historiske og charmerende byer som Wien, Budapest og Bratislava. Vi går også i fodsporene på de store komponister - bl.a. med et besøg ved Mozarts fødested i Salzburg.

Vores rejse begynder i Wien, musikkens hovedstad, hvor vi vil blive betaget af byens elegante arkitektur, kulturelle rigdom og historiske betydning. Her har vi også æren af at opleve en ægte Wienerkoncert i et af byens smukke koncerthuse. Glæd dig til at blive fortryllet af de klassiske toner fra Mozart og Strauss.

Næste stop på rejsen er Melk, hvor vi ser det imponerende benediktinerkloster Stift Melk fra det tidlige 18. århundrede. Her kan vi bl.a. se frem til at høre skøn kormusik.

På en heldagsudflugt fra Linz besøger vi Salzburg, hvor vi udforsker det historiske centrum, herunder Mozarts fødested og Altstadt, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Vi oplever Salzburgs kulturelle rigdom og arkitektoniske skønhed, der har gjort byen berømt i både musikalsk og historisk sammenhæng.

Bratislava, den charmerende hovedstad i Slovakiet, byder også på en unik musikalsk oplevelse. Vi underholdes af en livlig musicaloptræden, der vil få os til at synge med og danse i takt med de velkendte melodier.

I Budapest, den smukke "Perle ved Donau", får vi chancen for at besøge den verdensberømte ungarske Statsopera, hvor vi overværer spændende opera-prøver. Foruden operahuset skal vi også se mere af byen, bl.a. Fiskerbastionen, Mattias-kirken og Heltepladsen.

Under hele rejsen forkæles vi ombord på M/S AmaSonata, et luksuriøst 5-stjernet skib, der er vores flydende hotel på vores rejse på Donau. Her kan vi nyde komfortable og velindrettede kahytter (der både har balkon og fransk altan), førsteklasses service samt enestående gastronomiske oplevelser. Alle udflugter, måltider og drikkevarer er inkluderet i prisen - ligesom vores danske rejseleder også følger med på hele rejsen, så vi kan bare slappe af og nyde rejsen uden bekymringer.

Klassisk musik langs Donau 2023

Rejseplan

  • Dag 1 - Wien
  • Dag 2 - Wien – I komponisternes fodspor og koncert om aftenen
  • Dag 3 - Melk – Kormusik ved klosteret
  • Dag 4 - Linz – Salzburg – Mozarts fødested
  • Dag 5 - Bratislava
  • Dag 6 - Operahuset i Budapest
  • Dag 7 - Byrundtur i Budapest
  • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Klassisk Musik Langs Donau 2023

Inkluderet i prisen

Fly København-Wien/Budapest-Wien - København inkl bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

7 nætter ombord på M/S AmaSonata i kahyt med balkon og fransk altan

Helpension ombord startende med middag på ankomstdagen og afsluttende med morgenmad på hjemrejsedagen

Drikkevarer til alle måltider ombord

Udflugter ifølge program

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige drikkevarer

Drikkepenge - ikke obligatoriske - men anbefaling er 125 EUR pr. person

Kahyt med balkon og fransk altan - enebrug kr. 4.000

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Wien

Vi ankommer med fly til Wien, og her venter vores bus til havnen, hvor skibet M/S AmaSonata venter på os. Skibet ligger nær centrum ved Handelskai, og på afgange med tidlig ankomst til Wien er der derfor mulighed for at gå lidt i byen inden indkvarteringen. Før velkomstmiddagen mødes vi til en velkomstdrink og præsentation af skibets besætning.

Dag 2

Wien – I komponisternes fodspor og koncert om aftenen

Vi nyder den dejlige morgenbuffet på skibet og tager derefter på byrundtur til fods i Wien, hvor vi får et indtryk af byens mange, spændende seværdigheder men med fokus på byens betydning i den klassiske musiks historie.

Topkomponister som Beethoven, Haydn og Mozart til Schubert, Strauss og Vivaldi, har plejet deres talenter her. Men hvordan opnåede musikken og dens komponister berømmelse og magt i Wien? Hvilke klassiske berømtheder var venner med Habsburgerne, og hvordan påvirkede det deres værker? Det skal vi alt sammen høre mere om, når vi sammen med en dygtig lokalguide tager på en byvandring, der forbinder byens historie og betydning med Beethovens, Mozarts og Haydns verden. Vi kommer forbi huset, hvor Schubert gav klaverlektioner – men ser også gravstederne for Beethoven og Johan Strauss.

Selve musikoplevelsen gemmer vi til om aftenen, hvor vi skal opleve en ægte Wienerkoncert i de rette omgivelser i et af byens smukke koncerthuse - oftest Auersberg eller Börse. Der optrædes med værker af Mozart og Strauss. Orkestret suppleres af indslag fra operasangere og balletdansere. I pausen serveres et glas mousserende vin eller et glas juice.

Efter koncerten kører vi gennem Wien by night, hvor vi kan nyde synet af de smukt oplyste bygninger langs Ringstrasse, heriblandt operahuset, Burg-Theater og parlamentet.

Beethoven Wien
Statsoper i Wien
Parlamentet i Wien
Dag 3

Melk – Kormusik ved klosteret

Vi nyder en afslappende formiddag ombord, mens vi sejler mod Melk. Byen er bedst kendt for det majestætiske benediktinerkloster Stift Melk fra det tidlige 18. århundrede, som ligger på en bakke over byen med udsigt over floden.

På turen til klostret ser vi den storslåede marmorsal, klosterkirken, biblioteket med loftsmalerier af Paul Troger og den smukke klosterhave bagerst i klostret.

Det er også ved klosteret, at vi kan se frem til at høre skøn kormusik, før vi returnerer til skibet.

Dag 4

Linz – Salzburg – Mozarts fødested

Fra byen Linz tager vi på en heldagsudflugt til Salzburg, hvor vi skal opleve byens historiske centrum med seværdigheder, hvoraf flere af skildret i den berømte filmmusical, Sound of Music. Og netop Sound of Music er i tankerne allerede på veken til Salzburg, hvor vi gør holdt i smukke Mondsee, hvor flere af scenerne er optaget.

I Salzburg skal vi også besøge museet for Mozarts fødested, hvor han også boede de første knap 20 år af hans liv. Salzburgs charmerende gamle bydel, Altstadt, er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Vi skal gå gennem de brostensbelagte gader, beundre de smukke barokbygninger og udefra se Domkirken og Hohensalzburg-fæstningen.

Dag 5

Bratislava

Vi sejler nu atter med strømmen og denne gang hele vejen til Bratislava i Slovakiet. Skibet ligger i gåafstand fra byens centrum, og de største seværdigheder i det unge lands hovedstad er den velbevarede gamle bydel og middelalderborgen Bratislavsky Hrad. Vi skal på byrundtur og undervejs ”overraskes” vi med en musical-optræden.

Udsigt over Bratislava
Michalesbroen, Bratislava
Michalskás byport
Dag 6

Operahuset i Budapest

Den ungarske Statsopera, beliggende i Budapest, er et imponerende og historisk operahus, der betragtes som en af de smukkeste i verden. Bygningen blev opført i nyrenæssancestil og åbnede sine døre i 1884.

Operaens eksteriør er præget af sin storslåede arkitektur med detaljerede søjler, buer og statuer. Den gyldne udsmykning og den imponerende kuppel tilføjer et ekstra lag af elegance.

Indvendigt er operaens auditorium enestående med sin overdådige indretning. Det har plads til mere end 1200 gæster og tilbyder en intim og akustisk perfekt atmosfære. Akustikken får vi en smagsprøve på, når vi får lov at overvære prøver til kommende operaforestillinger.

Dag 7

Byrundtur i Budapest

Sejladsen til Budapest er værd at tage med, da mange af hovedstadens seværdigheder og smukke bygninger ligger langs floden.

Vi har tilbragt natten i Budapest, og tager efter morgenmaden på en byrundtur med bus og til fods. På østsiden af ​​Donau, i distriktet Pest, ligger Heltepladsen, det smukke operahus, Stefanskirken og den imponerende nygotiske parlamentsbygning.

Bydelen Buda, på den anden side af floden, er mere kuperet. Her kan vi se Mattias kirken og den berømte Fiskerbastion med en storslået udsigt over byen. Fiskerbastionen, designet af Frigyes Schulek, blev påbegyndt i 1895 og færdiggjort i 1902. Den terrasselignende struktur har syv tårne, der repræsenterer de syv ungarske stammer, der grundlagde nationen Ungarn i år 895

Dag 8

Hjemrejse

Alting kommer jo desværre til ende, og det er allerede tid til at sige farvel til skibets venlige besætning og de dejlige forhold ombord. Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen og flyver via Wien tilbage til København.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse