Köln
Mainz
Köln

Rhinen

Julekrydstogt på Rhinen med tog

Pris pr. person fra
kr. 6.295

Oplev de stemningfulde julemarkeder i de charmerende og velkendte byer langs Rhinen på et hyggeligt flodkrydstogt på en af Europas smukkeste floder. Ved hvert stop venter magisk julestemning og boder med duftende glühwein, julegodter og lokale specialiteter, der falbydes side om side med legetøj, julestads og kunsthåndværk. Rejsen foregår med tog fra København eller Aalborg med flere påstigningssteder på Fyn og Sjælland og i Jylland.

Tog startende i København med yderligere påstigning i Ringsted, Odense, Kolding og Padborg

Tog startende i Aalborg med yderligere påstigning i Hobro, Randers, Aarhus Skanderborg, Horsens, Vejle, Fredericia, Kolding og Padborg

Få en skøn start på julehøjtiden med et afslappet flodkrydstogt til Rhinens smukke byer, hvor vi besøger de skønne julemarkeder, som Tyskland er kendt for. Vores danske rejseleder viser de historiske byer frem på hyggelige byvandringer og viser vej til julemarkederne, ofte kaldet Christkindlmarkt eller Weihnachtsmarkt.

Vi sejler mest om formiddagen, så der er lejlighed til at nyde udsigten til decemberlandskabet med slumrende vinmarker, borge, fæstninger og maleriske byer med små gader og hyggelige torve. Dermed er der også mulighed for at gå i land efter middagen ombord og opleve julestemningen på de lokale vinstuer. 

Vi sejler med det komfortable skib M/S Crucevita, hvor besætningen står klar til at forkæle os med lækker mad, musik og underholdning.

Rejseplan 2024

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst til skibet
  • Dag 2 - Koblenz (13.00-19:00)
  • Dag 3 - Mainz (04.00-15.00) og Rüdesheim (17.00-
  • Dag 4 - Køln (14.00-20.00)
  • Dag 5 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Julekrydstogt P Rhinen Med Tog 2023

Inkluderet i prisen

Togrejse til/fra Düsseldorf inkl pladsbillet

Transfer fra banegården i Düsseldorf til/fra skibet

4 overnatninger i valgt kahytstype

Helpension ombord startende med aftensmad på dag 1 - og sluttende med morgenmad på dag 5.

Byvandringer i Rüdesheim, Koblenz, Mainz og Køln

Dansk rejseleder på hele rejsen

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige drikkevarer

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge, på 13 euro/nat pr. person som afregnes lokalt/ombord

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Kahyt på øvre dæk med fransk altan kr. 1600

Kahyt på hoveddæk som enekahyt kr. 2400

Lille drikkevarepakke - kr. 700

  • Fadøl, vin i glas (rød eller hvid), sodavand og vand (med eller uden brus) til frokost og aftensmad. Drikkevarerne serveres i glas til frokost og middag i skibets restaurant Ved køb skal alle personer på bestillingen tilvælge drikkevarepakken.

Stor drikkevarepakke - kr. 1.000

  • Fadøl, vin i glas (rød, hvid eller mousserende), juice, sodavand og vand (med eller uden brus) samt kaffe og te. Drikkevarerne serveres i glas i tidsrummet 9.30-24 i skibets restaurant og bar/lounge Ved køb skal alle personer på bestillingen tilvælge drikkevarepakken.
Dag 1

Ankomst til skibet

Restau 1 1

Med mulighed for påstigning flere steder undervejs tager vi toget først til Hamburg – og herfra direkte til Düsseldorf, som vi ankommer til allerede sidst på eftermiddagen. På strækningen syd for Hamburg vil der være mulighed for at købe frokost i toget.  Vi har naturligvis sørget for egen transport fra banegård og til skibet, som venter med både dejlige kahytter og en lækker middag. Sidst på aftenen sejler vi sydpå af Rhinen.

Dag 2

Koblenz (13.00-19:00)

Koblenz

Vi nyder formiddagens sejlads ombord med kursen sat mod Koblenz, som ligger smukt placeret på begge sider af floden.

Efter frokosten tager vi på byvandring i Koblenz og går en tur ud til Deutsches Eck, hvor floderne Rhinen og Mosel mødes. Efter et par timer på egen hånd mødes vi ombord til middag.

 

Dag 3

Mainz (04.00-15.00) og Rüdesheim (17.00-

Allerede om natten ankommer vi til dejlige tyske by Mainz, hvor Main-floden løber ud i Rhinen.

Efter morgenmaden ombord tager vores rejseleder os med på en byvandring rundt i Mainz, hvor vi blandt andet kommer forbi den smukke Stefanskircke - og den fine gamle middelalderbydel.

Byen har naturligvis også et smukt julemarked (OBS - åbner 30. november)

Om eftermiddagen venter et par timers sejlads, inden vi lægger til i den berømte og meget hyggelige vinby Rüdesheim, hvor skibet ligger til næste morgen.  Der er således mulighed for at besøg i den kendte Drosselgasse efter middagen ombord.

Læs mere om den lange vinhistorie og tradition langs Rhinen og Mosel her.

Inden middagen besøger vi byens meget flotte julemarked, som strækker sig over flere gader. Der er rig mulighed for at komme ind og få varmen i de mange vinstuer overalt i byen.

Middag på skibet

Dag 4

Køln (14.00-20.00)

Formiddagen er afsat til afslapning og hygge ombord. Vi anbefaler dog, at du tager overtøjet på, og nyder en del af turen med udsigten fra soldækket til de smukke landskaber langs floden. Vi sejler nu på "Den Romantiske Rhin", en særlig smuk del af Rhinen, som også er på UNESCO's liste over verdens kulturarv. 

Det dramatiske landskab er som taget ud af et folkeeventyr - smukke skiferbjerge med vinmarker på terrasser, middelalderborge på hveranden bakketop og maleriske vinlandsbyer med bindingsværkshuse og gotiske kirker.

Over middag ankommer vi til Köln, som breder sig på begge sider af Rhinen. Vi tager på byrundtur til fods i Köln, som har været en vigtig storby lige siden antikken, hvor byen havde mindst 25.000 indbyggere. Over tre kilometer af den antikke bymur kan stadigvæk ses. I Middelalderen var Köln en af Europas største og vigtigste byer, og endvidere et vigtigt valfartssted for pilgrimme på grund af de formodede relikvier af De Hellige Tre Konger.

Under 2. Verdenskrig blev det meste af den gamle bydel ødelagt, men Kölns rige historie fra romertid over middelalder er, på grund af omhyggelig genopbyggelse, tydelig at se i bybilledet i dag. I indre by er der 12 romanske kirker - flere end i nogen anden europæisk by. Den 157 meter høje Kölner Dom er i øvrigt Tysklands mest besøgte turistattraktion.

Også her findes et prægtigt julemarked, som vi naturligvis besøger.

Midt aftenen forlader vi Köln og sejler til Düsseldorf, som vi ankommer til kort før midnat.

Dag 5

Hjemrejse

Et skønt julemarkedskrydstogt er ved at nå sin afslutning. Efter morgenmaden tager vi afsked med skibets besætning og kører i egen bus til banegården. Herfra tager vi først toget til Hamburg – og herfra videre hjem mod Danmark. I Hamburg vil der være rig mulighed for at proviantere, således man kan nyde aftensmaden på togrejsens sidste del.

Forventede togtider

Dit rejsetidspunkt fremgår på din billet- men tiderne er typisk som vist herunder


Tog fra København

SJÆLLAND/FYN/JYLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Københavns Hovedbanegård 07.26 21.34
Ringsted Station 07.58 21.02
Odense Station 08.40 20.19
Kolding Station 09.18 19.41
Padborg Station 10.02 18.53

 

Tog fra Aalborg

JYLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Aalborg Station 06.05 22.51
Hobro Station 06.44 22.11
Randers Station 07.00 21.54
Aarhus Station 07.45 21.12
Fredericia Station 08.50 20.09
Kolding Station (togskifte) 09.18 19.40
Padborg Station 10.02 18.53

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse