Köln
Köln
Koblenz

Rhinen

Julekrydstogt på Rhinen med tog

Pris pr. person fra
kr. 5.995

Oplev de stemningfulde julemarkeder i de charmerende og velkendte byer langs Rhinen på et hyggeligt flodkrydstogt på en af Europas smukkeste floder. Ved hvert stop venter magisk julestemning og boder med duftende glühwein, julegodter og lokale specialiteter, der falbydes side om side med legetøj, julestads og kunsthåndværk. Rejsen foregår med tog fra København eller Aarhus med flere opsamlingssteder både på Fyn og i Jylland.

Få en skøn start på julehøjtiden med et afslappet flodkrydstogt til Rhinens smukke byer, hvor vi besøger de skønne julemarkeder, som Tyskland er kendt for. Vores danske rejseleder viser de historiske byer frem på hyggelige byvandringer og viser vej til julemarkederne, ofte kaldet Christkindlmarkt eller Weihnachtsmarkt.

Vi sejler mest om formiddagen, så der er lejlighed til at nyde udsigten til decemberlandskabet med slumrende vinmarker, borge, fæstninger og maleriske byer med små gader og hyggelige torve. Dermed er der også mulighed for at gå i land efter middagen ombord og opleve julestemningen på de lokale vinstuer. 

Vi sejler med det hyggelige skib M/S Amethyst Classic, hvor besætningen står klar til at forkæle os med lækker mad og dejlig vin, musik og underholdning.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst til skibet
  • Dag 2 - Rüdesheim
  • Dag 3 - Koblenz
  • Dag 4 - Køln
  • Dag 5 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Julekrydstogt P Rhinen Tog 2022

Inkluderet i prisen

Togrejse til/fra Düsseldorf eller Køln inkl pladsbillet

Transfer fra banegården i Düsseldorf eller Køln og til/fra skibet

4 overnatninger i valgt kahytstype

Helpension ombord

Vin, vand og øl til frokoster og middage på skibet

Byvandringer i Rüdesheim, Koblenz og Køln

Dansk rejseleder på hele rejsen

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige drikkevarer

Drikkepenge til skibets besætning

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Kahyt på øvre dæk med fransk altan kr. 650

Deluxekahyt på øvre dæk med fransk altan kr. 1100

Kahyt på hoveddæk som enekahyt kr. 1600

Dag 1

Ankomst til skibet

Restau 1 1

Med mulighed for påstigning flere steder undervejs tager vi toget først til Hamburg – og herfra direkte til Düsseldorf eller Køln, som vi ankommer til allerede sidst på eftermiddagen (dog først til sen aftensmad på på afgange med start i Aarhus). På strækningen syd for Hamburg vil der være mulighed for at købe frokost i toget.  Vi har naturligvis sørget for egen transport fra banegård og til skibet i Køln, som venter med både dejlige kahytter og en lækker middag. Midt på aftenen sejler vi sydpå af Rhinen – men fortvivl ikke, da vi får god tid til at opleve Køln senere på turen.

Bemærk, at vi på flere afgange kører til Düsseldorf på grund af sporarbejde ved Køln. Oplysninger herom findes på din billet.

Dag 2

Rüdesheim

Vi nyder en formiddagen med sejlads på floden, og der serveres både morgenmad og frokost ombord på skibet.

Vi anbefaler dog, at du tager overtøjet på, og nyder en del af turen med udsigten fra soldækket til de smukke landskaber langs floden. Vi sejler nu på "Den Romantiske Rhin", en særlig smuk del af Rhinen, som også er på UNESCO's liste over verdens kulturarv. 

Det dramatiske landskab er som taget ud af et folkeeventyr - smukke skiferbjerge med vinmarker på terrasser, middelalderborge på hveranden bakketop og maleriske vinlandsbyer med bindingsværkshuse og gotiske kirker.

Vi kommer forbi den berømte Lorelei-klippe, inden vi lægger til i den berømte og meget hyggelige vinby Rüdesheim, hvor skibet ligger til næst morgen.  Der er således mulighed for at besøg i den kendte Drosselgasse efter middagen ombord.

Om eftermiddagen besøger vi byens meget flotte julemarked, som strækker sig over flere gader. Der er rig mulighed for at komme ind og få varmen i de mange vinstuer overalt i byen.

Middag på skibet

Dag 3

Koblenz

Koblenz

Imens vi spiser morgenmad forlader vi Rüdesheim og sætter atter kursen først mod Loreley og siden Koblenz, som ligger smukt placeret på begge sider af floden.

Efter frokosten tager vi på byvandring i Koblenz og går en tur ud til Deutsches Eck, netop floderne Rhinen og Mosel mødes. Efter et par timer på egen hånd mødes vi ombord til middag.

Har man lyst til en aftentur i Koblenz er der også mulighed herfor, da skibet ligger centralt placeret – og bliver liggende indtil næste morgen.

Dag 4

Køln

Over middag ankommer vi til Köln, som breder sig på begge sider af Rhinen. Vi tager på byrundtur til fods i Köln, som har været en vigtig storby lige siden antikken, hvor byen havde mindst 25.000 indbyggere. Over tre kilometer af den antikke bymur kan stadigvæk ses. I Middelalderen var Köln en af Europas største og vigtigste byer, og endvidere et vigtigt valfartssted for pilgrimme på grund af de formodede relikvier af De Hellige Tre Konger.

Under 2. Verdenskrig blev det meste af den gamle bydel ødelagt, men Kölns rige historie fra romertid over middelalder er, på grund af omhyggelig genopbyggelse, tydelig at se i bybilledet i dag. I indre by er der 12 romanske kirker - flere end i nogen anden europæisk by. Den 157 meter høje Kölner Dom er i øvrigt Tysklands mest besøgte turistattraktion.

Også her findes et prægtigt julemarked, som vi naturligvis besøger.

 

OBS: Bemærk, at vi på afgangen den 1. december 2022 denne dag flytter indkvartering fra skib til hotel i Køln.

Dag 5

Hjemrejse

Et skønt julemarkedskrydstogt er ved at nå sin afslutning. Efter morgenmaden tager vi afsked med skibets besætning og kører i egen bus til banegården. Herfra tager vi først toget til Hamburg – og herfra videre hjem mod Danmark. I Hamburg vil der være rig mulighed for at proviantere, således man kan nyde aftensmaden på togrejsens sidste del.

Tog fra København

STATION AFREJSE HJEMKOMST
Københavns Hovedbanegård 07.26 21.33
Ringsted Station 07.58 21.03
Odense Station 08.40 20.22
Kolding Station 09.18 19.43
Padborg Station 10.02 18.59

Tog fra Aarhus

STATION AFREJSE HJEMKOMST
Aarhus Hovedbanegaard 09.39 21.36
Skanderborg 09.53 21.03
Horsens 10.08 20.22
Vejle 10.24 19.43
Fredericia 10.45 18.59
Kolding 10.58 18.59
Vojens 11.23 18.59
Padborg 11.56 18.59

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse