Bernkastel
M/S Vivienne
Julemarked i den tyske by Trier

Mosel

Julekrydstogt på Mosel med tog

Pris pr. person fra
kr. 7.995

Tag med Best Travel, når vi på denne dejlige rejser besøger de stemningsfulde julemarkeder i de charmerende og velkendte byer langs Mosel-floden, som alle er smukt pyntede og dermed sikrer den gode julestemning. Vi sejler med det meget flotte skib M/S Vivienne og rejser med tog fra København med opsamling på Sjælland, Fyn og i Jylland.

I de mange boder med duftende glühwein, julegodter og lokale specialiteter, der falbydes side om side med legetøj, julestads og kunsthåndværk, har du mulighed for at gøre gode indkøb til julen.

Vi sejler næsten kun formiddagen, så der er lejlighed til at nyde udsigten til decemberlandskabet med slumrende vinmarker, borge, fæstninger og maleriske byer med små gader og hyggelige torve. Dermed er der også mulighed for at gå i land efter middagen ombord og opleve julestemningen på de lokale vinstuer. 

Vi sejler med det elegante 4-stjernede M/S Vivienne, og besætningen står klar til at forkæle os med lækker mad og dejlig vin, musik og underholdning – og transporten foregår med komfortabelt med tog til og fra Danmark.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst til skibet
  • Dag 2 - Bernkastel
  • Dag 3 - Trier og Luxembourg
  • Dag 4 - Cochem og Koblenz
  • Dag 5 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Julekrydstogt P Mosel 2022 Tog

Inkluderet i prisen

Togrejse til Düsseldorf og hjem fra Köln

Transfer til/fra skibet

4 nætter i valgt kahytskategori

Helpension ombord startende med aftensmad på dag 1 og sluttende med morgenmad på dag 5

Drikkevarepakke ombord (10.00-23.00) som tilbyder husets vin, fadøl, sodavand, juice og vand

Udflugter ifølge program

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Drikkepenge til skibets besætning

Øvrige drikkevarer

Øvrig forplejning

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Tillæg på M/S Vivienne:

  • Kahyt på mellemdæk med panoramavindue kr. 800
  • Kahyt på mellemdæk med fransk altan  kr. 1200 (pt udsolgt)
  • Kahyt på øvre dæk med fransk altan  kr. 1600
  • Suite på øvre dæk med fransk altan kr. 4800
  • Enekahyt på hoveddæk kr. 1.600

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Ankomst til skibet

Med mulighed for påstigning flere steder undervejs tager vi toget først til Hamburg – og herfra direkte til Düsseldorf, som vi ankommer til allerede sidst på eftermiddagen På strækningen syd for Hamburg vil der være mulighed for at købe frokost i toget. 

Vi har naturligvis sørget for egen transport fra banegården og til skibet (køretid ca 2½ time), som venter os med både dejlige kahytter og en lækker middag. Midt på aftenen sejler vi ud på Rhinen og ind på Mosel-floden.

M/S Vivienne
F1161839 28C4 43Ed 8D78 5B916bb304f9
M/S Vivienne
Dag 2

Bernkastel

Vi slapper af ombord om formiddagen, for efter frokosten venter et blandt mange højdepunkter på turen, når vi anløber byen Bernkastel. Her skal vi opleve den idylliske middelalderby, der med sine mange fine bindingsværkshuse og små brolagte gader er kendt som Mosels Perle. Vi tager på byrundtur i den spændende, historiske by. I den gamle bydel føler man sig sat tilbage til gamle dage, når man slentrer gennem de smalle gader med århundredgamle bindingsværkshuse. byens hyggelige julemarked, hvor mere end 40 boder tilbyder alt, hvad hjertet kan begære af smukt kunsthåndværk, farverig julepynt og duftende delikatesser.

Nyd den magiske stemning på et af Tysklands smukkeste julemarkeder. På torvet finder man Mosel-regionens største julekalender i det gamle apotek. Hver aften åbnes en låge i et af det historiske bindingsværkshus' vinduer, og der optrædes med en sang, en julefortælling eller lignende.

Dag 3

Trier og Luxembourg

Vi spiser morgenmad ombord og nyder den smukke sejlads på Moselfloden med udsigt til vinmarker og hyggelige, små byer. Fra en af de små byer langs floden tager vi på udflugt med til Tysklands ældste by, Trier, hvor vi naturligvis besøger julemarkedet. Bagefter er der mulighed for at se kirkerne eller byporten Porta Nigra (entré ikke inkl.), der blev bygget af romerne som en del af byens fæstningsværk. Man kan også blot nyde byen, som har fine butikker og hyggelige fortovscaféer.

.

Om eftermiddagen fortsætter vi til Europas sidste storfyrstendømme, Luxemborg. Vi tager en lille tur rundt i det lille land midt i Europa – og besøger også her et julemarked.

Frokosten denne dag er på egen hånd – men fra skibet får alle gæster en madpakke med på udflugten.

Aftensmaden ombord på skibet.

Dag 4

Cochem og Koblenz

Vi sejler nu på Mosel-floden nyder en afslappet formiddag ombord. Vi ankommer til den maleriske vinby Cochem efter frokost.

Vi tager på byvandring, og har derefter tid til at gå på opdagelse blandt byens hyggelige juleboder. Her finder man gaveidéer, legetøj og julestads samt lokale delikatesser som hvid glühwein og æggepunch med hvid Riesling samt julekage med Riesling.

Duften af varm, krydret vin og kulinariske lækkerier skaber den helt rigtige julestemning, og vi nyder julestemningen, kigger på gaver og måske lidt nyt til træet derhjemme.

Først på aftenen stiger vi på skibet igen i Koblenz (transport fra Cochem til Koblenz er naturligvis inkluderet)  Vi spiser middag ombord imens der sejles ud på Rhinen mod Mainz.

Dag 5

Hjemrejse

Et skønt julemarkedskrydstogt er ved at nå sin afslutning. Efter morgenmaden tager vi afsked med skibets besætning og kører i egen bus til banegården i Køln.  Herfra tager vi først toget til Hamburg – og herfra videre hjem mod Danmark. I Hamburg vil der være rig mulighed for at proviantere, således man kan nyde aftensmaden på togrejsens sidste del.

OBS: Der tages forbehold for ændringer i såvel sejlplan som togplan.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse