Cochem
Bernkastel
BALCONY CABIN

Tyskland

Julekrydstogt på Mosel

Pris pr. person fra
kr. 7.995

Tag med Best Travel, når vi på denne dejlige rejser besøger de stemningsfulde julemarkeder i de charmerende og velkendte byer langs Mosel-floden, som alle er smukt pyntede og dermed sikrer den gode julestemning.

I de mange boder med duftende glühwein, julegodter og lokale specialiteter, der falbydes side om side med legetøj, julestads og kunsthåndværk, har du mulighed for at gøre gode indkøb til julen – og bussens rummelige bagagerum sikrer, at der er god plads til at få det hele med hjem igen.

Vi sejler næsten kun formiddagen, så der er lejlighed til at nyde udsigten til decemberlandskabet med slumrende vinmarker, borge, fæstninger og maleriske byer med små gader og hyggelige torve. Dermed er der også mulighed for at gå i land efter middagen ombord og opleve julestemningen på de lokale vinstuer. 

Vi sejler med det elegante 4-stjernede M/S Aurora, og besætningen står klar til at forkæle os med lækker mad og dejlig vin, musik og underholdning – og transporten foregår med komfortabelt i dansk 5-stjernet bus.

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Afrejse fra Danmark - Köln
 • Dag 2 - Andernach (-11.00) og Koblenz (13:00-)
 • Dag 3 - Cochem (12:00-
 • Dag 4 - Bernkastel (15:00-
 • Dag 5 - Trier (14:00-
 • Dag 6 - Sejlads
 • Dag 7 - Koblenz og hjem
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Julekrydstogt P Mosel 2022

Inkluderet i prisen

Bustransport på hele rejsen i 5-stjernet bus

Færgeoverfart Rødby-Puttgaten t/r

6 overnatninger i valgt kahyt på MS Aurora

Helpension ombord startende med aftensmad på dag 1 - og sluttende med morgenmad på dag 7

Brunch på færgen ud

Aftensmad på færgen hjem

Byvandringer og udflugter ifølge program

Dansk rejseleder på hele rejsen

Ikke inkluderet i prisen

Drikkepenge

Drikkevarer

Øvrig forplejning

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Tillæg på M/S Aurora:

 • Kahyt på mellemdæk med panoramavindue kr. 300
 • Kahyt på mellemdæk med panoramavindue som kan åbnes kr. 600
 • Kahyt på øvre dæk med privat balkon kr. 1.440
 • Enekahyt på hoveddæk kr. 5.400
Dag 1

Afrejse fra Danmark - Köln

Vi byder velkommen i bussen flere steder på Sjælland og kører efter endt opsamling mod Rødby, hvorfra vi sejler mod Tyskland. Undervejs byder Best Travel på skibets store brunchbuffet, og godt mætte ankommer vi herefter til Puttgarten – og kan sætte kursen mod Køln.

Vi er fremme sidst på dagen ved M/S Aurora, som skal danne rammen om vores kommende krydstogt. Her får vi en lækker middag ombord, mens skibet sejler mod Andernach.

Dag 2

Andernach (-11.00) og Koblenz (13:00-)

I løbet af natten er vi ankommet til til den lille by Andernach, som der efter morgenmaden vil være mulighed for at opleve på egen hånd. Imens vi nyder den lækre frokost ombord, ankommer vil til Koblenz. Efter frokosten tager vi på byvandring i Koblenz og går en tur ud til Deutsches Eck, netop floderne Rhinen og Mosel mødes.

Efter et par timer på egen hånd – måske til at besøge julemarkedet -  mødes vi ombord til middag.

Har man lyst til en aftentur i Koblenz er der også mulighed herfor, da skibet ligger centralt placeret – og bliver liggende indtil næste morgen.

Dag 3

Cochem (12:00-

Vi sejler nu på Mosel-floden nyder en afslappet formiddag ombord. Vi ankommer til den maleriske vinby Cochem efter frokost.

Vi tager på byvandring, og har derefter tid til at gå på opdagelse blandt byens hyggelige juleboder. Her finder man gaveidéer, legetøj og julestads samt lokale delikatesser som hvid glühwein og æggepunch med hvid Riesling samt julekage med Riesling.

Duften af varm, krydret vin og kulinariske lækkerier skaber den helt rigtige julestemning, og vi nyder julestemningen, kigger på gaver og måske lidt nyt til træet derhjemme. Vi spiser middag ombord.

Dag 4

Bernkastel (15:00-

En afslappende dag venter, og det er kun godt, for om eftermiddagen venter et blandt mange højdepunkter på turen, når vi anløber byen Bernkastel. Her skal vi opleve den idylliske middelalderby, der med sine mange fine bindingsværkshuse og små brolagte gader er kendt som Mosels Perle. Vi tager på byrundtur i den spændende, historiske by. I den gamle bydel føler man sig sat tilbage til gamle dage, når man slentrer gennem de smalle gader med århundredgamle bindingsværkshuse.

Den gamle bydel er også ramme om byens hyggelige julemarked, hvor mere end 40 boder tilbyder alt, hvad hjertet kan begære af smukt kunsthåndværk, farverig julepynt og duftende delikatesser. Nyd den magiske stemning på et af Tysklands smukkeste julemarkeder. På torvet finder man Mosel-regionens største julekalender i det gamle apotek. Hver aften åbnes en låge i et af det historiske bindingsværkshus' vinduer, og der optrædes med en sang, en julefortælling eller lignende

Dag 5

Trier (14:00-

Vi spiser frokost ombord og nyder den smukke sejlads på Moselfloden med udsigt til vinmarker og hyggelige, små byer. Hen på eftermiddagen ankommer vi til Tysklands ældste by, Trier, hvor vi naturligvis besøger julemarkedet.

Bagefter er der mulighed for at se kirkerne eller byporten Porta Nigra (entré ikke inkl.), der blev bygget af romerne som en del af byens fæstningsværk. Man kan også blot nyde byen, som har fine butikker og hyggelige fortovscaféer.

Dag 6

Sejlads

M/S Aurora

Hele dagen tilbringer vi på skibet og kan slappe af efter de mange julemarkedsbesøg. Vi skal igennem hele 7 sluser på vores vej ned af Mosel-floden. Sidst på aftenen ankommer vi til Koblenz.

Dag 7

Koblenz og hjem

Vi nyder den sidste morgenmad ombord, og herefter er det tid til at pakke bussen og sige farvel til skibets besætning.   Vi påbegynder herefter hjemrejsen, og når vi atter sejler over Østersøen mod Rødby hygger vi med færgens aftenbuffet.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse