M/S Vivienne
Budapest
M/S Vivienne - kahyt på mellemdæk

Donau

Efterårskrydstogt på Donau

Pris pr. person fra
kr. 16.995

11-dages efterårskrydstogt på Donau gennem 7 lande med besøg i 5 hovedstæder. Rejsen tager sin begyndelse med et par dage i den smukke by Wien, hvorefter vi sejler mod Bratislava i Slovakiet. Vi fortsætter til hovedstaden Budapest og herfra går turen videre mod Serbien med anløb i Vukovar, Novi Sad og hovedstaden Beograd. I Rumænien sejler vi gennem den berømte hydroelektriske dam "Jernporten" for derefter at ankomme til Bukarest, hvor vores skønne efterårsoplevelse tager sin slutning.

Dette krydstogt på Donau giver dig mulighed for at opleve en utrolig blanding af kulturer og landskaber, mens du nyder komforten og luksus ombord på vores skønne 4+ stjernede flodkrydstogtskib. Det er en unik rejseoplevelse, der vil give dig minder for livet.

Vi sejler med det meget komfortable skib M/S Vivienne. På dette flydende hotel skal vi kun pakke ud en gang, og vender hver aften tilbage til den samme behagelige seng, selvom vi oplever mange forskellige byer i fire forskellige lande. Her kan vi slappe af mellem de spændende oplevelser i land, og lade os forkæle med lækre måltider og den gode service ombord.

På hele rejsen følges du med vores danske rejseleder – og du kan vælge at flyve fra både København og Aalborg.

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Wien
 • Dag 2 - Wien (-23:30)
 • Dag 3 - Bratislava (04:00-23:30)
 • Dag 4 - Budapest (11:00-)
 • Dag 5 - Budapest (-19:00)
 • Dag 6 - Vukovar (13.00 – 19.00)
 • Dag 7 - Novi Sad (01.00 – 23:55)
 • Dag 8 - Beograd (07.00-22:00)
 • Dag 9 - Jernporten
 • Dag 10 - Vidin (02.00-18:30)
 • Dag 11 - Bukarest
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Efter Rskrydstogt P Donau 2024

Inkluderet i prisen

Fly til Wien og hjem fra Bukarest inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

10 overnatninger på M/S Vivienne​ i valgt kahytskategori

Velkomstdrink

Helpension om bord bestående af morgenbuffet, frokost, eftermiddagste, aftensmad med te/kaffe, midnatssnack. Pensionen starter med aftensmad den første aften - og slutter med morgenmad ombord den sidste morgen.

Levende musik om bord

Frokost i Beograd (dag 8)

Frokost i Bukarest (dag 11)

Dansk rejseleder

Udflugter jf. program:

 • Byrundtur i Wien (dag 2)
 • Byrundtur i Bratislava med bytog og til fods (dag 3)
 • Byrundtur med bus i Budapest (dag 4)
 • Byvandring i Vokuvar (dag 6)
 • Byvandring i Novi Sad (dag 7)
 • Byrundtur med bus og til fods i Beograd (dag 8)
 • Byvandring i Vidin med besøg i Baba Vida (dag 10)
 • Byrundtur med bus i Bukarest (dag 11)

Ikke inkluderet i prisen

Drikkevarer (drikkevarepakker kan tilkøbes hjemmefra)

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge på 10 euro/nat pr. person som afregnes lokalt/ombord.

Drikkepenge til lokalguider og chauffører

Ekstraudflugter

 • Klassisk koncert i Wien kr. 495
 • Belogradchik kr. 250

Dækstillæg på M/S Vivienne:

 • Kahyt på mellemdæk med panoramavindue kr. 1.000
 • Kahyt på mellemdæk med fransk altan kr. 2.000
 • Kahyt på øvre dæk med fransk altan kr. 3.000
 • Suite på øvre dæk med fransk altan kr. 5.000
 • Kahyt på hoveddæk - enebrug kr. 9.000

Skibets drikkevarepakke kr. 1.600

 • Fadøl
 • Husets vin i glas (rød, hvid og rosé)
 • Juice, vand og sodavand i glas.

Drikkevarerne serveres i restaurant og bar i tidsrummet 9:00-24. Ved køb skal alle personer på bestillingen tilvælge drikkevarepakken. Specialkaffe, vand på flaske samt minibar er ikke inkluderet!

Skibets all inclusive pakke kr. 2.600

 • Fadøl
 • Husets vin i glas (rød, hvid og rosé samt mousserende)
 • Juice, vand og sodavand i glas.
 • Kaffe, te og specialkaffe
 • Spiritus/likør/whiskey
 • Dagens cocktail
 • 1 flaske vand pr dag til at medbringe på udflugter
 • 1 stor flaske vand pr dag i kahytten

Drikkevarerne serveres i restaurant og bar i tidsrummet 9:00-24. Ved køb skal alle personer på bestillingen tilvælge drikkevarepakken. Visse mærker af spiritus samt cocktails og minibar er ikke inkluderet!

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Wien

Vi flyver til Wien, hvorefter vi med bustransfer bliver kørt til havnen, hvor det lækre skib MS Vivienne venter os. Vi bliver indkvarteret i vores kahytter og har god tid til at slappe lidt af og se os omkring på skibet. Før velkomstmiddagen mødes vi til en velkomstdrink og præsentation af skibets besætning.

Dag 2

Wien (-23:30)

Vi nyder den dejlige morgenbuffet på skibet og tager derefter på byrundtur i Wien, hvor vi får et indtryk af byens mange, spændende seværdigheder. Vi starter med det berømte Hundertwasser-hus og fortsætter til Belvedere-slottet, en royal sommer­residens fra det 18. århundrede. Vi går en tur i det imponerende parkanlæg, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Wien. Herefter går turen ind til det historiske centrum med Skt. Stefans-domkirken. 

Efter frokost på skibet er der tid på egen hånd til at opleve mere af denne skønne by.

Ekstraudflugt: Klassisk koncert i Wien
Efter middagen ombord er der (mod tillæg) mulighed for at opleve en ægte Wienerkoncert i de rette omgivelser - i et af byens smukke koncerthuse (oftest Auersberg eller Börse). Der optrædes med værker af Mozart og Strauss. Orkestret suppleres af indslag fra operasangere og balletdansere. I pausen serveres et glas mousserende vin eller et glas juice. Efter koncerten kører vi gennem Wien by night, hvor vi kan nyde synet af de smukt oplyste bygninger langs Ringstrasse, heriblandt operahuset, Burg-Theater og parlamentet.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Sent om aftenen sejler skibet mod Bratislava.

Dag 3

Bratislava (04:00-23:30)

Vi befinder os i dag i Slovakiets hovedstad Bratislava. Efter morgenmad ombord på skibet tager vi på rundtur til fods og med det byens lille turisttog  i den charmerende og romantiske by. Sammen spadserer vi gennem den gamle bydel mod Michael-broen og -tårnet, det gamle rådhus, torvet og nationalteatret. Afslutningsvis vil der være tid på egen hånd til shopping eller sightseeing.

Efter frokost er der tid til at opleve lidt mere af den hyggelige by, inden vi atter mødes til middag ombord. Sidst på aftenen fortsætter turen mod Budapest.

Dag 4

Budapest (11:00-)

Om formiddagen nyder vi den smukke sejlads mod Budapest, som vi skal udforske efter frokosten ombord. Donau deler Ungarns hovedstad Budapest i to bydele: det grønne og kuperede Buda (med Gellert-højen, slotskomplekset, Matthias-kirken og fiskerbastionen) og Pest, hvor parlamentet, forretningsgaderne og den berømte markedshal findes.

Efter frokost ombord på skibet er der byrundtur med bus i Budapest. Vi kommer forbi Skt. Stefan-kirken, operaen, Heltepladsen med statuer af ungarske herskere og andre historiske personer, Millennium-monumentet og de smukke broer over floden. Der vil være stop ved Heltepladsen, Fiskerbastionen og Matthias-kirken samt på toppen af Gellert-højen.

Bemærk at Budapest ofte omlægger/lukker veje, hvorfor det ikke er sikkert. at alle steder er tilgængelige med bus. Visse stedet kan derfor kun nås til fods, hvilket oftest er ensbetydende med trapper.

Dag 5

Budapest (-19:00)

Vi spiser morgenmad ombord, hvorefter dagen er til fri disposition i Budapest. Se for eksempel parlamentet, Dohány-synagogen (som er verdens 2. største), gå på opdagelse i den store markedshal eller besøg en af byens mange spa-bade med thermalsk kildevand, for eksempel på Gellert Hotel.

Vi spiser middag ombord, og sidst på aftenen fortsætter skibet mod Kroatien

Dag 6

Vukovar (13.00 – 19.00)

Så er vi nået til Kroatien! Vukovar er Kroatiens største flodhavn og er en hyggelig by med caféer, museer og butiksgader. Vi tager på byvandring, hvor vi bl.a. ser den nyopførte by efter bombningerne i 1992. Under gåturen kan vi også nyde byens fine huse i barokstil. På turen nyder vi et glas vin og lytter til lokal musik.

Vukovar
Vukovar, Kroatien
Vukovar
Dag 7

Novi Sad (01.00 – 23:55)

Novi Sad
Novi Sad
Rådhus, Novi Sad

Novi Sad er den 3. største by i Serbien og kulturelt og historisk centrum for Vojvodina-regionen. Novi Sad er en livlig by med masser af restauranter, butikker og grønne områder. Vi tager på byrundtur til fods i selskab en lokal guide.

Dag 8

Beograd (07.00-22:00)

Efter morgenmaden venter en spændende byrundtur med bus i Beograd, hvor vi skal se fæstningen, Kalemegdan-parken, den ortodokse domkirke, Prinsesse Ljubicas gods, rådhuset, nationalforsamlingen og Skt. Markus-kirken.

Vi nyder også en lokal frokost inden vi returnerer til skibet.

Efter middagen ombord kan vi nyde en folkloreopvisning med dans og musik.

Dag 9

Jernporten

Vi tilbringer dagen ombord. Sejladsen præsenteres over skibets højttaleranlæg og går gennem den berømte hydroelektriske dam "Jernporten", hvor Donau dæmmes op for at give mere sikker sejlads gennem den 100 kilometer lange, smalle slugt. Tidligere var strækningen en farlig hindring for skibene på grund af de skarpe klipper i den smalle passage.

Den gigantiske konstruktion stod færdig i 1972 og blev bygget af rumænske og jugoslaviske bygningsarbejdere. Dæmningen hæver vandstanden med 30 meter, og på visse steder i slugten er Donau mere end 80 meter dyb. Vi kan se frem til en hyggelig aften med kaptajnens gallamiddag, men inden da er der mulighed for et besøg på skibets bro og i maskinrummet.

Dag 10

Vidin (02.00-18:30)

Vi ankommer om morgenen til byen Vidin, der ligger på den bulgarske side af Donau, og er centrum for landets skibsbyggeri. Efter morgenmaden er der byrundtur til fods med lokalguide. Vi besøger blandt andet fortet Baba Vida fra det 13. århundrede, som er landets bedst bevarede middelalderfort. Efter byrundturen er der tid på egen hånd i byen, inden frokosten indtages på skibet.

Ekstraudflugt: Belogradchik
Om eftermiddagen er der mulighed for at tilkøbe en udflugt til det fascinerende naturfænomen Belogradchik, som består af et eventyrlandskab af klippeformationer. 610 meter over havet ligger et imponerende fort, hvis historie går 2.000 år tilbage i tiden.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Dag 11

Bukarest

Efter morgenmaden går vi fra borde i Turnu Magurele. Herfra er der transfer til Bukarest - engang kendt som Østeuropas Paris.

Her tager vi på byrundtur med bus, hvor vi blandt andet kommer forbi Revolutionspladsen, Triumfbuen, Nationaltetatret og koncerthuset Athenæum. Vi gør fotostop ved Ceausescus enorme "Folkets Hus" (verdens andenstørste bygning efter Pentagon), som i dag huser Parlamentet.

Vi nyder en frokost på en lokal restaurant, inden vi midt på eftermiddagen kører til lufthavnen for hjemrejse til Danmark.

Vi gør opmærksom på at i tilfælde af flyafgang fra Bukarest tidligere end kl. 16.00, kan byrundturen blive forkortet.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse