Wachau
M/S Vivienne
Göttweig Abbey

Donau

Efterårskrydstogt på Donau

Pris pr. person fra
kr. 14.995

8-dages efterårskrydstogt på den øvre del af Donau gennem 4 lande med besøg i 3 hovedstæder. Vi sejler sydpå gennem Østrig til den naturskønne Wachau-dal og den historiske by Melk gennem til den gamle ungarnske kongeby Esztergom og hovedstaden Budapest. Herfra går turen igen nordpå med anløb i Slovakiets charmerende hovedstad Bratislava og videre til Østrigs hovedstad Wien, inden togtet atter slutter i Passau.

Vi sejler med det meget komfortable skib M/S Vivienne. På dette flydende hotel skal vi kun pakke ud en gang, og vender hver aften tilbage til den samme behagelige seng, selvom vi oplever mange forskellige byer i fire forskellige lande. Her kan vi slappe af mellem de spændende oplevelser i land, og lade os forkæle med lækre måltider og den gode service ombord.

På hele rejsen følges du med vores danske rejseleder – og du kan vælge at flyve direkte fra både København og Billund.

Efterårskrydstogt på Donau 2023

Rejseplan

 • Dag 1 - Fly til München – Passau
 • Dag 2 - Wachau-dalen og Krems (14:00-20:00)
 • Dag 3 - Wien (01:00-22:00)
 • Dag 4 - Budapest (14.00-)
 • Dag 5 - Budapest (-12:00)- Esztergom (17:00-19:00)
 • Dag 6 - Bratislava (06:00-12:00) - Hainburg (14:00-18:00)
 • Dag 7 - Melk (09:00-13:00)
 • Dag 8 - Passau – München – Fly til Danmark
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Efter Rskrydstogt P Donau 2023

Inkluderet i prisen

Fly til/fra München inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

7 overnatninger på 4+ stjernede M/S Vivienne i valgt kahytstype

Velkomstdrink

Helpension ombord. Pensionen starter med middag på dag 1 og slutter med morgenmad ombord den sidste morgen.

Erfaren dansk rejseleder

Udflugter ifølge program

Ikke inkluderet i prisen

Drikkevarer (drikkevarepakker kan tilkøbes hjemmefra)

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge på 9 euro/nat pr. person som afregnes lokalt/ombord.

Drikkepenge til lokalguider og chauffører

Afbestillings- og rejseforsikring

Dækstillæg på M/S Vivienne:

 • Kahyt på mellemdæk med panoramavindue kr. 700
 • Kahyt på mellemdæk med fransk altan kr. 1.400
 • Kahyt på øvre dæk med fransk altan kr. 2.100
 • Suite på øvre dæk med fransk altan kr. 3.500

 • Kahyt på hoveddæk - enebrug kr. 7000

Skibets drikkevarepakke kr. 1.150

 • Fadøl
 • Husets vin i glas (rød, hvid og rosé)
 • Juice, vand og sodavand i glas.

Drikkevarerne serveres i restaurant og bar i tidsrummet 9:00-24. Ved køb skal alle personer på bestillingen tilvælge drikkevarepakken. Specialkaffe, vand på flaske samt minibar er ikke inkluderet!

Skibets all inclusive pakke kr. 1.800

 • Fadøl
 • Husets vin i glas (rød, hvid og rosé samt mousserende)
 • Juice, vand og sodavand i glas.
 • Kaffe, te og specialkaffe
 • Spiritus/likør/whiskey
 • Dagens cocktail
 • 1 flaske vand pr dag til at medbringe på udflugter
 • 1 stor flaske vand pr dag i kahytten

Drikkevarerne serveres i restaurant og bar i tidsrummet 9:00-24. Ved køb skal alle personer på bestillingen tilvælge drikkevarepakken. Visse mærker af spiritus samt cocktails og minibar er ikke inkluderet!

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Fly til München – Passau

Vi flyver til München, hvorfra vi fortsætter med egen bus til Passau, hvor skibet venter. Køreturen tager omkring to timer. Passau ligger, hvor floderne Donau, Inn og Ilz mødes, og kaldes ofte Dreiflüssestadt (de tre floders by).

Efter vi har tjekket ind og er blevet indkvarteret i kahytterne, mødes vi til velkomstdrink og præsentation af skibets besætning, inden velkomstmiddagen. Sent på aftenen kaster vi fortøjningerne og krydstogtet begynder.

Dag 2

Wachau-dalen og Krems (14:00-20:00)

Nyd morgenen om bord, mens skibet sejler i området kaldet Wachau-dalen. Området, der strækker sig 30 kilometer fra Melk til Krems, er på UNESCOs verdensarvsliste og regnes som Østrigs bedste vindistrikt og frugtavlerområde. Dette er en af ​​de mest naturskønne strækninger langs Donau, og fra soldækket kan du nyde udsigten over små landsbyer, vinmarker og klostre.

Efter frokost anløber vi Krems, hvis gamle bydel er opført på UNESCO. Byen regnes for en af ​​de ældste i Østrig og blev første gang nævnt som Chremisa så tidligt som i 995, men dens historie strækker sig betydeligt længere tilbage, da der er fundet grave, der er mere end 27.000 år gamle. Byens lange historie er tæt forbundet med Donau, og der er meget at opdage på en spadseretur gennem Krems - det være sig de mange kirker fra forskellige tidsaldre, eller de smalle brostensbelagte gader og maleriske pladser med deres historiske bygninger, statuer og små monumenter.

Vi tager på udflugt til Göttweig Abbey, der blev grundlagt af biskoppen af ​​Passau i 1083 og blev et benediktinerkloster i 1094 efter den første abbeds død. Det blev nybygget, efter en brand, i sin nuværende barokform i begyndelsen af ​​det 18. århundrede. I museet i kejserfløjen oplever de besøgende højbarok i al sin pragt, for eksempel den monumentale kejsertrappe med loftsmaleri af Paul Troger fra 1739, en af ​​de største og smukkeste baroktrapper i Europa.

Vi sejler videre natten igennem mod Wien.

Wachau
Krems An Der Donau
Göttweig Abbey
Dag 3

Wien (01:00-22:00)

Skibet ligger allerede til kaj i kejserbyen Wien, når vi vågner. Østrigs hovedstad er synonymt med skønhed, charme og elegance. Om morgenen tager vi på en byrundtur med bus - en fantastisk måde at få et overblik over de største seværdigheder i den gamle kejserby.

Vi kører på Ringstrasse og ser arkitektoniske perler som Statsoperaen, Rådhuset, Folketinget og universitetet. På egen hånd kan du besøge en af ​​Wiens elegante caféer og smage på Sachertorte, byens berømte kulinariske specialitet. Vil du have den ægte vare, kan du selvfølgelig få den hos Cafe Sacher. Skibet sejler videre sent på aftenen.

Dag 4

Budapest (14.00-)

Sejladsen til Budapest er værd at tage med, da mange af hovedstadens seværdigheder og smukke bygninger ligger langs floden.

Vi lægger til i Budapest efter frokost, og tager på en byrundtur med bus og til fods. På østsiden af ​​Donau, i distriktet Pest, ligger Heltepladsen, det smukke operahus, Stefanskirken og den imponerende nygotiske parlamentsbygning. Bydelen Buda, på den anden side af floden, er mere kuperet. Her kan vi se Mattias kirken og den berømte Fiskerbastion med en storslået udsigt over byen. Fiskerbastionen, designet af Frigyes Schulek, blev påbegyndt i 1895 og færdiggjort i 1902. Den terrasselignende struktur har syv tårne, der repræsenterer de syv ungarske stammer, der grundlagde nationen Ungarn i år 895.

Om aftenen byder Best Travel på en violinkoncert med en sigøjnerduo om bord på skibet. Skibet ligger til kaj i Budapest natten over.

Dag 5

Budapest (-12:00)- Esztergom (17:00-19:00)

Om morgenen kan du lære Budapest bedre at kende på egen hånd. Måske frister et besøg i et af byens elegante termiske bade? Med over hundrede varme kilder har Budapest en spa-historie, der strækker sig tilbage til romertiden. Gellért-badene er de mest berømte, med både eksterne og interne pools, som alle holder 36 grader. Budapest er også en fantastisk by til shopping. Her ligger traditionelle markeder side om side med moderne indkøbscentre. Skibet sejler videre ved 12-tiden.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Esztergom, som var Ungarns hovedstad fra år 1000 til begyndelsen af ​​det 13. århundrede. Her ligger i dag landets ærkebispesæde. Om eftermiddagen går udflugten til den imponerende Esztergom-katedral fra 1856. Altertavlen i katedralen er verdens største maleri malet på ét stykke lærred. Katedralen er Ungarns højeste bygning og den imponerende kuppel, der er 71,5 m høj og 33,5 m bred indvendig, bidrager til akustikken, som giver genlyd i hele 9 sekunder. Først på aftenen fortsætter rejsen mod et nyt land og en ny hovedstad.

Dag 6

Bratislava (06:00-12:00) - Hainburg (14:00-18:00)

Tidligt om morgenen lægger skibet til i Bratislava, Slovakiets hovedstad.

Skibet ligger i gåafstand fra byens centrum, og de største seværdigheder i det unge lands hovedstad er den velbevarede gamle bydel og middelalderborgen Bratislavsky Hrad. Efter morgenmaden kan du komme med på den guidede byvandring gennem Bratislavas historiske bymidte, hvor vi kan se den gamle byport, resterne af den gamle bymur og St. Martin-katedralen - som fra 1563 til 1830 var kroningskirke for den ungarske konge. Digteren Bjørnstjerne Bjørnson har også sat sit præg på byen ved at få en gade opkaldt efter sig - som tak for hans kamp for slovakkernes rettigheder i forrige århundrede.

Midt på dagen sejler skibet videre til den lille by Hainburg, som vi når efter et par timer, hvor udflugten går til Schloss Hof, der blev bygget i 1620'erne. Efter prins Eugen af ​​Savoyen købte komplekset i 1725, udvidede han det til en kunstfærdig jagthytte i barokstil. Senere blev slottet købt af kejserinde Maria Theresa af Østrig og blev en del af de kejserlige godser. Den stejle skråning ned til floden Morava gav prins Eugene et ideelt terræn til at planlægge en storslået have efter fransk model. I de senere år er denne have blevet rekonstrueret tilbage til sit historiske udseende.

Bratislava Slot
Michael-tårnet
Bratislava National Theatre
Dag 7

Melk (09:00-13:00)

Melk

Ved morgenmadstid ankommer vi til Melk, bedst kendt for det majestætiske benediktinerkloster Stift Melk fra det tidlige 18. århundrede, som ligger på en bakke over byen med udsigt over floden.

På turen til klostret, ser du den storslåede marmorsal, klosterkirken, biblioteket med loftsmalerier af Paul Troger og den smukke klosterhave bagerst i klostret. Skibet sejler videre midt på dagen.

Dag 8

Passau – München – Fly til Danmark

Om morgenen er vi tilbage i Passau. Efter morgenmaden siger vi farvel til skibet, og kører med bus til lufthavnen i München og flyver mod Danmark

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse