Musikverein
Belvedere-slottet, Wien
Schönbrunn

Østrig

Wien med tog

Pris pr. person fra
kr. 8.995

Oplev Wien samt en Mozart-koncert med Wiens berømte Mozart-orkester i det historiske Musikverein. Rejsen foregår nemt og bekvemt med tog fra Danmark til Wien - herunder nattog mellem Hamburg og Wien i 2-personers kupé. Musikoplevelsen kombineres med shopping og sightseeing i den berømte by, og du kan bl.a. glæde dig til at opleve Belvedere-slottet, Hundertwasser-huset, Skt. Stefans-domkirken samt Schönnbrunn-slottet. Dansk rejseleder på hele rejsen.

Oplev Wiens Mozart-orkester i Musikverein!

Den gamle østrigske kejserby Wien betegnes af mange som Europas hovedstad for klassisk musik. Med flere forskellige anerkendte operascener og koncerthuse, hvor der bl.a. opføres musik af bysbørnene Mozart og Strauss, er Wien et mekka for musikelskere.

Der er gode muligheder for at kombinere kulturoplevelserne med lidt shopping. De kendteste forretningsgader i Wien er Kärntner Strasse, Graben og Kohlmarkt. Desuden findes der flere shoppingcentre med butikker og restauranter, heriblandt det eksklusive Ringstrassen Galerien, samt Gasometer Simmering, som består af fire gastårne fra 1896, der er ombygget til et spændende shoppingcenter, samt lejligheder, biografer og koncertsale.

Vi giver os god til at rejse til Wien, da vi har valgt at rejse med nattoget. Alle vore gæster indkvarteres naturligvis i 2-personers kupéer, således vi ankommer udhvilet til Wien.

Turen inkluderer en Mozart-koncert med Wiens berømte Mozart-orkester i det historiske Musikverein, som blev indviet af Kejser Franz Joseph i 1870. Her afholdes hvert år den berømte nytårskoncert med Wiener Philharmonikerne, som har hjemme her. Musikverein er berømt for sin fantastiske akustik, og regnes for at være et af verdens fem fineste koncerthuse.

Tag de gode sko med, for vi kommer til at gå meget rundt i Wien – og på hele rejsen medfølger naturligvis vores dygtige danske rejseleder.

Information om rejsen med nattog:
På strækningen mellem Hamburg og Wien køres med nattog fra det nationale østrigske togselskab ÖBB. Toget henholdsvis starter og slutter i Hamburg og Wien – og stopper undervejs i flere byer langs ruten. Det er hyggeligt at ligge og følge med i rejsen fra sin seng og blive vugget stille i søvn. Inkluderet i prisen er indkvartering i kompakte 2 personers liggevogns-kupéer, og du kommer således ikke til at dele kupe med andre end din rejseledsager. Rejser du alene, har du kupéen for dig selv (OBS: mulighed for opgradering til sovevogn mod tillæg).

Liggevogn: Hver af disse kupéer indeholder 4-6 senge (bemærk, at du med Best Travel ikke deler kupéen med andre end din rejseledsager - rejser du alene har du kupéen for dig selv) redt op med pude, lagen og tæppe, vindue, læselampe og bord.. Toilet findes på gangen i hver ende af vognene. 

Sovevogn: Hver af disse kupéer indeholder 2 senge redt op med pude, lagen og tæppe (den ene seng over den anden og tilgås med lille stige), vindue, håndvask og klimaanlæg. Toilet findes på gangen i hver ende af vognene. Der udleveres en flaske vand ved afrejsen – og let morgenanretning med kaffe /te (serveret i kupéen) indgår i rejsens pris.

Der medføres ikke spisevogn – men der vil oftest være mulighed for at bestille snacks hos togets personale. Vi anbefaler dog, at man nyder et rigtigt aftensmåltid inden der stiges på toget.

Din bagage opbevares i din kupé – enten under den nederste seng (kun i sovevogn) – eller i bagagehylden oven over den øverste seng. Da gangene på toget er smalle anbefaler vi at du lader den store kuffert blive hjemme.

Wien med tog

Rejseplan

  • Dag 1 - Med nattog til Wien
  • Dag 2 - Ankomst og byrundtur i Wien
  • Dag 3 - Koncert i Musikverein
  • Dag 4 - Tid på egen hånd – Shopping eller Belvedere
  • Dag 5 - Schönnbrunn-slottet og hjemrejse
  • Dag 6 - Hamburg
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Wien Med Tog

Inkluderet i prisen

Tog - Danmark-Hamburg t/r inkl. pladsbillet

Tog - Hamburg-Wien t/r i 2 personers liggekupé (mulighed for opgradering til sovekupé)

3 overnatninger på Moons Hotel i Wien

3-5 x morgenmad (3 på hotellet - og 2 i toget for rejsende i sovevogn)

Middag i Wien (dag 2)

Byrundtur i Wien

Udflugt inkl. entré til Schönbrunn

Koncert i Musikverein i Kategori B (OBS: visse datoer foregår koncerten i Wiener Statsoper)

Dansk rejseleder på hele rejsen

Ikke inkluderet i prisen

Øvrig forplejning

Evt. billetter til offentlig transport i Wien

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dobbeltværelse som eneværelse/2-personers kupé til enebrug 3.500

Opgradering fra liggekupé til sovekupé kr. 750 (gælder kun 2024)

Dag 1

Med nattog til Wien

Midt på dagen starter vi rejsen fra Danmark. Turen går først i dansk tog – med opsamling i flere byer undervejs mod Hamburg.

Her har vi et længere ophold, som vi anbefaler at man bruger til at nyde en god aftensmad i en af de mange restauranter, som ligger i gå-afstand fra stationen. Først på aftenen mødes vi atter på perronen og stiger på nattoget mod Wien. Best Travel har reserveret egne kupéer i enten sovevogn eller liggevogn til alle vore gæster, og der er naturligvis redt op til en god nats søvn, når vi forlader Hamborg.

Togrejse2
Togrejse
Togrejse3
Dag 2

Ankomst og byrundtur i Wien

Det er skønt at vågne op til morgenmad på sengen – og det er inkluderet (kun gæster i sovevogn)! Som rejsende i sovevogn får du serveret morgenmad i din kupé før ankomsten til Wien. 

Fra banegården i Wien spadser vi den korte afstand (ca. 5 minutters gang) til hotellet. Da vi allerede ankommer til Wien om formiddagen er vore hotelværelser endnu ikke klar. Derfor har vi arrangeret, at hotellet opbevarer vores bagage og imens skal vi ud og opleve Wien.

Vi tager i egen bus på byrundtur, hvor vi får et indtryk af byens mange, spændende seværdigheder. Vi starter ved Belvedere Slottet, som ligger tæt ved vores hotel og fortsætter til det berømte Hundertwasser-hus. Herefter går turen ind til det historiske centrum med Skt. Stefans-domkirken. Undervejs forlader vi flere gange bussen og går rundt i byen.

Bussen kører os om eftermiddagen tilbage til hotellet. Aftensmad er i aften inkluderet.

Dag 3

Koncert i Musikverein

Fra vores hotel kan man gå til byens store indkøbsgader på 20-30 minutter eller man kan tage offentlig transport. Dette er ganske let, og vores rejseleder viser gerne hvordan.

Dagens højdepunkt er dog uden tvivl om aftenen, hvor vi skal overvære en koncert i det berømte Musikverein i centrum af byen.

Mozart-koncerten i Musikverein spilles i Grosser Saal (undtagelser kan forekomme). Best Travels gæster får pladser i kat. B. Pladserne tildeles af Musikverein, og vi har desværre ikke mulighed for at efterkomme ønsker om bestemte placeringer.

Inden koncerten mødes vi på hotellet, og billetterne til koncerten udleveres af vores rejseleder. Transporten ind til Musikverein er på egen hånd, men der vil være mulighed for at gå samlet frem og tilbage med vores rejseleder – og forhåbentligt nyde det milde sommerklima.

Bemærk, at Wiener Mozart Orchester kan ændre spillested, således at nogle af koncerterne i stedet afholdes i Wiener Statsoper.

Dag 4

Tid på egen hånd – Shopping eller Belvedere

Belvedere-slottet

Hele dagen i dag er på egen hånd, da Wien har så meget at byde på. Shoppingmuligheder er der utallige af – men vi kan også anbefale en gåtur i parken ved Belvedere-slottet. Det er kun en kort gåtur fra hotellet. Det er også svært at sige Wien uden at nævne Donau-floden, som løber lige igennem byen. Der er både små ture – eller hvad med en tur til nabobyen Bratislava? Det tager kun kort tid med de hurtiggående sightseeingbåde.

Dag 5

Schönnbrunn-slottet og hjemrejse

Vi skal først rejsen hjem om aftenen, så der bliver tid til et besøg på Schönbrunn-slottet. Schönbrunn er den østrigsk-ungarske kejserfamilie Habsburgs tidligere sommerresidens. Udflugten inkluderer besøg i de imponerende saloner og en gåtur i den smukke slotspark. Igen opbevares vores bagage på hotellet, og inden togrejsen påbegyndes hjemad kan du spise en god middag i Wien.

Midt på aftenen indfinder vi os atter i vore nattogs-kupéer og toget begynder rejsen mod Hamburg.

Dag 6

Hamburg

Hamburg

Som på udrejsen serveres der morgenmad i din kupé inden ankomsten til Hamburg, hvis du har valgt sovevognskupé Her er der mulighed for at gå en tur i byens skønne gågade, inden vi kører det sidste stykke tilbage til Danmark.

Tog fra København

SJÆLLAND/FYN/JYLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Københavns Hovedbanegård 11.01 17.49
Ringsted Station 11.30 17.22
Odense Station 12.35 16.25
Kolding Station 13.18 15.42
Padborg Station 14.02 14.59

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse