Skepparps Vingård
Kivik Mosteri
Ivö Vingård

Sverige

Vinrejse til Skåne

Pris pr. person fra
kr. 4.995

Lad dig friste af Skånes kulinariske herligheder! På en spændende vinrejse til Sydsverige oplever vi vort broderland på en helt ny måde. Skåne er nemlig fyldt med fristelser, der kan glæde enhver livsnyder.

Skåne er et af Europas nyeste vinområder. Der findes alt fra vingårde med 120 000 planter til små med kun nogle hundrede. Mange af gårdene har fået medaljer ved internationale og nationale konkurrencer. Selv New York Times har fået øjnene op for dette faktum og omtaler de skånske vine i meget positive vendinger. At man kan dyrke vin her, skyldes først og fremmest et særligt mikroklima, men også udvikling af nye druesorter, der er resistente over for svampeangreb og egner sig til et koldere klima. Det er især de hvide og de mousserende vine fra Skåne, der har stor succes.

Men ikke kun vinen trives i det Skånske. Også frugttræerne, der giver muligheder for produktion af most, juice og ikke mindst cider, som Sverige er så kendt for.
Hyggelige vingårde og frugtplantager krydret med lækre måltider og godt svensk madhåndværk i det smukke skånske landskab er en oplevelse i sig selv. Man behøver faktisk ikke at tage til Toscana for at få en sådan oplevelse. Det findes kun få timers kørsel fra Danmark.

At Skåne har været en del af det danske rige, fornægter sig ikke når man besøger Kristianstad, der blev grundlagt af Christian den 4. som et bolværk mod svenskerne. Byen er ikke kun historisk interessant, men er også en dejlig handelsby. Da vi skal bo i byen, bliver der rig mulighed for at udforske renæssancestaden.

Også Bosjökloster, som besøges på denne rejse, trækker tråde til Danmark. Den sidste ejer af slottet før det gik over i svensk eje var Corfitz Ulfeldt, der blev gift med Christian 4. datter Leonora Christina. Han blev kendt for at have været den største bedrager i riget, der bl.a. var involveret i et mordkomplot mod kongen.

Vi skal bo I Kristianstads gamle ærværdige Stadshotel, der siden 1880 har huset gæster fra hele verden. Oprindeligt blev det opført for Frimurerne, og kaldes da også i folkemunde for Frimurerhuset. Den dag i dag bruger Frimurerne huset som deres mødested. Værelserne blev for nogle år renoveret og er alle forskelligt indrettet, men moderne med alle bekvemmeligheder. Hotellet ligger meget centralt i gåafstand fra indkøb og seværdigheder.

Skånske fristelser 2023

Rejseplan

  • Dag 1 - Bosjökloster og Kristianstad
  • Dag 2 - Skepparps Vingård og Kiviks Mosteri
  • Dag 3 - Ivö og Åhus
  • Dag 4 - Kristianstad - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Sk Nske Fristelser 2023

Inkluderet i prisen

5-stjernet bus med gratis wifi og strømstik.

Gratis kaffe på ud- og hjemrejsedagen

Dansk rejseleder på hele rejsen

3 overnatninger på 4* Stadshotellet i Kristianstad

3 x halvpension

Frokost ved Ringsjön

Udflugter ifølge program:

  • Entré og guidet rundvisning på Bosjökloster
  • Besøg på Kiviks mosteri (ingen guide)
  • 2 guidede vingårdsbesøg med frokost inkl. kaffe samt vinsmagning af hhv. 3 vine
  • 1 guidet vingårdsbesøg inkl. vinsmagning af 2 vine

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Tillæg for eneværelse kr. 900

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Bosjökloster og Kristianstad

Efter endt opsamling kører vi i vores behagelige luksusbus over den imponerende Øresundsbro til Sverige til den smukke Ringsjön. Vores første besøg i Skåne bliver det smukke og interessante Bosjøkloster, der ligger i vidunderlig natur på en halvø midt i søen. På en guidet vandring oplever vi parken, borggården, kælderhvælvet og ruinen og får et godt indblik i klosterets 900-årige historie og dets udvikling fra nonnekloster til slot og moderne virksomhed. Nyd den fabelagtige udsigt over søen og den blomsterrige park.

Kun få km derfra finder vi Björks Fiskbutik & Rökeri. Björks ryger og forarbejder al slags fisk på stedet og fremstiller mange andre lækkerier. Her oplever vi ægte svensk madhåndværk når vi spiser en velfortjent frokost på restauranten, hvorfra man kan nyde udsigten over søen.

Vi fortsætter til vores endelige destination Kristianstad og checker ind på Stadshotellet. Sammen med rejselederen går vi en orienteringstur i byen.

Om aftenen samles vi til middag i hotellets restaurant.

Dag 2

Skepparps Vingård og Kiviks Mosteri

Efter morgenmaden køres sydpå gennem naturskønne Österlen. Gennem århundreder har kunstnere pga. lyset valfartet til det smukke område. Men Österlen er også synonymt med friske, lokalt producerede råvarer. I den frodige jord dyrkes alt fra raps til lavendel og asparges, og æbleparadiset omkring Kivik er som en lille verden fyldt med lokale specialiteter og madglæde.

Et af dagens højdepunkter er besøget på Skepparps Vingård. Der findes mere end 20 vingårde i Skåne. 

Lige netop Skepparps Vingård er beliggende midt i den skønne Verkådalen, lidt nord for Kivik. Her dyrkes både æbler og druer, som forarbejdes til cider og vin, heriblandt mousserende vine. Vi bliver vel modtaget af Bengt som driver vingården, og som vil fortælle os, hvordan man dyrker vin i Sverige. Til besøget hører en fantastisk frokost på gården inden vi går over til en meget interessant vinsmagning. Man behøver ikke at rejse til Toskana for at smage vine i et vidunderligt miljø.

Skepparps Vingård
308204813 540104944785508 5055073838250082303 N
Skepparps Vingård

Vi stopper også ved Haväng ude ved havet med sine store moser, bølgende grønne enge og en unik flora og fauna. Når biler og bus er ude af syne, kunne året lige så godt være 1749, hvor Carl von Linné foretog sin Skånerejse. Her finder vi Havängsdyssen, en velbevaret fem tusind år gammel dysse med udsigt over havet.

Vi fortsætter til Kiviks Mosteri. Det var her i Kivik at Henric Åkesson i 188 plantede de første æbletræer og dermed grundlagde Kiviks Mosteri.

 I dag kan du slentre mellem 100-årige æbletræer som den dag i dag bærer frugt og lære om forskellen mellem datidens og nutidens dyrkning og forædling. Gå rundt mellem juice, most og cider i den fantastiske butik og bliv klog på æbler, eller slå dig ned i cafeen og nyd en god kage (ikke inkl.) inden vi vender tilbage til Kristianstad.

Middag på hotellet.

Haväng
Kiviks Mosteri
Musteributiken 413X300px
Dag 3

Ivö og Åhus

Der er ikke ret langt til Ivö, som er Skånes største ø i Ivøsøen. For at komme dertil tager vi på en kort tur med en bilfærge. Vi fortsætter mod Ivö Kirke og den fine Ivö Vingård, hvor man i dag dyrker tre forskellige druesorter: Rondo, Regent og Solaris. Vingården er en af de mindre med 900 vinstokke, hvoraf ca. 400 bærer druer.

Gården har siden 2019 haft det privilegie at servere sine vine i egen restaurant, og det er det eneste sted at den serveres. Hvert år udsættes druerne for forskellige indvirkninger, idet klimaet er så foranderligt i området. Det betyder at hver årgang giver et unikt sortiment af vine. Efter en hyggelig vingårdsvandring går vi over til vinsmagning i forbindelse med en frokost. Vi afslutter vort dejlige besøg med kaffe og kage.

Vel tilbage på fastlandet fortsætter vi til Åhus. Her skal vi besøge Åhus Vingård, som i 2004 startede med at dyrke vin på de sandholdige skråninger ned mod Helge Å. Tidligere var marken blevet brugt til dyrkning af tobak. I dag produceres her både rødvin, hvidvin og rosé. ”Vores ambition er at producere og tilbyde svensk håndværksvin af højeste kvalitet” siger ejerne Familien Persson. Vi får en guidet rundvisning på gården som afsluttes med smagning af 2 af deres gode vine.

Dag 4

Kristianstad - Hjemrejse

Vi afslutter vores rejse til Skåne med formiddagen i Kristiansstad. Renæssancebyen grundlagdes i 1614 af Christian 4. og blev bygget som en fæstning omgivet af svært tilgængelige moser. Tag et kig på Stora Torg med rådhuset, Regionsmuseet eller Kunsthallen. Fortsæt til Heliga Trefaldighetskyrkan, som også kaldes Nordens smukkeste renæssancekirke.

Du kan også besøge Naturum, som er Vattenrikets besøgscenter. Det ligger midt i byen i Biosfærereservatet Vattenriket. Det er bygget midt ude i vandet, helt i træ med usædvanlige vinkler og danner grænsen mellem byen og naturen. Frokost er denne dag på egen hånd. Først på eftermiddagen vender vi tilbage til Danmark.

Busopsamling 

SJÆLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Slagelse Banegård 07.00 19.25
Ringsted Banegård 07.30 18.55
Ølby Station 08.00 18.25
Roskilde Station syd (hjørnet af Ny Østergade/Køgevej) 08.40 17.35
København - Flintholm Station 09.15 17.00

 

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse