Italien

Klassisk Toscana

Pris pr. person fra
kr. 7.995

Toscana er balsam for kunst- og naturelskeres sjæle med sine uovertrufne rigdomme af kunst, vidunderlige landskaber med høje slanke cypresser, bredkronede pinjer, gamle krogede oliventræer og vinmarker, så langt øjet rækker.

Med udgangspunkt i kurbyen Chianciano Terme tager vores danske rejseleder os med på udflugter til de kulturelle perler i hjertet af Toscana såsom Siena, Firenze og Pienza. Vi skal også en tur til naboregionen Umbrien og besøge en af den katolske kirkes højborge - den skønne by Assisi. Små hyggelige toskanske byer ligger også på vores vej - og intet besøg i Toscana uden at smage på de lokale vine.

Halvpension, udflugter og vinsmagning er alt sammen inkluderet i prisen.

Vi bor på Hotel Rossana, et godt mellemklassehotel i Chianciano Terme. Hotellet råder over spisesal, opholdsstue, bar og en hyggelig terrasse, hvor man kan slappe af med en drink eller en cappuccino og følge med i folkelivet.

Gæsteanmeldelser af rejsen

Rejseplan for Toscana

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst til Toscana
  • Dag 2 - Udflugt til renæssancebyen Pienza og vinbyen Montalcino med vingårdsbesøg
  • Dag 3 - Udflugt til smukke Firenze
  • Dag 4 - Dagen er til oplevelser på egen hånd
  • Dag 5 - Udflugt til Siena og San Gimignano
  • Dag 6 - Egne oplevelser eller ekstraudflugt til Pisa
  • Dag 7 - Udflugt til Assisi
  • Dag 8 - Bologna - hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Toscana 2024 (1)

Inkluderet i prisen

Fly København-Bologna t/r inkl. bagage

Bustransport i Italien

7 nætter på 3-stjernede Hotel Rossana i kurbyen Chianciano Terme

7 x morgenmad

7 x aftensmad

1 x vinsmagning og let frokost på vingård

1 x pizza frokost

Udflugter ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Obligatorisk turistskat på hotellet (pt. €1,60 pr. person/dag)

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dobbeltværelse med balkon kr. 500

Dobbeltværelse som enkeltværelse kr. 1.000

Dobbeltværelse som enkeltværelse med balkon kr. 1.400

Fast plads i bussen kr. 200-300

Ekstraudflugt: Pisa kr. 350

Dag 1

Ankomst til Toscana

Efter ankomsten til Bologna lufthavn tager vi plads i vores egen bus, hvorefter vi skal på en betagende tur langs Appeninerbjergene mod Toscana og kurbyen Chianciano Terme. 

Kurbyen ligger midt i Toscanas smukke, bakkede landskaber med skøn udsigt til høje cypresser og bredkronede pinjetræer – og vinmarker så langt øjet rækker. 

Indkvartering på Hotel Rossana - et godt familiedrevet hotel med god hjemmelavet mad. 

Dag 2

Udflugt til renæssancebyen Pienza og vinbyen Montalcino med vingårdsbesøg

Vi starter dagen med et besøg i den herlige by Pienza, der er en sand perle, som UNESCO med god grund har optaget på listen over verdens kulturarv. Byen blev opført på foranledning af Pave Pius II, der fik arkitekten Rossellino til at opføre den ideelle renæssanceby. Nyd de smukke renæssancebygninger og den herlige stemning i byen og ikke mindst udsigten fra Via dell'Amore over det skønne toskanske landskab. Vil du læse mere om Pienza? Bliv klogere på Pienzas tilblivelse i artiklen Renæssancebyen Pienza.

Efter opholdet i Pienza går turen gennem de bølgende, toskanske landskaber med majestætiske cypresser og bredkronede pinjetræer til endnu en af de små fæstningsbyer i bjergene - byen Montalcino. I denne by nyder vi en let frokost med toskanske specialiteter og smager på byens kendte vin, Brunello'en, på en skøn familiedrevet vingård omgivet af vinmarker.

Dag 3

Udflugt til smukke Firenze

Vi skal på byvandring i Firenze, hvor vi ser nogle af byens betagende bygningsværker og kunstværker. Vores tur går bl.a. forbi dåbskapellet med porten, som ifølge Michelangelo var værdig nok til at være porten til Himmerige, videre forbi Firenzes domkirke frem mod rådhuspladsen med Michelangelos berømte David statue.

Rundturen slutter ved den gamle bro Ponte Vecchio, hvorefter der bliver tid på egen hånd til at opleve byens specielle atmosfære.

Dag 4

Dagen er til oplevelser på egen hånd

Dagen er helliget oplevelser på egen hånd i kurbyen Chianciano Terme, hvor der eksempelvis er mulighed for at benytte sig af de mange forskellige tilbud i byens kurbade, udflugter på egen hånd eller at nyde udsigten over det skønne, toskanske landskab på en spadsere- eller cykeltur i omegnen.

Chianciano kan endvidere bryste sig med et meget spændende etruskermuseum, som regnes for et af de bedste museer om etruskernes kultur. I museet er der udstillet mange fund fra etruskerne, som boede netop her i området fra ca. 800 f.Kr. indtil romernes indtog.

Søndagsfrokosten på Hotel Rossana består af hjemmelavet rustik pizza.

Dag 5

Udflugt til Siena og San Gimignano

Vi besøger først den skønne, italienske by Siena med byens berømte rådhusplads. Rådhuspladsen bliver af mange betragtet som Italiens smukkeste og mest harmoniske middelalderplads, med de mange flotte bygninger i den berømte Siena-røde farve. Under opholdet i Siena arrangeres en byvandring, hvor vi ser byens berømte bygningsværker.

Efter opholdet i Siena kører vi en kort tur frem til San Gimignano - byen, der er berømt for de mange smukke, gamle tårne. Eftermiddagsophold i tårnbyen.

Siena
Piazza del Campo, Siena
San Gimignano
Dag 6

Egne oplevelser eller ekstraudflugt til Pisa

Dagen er helliget oplevelser på egen hånd.

Ekstraudflugt: Pisa
Der er også mulighed for at deltage i en ekstra udflugt til en af Toscanas mest berømte byer - den smukke by Pisa, hvor vi skal se den enestående plads Piazza dei Miracoli og beundre den skønne domkirke, dåbskapellet og det berømte skæve tårn udefra.

Under opholdet i Pisa bliver der tid på egen hånd til at besigtige de smukke bygningsværker og måske aflægge et besøg i det skæve tårn - og selvfølgelig bliver der også tid til frokost og måske en italiensk gelato, inden vi sætter kursen tilbage til vores kurby.

Ekstraudflugten koster 350 kr. og bestilles sammen med rejsen. Vi tager forbehold for aflysning af udflugten som følge af manglende tilslutning.

Dag 7

Udflugt til Assisi

Vi forlader for en stund Toscana for at udforske naboregionen Umbrien, som også har tilnavnet Italiens Grønne Hjerte.

På dagens tur besøger vi en af Italiens perler - byen Assisi. Assisi er først og fremmest kendt for kirken, bygget til ære for den hellige Frans af Assisi. Vi skal se den smukke, nyrenoverede kirke, som efter Peterskirken i Rom, er en af den katolske kirkes vigtigste helligdomme.

Under opholdet i Assisi er der god tid til at gå på opdagelse i den skønne middelalderby blandt munkene og de mange pilgrimme, som valfarter til byen.

Dag 8

Bologna - hjemrejse

Efter morgenmaden tager vi afsked med vores skønne familiehotel. Også hjemrejsedagen byder på herlige oplevelser takket være de gode flytider. Efter en betagende tur langs Appeninerbjergene ankommer vi til den spændende by Bologna.

På en byvandring oplever vi den imponerende San Petronio-kirke, den smukke og harmoniske Piazza Maggiore med Neptunfontænen, Europas ældste universitet fra 1088 samt de velbevarede gamle forsvarstårne, som byen også er berømt for.

Bologna er desuden kendt for de smukke gamle arkader med
delikatesseforretninger, specialbutikker og hyggelige restauranter med de lokale specialiteter såsom tortellini og tagliatelle - og den delikate ”bolognese sauce” - så der er mulighed for en god frokost på egen hånd, inden vi kører den korte tur i vores egen bus ud til Bologna lufthavn, hvorfra der er hjemrejse til Danmark med direkte rutefly.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse