Italien

Toscana

Pris pr. person fra
kr. 7.995

Toscana er balsam for kunst- og naturelskeres sjæle med sine uovertrufne rigdomme af kunst, vidunderlige landskaber med høje slanke cypresser, bredkronede pinjer, gamle krogede oliventræer og vinmarker, så langt øjet rækker.

Med udgangspunkt i kurbyen Chianciano Terme, tager vores danske rejseleder os med på udflugter til kulturelle perler som Firenze - renæssancens vugge og de smukke middelalderbygninger i Siena. På vores rejse til Toscana kommer vi forbi det skæve tårn i Pisa, og møder den danske franciskanermunk Broder Theodor i Assisi. Vi besøger små, hyggelige toskanske byer og skal selvfølgelig også til vinsmagning.

Halvpension, udflugter og vinsmagning er alt sammen inkluderet i prisen.

Vi bor på Hotel Rossana, et godt mellemklassehotel i Chianciano Terme. Hotellet råder over spisesal, opholdsstue, bar og en hyggelig terrasse, hvor man kan slappe af med en drink eller en cappuccino og følge med i folkelivet.

Gæsteanmeldelser af rejsen

Toscana 2023

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst til Toscana og vin i Orvieto
  • Dag 2 - Udflugt til Montepulciano
  • Dag 3 - Udflugt til renæssancebyen Pienza og vinbyen Montalcino med vingårdsbesøg
  • Dag 4 - Udflugt til smukke Firenze
  • Dag 5 - Dagen er til oplevelser på egen hånd
  • Dag 6 - Udflugt til Siena og San Gimignano
  • Dag 7 - Udflugt til Assisi og møde med danske Broder Theodor
  • Dag 8 - Lucca og Pisa - hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Toscana 2023

Inkluderet i prisen

Fly København-Rom og Pisa-København inkl. bagage

Bustransport i Italien

7 nætter på 3-stjernede Hotel Rossana i kurbyen Chianciano Terme

7 x morgenmad

7 x aftensmad

1 x let frokost på vingård

1 x pizza frokost

Vinsmagninger

Udflugter ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Obligatorisk turistskat på hotellet (pt. €1,60 pr. person/dag)

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Tillæg for værelse med balkon kr. 400

Tillæg for dobbeltværelse som enkeltværelse kr. 1.000

Tillæg for dobbeltværelse som enkeltværelse med balkon kr. 1.400

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst til Toscana og vin i Orvieto

Efter ankomsten til Roms lufthavn tager vi plads i vores egen bus, hvor vi skal på en betagende tur langs Appeninerbjergene. Undervejs mod Toscana arrangeres et besøg i den skønne gamle by Orvieto. Byen er berømt for et mirakel, der i den katolske kirke kaldes "Miraklet i Bolsena". 

Orvieto er desuden kendt for den herlige hvidvin Est! Est!! Est!!!, som vi naturligvis skal smage på, inden vi fortsætter mod den mondæne kurby Chianciano Terme. Kurbyen ligger midt i Toscanas smukke, bakkede landskaber med skøn udsigt til høje cypresser og bredkronede pinjetræer – og vinmarker så langt øjet rækker. Indkvartering på Hotel Rossana - et godt familiedrevet hotel med god hjemmelavet mad. 

Dag 2

Udflugt til Montepulciano

Om formiddagen er der mulighed for at besøge et typisk italiensk marked og gøre en god handel i middelalderbyen Montepulciano.

Montepulciano er desuden kendt for sin adelige vin - Vino Nobile di Montepulciano - som vi naturligvis skal stifte nærmere bekendtskab med i et af Toscanas ældste vinhuse, hvor kældrene er udhugget i den vulkanske tufsten.

Dag 3

Udflugt til renæssancebyen Pienza og vinbyen Montalcino med vingårdsbesøg

Vi starter dagen med et besøg i den herlige by Pienza, der er en sand perle, som UNESCO med god grund har optaget på listen over verdens kulturarv. Byen blev opført på foranledning af Pave Pius II, der fik arkitekten Rossellino til at opføre den ideelle renæssanceby. Nyd de smukke renæssancebygninger og den herlige stemning i byen og ikke mindst udsigten fra Via dell'Amore over det skønne toskanske landskab.

Efter opholdet i Pienza går turen gennem de bølgende, toskanske landskaber med majestætiske cypresser og bredkronede pinjetræer til endnu en af de små fæstningsbyer i bjergene - byen Montalcino. I denne by nyder vi en let frokost med toskanske specialiteter og smager på byens kendte vin, Brunello'en, på en skøn familiedrevet vingård omgivet af vinmarker.

Dag 4

Udflugt til smukke Firenze

Vi skal på byvandring i Firenze, hvor vi ser nogle af byens betagende bygningsværker og kunstværker. Vores tur går bl.a. forbi dåbskapellet med porten, som ifølge Michelangelo var værdig nok til at være porten til Himmerige, videre forbi Firenzes domkirke frem mod rådhuspladsen med Michelangelos berømte David statue.

Rundturen slutter ved den gamle bro Ponte Vecchio, hvorefter der bliver tid på egen hånd til at opleve byens specielle atmosfære.

Dag 5

Dagen er til oplevelser på egen hånd

Dagen er helliget oplevelser på egen hånd i kurbyen Chianciano Terme, hvor der eksempelvis er mulighed for at benytte sig af de mange forskellige tilbud i byens kurbade, udflugter på egen hånd eller at nyde udsigten over det skønne, toskanske landskab på en spadsere- eller cykeltur i omegnen.

Chianciano kan endvidere bryste sig med et meget spændende etruskermuseum, som regnes for et af de bedste museer om etruskernes kultur. I museet er der udstillet mange fund fra etruskerne, som boede netop her i området fra ca. 800 f.Kr. indtil romernes indtog.

Søndagsfrokosten på Hotel Rossana består af hjemmelavet rustik pizza.

Dag 6

Udflugt til Siena og San Gimignano

Vi besøger først den skønne, italienske by Siena med byens berømte rådhusplads. Rådhuspladsen bliver af mange betragtet som Italiens smukkeste og mest harmoniske middelalderplads, med de mange flotte bygninger i den berømte Siena-røde farve. Under opholdet i Siena arrangeres en byvandring, hvor vi ser byens berømte bygningsværker.

Efter opholdet i Siena kører vi en kort tur frem til San Gimignano - byen, der er berømt for de mange smukke, gamle tårne. Eftermiddagsophold i tårnbyen.

Siena
Piazza del Campo, Siena
San Gimignano
Dag 7

Udflugt til Assisi og møde med danske Broder Theodor

På dagens tur besøger vi en af Italiens perler - byen Assisi. Assisi er først og fremmest kendt for kirken, bygget til ære for den hellige Frans af Assisi. Vi skal se den smukke, nyrenoverede kirke, som efter Peterskirken i Rom, er en af den katolske kirkes vigtigste helligdomme. 

Under opholdet i Assisi møder vi den danske franciskanermunk Broder Theodor, som fortæller os om Frans af Assisi og kirken. Derefter tid til at gå på opdagelse i den skønne middelalderby blandt munkene og de mange pilgrimme, som valfarter til byen.

Dag 8

Lucca og Pisa - hjemrejse

Efter morgenmaden tager vi afsked med vores skønne hotel. Også hjemrejsedagen byder på herlige oplevelser. Først sætter vi kursen mod byen Lucca.

Lucca er en skøn middelalderby i Toscana og kendt for sin gamle velbevarede bymidte og sin intakte bymur, som stammer fra renæssancen. Byen rummer endvidere en række smukke piazza’er, hvoraf den mest kendte er Piazza dell'Anfiteatro, hvor der oprindelig lå et romersk amfiteater, hvilket den dag i dag er et vidnesbyrd om byens romerske fortid. Endelig er Lucca operakomponisten Puccini’s fødeby – og der er mulighed for at besøge museet indrettet i komponistens barndomshjem.

Under opholdet i Lucca bliver der mulighed for at opleve byens herlige stemning og nyde en god frokost – og måske en italiensk gelato.

Efter besøget i Lucca går turen videre til en af Toscanas mest berømte byer

- den smukke by Pisa, hvor vi skal se den enestående plads Piazza dei Miracoli og beundre den skønne domkirke, dåbskapellet og det berømte skæve tårn udefra.

Under opholdet i Pisa bliver der tid på egen hånd til at besigtige de smukke bygningsværker og måske aflægge et besøg i det skæve tårn, inden vi sætter kursen mod lufthavnen for hjemrejse mod Danmark.

NB! Rækkefølgen i dagsprogrammet kan ændres uden varsel.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse