Piran
Ljubljana
Lipizzanerheste

Slovenien

Sloveniens ukendte skønhed

Pris pr. person fra
kr. 9.995

Lad os tage dig med på en uforglemmelige rejse til Sloveniens hjerte, hvor hver destination afslører landets uendelige charme og skønhed. Fra Kranj, en by rig på historie og omgivet af den rene alpeluft, til Portorož' livlige strandpromenade, der lover solskin og kulinariske eventyr. Piran vil fortrylle dig med sin venetianske arkitektur og middelalderlige mystik, mens Lipica stutteri åbner dørene til en verden af elegante Lipizzanerheste. Dybt i Sloveniens underjordiske rige venter Postojna-grotten, et naturligt vidunder med stalaktitter og stalagmitter, der fortæller historier fra en anden verden.

Vores rejse fører os videre til Kranjska Gora, et paradis for naturelskere, beliggende i hjertet af De Julianiske Alper, hvor eventyrlige landskaber og frisk bjergluft fylder sjælen med fred. I Sloveniens grønne hovedstad, Ljubljana, vil du opleve en harmonisk blanding af historisk rigdom og moderne dynamik langs Ljubljanica-flodens bredder. Videre til Bled og Bohinj, to alpine juveler, der med deres krystalklare søer og majestætiske bjerge indbyder til refleksion og ro.

Hver dag på denne rejse er fyldt med unikke oplevelser - fra afslappende gåture langs søbredder til spændende udflugter gennem skove og bjerge. Vi har inkluderet alt, hvad hjertet kan begære: smagfulde kulinariske oplevelser, kulturelle opdagelser, og ikke mindst, uforglemmelige møder med landets naturskønne og historiske skatte. Gør dig klar til at blive fortryllet af Slovenien - et land, hvor eventyr venter rundt om hvert hjørne.

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst - Kranj - Portorož
 • Dag 2 - Piran
 • Dag 3 - Lipica stutteri og vingården Kras
 • Dag 4 - Postojna grotten
 • Dag 5 - Dagen er på egen hånd i Kranjska Gora
 • Dag 6 - Ljubljana
 • Dag 7 - Bled og Bohinj
 • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Sloveniens Ukendte Sk Nhed (1)

Inkluderet i prisen

Fly fra København til Ljubljana inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

3 nætter på Hotel Mirna i Portoroz

4 nætter i Kranjska Gora (hotel offentliggøres 4 uger før afrejse)

Halvpension på hotellerne

Frokost på dag 1

Vinsmagning med diverse smagsprøver

Lokal guider i Kranj, Piran, Bled, Ljubljana 

Entreer inkl.:

 • Ljubljana Slot med en kabelbanetur
 • Lipica stutteri og vinsmagning
 • Postojna Grotten inkl. turisttog
 • Bohinj bådtur

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Turistskat i Portoroz 2,50 € per person per nat +registreringsafgift 1,50 € per person

Turistskat i Kranjska Gora 3,50 € per person per nat

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring

Eneværelse (afgang d. 27/9) kr. 2.100

Eneværelse (afgang d. 7/10) kr. 1.600

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Ankomst - Kranj - Portorož

Efter vi er landet og har fået vores baggage, drager vi mod den charmerende by Kranj, som byder på den klare alpeluft samt et summende byliv. Kranj, der er kendt som Sloveniens alpehovedstad, er placeret på en 30 meter høj klippe mellem floderne Sava og Kokra. Denne maleriske by er et beskyttet kulturmonument, omkranset af 870 meter bymur og tre forsvarstårne. Vi tager en gåtur rundt i byen og nyder lidt fritid, før vi sætter os i bussen og fortsætter til vores hoveddestination ved den slovenske kyst, Portorož, som vil være vores base de næste 3 nætter. Vi holder frokostpause undervejs.

Ved ankomsten til Portorož vil du blive mødt af den livlige strandpromenade. Her kan du udforske de mange kulinariske oplevelser og underholdningsmuligheder, som denne charmerende kystby byder på. Lad dig forføre af stedets livlige og solrige karakter.

Dag 2

Piran

Dagen starter i kystbyen Piran, der minder om et stort friluftsmuseum. Denne middelalderby, hvis arkitektur er inspireret af Venedig, er uden tvivl en af de mest romantiske, bedst bevarede og mest autentiske middelhavsbyer. Den stærke historiske indflydelse suppleres af middelhavsatmosfæren og forskellige kulturelle seværdigheder, som hovedsageligt er forbundet med traditionen for saltproduktion. Vi vil komme på en guidet gåtur på cirka 2 timer, hvorefter du vil have fritid i Piran. I din fritid vil der også være mulighed for at nyde at en god frokost eller kaffe ved havet. 

Senere på dagen vil vores rejseleder give en byvandring i vores "hjemby" Portorož.

Alternativt kan du i din fritid i Portorož tage på sejltur ved Adriaterhavet.

Dag 3

Lipica stutteri og vingården Kras

I de smukke naturomgivelser med eventyrlige enge i skyggen af egetræer og kastanjetræer, vil de smukke hvide heste byde dig velkommen til deres hjem – Lipica stutteri, fødestedet og vuggen for Lipizzanerheste. Gennem sin 400-årige historie har gården oplevet både op- og nedture, men i dag er den et kulturelt vartegn af national betydning og hjemsted for næsten 400 fantastiske Lipizzanerheste. Vær vidne til det mest fantastiske syn, når hestene elegant løber på tværs af enge i en gruppe. Vi vil under vores besøg opleve et hesteshow fra den klassiske rideskole i Lipica.

Vores tur fortsætter til Sežana, hvor vi besøger en lokal vingård og bliver forkælet med vin og skinke fra Kras-regionen. Vinakras Vingård har produceret vin siden 1947. Gennem årtierne har de opnået et prestigefyldt ry på grund af Teran - regionens mest kendte og mest værdsatte vin. I dag er de anerkendt som den førende vingård på Kras. Efter en gåtur gennem vinkælderen vil vi smage fire slags vine parret med lokal ost og Kras-skinke.

Dag 4

Postojna grotten

Efter morgenmaden kører vi mod nordøst og siger farvel til den slovenske kyst. Gør dig klar til at møde Dronningen af den Underjordiske Verden - Turen går nemlig til Postojna, hvor vi skal opleve Postojna Grotten.

Dette fascinerende underjordiske paradis vil du udforske med et legendarisk turisttog, som fører dig gennem et netværk af tunneler, gallerier og sale. Postojna Grotten er den eneste kalkstensgrotte med et grottetog, og i 140 år har det ført besøgende forbi stalaktitter og stalagmitter samt andre formationer skabt af vand. På en halvanden times guidet tur lærer du om de vigtigste kalkstensformationer, nyder udsigten til den største stalagmit (kendt som den Brilliante), besøger det ældste underjordiske postkontor i verden og møder det mest berømte underjordiske dyr – menneskefisken (proteus).

Der vil være fri tid til frokost og shopping i Postojna, før vi fortsætter til næste destination, som vil være vores base de næste 4 nætter – Kranjska Gora, en malerisk by beliggende i Julian Alperne ved tredjelandspunktet mellem Slovenien, Italien og Østrig.

Undervejs vil vi lave et fotostop ved Predjama Slottet.

Dag 5

Dagen er på egen hånd i Kranjska Gora

Dagen er sat af til afslapning eller udforskning på egen hånd i Kranjska Gora.

Du kan altid spørge rejselederen til råds til evt. udflugter på egen hånd, men ellers vil vi anbefale den korte gåtur op til søen Jasna. Søen er kendt for sit klare blå vand og omgivet af bjerge, hvilket gør det til et populært turistmål for både lokale og besøgende.

Er du mere til en afslappende dag, kan du nyde stemningen i byen og de smukke omgivelser ved De Julianiske Alper.

Dag 6

Ljubljana

Vores rejse fortsætter til Sloveniens hovedstad - den charmerende by Ljubljana. Sloveniens største by er også en af Europas grønneste og mest levedygtige hovedstæder. Faktisk tildelte Den Europæiske Kommission Ljubljana den eftertragtede titel som Europas Grønne Hovedstad i 2016. Biltrafikken er begrænset i centrum, hvilket efterlader centrum fri til fodgængere og cyklister.

Om sommeren opsætter caféerne terrassesæder langs den smaragdgrønne Ljubljanica-flod; det føles næsten som en gadefest.

Den gamle bydel er en blanding af barok, renæssance og jugendbygninger, overvåget af et middelalderligt slot på en grøn bakke. 

På vores besøg i Ljubljana besøger vi selvfølgelig Ljubljana Slot, som ligger i byens centrum. Her tager vi svævebanen op til slottet, hvor vi får en rundvisning. Rundvisningen på slottet inkluderer en gåtur rundt i slottets gårdhave, Fængslet (fængselsceller og udstilling), besøg til Skt. Georgs Kapel og Udsigtstårnet (som har en fantastisk panoramaudsigt over Ljubljana). Vi oplever også Det Virtuelle Slot, en 12-minutters projektion om slottets historie. Besøget tager omkring 60 minutter. 

Frokost er på egen hånd.

Dag 7

Bled og Bohinj

Dagens udflugt fører os til Bled. Sloveniens smukkeste alpine søresort, Bled sø, omtales ofte som "den alpine perle". I århundreder har denne alpine sø været kendt verden over som et paradis, der betager sine besøgende med sin naturlige pragt, mytiske fortællinger og unikke evne til at fremme velvære.

Bled byder også på fremragende kulinariske lækkerier. Den mest berømte delikatesse ved Bled Sø er en dessert – Bled Kremkake, lavet efter en over 60 år gammel opskrift. Der er indtil videre solgt mere end 12 millioner stykker af denne dessert ved Bled Sø. Der vil være tid til frokost på egen hånd, inden vi hopper på bussen til vores næste destination.

Bohinj er en paradisisk dal omfavnet af de julianske alper. Bohinj Sø, der ligger i hjertet af Triglav Nationalpark, er Sloveniens største naturlige sø, placeret ved foden af uberørte bjerge og bjergtoppe. Bohinjs horisont er genkendelig ved kirken Sankt Johannes Døberen, som er beliggende ved søens sydvestkyst. En af de mest dejlige måder at opleve Bohinj Sø og Triglav Nationalpark på er at tage turistbåden over søen (inkl.) 

Dag 8

Hjemrejse

Tiden er kommet til at sige farvel til det smukke Slovenien.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse